![]() |
Am sa va spun pe scurt ce am patit cu un coleg de serviciu .
El a luat ceva bani care nu erau ai lui si cand i-am spus a negat mai rau e ca ma facut "handicapata". Vreau sa va rog sa imi spuneti parerea voastra si sa va rugati pt mine . va multumesc! |
Aici El a luat ceva bani care nu erau ai lui fii, te rog, mai explicita. De ce? Pentru ca limba romana este interpretabila. "A luat" are multe intelesuri. A furat, a luat din greseala, a luat din neatentie, a luat cu imprumut?
|
Si altceva. Inchei spunand: ...sa va rugati pt mine...
Nimeni, nici platit, nici dezinteresat, nu se poate ruga mai bine decat tu insuti. Cateva cuvinte spuse din suflet curat... |
Draga Alexa.oni, colegul tau a avut o reactie fireasca, am putea spune de a se apara. Starea lui de vina ppentru ca presupun ca il mustra constiinta il facea sa vrea sa scape cumva de mustrari. De aceea in momentu cand i-ai pus fata advarul prima lui reactie a fost sa izbucneasca si te jignit. Dar tu nu te supara! Fi buna si iarta-l!Oricum adevarul va iesi la iveala... Oricum tu fati datoria de crestin si nu-i dori raul... maica siluana ne invata sa-l binecuvantam pe cel care vrea sa ne supere si ne mahneste. Stiu ca este putin cam greu la inceput dar roaga-te lui Dumnezeu si pentru tine, sa-to dea putere si rabdare si pentru el. Poate ca el este intr-o situatie dificila, poate nu atat material, cat sufleteasca. Dumnezeu sa-ti ajute! E bine sa ne rugam unul pemtru altul!:)
|
Citat:
|
spune-i necazul tau la Dumnezeu. ;)
el este legat de tot ce e lumesc. pe el si o libelula il poate tulbura de moarte. vei fi razbunata fara sa te rogi pt razbunare. insa spune-i lui Dumnezeu ce ti-a zis si necazul tau ca sa poti fii tu bine. sa te linistesti si sa fii bine. (chiar daca stie deja ;) ) fii bine :) |
Roaga-te pentru mantuirea ta si a lui, trece-i numele la Sfanta Liturghie si Dumnezeu va judeca in ce mod il va aduce la mantuire. ,,Razbunarea este a Mea!" -- se spune in Biblie. In astfel de situatii, e bine sa se citeasca Acatistul Sfantului Mucenic Mina.
|
Citat:
|
Citat:
iar ideea cu "sa ma rog sa ii arate Dumnezeu cum e sa fii handicapata" a fost clar de la cel rau. legat de tltlul topicului: nu neaparat adevarul doare, ci felul cum il spunem. |
Citat:
Si am o intrebare tie nu ti sa intamplat sa reactionezi asa? Nu te-ai simtit niciodata ofensat de comportamentul altora? Nimieni nu te-a jicnit si nu ai vrut sa ii raspunzi intr-un fel? |
Citat:
cui trebuie sa multumim ca un zeu ca tine a venit printre noi muritorii si "gresitorii"? oooo mirelat cum de ai venit la noi sa ne luminezi si ai plecat de langa atena, zeus si ahile? tu colos al bunatatii si izvorator de intelepciune, cum ai ajuns la concluzia ca e ceva rau sa se roage ca sa afle celalalt cum este sa fie handicapata? sa inteleg inteleptule povatuitor ca Sf. Ilie, Mihail, Sf. Vasile cel Mare, Sf. Gheorghe si multi altii erau inspirati rau cand doreau dreptatea? Poate ca si Hristos trebuie sa ia lectii de la tine, de gramatica, de exprimare, si niste limbi straine, ca sa ajunga la masura ta, cELA CE NU ESTI . :)) |
Citat:
Sunt oameni care nu au nici un fel de scrupule care fac rau,care fura, insulta,care slujesc celui rau si totusi le merge bine.Nu stiu de ce,iar altii care la cea mai mica greseala sunt judecati si pedepsiti. Stiu ca e greu,am trecut si eu prin asa ceva,am fost insultata alungata pagubita. Mergi la biserica Sf,Mina,care este ocrotitorul celor pagubiti,spune preotului de acolo ce problema ai si citeste acatistul.S-ar putea intr-o zi sa-ti inapoeze banii si sa-si ceara iertare,dar ai credinta multa si mai ales nu uri pe cel care te-a pagubit!Daca imi spui numele tau ma voi ruga pentru tine la bis.sf.Mina din loc.mea. |
Citat:
|
podolski frate, las-o mai usor ca te infierbanti degeaba..
