Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   e Dumnezeu nedrept? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4496)

podolski 07.09.2008 02:51:40

E Dumnezeu nedrept?
Eu zic ca da. Desi poate parea total nelalocul lui sa zic asta il cred nedrept si inca cum.
E corect sa fie pedepsiti copii pt pacatele parintilor? Atat de nedrept si de crud.
Ma intreb daca noi suntem pusi in fiecare zii sa ne gandim la rusinea noastra fata de El pt pacatele noastre , l-as pune si eu pe Dumnezeu sa se gandeasca la rusinea pe care o face oamenilor si toata rusinea ca lasa tot raul asta sa se intample.

Regret sa spun dar mie rusine de Dumnezeu, mie rusine ca am un dumnezeu atat de crud , de nemilos.

Ce necinstit sa fiu bagat intr-un razboi in care nu este al meu. :(

Traditie 07.09.2008 13:40:22

Dumnezeu e iubirea absoluta.

Suferintele din lume au doua cauze:

-libertarea omului folosita prost (daca Dumnezeu nu ne-ar lasa sa facem ce vrem nu am mai fi liberi iar fara libertate nu putem fi fericiti)

-iconomia divina, fiindca fara suferinte nu putem dobândi eternitatea fericita.

Tu vrei probabil o lume unde totul sa functioneze perfect si fara necazuri, dar Dumnezeu nu ne-a facut pentru lumea aceasta.

ancah 07.09.2008 13:55:05

podolski: "E corect sa fie pedepsiti copii pt pacatele parintilor? Atat de nedrept si de crud. "

As vrea sa te intreb, podolski, cat e de corect din partea parintilor, sa pacatuiasca intr-atat, incat sa nu fie in stare sa-si plateasca singuri pacatele, lasand si pe copiii lor sa le plateasca din datoriile lor de viata?!?
La asta ar trebui sa ne gandim cand fara discernamant ne apucam si facem pacate cu nemiluita, fara sa le spovedim, fara sa le regretam si fara sa ne gandim sa ne indreptam catusi de putin. In ce fel atunci ne iubim noi, parintii, copii nostri?!? In schimb dam vina pe Dumnezeu, pentru ceea ce am facut noi. Asta ti se pare drept?!?

Bunl 07.09.2008 14:07:57

Pai ideea este: ce vină au acei copii că s-au născut din acei părinti? Au avut ei liberul arbitru de a alege din ce parinti să se nască? Dacă nu au avut de ales, iar ei nu au niciun păcat (cu exceptia celui originar, desi se poate pune si in aceasta privinta aceeasi problema), inseamnă că sunt pedepsiti pe nedrept.
Asta este ceea ce incearca logica sa demonstreze: noi suntem pedepsiti pentru un pacat pe care nu l-au comis si pe care nu aveau cum sa il oprească, pentru că nu au existat atunci. Dumnezeu este cel care harazeste cine din cine se naste si daca se naste, deci nici de pacatul de a ne fi nascut nu putem fi acuzati.
Dupa umila mea logica, mie mi se pare nedrept sa fiu pedepsit pentru un pacat pe care l-a savarsit primul meu stramos.

nede_mar 07.09.2008 14:08:00

Citat:

În prealabil postat de podolski
E Dumnezeu nedrept?
Eu zic ca da. Desi poate parea total nelalocul lui sa zic asta il cred nedrept si inca cum.
E corect sa fie pedepsiti copii pt pacatele parintilor? Atat de nedrept si de crud.
Ma intreb daca noi suntem pusi in fiecare zii sa ne gandim la rusinea noastra fata de El pt pacatele noastre , l-as pune si eu pe Dumnezeu sa se gandeasca la rusinea pe care o face oamenilor si toata rusinea ca lasa tot raul asta sa se intample.

Regret sa spun dar mie rusine de Dumnezeu, mie rusine ca am un dumnezeu atat de crud , de nemilos.

Ce este rusinea? Daca intri intr-un razboi provocat de altii eu cred ca trebuie s-a iesi cu capul sus invingator, daca nu ai nici o vina si asta tot cu ajutorul lui Dumnezeu, dreptatea invinge. Parerea mea este ca tu treci printr-o pasa putin mai dificila altfel nu cred ca atunci cand iti este bine gandesti asa! Roaga-te putin mai mult si ai s-a vezi puterea Domnului! Doame Ajuta !

podolski 07.09.2008 15:58:22

Citat:

În prealabil postat de Traditie

-libertarea omului folosita prost (daca Dumnezeu nu ne-ar lasa sa facem ce vrem nu am mai fi liberi iar fara libertate nu putem fi fericiti)

Tu vrei probabil o lume unde totul sa functioneze perfect si fara necazuri, dar Dumnezeu nu ne-a facut pentru lumea aceasta.

"libertatea omului e folosita prost" - si crezi ca are cineva dreptul sa-mi ia libertatea dinainte de a gresi?

"iconimia divina" - da despre asta este vorba. de fapt numai despre asta e vorba.
prea putin conteaza omul in ecuatia asta. conteaza numai ce plan are Dumnezeu cu noi. ca daca vrea sa mancam rahat si sa ne faca mari apoi sa isi arate puterea si frumusetea asta face.

stati si voi 3 ore in pat fara sa te misti deloc. mananca cu forta , culcate cu forta, scoala-te cu forta. apoi sa fie o musca mai puternica ca tine si sa nu o poti goni. sa iti dai seama ca si o musca e mai puternica ca tine.

raporteaza totul la tine si sa vedem cum este. dar stii cum e. altul poate sa pateasca orice atata timp cat eu sunt bine. :(
sunt sigur ca daca te scoala cineva te superi, daca mancarea nu e chiar atat buna atragi atentia, si te crezi uneori neimplinit pt ca esti sub colegii si priteni cu care ai copilarit. dar cum sa te simti raportandu-te le cele de mai sus. cand stii ca Dumnezeu a dat mai multa putere si unei muste si esti chiar sub ea. Cum este?

Tu vorbesti de suferinte dar nu le cunosti.

podolski 07.09.2008 16:08:29

Copii nu trebuie pedepsiti pt vina parintilor.

De ce nu bagam copii in puscarie daca tasu omoara pe cineva? De ce? Hai ziceti de ce nu ii omoram pt vina parintilor?

Daca tatal si fiul lucreaza la acelasi serviciu, iar tatal greseste de ce nu ii dam pe amundoi afara, ci doar pe cel care greseste?

Daca te-ai certat cu un vecin te duci si ii bati copilul si te certi cu copilul lui?

Daca un roman fura in italia te apuci sa dai toti romanii afara din italia? Ii arestezi pe toti si ii bagi pe toti dupa gratii?

Voua vi s-ar parea normal ca parinti vostri sa faca o boacana si voi sa platiti fara voia voastra. Cu forta? Sa faceti puscarie pe viata pt ca s-a imbatat o data si omorat pe cineva?

La fel este si aici, nu poti pedepsi copii pt vina parintilor , orice ar fii facut. Nu e bine. Dar vezi Dumnezeu nu stie cum e sa fii om. Degeaba a murit ca habar n-re de suferintele lor. Nu da doi lei. Crezi tu ca de rasplata au ei nevoie? Cat isi mai urasc rasplata, dar ce conteaza voia lor. Sunt doar niste robi.
El isi stie numai partea sa, de Dumnezeu.

georgeval 07.09.2008 16:14:03

Citat:

Citat:

În prealabil postat de Traditie

"libertatea omului e folosita prost" - si crezi ca are cineva dreptul sa-mi ia libertatea dinainte de a gresi?

