Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Despre Vecernie (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5024)
-   -   casatoria crestin-musulman (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4839)

ellysgiulia 02.11.2008 19:32:46

casatoria crestin-musulman

Buna.sunt noua pe acest forum si as dori niste informatii despre casatoria dintre o crestina si un musulman (indian). Stiu ca este posibila dar nu stiu mai exact care sunt pasii...ce trebuie sa fac eu..el....ce acte trebuiesc si unde.va multumesc si sper sa ma indrumati.O zi buna.

Iustin32 02.11.2008 22:27:06

Renunta, exista pe acest site un caz asemanator. Nu merita pentru ca-ti pierzi mantuirea care-i cel mai important lucru.

antoniap 02.11.2008 23:00:40

Asculta predicile parintelui Calistrat de pe topicul ,,Politica in biserica''. Cantareste bine. Sufletul tau e mai important decat toate comorile de pe pamant si decat toti barbatii. Daca el se boteaza ortodox si mentineti traditia ortodoxa, atunci ar exista o speranta. Orgoliul masculin si influenta rudelor ofera cu timpul si surprize neplacute. Vei fi nevoita sa observi ca in calitate de sotie nu poti sa faci nimic pentru mantuirea familiei tale si nici pentru mantuirea ta. Inchpuie-ti ce-ai face mai tarziu daca nu ti s-ar permite sa mergi la biserica sau daca nu ti s-ar permite sa-ti botezi copilul ortodox. Mai exista astfel de cazuri, din pacate. Spune de mai multe ori ,,Tatal nostru" si roaga-te sa-ti lumineze Dumnezeu mintea ca sa faci voia Lui.

MarinaAlca 03.11.2008 14:59:22

Citat:

În prealabil postat de iustin32 (Post 98857)
renunta, exista pe acest site un caz asemanator. Nu merita pentru ca-ti pierzi mantuirea care-i cel mai important lucru.

exista pe acest site mai multe cazuri asemanatoare!!!!!!!!!!!!

Hartford 03.11.2008 15:05:30

Citat:

În prealabil postat de ellysgiulia (Post 98833)
Buna.sunt noua pe acest forum si as dori niste informatii despre casatoria dintre o crestina si un musulman (indian). Stiu ca este posibila dar nu stiu mai exact care sunt pasii...ce trebuie sa fac eu..el....ce acte trebuiesc si unde.va multumesc si sper sa ma indrumati.O zi buna.

Of of :40:
Casatorii mixte o pierdere de timp, iti complici viata,lasa-te pagubasa nu se merita, o sa ai o viata incurcata. Fugi de el astia sint pasii care trebuie sa-i faci.
Sa-ti lumineze Domnul calea.

MarinaAlca 03.11.2008 15:10:02

Citat:

Buna draga mea si bine ai venit printre noi.
Iti explic imediat ce trebuie sa faci:
RETETA:
-una bucata musulman perfid, fara caracter si fara respect fata de femeie
-una bucatica crestina credula si plina de sperante si vise
-in loc de fitil adaugi putin acid sulfuric si potasiu
si...... uite ce reteta rapida ti-am recomandat ptr a prepara un Coctail Molotov!!!!!!!!:41::66::35:
Fara a dori sa par grosolana, sper ca dincolo de cuvinte ai citit amaraciunea cu care am postat aici....
asadar, daca nu esti masochista, sfatul meu sincer si dezinteresat este : FUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUGI!!!!!!!!!!!! cat mai ai timp!!!!!!!!!!!!!!!! pana nu va fi prea tarziu!!!!!!!!!!! Cauta un crestin!!!!!!!!!!!!!!!!! crede-ma pe cuvant!!!, te imbratisez cu mult drag, MArina

ellysgiulia 04.11.2008 11:54:38

hmm....nu stiu de ce noi,crestinii suntem impotriva musulmanilor..si ei sunt oameni ca si noi,cred in acelasi Dumnezeu ca si noi.Si credeti ca un ortodox are mai mult respect fata de femeie? total gresit.aici tine de educatie,de caracter nu de religie.poate ca sunt eu mai "credula",dar sunt ferm convinsa de pasul meu si ca nu as face nici o greseala.nu spun ca nu vor fi greutati....dar le putem depasi.dar nu cred ca un crestin e mai bun decat un musulman,din contra,ei respecta femeia.islamul asta ii invata.ca sunt unii rai si nu respecta femeia asta e altceva,nu trebuie sa ii bagam pe toti in aceeasi oala,asta tine de felul lor de a fi.la fel si la noi,Biserica ne invata sa fim buni.dar suntem oare? sa ne uitam intai la noi si pe urma sa judecam.eu nu am cerut sfaturi daca sa ma marit cu el sau nu,doar vreau sa stiu cum se procedeaza in acest tip de casatorie.oricum va multumesc si poate se gaseste cineva mai putin contra musulmanilor care sa ma ajute cu aceasta informatie.

MarinaAlca 04.11.2008 13:03:40

Citat:

În prealabil postat de ellysgiulia (Post 99039)
hmm....nu stiu de ce noi,crestinii suntem impotriva musulmanilor..si ei sunt oameni ca si noi,cred in acelasi Dumnezeu ca si noi.Si credeti ca un ortodox are mai mult respect fata de femeie? total gresit.aici tine de educatie,de caracter nu de religie.poate ca sunt eu mai "credula",dar sunt ferm convinsa de pasul meu si ca nu as face nici o greseala.nu spun ca nu vor fi greutati....dar le putem depasi.dar nu cred ca un crestin e mai bun decat un musulman,din contra,ei respecta femeia.islamul asta ii invata.ca sunt unii rai si nu respecta femeia asta e altceva,nu trebuie sa ii bagam pe toti in aceeasi oala,asta tine de felul lor de a fi.la fel si la noi,Biserica ne invata sa fim buni.dar suntem oare? sa ne uitam intai la noi si pe urma sa judecam.eu nu am cerut sfaturi daca sa ma marit cu el sau nu,doar vreau sa stiu cum se procedeaza in acest tip de casatorie.oricum va multumesc si poate se gaseste cineva mai putin contra musulmanilor care sa ma ajute cu aceasta informatie.