|
:)Haideti sa fim in pic mai ingaduitori unii cu altii.Fiecare dintre noi mai gresim,de multe ori fara sa ne dam seama.Doamne ajuta!
|
ooooo podolski
ooooo...f podolski E dintr-o piesa de teatru... draga Alexa, Noi oamenii sintem uneori mai in lume asa,Dumnezeu ne spune ca pe cine il iubeste pe acela il si mustra...iar noi in loc sa ne bucuram de iubire ne intristam de mustrare. Si eu am ceva probleme cu sotia mea,care ma mustra de multe ori(pe zi) si pe buna dreptate,ce de ginduri negre imi mai vin,ce prostii mai zic,le si spovedesc mereu...cred ca daca imi spunea mie colegul tau handicapat...cred ca ii luam toti banii furati inapoi. Spune pe undeva psalmistul(cred ca el,nu sint sigur)...ca pe cel care nu se smereste de buna voie( adica care se incrinceneaza in mindria sa ca ar fi cineva ) il smereste Dumnezeu prin mici necazuri(la inceput,ca apoi...),vorbe urite(asa le vedem noi) de pe la altii,chiar si boli...toate acestea ca sa iasa martienii cu 2 antene din noi,sa ne curatam,sa ne smerim si mintuim. Parca si in scriptura scrie ca cine se va inalta,acela se va cobori si cine se va cobori acela se va inalta. PS.ma bucur ca nu te-ai suparat prea tare,eu am mari probleme aici...bine macar ca nu ma lauda cineva,caci as fi pierdut. |
draga podolski,
abia acum am observat ca tu scrii cu miinile pe fata,care-i chinul ? sper ca nu te-ai suparat si sa ma smereasca Dumnezeu |
Citat:
Bun exemplu de smerire. Foarte bun. Reprezentativ pt tine.Ciudat sa vb de smerirre si sa actionezi ca un om lumesc. In plus o femeie nu este un barbat. Dar probabil "smerenia" ta te-a "luminat". Apoi Sfantul Ioan Gura de Aur a zis ca la nimic nu ii foloseste omului dreapta credinta daca nu are si fapte. In traducere, ca poti intra foarte usor in iad si spovedit si cu figuri de ortodox, figuri de smerire si alte asemenea. Ia zi-mi si mie, alexa-oni vine dupa ajutor, sfat bun (stiu ca nu intelegi cei ala) si tu si mirelat radeti si acuzati ca e mandra. Acum fie vorba intre noi. Daca te duceai la un preot ca ai patit ceva si preotul acela radea de tine ca nu stii sa vb, zii si tu desteptule, ce ai fii zis. Ai fii zis ca e al dracu preotu, ca e jigodie si necioplit. EEe frate asa a fost mirelat cand a ras de cineva care cerea ajutor si asa esti si tu ca ii zici ca e mandra. Da, sa te superi pe cuvintele oamenilor este mandrie. Da, asa este. Dar TU, nu te superi pt cuvintele oamenilor? Daca eu te fac cretin din cale afara si ipocrit , tu acum nu esti tulburat si nervos din cauza asta? Esti! Si stii de ce esti tulburat si revoltat ca un prost ca mine te jigneste(chiar daca vei imbraca o haina ironica si calma pe forum)? Pt ca esti la fel de mandru ca alexa.oni. Pt ca mandria asta o avem toti. Pt ca nu vrei sa