Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   eu crestina el musulman (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4776)

Carine 21.10.2008 01:14:40

eu crestina el musulman

ufff..nu credeam sa mi se intample asta, eu aparatoare a credintei ortodoxe, care incearca sa ii convinga pe ceilalti ca crestinismul e calea adevarata, iata ca am dat de un musulman, cu care ma inteleg cat se poate de bine, parca avem acelasi gen de suflet, nu stiu, dar moral e la fel ca mine, deca t ca are o alta religie...Nu stiu ce sa fac, va rog dati-mi niste sfaturi...

Hartford 21.10.2008 02:50:27

Citat:

În prealabil postat de Carine (Post 96761)
ufff..nu credeam sa mi se intample asta, eu aparatoare a credintei ortodoxe, care incearca sa ii convinga pe ceilalti ca crestinismul e calea adevarata, iata ca am dat de un musulman, cu care ma inteleg cat se poate de bine, parca avem acelasi gen de suflet, nu stiu, dar moral e la fel ca mine, deca t ca are o alta religie...Nu stiu ce sa fac, va rog dati-mi niste sfaturi...

Eu zic sa opresti relatie inainte de a te lipi prea mult de el, mai scria aici o sora ortodoxa care a petrecut trei ani cu indian si nu stia ce sa faca deci dupa trei ani si-a adus aminte ce ea e ortodoxa si el hindu.
Nu pierde si tu vremea, ca doar e Romania plina de baieti ortodocsi.
Of of nu sint deacord cu relatiile mixte pentruca am prea multa experinta si o multime de exemple care cunosc si nu au dus la o casatorie fericita stie el Domnul de ce!!!

alexandra28again 21.10.2008 08:40:27

Incearca sa-i arati credinta noastra si sa-l convingi ca este cea adevarata.Plus,arata-i grozaviile Coranului,care sunt destule.Daca nu este foarte lipit de credinta lui,il poti intoarce.Insa,daca ramane musulman,eu te sfatuiesc sa nu te casatoresti cu el,caci sunt sanse sa-ti pierzi si copiii si libertatea.

vsovi 21.10.2008 10:16:08

poi cine altcineva itzi stie fura inima mai bine decat ... dracul sau dragobetele sau cum il chema pe eroul acela celebru de s-au facut shi filme dupa istoria vietzii lui de mare cuceritor, afemeiatul ala care iubea femeile mai mult decat oricepelume?, le shtia canta, incanta, shi vraji ca toate cadeau in dragoste... "bolnave la pat"...:43:

andreeaC 21.10.2008 10:57:56

andreeaC

Carine eu cred ca ar trebui sa te desparti de el cat mai repede, stiu ca este dureros mai ales ca ai inceput sa tii la el dar eu am cunoscut cazuri(acum nu vreau sa generalizez) in care baietii de origine araba, se purtau extrem de bine cu prietenele lor, erau foarte galanti, nu faceau prostii, practic erau oamenii seriosi dar dupa casatorie... ei sunt cunoscuti pentru ardoarea cu care isi practica credinta. ai avea mari probleme, cu libertatea ta nu numai religioasa dar si personala. eu sincer n-am intalnit niciodata cazuri de casatorii fericite intre un ortodox si un musulman.

ionela7 21.10.2008 13:56:27

Draga Carine, eu cred ca din afara e usor sa dai sfaturi dar numai tu stii ce e in sufletul tau. Si daca ai o relatie adevarata cu omul asta si Dumnezeu a ingaduit-o, inseamna ca stie El de ce. Roaga-te cu credinta la Dumnezeu sa-ti spuna ce sa faci si o sa simti ce e mai bine pentru tine. In orice caz ideal ar fi sa vorbesti cu duhovnicul tau daca ti-e prieten si crezi ca te poate ajuta cu o parere. Eu personal sunt pentru iubire, macar sa iubim cu tot sufletul, iubirea are putere mare daca e sincera si adevarata. Doamne ajuta!

