![]() |
Cine poate trai fara dumnezeu????
Tot mai multi oameni nu mai vor sa "depinda" de Dumnezeu... "Ce tot atata Dumnezeu? nu mai pot sa fac nimic pt ca ma "impiedica"Dumnezeu... Parca ne-a dat libertate, ce ma ingradeste cu porunci?" si multe de acest fel.. Iar de mersul la Biserica, nu mai zic nimic... de ce tre sa mearga..? "uite ce face popa? daca el face, io de ce nu?" si tot de acest fel...
CARE AR FI CAUZELE ACESTEI "PARASIRI" DE DUMNEZEU??? Pt mine aceasta vine din "complacerea in pacat"! Ii place omului sa bea... ii place sa faca sex... cu N fete sau baieti... de N ori pe zi... ii place sa se "distreze"... nu vrea sa se roage... dar in necaz, toti alearga la El... S-a inteles gresit termenul de "LIBERTATE", libertate ce ne-a lasat-o Dumnezeu in EL, nu in PACAT... e ca si cum Dze e numai in Biserica in rest "fac ce vreau, nu ma intereseaza, nu vreau sa depind de niciun Dumnezeu, vreau sa imi traiesc viata din plin..." ...ce parere aveti??? |
Omul a fost inzestrat cu libertate. Poate sa intre in dialog cu Dumnezeu, dar in acelasi timp, poate sa refuze acest dialog. Insa, din momentul in care omul il uita pe Dumnezeu, ajunge sa faca din sine rostul ultim al vietii si lucrarii sale. Nu mai ramane nimic mai presus de el insusi. Uitand de Dumnezeu se grabeste si se ingrijeste sa puna altceva in loc. Asa ajunge ca trasatura principala a vietii lui sa fie grija si silinta pentru multe. Grija si silinta care il indreapta spre moarte.
In concluzie, omul prin libertatea sa poate sa traiasca fara Dumnezeu. Insa, ceea ce trebuie sa inteleaga este ca nici in aceasta situatie Dumnezeu nu-l paraseste pe om; daca ar face acest lucru, omul ar sfarsi. |
Dumnezeu nu-l paraseste pe om, dar omul Il paraseste pe Dumnezeu prin pacat! Cum? ii place pacatul... ii place sa il faca... i se pare ca ii da o satisfactie extraordinara... De ce, totusi, Dumnezeu "nu-l multumeste" pe om? Ce vrea omul de la Dumnezeu? ... sa il serveasca in PLACERILE TRUPESTI! A ajuns omul in inselarea ca trupul este TOTUL! Nimic mai fals!!! Dumnezeu nu este "sclavul" nostru, sa ne indeplineasca patimile, ci El ne Slujeste noua prin SLUJIREA si DARUIREA NOASTRA LUI, adica fata de El, pt El, in El! Si cum facem asta? ...pai.... NU facem... ne place "sa fim serviti la pat cu micu dejun"... NU se poate!!!
...totusi este o solutie: DARUIND VEI DOBANDI!!!! |
Nu putem exista...fara El.....El ne-a creat......El ne ia in lumea cealalta....la Judecata....lumea abereaza......majoritatea...dar vin semne....:1:
|
Citat:
De ce omul a ajuns sa nu mai "comunice si sa colaboreze" cu Dumnezeu? De ce vrea sa fie independent fata de Creatorul Sau??? |
In primul rand, la modul propriu, nimeni si nimic nu poate sa exista fara Dumnezeu. Noi fiintam in El, prin purtarea Sa de grija.
Acum problema se pune in intelegerea ideii de libertate. Liber nu este cel care face ce-l taie capul, ci acela care, prin harul lui Dumnezeu, se elibereaza de patimi si de pacate. Hristos ne spune clar ca Adevarul de va face liberi, iar alta cale spre libertate si spre adevar nu este decat prin Hristos. Cine-si imagineaza ca traieste fara Dumnezeu, acela mort este in realitate. Insa ceea ce este realitatea pentru crestini este poveste pentru ceilalti... Doamne, ajuta-ne sa intelegem poruncile Tale si sa facem voia Ta! Amin. |
Cunosc si eu multe cazuri in care oamenii fac tot felul de pacate iar cand sunt bolnavi se roaga la Dumnezeu.