vezi asta tocmai pt ca nu esti smerit. PT CA ALEXA.ONI NU ESTE CU NIMIC MAI MANDRA DECAT NOI TOTI. Dar vezi tu, smeritule, ai fii inteles toate astea daca le raportai la tine. dute si te spovedeste si fii la fel de smerit pe cat te dai, ca o sa sezi langa sutele de mii de preoti si monahi care se imbracau cu haine de smerire si credinta afara si rupeau pe fratii cu prima ocazie. iar nesitirea mea este ca raspuns al nesimtirii tale. prefer sa fiu pacatos decat sa fiu fatarnic. adevarul este ca atitudinea voastra fata de alexa-oni a fost... daca Dumnezeu ar fii fost de fata, ar fii facut ca la Sf. Iov. acuzatorii ar fi primit iertare numai daca acuzatul dorea sa lupte pt iertarea lor. de ce? pt ca nu au stiut sa fie frati mai intai de a fii judecatori. intelegere 0, dragoste pt frate 0, intelepciune 100. tocmai intelepciunea de 100 v-a tradat mandria. si a ajuns mandrul sa se dea smerit si sa acuze pe mandrii. |
Am mai intalnit reactii negative la cuvantul "scuza". Dar sa vedem ce inseamna acest cuvant:
SCUZÁ, scuz, vb. I. 1. Refl. A cere scuze (2), a-si exprima (în fata cuiva) părerea de rău pentru o greseală făcută; a se dezvinovăti, a se justifica. ♢ Expr. (Tranz. absol.) Scuzati! formulă de politete prin care cineva îsi cere iertare pentru o greseală, o stângăcie etc. 2. Tranz. A accepta, a primi scuzele (2) cuiva; a ierta. – Din it. scusare. Cf. fr. e x c u s e r. A SE SCUZÁ mă scuz intranz. A-si cere scuze (pentru o greșeală, pentru un deranj etc.); a cere iertare; a-si exprima regretul. ♢ Scuzati (vă rog)! formulă de politete prin care cineva îsi cere iertare pentru o greseală, pentru un deranj etc. /<fr. excuser. IERTÁRE, iertări, s.f. Acțiunea de a ierta și rezultatul ei; iertăciune. ♦ Scuză. ♢ Expr. Să avem iertare! = a) să ne scuzați! b) cred că nu ai dreptate! – V. ierta. Din cele de mai sus reiese, ca scuza nu e mai prejos de iertare, fiind chiar sinonime. Ce-i drept, in vocabularul bisericesc se foloseste cu precadere "iertare". |
Citat:
Multi copi de varsta mea ma priveau cu ochiii ciudati si ma barfeau prin spate spunand"uite aia cum e"au trecut ani si am invatat sa ingnor pe acei oameni care nu stiau ce inseamna sa fi handicapata,dar cu toate astea am terminat liceeul printre primi in clasa si acum sunt in ultimul an la facultate pot sa spun ca am tot ce imi doresc,pt un timp am uitat de boala pe care o port si acum cand colegul meu ma facut asa rana sa deschis din nou seara stau si plang.Si singura alinare pe care o primesc e de la Dumnezeu ,El imi da putere sa merg mai departe si sa zambesc in fiecare zi desi sufletul imi plange. |
Citat:
|
Citat:
|
Sunt insa suferinte de care nu sintem vinovati si pe care le judecam ca nedreptati ale lui Dumnezeu facute cu noi.
