![]() |
Nasterea Maicii Domnului - 8 septembrie - Cea care avea sa nasca trupeste pe Mantuitorul lumii, ramanand fecioara inainte de nastere, in nastere si dupa nastere, a fost ea insasi nascuta in chip minunat, nu in sensul "imaculatei conceptiuni" (inovatie dogmatica a romano-catolicismului, pe care Ortodoxia o considera cu totul neavenita), ci in sensul ca a fost rodul rugaciunii parintilor ei, dreptii Ioachim si Ana, care ajunsesera batrani si nu avusesera niciodata copii.
|
08 august, pomenirea NASTERII PREASFINTEI NASCATOARE DE DUMNEZEU SI PURUREA FECIOAREI MARIA
In primele zile ale anului bisericesc, intalnim sarbatoarea Nasterii Maicii Domnului. Din Traditie. stim ca parintii Maicii Domnului erau Dreptii Ioachim si Ana, ca erau in varsta si erau sterpi. Tot din Traditie stim ca ei isi doreau un copil si ca Maica Domnului a fost rodul rugaciunilor, lacrimilor si frangerilor inimii parintilor ei, un rod al indurarii lui Dumnezeu, un copil dorit, cerut si dobandit prin rugaciune. Un copil cu o chemare dumnezeiasca pe umeri: chemarea de-a fi mama care a dat trup de om lui Dumnezeu, Mantuitorul nostru Iisus Hristos. Si asa a venit pe lume aceea ce a fost, este si va fi, fiica Parintelui Ceresc, Mama Fiului si mireasa Duhului Sfant, Imparateasa tuturor Sfintilor, sprijinitoarea pacatosilor, atotputernica ajutatoare si rugatoare pentru toti oamenii, Maica indumnezeirii si mantuirii noastre a tuturora, mai cinstita decat Heruvimii si mai marita decat Serafimii, careia rugandu-ne, ii zicem: " PREASFANTA NASCATOARE DE DUMNEZEU, MILUIESTE-NE PE NOI.AMIN . Tatal Sfintei Fecioare, Ioachim, se tragea din neam imparatesc. Acesta cu toate ca-si ducea la Dumnezeu darurile indoite, ca un iubitor de Dumnezeu si bogat ce era; dar pentru nerodire era defaimat caci erau sterpi si nu aveau copii. De aceea mahnindu-se la inima, el in munte, iar femeia lui Ana in gradina, se rugau cu lacrimi lui Dumnezeu, Care ascultandu-i, le-a dat rod sfant pantecelui, pe Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu. Iar Sfanta Ana se tragea din Matan al douazeci si treilea din neamul lui David si al lui Solomon; acesta a luat pe Maria din neamul lui Iuda, si a nascut pe Iacov, tatal lui iosif teslarul, si trei fete: pe Maria, Sovi si Ana. Maria a nascut pe Salomi moasa; Sovi a nascut pe Elisabeta, iar Ana a nascut pe Nascatoarea de Dumnezeu. Deci Preasfanta este nepoata lui Matan si a Martei, femeia sa. Iar Elisabeta si Salomi erau nepoate ale Anei de surori si verisoare cu Nascatoarea de Dumnezeu. DOAMNE AJUTA! cu mult drag,icamilin |
"INSA NASTEREA MARIEI / CU INTREGUL EI MISTER / N-AU VAZUT-O-N TOATA SLAVA / DECAT INGERII DIN CER; / PENTRU LUMEA TRECATOARE / A RAMAS UN FAPT DIVERS / FARA NOIMA SI CULOARE PE PAMANT SI-N UNIVERS / DOAR FEMEI DIN NAZARETUL GALILEII SI DIN CANA / PE LA PORTI SPUNEAU MIRATE: A NASCUT SI STEARPA ANA! / SI DEPARTE STAND DE VEGHE NISTE MAGI, PRIN CEATA DEASA / VAD LUCIND PE CER O RAZA, CE RAMANE NE-NTELEASA. / POATE NICI BATRANUL TATA IOACHIM SI NICI FEMEIA / NU SI-AU DAT SEAMA DE TAINA PETRECUTA-N VREMEA-ACEEA, / DOAR SMERITELE LOR INIMI AU SIMTIT CA BUCURIA / A INTRAT LA EI IN CASA SI I-AU ZIS DE-ATUNCI M A R I A ! " +
|
Ce frumoase versuri!