Chestiunea este f simpla.. de ce nu te duci pe site-ul lor, al musulmanilor, daca tot ii vezi atat de plini de iubire si respect fata de femeie.. poate ei te vor lamuri mai bine...
Iar in caz ca nu ai remarcat, acesta este FORUM CRESTIN ORTODOX unde se cer sfaturi si pareri legate de credinta si nicidecum nu este birou de informatii sau Biroul de evidenta a populatiei ca sa avem noi habar ce acte iti trebuiesc ptr casatorie

MarinaAlca 04.11.2008 13:09:28

Citat:

hmm......si ei sunt oameni ca si noi,cred in acelasi Dumnezeu ca si noi.Si credeti ca un ortodox are mai mult respect fata de femeie? total gresit.aici tine de educatie,de caracter nu de religie.poate ca sunt eu mai "credula",dar sunt ferm convinsa de pasul meu si ca nu as face nici o greseala.nu spun ca nu vor fi greutati....dar le putem depasi.dar nu cred ca un crestin e mai bun decat un musulman,din contra,ei respecta femeia.

Oare de de imi suna atat de cunoscut vorbele astea?????:106:
Doar o vorba mai vreau sa iti spun si daca ai o buna judecata vei intelege:
Cum esti acum, am fost si eu, iar cum sunt eu vei fi si tu, de nu iti bagi mintile in cap!!!!!!!!!!asadar mai reflecteaza cat mai e timp fata draga... imi dau deja lacrimile ptr tineretea si frumusetea ta care vor pali fiindca ai fost indaratnica sa asculti si sfatul unora mai "fraieri" ca noi... Dumnezeu sa te aiba in paza Sa caci numai el mai poate face o minune sa te salveze!!!!!!

ellysgiulia 04.11.2008 18:36:54

Mersi pentru sfaturi...si sa stii ca am intrat si pe site-ul islamic....si am avut parte de pareri pro si contra,ele venind chiar din partea musulmanilor.si nici unul nu mi-a zis ca ar trebui sa ma convertesc,cum se sugereaza pe forumurile de aici...ca daca vreau sa fiu cu un musulman sau cu un catholic acesta trebuie sa isi schimbe religia de dragul meu.chestia asta cu convertirea se face numai in cazul in care chiar iti doresti asta,din dragoste fata de Dumnezeu,nu pentru un baiat sau o fata.zic asta pentru ca am citit mai devreme cateva din cazuri si in majoritatea asta se sugereaza: schimbarea religiei.Eu una religia nu mi-as schimba-o pentru nimic in lume,pentru ca atata timp cat m-am nascut in ea,vreau sa mor tot ca crestina.si el nu ma va forta sa imi schimb religia,imi cunoaste parerea foarte bine.si ei ca si noi cred doar intr-un singur Dumnezeu,chiar daca ei ii zic Allah,iar noi Dumnezeu.Chioar nu inteleg de ce atata ura contra musulmanilor...nu ii apar..dar daca ai avut o experienta proasta cu un musulman..asta nu inseamna ca toti sunt la fel..nici noi nu suntem toti buni..fiecare padure are si uscaciunile ei...eu personal cunosc 2 familii de genul asta si se inteleg destul de bine.Inca o data spun,nu depinde de religie,casta,nationalitate,,depinde de caracterul fiecaruia.si sa nu imi spui tu mie ca daca esti crestina,respecti Biblia cuvant cu cuvant si esti fara de pacat.pentru ca nu exista un astfel de om.Si daca am apelat la acest forum."CRESTIN-ORTODOX"(ai scris cu caractere mari de parca eu nu as fi crestina ca si voi,ci vreo musulmanca),e pentru ca ma bucur ca l-am gasit si am sperat ca pot comunica cu voi si ca imi voi face prieteni pe acest forum.Si sincer te intreb,daca un musulman ar intra pe forumul asta cum ai vorbi cu el? Ca sunt convinsa ca l-ai trata de parca ar avea ciuma.Ceea ce pe forumul islamic nu am intampinat ostilitate,fiind ne-musulmanca,din contra,chiar sunt chiar foarte prietenosi.Nu vreau sa crezi ca ma cert,dar chiar nu inteleg atata ura contra lor...si sper ca poate ma vei ajuta sa intelg asta....

sherlock_holmes 04.11.2008 21:23:27

Domnul sa te ajute!

draga Giulia,

Musulmanii nu se inchina aceluiasi Dumnezeu ca si ortodocsii.Ei nu cred in Sfinta Treime,pentru ei Iisus Hristos nu este Dumnezeu,deci nici Mintuitor...ori viata vesnica,fara de moarte a omului tocmai aceasta este...unirea cu Iisus Hristos Dumnezeu,care a biruit moartea pentru noi.

Ce veti face cu copiii vostri,le veti oferi viata vesnica ?

"Întru aceasta s-a arătat dragostea lui Dumnezeu către noi, că pe Fiul Său cel Unul Născut L-a trimis Dumnezeu în lume, ca prin El viață să avem.
În aceasta este dragostea, nu fiindcă noi am iubit pe Dumnezeu, ci fiindcă El ne-a iubit pe noi și a trimis pe Fiul Său jertfă de ispășire pentru păcatele noastre. "

...botezindu-i si crescindu-i in credinta in Iisus Hristos Dumnezeu sau le oferiti moartea vesnica,in schimbul unei scurte vieti aici,aparent poate mai buna sau mai rea .

Dar oare nu se mintuiesc si musulmanii ?

Uite ce ne spune Duhul Sfint Dumnezeu:

"Iubiților, nu dați crezare oricărui duh, ci cercați duhurile dacă sunt de la Dumnezeu, fiindcă mulți prooroci mincinoși au ieșit în lume.
În aceasta să cunoașteți duhul lui Dumnezeu: orice duh care mărturisește că Iisus Hristos (adica Dumnezeu-nota mea) a venit în trup, este de la Dumnezeu.
Și orice duh, care nu mărturisește pe Iisus Hristos, nu este de la Dumnezeu, ci este duhul lui antihrist, despre care ați auzit că vine și acum este chiar în lume. "

Daca musulmanul este bun,si iubeste,si ar fi in stare sa isi dea viata pentru tine si copiii vostri,atunci ,daca ii vorbesti despre Iisus Hristos,si viata Lui,si cine este El,imposibil ca musulmanul nostru sa nu inteleaga,caci asa este si Hristos....si cine se aseamana,se aduna...asa e vorba.

La judecata lor,atunci cind si musulmanii se vor duce in fata lui Iisus,constiinta li se va deschide si aceasta ii va judeca sau condamna....ori un lucru bun al credintei lor este acela de a-i impiedica la savirsirea pacatelor( se spune ca Hristos se ascunde si in porunci ) si a le usura constiinta.Ce vor face insa cu gindurile de hula sau necredinta in dumnezeirea lui Iisus ( pentru cei care afla ),sau cu uciderile,desfrinarile,minciunile,goana dupa bani si averi,miniile,certurile...etc...toate acestea se aduna in constiinta lor si nu se pot usura ( sterge ) prin taina Sfintei Spovedanii.

