Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   STUDENTI LA TEOLOGIE! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4375)

iulyaan 21.08.2008 11:36:07

SUNTETI STUDENTI LD TEOLOGIE?HAIDETI SA NE CUNOASTEM MAI BINE.

seminaristul 21.08.2008 13:56:15

eu am absolvit anul acesta Seminarul Teologic Liceal Ortodox Arad, iar acum sunt student la Teologie pastorala tot in Arad

iulyaan 21.08.2008 17:06:18

DOMNUL SA TE AJUTE,FRATE

Gabri 21.08.2008 17:58:13

Citat:

În prealabil postat de iulyaan
DOMNUL SA TE AJUTE,FRATE

eu student la sibiu ultimul an

mihai07 21.08.2008 20:05:14

eu am intrat anul asta la teologie pastorala in Craiova, dupa trei ani de facultate de economie (specializare contabilitate)

iulyaan 21.08.2008 20:39:26

POVESTESTENE GABRI CUM ESTE?PT NOI CARE SUNTEM ANUL 1 ESTE F IMPORTANT.SINCER.

iulyaan 21.08.2008 20:42:04

DUMNEZEU SA TE AJUTE FRATE MIHAI.SA NE AUZIM IN ANUL 4

ioanhodean 21.08.2008 21:14:05

:) oare se pun si viitori teologi?:))

pisi 21.08.2008 21:29:37

cam ce se da la admitere la teologie? si cati ani se fac?.... si eu mi-as dori sa fac teologie dar din pacate nu am voce muzicala si nu cred ca am shansee :(

mihai07 21.08.2008 21:37:42

Citat:

În prealabil postat de pisi
cam ce se da la admitere la teologie? si cati ani se fac?.... si eu mi-as dori sa fac teologie dar din pacate nu am voce muzicala si nu cred ca am shansee :(

cel putin in craiova s-a tinut un interviu cu intrebari din catehism, si s-au luat in considerare mediile de la bacalaureat si liceu. si in legatura cu vocea...liturghia trebuie traita, conteaza mai putin cum e cantata.
Dumnezeu sa va ajute pe toti!

iulyaan 21.08.2008 22:24:19

PISI,DA LA TEOLOGIE.NICI PE MINE NU MA AJUTA GLASUL,CU TOATE ASTEA AM DAT.LA TIMISOARA SA DAT DIN CANTO SI INTERVIU DUHOVNICESC.SE FACE 4 ANI.DA ,IOAN HODEAN,PRIETENE.NE STIM DIN HD.

Gabri 21.08.2008 23:03:07

Citat:

PISI,DA LA TEOLOGIE.NICI PE MINE NU MA AJUTA GLASUL,CU TOATE ASTEA AM DAT.LA TIMISOARA SA DAT DIN CANTO SI INTERVIU DUHOVNICESC.SE FACE 4 ANI.DA ,IOAN HODEAN,PRIETENE.NE STIM DIN HD.

Cum e la Facultate : pai la inceput e dragoste mare fata de teologie. In anul II si III acomodarea, incet, incet slabaste duhul (daca nu e rugaciune si post)...apoi in anul a IV-lea deja devi delasator, insa vrei parohie ...... asta in cel mai rau caz atunci cand omul vede in preotie o forma usoara de venit........Eu insa ma zbat intre vesnica intrebare sunt eu oare demn de preotie ....si traiesc eu dupa voia lui Hristos!!!

fllorina 21.08.2008 23:24:11

Si cei care au terminat Teologia sa-si faca alt topic? Sau e comun? :D

Eu am terminat Teologia la Bucuresti in 2004, si regret acei ani frumosi! A fost o deziluzie la inceput pentru toti, nu era ce ne asteptam, dar in fond, STUDENTII ERAM NOI, DACA NOI ERAM BUNI, FACULTATEA ERA BUNA! SI AM INCEPUT SA NE VEDEM NEPUTINTELE NOASTRE, SI AM VAZUT CA E DE FAPT MINUNATA TEOLOGIA, CA INCEPI SA TE CUNOSTI!

