Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   ce nume v-ar fi placut sa aveti? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4942)

podolski_2 16.11.2008 15:10:41

ce nume v-ar fi placut sa aveti?

Ce nume v-ar fi placut sa aveti?

Ca mirean imi place Mihai. Ca monah mi-ar fi placut Simon-Petru.

Voua ce nume va plac mult de tot? Ce nume ati vrea sa purtati in ceruri?

geo.nektarios 16.11.2008 17:39:48

Ca mirean imi place George. Ca monah mi-ar placea si-mi doresc NECTARIE!

cristiboss56 16.11.2008 17:43:44

In ambele cazuri, imi place cel cu care am fost botezat :Cristian Stefan

Traditie1 16.11.2008 18:45:23

Ca monah, mi-ar fi placut sa ma cheme Pimen fiindca sunt nascut de ziua lui si îmi plac cuvintele lui.

fllorina 16.11.2008 19:31:03

Ca mirean, mi-ar fi placut sa ma cheme Maria. In monahism, :40: Filotheea, Athanasia sau Anastasia!

silverstar 16.11.2008 20:44:29

[COLOR=green]Nu mi-as schimba niciodata numele primit la nastere. E frumos, cu rezonante istorice, numeste o regina, o opera, o masina, o specie de pasari si... padurea... Si calugarita nu am de gand sa ma fac. Niciodata! :12:[/COLOR]

fllorina 16.11.2008 20:55:45

Citat:

În prealabil postat de silverstar (Post 100827)
[COLOR=green]Nu mi-as schimba niciodata numele primit la nastere. E frumos, cu rezonante istorice, numeste o regina, o opera, o masina, o specie de pasari si... padurea... Si calugarita nu am de gand sa ma fac. Niciodata! :12:[/COLOR]

Greu de ghicit ce nume poate fi cu rezonante istorice, nume al unei regine, opere, masini, specii de pasari si padure... Silvia cumva?

silverstar 16.11.2008 21:03:28

Citat:

În prealabil postat de fllorina (Post 100829)
Greu de ghicit ce nume poate fi cu rezonante istorice, nume al unei regine, opere, masini, specii de pasari si padure... [COLOR=green]Silvia[/COLOR] cumva?

[COLOR=green]Exact! Esti isteata foc! Felicitari![/COLOR] :25::25::25:

mirelat 16.11.2008 21:57:10

:25:mie mi-ar fi placut sa ma cheme monica... nu stiu de ce, de mica mi-a placut acest nume.

tigerAvalo9 16.11.2008 22:49:33

Alin,il am deja,imi place foarte mult numele si Victor mi-ar mai fi placut.Nume de sfinti un Matei de la Sf.Apostol Matei poate...

MarinaAlca 17.11.2008 01:17:17

Citat:

În prealabil postat de fllorina (Post 100829)
Greu de ghicit ce nume poate fi cu rezonante istorice, nume al unei regine, opere, masini, specii de pasari si padure... Silvia cumva?

Si a unei marci de bere:1:

MarinaAlca 17.11.2008 01:19:32

Citat:

În prealabil postat de silverstar (Post 100827)

Apropo de numele de masina stiai ca SILVA GT3 este in topul celor mai rapide masini de strada din lume????

MarinaAlca 17.11.2008 01:30:58

Citat:

În prealabil postat de fllorina (Post 100818)
Ca mirean, mi-ar fi placut sa ma cheme Maria. In monahism, :40: Filotheea, Athanasia sau Anastasia!

