Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Diferenta de varsta intr-o relatie! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4262)

marius007 05.08.2008 19:06:11

Dupa acum am mai spus intr-un alt topic... personal... o dau numai din bara in bara cu viata sentimentala! Si revin sa va cer o parere sau un sfat !

Realtii cu diferente sunt in lumea care mai de care mai uimitoare ! Nu stiu cat de uimitoare poate fi a mea ! Dar as vrea sa aflu !

Eu implinesc 24 de ani.. ea a implinit 29 !
Cu ce ( si daca..sau cum )poate afecta o relatie datorita diferentei de varsta !

Astept pareri... si revin cu amanunte !

alexandra28again 05.08.2008 19:17:13

nu este asa mare diferenta.daca ei ii plac tipii mai tineri,e perfect.nu ai de ce sa-ti faci griji.depinde si de personalitatea ei,daca e mai tanara sau mai matura.
eu intotdeauna imi aleg parteneri cu cel putin 10 ani mai in varsta.am avut si dublul.
chiar nu cred ca trebuie sa-ti faci prea multe probleme,diferenta este foarte mica

adrian010155 05.08.2008 20:46:11

Marius, nu te supara, dar mi se pare ca esti cam disperat de problema sentimentala.
Las-o Dumnezeului ca vine singura. Cat despre diferenta de varsta, depinde de tipul de relatie. Daca este una pasagera, varsta nu conteaza. Daca este una care s-ar putea dezvolta intr-o casnicie, este bine ca fata sa fie mai tanara si stii de ce? Pentru ca, atunci cand va ajunge la 50-52 de ani, femeia "iese din uz" (iarta-mi formula colocviala), iar daca barbatul este mai tanar va avea mari probleme sa se stapaneasca si sa nu se duca la alta. Aici este problema. Din aceasta cauza au aparut conflicte care au dus de multe ori la destramarea familiei. Iata, asadar, ca nu este o regula ci mai curand o cutuma de care este bine sa tii seama. Acum, la tinerete, diferenta de varsta nu se cunoaste, dar nai tarziu .....

mirelat 05.08.2008 20:46:51

parca scrie undeva in carti ca nu e bine ca diferenta de varsta sa fie mai mare de 7 ani, el mai mare decat ea.

dar, desigur, mai sunt si exceptii (si inversiuni) fericite :)

mirelat 05.08.2008 20:49:05

Citat:

În prealabil postat de adrian010155
este bine ca fata sa fie mai tanara

da, in primul rand ptr ca baietii se maturizeaza mai greu... deci diferenta de varsta e cumva ca sa-i aduca la acelasi numitor :)

AndreiB 05.08.2008 21:42:02

Citat:

În prealabil postat de alexandra28again
nu este asa mare diferenta.daca ei ii plac tipii mai tineri,e perfect.nu ai de ce sa-ti faci griji.depinde si de personalitatea ei,daca e mai tanara sau mai matura.
eu intotdeauna imi aleg parteneri cu cel putin 10 ani mai in varsta.am avut si dublul.
chiar nu cred ca trebuie sa-ti faci prea multe probleme,diferenta este foarte mica

soro, nu spuneai ca esti virgina, sau m-ansel eu?

aradeanu 05.08.2008 22:48:30

bravo andrei

adrian010155 05.08.2008 23:21:16

Andrei si Aradeanu, s-au trezit judecatorii din voi? Oare nu vorbim mereu de pacate si cum sa luptam impotriva lor dar toti suntem pacatosi? Oare nu suntem impresionati si ne emotionam de ceea ce este bine si frumos dar cand ne privim pe noi insine constatam ca nu suntem chiar atat de buni si de frunosi la suflet? Sa fim mai blanzi!

mirelat 06.08.2008 03:55:06

Citat:

adevarul este ca si pe mine m-a cam socat afirmatia asta... dar poate era vorba de parteneri de discutie, de dans etc...

alexandra28again 06.08.2008 08:52:32

Citat:

În prealabil postat de AndreiB
Citat:

soro, nu spuneai ca esti virgina, sau m-ansel eu?