In credinta ortodoxa cred ca numai netrebnicii nu se pot mintui,cei care nu vor,nu stiu sau nu le pasa de viata vesnica,pe cind la musulmani,cred ca si cei mai curati ai lor sint cu semnul intrebarii.

Deci nu cu ei Giulia,ci cu tine avem noi ce avem...caci daca il pierzi pe Iisus Hristos Dumnezeu care a biruit moartea pentru tine ca viata vesnica sa ai...atunci ce iti mai ramine ? (tie,sau copiilor vostri sau chiar lui )

PS.aaaaa,daca te iubeste si renunta din iubire pentru tine la un allah pe care oricum nu-l va vedea in vecii vecilor,nici in cer,nici pe pamint (asa zic ei,deci ca si cum n-ar exista...)....atunci,casa de piatra!

MarinaAlca 05.11.2008 00:42:04

Citat:

În prealabil postat de ellysgiulia (Post 99099)
Eu una religia nu mi-as schimba-o pentru nimic in lume,pentru ca atata timp cat m-am nascut in ea,vreau sa mor tot ca crestina.si el nu ma va forta sa imi schimb religia,imi cunoaste parerea foarte bine.si ei ca si noi cred doar intr-un singur Dumnezeu,chiar daca ei ii zic Allah,iar noi Dumnezeu.Nu vreau sa crezi ca ma cert,dar chiar nu inteleg atata ura contra lor...si sper ca poate ma vei ajuta sa intelg asta....

Pai draga mea Giulia, chiar pastrandu-ti religia cum spui, iti dai seama ca nu vei mai putea NICIODATA in viata ta cat vei fi casatorita cu un musulman sa te impartasesti cu Preacuratele si de Viata facatoarele Taine???? nu vei mai putea gusta vecii vecilor din Sfantul Trup su Sange al Domnului Iisus Hristos!!!!!!!, NU te vei putea casatori RELIGIOS in SFANTA BISERICA ORTODOXA NICIODATA cu un musulman... LA ASTA MA REFEREAM... oare dupa trecerea timpului nu te va mustra constiinta ca traiesti in curvie, necununata???????????Daca vei dori copii si sunt singura ca vei avea si prunci, iti dai seama ca nici vorba nu va fi ca acei copii sa fie BOTEZATI???????? In calitate de MAMA, crezi ca ai sa poti dormi,la gandul ca ai langa tine un copil nebotezat?????????????????
Astea ar fi doar cateva intrebari pe care as dori sa le analizezi..... in caz ca nu te deranjeaza nimic din tot ce am exprimat mai sus, atunci e perfect ok.
Eu nu cred ca te certi, stiu asta, tu il aperi ptr ca il iubesti, si te inteleg, ca orice ti-ar spune oricine de pe pamantul asta ACUM tu nu vei asculta din experientele altora, spunand ca tu stii mai bine... este flacara de moment a atractiei fata de acest om, ardere care nu te lasa sa poti privi obiectiv desi tu crezi ca poti.... te inteleg, nu te judec,am doar amaraciune in suflet caci vad cate sperante iti pui si iti simt sulfetul inaripat si tare mi-e teama ca fiind asa de entuziasmata acum, caderea va fi si mai mare ... socul mult mai puternic, atunci cand lucrurile se vor schimba intr-o pozitie nefavorabila tie... Deci, ca sa raspund la ceea ce doreai, sa te fac sa intelegi de ce atata opozitie fata de musulmani, raspunsul meu asta este: ACUM, NICI EU NICI ALTA FIINTA OMENEASCA NU TE POATE FACE SA VEZI SI CEALALTA FATA A SITUATIEI.... numai Bunul Dumnezeu! TE imbratisez Giulia si Domnul sa te ajute sa iei decizia cea mai buna ptr sufletul tau.AMIN:53:

ellysgiulia 05.11.2008 12:39:12

Multumesc pentru raspuns..sunt constienta de ceea ce presupune o eventuala casatorie cu el.mai intai trebuie sa vina in tara sa ne cunoastem,,,sa stabilim ce avem de facut.Si atat timp cat eu sunt inca crestina voi continua sa merg la Biserica, sa tin posturile si sa ma impartasesc.Imi voi respecta religia mea,si totusi o voi respecta si pe a lui,pentru ca asa ar fi corect. El este dispus sa invete despre crestinism,si traditiile mele,si sa le respecte.Va fi un acord intre noi doi.Si atat timp cat astea se vor respecta,nu vad de ce relatia noastra nu ar functiona.Si nu as trai in curvie,cum afirmi tu...chiar daca o sa ne casatorim intr-o mosquee musulmana,tot as primi binecuvantare de la Dumnezeu.Pentru ca,inca o data spun,ei se inchina aceluiasi Dumnezeu,ca si noi.Stiu ca un preot nu ar accepta sa oficieze un astfel de gen de cununie.si mai stiu ca copiii mei nu vor fi botezati......dar ...nu stiu...nu sunt 100 % sigura ca ma voi casatori cu el..noi vrem dar asta mai depinde si de alte lucruri.Si totusi,daca nu risc,nu am de unde sa stiu...sa merg doar pe sfaturi de genul asta FUUUUUUUUGGGGGGGIIIIIIIIIIIIIIIIII si cine stie..sa imi para rau mai tarziu.....Sincera sa fiu judecand dupa felul lui de a fi,dupa caracter,nu as renunta la el,doar din motiv ca el este musulman.Oricum va multumesc pentru parerile voastre si astept in continuare.

Anca-Miha 05.11.2008 21:22:02

Citat:

În prealabil postat de ellysgiulia (Post 99208)
Si atat timp cat eu sunt inca crestina voi continua sa merg la Biserica, sa tin posturile si sa ma impartasesc.

Prin casatoria ta cu un musulman, catolic sau protestant NU TE VEI MAI PUTEA IMPARTASI.

MarinaAlca 05.11.2008 23:19:39

Citat:

Si atat timp cat eu sunt inca crestina voi continua sa merg la Biserica, sa tin posturile si sa ma impartasesc.