fleur_de_neige 21.10.2008 16:47:00

vad ca ti s-au dat sfaturi bune in general ;poti sa te gandesti asa: ai fi cu adevarat fericita cu el? ai fi fericita daca ,sa zicem, ati ajunge sa fiti impreuna si tu te-ai duce la biserica duminica fara el? cand vei vedea atatea familii iar tu ai fi singura? sau la marile sarbatori...cat ar intelege el ? sau sa zicem ca ar fi dispus sa primeasca botezul dar numai asa,formal - n-ar avea valoare;
te inteleg,inteleg prin ce treci acum, pentru ca am cunoscut si eu pe cineva de credinta asta...(acum mult timp) si ..crede-ma ca aproape tot ce aflam despre religia lor ma facea sa ma apreciez si mai mult ortodoxia si sa-i multumesc lui Dumnezeu ca m-am nascut in religia asta si nu intr-o tara araba (sau in alta religie). Vei fi nevoita ,la un moment dat, sa iei o decizie : roaga-te inainte ,te va ajuta

Iustin32 21.10.2008 17:04:39

Sa nu crezi ca daca el, la modul ideal, iti va propune ca fiecare sa fie cu credinta lui, vei fi fara de pacat caci tot iti vei pierde credinta si mantuirea.
Cand eram in Ierusalim, parintele Nicolae mi-a povestit cazul unei romance ortodoxe casatorita cu un evreu si fiecare era cu credinta lui. Parintele, ca sa-i dovedeasca ce pierde a sfatuit-o sa-si puna seara sub patul in care dormeau ei un lighean cu apa, iar dimineata sa se uite pe suprafata apei. A facut asa si a venit si i-a spus nedumerita parintelui ca a gasit pe suprafata apei din lighean pete de ulei. Parintele i-a explicat ca acele pete de ulei reprezinta darul Duhului Sfant primit la Botez in Taina Mirungerii pe care ea il pierde prin casatoria cu evreul. Concluzia o tragi singura.

Carine 21.10.2008 20:07:42

uff...pai eu chiar nu inteleg, aici se vorbeste de "ma marit sau nu cu un musulman" dar eu nu stiam ca se poate asa ceva. Adica ce preot ne va cununa? Al lui sau al meu?

Carine 21.10.2008 20:09:21

si apoi eu mai stiu un lucru: "Femeia credincioasa mantuieste si barbatul necredincios"

Hartford 21.10.2008 20:31:11

Citat:

În prealabil postat de Carine (Post 96893)
si apoi eu mai stiu un lucru: "Femeia credincioasa mantuieste si barbatul necredincios"

Corect spus dar in cazul cind amindoi sint ortodocsi......

cunosc un caz ea ortodoxa si el musulman, hogea a incheiat casatoria daca se poate numi casatorie , fiecare au tinut de religia lui cu gura ,pina la o vreme apoi s-au despartit citiva ani apoi iar sau casatorit tot la geamie acum musulmanul a decedat....................ce casnicie a fost asta nu am inteles. Din casnicia lor au rezultat doi copii ei iubind pe tasu mai mult se cred musulmani dar nepracticanti , mama in schimb i-a botezat in ascuns la ortodocsi ..............de ce religie sint copii ?? nu am inteles.......??ca nu practica nici una.

alexandra28again 22.10.2008 08:54:27

Citat:

Exact Carine,asta am si vrut sa-ti spun.Iisus nu a vorbit niciodata de diferentele dintre oameni,El doreste mantuirea tuturor,poate de aceea Dumnezeu a facut ca acest musulman sa te intalneasca pe tine.Incearca sa-l aduci pe calea cea buna,daca nu doreste,sa nu te gandesti la o casatorie cu el,nu neaparat ca este de alta credinta si ca iti pierzi mantuirea,caci toti oamenii sunt ai lui Dumnezeu,dar gandeste-te ce inseamna aceasta credinta a lui.Caci nu este orice credinta,ci este credinta islamica,care pentru mine,este de-a dreptul satanica.Oricat de bun ar fi el acum,mai tarziu se va schimba.asta este regula la musulmani,inainte de casatorie sunt cei mai buni,apoi isi arata adevarata fata.Sa nu te legi sufleteste prea mult de el.

antoniap 22.10.2008 10:06:27

Carine,
cred ca aceasta este o ispita ca oricare alta. Asa cum unui ortodox i se intampla sa se indragosteasca de alta persoana dupa ce s-a casatorit. Asa cum unor verisori li se intampla sa se indragosteasca unul de altul. Asa cum unui calugar i se poate intampla uneori sa se indragosteasca si lupta din rasputeri sa alunge ispita, la fel ti se intampla si tie. Ce s-ar intampla daca toti si-ar asculta numai inima?

