Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Din Noul Testament (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5016)
-   -   intrebari in legatura cu evangheliile (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4517)

ann 10.09.2008 18:37:43

Buna, ma numesc ann si sunt noua pe site...

As dori daca se poate sa imi explicati cateva versete din Noul Testament, care nu inteleg bine la ce se refera..

Ioan 14,15,16 - toate vorbesc despre Lucrarea Mangaietorului

de exemplu: Ioan 16:7 "Va este de folos sa Ma duc; caci daca nu ma duc Eu, Mangaietorul nu va veni la voi; dar daca Ma duc, vi-L voi trimite"
Ioan 16:13 "Cand va veni Mangaietorul, Duhul adevarului, are sa va calauzeazca in tot adevarul; caci el nu va vorbi de la el......"

Puteti sa imi spuneti cine este acest Mangaietor, un nou calauzitor, un nou profet..??

Si o alta intrebare:

In Ioan 1: 19-21
"19.Tu cine esti?
20.El a marturisit si n-a tagaduit; a marturisit ca nu este el Hristosul. [Ioan botezatorul]
21.Si ei l-au intrebat: "Dar cine esti? Esti Ilie? Si el a zis: "Nu sunt". "Esti proorocul? Si el a raspuns: "Nu" "

La ce se refera cand spune "proorocul"? deci Proorocul nu e Hristos, nu e Ilie, totusi trebuie sa fie un prooroc f important...CINE ?

Astept raspunsurile voastre...imi sunt necesare intr-un dialog crestin-musulman. Multumesc!

alexandra28again 16.09.2008 14:18:07

Musulmanii cred ca este vorba depsre mohammed.lol este hilar sa crezi asa ceva.este vorba despre Duhul Sfant in prima parte.Mai este o continuare in care spune ca va sta vesnic asupra apostolilor.Apostolii asa au propovaduit Biblia,nu de la ei,ci prin intermediul Duhului Sfant care s-a pogorat la ei in ziua Cincizecimii.Nu are nici o legatura cu mohammed,scrie clar ca este un Spirit,un Duh,si nu o persoana,si acest Duh are legatura cu apostolii.Apostolii au trait cam cu 500 de ani inainte de mohammed.
in a doua parte este vorba despre Iisus Hristos,caci pe langa faptul ca a fost Fiul lui Dumnezeu,Fiul Omului,Invatatorul,Mielul,Dumnezeu Cuvantul,etc a mai fost si Profet.Scrie si in Vechiul Testament despre venirea acestui Profet-Iisus Hristos.Alt profet adevarat dupa Iisus Hristos nu a fost,caci a spus clar Iisus ca dupa El vor veni profeti falsi.

alexandra28again 16.09.2008 14:21:13

stai putin...ce ai spus tu in prima parte nu are legatura cu a doua parte.In primele versete este vorba despre Duhul Sfant,in timp ce in a doua parte este vorba despre o profetie referitoare la Vechiul Testament,despre venirea unui Profet precum Moise,din neamul lor.Mohammed nu a fost din neamul acela,ci Iisus.

Marius22 16.09.2008 17:11:58

Citat:

În prealabil postat de ann

As dori daca se poate sa imi explicati cateva versete din Noul Testament, care nu inteleg bine la ce se refera..

de exemplu: Ioan 16:7 "Va este de folos sa Ma duc; caci daca nu ma duc Eu, Mangaietorul nu va veni la voi; dar daca Ma duc, vi-L voi trimite"
Ioan 16:13 "Cand va veni Mangaietorul, Duhul adevarului, are sa va calauzeazca in tot adevarul; caci el nu va vorbi de la el......"

Puteti sa imi spuneti cine este acest Mangaietor, un nou calauzitor, un nou profet..??

Si o alta intrebare:

"19.Tu cine esti?
20.El a marturisit si n-a tagaduit; a marturisit ca nu este el Hristosul. [Ioan botezatorul]
21.Si ei l-au intrebat: "Dar cine esti? Esti Ilie? Si el a zis: "Nu sunt". "Esti proorocul? Si el a raspuns: "Nu" "

La ce se refera cand spune "proorocul"? deci Proorocul nu e Hristos, nu e Ilie, totusi trebuie sa fie un prooroc f important...CINE ?

Astept raspunsurile voastre...imi sunt necesare intr-un dialog crestin-musulman. Multumesc!

Mantuitorul, inainte de Rastignirea Sa, a pregatit pe ucenicii Sai, peste masura de intristati, pentru primirea Duhului Sfant, Mangaietorul lumii, zicand: - "Eu voi ruga pe Tatal si alt Mangaietor va va da, Duhul Adevarului, pe care lumea nu poate sa-L primeasca, pentru ca nu-L vede si nici nu-L cunoaste" (Ioan 14, 16-17); "Duhul Adevarului, care de la Tatal purcede" (Ioan 15, 26) si care, de buna seama: "Va va invata tot adevarul"(Ioan 16,13). In limba greaca pentru "Mangaietor" este folosit termenul "Paraclet" = "para" (in apropiere de, langa) si "kaleo" (eu chem). In acest sens, Duhul Sfant - Mangaietorul, e Acela care sta in apropierea chemarii noastre, chiar langa noi.

ann 17.09.2008 17:58:17

Multumesc pt raspunsuri..cu prima chestiune m-am mai lamurit insa cu a doua nu prea...
In Ioan 1:25 se zice: "Atunci de ce botezi, daca nu esti Hristosul, nici Ilie, nici proorocul?". Este clar ca Hristosul nu este "proorocul", altfel de ce l-ar numi de 2 ori intr-o propozitie???
puteti sa imi ziceti unde zice Iisus ca dupa el vor urma numai profeti falsi?