virginitatea inseamna sa n-ai prieten niciodata? ???

alexandra28again 06.08.2008 08:53:30

Citat:

În prealabil postat de mirelat
Citat:

adevarul este ca si pe mine m-a cam socat afirmatia asta... dar poate era vorba de parteneri de discutie, de dans etc...

voi inainte sa va casatoriti nu ati avut prieten sau v-ati casatorit asa,orbeste?

philalex 06.08.2008 08:59:51

nu accept astfel de relatii....diferente de 10-15-20 ani.....mi se par bazate pe interes...in fine in tara noastra fetele se agata de orice...material sa fie in primul rand, sunt foarte fitoase....de altefl ca si o parte din baieti...dar mi se pare ca se exagereaza uneori....in fine...popor latin...;)

marius007 06.08.2008 10:06:55

Sunt constient ca diferenta se va vedea mai tarziu ! Asa mi-au spus si ai mei... si am vazut si cazuri ( datzi si voi exemple )!Dar eu unu ma simt mai matur decat varsta mea...( familiarist )numai ca ma tradeaza fizicu ! Tocmai de aia gandesc in viitor la relatia cu jumatatea!

Va rog nu deviati de la subiect !

alexandra28again 06.08.2008 10:36:27

Citat:

În prealabil postat de marius007
Sunt constient ca diferenta se va vedea mai tarziu ! Asa mi-au spus si ai mei... si am vazut si cazuri ( datzi si voi exemple )!Dar eu unu ma simt mai matur decat varsta mea...( familiarist )numai ca ma tradeaza fizicu ! Tocmai de aia gandesc in viitor la relatia cu jumatatea!

marius conteaza cat iubesti persoana aia,nu cum va arata mai tarziu sau alte lucruri,pe care nu as fi vrut sa le aud de la un crestin.
cred ca ai vazut si pe la televizor cupluri cu diferenta mare de varsta,care se iubesc.un exemplu este israela cu acel tanar de vreo 30 si ceva de ani.
oamenii oricum barfesc si li se pare ceva iesit din comun,dar asta este in capul lor,nu-si vad pacatele care le fac cu partenerele lor si se iau de cuplurile excentrice.
Dumnezeu a zis ca femeia si barbatul sa se cupleze,deci asta si faci.Nu e nimic iesit din comun.

philalex 06.08.2008 11:16:12

Diferenta optima este 5-7 ani...mai mare barbatul, asa spun studiile, doar nu traim cu una ca mama de varsta sau unul ca tata...e totusi jenant....sa traiesc cu una de varsta cu mama.....my opinion;)

alexandra28again 06.08.2008 11:24:46

da dar nu cred ca poti sa-i comanzi sufletului ce sa iubeasca.daca omul isi gaseste jumatatea intr-o persoana mai in vasrta sau mai tanara,ce sa faca,sa renunte la fericirea lui doar ca este prea mare diferenta si ca ii e rusine cu ea/el?Doar toti o sa ajungem la varste inaintate.

marius007 06.08.2008 11:41:22

Citat:

Citat:

marius conteaza cat iubesti persoana aia,nu cum va arata mai tarziu sau alte lucruri,pe care nu as fi vrut sa le aud de la un crestin.
cred ca ai vazut si pe la televizor cupluri cu diferenta mare de varsta,care se iubesc.un exemplu este israela cu acel tanar de vreo 30 si ceva de ani.
oamenii oricum barfesc si li se pare ceva iesit din comun,dar asta este in capul lor,nu-si vad pacatele care le fac cu partenerele lor si se iau de cuplurile excentrice.
Dumnezeu a zis ca femeia si barbatul sa se cupleze,deci asta si faci.Nu e nimic iesit din comun.

CORECT! Mi-a placut finalul Alexandra !

Elena78 06.08.2008 11:54:50

Citat:

Dupa acum am mai spus intr-un alt topic... personal... o dau numai din bara in bara cu viata sentimentala! Si revin sa va cer o parere sau un sfat !

Realtii cu diferente sunt in lumea care mai de care mai uimitoare ! Nu stiu cat de uimitoare poate fi a mea ! Dar as vrea sa aflu !