"iconimia divina" - da despre asta este vorba. de fapt numai despre asta e vorba.
prea putin conteaza omul in ecuatia asta. conteaza numai ce plan are Dumnezeu cu noi. ca daca vrea sa mancam rahat si sa ne faca mari apoi sa isi arate puterea si frumusetea asta face.

stati si voi 3 ore in pat fara sa te misti deloc. mananca cu forta , culcate cu forta, scoala-te cu forta. apoi sa fie o musca mai puternica ca tine si sa nu o poti goni. sa iti dai seama ca si o musca e mai puternica ca tine.

raporteaza totul la tine si sa vedem cum este. dar stii cum e. altul poate sa pateasca orice atata timp cat eu sunt bine. :(
sunt sigur ca daca te scoala cineva te superi, daca mancarea nu e chiar atat buna atragi atentia, si te crezi uneori neimplinit pt ca esti sub colegii si priteni cu care ai copilarit. dar cum sa te simti raportandu-te le cele de mai sus. cand stii ca Dumnezeu a dat mai multa putere si unei muste si esti chiar sub ea. Cum este?

Tu vorbesti de suferinte dar nu le cunosti.

In primul rand Dumnezeu nu este asemenea unui administrator care imparte recompense si pedepse. Raul, dupa cum ti s-a raspuns, este o consecinta a libertatii. Nu pot spune ca lipsa luminii este cauza intunericului. Eu -omul inzestrat cu libertate am posibilitatea de a refuza lumina si a dori intunericul.
In al doilea rand, Dumnezeul crestinilor nu este un Dumnezeu strain de suferinta omeneasca, a cunoscuta in urma intruparii mai ales prin jertfa de pe Cruce. De aceea ne cheama "Veniti cei osteniti si impovarati". Sa rabdam necazurile si suferintele fara cartire asa cum a rabdat Hristos suferinta Crucii si ne-a deschis noua portile raiului.

podolski 07.09.2008 16:19:00

Nu este administrator? ce este atunci? Ne El hotareste cine e sanatos si cine nu? Cine se naste bolnav si mic si cine calca pe el?
Pai daca viata e de vina atunci inseamna ca viata e un zeu, de vreme ce Dumnezeu nu poate hotara ce e drept si corect.

Sa rabzi tu lipsa picioarelor daca ti se pare un lucru atat de mic. Sunt sigur ca daca nu iei un examen sari ca ars si cazi intr-o deznadejde mare. Dar vezi tu ai dreptul sa te superi, celalalt ca sta in spitale , ultimul om, de fapt nici nu e considerat om, ci mai prejos ca o musca este, el nu are dreptul la opinie, la voia proprie, la libertate. doar tu ai.

georgeval 07.09.2008 16:54:33

Citat:

Nu este administrator? ce este atunci? Ne El hotareste cine e sanatos si cine nu? Cine se naste bolnav si mic si cine calca pe el?
Pai daca viata e de vina atunci inseamna ca viata e un zeu, de vreme ce Dumnezeu nu poate hotara ce e drept si corect.

Sa rabzi tu lipsa picioarelor daca ti se pare un lucru atat de mic. Sunt sigur ca daca nu iei un examen sari ca ars si cazi intr-o deznadejde mare. Dar vezi tu ai dreptul sa te superi, celalalt ca sta in spitale , ultimul om, de fapt nici nu e considerat om, ci mai prejos ca o musca este, el nu are dreptul la opinie, la voia proprie, la libertate. doar tu ai.

Frate, scapa de acest determinism in care ai cazut si intelege taina libertatii. Cat despre revolta ta .....mai bine tac.

ancah 07.09.2008 17:04:30

Podolski, nu ti se pare ca Il reduci pe Dumnezeu la dimensiunile omului? Oare omul a facut cerul si pamantul? Sau Dumnezeu e cel Care l-a creat pe om dupa chipul si infatisarea Sa? Oare omul stie mai bine decat Dumnezeu, creatorul sau, ce e bine si ce e rau pentru om? De cate ori ti-ai dorit ceva, fiind apoi nemultumit de ceea ce ai primit? Dumnezeu ne da ceea ce ne foloseste, nu ceea ce credem noi ca ne foloseste.
Si de ce sa nu recunoastem, ca din lipsa de intelepciune, omul invata mai bine o lectie pe fond de durere, de suferinta.
E bine ca-ti pui intrebarea, daca Dumnezeu este drept, dar cauta si raspunsul corect si atunci Il vei iubi pe Dumnezeu asa cum merita sa fie iubit. Dar daca asculti de ceea ce iti insufla diavolul, il vei acuza pe nedrept pe Dumnezeu si vei ajunge la un raspuns eronat. Depinde de tine ce raspuns preferi.

Laurentiu 07.09.2008 17:15:45

Citat:

E Dumnezeu nedrept?

Frate aceste ganduri nu sunt ale tale.Dar tu crezi ca sunt ale tale.

Un lucru pe care poate sa-l faca vrasmasul este sa ne faca sa credem ca ce ne prezinta el ce ne sopteste sunt gandurile noastre.

Ai incercat vreodata sa-ti eliberezi minttea de orice gand si sa vezi ce greu este?

Adica sa gasesti liniste deplina sa vezi cum iti sunt aduse in minte tot felul de ganduri si nu poti sa te eliberez de orice imagine a mintii de orice gand .

Iti spun ca este foarte greu Dumnezeu fiind si pacea...Vrasmasul nu suporta pacea ca el este mereu nelinistit si nu face decat galagie. si tulbura sufletele cu gandurile lui murdare.

Dumnezeu are cai nestiute de nimeni la care omul nu poate ajunge prin ratiune.

Dumnezeu este Drept este Milosiv.

Dumnezeul despre care zici tu este unul zugravit de satana. Asa cum le picteaza el multor oameni pe Dumnezeul fals asa Il prezinta satana lor.(ca pe Dumnezeu Adevarat)

Dar Dumnezeu nu este cel prezentat de satana. Dumnezeu este pace, dragoste, armonie, prosperitate, dreptate.

Dumnezeu ne zice: Nu voiesc moartea păcătosului, ci să se întoarcă si să fie viu!(Iez. 18, 32)

Laurentiu 07.09.2008 17:35:12

Citat:

În prealabil postat de Bunl
Pai ideea este: ce vină au acei copii că s-au născut din acei părinti? Au avut ei liberul arbitru de a alege din ce parinti să se nască? Dacă nu au avut de ales, iar ei nu au niciun păcat (cu exceptia celui originar, desi se poate pune si in aceasta privinta aceeasi problema), inseamnă că sunt pedepsiti pe nedrept.
Asta este ceea ce incearca logica sa demonstreze: noi suntem pedepsiti pentru un pacat pe care nu l-au comis si pe care nu aveau cum sa il oprească, pentru că nu au existat atunci. Dumnezeu este cel care harazeste cine din cine se naste si daca se naste, deci nici de pacatul de a ne fi nascut nu putem fi acuzati.
Dupa umila mea logica, mie mi se pare nedrept sa fiu pedepsit pentru un pacat pe care l-a savarsit primul meu stramos.