Mai am cateva citate. din Matei 12-18
D-zeu zice: "Iata robul Meu, pe care L-am ales, Preiubitul meu, in care sufletul Meu isi gaseste placerea. Voi pune Duhul Meu peste El si va vesti neamurilor judecata" ...
Daca Iisus este Fiul lui Dumnezeu dintotdeauna,de ce este "ales"...si daca este divin...de ce este nevoie ca Dumnezeu sa puna Duhul Sfant peste el ??

Multumesc pt lamuriri...si o sa revin cu noi intrebari...

ann 17.09.2008 18:07:47

Am mai gasit niste citate..

Marcu 3:35
Iisus spune: "Caci oricine face voia lui Dumnezeu, acela Imi este frate,sora si mama"
Cum poate un om sa fie frate,sora,mama (practic la acelasi nivel,egal) pentru un Dumnezeu?

Marcu 12:29 cea mai mare porunca
"Domnul Dumnezeul nostru,este un singur Domn"
De ce crestinii il numesc Domn pe Iisus cand el insusi zice ca doar Dumnezeu este Domn!! Chestia asta mi se pare cea mai frapanta...e adevarat ca in Ioan se spune de atatea ori ca Iisus este Fiul lui Dumnezeu,si totusi sunt diferente atat de mari intre ceea ce transmite fiecare evanghelie...

In sfarsit, in Matei 21 (Pilda vierilor)
Iisus spune: "Imparatia lui Dumnezeu va fi luata de la voi, si va fi data unui neam, care va aduce roadele cuvenite"
Din acest citat inteleg foarte clar ca, in acel moment evreii erau neamul ales (ca si pana in acel moment), la ei se afla imparatia lui Dumnezeu pt ca la ei se afla trimisul lui Dumnezeu, Iisus.. dar...aceasta imparatie va fi data altui neam (oare care?) care vor aduce roadele.

Eu asa interpretez.. poate gresesc... astept si parerile voastre!!!!

Traditie 17.09.2008 18:34:28

Este clar ca ai venit sa faci prozelitism musulman. Macar recunoaste, nu te mai ascunde dupa deget.

ann 17.09.2008 19:24:42

Nu-i adevarat, nici macar nu sunt musulmana...
incerc sa aflu pareri de oameni care stiu mai multe decat mine, va deranjeaza daca pun intrebarile la modul acesta?

alexandra28again 17.09.2008 22:10:37

Citat:

Multumesc pt raspunsuri..cu prima chestiune m-am mai lamurit insa cu a doua nu prea...
In Ioan 1:25 se zice: "Atunci de ce botezi, daca nu esti Hristosul, nici Ilie, nici proorocul?". Este clar ca Hristosul nu este "proorocul", altfel de ce l-ar numi de 2 ori intr-o propozitie???
puteti sa imi ziceti unde zice Iisus ca dupa el vor urma numai profeti falsi?

Aici din nou Fapte 3: 20. Ca sa vina de la fata Domnului vremuri de usurare si ca sa va trimita pe Cel mai dinainte vestit voua, pe Iisus Hristos,
21. Pe Care trebuie sa-L primeasca Cerul pana la vremile stabilirii din nou a tuturor celor despre care a vorbit Dumnezeu prin gura sfintilor Sai prooroci din veac.
22. Moise a zis catre parinti: "Domnul Dumnezeu va ridica voua dintre fratii vostri Prooroc ca mine. Pe El sa-L ascultati in toate cate va va spune.

Mai am cateva citate. din Matei 12-18
D-zeu zice: "Iata robul Meu, pe care L-am ales, Preiubitul meu, in care sufletul Meu isi gaseste placerea. Voi pune Duhul Meu peste El si va vesti neamurilor judecata" ...
Daca Iisus este Fiul lui Dumnezeu dintotdeauna,de ce este "ales"...si daca este divin...de ce este nevoie ca Dumnezeu sa puna Duhul Sfant peste el ??

Multumesc pt lamuriri...si o sa revin cu noi intrebari...

pentru prima parte:
Probabil ca nu se stia ca Cel ce avea sa vina va fi si Prooroc si Hristos si va fi numit si Fiu al lui Dumnezeu.Pentru ca profetii au spus in mai multe randuri,ca va veni un Imparat,ca va veni Hristosul,Unsul,etc,adica a fost numit in mai multe feluri.

