Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Practicati sport? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4336)

Mirean 15.08.2008 19:25:05

Sunt curios daca printre forumisti exista si pasionati de sport. Si care anume? Si opiniile despre sport in general sunt binevenite.

veilur 15.08.2008 20:47:04

Da, eu merg cu bicicleta, si vara ma mai duc la bazin sa inot.
Eu cand am timp liber, iau bicla si mai vizitez cate o biseerica din oras. Ma mai duc prin parcuri, dar de cele mai multe ori imi fac treaba cu bicla, ies mult mai repede decat daca as merge cu RATBU. :D

viviana 15.08.2008 20:57:14

Buna ,da cred ca sportul este o activitate benefica pt. organism.mi-as dori sa merg la o sala de fitness, dar din lipsa de timp m-am multumit cu o bancheta pentru abdomene.acum bine ar fi sa fiu si consecventa.pentru ca daca trupul nu e sanatos cat de cat cum mai putem ajuta spiritul?

Florin-Ionut 15.08.2008 22:33:14

Citat:

În prealabil postat de Mirean
Sunt curios daca printre forumisti exista si pasionati de sport. Si care anume? Si opiniile despre sport in general sunt binevenite.

Mortificarea, autoflagelarea... glumesc. :P Dar sportul e bun mai ales pentru cei singuri si vor sa se abtina de la alte sporturi tabu. Si pentru preoti in general, ca au burtile mari... :)

mihai07 15.08.2008 22:42:33

din cand in cand mai merg la fotbal cu prietenii asa ca sa ne mai dezmortim

veilur 15.08.2008 22:54:41

Metanii frateeee! Le faci ca pe flotari pana curg apele de pe tine, ;).
Si alte sporturi care as vrea sa le practic ar fi parasutismu, surfingu, bundgee-jumping si sa ma dau cu delta-planu. Toate riscante dar pline de adrenalina. Insa momentan nu mi le permit, asa ca toate astea raman doar la stadiu de vis. :rolleyes:

ioanhodean 15.08.2008 23:49:04

veilur..
stii ca toate sporturile astea e riscul...
azi le faci
desera venim cu coroane la prveghi?
dar imi place de tine..
eu doar parasutism..
dar daca nu se deschide parasuta?:))..
si bungee jumping suna bine
si delta planu mai ales..

veilur 16.08.2008 09:10:58

Da metaniile ce au fratioare? Astea cui le lasam? Sa facem ce ne permitem, ca sunt gratis, putem face cu nemiluita. Eu zic ca e un super "sport", iti imaginezi ca faci flotari. Am citit pe undeva ca metaniile sunt rugaciunea trupului. Iti dai seama ce folos? Ajutam si trupu sa se inchine, hmm, ce zici? :)

cristiboss56 16.08.2008 09:51:06

Citat:

În prealabil postat de veilur
Da metaniile ce au fratioare? Astea cui le lasam? Sa facem ce ne permitem, ca sunt gratis, putem face cu nemiluita. Eu zic ca e un super "sport", iti imaginezi ca faci flotari. Am citit pe undeva ca metaniile sunt rugaciunea trupului. Iti dai seama ce folos? Ajutam si trupu sa se inchine, hmm, ce zici? :)

Nu au nimic Stefane! Dar oare le faci ca numar, precum ti s-a poruncit ?

Mirean 16.08.2008 10:12:38

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56
Citat:

Nu au nimic Stefane! Dar oare le faci ca numar, precum ti s-a poruncit ?

Nu cred ca metaniile se inscriu la categoria sport... :)

costel 16.08.2008 11:13:52

Volei si tenis de masa. Nu imi place sa vad in crestin un sportiv atunci cand face metanii. Pentru mine acele acte ale lui, chiar daca se adreseaza si trupului, se adreseaza in primul rand sanatatii lumii. Asa ca atunci cand purcede la metanii, e indicat sa faca acest lucru nu pentru a da jos din burta, ci pentru a subtia lumea de "grasimea" pacatului.

cristiboss56 16.08.2008 13:13:10

Din pacate am renuntat si la ciclism si la inot, sunt de la un timp in lenevire dupa cele aproape 10 ore de serviciu epuzante zilnic, inclusiv sambata. Singura dorinta ce-o mai am este de a ajunge acasa si sa ma arunc pe canapea in lectura si putin pe net. Acesta este "cruntul"adevar. Rusine mie, dar alta cale n-am!

Mirean 16.08.2008 13:25:11

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56
Din pacate am renuntat si la ciclism si la inot, sunt de la un timp in lenevire dupa cele aproape 10 ore de serviciu epuzante zilnic, inclusiv sambata. Singura dorinta ce-o mai am este de a ajunge acasa si sa ma arunc pe canapea in lectura si putin pe net. Acesta este "cruntul"adevar. Rusine mie, dar alta cale n-am!

Asa este, cred ca pentru multi sportul devine ul lux. Si nu este lenevire, pentru ca multi, ca si tine, dupa 10 ore de munca ori nu mai pot, ori au altceva de facut, ori putinul timp ramas doresc sa il petreaca impreuna cu familia.