Ce pilde minunate de smerenie, de ascultare, de staruinta in rugaciune si de rabdare ne ofera Preasfanta Feciara Maria si Sfintii Ei Parinti! |
Dupa parerile in contradictoriu de la topicul LA MULTI ANI DE SFANTA MARIE MARE, acum in sfarsit pot sa vin si eu (fara teama ca voi fi certata:p:D)cu urare de bine si liniste intru toate cele ce le veti realiza azi si in anii ce vor urma, cu spor si luminare a mintii, sa ne dea Domnul crestere duhovniceasca si bucuria mantuirii. AMIN. LA MULTI ANI!!!! ptr toti cei ce poarta numele de: Maria, Mariana, Marian, Marin si... Marina???:rolleyes:stiu ca exista Sfanta mucenita Marina dar daca barbatii ce poarta numele de Marin se serbeaza azi inseamna ca pot si eu sa o fac cu aceiasi bucurie, cinstind cum se cuvine numele Maicutei Domnului.
LA MULTI AAAAAAAAAAAAAAAANI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
:) La Multi Ani! si urari de bine Mariilor, Mariutelor si tuturor celor care isi serbeaza ziua onomastica de Sfanta Marie Mica, in ziua de 8 septembrie.
Sa fiti iubite si fericite! Va "daruiesc" aici o icoana cu Nasterea Maicii Domnului si una din icoanele cele mai dragi mie, aceea a Maicii Domnului din Vladimir (Vladimirskaya/ Theotokos of Vladimir): ![]() [image=http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/0a/Vladimirskaya.jpg/300px-Vladimirskaya.jpg] |
Multumim Mirela... si tie sa iti inmulteasca Dumnezeu si Maicuta Domnului darurile si sa ai o casnicie in armonie.
|
Celor care poarta numele Sfintei Marii, le doresc sa aiba mai multa putere in a iubi si mai multa bucurie in a primi iubirea.
|
Si iata taina, si maica si fecioara. Sa ne fie tuturor rugatoare si calauza catre Hristos.
La multi ani tuturor celor ce poarta numele Fecioarei Maria. |
"Astazi usa vietii se deschide,astazi raza Soarelui celui intelegator rasare, astazi Maica bucuriei se naste spre mintuirea a toata lumea.Veseliti-va popoare si va bucurati si cu credinta ,din inima laudati-o asa :Bucura-te,dumnezeiasca Prunca Maria.care astazi te-ai nascut spre bucuria si mintuirea a toata lumea"(Acatistul nasterii Maicii Domnului).
|
CAND DE FRAGEDA, MARIA / A INTRAT IN TEMPLUL SFANT / SA ROSTEASCA-NTAIA-N LUME / FECIORELNIC LEGAMANT / LUMANARILE DIN CELE / SAPTE SFETNICE S-AU STINS / SI-A RAMAS IN CANDELABRU NUMAI HARUL SAU APRINS. SI-A-NCETAT DE-ATUNCI MIROSUL JERTFELOR DE MIRODENII / DESTRAMATE DE PRINOSUL PRETIOASEI EI SMERENII; / NUMAI SMIRNA PURITATII NEPATATULUI SAU NUME, / ISI IMPRASTIE MIREASMA SFINTITOARE PESTE LUME.
|
Multumesc tuturor celor ce au adresat cuvinte frumoase Mariilor(si eu m-a inumar printre ele)si fie ca Bunul Dumnezeu s-a ne tina sanatosi,s-a ne lumineze mintile pentru a ne intalni pe acest minunat forum! Va multumesc din suflet la toti!