Si... fata de cursurile la Universitate, Teologia era raiul pe pamant, cu toate lipsurile ei!

iulyaan 21.08.2008 23:49:12

SUNT CURIOS CUM ESTE LA ORE.CUM SUNT SEMINARIILE,SESIUNILE.SPUNETI CEI CARE STITI.CHIAR MA INTERESEAZA.SI NU SUNT SINGURUL.CHIAR DACA ATI TERMINAT FACULTA.ORICE INFORMATIE ESTE DE AJUTOR PT INCEPUTUL DE AN.

pisi 22.08.2008 00:18:55

Ms mult pt raspunsuri, da si eu sunt curios cam ce faceti la ore, cum e atmosfera ce materii???

seminaristul 22.08.2008 08:06:40

Citat:

SUNT CURIOS CUM ESTE LA ORE.CUM SUNT SEMINARIILE,SESIUNILE.SPUNETI CEI CARE STITI.CHIAR MA INTERESEAZA.SI NU SUNT SINGURUL.CHIAR DACA ATI TERMINAT FACULTA.ORICE INFORMATIE ESTE DE AJUTOR PT INCEPUTUL DE AN.

stai bre ca avem timp:D

iulyaan 22.08.2008 11:35:33

STIU ASTA,DAR PE MINE CHIAR MA INTERESEAZA

whist 22.08.2008 13:09:33

eu student bucuresti..anul 3.

TeoH 22.08.2008 13:39:08

Eu sunt studenta in anul I la facultatea de teologie din sibiu. Si eu as vrea sa stiu mai multe despre facultate. :)

Dyona 22.08.2008 14:57:25

Salutare tuturor! Eu am terminat acum 2 ani Facultatea de Teologie din Bucuresti(2006) si regret enorm. Au fost cei mai frumosi ani, cu toate lipsurile ei(asa cum zicea Florina).

iulyaan 22.08.2008 16:49:46

DUMNEZEU SA VA AJUTE LA TOTI.POVESTITI MAI MULTE,NU EZITATI.NOI,BOBOCII,ASTEPTAM CU INTERES

fllorina 22.08.2008 22:34:11

Foarte frumos preda Parintele Constantin Coman la cursul de Noul Testament. Se inspira din omiliile Sfantului Ioan Gura de Aur (cartea aceea groasa "Omilii la Ev. dupa Matei trebuie citita partial si pentru examene). La fel, la seminarul de noul Testament, dl asistent Sabin Preda isca adevarate dezbateri despre diferite teme din Noul Testament, si cand toti eram cu sufletul la gura, ne ajuta sa pricepem corect. Asta e partea frumoasa din anii 1-2. Foarte frumos e si la Morala, in anul 3 cu Pr. Gheorghe Holbea. Nu cred ca mai preda, eu l-am avut ca prof de seminat de Dogmatica si pe dl Adrian Lemeni, fost secretar de stat la ministerul cultelor.

PS: La preselectia pt corul facultatii, dati-va toata silinta sa cantati bine, la muzica au note peste 8 doar cei din cor!!!!!!!!

iulyaan 22.08.2008 22:39:07

MDA AM AUZIT FAZA CU CORUL.PROBLEMA ESTE CA MULTI DINTRE STUDENTI LUCREAZA SI TIMPUL ESTE LIMITAT.DAR,DUMNEZEU ESTE BUN SI AJUTA

whist 22.08.2008 22:59:45

faza cu corul e injusta...nu este corect...ca multi din cor sunt ffff slabi.

iulyaan 22.08.2008 23:26:46

ASA E.AM AUZIT CA SE MERGE SI PE PILE.F GRAV.NU AR TREBUI

seminaristul 22.08.2008 23:38:18

bre parca topicu era sa ne cunoastem nu sa incepem sa barfim:d

iulyaan 22.08.2008 23:51:24

asa este,bre.slava Domnului

MarinaAlca 23.08.2008 01:38:08

Citat:

În prealabil postat de fllorina
Foarte frumos preda Parintele Constantin Coman la cursul de Noul Testament. Se inspira din omiliile Sfantului Ioan Gura de Aur (cartea aceea groasa "Omilii la Ev. dupa Matei trebuie citita partial si pentru examene). La fel, la seminarul de noul Testament, dl asistent Sabin Preda isca adevarate dezbateri despre diferite teme din Noul Testament, si cand toti eram cu sufletul la gura, ne ajuta sa pricepem corect. Asta e partea frumoasa din anii 1-2. Foarte frumos e si la Morala, in anul 3 cu Pr. Gheorghe Holbea. Nu cred ca mai preda, eu l-am avut ca prof de seminat de Dogmatica si pe dl Adrian Lemeni, fost secretar de stat la ministerul cultelor.

PS: La preselectia pt corul facultatii, dati-va toata silinta sa cantati bine, la muzica au note peste 8 doar cei din cor!!!!!!!!