Iov la inceput nu intelegea de ce Dumnezeu il lasa sa sufere atit.Ne intrebam si noi:de ce mina protectoare a lui Dumnezeu nu mai e intinsa asupra noastra ? Mintuitorul insusi a zis in suferintele de pe cruce: " Dumnezeul Meu,Dumnezeul Meu,pentru ce M-ai parasit ? " Ce mai putem face in fata unei asemenea suferinte ? Daca omul se naste ca sa sufere si daca toti oamenii sufera,suferinta noastra trebuie sa o intelegem,mai intii de toate,ca o legatura puternica stabilita intre oameni.Toate acele inimi,care sint in stare sa compatimeasca cu suferinta,sunt toti aceia care stiu sa amestece lacrimile lor cu ale oamenilor,toti aceia care pot si stiu sa iubeasca omul,toti aceia care inteleg pe cei care sufera,pentru ca ei insisi au suferit. Numai infirmiera care a fost si ea bolnava va intelege durerile bolnavilor si va sti sa le aline.Numai saracul intelege suferinta flamindului.Numai o mama indoliata va intelege doliul tuturor(oamenilor) mamelor.Numai pacatosul intors la Dumnezeu va fi bun apostol al mintuirii pacatosilor. Toti acestia sint izbavitorii de suferinte ai tuturor oamenilor amenintati sa se piarda in acest fluviu universal de dureri,deasupra caruia pluteste omenirea. Iata dar cum suferinta noastra poate servi altora!Suferinta este,astfel,legea sacrificiului sub care traieste omul. Aceasta suferinta, de care nu sintem vinovati si pe care nu o putem suprima noi singuri,de ce n-am primi-o ca pe o misterioasa cale,pe care Dumnezeu ne poarta aacolo unde vrea El ? Caci " Multe sint necazurile dreptilor,si din toate acelea ii va izbavi pe ei Domnul.Pazeste Domnul toate oasele lor si nici unul din ele nu se va zdrobi".( Psalmul 33) Daca "Dumnezeu iubeste pe cel pe care-l cearta" ( Evrei 12,6),suferinta ta nu poate fi pentru sufletele noastre,decit ceea ce sint puternicele lovituri pe care sculptorul le face intr-un bloc de marmura care n-are nici o forma pentru ca sa scoata o frumoasa statuie. Suferinta este timpul cind noi recunoastem neputinta noastra si trebuinta ajutorului lui Dumnezeu.Tot suferinta purifica sufletul si-l face vrednic de sfintenia lui Dumnezeu: "Cind Ei ii lovea cu moartea,ei Il cautau:isi aduceau aminte ca Dumnezeu e scaparea si izbavitorul lor" ( Psalmul 77 ).... Parintele Arsenie Boca draga Alexa, Iarta-l pe acel om,iarta-l si pe cel care-ti scrie,poate ti se potriveste si cite ceva din ce am scris mai sus...ma bucur ca Dumnezeu este cu tine,dupa cum spui tu ( nu trebuie sa-ti mai plinga sufletul atunci...ci poate pentru El si oamenii pe care-i iubeste )...Doamne iarta-ne! PS.hey,Podolski...mai esti acolo ? chiar te rog sa-mi mai trimiti un mesaj,numai sa nu ma lauzi,dupa cum am stabilit! |
Citat:
capul sus si nu mai plange, invata sa nu mai pui la suflet ceea ce te raneste. Doamne ajuta! |
Citat:
|
draga alexa, daca scopul tau in viata este ca altii sa-ti planga de mila, imi pare intr-adevar rau de tine.
|
Citat:
Draga Mirelat sa sti ca nu am nevoie sa imi planga cineva de mila pt ca nu la asta ma asteptam ,bine uni m-au incurajat sa incerc sa trec peste asta iar alti m-au judecat . A vrut sa ma descarc putin sa vorbesc si eu cu cineva. Asa ca spune-mi tu cu ce crezi ca am gresit!? |
ai gresit atunci cand in loc sa vezi gandul bun pe care cineva de departe ti l-a adresat, te-ai incapatanat sa te indreptatesti (desi stiai bine ca nu ai fost explicita).