|
Citat:
|
Citat:
si pentru ca ieri, dragelor, nu am avut timp sa caut si niste flori pentru voi, astazi m-am invrednicit si am gasit ceva, si iata ca vi le ofer aici, cu drag: ![]() sper sa va bucure sufletul si sa va aduca un zambet pe fata. :) |
Citat:
Visul meu e sa imi pot amenaja o mica gradina cu trandafiri.. dar mai am inca multe de invatat la capitolul gradinarit:p:) |
eu sunt nascuta pe 8 septembrie, fapt pentru care aceasta sarbatoare are o importanta deosebita pentru mine:). Initial, mama voia sa imi puna numele Raluca-Florentina, dar, nascandu-ma in aceasta sfanta zi, mi-a zis Raluca-Maria:)
|
2 atașament(e)
"Nașterea ta,de Dumnezeu Născătoare Fecioară,bucurie a vestit la toată lumea,că din tine a răsărit Soarele dreptății,Hristos,Dumnezeul nostru,și dezlegând blestemul a dat binecuvântare și stricând moartea,ne-a dăruit nouă viață veșnică"(Acatistul nașterii Maicii Domnului)
Fie ca această minunată sărbătoare să aducă lumină în viața și în sufletul celor care poartă acest binecuvântat nume. Doresc să trimit virtual o caldă îmbrățișare prietenelor mele Mirela,Marina.Solentina și tuturor celor care își sărbătoresc onomastica. |
Citat:
La multi ani fericitilor ce-i patroneaza! |
Fecioara curata!
La multi ani de ziua onomastica tuturor celor ce purtati numele Fecioarei Maria! Am primit versurile frumoasei cantari, " FECIOARA CURATA " si vi le trimit in dar tuturor:
Fecioară Maică 1 Fecioară Maică Maria 3 Aleasă fiica de-mpărat 5 Mai sus de ceruri Te-ai suit Stăpână-mpărăteasă Fecioară nenuntită Prin nașterea-ți străină Pe Tine Te fericim Pe Tine Te fericim Pe Tine Te fericim 2 Curată fiică din Adam 4 Smerenia Te-a ridicat 6 Pe Heruvimi i-ai covârșit Parfum de floare-aleasă Și Te-a făcut slăvită În cinste și-n lumină Pe Tine Te fericim Pe Tine Te fericim Pe Tine Te fericim 7 Și Serafimii-n zborul lor 9 Cântarea Heruvimilor 11 Arhanghelii neâncetat La slava Ta cu dor privesc Spre Tine se îndeaptă Cu toate oștile cerești Pe Tine Te fericim Pe Tine Te fericim Pe Tine Te fericim 8 Arhanghelii și ceata lor 10 Iar ceata Serafimilor 12 În dorul lor nesăturat De frumusețea Ta doresc În ode se desfată Din laudă nu se opresc Pe Tine Te fericim Pe Tine Te fericim Pe Tine Te fericim 13 Ești bucuria cetelor 15 Ești mângâierea tuturor 17 A rânduielilor cerești De îngeri lăudată Ce ție se închină Stăpână mult căntată Pe Tine Te fericim Pe Tine Te fericim Pe Tine Te fericim 14 Ești pacea și sfințitul dor 16 Ești Maica ortodocșilor 18 Ești și a celor pământești Al sfinților curate Și-a lor nădejde bună Scapare-ntunecată Pe Tine Te fericim Pe Tine Te fericim Pe Tine Te fericim 19 Din aurorile cerești 21 Potir sfințit ce dăruiești 23 Și ne hrănește ne-ncetat Făclie luminată Izvor de nemurire Cu pâinea de viață Pe Tine Te fericim Pe Tine Te fericim Pe Tine Te fericim 20 Și noua ne împărtășesti 22 Adapa-ne pe noi cei reci 24 Ce dintru Tine s-a luat Lumina cea curată Cu veșnica-ți iubire Fecioară Preacurată Pe Tine Te fericim Pe Tine Te fericim Pe Tine Te fericim Multa sanatate tuturor, pace-n suflet si numai ganduri bune! Doamne ajuta!icamilin |
Citat:
|
Doamne ajuta!