Mirean 16.08.2008 17:15:47

Cm vedeti sportul in raport cu crestinismul? Multi spun ca sportul este un "zeu modern", o modalitate de a distrage lumea de la rugaciune.

Z.Lidia 16.08.2008 18:02:29

Eu nu inteleg cum poate sportul sa ne distraga de la rugaciune. Poate, totusi, unora nu le e recomandat sa priveasca anume costume sumare de gimnastica, de tenis.
Am jucat in scoala handbal, baschet, volei. Dintre toate, mi-a placut cel mai mult volei. Apoi am continuat cu gimnastica aerobica, de cele mai multe ori- acasa, iar cu sotul meu joc tenis si badmington, foarte rar, insa, cand avem timp.

seminaristul 16.08.2008 18:04:00

rugaciunea si cu sportu pot scula din groapa mortu - vorba celor de la divertis:D

Mirean 16.08.2008 20:53:19

Citat:

În prealabil postat de seminaristul
rugaciunea si cu sportu pot scula din groapa mortu - vorba celor de la divertis:D

???

mirelat 16.08.2008 23:26:00

spre rusinea mea, nu practic nici un sport. dar e adevarat ca nici nu prea am cand, plec dimineata si vin seara... in scoala imi placea sa joc handbal, si in liceu baschet. si pana nu de mult eram o fana a competitiilor sportive, ca privitor :) mai ales atletism, inot, tenis.

fllorina 16.08.2008 23:45:23

Sincer, iubesc la nebunie plimarea cu bicicleta. Si, cand nu e f frig sau cald, duminica dupa amiaza merg cu bicicleta pana la barajul de la Mihailesti! E superb, cea mai tare senzatie de libertate, sa fii doar tu, Dumnezeu si bicicleta!

whist 17.08.2008 00:01:45

eu merg la fotbal in parc ...saptamanal...in functie de timpul fiecaruia.Este trist faptul ca acea "lene" evolueaza tot mai mult.

Mirean 17.08.2008 10:11:30

Citat:

În prealabil postat de whist
eu merg la fotbal in parc ...saptamanal...in functie de timpul fiecaruia.Este trist faptul ca acea "lene" evolueaza tot mai mult.

Este foarte interesant ca multi dintre forumisti practica sport. Poate ar fi o idee buna sa ne intalnim si sa ne "sportivizam" impreuna.

veilur 17.08.2008 16:45:26

Citat:

În prealabil postat de costel
Nu imi place sa vad in crestin un sportiv atunci cand face metanii.

Eh, eu am glumit cand am asemanat metaniile cu sportu, crezand ca va dati seama, dar vad ca unii dintre voi nu prea aveti simtu umorului. Stiu, trebuie sa ne ocupam de mantuire, dar mai si glumesc uneori, ca dupa cum bine a spus Sf. Antonie cel Mare, daca intindem arcu prea tarte, se rupe si nu e bine.

veilur 17.08.2008 16:48:45

Citat:

În prealabil postat de Mirean

Este foarte interesant ca multi dintre forumisti practica sport. Poate ar fi o idee buna sa ne intalnim si sa ne "sportivizam" impreuna.

Pai hai, care din voi aveti curaj sa ne intilnim? Eu sunt cu bibicleta.

Mirean 17.08.2008 17:21:16

Citat:

Citat:

În prealabil postat de costel
Nu imi place sa vad in crestin un sportiv atunci cand face metanii.

Eh, eu am glumit cand am asemanat metaniile cu sportu, crezand ca va dati seama, dar vad ca unii dintre voi nu prea aveti simtu umorului. Stiu, trebuie sa ne ocupam de mantuire, dar mai si glumesc uneori, ca dupa cum bine a spus Sf. Antonie cel Mare, daca intindem arcu prea tarte, se rupe si nu e bine.

Scuze, nu am vazut ironia din postarea ta.

dorstor 17.08.2008 18:40:45

Si eu am prcticat unekle sporturi in tinerete dar nu cred ca ar vrea cineva sa ne ,,sportivam'impreuna pt ca am fost practicant de thai-dju.Totusi mi-aq fost de folos pt a accepta un stil de viata mai auster!

veilur 17.08.2008 19:44:33

Eu nu a nimic impotriva, doar am precizat ceva. Eu vad ca tu te ataci de unu singur. :rolleyes:

cristiboss56 17.08.2008 22:39:47

Citat:

Eu nu a nimic impotriva, doar am precizat ceva. Eu vad ca tu te ataci de unu singur. :rolleyes:

Nu prea inteleg ce cunosti si ce pricepi tu prin a ataca mai ales in a ne ataca pe noi insine. Dar ma rog, este gandirea ta. Ar fi mult mai cu folos, mai ales pentru tine, sa ataci si la propriu si la figurat topicuri ce ti-ar folosi cu adevarat sufletului si trupului taua. Te arunci in subiecte mult prea usoare si fara de folos. Oare sa fie un semn al derivei ? . . . .Pace, bucurie si mai ales intelepciune !

