![]() |
Cand am fost mic, familia mea a pierdut putinii bani stransi in cativa ani din cauza unui evreu care ne-a promis o dobanda ceva mai mare decat la banci. Acum sora mea se desparte de sotul ei evreu dupa un an in care a fost batuta si abuzata de acesta. Ii cunosc familia si am impresia ca evreii sunt in general oameni rai si avari. Nu as vrea sa cred asa ceva, sunt un om credincios, insa aceste lucruri ma fac sa cred ca evreii sunt o ciuma pe acest pamant.
|
buna, bine ai venit pe forum!
:) de curiozitate, esti cumva faimosul cineast cristi puiu sau e doar o coincidenta (voita sau nu)? apropo, mi-a placut f. mult Moartea domnului Lazarescu, un film de nota 20! legat de topic, nu cred ca e bine sa generalizam, padure fara uscaturi nu exista. eu am prieteni si cunostinte evrei care sunt oameni f. buni. |
Nu, nu am nici o legatura cu domnia sa :).
|
100 de romani au comis infractionalitati grave in Italia ,asta nu inseamna ca cele 23 000 000 de romani sunt toti la fel de hoti.Asa si in cazul tau.
|
Ai dreptate dar nu e bine sa generalizam ca toti sunt asa.vecinu meu Dumnezeu sa il ierte si sa il aiba in paza este evreu.Scuzatima dar nu pot sa vorbesc de el la trecut era un om deosebit si foarte bun.Ma invatat multe lucruri bune si niciodata nu a facu rau la nimeni.Intre mine si curte lui nu este gard saanattos este gard din samna de Buzau .Si ma saluta spunandumi copila mea si ma intreba intotdeauna ce fac cu scoala tine foarte mult la educatie si la cultura.de la el am primit multe carti interesantepentru citit.Eram singuru copil care ia intrat cu totul la suflet.de altfel era un om inchis in el din cauza celor intamplate pe timpul comunismului.
|
Toti sint oameni, si cind spun asta, firea e slaba.
Evrei, romani, unguri, italieni,americani peste tot vei intilni oameni buni si oameni rai, asa este facuta lumea asta. Nu generaliza, incearca sa uiti c din cauza a doi omeni intimplare face din acceasi nationalitate ca tot nemul sa fie rau, nu este asa. Dumnezeu s-o ajute pe sora ta sa-si revina si sa-si refaca viata. |
evreii nu sunt oameni rai dar la prima impresie ai tendinta sa ii consideri asa. Eu cunosc mai multe familii si da, sunt si unii pe care ai putea sa ii consideri rai dar poate din cauza habotniciei in religie. dar cum sunt si eu rea si fac rau la altii asa se intampla la orice natie a lumii. nu trebuie generalizat.
|
Citat:
Este exact ce faci si tu punand in aceeasi oala un popor intreg,datorita catorva oameni care au pricinuit neajunsuri. |
|
Nu stiu ce sa spun ,dar nu mi-a placut de loc ce am citit despre ei in cartea lui Nicolae Paulescu 'Spitalul ,talmudul ,coranul...' .
Ei nu numai ca l-au omorat pe Dumnezeu care s-a jertfit si pentru ei ,dar i-au prigonit pe crestini timp de 2000 de ani ,refuzand cu inversunare sa se pocaiasca pentru ce au facut. |
noi oamenii nu trebuie sa ne comparam intre noi si sa ne mandrim ca unii suntem mai buni ca altii... noi trebuie sa ne comparam cu Dumnezeu, ca sa ne dam seama cat de mici suntem, toti o apa si-un pamant.
|
Citat:
|
Citat:
|
ipocrizie, prea mult spus
era vorba de cei care fac voia lui Dumnezeu intr-o masura mai mica sau mai mare, nu de cei care calca in picioare legile lui Dumnezeu si ale firii.
|
Nu tine sa facem diferenta intre oameni
Corect ar fi sa ne consideram pe noi a fi ultimul dintre oameni, si pe toti ceilalti apti de mantuire; dar nu am ajuns noi la asemenea smerenie. Mai avem inca multe de invatat si mai ales de exersat.