|
Citat:
Dupa ce CRESTNUL nostru este respingator cu Dumnezeu, are curajul sa ii ceara ajutorul... Cata indrazneala!!! Cata sfidare a Bunatatii lui Dumnezeu... Meritam MILA SA?????????? NU!!!! Daca ar fi dupa DREPTATEA Sa, NICIUN OM NU S-AR MANTUI!!! dar IUBIREA lui intrece toate... si ASTEAPTA... asteapta... Oare cat???? De ce suntem asa de OBRAZNICI fata de TATAL NOSTRU CEL CERESC???? De ce??? Ne imprietenim cu dracu, sarsaila, lucifer, cum vreti sa ii spuneti, apoi cand dam de rautatea lui, ne intoarcem catre Dumnezeu??? Ce nu-i place omului la Dumnezeu??? Ca S-a jertfit din IUBIRE pt noi ca NOI sa fim IMPREUNA CU EL???? De ce CRESTINUL crede in teoria evolutionismului si nu crede in CREATORUL sau??? De ce crede in VRAJI si in FARMECE si nu crede in MILA lui Dumnezeu??? DEEE CEEEEEE???? De ce se inchina CURVIEI si nu se inchina ADEVARATLUI DUMNEZEU???? De ce Sfintii traiau in pesteri si in crapaturile pamantului sau isi dadeau VIATA pt Hs si NOI IL TRADAM AZI!!!! trecand la secte si balacindu-ne in patimi??? Suntem PAGANI!!!!!!!! pt ca ne INCHINAM SI SLUJIM POFTELOR TRUPESTI!!!! Crestinii pe care azi ii cinstim ca SFINTI, isi dadeau viata pt Hristos numai sa nu isi dea cinstea spre pacat!!! Azi ce facem??? ne pangarim trupurile dedandu-le patimilor si placerilor slujind DRACILOR!!! Nu este inchinare la IDOLI????????? nu e nevoie de statui de piatra sau din aur sau argint!!! IDOLII DE AZI SUNT PATIMILE!!! SUNT DORINTELE NOASTRE PACATOASE CARE NE TIN DEPARTE DE HRISTOS!!! Spunea un parinte ca TOT CE FACEM IN AFARA SLUJIRII LUI DUMNEZEU, ESTE INCHINARE LA IDOLI!!! (excluzand treburile strict casnice si de folos pt a trai!) PT CA NU SE CINSTESTE DUMNEZEU PRIN PATIMI SI INDELETNICIRI PACATOASE!!! DE CE NU PUTEM TRAI LIBERI IN HRISTOS ASCULTAND SI INDEPLININD SFINTELE SALE CUVINTE CUPRINSE IN SF.EVANGHELIE????? VOM AVEA JUDECATA GREA!!!! MULT NI S-A DAT, MULT NI SE VA CERE!!! SUNTEM UN POPOR CRESTIN ORTODOX DE APROAPE 2000 DE ANI!!! CE RASPUNS VOM DA DREPTULUI JUDECATOR CA AM STIUT TOATE SI NU AM FACUT???? NU VOM AVEA IERTARE IN VECI DE VECI!!! Sa cerem MILA lui Dumnezeu si IERTAREA pacatelor noastre!!! AMIN!!! |
Citat:
Fiindca pacatul a intrat in om demult prin Adam si Eva si nu putem scapa de el.Fara grija ca Dumnezeu nu ne mai rabda mult ,cand vor cadea oameni unul dupa altul din cauza dezastrelor atunci poate pacatul s-ar diminua.Oamenilor le trebuie un necaz ca sa isi deie seama de ce fac.Sfarsitul e aproape. |
Citat:
|
In Apocalipsa sau Apocalipsa inseamna sfarsitul lumii acesteia si conform Sf Scripturi ,inceputul noii lumi curate si vesnice ,pamant exact ca acesta dar fara pacat.Degeaba e un cutremur,o ploaie sa omoare cativa,sfarsitul consta in moartea tuturor.
|
Citat:
|
Cine poate trai fara Dumnezeu ? Un titlu dur, dar pe atat de adevarat si cutremurator, inrudit cu Hula Duhului Sfant ! Cutremurator, dar multa inselare rezulta din a spune sau cel ce crde ca poate trai fara Dumnezeu, fara Cel ce toate le-a zidit si oranduit. Cine poate spune ca poate trai fara parinti ? Sau cine crede aberatia asta ? Orfanul sau fugarul de parinti nu-i tot una ! Orfanul ce crede si se roaga in dragoste Lui, va fi ocrotit, ajutat, dar fugarul de parinti , niciodat nu va avea binecuvantare, ajutor si intelepciune si traieste in mare pacat. "Cine poate trai fara Dumnezeu?"trufasul si cel mandru ce iubeste slava desertaciunii, slava omeneasca, cea pieritoare ca fumul, ca ceata.
:77: |
"Fara de Mine NU PUTETI FACE NIMIC!"