Epistola către Romani a Sfântului Apostol Pavel
Capitolul 9

14.Ce vom zice dar? Nu cumva la Dumnezeu este nedreptate? Nicidecum!
15.Căci grăieste către Moise: "Voi milui pe cine vreau să-l miluiesc si Mă voi îndura de cine vreau să Mă îndur".
16.Deci, dar, nu este nici de la cel care voieste, nici de la cel ce aleargă, ci de la Dumnezeu care miluieste.
17.Căci Scriptura zice lui Faraon: "Pentru aceasta chiar te-am ridicat, ca să arăt în tine puterea Mea si ca numele Meu să se vestească în tot pământul".
18.Deci, dar, Dumnezeu pe cine voieste îl miluieste, iar pe cine voieste îl împietreste.
19.Îmi vei zice deci: De ce mai dojeneste? Căci vointei Lui cine i-a stat împotrivă?
20.Dar, omule, tu cine esti care răspunzi împotriva lui Dumnezeu? Oare făptura va zice Celui ce a făcut-o: De ce m-ai făcut asa?
21.Sau nu are olarul putere peste lutul lui, ca din aceeasi frământătură să facă un vas de cinste, iar altul de necinste?
22.Si ce este dacă Dumnezeu, voind să-Si arate mânia si să facă cunoscută puterea Sa, a suferit cu multă răbdare vasele mâniei Sale, gătite spre pierire,
23.Si ca să facă cunoscută bogătia slavei Sale către vasele milei, pe care mai dinainte le-a gătit spre slavă?
24.Adică pe noi, pe care ne-a si chemat, nu numai dintre iudei, ci si dintre păgâni,
25.Precum zice El si la Osea: "Chema-voi poporul Meu pe cel ce nu este poporul Meu, si iubită pe cea care nu era iubită;
26.Si va fi în locul unde li s-a zis lor: Nu voi sunteti poporul Meu - acolo se vor chema fii ai Dumnezeului Celui viu".
27.Iar Isaia strigă pentru Israel : "Dacă numărul fiilor lui Israel ar fi ca nisipul mării, rămăsita se va mântui.
28.Pentru că împlinind si scurtând, Domnul va îndeplini, pe pământ, cuvântul Său".
29.Si precum a proorocit Isaia: "Dacă Domnul Savaot nu ne-ar fi lăsat nouă urmasi, am fi ajuns ca Sodoma si ne-am fi asemănat cu Gomora".
30.Ce vom zice, deci? Că neamurile care nu căutau dreptatea au dobândit dreptatea, însă dreptatea din credintă;
31.Iar Israel, urmărind legea dreptătii, n-a ajuns la legea dreptătii.
32.Pentru ce? Pentru că nu o căutau din credintă, ci ca din faptele Legii. S-au poticnit de piatra poticnirii,
33.Precum este scris: "Iată pun în Sion piatră de poticnire si piatră de sminteală; si tot cel ce crede în El nu se va rusina".

podolski 07.09.2008 17:36:55

Vino frate cu mine in spital cand am practica si vedem cum este Dumnezeu. Nu vorbe , nu cuvinte, ci doar fapte. Vrei?

Sa stii ca am si eu cunosstinte de "duhovnicie" . Sa mai stii si ca pacea e inselatoare. E nelucratoare, e nepasatoare, e neiubitoare de oameni.
Un om care nu sufera pt cel de langa el nu stie ce e aia prietenie. Pritenie e doar in capul lui. Si aia e inselare. Nu ca iti spun eu adevaruri.
Sunt neadevaruri cele ce am zis? Hai cu mine in spital sa-ti spun povestea fiecaruia, sa vedem...cum e treaba cu Dumnezeu milostiv si drept. O fii milostiv dar drept sigur nu e.
Si ti-am explicat mai sus de ce nu e drept. Nu ca sunt eu manios acum, nu ca m-am revoltat sau altceva ci pur si simplu nu e frumos sa pedepsesti pe copii pt vina parintilor.

Iar daca nu ii reprosez asta lui Dumnezeu atunci cui? Mie? Pai eu sunt Dumnezeu? Eu ma declar bun si milostiv si scapare celor nevinovati?

Acum rapsunde-mi direct. E corect sa il bat pe copilul de 5 ani al vecinului meu daca eu sunt certat cu parinti lui? Da sau nu!! E corect?

Laurentiu 07.09.2008 17:46:25

Romani
Capitolul 10

2. Căci le mărturisesc că au râvnă pentru Dumnezeu, dar sunt fără cunostintă.
3. Deoarece, necunoscând dreptatea lui Dumnezeu si căutând să statornicească dreptatea lor, dreptătii lui Dumnezeu ei nu s-au supus.
4. Căci sfârsitul Legii este Hristos, spre dreptate tot celui ce crede.
5. Căci Moise scrie despre dreptatea care vine din lege, că: "Omul care o va îndeplini va trăi prin ea".
6. Iar dreptatea din credintă grăieste asa: "Să nu zici în inima ta: Cine se va sui la cer?", ca adică să coboare pe Hristos!
7. Sau: "Cine se va coborî întru adânc?", ca să ridice pe Hristos din morti!
8. Dar ce zice Scriptura? "Aproape este de tine cuvântul, în gura ta si în inima ta", - adică cuvântul credintei pe care-l propovăduim.
9. Că de vei mărturisi cu gura ta că Iisus este Domnul si vei crede în inima ta că Dumnezeu L-a înviat pe El din morti, te vei mântui.
10. Căci cu inima se crede spre dreptate, iar cu gura se mărturiseste spre mântuire.
11. Căci zice Scriptura: "Tot cel ce crede în El nu se va rusina".
12. Căci nu este deosebire între iudeu si elin, pentru că Acelasi este Domnul tuturor, Care îmbogăteste pe toti cei ce-L cheamă pe El.
13. Căci: "Oricine va chema numele Domnului se va mântui".
14. Dar cum vor chema numele Aceluia în Care încă n-au crezut? Si cum vor crede în Acela de Care n-au auzit? Si cum vor auzi, fără propovăduitor?
15. Si cum vor propovădui, de nu vor fi trimisi? Precum este scris: "Cât de frumoase sunt picioarele celor ce vestesc pacea, ale celor ce vestesc cele bune!"
16. Dar nu toti s-au supus Evangheliei, căci Isaia zice: "Doamne, cine a crezut celor auzite de la noi?"
17. Prin urmare, credinta este din auzire, iar auzirea prin cuvântul lui Hristos.
18. Dar întreb: Oare n-au auzit? Dimpotrivă: "În tot pământul a iesit vestirea lor si la marginile lumii cuvintele lor".
19. Dar zic: Nu cumva Israel n-a înteles? Moise spune cel dintâi: "Voi întărâta râvna voastră prin cel ce nu este poporul (Meu) si voi atâta mânia voastră cu un popor nepriceput".
20. Isaia îndrăzneste si zice: "Am fost aflat de cei ce nu Mă căutau si M-am făcut arătat celor ce nu întrebau de Mine".
21. Dar către Israel zice: "Toată ziua întins-am mâinile Mele către un popor neascultător si împotrivă grăitor".

ancah 07.09.2008 17:52:07

podolski: E corect sa il bat pe copilul de 5 ani al vecinului meu daca eu sunt certat cu parinti lui? Da sau nu!! E corect?