Chiar azi am citit ce spune Pr. Arsenie Papacioc: iadul este marea durere a lui Dumnezeu. El ne iubeste pe toti, indiferent de faptele noastre. La fel sa spunem si noi ca El:"Doamne, sa sufar eu in locul lor, numai sa-i scoti de acolo din iad". Aceasta este iubire. Deci ori ca este homosexual, ori ca este criminal, sau betiv, noi sa-i iubim ca oameni, veniti aici pentru mantuire. Caci nu se stie ce se intampla cu ei intr-o zi si se lasa de pacatele lor si ajung sfinti, in vreme ce noi ramanem cu judecata. Acelasi lucru e valabil si pentru evrei si pentru palestinieni si restul. Tot incercand, vom ajunge intr-o zi la acest ideal de iubire. In ceea ce priveste tangentele mele cu evreii, cele putine pe care le-am avut, au fost bune, caci am intalnit numai evrei destepti, pe care i-am admirat. Din pacate unul dintre ei, cu o minte stralucitoare, a fost gasit mort in apartamentul lui in NY la numai 24 ani. Deci nu i-a folosit prea mult desteptaciunea, daca nu a avut si intelepciune de la Dumnezeu. |
Citat:
|
Ai prins esentialul, Crestin_Simona.
P.S. Cel despre care am scris a fost omorat la 24 ani in camera sa! Nu am ce judeca, faptele vorbesc de la sine. Eu il pastrez in amintire ca pe un baiat inteligent, dar care nu a trait decat f putin. De aceea subliniez pe ici pe colo, ca moartea nu tine cont de varsta si trebuie in orice clipa sa fim pregatiti; sa ne spovedim, sa ne impartasim si sa facem milostenie, care ne va deschide Usa Raiului. |
Personal, nu cunosc evrei, insa cunosc multe persoane care au contact cu evreii.
Religios, sunt tentat sa nu judec si sa admit ca evreii sunt si ei oameni, buni sau rai, cu nimic mai presus sau prejos decat alte natii. Ar fi bine insa daca ar gandi si ei la fel, pentru ca aici este o mare problema: din cate am inteles, ei se cred superiori altor popoare si doresc cu orice pret sa conduca omenirea (nu am insa suficiente detalii, asa ca este posibil sa ma insel). Insa acum, cand lumea actuala tinde sa fie monitorizata si controlata de niste grupuri de oameni si interese, va intreb, stiti ai carui popor sunt cei mai multi din acesti oameni? Rspunsul e in titlul topicului..... Doamne-ajuta! |
Baliverne nu lipsesc la subiectul ista.
Citat:
|
Te inseli domnule,te inseli.
Citat:
Va asigur ca problema este la voi si nu la evrei. |
[COLOR=darkred]Iisus Hristos este evreul care mi'a schimbat viata.[/COLOR] El este evreul care a schimbat fata lumii, care a ridicat pe om si a mantuit lumea. Hristos este evreu ca a iubit pe om si lumea mai mult decat orice alt om de pe fata pamantului.
Sa luam aminte. Sa nu lovim in ei. Vor da seama pentru Sangele varsat. Sa ii iubim, caci Dumnezeu i'a iubit mai intai si i'a ales drept popor al Sau. |
Eu cunosc evrei si buni si rai, asa cum cunosc romani si buni si rai. Nu are nici un sens o generalizare, iar virulenta lui Evreulcelales iar nu are rost, e normal ca pe forum sa fie si pareri pro si contra, altfel nu ar mai exista discutia. Daca insa Domnia sa va face o statistica, va vedea ca majoritate parerilor sunt in favoarea evreilor. Ne-am bucura cu totii daca si evreii ar gandi asa despre noi, crestinii (evident, neavand informatii ca sa il citez tot pe Evreulcelales, nu avem de unde sa stim ce gandesc acestia despre crestini). Este totusi ciudat ca, cu toate ca pana si pe acest forum pe care se intalnesc de obicei crestini, de la care poate te-ai astepta sa fie mai mult impotriva evreilor decat in favoarea lor, este evident ca majoritatea nu au o problema cu evreii ba chiar dimpotriva, totusi unii evrei considera ca romanii sunt antisemiti (cred ca s-au scris si articole pe aceasta tema de catre comunitatea de evrei din Romania acum cativa ani, nu sub actualul rabinat).
|
Oricum, nu vad cum am putea avea ceva cu evreii, ma refer careligie si ca popor, cand avem in comun Vechiul Testament, pe care il acceptam si unii si altii ca fundament la religiei fiecaruia. este evident ca avem mult mai multe in comun cu evreii decat cu multe alte popoare din lume.
|
...