Intemeierea unei familii implica multa responsabilitate. Roaga-te mult lui Dumnezeu sa-ti arate calea. Daca-l poti intoarce la Ortodoxie, ceea e greu de crezut, si sa va cununati ortodox, atunci -- cu Dumnezeu inainte! Iar daca nu, mai bine plangi putin acum si procedezi cum e bine decat mai tarziu.

MarinaAlca 22.10.2008 10:27:01

Citat:

În prealabil postat de Carine (Post 96892)
uff...pai eu chiar nu inteleg, aici se vorbeste de "ma marit sau nu cu un musulman" dar eu nu stiam ca se poate asa ceva. Adica ce preot ne va cununa? Al lui sau al meu?

Da!!! Buna intrebare... pai al cui sa va cunune?? al cui va fi mai tare in credinta!! Daca accepti cununia in moschee, va trebui sa rostesti acea scurta rugaciune a lor, prin care il recunosti printre altele si pe profetul Mohamed:18:si dupa asta.. eu zic ca s-a cam ispravit... atat de simplu poti narui totul.. prin CUVANT !!!

Si apoi.. ce va mai fi???

O CARINE al carei suflet va tanji mereu dupa "Isaie, dănțuiește"...incununata... in rochia imaculata de mireasa...in miros de tamaie si de rugaciune curata... inconjurata de privirile pline de dragoste ale celor dragi inimii ei,de chipurile din icoane ale sfintilor ortodoxi ,care i-au sters lacrimile ani la rand.... caci lacrimile ei au fost si lacrimile lor iar implinirile ei au fost si bucuria lor....

O Carine condamnata la durerea zilnica de a-si striga pruncul "Kerim", caci Andrei suna prea banal si mult prea romaneste.... o mama disperata...o pasare ranita care ca o ultima zvacnire... in dorul de libertatea pierduta... va incerca sa isi boteze copilul pe ascuns....

MarinaAlca 22.10.2008 10:45:48

Citat:

În prealabil postat de Carine (Post 96761)

Si apoi.. va veni o vreme cand sufletele nu vor mai fi atat de "pereche" precum pareau a fi la inceput.. cand Carine va zice "hais" iar sotul va spune "cea"....cand privirile lui vor fi mult mai apreciative ptr o alta femeie, doar ptr simplul motiv ca e musulmanca iar sotia lui nu.....cand sotul va crede ca are "drept divin" asupra pruncului lor.....

Moral nu poate fi la fel precum Carine ptr simplul motiv ca totul este atat de diferit intre ei: cultura, educatia, religia, modul de viata.. si lista poate continua.....
Totul este doar o chestiune de timp... ce se va alege de buna noastra Carine?? in cel mai fericit caz un divort timpuriu...o trezire la trista realitate.... o Carine cu sufletul istovit si in tarana ....ca un copac smuls din radacini... care se va intoarce sa caute fericirea....

adrian010155 22.10.2008 19:46:47

Carine, nu-ti interzice nimeni sa fii prietena cu omul acela, dar ATAT. Nu se pune problema casatroriei, asa cum , de altfel, nici nu rezulta din postarea ta de inceput.

Hartford 22.10.2008 19:56:11

Citat:

În prealabil postat de adrian010155 (Post 97088)
Carine, nu-ti interzice nimeni sa fii prietena cu omul acela, dar ATAT. Nu se pune problema casatroriei, asa cum , de altfel, nici nu rezulta din postarea ta de inceput.

Adrian

As vrea sa stiu si eu cum e o prietenie intre un barbat si o femeie ? mai merg citeodata o bere ceva?la un pahar de vorba?

fllorina 22.10.2008 22:11:55

Sora, e ispita mare! Si pe mine m-a ajutat Domnul sa scap. Nu pot sa nu dau link spre locul unde am povestit ce am patit cu ispita asta.