"Tot ce veti cere cu credinta de la Tatal in numele Meu, se va va da voua!" Suntem oare pe "cont propriu" in aceasta lume? Omul este facut de Dumnezeu si el tinde spre Dumnezeu, dar pt ca nu vrea sa Il caute pe El, sau acolo unde este El, in Biserica Ortodoxa, il inlocuieste cu diferite pofe si patimi, placeri peste placeri... si asa cade din pacat in pacat si se cufunda tot mai mult in chinuri... pana nu-l cauta cu adevarat pe Dumnezeu, nu va avea liniste... |
Daca lumea ar fi cu Dumnezeu, credeti ca ar fi totul intr-o armonie divina?
|
Citat:
|
Frate
Frate De-ti este sufletul zdrobit de cumplitele sarcinii vietii si nimeni nu se apropie de tine,pentru ca sa ti le ridice,intra in biserica Domnului si cere de la El izbavire prin Rugaciune. De-ti simti inima pustiee de orice adevarata bucurie,in mijlocul tuturor inselaciunilor lumei acestei,vino inaintea altarului,cazi in genunchi si te roaga. Esti apucat napraznic de valul deznajduirii din princina rautatii oamenilor,care din toate partile te inconjoara,tu nu sta nici o clipa cu sufletul nelucrator, ci TE Roaga. .. Tot,tot ce te striveste,pacatul tau sau al altora,slabiciunea,ispita,,boala sau saracia,numai cu un suflet puternic luminat prin rugaciune,poate fi inlaturat. DECI TE ROAGA.. Rugaciunea este pentru sufletul tau aceea ce este respirarea pentru trup,aerul si aripile pentru pasari,apa pentru pesti. FARA O RUGACIUNE FERBINTE,SMERITA SI STARUITOARE,NU ESTE CU PUTINTA SA SA TRAIM SI SA BIRUIM DURERILE IN MIJLOCUL LUMII.,ATATA TRAIM CAT NE RUGAM. De aceea ,iubite frate oricate ori treci pasii tai pe dinaintea unei Biserici deschise,nu trece nepasator mai departe si nici nu te multumi numai cu o singura cruce mecanica,facuta pe chipul tau,ci intra inauntrul ei,aprinde o lumanare smerit in fata Altarului si cazi in genunchipentru o clipa in fata indurarii Domnului care locuieste intransul si vei vedea cum pe data te vei ridica Luminat si Mantuit,de ajutorul Celui care este DUMNEZEUL TAU.. ASA FRATE NU UITA CA TOATA INTELEPCIUNEA VIETII STA CUPRINSA TRAINIC IN ACESTE TREi CUVINTE... ROAGA-TE,, ROAGA-TE, ROAGA-TE.Si munceste cu spor si cinstit ori de cate ori vei fii randuit.Noi rugam pe Dumnezeu sa te binecuvanteze cu sanatate trupeasca si sufleteasca cu belsug si pace Munastirea Tismana
|
Cine poate trai fara Dumnezeu? Eu, de exemplu. Eu sunt un om ca toti oamenii, dar care nu are nevoie de niciun Dumnezeu. Pe langa mine mai sunt doua treimi din populatia globului, persoane care nu se inchina Dumnezeului crestin. Se poate, daca vrei.
|
Citat:
Cred ca oricine renunta la a manca nu's ce, la a bea (oricine isi poate impune un regim), oricine cred ca poate renunta la sex etc. Dar nu la mandrie. Eu cunosc persoane care renunta la cele de mai sus pentru scopurile lor, care muncesc pana pica jos, mananca si dorm cand apuca (si normal ca de altele nu au timp si energie).. dar sunt foarte multumiti de ceea ce fac ei! Mandria este cea care ne indeparteaza de Dumnezeu. Si iubirea de sine. (Nu placerile trupesti). |
Citat:
ASTA VREI? Nu este nevoie de cineva cu parul in mina care sa-ti spuna de CIT DE MULTA credinta ai nevoie! |
Citat:
|
Il iubesc si ma tem de el!
|
Citat:
Si eu stau seara si ma gandesc.. ce sa ma mai rog acum? Ca am facut si aia si ailalta astazi... si lui Dumnezeu o sa-i fie sila si de rugaciunea mea! Si apoi ma rog ca si cum m-as ruga degeaba. Pai toti suntem obraznici, in fond.. dar oricat pacatuim, tot trebuie sa ne rugam. |
Il iubesc si ma tem de el!
|
Citat:
|
Of, sunt unii care nu Il cunosc pe Dumnezeu, Il cauta, desi nu stiu cauta... au de toate si traiesc cu tristete si jind ca le lipseste ceva, dar nu stiu nici ei ce. Acel ceva este Dumnezeu.