Nu cred ca gresesc cand spun ca si necasatorita fiind cu el, daca tu te duci la orice preot ortodox din Romania, la spovedanie si spui ca iubitul tau e MUSULMAN..... nu iti va da dezlegare ptr impartasanie!!!
Sa incercam sa nu ne imbatam cu apa rece!
Si chiar daca in cel mai neasteptat caz, vei gasi un preot care sa nu fie cu bagare de seama si sa iti da totusi dezlegare, vei avea atata incosntienta in tine sa te IMPARTASESTI IN NEVREDNICIE??? IMIPARTASANIA ACEEA ITI VA FI SPRE OSNDA!!!!Poate pe oameni ii putem pacali adeseori dar pe D-zeu nu!!!! Cu Dumnezeu nu te joci!!

cristiboss56 07.11.2008 18:50:53

Citat:

În prealabil postat de MarinaAlca (Post 99297)
Nu cred ca gresesc cand spun ca si necasatorita fiind cu el, daca tu te duci la orice preot ortodox din Romania, la spovedanie si spui ca iubitul tau e MUSULMAN..... nu iti va da dezlegare ptr impartasanie!!!
Sa incercam sa nu ne imbatam cu apa rece!
Si chiar daca in cel mai neasteptat caz, vei gasi un preot care sa nu fie cu bagare de seama si sa iti da totusi dezlegare, vei avea atata incosntienta in tine sa te IMPARTASESTI IN NEVREDNICIE??? IMIPARTASANIA ACEEA ITI VA FI SPRE OSNDA!!!!Poate pe oameni ii putem pacali adeseori dar pe D-zeu nu!!!! Cu Dumnezeu nu te joci!!

Marina draga, s-au varsat atatea randuri despre acest subiect si pana la urma, despre acest pacat , incat si un copil ar intelege incompatibilitatea acestor casatorii raportat la credinta Ortodoxa. Nimeni cu nimic nu poate fi oprit in libertatea data, dar multi vor sa auda cat de cat un "okei" din partea noastra, cat de mic, dar sa-l auda. Este mare amagire in mintea celor ce cred ca pot sta impreuna si cu Hristos si cu hulitorii Lui . Este exact cum ai cere permisiunea ca sofer sa mergi in ambele sensuri pe un drum cu sens unic. Nu va amagiti dragi crestine ca pomul gaunos si putred, va da vreodata roade bogate si frumoase!

georgeval 13.11.2008 22:27:54

Cred ca acest subiect este greu de abordat. In primul rand, cand ne raportam la divinitati diferite si deosebirile sunt majore cred ca nu se poate ajunge la unitate in cuplul respectiv. La o rugaciune din cadrul cununiei (a IIIa) chiar se cere ca Dumnezeu sa intinda mana Sa din locasul Sau cel sfant si sa-i uneasca pe cei doi intr-un gand, intr-un trup, etc. Deci daca nu avem aceeasi divinitate de unde unitate?

BogdanF2 14.11.2008 21:00:03

Scopul principal al casatoriei este ca cei 2 sa se ajute unul pe altul pe calea mantuirii. Cum sa te ajute el cand nu este crestin? Nici macar casatoria unui ortodox cu un protestant sau catolic nu este permisa.
Nu, sub nici o forma.

Hartford 14.11.2008 22:09:04

maritis

Citat:

Multumesc pentru raspuns..sunt constienta de ceea ce presupune o eventuala casatorie cu el.mai intai trebuie sa vina in tara sa ne cunoastem,,,sa stabilim ce avem de facut.Si atat timp cat eu sunt inca crestina voi continua sa merg la Biserica, sa tin posturile si sa ma impartasesc.Imi voi respecta religia mea,si totusi o voi respecta si pe a lui,pentru ca asa ar fi corect. El este dispus sa invete despre crestinism,si traditiile mele,si sa le respecte.Va fi un acord intre noi doi.Si atat timp cat astea se vor respecta,nu vad de ce relatia noastra nu ar functiona.Si nu as trai in curvie,cum afirmi tu...chiar daca o sa ne casatorim intr-o mosquee musulmana,tot as primi binecuvantare de la Dumnezeu.Pentru ca,inca o data spun,ei se inchina aceluiasi Dumnezeu,ca si noi.Stiu ca un preot nu ar accepta sa oficieze un astfel de gen de cununie.si mai stiu ca copiii mei nu vor fi botezati......dar ...nu stiu...nu sunt 100 % sigura ca ma voi casatori cu el..noi vrem dar asta mai depinde si de alte lucruri.Si totusi,daca nu risc,nu am de unde sa stiu...sa merg doar pe sfaturi de genul asta FUUUUUUUUGGGGGGGIIIIIIIIIIIIIIIIII si cine stie..sa imi para rau mai tarziu.....Sincera sa fiu judecand dupa felul lui de a fi,dupa caracter,nu as renunta la el,doar din motiv ca el este musulman.Oricum va multumesc pentru parerile voastre si astept in continuare.

OF tu nici nu l-ai cunoscut in fata si deja te gindesti la maritis,:13: of ca maninci un sac de sare cu aproapele tau si tot nu reusesti sa-l cunosti, asta ti-o spune cineva cu experienta, tu nu intelegi ca daca te casatoresti cu musulman nu mai poti lua Sfinta Impartasanie? mai asteapta nu te pripi au mai facut-o si altele si au dat in bara. Si ai grija ca astia se ocupa cu comert cu camillele si mai stii ce il duce capu ca ei nu dau pe femeie nici doi bani.
Ai grija :40:

Tia 19.11.2008 09:08:51

Draga mea, nu stiu daca sunt in masurasa te sfatuiesc ce sa faci. Pot doar sa iti marturisesc ceva din care sa intelegi ce am vrut sa zic. Sotul meu provine din familie de protestanti(penticostali).El a fost doar binecuvantat si s-a botezat la noi pentru a ne putea casatori la preot. Desi a facut lucrul acesta, tot are in cap apucaturi de "pocait", in sensul ca nu vrea sa isi faca cruce, nu vrea sa inteleaga rolul sfintilor, al moastelor, zicand ca sunt"oase". Imi cam da bataie de cap, dar cred si ma rog ca bunul Dumnezeu sa il lumineze. Gandeste-te ca desi credem amandoi in Dumnezeu, in Sfanta Treime, imi e greu cateodata cu ideile lui si ma gandesc cum ar fi fost daca aveam un sot ortodox practicant. Nu ma plang, e un om minunat care ma iubeste si ma respecta, doar ca nu este de acord cu multe dintre invataturile date de BOR.Chiar daca se vaboteza de dragul tau, vei avea de lucru cu el. Daca nu se va boteza, nu vaveti putea castori la preot si asta inseamna sa traiti in curvie. Daca nu te va lasa sa mergi la biserica si sa faci cele necesare pentru sufletul tau si pentru mantuire?
Stiu ca nimeni nu poate decide in locul tau, dar eu te rog sa te mai gandesti, sa analizezi bine optiunile si sa nu te grabesti sa faci un pas pe care sa il regreti mai tatrziu.
Dumnezeu sa te ajute.