Nu e corect, dar de ce ii reprosezi lui Dumnezeu pacatul altuia?
Dar oare de pacatele celor din spital tu nu tii cont? Si acelea sunt vina lui Dumnezeu, dupa tine?!? Ai uitat de liberul arbitru al omului, care da dreptul fiecaruia sa faca ce vrea, dar si sa recolteze ceea ce seamana?
Nu inteleg de ce trebuie sa privim la cer atunci cand vrem sa dam vina pe cineva, si nu privim mai aproape, chiar in propriul suflet, caci toti avem pacate, de care suntem personal responsabili.

podolski 07.09.2008 17:52:09

Laurentiu am mai vazut si ideea ca faptura nu are voie sa se adreseze Creatorului sau.
Atunci iti spun sincer ca omul nu este si nu a fost prieten niciodata lui Dumnezeu ci rob
ROB. ROB. Pt ca robi nu au dreptul sa se adreseze stapanilor , si nu prietenii.

Cand pomenesti(nu ma refer la tine ci la credinta) de liber albitru, de dreptate, de dragoste iti asumi o responsabilitate. La fel cum eu voi plati pt fiecare pacat al meu asa si Dumnezeu are o responsabilitate ca ma va trata drept si corect. Cu mila si dragoste. Asta nu ca sa imi arate mie ca e dumnezeu, El este dumnezeu si fara mine, ci sa-mi arate ca exista adevar in vorbele Sale si anume ca am liber albitru,, ca nu sunt doar un rob, si ca sunt mai important decat planul Sau de a se mari, ca ne apreciaza suferinta la adevarata valoare si ca mai presus decat orice ne respecta dorinta, voia.

Caci astfel cu ce se va deosebi adevarul de minciuna si dragostea de ura daca nu prin fapte. EL vrea fapte, foarte bine, si eu vreau dreptate de la EL nu doar pt mine ci pt toti. Dreptatea de a fii pedepsit atunci cand gresesc , iar nu nevinovat fiind sa platesc pt altii, fara voia mea.

Cer prea mult? Daca sunt rob ,DA, sunt nesimtit, pt ca de fapt eu nu exist, dar daca sunt prieten atunci nu e deloc exagerata cererea mea. Pt ca intre prieteni, nu e concurenta, nu e minciuna,nu e ispitire ci doar ajutor , sprijin si bucurie.

Laurentiu 07.09.2008 17:57:43

Citat:

Vino frate cu mine in spital cand am practica si vedem cum este Dumnezeu. Nu vorbe , nu cuvinte, ci doar fapte. Vrei?

Sa stii ca am si eu cunosstinte de "duhovnicie" . Sa mai stii si ca pacea e inselatoare. E nelucratoare, e nepasatoare, e neiubitoare de oameni.
Un om care nu sufera pt cel de langa el nu stie ce e aia prietenie. Pritenie e doar in capul lui. Si aia e inselare. Nu ca iti spun eu adevaruri.
Sunt neadevaruri cele ce am zis? Hai cu mine in spital sa-ti spun povestea fiecaruia, sa vedem...cum e treaba cu Dumnezeu milostiv si drept. O fii milostiv dar drept sigur nu e.
Si ti-am explicat mai sus de ce nu e drept. Nu ca sunt eu manios acum, nu ca m-am revoltat sau altceva ci pur si simplu nu e frumos sa pedepsesti pe copii pt vina parintilor.

Iar daca nu ii reprosez asta lui Dumnezeu atunci cui? Mie? Pai eu sunt Dumnezeu? Eu ma declar bun si milostiv si scapare celor nevinovati?

Acum rapsunde-mi direct. E corect sa il bat pe copilul de 5 ani al vecinului meu daca eu sunt certat cu parinti lui? Da sau nu!! E corect?

Frate dar tu stii viata fiecaruia ca sa vorbesti de ce i se intampla fiecaruia.

Stii cumva din ce cauza sufera fiecare?, ce pacate are fiecare, stii ce credinta are fiecare? Stii cat a cartit fiecare? Stii cat a miluit fiecare? Stii cat a asuprit fiecare? Stii cat si-a respectat fiecare semenul? Te-ai intrebat cat a batjocorit fiecare.
Te-ai intrebat cat a iubit fiecare?

Stii daca sufera pentru a i se incerca credinta sau pentru pacatele lui?

Stii frate ca si diavolul se preface in inger de lumina si se umfla de parere de sine si se crede mai bun decat Dumnezeu?

Te-ai intrebat pe cati i-a momit satana ca apoi sa le cada in cursa si tot el sa-i chinuie?

Te-ai gandit ca diavolul a fost ingerul (Lucifer) si ca este un bun teolog? Sau poate crezi ca nici nu a existat vreodata?

Te-ai gandit ca este vechi de ani si i-au trecut multe generatii prin mana si s-a iscusit in viclenie?

Ti-ai pus toate aceste intrebari?

Frate nu mai privi lucururile doar la suprafata. Patrunde mai adanc, ca lucrurile nu stau chiar asa .

podolski 07.09.2008 18:02:58

Sa stii ca e foarte inselatoare boala. Toti cred ca boala e o consecinta a faptelor. Daca ar fii asa nu as avea nimic de obiectat. In fine, imi pare bine ca ai recunoscut ca e o nedreptate sa bat un copil pt vina parintilor.
Vroiam sa iti arat ca nu e corect ca eu pt vina neamului meu, pt ca aia s-au f...t pe unde au apucat, s-au imbatat, si cine stie cate au mai facut, sa fiu eu ales ca sa le duc lor crucea printr-o boala grea .
Eu nu am voie proprie? am voie. Am liber albitru si daca duc o cruce , o duc pt cine vreau eu nu pt cine hotaraste Dumnezeu.

Oare Hristos nu a ales sa duca Crucea doar pt cei buni(fragmenul din Ioan) ?
A ales si mi se pare o mare mare nedreptate, eu ca prieten al lui Hristos (marturisire facuta de EL, nu o afirmatie stupida a mea) sa am dreptul sa imi aleg singur drumul. Stai linistit ca tot spre EL vreau sa ma indrept , pt ca fara EL eu nu exist, dar nu vreau sa fac parte di planul lui Dumnezeu fara ca eu sa contez deloc.

Creatorul isi intreaba faptura ce vrea sa faca cu el? Probabil ca nu.
Dumnezeul dragostei si Iubitorul de oameni isi intreaba prietenii si fapturile ce vor sa faca cu ele. Da, asa ar fii normal sa cada la o intelegere, la urma urmei e vorba de respectul si de aprecierea pe care Dumnezeu o da sau nu omului.

Uite exemplu parintilor si copiilor. Poti hotara peste copilul tau ca el sa urmeze o scoala militare pt binele lui, dar oare nu este un parinte mai bun atunci cand il si intreaba si ii lasa mana libera lui? Paote copilul vrea sa intre in manastire. Oare sufletul sau pt simpul fapt ca e mai mic nu merita respect si incredere? Merita si inca foarte multa. Iar chiar si de ar gresii il susti pt ca are nevoie nu de o mana ferma care sa il palmuiasca ci doar de un sfat sincer si bun.

Laurentiu 07.09.2008 18:03:22

Citat:

Laurentiu am mai vazut si ideea ca faptura nu are voie sa se adreseze Creatorului sau.
Atunci iti spun sincer ca omul nu este si nu a fost prieten niciodata lui Dumnezeu ci rob
ROB. ROB. Pt ca robi nu au dreptul sa se adreseze stapanilor , si nu prietenii.