Scuze ca sunt cam off -topic dar nu m-am putut abtine sa nu exclam citind postarea Florinei, ce om minunat este parintele Gheorghe Holbea!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! DEOSEBIT parinte!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!cred ca cei il veti avea ca profsor veti avea sansa de a invata enorm nu numai din intelepicunea parintelui dar si din adevarata viata crestina pe care acesta o duce!!!!am avut sansa sa ma spovedesc la dansul si cred ca am stat vreo 2 ore spunand tot ce aveam pe suflet .. m-a uimit blandetea, rabdarea, cultura exceptionala dar mai ales INTELEGEREA si deschiderea pe care o avea fatza de anumite subiecte... am obisnuit sa merg ani de-a randul la Slujba Sfintei Liturghii la biserica unde dansul slujeste si pot afirma cu tarie ca intreaga familie a dansului este la fel de minunata si crestini in adevaratul sens al cuvantului!!! Sarut mana parinte Gheorghe!!!

fllorina 23.08.2008 08:57:25

Ah, am uitat sa spun ca la licenta, batalia cea mai mare e pe Parintele Holbea! Alti profi indruma 10-15 studenti, iar la Parintele Holbea vin sute, si nu-i poate primi decat pe primii 60! Strasnic prof si preot!!!! Nota 20!

Si alt prof bun pe care l-am avut, dar nu mai preda, a fost Parintele Dan Badulescu, fost chitarist in formatia "Rosu si negru", acum un adevarat model si un preot antiecumnist!

Aici gasiti cartile, conferintele si emisiunile sale

http://www.ortodoxmedia.com/autor/106/Pr-Dan-Badulescu

iulyaan 23.08.2008 10:20:39

de timisoara stie cineva?vreo informatie?

gaby20 23.08.2008 13:32:31

buna la toata limea sant un tanar care a incercat la un seminar de teoilogie da din paacate fiind prost pregatit nu am intrat si am de gand sa urmez o facultate de teologie spunetimi si mie cei care urmati o astfel de facultate cum este :rolleyes:

iulyaan 24.08.2008 01:19:34

este extraordinar.nici nu am inceput si deja simt emotia facultei.este ceva la care am visat de mult.cine simte s-o faca.sa nu ezite.

mirelat 24.08.2008 03:52:25

fratilor teologi, viitori sau fosti, sa va dea Domnul minte multa si dragoste de carte si de oameni, putere de rugaciune si cat mai putin stat la taclale!~

TeoH 24.08.2008 17:07:56

Va mutumim tuturor! Asteptam cu bucurie si emotie inceperea facultatii, precum spune si iulyaan. Sper sa ne acomodam repede cu toate cerintele care vor fi!:)

sherlock_holmes 25.08.2008 11:37:55

Si de la doctor Watson rugaminte....nu uitati sa luati maximum nota 5 la ecumenism daca doriti sa se indeplineasca urarea Mirelei...cica minte multa(smerenie),dragoste de oameni(cruce), putere de rugaciune(Duh Sfint),stat mai putin la taclale(...aaa...),daca va doriti asa ceva,ca Dumnezeu nu forteaza pe nimeni.

PS.si fetita noastra cea mica intra la scoala clasa intii,acum pe 2 septembrie...e putin mai greu ca la teologie dar sper sa ne descurcam.

iulyaan 25.08.2008 15:43:32

multumim pt urari.la fel iti dorim si tie.mai este un pic si incepe.ce planuri de viitor aveti?

paraschevaiasi 26.08.2008 00:24:46

INTREBARE:se mai da examen de admitere la Theologie acum in toamna? As vrea sa dau la sectia de pictura. Este cineva la pictura?

paraschevaiasi 26.08.2008 00:31:25

Citat:

În prealabil postat de fllorina
Ah, am uitat sa spun ca la licenta, batalia cea mai mare e pe Parintele Holbea! Alti profi indruma 10-15 studenti, iar la Parintele Holbea vin sute, si nu-i poate primi decat pe primii 60! Strasnic prof si preot!!!! Nota 20!

Si alt prof bun pe care l-am avut, dar nu mai preda, a fost Parintele Dan Badulescu, fost chitarist in formatia "Rosu si negru", acum un adevarat model si un preot antiecumnist!

Aici gasiti cartile, conferintele si emisiunile sale

http://www.ortodoxmedia.com/autor/106/Pr-Dan-Badulescu

daaa, bun preot, am mers si eu de cateva ori la dumnealui.

TeoH 26.08.2008 06:52:25

Daca esti din iasi(asa mi se pare dupa nume) poti sa te uiti pe sit-ul facultatii de teologie din iasi si vei gasi acolo in formatii: http://www.teologie.uaic.ro/default.php
Am vazut ca este admitere si septembrie.Sa-ti ajute Dumnezeu sa intri unde iti doresti!

iulyaan 26.08.2008 12:59:51

sa-ti ajute Dumnezeu,soro

Ora este GMT +3. Ora este acum 23:23:19.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.