Mgabriel 21.11.2008 10:52:55

Citat:

Interesati-va in prealabil (f.serios) cam cate sotii mai are iubitul dvs. prin Pakistan/Banglades/India.
Nu va lasati inselata de faptul ca el nu va cere sa va schimbati religia,islamul nu interzice casatoria barbatului musulman cu femei de alta religie,dar copiii vor fi cu siguranta musulmani (este un mod mai usor de a castiga adepti),si mai mult,daca va trebui sa il urmati in tara lui,chiar daca teoretic sunteti ortodoxa,nu veti avea in realitate prea multa libertate religioasa.
Este adevarat,sunt oameni si oameni,musulmani care respecta femeia mai mult si crestini care o respecta mai putin,dar in tarile crestine (Europa,America),societatile sunt laicizate si femeia are mult mai multe drepturi in fata legii decat in cele musulmane.
In foarte multe tari musulmane,nu numai familia ci si legislatia ingradeste drepturile femeii (au fost prezentate numeroase cazuri la TV),mai ales daca barbatul este musulman si femeia este de alta religie.
Fiti foarte bine informata inainte de a merge in tara lui (s-ar putea sa nu mai puteti nici macar sa va intoarceti inapoi,nu mai vorbesc de dreptul de a divorta de el in cazul unor eventuale neintelegeri.

Daca nu am fost cumva impertinent,luati-o ca pe un sfat...

heaven 24.11.2008 07:55:59

Nu toti musulmanii sunt in acest fel.Am vazut multi crestini-ortodocsi care respecta mai putin femeia decat orice musulman,asta mai ales in Romania.
Faptul ca si intre ei exista extreme,fiecare padure cu uscaturile sale,nu mi se pare corect sa le iei drept etalon si sa emiti astfel de teorii.
Cu ce drept poate cineva sa judece pe altcineva,doar prin prisma faptului ca apartine unei alte etnii sau religii?
Acum cativa ani,am cunoscut un cuplu de musulmani,tineri,fata fiind colega de facultate cu mine:niste oameni de exceptie-foarte deschisi,primitori,cinstiti si foarte credinciosi(da,credeau in Allah,dar am vazut atata cumpatare,respect si dragoste visavi de aceasta religie a lor,ca am ramas marcata si in sens pozitiv).
La cum l-am vazut pe sotul prietenei mele,sunt convinsa ca si daca s-ar fi casatorit cu cineva apartinand altei religii,s-ar fi purtat exact la fel:plin de iubire si respect fata de sotie.
Chiar ma gandeam ca la romani rar am vazut asa ceva.
Mi-au explicat cu toata rabdarea din lume,ca,intr-adevar,in alte tari musulmane se mai practica sa aiba barbatul mai multe sotii,dar sunt cazuri rare si,chiar si la ei,astea sunt mentalitati considerate invechite.Tineretul,mai ales,nu mai accepta asa ceva.

heaven 24.11.2008 08:00:57

Ellysgiulia,tu poti fi cel mult precauta,dar banuiesc ca daca ai decis sa te mariti cu acest om,totusi ai reusit sa il cunosti cat de cat.
In cazurile acelor extreme e de vina doar limitarea omului in gandire si anumite prejudecati din care unii nu pot iesi.Astfel de fenomene se petrec peste tot,cred,indiferent de religie.

MarinaAlca 25.11.2008 12:31:36

Citat:

În prealabil postat de heaven (Post 101901)
niste oameni de exceptie-foarte deschisi,primitori,cinstiti si foarte credinciosi

La cum l-am vazut pe sotul prietenei mele,sunt convinsa ca si daca s-ar fi casatorit cu cineva apartinand altei religii,s-ar fi purtat exact la fel:plin de iubire si respect fata de sotie.....

Asa erau fatza de tine o tertza persoana.... te-ai gandit si la ipoteza ca in particular, comportamentul lui e posibil sa nu mai fi fost chiar "fara pata" asa cum o facea cand era in public??????

MarinaAlca 25.11.2008 12:38:54

Mi-a fost dat sa vad persoane care in public afiseaza cea mai joviala fatza... pareau persoane de exceptie, dar totul nu era decat "teatru" ptr a cuceri lauda comunitatii in mijlocul careia traiau.. cand ajungeau intre 4 pereti se transformau in cele mai salbatice fiare...de fapt, cred ca pana si animalele pot da o lectie de conduita unor astfel de persoane.. asa ca.... totul e discutabil....
Sincer iti spun, nu iti doresc sa ai parte in viata ta de asemenea specimene... deci, daca nu ai avut "nesansa" sa ii intalnesti nu inseamna ca ei nu exista...adu lauda lui Dumnezeu ca te-a ferit de asa experiente!:77:

sofiaiuga 25.11.2008 22:17:31

Citat:

În prealabil postat de ellysgiulia (Post 99099)
Mersi pentru sfaturi...si sa stii ca am intrat si pe site-ul islamic....si am avut parte de pareri pro si contra,ele venind chiar din partea musulmanilor.si nici unul nu mi-a zis ca ar trebui sa ma convertesc,cum se sugereaza pe forumurile de aici...ca daca vreau sa fiu cu un musulman sau cu un catholic acesta trebuie sa isi schimbe religia de dragul meu.chestia asta cu convertirea se face numai in cazul in care chiar iti doresti asta,din dragoste fata de Dumnezeu,nu pentru un baiat sau o fata.zic asta pentru ca am citit mai devreme cateva din cazuri si in majoritatea asta se sugereaza: schimbarea religiei.Eu una religia nu mi-as schimba-o pentru nimic in lume,pentru ca atata timp cat m-am nascut in ea,vreau sa mor tot ca crestina.si el nu ma va forta sa imi schimb religia,imi cunoaste parerea foarte bine.si ei ca si noi cred doar intr-un singur Dumnezeu,chiar daca ei ii zic Allah,iar noi Dumnezeu.Chioar nu inteleg de ce atata ura contra musulmanilor...nu ii apar..dar daca ai avut o experienta proasta cu un musulman..asta nu inseamna ca toti sunt la fel..nici noi nu suntem toti buni..fiecare padure are si uscaciunile ei...eu personal cunosc 2 familii de genul asta si se inteleg destul de bine.Inca o data spun,nu depinde de religie,casta,nationalitate,,depinde de caracterul fiecaruia.si sa nu imi spui tu mie ca daca esti crestina,respecti Biblia cuvant cu cuvant si esti fara de pacat.pentru ca nu exista un astfel de om.Si daca am apelat la acest forum."CRESTIN-ORTODOX"(ai scris cu caractere mari de parca eu nu as fi crestina ca si voi,ci vreo musulmanca),e pentru ca ma bucur ca l-am gasit si am sperat ca pot comunica cu voi si ca imi voi face prieteni pe acest forum.Si sincer te intreb,daca un musulman ar intra pe forumul asta cum ai vorbi cu el? Ca sunt convinsa ca l-ai trata de parca ar avea ciuma.Ceea ce pe forumul islamic nu am intampinat ostilitate,fiind ne-musulmanca,din contra,chiar sunt chiar foarte prietenosi.Nu vreau sa crezi ca ma cert,dar chiar nu inteleg atata ura contra lor...si sper ca poate ma vei ajuta sa intelg asta....