Cu ce ( si daca..sau cum )poate afecta o relatie datorita diferentei de varsta !

Draga Marius,

Parintele Nicolae Tanase spune ca 8 ani diferenta intre barbat si femeie nu ar fi o problema, chiar daca barbatul este mai tanar. Descarca de pe Internet conferintele parintelui Nicolae Tanase si vei descoperi singur raspunsul la intrebarile tale.

marius007 06.08.2008 12:07:17

Citat:

În prealabil postat de Elena78
Citat:

Draga Marius,

Parintele Nicolae Tanase spune ca 8 ani diferenta intre barbat si femeie nu ar fi o problema, chiar daca barbatul este mai tanar. Descarca de pe Internet conferintele parintelui Nicolae Tanase si vei descoperi singur raspunsul la intrebarile tale.

OK ! in cazul de fata e doar 6 diferenta... multumesc mult de sfat si informatie !

anastasia2008 06.08.2008 12:54:18

Draga Marius, diferenta de varsta intr-o relatie este intr-adevar o chestiune delicata. Numai cine a avut parte de o relatie de genul acesta si intelege anumite lucruri. Eu, una, vorbesc din experienta. Sunt mai mare decat sotul meu cu patru ani. Si daca mi-ar fi spus cineva, inainte de a-l cunoaste, ca o sa accept aceasta relatie, i-as fi spus ca nu e intreg la minte. Dar dragostea nu tine cont de varsta. Inainte de a-l cunoaste pe sotul meu, am avut cativa prieteni mai mari decat mine si mi s-au parut niste copii. In schimb, cu sotul meu m-am inteles intotdeauna din priviri.
Asa ca, stai linistit.
P.S. Mi s-a parut aberant insa, ceea ce a afirmat Adrian010155. De unde stii tu draga, ca femeia iese din uz la 5o de ani? Atunci cand iti intalnesti jumatatea si ea devine sotia ta si mama copiilor tai, ea va fi aceeasi si la 50 ca si la 20. Trebuie doar sa stii cum sa o privesti. Ca doar atunci cand te insori cu ea, nu o iei doar pt 20 de ani. Si doar pentru viata sexuala! Ea trebuie sa reprezinte pentru tine cea mai importanta fiinta din lume si tu pentru ea la fel. De aceea, nu conteaza diferenta de varsta, atunci cand dragostea e sincera si e RECIPROCA.

philalex 06.08.2008 13:48:02

nu....am zis clar....nu traiesc cu maica-mea.....tre sa fie un echilibru....uitati-va la columbeni ce penibili sunt.....si altele...dichiseanu....and other....si sa traiesc cu una mai mare nu pot.....5-7 ani, raman conservator...

marius007 06.08.2008 14:10:48

Citat:

În prealabil postat de philalex
nu....am zis clar....nu traiesc cu maica-mea.....tre sa fie un echilibru....uitati-va la columbeni ce penibili sunt.....si altele...dichiseanu....and other....si sa traiesc cu una mai mare nu pot.....5-7 ani, raman conservator...

Uite o parere total opusa!...:| Nu comentez !

redrose 06.08.2008 14:43:19

Oare de ce mai exista prejudecatile si tiparele formate de alti oameni? Ar trebui fiecare sa tina cont de sentimentele celuilalt pentru ca suntem plamaditi din acelasi aluat...avem acelasi Dumnezeu....de ce ar conta 6 ani in plus sau in minus daca exista dragoste?? Inceteaza sa mai traiesti in viitor si incepe sa traiesti prezentul....de unde stii ce iti rezerva ziua de maine? Va doresc sa fiti fericiti!!!!

philalex 06.08.2008 16:11:42

fiecare ce-si doreste...dar diferentele mari de varsta...dragostea intre astfel piersoane se pierde in timp....si sunt relatii bazate pe interes...majoritatea pustoaicelor astea cauta un mos cu bani, ca sa puna mana pe averi...iar barbatii fraieri, creduli si obsedati de tinerete...platesc..isi parasesc familiile si continua traiul cu respectiva sau respectivul materialist....sunt atatea cazuri....de nu mai are rost....dar, fiecare face ce vrea....noi nu judecam, spunem opinii...Domnul le aseaza pe;) toate....