Aici iata ca este numit Prooroc
24:19. El le-a zis: Care? Iar ei I-au raspuns: Cele despre Iisus Nazarineanul, Care era prooroc puternic in fapta si in cuvant inaintea lui Dumnezeu si a intregului popor.
20. Cum L-au osandit la moarte si L-au rastignit arhiereii si mai-marii nostri;

alexandra28again 17.09.2008 22:18:53

din nou numit Prooroc:
Fapte 3:20. Ca sa vina de la fata Domnului vremuri de usurare si ca sa va trimita pe Cel mai dinainte vestit voua, pe Iisus Hristos,
21. Pe Care trebuie sa-L primeasca Cerul pana la vremile stabilirii din nou a tuturor celor despre care a vorbit Dumnezeu prin gura sfintilor Sai prooroci din veac.
22. Moise a zis către parinti: "Domnul Dumnezeu va ridica voua dintre fratii vostri Prooroc ca mine. Pe El sa-L ascultati in toate cate va va spune

Profetii din Noul Testament despre Profetul Mohammed:
matei 24: 24. Caci se vor ridica hristosi mincinosi si prooroci mincinosi si vor da semne mari si chiar minuni, ca sa amageasca, de va fi cu putinta, si pe cei alesi.
25. Iata, v-am spus de mai înainte

matei 7:15. Feriti-va de proorocii mincinosi, care vin la voi în haine de oi, iar pe dinauntru sunt lupi rapitori.
16. Dupa roadele lor îi veti cunoaste. Au doara culeg oamenii struguri din spini sau smochine din maracini?
17. Asa ca orice pom bun face roade bune, iar pomul rau face roade rele.
18. Nu poate pom bun sa faca roade rele, nici pom rau sa faca roade bune.
19. Iar orice pom care nu face roada buna se taie si se aruncã în foc.
20. De aceea, dupa roadele lor îi veti cunoaste.
21. Nu oricine Imi zice: Doamne, Doamne, va intra în împaratia cerurilor, ci cel ce face voia Tatalui Meu Celui din ceruri.

Cred ca nu mai este nevoie sa amintesc de moralitatea profetului Mohammed

Galateni

6. Ma mir ca asa degraba treceti de la cel ce v-a chemat pe voi, prin harul lui Hristos, la alta Evanghelie,
7. Care nu este alta, decat ca sunt unii care va tulbura si voiesc sa schimbe Evanghelia lui Hristos.
8. Dar chiar daca noi sau un inger din cer v-ar vesti alta Evanghelie decat aceea pe care v-am vestit-o - sa fie anatema!
9. Precum v-am spus mai inainte, si acum va spun iarasi: Daca va propovaduieste cineva altceva decat ati primit - sa fie anatema!

1Timotei

1. Dar Duhul graieste lamurit ca, in vremurile cele de apoi, unii se vor departa de la credinta, luand aminte la duhurile cele înselatoare si la invataturile demonilor,
2. Prin fatarnicia unor mincinosi, care sunt infierati in cugetul lor.
3. Acestia opresc de la casatorie si de la unele bucate, pe care Dumnezeu le-a facut, spre gustare cu multumire, pentru cei credinciosi si pentru cei ce au cunoscut adevarul,
4. Pentru ca orice faptura a lui Dumnezeu este buna si nimic nu este de lepadat, daca se ia cu multumire;
5. Caci se sfinteste prin cuvantul lui Dumnezeu si prin rugaciune.

sunt profetii despre profetul mohammed si despre islam si in Vechiul Testament,de asemenea despre prabusirea islamului

alexandra28again 17.09.2008 22:40:34

despre imparatia care va fi data "neamului care va face roadele ei":evreii se credeau doar ei cei alesi iar imparatia nu a fost doar pentru ei ci pentru orice neam care va face voia lui Hristos,netinand cont din ce spita se trage.Deci orice neam care respecta Cuvantul lui Dumnezeu,va primi imparatia Sa.

ann 22.09.2008 11:49:59

pentru: "matei 7:15. Feriti-va de proorocii mincinosi, care vin la voi în haine de oi, iar pe dinauntru sunt lupi rapitori.
16. Dupa roadele lor îi veti cunoaste. Au doara culeg oamenii struguri din spini sau smochine din maracini?
17. Asa ca orice pom bun face roade bune, iar pomul rau face roade rele.
18. Nu poate pom bun sa faca roade rele, nici pom rau sa faca roade bune.
19. Iar orice pom care nu face roada buna se taie si se aruncã în foc.
20. De aceea, dupa roadele lor îi veti cunoaste.
21. Nu oricine Imi zice: Doamne, Doamne, va intra în împaratia cerurilor, ci cel ce face voia Tatalui Meu Celui din ceruri. "

Aici nu e bine, acest citat i se potriveste profetului Mohammed si la ce a lasat in urma sa. Musulmanii sunt si ei oameni credinciosi, care se roaga mult, respecta reguli clare in ce priveste mancarea, bautura (nu beau alcool si de aici si procentul f redus de alcoolemie in tarile islamice), reguli in ce priveste imbracamintea (la femei, de aici si rata violurilor scazute). Nu puteti sa spuneti ca islamul este o religie rea, care duce oamenii la pierzanie... Musulmanii ii respecta pe oamenii cartii (asa cum sunt numiti evreii si crestinii), nu inteleg de ce aceeasi atitudine nu poate veni si din partea crestinilor.

alexandra28again 22.09.2008 16:06:43

da,intr-adevar islamul nu este o religie rea.Fiecare cu valorile lui,poate ca aceste versete sunt bune pentru unii...si chiar sunt,caci altfel nu le-ar pune in practica.
47/4 Atunci cand ii intalniti in [lupta] pe acei care nu cred, loviti gaturile lor, iar cand ii slabiti pe ei, legati-i strasnic in lanturi

9/5 Iar cand se vor incheia lunile cele sfinte, atunci omorati-i pe idolatri oriunde ii aflati! Prindeti-i, impresurati-i si intindeti-le lor orice cursa!...