draga mea ,SFATUL UNUI PREOT AI CERUT/ AI UN DUHOVNIC//PE CARE SA-L INTREBI?Caci a nu iti schimba religia crestina la ce iti foloseste daca tu te spovedesti si nu mai poti sa te impartasesti dc el ,sotul nu trece la religia crestina ,caci altfel se considera concubinaj aceasta casatorie d.p.d.v.ortodox.Si dc tu nu primesti trupul si singele Domnului nu poti sa intri in imparatia cerurilor ,caci asa a zis MINTUITORUL LUI NATANAEL ,ca cine nu maninca trupul Domnului si nu bea singele LUI nu va intra in imparatie.Deci sa te mai gindesti si sa pui in balanta aceste aspecte ,dc merita sa pierzi RAIUL PT UN OM .

alexandra28again 02.12.2008 12:03:14

Giulia, asculta parerile celor de pe forum,mai ales acelora care au trecut prin asa ceva.
Respectul pt femeie nu tine numai de educatie,ci si de religie.In islam femeia este egala cu 0.Si nu mai inghiti tot ce ti se spune,ca femeile au drepturi...ele se bucura de faptul ca stau acasa si ca nu sunt trimise la munca.Dar nu au drepturi,nici macar dreptul propriului copil.
Nu iti distruge viata,te rog..

vsovi 02.12.2008 12:27:01

ellysgiulia,

dragostea e foarte frumoasa, mai ales prima dragoste curata, sincera,

casatoria e visul oricarei fete, deshi unele vor doar sa fie prea alintate cum au fost shi acasa...

spune sf Ap Pavel, ca fecioarele daca se vor casatori nu greshesc,

deci nimic mai frumos ca sa itzi dea Dumnezeu dragoste de un... de un... dushman al Sau.... caci El este iubitor de oameni shi ii iubeshte pana shi pe vrajmashi... shi a spus, "nu judecatzi!, de ce nu iertatzi?"

astfel ca sfatul meu este acesta:

"Sa-tzi lumineze Hristos, calea pe care sa o iei"

dar itzi mai pun o intrebare: shtii ca religia lor le da voie ca sa mai aiba inca o sotzie pe langa tine? ce-l va opri? shi dumneata n-ai sa mai fi chiar atat de bineprimita shi alintata... shi asha mai departe, iubindu-va pe toate cu multa caldura shi cu multzi bani..., unora le place, ca sa-shi cumpere un fel de regina-tarfa, s-o treaca shi s-o scrie intre bunurile sale, alaturi de camila shi mashina shi balta de petrol moshtenita de la tacsu, ala cu cearshaf pe cap, cu cerc...

deci ce raspuns o sa dai la Hristos, care te va pricepe shi te va povatzui, la aia sa te gandeshti... shi nu la noi, ca ce sfaturi itzi dam noi... dar ce parca ne-am pricepe... eu nu ma pricep... ci ma gandesc ca o sa itzi dea copiii la oaste, shi vor fi un fel de spahii shi ieniceri, ca doar copiii trebuie sa asculte de taticu....

nu vreau sa te ingrozesc, ca doar exista casatorii mixte, pastrandu-shi fiecare credintza... dar tare ma tem ca pana la urma o sa te faci shi tu musulmanca... ca daca te-a imbarligat cu dragostea, atunci sigur o sa reusheasca shi cu credintza.... dar se v-a milostivi Dumnezeu pentru rugaciunile Maicii Sale shi ale parintzilor noshtrii shi o sa fie bine... orice tzi-ai alege pana la urma.... deci mergi inainte shi nu te uita inapoi....

poate era mai bine sa zic, mergi in sus, ca era mai corect.

Hartford 03.12.2008 02:39:39

nu si nu

Nu..... eu zic ca e mai bine sa intrerupi relatia fara sa te mai gindesti. La ce sa te mai gindesti?la urmarile care sigur nu v-or fi fericite,esti pregatita sa umbli cu basma pe cap toata viata?sa te rogi acasa caci femeile musulmane nu au drept nici la moscheie sa mearga,in ce religie o sa cresti copii tai.?Of Doamne si ma gindesc la romance ortodoxe ratacite prin tarile musulmane care sufera.Dumnul sa-ti lumineze gindurile.

efy 04.12.2008 05:28:00

mai ganditi si in afara cutiei!!!