Cand pomenesti(nu ma refer la tine ci la credinta) de liber albitru, de dreptate, de dragoste iti asumi o responsabilitate. La fel cum eu voi plati pt fiecare pacat al meu asa si Dumnezeu are o responsabilitate ca ma va trata drept si corect. Cu mila si dragoste. Asta nu ca sa imi arate mie ca e dumnezeu, El este dumnezeu si fara mine, ci sa-mi arate ca exista adevar in vorbele Sale si anume ca am liber albitru,, ca nu sunt doar un rob, si ca sunt mai important decat planul Sau de a se mari, ca ne apreciaza suferinta la adevarata valoare si ca mai presus decat orice ne respecta dorinta, voia.

Caci astfel cu ce se va deosebi adevarul de minciuna si dragostea de ura daca nu prin fapte. EL vrea fapte, foarte bine, si eu vreau dreptate de la EL nu doar pt mine ci pt toti. Dreptatea de a fii pedepsit atunci cand gresesc , iar nu nevinovat fiind sa platesc pt altii, fara voia mea.

Cer prea mult? Daca sunt rob ,DA, sunt nesimtit, pt ca de fapt eu nu exist, dar daca sunt prieten atunci nu e deloc exagerata cererea mea. Pt ca intre prieteni, nu e concurenta, nu e minciuna,nu e ispitire ci doar ajutor , sprijin si bucurie.

“Si celor câti L-au primit, care cred în numele Lui, le-a dat putere ca sa se faca fii ai lui Dumnezeu” (In. 1, 12).

podolski 07.09.2008 18:13:39

Citat:

În prealabil postat de ancah
Podolski, nu ti se pare ca Il reduci pe Dumnezeu la dimensiunile omului? Oare omul a facut cerul si pamantul? Sau Dumnezeu e cel Care l-a creat pe om dupa chipul si infatisarea Sa? Oare omul stie mai bine decat Dumnezeu, creatorul sau, ce e bine si ce e rau pentru om? De cate ori ti-ai dorit ceva, fiind apoi nemultumit de ceea ce ai primit? Dumnezeu ne da ceea ce ne foloseste, nu ceea ce credem noi ca ne foloseste.
Si de ce sa nu recunoastem, ca din lipsa de intelepciune, omul invata mai bine o lectie pe fond de durere, de suferinta.
E bine ca-ti pui intrebarea, daca Dumnezeu este drept, dar cauta si raspunsul corect si atunci Il vei iubi pe Dumnezeu asa cum merita sa fie iubit. Dar daca asculti de ceea ce iti insufla diavolul, il vei acuza pe nedrept pe Dumnezeu si vei ajunge la un raspuns eronat. Depinde de tine ce raspuns preferi.

Ancah, omul nu este spuracat. Insasi Dumnezeu a ales sa fie om , deci cu siguranta omul nu este nimic. Cum nici un lucru facut de Dumnezeu nu este nimic.
Diavolul are conceptia ca omul este nimic si se lupta cu el.
Eu cred ca trebuie mai mult respect pt om, nu din prisma la ce este el singur ci prin prisma ca este facut de Dumnezeu.
Toti blameaza femeile, in subconstient( ma refer la majoritatea barbatilor) dar iata Maica Domnului este Imparateasa si a fost om. Deci sa reduc pe Dumnezeu la regulile omenesti nu este o jignire, este o realitate. Poti fi om si Dumnezeu in acelasi timp.
Asa ca dorinta mea de a-L intreba pe Dumnezeu dupa reguli omenesti nu este o coborare voita ci este o recunoastere a starii mari a omului pe care Dumnezeu i-a dat-o.

Cat despre diavol. Fiinta mai jalnica, mai patetica si mai dezgustatoare nu mi-a fost niciodata dat sa aud. M-au intrecut pana si pe mine. :))

Annamarria 07.09.2008 18:34:07

Citat:

E Dumnezeu nedrept?

Nu mai citesc ce ti s-a spus pana acum.
Eu vreau doar sa spun ca NU sunt pedepsiti copiii niciodata de Dumnezeu pt. pacatele parintilor. Nici macar pacatosii NU sunt pedepsiti de Dumnezeu. NU Dumnezeu pedepseste ci suferinta este o CONSECINTA a pacatului. Aceasta suferinta NU vine de la Dumnezeu ci vine PRIN PACAT.
Ca sa intelegi mai bine iti dau un exemplu. Sa luam un om care fumeaza. Se imbolnaveste de cancer la plamani pentru ca a fumat nu pentru ca il pedepseste Dumnezeu!!! Dumnezeu nu vrea ca omul acela sa se imbolnaveasca de cancer, el si-a facut-o cu mana lui. De asemenea, o femeie insarcinata care se drogheaza...copilul se naste cu malformatii sau nu stiu ce...cine a creat aceasta suferinta, Dumnezeu sau omul? Aceasta se aplica la orice pacat. Urmarea pacatului este moartea, NU ca o pedeapsa a lui Dumnezeu, ci ca o CONSECINTA a pacatului. Si pacatele noastre au consecinte asupra tuturor oamenilor, si a celor nevinovati, NU din cauza lui Dumnezeu ci dintr-a NOASTRA.
Dumnezeu ne iubeste, nu ne pedepseste, dar ne avertizeaza...Toata suferinta e creata de pacat, nu de Dumnezeu. Iar daca am gresit sa ne intoarcem pentru a primi VINDECARE!!!! NU pedeapsa!!!!
Multi iti vor spune alte lucruri. Nu stiu cat vor ajunge aceste cuvinte ale mele la tine. Sper sa intelegi ce am incercat sa explic. Astfel incat sa intelegi ca la Dumnezeu vei gasi mila, iertare si vindecare si NU pedeapsa. Citeste Evangheliile si vezi de a pedepsit Iisus vreodata pe cineva, a dat in cap cuiva, a imprastiat boli, a facut razboaie? Uita-te la El si iti vei da seama cum e Dumnezeu de fapt. Oamenii uneori ii atribuie o imagine falsa lui Dumnezeu. Priveste spre Hristos si nu te vei insela.
Daca esti nevinovat si suferi cumplit inseamna ca platesti pacate existente in lume, adica suporti consecintele faptelor altor oameni si nu o pedeapsa. De exemplu gandeste-te la razboaie, cati oameni nevinovati au suferit si suferinta lor n-a fost pedeapsa lui Dumnezeu ci un rau provocat de oameni.
Nu-ti ramane decat credinta si speranta ca Dumnezeu va RECUPERA cumva aceasta suferinta sau o va TRANSFORMA in izvor de binecuvantare. Dar daca te indepartezi de El, El nu va putea face asta...
De ce sa fugi de Singul care poate da un sens suferintei? Cel care este Invierea? Ar fi paradoxal.
Sper sa fi inteles ceva.
Cu drag,
Anamaria

adrian010155 08.09.2008 18:22:06

Podolski, inteleg ca treci printr-o mare durere trupeasca si sufleteasca. Mi-as dori tare mult sa depasesti situatia prin care treci dar, nu sint decat un om si, ca om, asa cum sint eu murdar si pacatos, nu pot decat sa ma rog pentru tine. Inteleg ca ai remarcat musca aceea. Prin ea, Dumnezeu iti arata ca revolta ta impotriva Lui te face mai slab si decat o musca. Te rog, cu tot respectul, citeste si reciteste de cate ori poti, cele scrise de Annamarria. Acolo gasesti raspunsurile la framantarile tale. Cand te vei lumina, va disparea si musca.

NiCcoleta 08.09.2008 19:05:22

Citat:

E Dumnezeu nedrept?