Citat:
|
eu una nu cred ca suntem in opozitie cu ei ca inteles duhovnicesc, doar ca pentru noi, crestinii, principal este Noul Testament, iar pentru ei a ramas principal cel vechi. Pentru noi VT este doar jumatatea drumului, pentru ei este drumul intreg. Chiar daca l-au rastignit pe Hristos, daca El a fost capabil sa-i ierte cred ca am putea incerca si noi.
|
@andrei25: de unde textul din semnatura ta? chiar asa te vezi pe tine insuti?
|
Draga Cristinamaria,
Citat:
Sunt aci pentru a discuta despre Judaism ,evreii si Israel,tara mea ca dupa impresia mea sunt multi membrii care pote nu au vazut in viata lor un evreu in carne si oase si sunt ca aluatul in mainile acelor antisemiti activi la care ista este hobyul lor. Vreau sa va conving ca suntem oameni obisnuiti si nu fiare feroce. Numele care am ales, in gluma am ales cand am citit replici intre voi in care ati discutat despre Poporul Ales. Eu nu sunt evreu religios dar totus sunt Israelian mandru de poporul meu si de tara mea,exact ca si majoritatea voastra. |
Replica
Replica dubla. scuzati
|
Citat:
Pune-ti sita la gura si la inima si lasa sa iasa doar ce este bun. Hai cu curaj, Niciodata nu este prea tirziu!( in caz ca asta o pregatesti ca replica) |
@Evreulcelales: Ma bucura demersul Dumneavoastra, pe mine una ma nemultumeste profund dorinta unor factori de propaganda pro-semita, cu care altfel nu as avea nimic, de a ignora faptele istorice de pe la noi si de a considera ca poporul nostru e antisemit. am intalnit de mai multe ori aceste remarci, de la oameni neinformati dar "indrumati" catre aceste idei, si orice om, evreu sau crestin, care studiaza o bruma de istorie a acestei tari, poate contrazice cu usurinta aceste ziceri. exista totusi un interes ca ele sa nu fie contrazise, nu stiu care.
Eu una am admiratie fata de poporul evreu, de la care cred ca orice popor ar trebui sa invete, insa dispretuiesc propaganda, de orice natura si a oricarui popor, inclusiv pe cea evreiasca (dar si pe cea americana sau rusa de exemplu), cu intentia de a crea poporului evreu imaginea de martir al istoriei. In istorie multe popoare au trecut prin ocupatii, sclavie, martiriu, nu cred ca rolul acesta ar trebui confiscat de evrei. Din nou mentionez, ca sa se inteleaga bine, ca am o vie admiratie pentru poporul evreu, dar pentru poporul adevarat, nu pentru conducerea lui, care de multe ori nu ii este reprezentativa (la fel cum si conducerea poporului roman din acest moment nu poate fi considerata reprezentativa pentru popor). Eu una nu am intalnit nicaieri in aceasta tara nici o urma de intoleranta fata de evrei. |
Citat:
Inteleg acum ca e vorba de 30 ani de crestinism, nu de studiu biblic... Da, asta inseamna ceva. |
@andreicozia: iar incepi? tu o cauti cu lumanarea?
|
Citat:
|
@andreicozia: asa cauti tu mantuirea? ma rog, pot spune ca esti cel putin original!
|
Citat:
Filosoful atenian Diogene se plimba cu o luminare în mână, zi și noapte. Oamenii îl întrebau: „Ce faci?” El le zicea: „Caut un om, o ființă umană adevărată”. :))) asa si eu caut mintuirea cu luminarea data de la Dumnezeu si cu porunca iubirii aproapelui de la Hristos deci nu sunt original :..( |
@andreicozia: si eu asta m-as fi gandit ca faci, ca ai cauta mantuirea cu lumanarea data de Dumnezeu, dar la partea cu iubirea aproapelui m-ai cam pierdut pentru ca tocmai aceasta nu se prea regasea in remarcile tale la unele din postarile altor autori. indiferent ca esti sau nu de acord cu postarile lor, nu ar trebui sa fi rautacios (parerea mea, desigur) pentru ca asta duce la escaladarea discutiei si "poluarea" dialogului cu replici de genul "ba tu", "ba tu". Eu n-am o problema cu stilul tau, dar numai a "iubire de aproapele" nu seamana.
|
Windorin a spus cel mai bine. Ce aveti cu evreii oameni buni cand Chiar Hristos a fost evreu? E absurditatea absurditatilor.