In primul rand, sa nu ai incredere in declaratiile de dragoste mai frumoase ca in carti pe care le fac ei. Sunt convingatori, dar mincinosi. Sunt desfranati. Cel pe care l-am cunoscut eu a acceptat si conditia mea, respectiv sa se boteze, apoi am inteles ca voia sa ma ia in tara lui si sa ma faca de-a lor. Cand mi-a zis ca s-a razgandit, ca tot ma iubeste, dar sa-l accept cum e, am pus IN ACEL MOMENT capat relatiei cu el! Cum te vei mai ruga cand copiii tai vor fi musulmani? Nu merita jertfita vesnicia pentru un om, oricare ar fi acela! Ai mila de sufletul tau, de al copiilor tai si de jertfa Mantuitorului si nu te casatori cu el!

alexandra28again 23.10.2008 09:11:55

Citat:

În prealabil postat de MarinaAlca (Post 96995)
Si apoi.. va veni o vreme cand sufletele nu vor mai fi atat de "pereche" precum pareau a fi la inceput.. cand Carine va zice "hais" iar sotul va spune "cea"....cand privirile lui vor fi mult mai apreciative ptr o alta femeie, doar ptr simplul motiv ca e musulmanca iar sotia lui nu.....cand sotul va crede ca are "drept divin" asupra pruncului lor.....

Moral nu poate fi la fel precum Carine ptr simplul motiv ca totul este atat de diferit intre ei: cultura, educatia, religia, modul de viata.. si lista poate continua.....
Totul este doar o chestiune de timp... ce se va alege de buna noastra Carine?? in cel mai fericit caz un divort timpuriu...o trezire la trista realitate.... o Carine cu sufletul istovit si in tarana ....ca un copac smuls din radacini... care se va intoarce sa caute fericirea....

Marina ne vorbesti din experienta ta?Ma insel eu sau tu esti casatorita cu un musulman?

ortodox4life 25.10.2008 22:18:53

Ai mare grija!

Stricaciunea pe nestricaciune nu va mosteni!Cu alte cuvinte paganii si necredinciosii nu vor vedea pe Dumnezeu!Daca te iubeste cu adevarat se va boteza in Hristos,in credinta Ortodoxa.Femeia credincioasa mantuieste pe barbatul necredncios la fel cum si barbatul necredincios sminteste pe femeia mai putin credincioasa.Oamenii nu vor sti niciodata ce inseamna a iubi sau a fi iubit pana ce nu vor ajunge sa-L cunoasca pe Hristos,Doamne ajuta!

Carine 27.10.2008 22:06:03

Cu tristete revin pe acest forum pentru a va spune ca m-am despartit de acel baiat care avea ca singur defect faptul ca e musulman... A fost ceva minunat, langa un om care ma respecta si avea o inima atat de buna. Din fericire as zice eu, la propunerea mea de a ramane impreuna doar asa de dragul de a avea pe cineva care sa ofere afectiune, el a zis NU, pentru ca pe el nu-l intereseaza aventurile! Uite un om de admirat. In rest, consider ca e mai bine asa pentru ca nu eram pregatita pentru o suferinta si mai mare care inevitabil ma astepta....Acum am ramas singura, singura cu Dumnezeu.
Doamne ajuta!

eclat_de_lune 27.10.2008 22:41:11

Citat:

În prealabil postat de Carine (Post 98024)
Cu tristete revin pe acest forum pentru a va spune ca m-am despartit de acel baiat care avea ca singur defect faptul ca e musulman... A fost ceva minunat, langa un om care ma respecta si avea o inima atat de buna. Din fericire as zice eu, la propunerea mea de a ramane impreuna doar asa de dragul de a avea pe cineva care sa ofere afectiune, el a zis NU, pentru ca pe el nu-l intereseaza aventurile! Uite un om de admirat. In rest, consider ca e mai bine asa pentru ca nu eram pregatita pentru o suferinta si mai mare care inevitabil ma astepta....Acum am ramas singura, singura cu Dumnezeu.
Doamne ajuta!