Am citit doar ceea ce a postat cel ce a facut acest topic.
Te rog sa citesti articolul asta http://www.ziarullumina.ro/articole;663;0;13987;0;Slabiciunea-atotputernica-a-lui-Dumnezeu.html

Sper macar sa-ti de-a de gandit ca noi avem un Dumnezeu atat de minunat...care ne rabda...si iar ne rabda....si iar ne rabda...si ne iar ne rabda...care indelung ne rabda. ..pentru ca "Dragostea indelung rabda"

cristiboss56 08.09.2008 19:45:26

Citat:

Copii nu trebuie pedepsiti pt vina parintilor.

De ce nu bagam copii in puscarie daca tasu omoara pe cineva? De ce? Hai ziceti de ce nu ii omoram pt vina parintilor?

Daca tatal si fiul lucreaza la acelasi serviciu, iar tatal greseste de ce nu ii dam pe amundoi afara, ci doar pe cel care greseste?

Daca te-ai certat cu un vecin te duci si ii bati copilul si te certi cu copilul lui?

Daca un roman fura in italia te apuci sa dai toti romanii afara din italia? Ii arestezi pe toti si ii bagi pe toti dupa gratii?

Voua vi s-ar parea normal ca parinti vostri sa faca o boacana si voi sa platiti fara voia voastra. Cu forta? Sa faceti puscarie pe viata pt ca s-a imbatat o data si omorat pe cineva?

La fel este si aici, nu poti pedepsi copii pt vina parintilor , orice ar fii facut. Nu e bine. Dar vezi Dumnezeu nu stie cum e sa fii om. Degeaba a murit ca habar n-re de suferintele lor. Nu da doi lei. Crezi tu ca de rasplata au ei nevoie? Cat isi mai urasc rasplata, dar ce conteaza voia lor. Sunt doar niste robi.
El isi stie numai partea sa, de Dumnezeu.

Draga Podolski, sa acceptam prin absurd, ca Dumnezeu este nedrep, pedepsind copiii pentru marile pacate ale parintilor si nu ori cum pana la al 7 -lea neam in cazuri mult mai grave. Pai draga Podolski, si cea mai josnica dobitoaca, ar intelege si ar trage invatamintele ce se cuvin. Pedagogia Divina este perfecta ! Da. Atat de decazuti suntem in multe situatii, ca suntem surzi si orbi la indreptarile, poruncile si in general la pedagogia Divina, incat nedreptatea noastra si josnicia noastra in libertatea data , o aruncam ca vina nici mai mult nici mai putin Lui Dumnezeu. Oare cum ar fi fost corect din partea Lui ? Sa ne lase in pacate si faradelegi continuu, noi sa ne bazam pe milostivenia Lui , continund cu nesimtire a calca totul in picioare ! Nu? Pai nu dragul meu, pentru cei cu minimul de bun simt, discernamant ar fi inteles Pronia si Pedagogia Divina, in sensul ca, de va iubiti copiii vostri, feriti-va de pacate si fara de legi strigatoare la cer. De-ti lasa porunca ca de vei face x sau y si vei plati doar la dreapta judecata, iti spun eu, ca pana acum eram in haos total. Dar si asa multi nu au nici o remuscare sau bun simt, fata de propii lor copiii, fata de propiul lor neam stiind ce-i asteapta. Oare se pune intrebarea fireasca si normala cine-i vinovat: legiuitorul sau faptasul , cel ce cu buna stiinta stie ce-l asteapta si totusi nesocoteste cu buna stiinta insasi Legea Divina! Cine-i neiubitor :Dumnezeu sau parintii , parintilor nostri ? Stiind un lucru atat de clar, premeditarea si nesimtirea este a noastra si numai a noastra.

cristiboss56 08.09.2008 20:52:55

"NECREDINTA CALCATORULUI DE LEGE SPUNE INIMII MELE CA NU ESTE INTR-INSUL FRICA DE DUMNEZEU. EL SINGUR SE AMAGESTE IN OCHII SAI, CAND ZICE CA AR FI URMARIND FARADELEGEA SI AR FI URAND-O. GRAIURILE GURII LUI FARADELEGE SI VICLESUG; N-A VRUT SA PRICEAPA CA SA FACA BINE." ( din Psalmul 35). Asa ca atata timp cat judecam binele dupa voia si neputiinta noastra, nu vom intelege nicicand binele si iubirea adevarata ce in adevar sta in Dumnezeu cel adevarat si drept intru toate !

cristiboss56 08.09.2008 21:20:31

Si iata dragul meu Podolski, far sa vreau ma opresc din cititul Psalmilor si parca cineva imi scoate in cale ceva pentru mintea si sufletul tau , ca povata si avertisment:" PARASESTE MANIA SI LASA IUTIMEA; NU CAUTA SA VICLENESTI. CACI CEI CE VICLENESC DE TOT VOR PIERI; IAR CEI CE ASTEAPTA PE DOMNUL VOR MOSTENI PAMANTUL. SI INCA PUTIN SI NU VA MAI FI PACATOSUL, SI VEI CAUTA LOCUL LUI SI NU-L VEI AFLA. IAR CEI BLANZI VOR MOSTENI PAMANTUL, SI SE VOR DESFATA DE MULTIMEA PACII. PANDI-VA PACATOSUL PE CEL DREPT SI VA SCRASNI ASUPRA LUI CU DINTII SAI. IAR DOMNUL VA RADE DE EL, CA MAI INAINTE VEDE, CA VA VENI ZIUA LUI. " Oare unde este nedrept Dumnezeu dragul meu ? Este nedrept ca pedepseste neamul nedrept si pacatos ? Este nedrept ca face dreptate celor blanzi si intru credinta ? Este nedrept ca vom cuta locul celor de neam pacatos si nu -i vom mai gasi , precum spune in Psalmi ? "SABIA LOR SA INTRE IN INIMA LOR, SI ARCURILE LOR SA SE FRANGA" ! Aceasta-i dreptatea absoluta, pronia si pedagogia Divina. Dragul meu , de ne mila de copiii , copiilor nostri , sa deschidem bine ochii si sa ne folosim toate simturile, iar apoi sa judecam, nu pe Dumnezeu ci insasi faradelegea noastra.

podolski 08.09.2008 21:25:14

Laurentiu.

Cand l-oi vedea eu pe parintele Arsenie fara picioare o sa si cred ce a zis el. E om si poate gresi, chiar si sfant si poate gresi.
Nu are cum sa inteleaga unele lucruri daca nu le-a trait. Cu oricata proorocie, viziune si orice alta virtute. Nu poti vedea niciodata suferinta unui nevinovat in adancul ei.

Cu fiecare vorba prin care ziceti ca omul este murdar si trebuie sa plateasca pt asta, e ca si cum l-ati rastigni pe Hristos iarasi pe cruce. Preotii zic : Rastigneste-l Dumnezeule pe Fiul Tau pt pacatele noastre , credinciosii se bucura de moartea lui caci prin ea viaza.
Aduceti-va aminte de fragmentul dinaintea rastignirii in care se plangea de ceea ce urmeaza. Dar nici un om nu a inteles intr-atat suferinta Sa incat sa-L crute macar in gandul sau pe ACEL nevinovat.
Nimeni nu s-a gandit ca mai bine nu se mantuiau oamenii decat sa fie omorat un NEVINOVAT.