Makavelli 06.08.2008 17:25:48

Citat:

fiecare ce-si doreste...dar diferentele mari de varsta...dragostea intre astfel piersoane se pierde in timp....si sunt relatii bazate pe interes...majoritatea pustoaicelor astea cauta un mos cu bani, ca sa puna mana pe averi...iar barbatii fraieri, creduli si obsedati de tinerete...platesc..isi parasesc familiile si continua traiul cu respectiva sau respectivul materialist....sunt atatea cazuri....de nu mai are rost....dar, fiecare face ce vrea....noi nu judecam, spunem opinii...Domnul le aseaza pe;) toate....

Foarte adevarat...cine ar sta cu un partener / o partenera mai mare cu 10 15 ani sa zicem, pe altceva decat pe interes. Aia nu e iubire e materialism, o diferenta prea mare nu e un semn bun.

C-tin 06.08.2008 17:28:31

Citat:

Filmul Ostrov integral,pe 10 parti

http://www.youtube.com/watch?v=0zBWzr5APd4

Da, si eu l-am vazut....si am ramas fara grai!
Asta da "schimbare la fatza", ori poate chiar ...invierea din morti???

marius007 06.08.2008 17:58:02

Dragi mei! Deviem de la subiect!
Oricum ai vorbim de o diferenta de 6 ani ! atat... nu mai puneti nik in plus ! :)

BogdanF 06.08.2008 19:42:33

Citat:

Intrebat acelasi lucru, Cuviosul Paisie Aghioritul a raspuns ca "nu este nici un canon care sa spuna ca fata nu poate fi mai mare ca baiatul cu 1, 2, 5 ani". (citat din memorie)

adrian010155 06.08.2008 20:29:33

Alexandra si Anastasia, va multumesc pentru "bunele aprecieri". Alexandra, te asigur ca din dragoste crestineasca vreau sa-l protejez pe Marius si de aceea l-am prevenit asupra unui pericol potential, care s-ar putea activa peste ani si ar putea sa-i afecteze linistea conjugala. Anastasia, "aberatiile" pe care le-am debitat s-au referit la o realitate obiectiva, adica independenta de vointa sau de sentimentele noastre si nu fac trimitere la aspectul femeii de 50 de ani ci la intarea ei in menopauza, care o transforma radical. Dupa cum pui problema se pare ca mai ai pana la aceasta varsta. Sfatul pe care i l-am dat lui Marius este sxtrem de strans legat de viata reala, asa cum este ea de fapt dar, asa cum am si scris de altfel, nu este o regula, asadar nici macar nu i-am sugerat sa renunte la aceasta relatie. Este libertatea lui absoluta de a decide. A cerut pareri. Eu i-am oferit parerea mea.

mirelat 06.08.2008 20:46:10

Citat:

voi inainte sa va casatoriti nu ati avut prieten sau v-ati casatorit asa,orbeste?

bineinteles ca am avut, alexandra. insa cuvantul "partener" pe care l-ai folosit a fost cam echivoc, nepotrivit. btw, nu prea stau bine in gura unei fete cuminti, virgine, sa zica "ii plac tipii mai tineri", "am avut dublul" (parteneri), "barbatul si femeia se cupleaza"... -- parerea mea!

si acum on topic: am avut si eu un prieten mai mic decat mine cu cativa ani, dar am refuzat sa ma marit cu el, era prea copil la minte.

Z.Lidia 07.08.2008 23:34:37

Am vazut cuplu cu vreo 10 ani diferenta, el cel tanar. S-au casatorit, s-a barfit la nunta. Peste vreo 3 ani s-au despartit. El si-a gasit pe altcineva.
Da, am vazut si femei care se distrau, se simteau bine, un barbat tanar era ca o mandrie. Acestea nu ar accepta casatoria, parerea mea.
Deci, vezi sa nu aiba vreun interes, apoi vezi daca poti tu sa o accepti pentru toata viata. Sau invers.