Giulia D-zeu ne-a dat creier sa gandim si inima sa simtim,sa ne urmam instinctul.Tu citeste si apoi cantareste opinia fiecaruia dar in final urmeaza-ti instinctul, ca si noi ca si tine suntem umani cu nimic mai presus.
Nu stiu exact cu ce s-a fript MarinaAlca in viata de te sperie astfel incat mai ai putin si cazi in prapastie daca te casat cu x doar pt ca este musulman dar macar nu-ti da motive concrete iti spune doar sa 'FUUUUGI!'
Eu culmea sunt casatorita cu un musulman si vai fericita de mine,nu trec prin toate grozaviile astea de care se tot vorbeste aici ba din contra am si job fac si trening promovare in profesie si ma imbrac decent pentru o femeie casatorita respectiv pentru o musulmanca,e adevarat ca nu port acea basma si cu toate astea sotul musulman nu-mi face viata grea.Aaaa si mergem si la moschee ori de cate ori avem timp.
Si culmea moscheele au o parte separata pt femei asa cum si in biserica femeile stau in dreapta si barbatii in stanga,cine zicea ca femeile nu au voie in moschee?
Parerea mea este ca daca vrei sa-ti schimbi religia ar trebui mai intai de toate sa te convingi ca islamul e adevarat si logic in ceea ce e scris acolo.Si sa te gandesti daca ai vrea sa faci acelasi lucru chiar si in situatia in care nu te-ai casat.cu un musulman.Gandeste-te la asta dupa ce ai citit mai intai tu cu ochii tai fara a mai asculta parerile celorlalti care poate nici nu stiu cum arata Coranul si poate nici Biblia nu au terminat-o.
In alta ordine de idei nu stiu de ce oamenii se bat in piept vis-avis de crestinism,pana la urma ce avem noi in urma acestei religii?Crime,violuri,prostitutie,gays,si multe altele pe care le auzim dupa cum stim in fiecare zi la televizor.Face-ti o comparatie sa spune-ti voi cate cazuri de genul asta ati auzit in tarile islamice?
Nu zic ca religia noastra a fost una plina de credinta si frumoasa dar cu anii oamenii au modificat multe schimband multe lucruri din Vechiul Testament in Noul Testament de ce o carte sfanta trebuie schimbata ca si cand ar fi o revista vanduta in magazin?
Nu zic nici ca Iisus Christos nu a fost trmis de D-zeu insa contrazic faptul ca invataturile lui ne-au adus cele scrise mai sus.
Musulmanii vorbesc cu respect despre Iisus si spun povestea Sfintei Maria cu adevar dar crestinii vorbesc despre musulmani in cel mai josnic mod acuzandu-i ca terorismul este cauza a islamului.
Atunci noi ce sa mai vorbim despre razboaiele purtate de-a lungul anilor pentru a ne apara tara de vrasmasi ,omorand si noi la randul nostru.
Sa fie asta din cauza ca suntem crestini?
Mai ganditi si in afara cutiei inainte de a judeca.
Sunt religii care nici macar nu cred intr-un D-zeu,ei pur si simplu au tot felul de statui in forma unor elefanti,serpi,etc care din punctul meu de vedere sunt oameni pierduti la o scala foarte mare in comparatie cu ceea ce noi numim D-zeu. Asa ca atata timp cat cit fiecere dintre noi ajungem la o varsta cand ne intrebam daca in credinta in care parintii nostrii s-au nascu este cea corecta si realizam ca este totusi si altceva care ne convinge cu adevarat dpdv logic si moral ca ar fi momentul sa ne indreptam spre ceea ce simtim ca este adevarat,atat timp cat D-zeu pe care il stim noi,de neatins,de nevazut,de neauzit este acolo atunci de ce sa nu facem ceea ce ne dicteaza inima.
Giulia eu nu te sfatuiesc nici sa te convertesti nici sa nu pentru ca practic nu am cum sa te conving pe tine de ceea ce eu m-am convins'' cum ca D-zeu este Unic,Preamaret si El nu are nevoie de nimic de la noi ci noi avem nevoie de El''
In privinta casatoriei te-as sfatui sa nu te casatoresti orbeste,daca tipul respectiv te place cu adevarat te va astepta sa va cunoaste-ti mai bine si apoi sa faci acest pas,daca vezi ca este grabit in a face aceasta casatorie,fara a lasa ceva timp sa treaca pt ca defapt si el ar avea nevoie sa te cunoasca nu?Lucrurile facute in graba au un rezultat nu prea fericit.
Si nu te stresa prea mult in privinta casatoriei,daca e sa se intample va fii de le sine ci nu de la tine,incercand sa te zbati cu deciziiile.Concentreza-te pe alte domenii cum ar fii profesia sau orice altceva te preocupa referitor la viitorul tau.
Bunul D-zeu sa te calauzeasca in tot ceea ce faci!

Alexandra-Ioana 04.12.2008 13:20:49

Ceea ce nu se vede cu ochiul liber... trebuie neaparat vazut.

Citat:

În prealabil postat de efy (Post 103281)
Giulia D-zeu ne-a dat creier sa gandim si inima sa simtim,sa ne urmam instinctul.Tu citeste si apoi cantareste opinia fiecaruia dar in final urmeaza-ti instinctul, ca si noi ca si tine suntem umani cu nimic mai presus.

Corect! Ne-a dat Domnul creier sa gandim si inima sa simtim. Tu spui "asculta-ti inima", dar ...
[SIZE=2]"[/SIZE][SIZE=2]Inima omului este mai vicleană decât orice și foarte stricată! Cine o va cunoaște!"[/SIZE] [SIZE=2]Ieremia 17:9. Intrebarea logica este atunci: cum sa iti fundamentezi deciziile pe o inima rea, vicleana si nespus de inselatoare.[/SIZE]
[SIZE=2]Casatoria se face pentru o data in viata. Probabil consideri ca multi se inchid intr-o "cutie" si nu mai ies de acolo cu ideile lor "demodate si invechite", dar foarte mult depinde totul de imaginea pe care o ai despre casatorie. Daca eu de ex. vad necesitatea ca viitorul meu sot sa fie un ghid si lider spiritual in familia noastra, astfel incat sa urmam principiile lui Dumnezeu si sa ma pot supune lui linistita, stiind ca si el se supune autoritatii lui Dumnezeu... ma intreb cu sinceritate ce numitor comun ar putea exista intre mine si un musulman.:29: Mai ales... deloc de neglijat este doctrina musulmana, care printre altele sustine si ca cei care omoara acolo un crestin doi au mai multe sanse la mantuire...[/SIZE]
[SIZE=2]Nu este decizia mea de luat... si nici nu am vreun drept sa stau pe margine si sa arat cu degetul, dar cred ca trebuie luate mai multe aspecte in considerare, nu doar sentimentele si emotiile, care azi sunt ... si maine nu mai sunt.[/SIZE]

[SIZE=2]Multa pace! :)[/SIZE]

Hartford 04.12.2008 15:08:25

Citat:

În prealabil postat de Alexandra-Ioana (Post 103300)
Corect! Ne-a dat Domnul creier sa gandim si inima sa simtim. Tu spui "asculta-ti inima", dar ...