Ana Maria, sa stii ca omul nu sufera din cauza bolilor cauzate de trupurile lor.
Iti zic niste cazuri. Unul fumeaza pana la 70 de ani si nu are nici pic de cancer, ci doar o mica tuse, iar altii pt o ciupitura a unui paianjen sau ganganii , corpul lor reactioneaza total neasteptat. Intra in soc septic, si crede-ma ca nu iti vine sa crezi ca pot muri din cauza asta. Sta in spitale si se chinuie de parca l-a muscat un leu.
Ti-am zis. Boala e inselatoare, iar pt toti cei care trec pe langa un spital poate li se parea ca cei de acolo nu mananca sanatos, nu au grija de ei si multe altele dar realitatea e alta. E pur si simplu hotarata de undeva de sus ca soarta unor nevinovati sa fie una inimaginabila. (Nu toti sunt nevinovati)

Apoi despre ce ai zis tu adrian, daca eliminam musca ma pot lumina si pot avea pace.
Stii transpusa intr-o situatie spitaliceasca( probabil ma credeti maniac dupa spitale) as lasa musca, m-as duce as manca si as avea liniste si pace in suflet.
Stii ce pot patii pacientii de la niste muste. Pot depune viermi. Haha dar ce-ti pasa tie de suferinta celuilalt. Tu zici ca suferinta mea e mai importanta decat a celorlalti. Musca accea provoaca suferinta iar ea daca nu imi provoaca mie nimic rau, nu o pot lasa in pace din cauza constintei. Dar ce stii tu de constiinta cand vrei sa omori musca si sa-l lasi pe altu sa se chinuie si eu sa traiesc fericit cu cei sanatosi ca tine.

podolski 08.09.2008 21:28:56

uitasem de tine nicoleta. nu merge linkul.

Askeladd 08.09.2008 22:17:46

Da, Dumnezeu este nedrept. Cel putin dupa legea omului. Insa incurcate sunt caile Domnului. Nu stim care este dreptatea lui Dumnezeu si evident difera de cea a omului deci nu putem sa o intelegem.

ancah 08.09.2008 22:21:24

Citat:

Ancah, omul nu este spuracat. Insasi Dumnezeu a ales sa fie om , deci cu siguranta omul nu este nimic. Cum nici un lucru facut de Dumnezeu nu este nimic.
Diavolul are conceptia ca omul este nimic si se lupta cu el.
Eu cred ca trebuie mai mult respect pt om, nu din prisma la ce este el singur ci prin prisma ca este facut de Dumnezeu.
Toti blameaza femeile, in subconstient( ma refer la majoritatea barbatilor) dar iata Maica Domnului este Imparateasa si a fost om. Deci sa reduc pe Dumnezeu la regulile omenesti nu este o jignire, este o realitate. Poti fi om si Dumnezeu in acelasi timp.
Asa ca dorinta mea de a-L intreba pe Dumnezeu dupa reguli omenesti nu este o coborare voita ci este o recunoastere a starii mari a omului pe care Dumnezeu i-a dat-o.

Cat despre diavol. Fiinta mai jalnica, mai patetica si mai dezgustatoare nu mi-a fost niciodata dat sa aud. M-au intrecut pana si pe mine. :))

podolski, e un talmes-balmes in gandirea ta, incat raman fara replica.
Parerea mea e sa mai citesti, sa te documnetezi, caci amesteci lucrurile si tragi niste concluzii de ...ma doare capul. Dau numai un exemplu:
"Deci sa reduc pe Dumnezeu la regulile omenesti nu este o jignire, este o realitate."
Iarta-ma te rog, dar chiar ai nevoie sa mai citesti inainte de a mai posta ceva.

Mihai-g 08.09.2008 22:44:10

Citat:

E Dumnezeu nedrept?

Vrei cumva sa faci valuri pe forum cu asemenea bazaconii? Omule, potoleste-te, pt ca-i mare pacat hula adusa lui Dumnezeu. Nu fi atat de obraznic!

paraschevaiasi 09.09.2008 00:41:19

Imi pare tare rau ca treci printro astfel de deprimare...
Dupa suferinta vine bucurie. Daca nu am suferi sau nu am vedea suferinta in jurul nostru am uita de Dumnezeu, am uita sa ne rugam pt cei de langa noi. Atunci cand viata nu-ti este incercata inseamna ca este o problema. Suferinta si incercarile te apropie tot mai mult de Dumnezeu. Sunt oameni ce-si doresc suferinta/incercari pt a-si curati sufletul. Dupa o biruinta ai o bucurie in suflet ca Dumnezeu te-a intarit in lupta ta.

achimovjan 09.09.2008 08:31:20

Citat:

E Dumnezeu nedrept?

Dumnezeu pe are il descrii tu nu este numai nedrept,dar este si bun de batut.Numai ca nu este cel adevarat,sa stii ca nicioadata nu pedepseste pe copii pentru pacatee parintilor.Asta este o inventie a celor care inteleg pacatul ca pe ceva contabil,adica frate,ai manact 2 gaini in zi de post,copilul tau moare de foame 3 ani de-acu inainte.Adica prostii de-astea.Nu este deloc asa.Noi,ca oameni,suntem un trup comun,iar familia este si mai strans legata.Daca unul din famile este prieten cu dracul,face voia lui,eu care il iubesc ,sa zicem,care sunt din sangele lui,normal ca dau nas in nas cu dracul.De aici toata tragedia,adica eu il urasc pe drac,dar imi iubesc semenul.ce sa fac daca ei sunt strans uniti.Cumsa fac eu deosebirea,cum s-ai rup unul de celelalt.Iti dai seama ca asa sufera si Dumnezeu cu oameni care i iubesc pe dracul,cum sa faca sa-i desparta de o asa daragoste tampita si sinucigasa.Si incearaca saracul Dumnezeu toate metodele,intai o ia cu binisorul,cu constiinta,apoi incearaca pri nceilalti oameni,dar daca nu se poate altfel,trebuie sa fie mai dur.Pai tatal tau nu ti-a dat niciodata macar o palma,cred ca da.Iar suferinta copiilor vine tocami din legatura parintilor cu dracul,pentru ca cine ste in pritenie cu diavolul,atrage nuami suferinta si moarte asupra celor din jur.Este ca un ciumat,care daca te atingi de el,te umpli de bube.Stiu ca poate parea nedrept,insa de vreme ce suntem stransi legati unul de celelalt,suferim impreuna si ne bucuram impreuna.Nu este vorba aici de vreo datorie acumaulata,ca sa vezi ca o platesc copiii,ca na,paraca am fii la banca.Este vorba ca,dragsotea face ca suferinta unuia sa se raspandeasac la toti,asa cum bucuria unuia se raspandeste la toti.
Poate vei intelege aceste lucruri,si cel mai bu nfel de ale intelege,este sa iubesti cu adevarat pe cei din jur,pe cei din familia ta,si vei vedea ca dragostea vede tot,vede omul asa cum este,si incearca sa-l faca mai bun,sa-l inalte,preia din durerea celuilalt,o face a sa,se bucura mai mult de celalat de cat de sine.

vsovi 09.09.2008 09:38:13

da, Dumnezeu e nedrept ca e nemilos cu pacatul shi moartea shi preamult milostiv cu omul pacatos...

caci Dumnezeu le sta impotriva celor ce se socotesc dreptzi shi ii indreapta mereu shi indelung pe cei ce se socotesc pacatoshi shi-i miluieshte, shi le da tot felul de bunatatzi shi aceshtia se imbuiba shi apoi nu-L mai asculta shi se nemultzumesc...