Acum un an si eu am facut acelasi pas. M-am despartit de cineva doar pentru ca era catolic si pentru ca nu era roman. Si inca imi este dor de el. Dar, cu Dumnezeu inainte! Faca-se Voia Sa!

alexandra28again 28.10.2008 11:38:56

Dumnezeu le aranjeaza pe toate.Cred ca trebuie sa ne lasam mai mult in voia Lui si sa nu ne mai gandim atat de mult ce sa facem.Toate vin de la sine.

Alexandra-Ioana 12.01.2009 13:35:18

Citat:

"Căci, ce știi tu, femeie, dacă îți vei mântui bărbatul? Sau ce știi tu, bărbate, dacă îți vei mântui femeia? " 1 Corinteni 7:16.

Florentina75 12.01.2009 14:20:39

Re:

Adevarat este ca femeia credincioas mantuieste barbatul necredincios dar... oare ai sa poti sa faci asa ceva????/
Ai curaj sa-ti risti mantuirea .... daca nu reusesti sa-l schimbi ce te faci????? Din cate stiu eu , nu am auzit prea des de musulmani care sa renunte la credinta lor... dar poate, poate...
Si sa-ti mai spun ceva, eu am o ruda care a fost la sectanti si in final s-a casatorit cu un ortodox, au facut cununia religioasa la noi si ea a zis ca acum este ortodoxa, dar... apucaturile au ramas tot de la sectanti.... aceeasi biblie, aceleasi obiceiuri... deci...
Roag-o pe Maica Domnului sa te ajute si ai sa vezi ca ai sa primesti raspuns grabnic...
Spor la rugaciune !

viscu 20.02.2009 18:57:28

Musulmanii

Islamul este al lui allah,este o credinta in dumnezeul lor care nu este mintuitor.Deci daca ajungeti la o intelegere in privinta religiei atunci nimic sa nu va impiedice.Oricum unde este dragoste totul este.S-au ti-ar convenii dupa ce-i daruiesti un copil s-au citi va voii domnul sa fi a 2,3 etc sotie,ca la ei asa este.Ei vad femeia ca pe o marfa pe care sa o poata schimba cind vor.Doamne ajuta.

alx 20.02.2009 20:04:48

E incredibil cum se poate schilodi lumea.
Sunteti ceea ce ganditi si faceti.
In razboi si dragoste e permis orice. (judecati ca atare)

Au ajuns oameni sa puna cele mai felurite bariere intre ei, prea multe arficiale.
Dragostea autentica nu cunoaste bariere, limite.

Sunt copii care mor pentru ca parintii nu accepta sange/organe de la persoane de alta religie/culoare a pielii/alta bariera artificala/etc. Asemenea persoane pretuiesc Viata? Nici pe departe, sunt iresponsabile si salbatice.

tigerAvalo9 20.02.2009 20:54:58

Crezi ca Il superi pe Dumnezeu daca esti casatorita cu un musulman?Numai sa va intelegeti,sa nu va contraziceti si sa exista dragoste.Daca incepeti sa va contraziceti de la religie atunci nu mai e bine.

vlad90 05.06.2009 22:12:49

Cea mai mare prostie ca o persoana sa se casatoreasca cu o alta persoana de religie musulmana. Sunt cei mai rai de pe pamant!

qwerty511 13.07.2009 17:10:51

Treziti-va

Atat pot sa spun, citind cele scrise de anumite persoane aici....TREZITI-VA DIN EVUL MEDIU !
Este pacat ca se interpreteaza gresit esenta religiei. Poate ca intr-o zi se va ajunge insa la....adevar !
Credeti ca e important daca esti catolic, musulman, hindus, etc ? Nu va dati seama ca negand din start si aruncand cu noroi in oameni se produce si mai muta dezbinare decat ezista deja ?
Ganditi-va la cele scrise de Eminescu: "...Religia, o fraza de dansii inventata..." si mai ganditi-va ca religiile trebuie sa UNEASCA oamenii...nu sa-i dezbine !!!