Ma iertati, am aranjat strofele pe pagina, dar nu stiu ce am facut ca nu mi s-au salvat. E putin greu de urmarit strofele, dar sper ca cei carora le place melodia, si le vor transcrie in ordinea fireasca. Nu pot dormi, pe la 6 dimineata plec cu corul nostru de la biserica in pelerianj de o zi pe la cinci manastiri din judetul Timis si Arad. La manastirea GAI, probabil vom da raspunsurile la Sfanta Liturghie. Am sa pomenesc tot Forumul nostru crestinortodox si am s-o rog pe Maica Sfanta sa ne pazeasca de rele si sa ne acopere cu Sfantul Ei Acoperamant. LA MULTI ANI dragi prieteni!:53::53::53:
|
La multi ani de onomastica!
Pe langa frumoasa urare facuta de doamna Ica nu se mai poate adauga nimic!
La multi ani cu bucurii, sanatate si har de la Domnul celor ce poarta frumosul nume al Cinstitei Sfinte Fecioare! Maica Domnului sa va ocroteasca Marii, Marine, Marini, Mariane !!! |
Să fi binecuvântată ! +
Citat:
|
Ma alatur si eu mesajului frumos, deosebit de frumos, care spune tot ce se poate spune, pentru urarea de bine tuturor celor care poarta numele Maria!
Multumesc Ica draga, efortul tau e ca intotdeauna, foarte folositor! |
Multe impliniri si bucurii Mariilor si Marianelor si Marinei !
La multi ani ! |
Nasterea Maicii Domnului, dar mai ales Parintii Ioachim si Ana, nu trebuie trecuti cu vederea, mai ales de catre cei ce isi doresc prunci, aproape cu orice pret. Oare au disperat aceia, oare ar fi apelat la toate nenorocirile genetice existente astazi, oare ar fi distrus taina intimitatii lor, cu zeci de medici? Nu, nu ar fi facut aceasta, asa cum nici astazi nu toti fac aceasta.
Cunosc un parinte a carui sotie a nascut abia pe la 42 de ani. Un copilas sanatos si istet, bucuros si plin de viata. Mangaierea si darul lui Dumnezeu, care este copilasul, vine daca si atunci cand trebuie. |
Citat:
|
Citat:
|
Troparul Nașterii Maici Domnului
3 atașament(e)
"Nașterea ta de Dumnezeu Născătoare Fecioară,bucurie a vestit la toată lumea că din tine a răsărit soarele dreptății,Hristos Dumnezeul nostru și dezlegând blestemul a dat binecuvântare și stricând moartea ne-a dăruit nouă viață veșnică"
"Nașterea ta preacurată,Maica Soarelui Veselește lumea toată,Maica Soarelui. Soarele Iisus Hristos, Fiul tău cel preafrumos Coborât să dea viață Pentru păcătoși. Tu ești raza dimineții,Maica Soarelui Și nădejdea vieții,Maica Soarelui. Tu luceafărul din zori Cel de-a pururi fără nori Scara toată-i așternută Cu frumoase flori. Tu ești scara cea de flori,Maica Soarelui Cu un capăt peste nori,Maica Soarelui." .................................................. ..... ( fragment din cântec popular închinat Maicii Domnului) Flori din grădina mea pentru Marii și Mărioare... |
Cu adevarat ca acolo unde voieste Dumnezeu se biruieste randuiala firii. Ce frumos se spune in Condacul sarbatorii de astazi :"Ioachim si Ana din defaimarea nenasterii de fii, si Adam si Eva din stricaciunea mosrtii s-au izbavit, Preacurata, prin sfanta nasterea ta...."
|
Sfantul Ioan Damaschin despre Nasterea Maicii Domnului
„De ce Fecioara s-a nascut dintr-o femeie stearpa, se intreaba, in cuvantul sau, Sfantul Ioan Damaschin? Fiindca trebuia ca singurul lucru nou sub soare, incepatura minunilor, sa fie preintampinat de minuni si incet-incet, din cele mai smerite sa se nasca cele mai mari. Dar ar mai fi un lucru. Prin nasterea Mariei, firea s-a biruit prin har si a ramas supusa, necutezand sa o ia inainte. Pentru ca, de vreme ce Fecioara urma sa se nasca din Ana, firea n-a indraznit sa mai ia inainte vlastarul harului, ci a asteptat neroditoare, pana cand harul a inflorit rodul.“
|
Arhanghelul Gavriil este cel ce a binevestit, in chip minunat lui Ioachim si Ana, nasterea celei ce avea sa fie "mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii". Tot el avea sa o vesteasca si pe aceasta, la vremea randuita, despre Nasterea lui Hristos.