|
Citat:
Omul matur stie foarte clar ce-i lipseste acum: Timpul! sau banisorii mai multi pentru a nu mai muncii ca apucatul si pentru a te bucura cit de cit de viata de copii de familie sau pur si simplu pentru a te bucura de tine, de ceea ce poti face pentru TINE, sa mai iesi in parc sa respiri, sa pictezi, sa desenezi, sa bei o bere cu prietenii, sa iesi la un gratar ...si in tot acest timp Dumnezeu este mereu cu tine, te uiti in jur si nu ai cum sa-l observi in aproapele tau! ..nu inteleg despre ce jind poetic si abureala pseudoteologica tot vorbesti( ca vai nu-l gasim...), sau tu acum te adresezi pustanilor si tinerilor teologi de pe forum? Dumnezeu este MEREU PREZENT! Il vad pe sosea cind cineva are pana de cauciuc, il vad pe cimp cu taranii, il vad SCLIPIND in ochii copiilor, il vad in ambulanta care suiera pe bulevard. TOTUL este sa fi CURIOS si PREZENT! |
Sint curios ce ati face daca ati accepta ca nu exista Dzeu: ati incepe sa va comportati altfel, ati da in cap la oameni, florile nu vi s-ar mai parea frumoase, nu v-ati mai iubi partenerul sau copilul, nu ati mai admira un cer senin sau unul noros?
|
Citat:
|
Citat:
Cum spunea Dostoievski, totul ar fi permis! Cand am citit Fratii Karamazov eram necredincioasa si fraza aceea m-a uimit si m-am gandit la ea si .. nu am inteles-o! Nici tu nu intelegi! Si cand am inteles ce a spus Dostoievski (deja credeam in Iisus) am priceput si ca el este cel mai profund scriitor crestin pe care l-am citit (ma refer la scrieri laice). Daca Dumnezeu nu ar exista (in sensul ca noi l-am ucide in constiinta noastra, asa cum a facut Nietzsche), atunci am defini noi binele si raul dupa propria noastra masura! Si am ajunge in situatia in care am nega pana si dreptul la viata (ceea ce se intampla azi: avorturi, reducerea populatiei planetei prin.. diverse metode). Si nu, nu ne-am iubi partenerul sau copilul in lipsa lui Dumnezeu! Parerea mea. Ca am vedea in ei doar o metoda de satisfacere a propriilor dorinte egoiste (vezi cat de multe casatorii esueaza! Daca ar fi posibil, cred ca multi parinti s-ar dezice si de rolul de parinte). Ca sa nu mai vorbim de homosexualitate si pedofilie. Vor ajunge "normalitate". Cu adevarat, orice este posibil fara Dumnezeu. Cine trage limita dintre bine si rau? Noi? |
Citat:
Poti fi ateu, pragmatic, agnostic, nu are importanta, si de ce? din simplul motiv ca nu stii ce faci! ai doar impresia ca alegi TU pentru tine iar Dumnezeu se uita la noi cu Mila si ne intelege! Asa ca nu te mai agita fluturind steagul ateismului( pentru mine este doar o alta religie) iar Dumnezeu tot dupa inima ta te va judeca ca pe noi pe toti! |
nimeni nu poate trai fara dumnezeu
si cred ca am zis tot
|
Citat:
Cu ajutorul inteligentei noastre noi rafinam doar limita intre rau si bine. In acest proces observam ca granita aceasta nu e bine definita, ca nu exista bine si rau absolut. Nu sint de acord cu Dostoievski, evolutia naturala duce la existenta binelui si raului, la altruismul reciproc. Indiferent de scopul pentru care crezi tu ca iti iubesti copilul, il iubesti pentru ca iti poarta genele. De aceea iti iubesti aproapele si nu departele, pentru ca cu cit esti mai aproape cu atit genele (sau, dupa aparitia vorbirii, memele) sint mai comune. Nu oameni buni, nu va veti schimba deloc. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Este prelungirea evolutionismului in viata sociala.. eu am gene mai bune, educatia le pune minunat in valoare, este firesc sa ma afirm fata de altii, iar daca altii sufera.. deh, este LEGEA NATURII. Ba chiar se poate concepe ca fiintele care sunt superioare (dpdv genetic, al educatiei, whatever..) au mai multe drepturi deoarece este o lege fireasca sa se impuna. Nimic imoral. Si tot asa! (Paranteza: nu ai habar cat de multe invataturi au in comun ateii si satanistii.. De ex. pentru satanisti prostia este considerata PACAT.. Pentru atei: inteligenta lor este cel mai valoros lucru, ceea ce-i defineste si ii desparte de.. hmm, verisoara maimuta) Dimpotriva, in crestinism inveti ca trebuie sa iubimi TOTI OAMENII LA FEL. Nu sunt permise diferentieri. |
Citat:
|
Nu cred ca sunt in tabara in care vreau sa fiu. Dar ma straduiesc.
Tu? |
Ora este GMT +3. Ora este acum 18:19:10. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.