monique71 28.09.2009 23:06:19

mesaj pentru carine

ceau carine. sper sa nu te superi ca mi-am permis sa-ti trimit acest mesaj. sunt noua pe acest forum si am citit mesajele tale si inclusiv altele de pe acest forum.
vreau sa-ti spun ca eu sunt casatorita cu un musulman de 2 ani si nimic din ceea ce am citit aici nu este adevarat.
este adevarat ca tine la religia lui si nu a fost de acord sa treaca la religia ortodoxa insa nu m-a obligat sa trec la religia lui.
am gasit pe acest forum multe afirmatii care nu sunt chiar juste. si cred ca sunteti de acord cu mine ca nu exista nici o padure fara uscaciuni.
dupa parerea mea nu trebuie sa fie musulman ca sa fie un om rau. oameni rai exista peste tot . la fel este si cu oamenii buni.
daca m-as naste intr-o alta viata nu as schimba nimic din viata pe care o am acum.
daca ascultam de toti prietenii care mi-au bagat in cap numai lucruri rele si care imi spuneau la fel numai lucruri rele despre musulmani si religia lor as fi renuntat probabil ca tine si m-as fi despartit de el
iti doresc mult noroc si fericire

monique

IonelS 02.08.2010 10:07:54

Daca-i confortabil la tine in familie asta nu inseamna ca este confortabil si in restul familiilor mixte. S-a umplut tara de romance parasite si copii fara tati. Nu mai zic de copii ! Acestia, disputati de cele doua culturi, au ajuns....!

Pt noi, crestinii-ortodocsi, se pune problema mantuirii. Toate crestinele casatorite cu musulmani nu se pot impartasi ! Nu merg explicatiile de genul : "fiecare isi tine religia","sarbatorim toate sarbatorile, crestine si musulmane", etc. Ecumenismul nu te mantuieste ! Adica jumatatea de masura ! Nici un crestin normal la minte, autentic, nu-i uraste pe muslumani, dar religia lor genereaza probleme !

Hai sa enumeram cateva arhicunoscute generate de religie, prin dogma:
1. Au un "standard" net inferior pentru femei.
2. Sinucigasii ! Au fost inventati in evul mediu timpuriu chiar de catre clerul islamic, pt a asigura linia in lupta pt putere dupa moarte lui Mohamed.
3. Au dublu standard de morala - unul pentru ai lor , altul pentru necredinciosi. Acesta din urma este cumplit, caci le permite cam orice...

Bast-et 02.08.2010 15:20:49

Citat:

În prealabil postat de Hartford (Post 96763)
Eu zic sa opresti relatie inainte de a te lipi prea mult de el, mai scria aici o sora ortodoxa care a petrecut trei ani cu indian si nu stia ce sa faca deci dupa trei ani si-a adus aminte ce ea e ortodoxa si el hindu.
Nu pierde si tu vremea, ca doar e Romania plina de baieti ortodocsi.
Of of nu sint deacord cu relatiile mixte pentruca am prea multa experinta si o multime de exemple care cunosc si nu au dus la o casatorie fericita stie el Domnul de ce!!!

Aha, asta este solutia? Doi oameni care se despart din cauza religiei.

Pai nu ziceam eu bine ca religia, in loc ca uneasca lumi, le desparte?

IonelS 02.08.2010 15:30:15

Citat:

În prealabil postat de Bast-et (Post 274124)
Aha, asta este solutia? Doi oameni care se despart din cauza religiei.
Pai nu ziceam eu bine ca religia, in loc ca uneasca lumi, le desparte?

Si-a facut pomana Dumnezeu cu mine cand a permis sa ma nasc aici si sa devin crestin ortodox. Pai mai imi pasa mie ca mai exista musulmani, hindusi, budisti, etc. ?? Ca se simt ei prost ? Ca ma desparte de celelalte semintii ? Si cu ce ma desparte , ca nu fac sex cu ei ?

Bast-et 02.08.2010 17:00:34

Citat:

În prealabil postat de IonelS (Post 274130)
Si-a facut pomana Dumnezeu cu mine cand a permis sa ma nasc aici si sa devin crestin ortodox. Pai mai imi pasa mie ca mai exista musulmani, hindusi, budisti, etc. ?? Ca se simt ei prost ? Ca ma desparte de celelalte semintii ? Si cu ce ma desparte , ca nu fac sex cu ei ?

Eu ma refeream la majoritatea sfaturilor care le-au dat crestini in acest topic: "desparta-te de el ca-i musulman" "lasa-l caci este prozelitic (sau cum se zice)" "eu m-am despartit de unul care era catolic" "el slaveste pe allah deci lasa-l". Ma oamenilor, cand o sa terminati sa dati la lume etichete?