Si Steinhardt a fost evreu. L-ati uitat? |
copilarii
jidanii tot jidani raman
|
pentru ana
Citat:
|
Tot citesc si citesc despre evrei pe mai multe topicuri si ma apuca groaza cand vad ce usor se emit judecati. In numele crestinismului, ma intreb!? Spune undeva IIsus sa nu judecam pe nimeni, in afara de evrei? Face El vreo exceptie?
Am fost acum 3 ani in Israel si am stat o luna la ei, la o familie de evrei, cunoscuta pe net!Cu totul intamplator. Intai au venit ei aici, i-am dus prin tara, erau si ei tematori , cum am fost si eu, initial, cand am plecat spre Israel. Ne-am dat seama ca , de fapt, reusind sa ne si intalnim in fapt si sa mergem unii la altii, am invins un canion de prejudecati si temeri sadite de istorie, relatari ale unora si altora ( auzite din copilarie), religie ( atunci cand devine fundamentalista), carti, filme. Am constatat, ajunsa acolo, ca habar nu aveam de ei, de tensiunea extraordinara care exista acolo ( trei religii monoteiste intr-un spatiu cat pumnul), de fervoarea cu care isi practica religia ( ultraortodocsii imi semanau mult cu monahii nostri), habar nu aveam ca sunt la fel de deprimati, expansivi,veseli, tematori sau incrancenati ca si noi, toti ceilalti, ca sunt la fel de oameni ca noi. Evident, ne-am" rupt" in dispute religioase ( in engleza, vai!), dupa care ne-am dat seama ca oricum fiecare isi traieste credinta asa cum simte si crede si ca tocmai asta e ceea ce leaga oamenii. M-au dus peste tot in tara, din Podisul Golan , Galileea, desertul Negev, pana la Marea Rosie ( de la nord la sud), din Tel Aviv pana la Marea Moarta ( vest-est), am dormit in cort la granita cu LIbanul, unde nici ei nu se simteau in largul lor; in desert, cu coiotii adunand resturile de la focul nostru; la Marea Moarta; pe malul Marii Tiberiade, in pensiuni mici si pitoresti de pretutindeni in tara...m-au dus la toate bisericile si obiectivele turistice crestine,ba inca si in plus de cele turistice obisnuite ( cum ar fi biserica de la Cana Galileii sau MUntele Fericirilor - un adevarat loc al raiului!), am fost si eu cu ei la Zidul PLangerii, in interiorul templului ( unde sunt cele doua moschei si unde ei au riscat intrand, evreii fiind opriti), am fost la sinagoga, de Purim , am vizitat familii evreiesti, unii nascuti si crescuti in Israel ( cum e si familia -gazda a mea) , altii imigranti, veniti din toate colturile lumii, am facut trei shabaturi acolo...ei bine, poate ceea ce m=a impresionat cel mai mult la ei ( pe langa noptile in desert, in cort) au fost shabaturile! ce inseamna la ei ziua de odihna a lui Dumnezeu. Se oprea timpul in loc, asta ar fi pe scurt. Masa de shabat e cu adevarat o masa de sarbatoare religioasa si in ziua aceea se opreste ( la cei religiosi) orice alta activitate care nu are legatura cu religia.Privit de departe, pare ciudat, poate chiar absurd, dar mi-am dorit atunci sa tinem si noi asa duminica. Sa ne adunam daca nu cu familia, cu prietenii macar, sa sfintim masa aceea, sa nu ne uitam la tv, sa butonam pe calculatoare, sa nu racnim prin cluburi, restaurante, sa ne gandim in ziua aceea la care mai e relatia noastra cu Dumnezeu. Macar asa, cateva ore. Fara circ, muzici date la maximum, claxoane si alarme, injuraturi auzite pe strada si restul, ca-l stim... Ar mai fi multe de spus, dar nu ma pot intinde aici. Am vazut ca topicul e cu "evrei din viata mea", asa ca am incercat sa scriu exact despre evreii din viata mea si nu a altora. Cu care am ramas prietena, care imi sunt dragi, chiar daca ei au drumul lor in planul lui Dumnezeu, iar eu pe al meu. Eu nu as putea niciodata sa devin antisemita , fie si numai pentru ca am cunoscut o Rakefet si un Alon, care au fost cu adevarat oameni si care mi-au inlesnit chiar sa calc pe pamantul sfant, unde nici nu visam vreodata sa pot ajunge. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 07:56:14. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.