[SIZE=2]"[/SIZE][SIZE=2]Inima omului este mai vicleană decât orice și foarte stricată! Cine o va cunoaște!"[/SIZE] [SIZE=2]Ieremia 17:9. Intrebarea logica este atunci: cum sa iti fundamentezi deciziile pe o inima rea, vicleana si nespus de inselatoare.[/SIZE]
[SIZE=2]Casatoria se face pentru o data in viata. Probabil consideri ca multi se inchid intr-o "cutie" si nu mai ies de acolo cu ideile lor "demodate si invechite", dar foarte mult depinde totul de imaginea pe care o ai despre casatorie. Daca eu de ex. vad necesitatea ca viitorul meu sot sa fie un ghid si lider spiritual in familia noastra, astfel incat sa urmam principiile lui Dumnezeu si sa ma pot supune lui linistita, stiind ca si el se supune autoritatii lui Dumnezeu... ma intreb cu sinceritate ce numitor comun ar putea exista intre mine si un musulman.:29: Mai ales... deloc de neglijat este doctrina musulmana, care printre altele sustine si ca cei care omoara acolo un crestin doi au mai multe sanse la mantuire...[/SIZE]
[SIZE=2]Nu este decizia mea de luat... si nici nu am vreun drept sa stau pe margine si sa arat cu degetul, dar cred ca trebuie luate mai multe aspecte in considerare, nu doar sentimentele si emotiile, care azi sunt ... si maine nu mai sunt.[/SIZE]

[SIZE=2]Multa pace! :)[/SIZE]

Felicitari pentru raspuns :41:

heaven 04.12.2008 21:17:20

Si de ce ar trebui sa te supui sotului?Intr-un final este alegerea fiecaruia ce face cu propria viata.
Daca eu as simti ca am o cale spirituala,as refuza sa mi-o schimb datorita unui om.Pana aici de acord si cu tine.
Doar ca doamna care a scris acest post a vorbit despre faptul ca ea chiar a gasit o cale spirituala in islamism,deci...nu a facut schimbarea fortata de imprejurari.
A spus ca este fericita in acest mariaj,deci...care este problema?Doar ca apartine unei alte religii?
Revenim la vechile probleme atunci si ideea clara este ca multi nu pot tolera pur si simplu pe cei care au alte viziuni asupra vietii decat ei,ceea ce nu e tocmai in regula.

Hartford 05.12.2008 00:34:51

Citat:

În prealabil postat de heaven (Post 103349)
Si de ce ar trebui sa te supui sotului?Intr-un final este alegerea fiecaruia ce face cu propria viata.
Daca eu as simti ca am o cale spirituala,as refuza sa mi-o schimb datorita unui om.Pana aici de acord si cu tine.
Doar ca doamna care a scris acest post a vorbit despre faptul ca ea chiar a gasit o cale spirituala in islamism,deci...nu a facut schimbarea fortata de imprejurari.
A spus ca este fericita in acest mariaj,deci...care este problema?Doar ca apartine unei alte religii?
Revenim la vechile probleme atunci si ideea clara este ca multi nu pot tolera pur si simplu pe cei care au alte viziuni asupra vietii decat ei,ceea ce nu e tocmai in regula.

Poi tu Heaven nu ai citit de la inceput discutia ea inca nici nu la cunoscut personal pe tipul numai pe messa probabil sau si deja are gind sa se casatoresaca.........

heaven 05.12.2008 07:35:01

Vorbeam despre Efy.

cmihai 05.12.2008 08:27:20

Citat:

hmm....nu stiu de ce noi,crestinii suntem impotriva musulmanilor..si ei sunt oameni ca si noi,cred in acelasi Dumnezeu ca si noi.

ellysGiulia : Imi pare rau ca trebuie sa te contrazic ... iti spune un om care a trait ceva timp intre musulmani (datorita job-ului) ca Allah nu e tot una cu Dumnezeul nostru.
Allah e mandru, razbunator, gelos si doreste moartea celui ce il manie sau pacatuieste in fata lui, pe cand Dumnezeul nostru e numai IUBIRE, EL ne primeste inapoi la EL daca ne caim cu adevarat, EL vrea ca toti oamenii sa se mantuiasca, pe cand Allah vrea moartea celui necredincios, El si-a dat pe unicul sau fiu, pe Iisus Hristos, ca sa moara pentru noi (eu zic ca asta e dovada suprema de iubire) pentru ca sa fim rascumparati.
Si inca ceva musulmanii nu cred ca Iisus Hristos e fiul Dumnezeului cel viu, pentru ei EL e doar un profet mult mai prejos decat Mohamed.

Deci mediteaza la asta ... si ma rog sa te lumineze D-zeu sa vezi Adevarul.

Imi cer scuze si iertare daca am fost prea incisiv.

Doamne Ajuta!!

Traditie1 07.12.2008 12:55:42

'Religia' islamica e un sistem de idei si reguli care îmbolnavesc psihicul, fiind creatia unui bolnav psihic. Nu exista musulman zdravan la cap. cei mai multi sunt mincinosi, prefacuti.

Intereseaza-te câte din româncele casatorite cu musulmani au ajuns bine.

heaven 08.12.2008 10:54:47

Eu sunt convinsa ca sunt si parti reale in ce spuneti voi,stiu despre extremismul musulman si despre ce presupune el,insa cu ce nu sunt de acord este discriminarea tuturor celor ce nu sunt ortodocsi,pentru ca asta am vazut ca se face.
Traditie,este o afirmatie trasa de par rau sa afirmi ca nici un musulman nu este zdravan la cap si ca toti sunt asa si pe dincolo.Banuiesc ca nu i-ai cunoscut pe toti,asa este?
Deci,dincolo de acest adevar care nu contest ca exista (extremismul musulman este un fenomen cunoscut si o pata pe obrazul omenirii),eu consider tot o forma de extremism,chiar daca non-violent,sa arunci vorbe de ocara si sa tari prin noroi (verbal) oameni pe care nu i-ai cunoscut in viata ta,doar pentru ca apartin unor alte religii,asa cum am vazut ca se face pe acest forum.

Traditie1 08.12.2008 19:28:41

Discut zilnic cu musulamni din toata lumea pe internet si pâna acum am întâlnit foarte putini care sa nu aiba dereglari psihice (paranoia, dementa, schizofrenie, manie, retardare) si aceia erau tineri, sub 18 ani.

'Învataturile' islamice sunt un concept de idei care afecteaza psihicul uman.

Iata ce spune faimoasa Wafa Sultan, sirianca fosta musulmanca, de profesie psihiatra:

http://uk.youtube.com/watch?v=gTJ9aHYs-5I

heaven 08.12.2008 19:57:42

De acord cu tine,e vorba despre extremism si e cutremurator,doar ca nu in fiecare tara islamica vom intalni asa ceva.

Ora este GMT +3. Ora este acum 05:06:07.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.