Mirean 18.08.2008 08:47:25

Prietenei, va rog, sa pastram spiritul de fair-play. Este un topic "sportiv", va rog, fara "faulturi".

philalex 18.08.2008 09:11:22

si eu vreau sa cumpar o bicla...sper sa nu ne loveasca snobii cu masinile lor....;)merg in Herastrau...e asa fain...

mihailt 18.08.2008 12:56:03

Eu mi-am luat bicicleta de acum vreo 1 luna si jumate in urma.
Da mi-am luat bicicleta mai mult ca sa fac miscare.
A metaniile nu sunt sport ci sunt folositoare pentru smerirea sufletului.
Calugarii tineri sunt pusi la manastire pe langa metanii,rugaciune slujbe la munca fizica.
Imi place cel mai mult sa merg in drumetii in muntii Romaniei (nu alpinism ci drumetii).
Nu stiu daca asta se poate numi sport.

adrian010155 18.08.2008 16:05:39

Am facut sport tot timpul. Nu de performanta, ci ca amator, dar mi-a placut sa fac sport. Acum ma limitez la tenisul de masa. Sportul este, intr-adevar, foarte important pentru sanatatea omului. Ajuta la mentinirea echilibrului fizic si psihic, da vigoare si optimism, regleaza procesele metabolice si multe alte influiente bune asupra omului. Daca stai numai in fata calculatorului, acasa sau la serviciu, daca lancezesti intr-un fotoliu uitandu-te la televizor sau lenevind pur si simplu, ajungi de te sclerozezi si nu mai pricepi decat gandurile tale, pe care ti le autodeclari ca absolute. Din momentul acela devii o leguma. Asadar, la sport fratilor, indifderent de varsta.

Mirean 20.08.2008 08:44:12

Citat:

În prealabil postat de adrian010155
Am facut sport tot timpul. Nu de performanta, ci ca amator, dar mi-a placut sa fac sport. Acum ma limitez la tenisul de masa. Sportul este, intr-adevar, foarte important pentru sanatatea omului. Ajuta la mentinirea echilibrului fizic si psihic, da vigoare si optimism, regleaza procesele metabolice si multe alte influiente bune asupra omului. Daca stai numai in fata calculatorului, acasa sau la serviciu, daca lancezesti intr-un fotoliu uitandu-te la televizor sau lenevind pur si simplu, ajungi de te sclerozezi si nu mai pricepi decat gandurile tale, pe care ti le autodeclari ca absolute. Din momentul acela devii o leguma. Asadar, la sport fratilor, indifderent de varsta.

Minte sanatoasa in corp sanatos.
Sau: Trupul este templul sufletului (asa ca trebuie sa avem grija de el corespunzator).

cozia 20.08.2008 18:58:12

Recent in Cuba, am descoperit combinatia perfecta de sport

Inot cu masca si tubul(snorkeling) cite o ora jumate in ocean, scufundari la reciful de corali, calarit, si nu fara lectii de salsa

Hartford 20.08.2008 20:23:37

Citat:

În prealabil postat de seminaristul

Hai ca asta o fost funny :)eu cel mai mult merg pe jos cam o ora dus si intors.

mirelat 20.08.2008 21:12:04

Citat:

În prealabil postat de cozia
Inot cu masca si tubul(snorkeling) cite o ora jumate in ocean, scufundari la reciful de corali, calarit, si nu fara lectii de salsa

:D oare cubanezii asa fac si ei, sau e doar pentru capitalisti? :rolleyes:

cozia 20.08.2008 22:51:12

Citat:

În prealabil postat de mirelat
Citat:

cine cubanezii?

Cubanezii sunt cei mai tari, fac de toate, au cai trasuri, calaresc ca in western-uri sunt mai tot timpul pe plaja, inoata, beau rom si pescuiesc la adincime cu harponul, si in pauze danseaza din buric de mori si servesc purcelus la gratar

Ca sa nu mai spun ce curate si organice sunt produsele lor. Am venit cu 4 kg de cafea de a lor care pic de chimicale nu are, ca nu au de unde si totul creste natural, avocado, mango, papaia, citrice urite la infatisare dar ca mierea, nuci de cocos peste tot

Cuba este de vis, si am vorbit cu un prieten acolo sa-mi cumpere un cal de 200-300$ de care o sa aibe el grija.

Foarte putine locuri in Caraibe au reciful de corali aproape de tarm(cam la 200 m), astfel nefiind necesar sa depinzi de o barca si sa platesti in plus

Am vazut ca foarte multi sunt penticostali acolo

seminaristul 21.08.2008 01:38:55

Citat:

io stiam ca, cubanezi astia zic: Samba si, trabajo no

seminaristul 21.08.2008 01:40:19

Citat:

În prealabil postat de mirelat
Citat:

usor se indrepta si ei spre capitalism

Mirean 21.08.2008 12:27:14

Citat:

Foarte frumos. In afara de ocean te-am mai scufundat undeva?

quasar 21.08.2008 16:04:51

pe langa mersul cu bicicleta si inotul imi place grozav sa merg la munte si sa urc muntele de la baza pana sus pe jos,sa merg macar vreo cativa Km .de regula imi place sa merg in ceahlau,am o pasiune pt ceahlau...

Ora este GMT +3. Ora este acum 00:55:44.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.