Celelalte seminti? De ce tu faci parte de o specie, sau de o rasa diversa, nu inteleg...

coralina 02.08.2010 18:14:50

Citat:

În prealabil postat de IonelS (Post 274130)

Si ce te faci, Ionele, daca musulmanul sau budistul e aproapele tau? Pe care trebuie sa-l iubesti ca pe tine insuti? Cum poti sa spui ca nu-ti pasa de ei?

In alta ordine de idei, si cred ca am mai scris despre acest lucru si pe alt topic, credinta este o traire extrem de complexa care uneori survine in viata noastra dupa ce am facut unele alegeri. Vezi cazul prezentat in acest topic, ortodoxa maritata cu muslman. Ea trebuie sa divorteze in opinia ta? Sau o acuzi direct ca trebuia sa "caste bine ochii" inainte de a se lua cu el...?

In viata nu sunt toate asa, insirate pe-o ata, facem greseli, ne pocaim mai devreme sau mai tarziu, nu exista un calapod identic pentru fiecare dintre noi.
Iti amintesti de talharul de pe cruce care s-a cait efectiv in ultimul moment pentru nelegiuirile facute in viata iar Iisus i-a deschis poarta Raiului? Iata un exemplu de pocainta extrem de tardiva care a dat totusi roade, slava Domnului!

Asa ca ar trebui sa nu mai fim atat de categorici in ceea ce afirmam aici pe site; toti ducem o cruce in spate, mai grea, mai usoara, e cruce.

Doamne ajuta!

Ella37_Basil 02.08.2010 18:48:00

Citat:

În prealabil postat de vlad90 (Post 143724)
Cea mai mare prostie ca o persoana sa se casatoreasca cu o alta persoana de religie musulmana. Sunt cei mai rai de pe pamant!

Ca noi suntem buni tare Vlad...fii serios...noi suntem cei mai rai, nu altii

Radu32 02.08.2010 19:04:31

romanul

se pare ca romanul nu prea are o ideologie nationalista de puritate a sangelui si a rasei !
de aia si tara se tiganizeaza treptat,iar rasa se distruge prin combinatii cu sange stricat !
e si o tradare fata de neam si fata de tara !

Ella37_Basil 02.08.2010 19:22:31

Citat:

În prealabil postat de Radu32 (Post 274181)
se pare ca romanul nu prea are o ideologie nationalista de puritate a sangelui si a rasei !
de aia si tara se tiganizeaza treptat,iar rasa se distruge prin combinatii cu sange stricat !
er si o tradare fata de neam si fata de tara !

esti neofascist Radu?

Ella37_Basil 02.08.2010 19:28:04

Citat:

În prealabil postat de IonelS (Post 274009)
Daca-i confortabil la tine in familie asta nu inseamna ca este confortabil si in restul familiilor mixte. S-a umplut tara de romance parasite si copii fara tati. Nu mai zic de copii ! Acestia, disputati de cele doua culturi, au ajuns....!

Pt noi, crestinii-ortodocsi, se pune problema mantuirii. Toate crestinele casatorite cu musulmani nu se pot impartasi ! Nu merg explicatiile de genul : "fiecare isi tine religia","sarbatorim toate sarbatorile, crestine si musulmane", etc. Ecumenismul nu te mantuieste ! Adica jumatatea de masura ! Nici un crestin normal la minte, autentic, nu-i uraste pe muslumani, dar religia lor genereaza probleme !

Hai sa enumeram cateva arhicunoscute generate de religie, prin dogma:
1. Au un "standard" net inferior pentru femei.
2. Sinucigasii ! Au fost inventati in evul mediu timpuriu chiar de catre clerul islamic, pt a asigura linia in lupta pt putere dupa moarte lui Mohamed.
3. Au dublu standard de morala - unul pentru ai lor , altul pentru necredinciosi. Acesta din urma este cumplit, caci le permite cam orice...

cine esti tu sa judeci?Dumnezeu?
si vezi in jur?
acum fii corect...suntem mai buni????asa zici tu?

Ora este GMT +3. Ora este acum 21:46:05.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.