9/29 Luptati impotriva acelora care nu cred in Allah si nici in iua de Apoi si nu opresc ceea ce Allah si trimisul sau au oprit si nu impartasesc religia adevarului, dintre aeia carorea li s-a dat Cartea, pana ce ei nu vor plati tribut cu mana lor, fiind ei supusi [legilor].

8/12 [Aduceti-va aminte] cand Domnul tau le-a revelat ingerilor:"" Eu sunt cu voi! Intaritii, asadar, pe cei care cred! Eu voi arunca spaima in inimile celor care nu cred! Loviti-i, deci, peste gaturi si loviti-i peste toate varfurile degetelor!

Lista este foarte lunga dar nu are rost sa mai postez toate versetele pentru ca se stie deja ca orbii nu vad iar surzii nu aud.
Roadele islamului sunt teroarea,islamistii au terorizat lumea,oamenii nu mai pot merge linistiti in metrou sau in vacanta ca risca se fie omorati...pentru ce?pentru un dumnezeu care ,de fapt nu exista si care este diavolul.Chiar acum a fost rapit un roman de catre cine oare?de catre islamisti.
Cu ce ne incanta pe noi,restul oamenilor,daca musulmanii se roaga de 5 ori pe zi si daca nu beau alcool si nu mananca porc?Pe noi trebuie sa ne intereseze ce fac ei in raport cu lumea.Iar asta se stie..

ann 22.09.2008 23:35:34

ok,dar si Biblia contine "instigare la violenta"

de exemplu in Deuteronom 13
6.De te va îndemna în taină fratele tău, fiul tatălui tău, sau fiul mamei tale, sau fiul tău, sau fiica ta, sau femeia de la sânul tău, sau prietenul tău care este pentru tine ca sufletul tău, zicând: Haidem să slujim altor dumnezei, pe care tu și părinții tăi nu i-ați știut,
7.Dumnezeilor acelor popoare, care locuiesc împrejurul tău, aproape sau departe de tine, de la un capăt până la celălalt al pământului,
8.Să nu te învoiești cu ei, nici să-i asculți; să nu-i cruțe ochii tăi, să nu-ți fie milă de ei, nici să-i ascunzi;
9.Ci ucide-i; mâna ta să fie înaintea tuturor asupra lor, ca să-i ucidă, și apoi să urmeze mâinile a tot poporul.
10.Să-i ucizi cu pietre până la moarte, că au încercat să te abată de la Domnul Dumnezeul tău, Care te-a scos din pământul Egiptului și din casa robiei."

sau, Iisus vorbeste despre ura in Luca 14:26
"Daca vine cineva la Mine, si nu uraste pe tatal sau, pe mama-sa, pe nevasta-sa, pe copiii sai, pe fratii sai, pe surorile sale, ba chiar insasi viata sa, nu poate fi ucenicul Meu" ... ce parere aveti despre acest verset?

ann 22.09.2008 23:45:41

nu toti musulmanii sunt teroristi..exista o mana de oameni care fac anumite lucruri si care pretind ca le fac in numele lui Allah, in numele islamului, etc... Islamul nu sustine acesti oameni, ii condamna si nu ii recunoaste ca musulmani. [nu fac "prozelitism" musulman,dar asta e realitatea...]

mirelat 23.09.2008 05:45:10

Citat:

sau, Iisus vorbeste despre ura in Luca 14:26
"Daca vine cineva la Mine, si nu uraste pe tatal sau, pe mama-sa, pe nevasta-sa, pe copiii sai, pe fratii sai, pe surorile sale, ba chiar insasi viata sa, nu poate fi ucenicul Meu" ... ce parere aveti despre acest verset?

aici cuvantul "ura" nu se ia mot a mot. se refera la porunca de a-l iubi pe Domnul Dumnezeul tau mai presus decat orice.

mirelat 23.09.2008 05:48:30

Citat:

parerea mea este sa nu te bagi in dialoguri din astea cand nu te tii bine pe picioare.

si nu cred ca o sa te "inzdravenesti" peste noapte.

alexandra28again 23.09.2008 09:27:47

ann,cred ca este clar ce vrea sa spuna acel verset.ti-a explicat deja mirelat.sa-L iubim pe Dumnezeu mai mult decat pe cei de pe pamant si mai mult decat viata lumeasca.Biblia este plina de simboluri si metafore.Nu trebuie sa iei totul asa cum este scris.Si cred ca mesajul Mantuitorului a fost destul de clar:iubire.Nu incape loc de ura in mesajul Mantuitorului.
ai dat un verset din Vechiul Testament,noi nu urmam Vechiul Testament,caci s-a dus vremea lui,noi mergem dupa Cuvantul Mantuitorului Iisus,adica dupa Noul Testament.
Daca musulmanii nu ii sustin pe acesti teroristi,atunci ii sustine Coranul,caci de-asta si sunt teroristi,de musulmani buni ce sunt,care respecta cuvantul "dumnezeului" lor,de a omori si a uri

alexandra28again 23.09.2008 11:08:25

sa citez si din Hadith,caci este plin de versete minunate:

Bukhari:V4B52N50 "Profetul a spus:un singur efort in lupta pentru Allah este mai bun decat lumea si orice exista in ea"

Bukhari:V4B52N196 "Apostolul lui Allah a spus:Mi s-a ordonat sa lupt cu oamenii pana ce acestia vor spune:Nimeni nu este indreptatit sa fie venerat,decat numai Allah"

Bukhari:V1B2N25 "Apostolul lui Allah a fost intrebat:Care este cea mai buna fapta?El a raspuns:Sa crezi in Allah si in profetul sau,Mohammed.Apoi acesta l-a intrebat:care este urmatoarea cea mai buna fapta in bunatate?El a raspuns: sa participi in jihad,lupta religioasa pentru cauza lui Allah.

Tabari VII:97 "Dimineata,dupa omorarea lui Ashraf,Profetul a declarat:Omoara orice evreu care se afla sub puterea ta"

Spune-mi pe cine urmezi,ca sa-ti spun cine esti ;)

ann 23.09.2008 11:30:05

Alexandra, nu poti sa dai la o parte Vechiul Testament, chiar Iisus a spus ca el nu a venit sa strice legea (veche) ci sa o implineasca, sa o continue

alexandra28again 23.09.2008 16:45:52

Da,sa o desavarseasca si sa implineasca profetiile.Dar ochi pentru ochi si dinte pentru dinte s-a transformat in iubeste-ti chiar si dusmanul,etc,etc.Ceea ce vroiam eu sa spun este ca nu mai mergem dupa aceasta lege,ci dupa cea implinita de Iisus Hristos,care este desavarsita.

georgeval 23.09.2008 16:52:27

Citat:

Alexandra, nu poti sa dai la o parte Vechiul Testament, chiar Iisus a spus ca el nu a venit sa strice legea (veche) ci sa o implineasca, sa o continue

Sfantul Ioan Damaschin asemana Vechiul Testament cu luminatorii de noapte, iar Noul Testament cu luminatorul zilei. Si spunea ca atunci cand se iveste luminatorul zilei nu mai este nevoie de luminatorii noptii, nu ca ar disparea, ei raman, insa acum este suficienta lumina soarelui.

mirelat 24.09.2008 04:59:50

Citat:

În prealabil postat de georgeval
Sfantul Ioan Damaschin asemana Vechiul Testament cu luminatorii de noapte, iar Noul Testament cu luminatorul zilei. Si spunea ca atunci cand se iveste luminatorul zilei nu mai este nevoie de luminatorii noptii, nu ca ar disparea, ei raman, insa acum este suficienta lumina soarelui.

superba cuprinderea aceasta, in doar cateva cuvinte.

nafisa 13.10.2008 19:50:24

Citat:

În prealabil postat de ann (Post 91735)

Si o alta intrebare:

"19.Tu cine esti?

Buna.. ca sa raspund la intrebari: Mangaietorul, Duhul Adevarului , este ultimul dintre profeti, Muhammed (saws) si nu <<Duhul Sfant>> asa cum sustin crestinii. De ce? Sa presupunem ca ar fi Duhul Sfant - atunci de ce apar diferente izbitoare intre Evanghelii? Asta demostreaza ca datele sunt inexacte, sunt lucruri pe care cei 4 scriitori le-au auzit si nicidecum Duhul Sfant li le-ar fi insuflat, Duhul Sfant nu spune lucrurile intr-un fel unuia si in alt fel altuia....logic nu?
In alta ordine de idei, Duhul Sfant la acea perioada deja se afla printre ei: Iisus era plin de Duh, Ioan era si el plin de Duh,la fel ca si Iosif care s-a umplut de Duh Sfant......(detalii)
Cuvantul "Duh" in Biblie se refera ca sens la PROFET : de exemplu, in 1Ioan 4:2
"orice duh care mărturisește că Iisus Hristos a venit în trup, este de la Dumnezeu." - deci Mangaietorul, care este Duhul (PROFETUL) adevarului nu este Duhul Sfant ci ultimul dintre profeti MUHAMMED.
Dupa cum stim, in Coran apar numeroase referiri la profetul Iisus in care el este considerat trimis al lui Dumnezeu...deci orice profet care recunoaste asta (Muhammed) este de la Dumnezeu. Punct.

La fel si in cazul "Proorocului",nu este vorba decat despre acelasi Muhammed...iar acestea sunt dovezi clare in BIBLIE ca Muhammed este UN PROFET ADEVARAT, mai exact ULTIMUL DINTRE PROFETI ...

"Neamul" acela la care se referea Iisus este evident neamul ARABILOR, nu are cum sa reprezinte <<neamurile>> care adopta religia crestina (si care au aceasta religie, spre deosebire de evrei) - intrucat este vorba despre un singur NEAM , este clar ca se refera la unul anume!

Cam atat am avut de spus.. La revedere.

sherlock_holmes 13.10.2008 21:57:10

Duhul Adevarului adica Duhul lui Iisus Hristos Dumnezeu ( Eu sint Calea,Adevarul si Viata )....nu poti sa zici muhammedul lui Hristos.

Oricine recunoaste ca Dumnezeu a venit in trup ( Iisus Hristos ) este de la Dumnezeu...