cum ti-am mai spus, bine ar fi sa nu mai pui la suflet ceea ce te tulbura. |
Citat:
Si daca tu zici ca am gresit ,spune-mi tu mie cine nu greseste dintre noi?! Suntem niste pacatosi ,mai rau decat furnicile in fata Lui Dumnezeu pt ca doar El este fara de pacat. |
daca cineva iti spune ca ai gresit, asta nu inseamna ca el n-a gresit niciodata.
pana la urma, fiecare ia/invata de la altii ceea ce crede ca e bun si ii foloseste. asa sa ne ajute Dumnezeu! |
pentru ca ai un dezavantaj, toti oameni daca te vor vedea slaba, cu prima ocazie te vor lovi. chiar si prieteni buni, nu oameni necunoscuti de pe forum. asta se intampla si la oameni sanatosi.
eu am vazut o chestie dasta ca am ramas masca de nesimtirea oamenilor. sa nu te increzi niciodata in prieteni daca nu i-am probat la inceput salbaticia? salbaticia? adica nesimtirea, rautatea si invidia. cum o poti proba? zi o fapta de a ta, care e pacat mare, care stii ca este total impotriva ei, si daca te judeca atunci iti dai seama ca prietenia pe care o credeai nu este decat o imagine in care persoana in cauza se admira pe sine. daca nu va zice nimic , sau daca va incerca sa iti ia apararea, atunci te vede ca un egal al ei si chiar ii pasa de tine. despre asta este vorba si aici. nu mai fii asa vulnerabila cu persoanele de pe forum si din viata. daca spui o taina de a ta , pregateste-te sa primesti jigniri pe forum , iar in viata sa te feresti mereu ca oamenii sa iti stie tainele. le vor folosi absolut mereu impotriva ta. Si inca ceva: sa stii ca un om care si-a pierdut sanatatea e mai placut inaintea lui Dumnezeu decat zeci de oameni sanatosi, si nu exagerez. Deci ai vazut tu oameni placuti de Dumnezeu sa nu fie urati si improscati de majoritate? SA fii bine ! |
si mai vroiam sa mai zic, ca tot veni putin vb de Parintele Arsenie.
Sper sa fie canonizat cat mai repede, iar toti cei care vorbesc il de rau sa se rusineze si sa-si bage pamant in gura ca au jignit pe Sfantul lui Dumnezeu . Sper ca sa ajung si eu la mormantul parintelui anul asta. Sa ma lase sa ajung. Iar parintele Staniloaie(stiu ca e adormit), si toti sfinti ierarhi si preoti care au semnat caterisirea lui sa isi bage unghiile in gat ca au nedreptatit un DAR de la Dumnezeu. Stiti cum e. Prietenul la nevoie se cunoaste! |
Citat:
Cred ca asa este si aici,exact la fel,penrtru ca cei doi,unul este telog(Par Staniloaie) celalat om al faptei Par Aresnie,si cred ca Par Staniloae nu l-a inteles,de fapt tipic pentru eruditi,sa nu inteleaga pe cei care lucreaza mai practic. Dar cre d ca acum sunt bine amnadoi si in pace. |
a semnat si parintele staniloaie caterisirea. nu stiu cum si de ce.
ce e dureros e ca erau prieteni, chipurile. asta m-a enervat. daca o semna un strain si un dusman al parintelui nu era nimic strigator, dar asa... da cred ca regreta, dar la ce folos, poate sa dea fapta inapoi? acum parintele Arsenie e jignit de niste preotii...mai bine tac ... sper sa nu ne lipseasca Dumnezeu de parintele Arsenie care mie personal mi-a facut atata bine din cauza unor mandrii. sa nu lipseasca poporul roman din cauza lor. :( |
Ora este GMT +3. Ora este acum 14:48:59. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.