noi nu pricepem ce inseamna dreptatea... e o taina nesfarshita, ca un cantar, ca o masura, ca o socoteala, ca o cinste, ca o fecioara, ca o cirta shi o iota, ca o buna pace duhovniceasca... noi nu pricepem dreptatea, masura, semnul, egalitatea, datoria, plata... noi nu pricepem nimic din toate astea, shi ma refer shi la mine, ca nici eu nu pricep nimic altceva decat placerea lacomiei in a carei vreRea ii spun dreptate... e oare dreptate in ochiul nostru? oare am invatzat noi ce este dreptatea? oare nu ne-am deznadajduit mereu jucandu-ne cu proorocia shi punand vina pe unul sau pe altul cuprinshi de o suficientza a maniosului evident? nu suntem noi oare mai nedreptzi ca shi dracul? aceasta-i intrebarea... ca daca nu treci prin vami, iata ca eshti mai nedrept ca dracul care te opreshte prin vama... fiindca dracul nu fumeaza dar tu fumezi, dracul nu curveshte dar tu desfranezi, drcul nu-i betziv dar tu te imbetzi, dracul nu minte dar tu mintzi, dracul nu injura dar tu injuri, dracul nu se manie dar tu te manii, dracul nu urla dar tu urlii, shi tot ce face dracul este sa te ajute pe tine dar tu nu-l ajutzi pe el ca zici ca-i drac, dar nu-i ajutzi nici pe apropiatzii tai... deci atunci despre ce socoteala a dreptatzii vorbim aicea? sa fii stramb shi greshit shi sa ceri sa primeshti dreptate shi negreshala shi sa shi vorbeshti despre ea ca shi cum ai face-o mereu? despre ce dreptate vorbim noi aici-sha? nu cumva despre HULA? "au doara" ii credetzi iarashi necredintzei... ca sa va simtzitzi credincioshi la cate ceva... este cineva care sa fie credincios Dreptatzii? "au doara" suntem shi noi asha de dreptzi ca shi cei ce s-au adunat sa omoare cu pietre pe cea prinsa in adulter dar totzi pacatuisera cu ea... ca pacatele lor le scria Domnul pe nisip daca tot vroiau sa faca dreptate... iar daca n-a fost nimeni care s-o acuze, Domnul a lasat-o shi i-a cerut sa nu mai pacatuiasca, iertandu-i toate... asha sa ajungem shi noi, sa nu mai fie nimeni care sa ne acuze shi atunci capatam Dreptatea. Macar bine ca au adus-o la Hristos ca daca o duceau la altzii atunci era vai de acela...:)

irina77 09.09.2008 10:06:39

Podolski, esti suparat pe parinti si pe Dumnezeu. Ai fi dorit mai bine sa nu te nasti? Viata noastra e un gherghef - noi stam sub tesatura, Dumnezeu e deasupra. Noi vedem niste ate innodat si incalcite, fara nici un sens. El vede tesatura completa. Dumnezeu nu da nimanui mai mult decat poate acesta purta. Daca ti-a daruit aceasta cruce, inseamna ca El are incredere in tine ca o poti duce. Incearca sa vezi ce se gaseste dincolo de ea. Spre exemplu, cati oameni sunt sanatosi si alearga cu picioarele lor sanatoase sa ucida, sa desfraneze, sa castige bani multi multi cat mai multi, sa piarda vremea degeaba si apoi sa se osandeasca in Iad. Tu nu poti face nimic din toate acestea, ai sansa sa nu poti face altceva decat sa te rogi. Care este lucrul cel mai important din viata noastra. Daca nu ai incredere ca El iti vrea binele, e foarte greu. Nu pretind ca te inteleg. Dar un om poate ajunge in Rai si fara picioare. Si asta e de fapt scopul nostru aici, al tuturor.

MarinaAlca 09.09.2008 10:40:20

Citat:

În prealabil postat de Askeladd
Da, Dumnezeu este nedrept. Cel putin dupa legea omului. Insa incurcate sunt caile Domnului. Nu stim care este dreptatea lui Dumnezeu si evident difera de cea a omului deci nu putem sa o intelegem.

Legile Lui nu sunt si legile noastre iar judecatile Lui nu sunt precum judecatile noastre... greselile au fost savarsite.. cineva trebuie sa plateasca.. de preferat este sa fie platite de cei ce le-au savarsit....sa zicem ca un om are mari datorii fata de stat, intr-o buna zi omul moare fara a isi fi achitat datoria.. ce urmeaza dupa?? evident ca vor plati in continuare succesorii defunctului pana cand se ajunge cu datoria la ZERO.
" Un tanar a ajuns in fata instantei de judecata in urma savarsirii unei infractiuni....la sfarsitul procesului judecatorul ii da ca pedeapsa achitarea unei sume X de bani....
dupa incheierea prcesului, judecatorul se dezbraca de haina de judecator, scoate portofelul si achita din banii sai contravaloarea amenzii... de ce?? judecatorul era chiar tatal tanarului ce savarsise abaterea... ca om al legii a trebuit sa fie DREPT si sa idea verdictul CORECT... ca tata evident ca a platit "pacatele" fiului"

razvan_m 09.09.2008 11:28:27

Blasfemie, blasfemie, esti la tine acasa pe acest topic...
Cum poate fi Dumnezeu nedrept pentru ca ii pedepseste pe copii pentru pacatele parintilor?
Ai o logica, tare de tot, frate Askeladd! Stii de ce ii pedepseste pe copiii pacatosilor? Ca sa-si aduca acestia aminte de sfanta si dreapta credinta, sa faca pomeniri mai dese la biserica pentru raposatii parinti ale caror suflete, sarmanii, ar putea fi in iad pentru acele pacate. Astfel copiii ajuta sufletele parintilor aflate in iad cu fiecare pomenire facuta pentru acestia, astfel incat acele suflete "urca" tot mai mult spre "suprafata" iadului, nu stiu daca intelegi aceasta exprimare mai omeneasca. Pana cand, la un moment dat, pe care numai Domnul il stie, acele suflete au ajuns cu totul deasupra iadului, apoi in ceata dreptilor din Rai, cea mai "de jos" ceata a sufletelor din Imparatia Cereasca a Domnului.

Doamne ajuta!
.................................................. .................................................. ............
Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste0ma pe mine, pacatosul!

Razvan

P.S. Si te rog, frate, din tot sufletul, mai lasa la o parte aceasta logica omeneasca simplista, incepe prin a gasi un bun parinte duhovnic si fa o spovedanie generala a pacatelor tale, ca sa-ti alungi din minte gandurile cu care te-a vrajit vrajmasul satana cel din iad.

Negroponte 09.09.2008 12:12:54

:)Frate Podolschi,iti inteleg revolta fata de suferinta pe care o ai si o vezi in spitale.Eu insumi o intalnesc zilnic in spitale unde merg,ca preot de caritate.Un lucru este sigur.Nu Dumnezeu este cauza suferintelor noastre.Iti recomand sa citesti(daca nu cumva ai facut-o)cartea dreptului Iov.Doamne ajuta!

7th_Brigade_TzHL 09.09.2008 12:25:19

Psalmul 118
75. Cunoscut-am, Doamne, ca [color=red]drepte sunt judecatile Tale si intru adevar m-ai smerit.[/color]
76. Faca-se dar, mila Ta, ca sa ma mangaie, dupa cuvantul Tau, catre robul Tau.
77. [color=green]Sa vina peste mine indurarile Tale si voi trai,[/color] ca legea Ta cugetarea mea este.

Ora este GMT +3. Ora este acum 09:37:01.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.