In Evanghelii,intr-un fel il inspira Duhul Sfint pe Ioan,in alt fel pe Luca...adica potrivit personalitatii lor,talantilor lor.Duhul Sfint nu da buzna,nu e dictatorial,...e mingiietor,gingas,smerit,ascuns...lasa toate ca si cum omul le face( pe cele bune)...pe cel care are rugaciune,nu-l trimite sa vorbeasca prin piete,pe cel care este milostiv si ii ajuta pe oameni nu-l trimite in pustie,pe cel care este rabdator ii trimite ispite,ca sa-l incununeze si mai tare(Iov),pe cel care are putere de convingere,de invatare il face preot sau episcop...etc.
Intreaga invatatura a Bisericii( adica tot ceea ce au scris Sfintii )...este opera Duhului Sfint...putem cumva spune ca Biserica este Duhul Sfint in manifestare,in oameni in primul rind,in viata lor,in scrierile sfintilor,in rugaciunile oamenilor,in tainele care se savirsesc pentru constituirea trupului mistic al lui Iisus Hristos Dumnezeu...care de aceasta data in mod sigur este Biserica....si aceasta tine de aproape 2 milenii,de cind Dumnezeu Duhul Sfint s-a pogorit pe pamint.( si unde este Duhul lui Hristos,acolo se afla si Hristos...mie asa imi pare )

Cu neamul nu prea inteleg,ca mahomedani nu sint numai arabii,ci oricine trece la islam....sint si turci,si iranieni,si albi,si negri,si galbeni (indonezia,ceva filipinezi...si Casius Clay,boxerul )...ca si la crestini de altfel....poate ai vrut sa spui altceva.

La revedere.Punct

Bine ai venit!

nafisa 28.10.2008 20:24:03

Multumesc pt primire Sherlock Holmes.
Cat despre neam, eu m-am referit la un anumit neam ales, de exemplu evreii au fost un neam ales din care au venit toti profetii mai putin Mohammed...cand Iisus a spus ca se va lua imparatia de la acest neam si se va da altuia, inseamna ca urmatorul profet nu va mai face parte din neamul evreilor.

nafisa 28.10.2008 20:27:25

"88.Si ei zic: "Cel Milostiv si-a luat un fiu!
89.Voi spuneti un lucru cumplit!
90.Aproape ca cerurile se crapa de aceste vorbe, pamantul se despica si muntii se prabusesc in farame,
91.Pentru ca ei Ii atribuie Celui Milostiv un fiu,
92.In vreme ce nu se cuvine ca Cel Milostiv sa-si ia un fiu" (Coran - Surat Maryam)

alexandra28again 15.11.2008 23:23:31

Off Doamne,du-te te rog cu cartea diavolului..nu avem nevoie de ea.Daca nu-L vezi pe Duhul Sfant in cuvintele Mantuitorului inseamna ca esti orbita.Se refera clar la un Duh,care va sta deasupra apostolilor(si preotilor) pentru totdeauna.Mohammed nu are nici o treaba cu aceasta descriere.Imaginatia voastra debordanta l-a plasat pe acest individ in contextul de fata.

Ratacitorul 20.11.2008 22:13:54

voi interveni pt ca unul NAFISA bate campii!
In religia iudaica evreii il asteapta si azi pe Mesia!dar venirea lui Mesia conform Vechiului Testament trebuia sa fie precedata de un profet care sa lamureasca unele probleme doctrinare pe care amoraimii nu reusisera sa le limpezeasca!
Acest profet se numea dupa presupunerea evreilor:ELIAHU HANAVI cea ce il identifica cu Ioan Botezatorul.Dar asa ceva n exista in TANAH!

Deci despre acest profet il intreaba daca nu este el
Ioan raspunde ca nu este acel profet asteptat, pe care il vestisera amoraimii ca va lamuri probleme doctrinare iudaice.Intradevar, amoraimii inventasera acea prezicre ca prorocul de inaintea lui Mesia va lamuri asa ceva pt a masca unele nepriceperi ale lor in materie de dogma iudaica!
Dar Ioan spune cine este el cu adevarat!

,,El a zis: Eu sunt glasul celui ce strigă în pustie: "Îndreptați calea Domnului", precum a zis Isaia proorocul. (Ioan 1,23)

nafisa 27.11.2008 09:16:56

Bun,si atunci cine este Proorocul ? (cel care a rezolvat problemele doctrinare ale iudeilor)
Vrei sa zici ca Proorocul nu exista?k este o inventie a iudeilor?ce argumente ai?

nafisa 27.11.2008 09:23:31

http://www.youtube.com/watch?v=DjGNT...eature=related

Anca-Miha 29.11.2008 01:28:08

Minciuna sfruntata este crezuta numai de nestiutori!