MarinaAlca 08.08.2008 06:04:57

Citat:

În prealabil postat de Z.Lidia
Am vazut cuplu cu vreo 10 ani diferenta, el cel tanar. S-au casatorit, s-a barfit la nunta. Peste vreo 3 ani s-au despartit. El si-a gasit pe altcineva.
Da, am vazut si femei care se distrau, se simteau bine, un barbat tanar era ca o mandrie. Acestea nu ar accepta casatoria, parerea mea.
Deci, vezi sa nu aiba vreun interes, apoi vezi daca poti tu sa o accepti pentru toata viata. Sau invers.

Am citit toate postarile de pana acum si pana la urma realizez ca fiecare are dreptate din punctul lui de vedere. Fiecare om are personalitatea lui, gusturile lui, sentimentele lui, educatia lui, prejudecatile lui. Deci nu cred ca putem generaliza, ci doar sa ne exprimam propria parere sau traire. Eu personal, am avut un prieten cu 4 ani mai mic... diferentza de varsta nu era vizibila fizic, intrucat el se maturizase inainte de vreme... dar, in sufletul meu, rodea permament acel "viermishor" al prejudecatilor, inexplicabil poate, dar ma simtzeam "batrana" fatza de el doar ptr faptul ca in certificatul lui de nastere existau acele date:(
evident ca asta era doar taina mea, nu am impartasit-o niciodata lui...si in plus aveam si alta mentalitate, ca daca el este mai tanar, in ani va exista riscul de a ma abandona ptr o alta femeie de varsta lui... in fine.. cert este ca dupa 4 ani de prietenie am ajuns sa experimentez cat de reale sunt vorbele:"de ce ti-e frica de aia nu scapi" si ca "gandurile noastre devin faptele si realitatile noastre".. temerile mele s-au adeverit, si-a gasit o fata de varsta lui!!:D.. dar precum spuneam anterior, nu e cazul sa generalizam!!!!... am si 2 bune prietene casatorite cu barbati mai tineri decat ele cu 7 ani, au si copii impreuna, casatoriile lor dureaza de 9 si respectiv 11 ani.. evident ca relatiile nu sunt perfecte, caci fericire perfecta nu exista si oricum asta nu are legatura strict cu varsta partenerilor.. micile neintelegeri sunt inerente in viatza de cuplu, mai devreme sau mai tarziu..
Si tot despre mine, sunt casatorita acum cu un barbat cu 13 ani mai mare...NU DIN INTERES asa cum au parerea unii membrii ai forumului si care in felul lor au dreptate.. intrucat exista si multe alte cazuri care se casatoresc ptr interese materiale...
sotul meu nu este un om bogat, avem cat sa traim un trai decent fara fitze si lux, evident ca si aici lumea barfeste si am avut parte de multe comentarii rautacioase cum ca ar fi casatorie de interes.. pe mine au ajuns chiar sa ma distreze aprecierile lor.. nu le mai pun la suflet.. "gura lumii-i sloboda" fiecare are dreptul sa isi exprime parerea chiar daca sunt atat de eronati in ceea ce afirma!!!!... LUCURUL CEL MAI IMPORTANT ESTE CEEA CE SIMTIM CU ADEVARAT UNUL PTR ALTUL.Deci concluzia mea Marius este ca fiecare simtitm si traim diferit, fiecare suntem unici in felul nostru si atata timp cat ptr tine nu reprezinta o problema acea diferenta.. atunci vezi de viatza ta inainte, cu ganduri bune si nu te ingradi in reguli si sabloane caci precum s-a vazut din experientele atator oameni, nu exista un etalon.Mult bine ptr tine si succes!

philalex 08.08.2008 09:14:18

ei...3-4-5 ani merge....dar de regula e bine ca barbatul sa fie mai mare....femeia e mai matura...oricum relatiile columbenice sunt de prost gust....nu le accept....dar sunt cupluri.....sa traiasca cum vor...eu nu iau de crescut fomiste disperate...si nu alerg dupa femei ca mama mea, pline de aur....toape...mai bine zis...in fine, poate am fost cam dur.....dar, cam asta e realitatea....oricum sa ne rugam la Bunul Dumnezeu sa le aseze pe toate...chiar dac in timp devenim mai pretentiosi...ala e asa...aia e asa....oricum e loc si pentru singuratici...Doamne ajuta!:rolleyes:

MarinaAlca 08.08.2008 09:36:00

Citat:

oricum relatiile columbenice sunt de prost gust....nu le accept....

tu la ce te referi cand spui relatii columbenice??:rolleyes:
strict la diferentza de varsta dintre cei 2 sotzi??la shocanta diferentza de aspect fizic dintre cei 2? la greutatea portofelului sotului? la cele 2 medii atata de diferite din care cei 2 sotzi provin? sau te referi la toate la un loc???

MarinaAlca 08.08.2008 09:42:36

Citat:

eu nu iau de crescut fomiste disperate...si nu alerg dupa femei ca mama mea, pline de aur....toape...mai bine zis...in fine, poate am fost cam dur.....dar, cam asta e realitatea....

nici din exprimarea asta nu am inteles prea clar, sa imi fie cu iertare ... daca te referi la femei tinere atunci cand afirmi"fomiste disperate" imi vin in minte o gramada de exemple de femei tinere care au o cariera de succes si care sunt absolut independente dpdpv financiar si nu numai....
cat despre femeile de varsta mamei tale nu e musai ca toate sa fie pline de aur... sunt o gramada de femei mature care traiesc o viatza modesta...in fine.. precum spuneai e loc destul sub soare si ptr cei care nu traiesc in cuplu.. tot binele fie cu tine philalex!

philalex 08.08.2008 09:51:10

da, ma refeream la toate la un loc...din pacate traim intr-o societate avida dupa bani si asta se vede si in relatii....stau o perioada ...divorteaza, oricum sunt sceptic....in privinta multor relatii...poate ca m-am nscut intr-o familie in care tatal meu a parasit-o pe mama pentru una mai tanara...scuze, dar asa le zic eu ...la astea fomiste...si cam sunt, mai sunt si exceptii...cam 30%...;)

marius007 08.08.2008 19:25:32

Orium... mai mereu sau agatzat de mine fete mai mare ! Aveam 17 ani si ea avea 23! Atunci recunosc ma simteam ca un cacat in plaoie ! Cat despre relatie din prezent ma gandesc foarte serios la ea! Avem o bariera intre noi (suntem din localitati diferite)dar trecem usor peste ea ! Motoul meu in viata sentimentala este : "Sunt frunze ce nu cad oricat de tare ar bate vantul...sunt inimi ce nu se despart oricat de departe ar fi!" Singurul lucru de care trebuie sa ma asigur de la inceput este ca nu cumva ...mai tarziu ea sa imi scoata ochi reamintindu-mi diferenta ( adik sa nu se creada superioara ) asta e singurul lucru care nu il vreau !

Revin cu detalii

redrose 08.08.2008 22:27:24

Motto-ul mi-a placut , mai putin termenul de comparatie ! Va doresc fericire si intelegere !

nistor 09.08.2008 19:37:52

nu are nici o legatura diferenta de varsta cu o casnicie fericita.sunt mult mai interesante si mai profunde relatiile in care unul din parteneri este mai mare,pentru ca se creeaza un echilibru.si cand spun mare,ma refer la cel putin 7 ani diferenta,ca sub 7 ani sunt deja relatii normale.

marius007 11.08.2008 08:33:27

Un wekend eu, unu ea ! wekendul acesta e venit ea la mine ! A fost super frumos! Ai mei au spus ca se vede diferenta de varsta ( la fizic ) si au dreptate ! Ne gandim din ce in ce mai mult si mai serios la relatia noastra ! si diferenta de varsta nu ne va sta niciodata in cale ! Ne-am propus ca sigura diferenta sa fie doar un numar ...o cifra in buletin! Wekendul viitor mergem impreuna la o nunta ! Visez cum ar fi oarea si nunta noastra ! :)

Ora este GMT +3. Ora este acum 03:11:00.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.