|
Tâlcuirea numelui Mariei
Preacinstitul nume al Mariei în chip armonios s-a dat Născătoarei de Dumnezeu , Pururea Fecioarei , după cum zice și Fericitul Ieronim, potrivit cu preștiința și sfatul lui Dumnezeu, după cum era mai înainte hotărât să se nască Maica Lui. Numele Maria, care a fost menit să slujească tainei Întrupării iconomice a lui Dumnezeu Cuvântul, adună în sine atotputernicia, înțelepciunea și bunătatea lui Dumnezeu. Provenind din ebraicul "Aia", Maria se tâlcuiește "Doamna", fiindcă ea domnește și stăpânește peste toate zidirile cerești și pământești, ca Maică a lui Dumnezeu, având desăvârșită putere. În al doilea rând , cuvântul Maria se tâlcuiește "luminare", după Sfântul Grigorie al Neocezareii , care zice : "Căci Maria, cea aleasă , se tâlcuiește luminare". Maria înseamnă și "mare", conform interpretării pe care o face Sfântul Ambrozie.
|
Gresesc ?
Iata un pasaj din articolul de pe prima pagina , banuiesc ca multi dintre voi l-ati citit :
Fecioara Maria este cea mai indragita divinitate feminina a Panteonului romanesc, invocata si astazi de fete pentru grabirea casatoriei, de femei pentru usurarea nasterii, de pagubiti pentru prinderea hotilor, de descantatoare pentru vindecarea bolilor etc. Ea are trasaturile Nascatoarei, a Marii Zeite neolitice, invocata in momentele de grea cumpana ale omului. divinitate feminina a Panteonului , zeita neolitica ...? Sunt contrariata , nu mi se pare corecta descrierea Maicutii Domnului . Gresesc ? |
Sfanta Fecioara Maria modelul mamei crestine
Preacurata Fecioara Maria este icoana desavarsita a femeii.Ea este mama dupa trup a lui Isus Hristos,mama dupa iubure a tuturor celor "rascumparati".Ingerul a putut sa deschida Noul Testament Cu salutul:"Bucura-te ceea ce esti plina de dar".
Trebuie sa stim fratilor, ca afara de cununa Duminicilor de peste an si afara de cununa sarbatorilor Domnului Hristos, anul duhovnicesc mai cuprinde si cununa sarbatorilor Sfintilor. Cea dintai mare sarbatoare din cununa Sfintilor de peste an este sarbatoarea Nasterii Maicii Domnului, praznuita la 8 septembrie, adica ziua de astazi. Se si cuvenea, de altfel, sa intalnim sfintenia Maicii Domnului din cele dintai zile ale anului nou bisericesc, Maica Domnului fiind sfintenia omeneasca cea mai inalta, cunoscuta si cinstita in Biserica. Si asa a venit pe lume aceea ce a fost, este si va fi, fiica Parintelui Ceresc, Mama Fiului si mireasa Duhului Sfant, Imparateasa tuturor Sfintilor, sprijinitoarea pacatosilor, atotputernica ajutatoare si rugatoare pentru toti oamenii, Maica indumnezeirii si mantuirii noastre a tuturora, mai cinstita decat Heruvimii si mai marita decat serafimii, careia, rugandu-ne, ii zicem: "Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, miluieste-ne pe noi. Amin". |
nu este din religie
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Cristi , musulmanilor nu le reprosez nimic atata timp cat ei nu-L recunosc pe Domnul Iisus fiul Tatalui ..ce sa le cer ? dar noi crestinii cum sa publicam asemenea descriere a Maicutii Domnului ? Spune Teatru -Copii ca nu este o descriere religioasa .. asa o fi , dar tot amarata sunt ..
Maica Domnului descantatoare ? Doamne ajuta ! |
Sarbatoarea Nasterii Maicii Domnului
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 11:35:40. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.