Nafisa, doar o persoana nestiutoare poate crede ce se afirma, din pura nestiinta sau rea-vointa, in acest film. Persoanele, care au facut filmul, nu pot intelege faptul ca Domnul nostru Iisus Hristos a fost Om si Dumnezeu totodata.
Concluziile filmului sunt asa niste nerozii, incat nu merita a fi consemnate.
Exceptand cuvintele preotului ortodox, nimic din ce se spune nu e adevarat.
Cine are de castigat din asemenea afirmatii eronate? Ia gandeste-te!
Si mai gandeste-te daca minciunile sunt bune la ceva. Raspunsul este :NU!
Alta data vino cu filme serioase de pe You tube, caci exista nenumarate filme care spun adevarul.

nafisa 01.12.2008 13:48:16

Draga Anca,dar..nici nu ai nevoie de filme ca sa vezi adevarul!Cum sa fie Iisus si Om si Dumnezeu? E OM sau DUMNEZEU? Cum sa fie amandoua?E ilogic!...cum poti sa spui asa ceva!
Sau,altii spun: este si prooroc si Fiul al lui Dumnezeu. Este prooroc sau Fiul al lui Dumnezeu (divin)..? Asta pentru ca proorocii sunt oameni carora li se transmite mesajul divin (doar oameni!!), iar Iisus fiind DIVIN la ce mai are nevoie sa fie si prooroc?
In fine..

Spuneti ca este Dumnezeu pt ca a facut minuni,dar nu a facut minuni decat cu voia lui Dumnezeu.
Spuneti ca este Om si asa si este: el manca, bea, dormea, se ruga..ca orice alt om. EL se ruga!! Daca era Dumnezeu de ce se ruga? Pai.. o sa spuneti..se ruga la TATAL, care este mai puternic decat el...iar si el si TATAL sunt Dumnezei! Un Dumnezeu este mai puternic decat altul??!!
Spuneti ca Dumnezeu si Fiul sunt UNA, iar Dumnezeu-Tatal si Dumnezeu-Fiul sunt doua fiinte duale..atunci Iisus daca e Dumnezeu la cine se mai ruga? ...

Nu va dati seama ca nu are sens?

"O, voi oameni ai Scripturii! Nu exagerati in privinta religiei voastre si nu spuneti despre Allah decat adevarul! Mesia, Iisus, fiul Mariei, este trimisul lui Allah, cuvantul Sau pe care El l-a transmis Mariei, si un duh de la El. Credeti asadar in trimisii Sai! Si nu spuneti "trei". Opriti-va de la aceasta si va fi mai bine pentru voi"

Anca-Miha 01.12.2008 16:26:56

Nafisa, noi ca simpli muritori, nu putem intelege pe Dumnezeu: infinitul nu poate fi cuprins de finit. Suntem deci limitati in -L intelege pe Dumnezeu si lucrarile Sale.
Oamenii cei sfinti, care au facut parte din Sfintele Sinoade ecumenice au stabilit dogmele credintei ortodoxe. Ei ne-au spus despre Sfanta Treime, despre faptul ca Iisus Hristos, ca Fiu al lui Dumnezeu a fost Om si Dumnezeu, si altele. Chiar daca nu pot cu mintea mea sa inteleg pana la ultima consecinta ce inseamna a fi Om si Dumnezeu totodata, inteleg ce inseamna indumnezeirea, care ii este accesibila omului. Cum Dumnezeu poate mai mult decat un om, si manifestarile Lui vor fi pe masura Lui, nu a logicii noastre limitate.
Dupa logica noastra de oameni, o fecioara necasatorita si necunoscuta de barbat, nu are cum da nastere unui copil. Iata insa ca ceea ce la om nu e posibil, a fost posibil lui Dumnezeu prin Sfantul Duh. Pe vremea nasterii lui Iisus Hristos nu existau metode alternative de a ramane gravida, asa cum sunt in zilel noastre.
De raspunsul la intrebarea ta s-a ocupat sf. Sinod de la Calcedon (8 oct.-1 nov. 451). Sinodul trebuia sa se pronunte in legatura cu monofizismul, erezie care refuza distinctia dintre persoana si natura, afirmand ca daca Hristos e persoana, El nu poate avea doua naturi. Erezia era propovaduita de Eutihie, calugar din Constantinopol, care sustinea ca Hristos nu are decat o singura natura, cea dumnezeiasca, trupul fiind uman, luat numai in aparenta.
Sinodul a condamnat monofizismul, marturisind credinta "in doua naturi care se unesc intr-o singura persoana".
Credinta ortodoxa marturiseste si Sgfanta Treime: pe Tatal, din Care toate s-au nascut; pe Fiul, care din Tatal S-a nascut mai inainte de toti vecii; si pe Duhul Sfant care de la Tatal purcede.

Situandu-te in afara Credintei Ortodoxe si in afara oricarei credinte crestine, este greu pentru tine, Nafisa, sa iti dai cu parerea despre lucruri atat de importante si de necuprins, ca Sfanta Treime si cele doua naturi care se unesc in Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu.
Se vede clar, ca in filmul de pe You tube, al carui link ni l-ai indicat, este dedicat unui auditoriu fara cunoastere, din afara ortodoxiei si chiar a crestinismului. Reporterii nu sunt nici ei nici ortodocsi, nici crestini, pentru a intelege macar ce le-a spus preotul ortodox. Filmul a fost facut pentru nestiutori, care sa ia drept bune ereziile pe care acestia, fara sa-si faca procese de constiinta, le afirma cu nonsaslanta.

nafisa 01.12.2008 20:29:25

Stiu ca este greu de inteles.
Dar ideea ca Dumnezeu are un fiu este total nefondata insusi in Vechiul Testament.

*prima porunca este "Eu sunt Domnul, Dumnezeul tău, sa nu ai alti dumnezei in afara de mine"

*Iisus a spus: "Ascultă Israele, Domnul Dumnezeul nostru este singurul Domn", "Să iubești pe Domnul Dumnezeul tău din toată inima ta, din tot sufletul tău, din tot cugetul tău și din toată puterea ta" ( din ev. dupa Marcu)
*Iisus a spus : " Pentru ce Mă numești bun? Nimeni nu este bun, decât unul Dumnezeu. " (din ev. dupa Luca)

Insusi Iisus spune ca nu exista alta divinitate in afara de Dumnezeu, Dumnezeu este singurul Domn... iar ceea ce spuneti voi "Domnul Iisus Hristos" este in opozitie cu ceea ce a spus Iisus (pacea asupra sa)

nafisa 01.12.2008 20:35:13

Iisus nu a spus niciodata ca e Dumnezeu, nu i-a spus lumii sa se inchine la el,etc... Iisus a predicat ceea ce au predicat toti profetii de dinainte sa si nu anume ca Dumnezeu e UNIC

georgeval 01.12.2008 20:50:40

Citat:

În prealabil postat de nafisa (Post 103000)
Iisus nu a spus niciodata ca e Dumnezeu, nu i-a spus lumii sa se inchine la el,etc... Iisus a predicat ceea ce au predicat toti profetii de dinainte sa si nu anume ca Dumnezeu e UNIC

Dar atat la Botez, cat si la Schimbarea la Fata avem marturia lui Dumnezeu Tatal: "Acesta este Fiul Meu".

nafisa 01.12.2008 21:38:17

Da,si sa nu uitam ca si alti profeti au fost numiti fii ai lui Dumnezeu: Israel, David, etc.
Iisus nu este FIU in sensul propriu al cuvantului,adica nu este divin, iar dupa spusele sale, repet, Dumnezeu este singurul DOMN!

Anca-Miha 02.12.2008 03:10:40

Nafisa, ai putina rabdare, ca Domnul nostru Iisus Hristos va veni iar, dar nu in trup, ca toti sa recunoasca in El pe Dumnezeu Fiul. Sunt si dintre crestini unii care nu vor in ruptul capului sa recunoasca semnul Lui Iisus Hristos si anume Sf. Cruce. Sa vedem ce vor mai spune atunci, cand pe cer se va putea vedea stralucind Crucea purtata de ingeri.
Pana atunci ai rabdare, Nafisa, ti-am inteles punctul de vedere, pe care noi insa nu il impartasim din motive foarte intemeiate. Nu te mai obosi cu noi argumente, caci nu se potrivesc cu invatatura de credinta ortodoxa, fiind de aceea inutile.

patinina34 02.12.2008 07:42:02

Forum ortodox

Anca, Nafisza vrea sa confrunte un forum ortodox, cu argumente pe care el/e le stie numai.

Eu, personal, respect fiecare persoana care crede in Dumnezeu, indifirent daca il numeste pe limba sa altfel.

Nepotrivirea pe care eu o vad aici este faptul ca Biblia si Kuran-ul sint amestecate de catre Nafisha.

Nafisha, cu tot respectul cuvenit, acesta est eun forum ortodox, nu unul de combatere sau studiu de diferenete intre religii.

Ceea ce faci tu aici este asemanator a ceea ce se intimpla in lume: dispute, certuri, inflacarari uramte de razboaie. Vreau sa-ti aduc la cunostinta faptul ca ortodocsii sint pasnici si nu plini de extremism inflacarat.

Cred ca ai gresit forumul, ai nevoie sa discutiti punctele tale de vedere cu persoane care gindesc la fel ca tine.

Daca ai respect pentru acest forum, si daca nu ai respect pentru acest forum, atunci concluzia este aceeasi: tu esti de parere prea extremista ca sa poti explica ceva cuiva.

Domnul Nostru (nu al vostru) Iisus Hristos este Dumnezeu si Om in acelasi timp din voia lui Dumnezeu Tatal, lucru cre este de neinteles pentru tine. Asta este o taina, care fara credinta nu poate fii inteleasa. Iar credinta trebuie sa fie pura, pentru ajunge la sufletul tau, nu din virful limbii.

La fel cu musulmanii care se arunca in aer cu explosive, zicind ca o fac in numele lui Dumnezeu- a omori, este un dintre cele 10 porunci, pacat de neiertat.

Ori te arunci in aer, ori arunci cu vorbe, este tot ca un fel de bomba, de asta consider parerea ta foarte extremista pentru pasnicia religiei ortodoxe.

Voi mususlmanii faceti post negru pe zi lumina, iar cind cel rau are putere, voi mincati si petreceti. Din cauza asta nu veti afla pacea in suflete. Ori postesti, ori petreci. In viata trebuie sa alegem o cale, nu doua si amindoua in acelasi timp. Experienta de viata si istori spune ca nu merg mana in mana si ca acolo este razboi.

Fiecare cu ce alege si sa tina strins.

Eu am ales de mult pe Domnul Dumnezeu, pe Domnul Iisus Hristos si pe Duhul Sfant.

Tu ai facut alegerea ta.

Domnul Dumnezeu atotputernic cu mine si Allah cu tine.

Ora este GMT +3. Ora este acum 13:51:51.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.