Eu cred ca numele ce le-am primit la botez nu ne sunt intamplator atribuite si ar trebui sa fim multumiti cu ele... tu spre exemplu, Florina, ce iti poti dori mai frumos decat un nume al carei semnificatie este "infloritoare"???
Personal sunt pe deplin multumita cu numele mele....in traducere se cheama ca as fi "copilul cel dorit, cu o gandire corecta".. cata modestie!!!:69::35:

mirelat 17.11.2008 05:36:28

Citat:

În prealabil postat de MarinaAlca (Post 100872)
Eu cred ca numele ce le-am primit la botez nu ne sunt intamplator atribuite si ar trebui sa fim multumiti cu ele...

si eu cred asta si nu sunt nemultumita (apropo, mama mi-a spus ca mi-a ales numele dupa un film italian cu o politista justitiara! cred ca era in voga, ca sunt multe fete cu numele acesta nascute in vremea aceea), dar daca ne-a intrebat omul... eu i-am raspuns, pentru ca am asa o simpatie speciala pentru numele respectiv. :1:

MarinaAlca 17.11.2008 08:11:36

Ah, ca mi-am amintit:4:... mama imi povestea ca la vremea cand in familionul meu se purtau trataive la nivel inalt, ce nume sa imi puna....ce sclipire crezi ca avu mamicuta mea :104:??? : a vrut sa ma boteze DANUTZA!!!!
Nu tu DANIELA, nu tu DANA.. ci fix DANUTZA!!! noroc ca i-a trecut la fel de repede, caci altfel nu stiu cum ar fi fost sa ma vedeti pe mine, mandra babutza ca o smochinutza, pe la 80 ani, fiind strigata doamna DANUTZA!!!!!!!!!!!:5::p

podolski_2 17.11.2008 12:49:52

:))
ai fi fost o babuta tanara :10:

adrian010155 17.11.2008 17:25:17

Imi place acest topic. Este relaxant. Daca tot se apropie iarna, ce-ar fi sa invatam impreuna sa crosetam ...

ory 17.11.2008 17:55:43

Da,...si eu as vrea sa mai reinvat a croseta!!!,dar nu se mai poarta mileurile si nici accesoriile crosetate,poate daca schimbam ceva moda.
Nu am un nume "rasunator",dar nici nu l-as schimba,pentru ca este numele meu,ma defineste,intr-un fel.Japonezilor le era greu sa-mi pronunte numele,astfel ca mi-au ales ei unul mai mic si-mi place,de atunci este folosit chiar si in ziua de astazi la mine in familie.Este vorba de Ema.
Cat despre un nume de calugarie...ce ziceti de Singlitichia?!Ciudat,nu!La fel de ciudat ca si topicul acesta.
Spunea cineva pe-aici ca i-ar placea nume de calugarie Petru,pai da eu credeam ca nu se pune la calugarie nume de sfinti mari,ci nume din sfintii cei de zi cu zi,tocmai de aceia sunt ceva mai neintalnite;Arsenie,Nichifor,Maximiliana,Ghenadie, Anisia...etc.
Ma rog!,n-are importanta pana la urma,totusi este bun si-un topic de-asta mai fara sens,astfel putem spune ce ne trece prin cap,pana la urma.
SORRY!

cristiboss56 17.11.2008 18:12:18

Citat:

În prealabil postat de ory (Post 100956)
Da,...si eu as vrea sa mai reinvat a croseta!!!,dar nu se mai poarta mileurile si nici accesoriile crosetate,poate daca schimbam ceva moda.
Nu am un nume "rasunator",dar nici nu l-as schimba,pentru ca este numele meu,ma defineste,intr-un fel.Japonezilor le era greu sa-mi pronunte numele,astfel ca mi-au ales ei unul mai mic si-mi place,de atunci este folosit chiar si in ziua de astazi la mine in familie.Este vorba de Ema.
Cat despre un nume de calugarie...ce ziceti de Singlitichia?!Ciudat,nu!La fel de ciudat ca si topicul acesta.
Spunea cineva pe-aici ca i-ar placea nume de calugarie Petru,pai da eu credeam ca nu se pune la calugarie nume de sfinti mari,ci nume din sfintii cei de zi cu zi,tocmai de aceia sunt ceva mai neintalnite;Arsenie,Nichifor,Maximiliana,Ghenadie, Anisia...etc.
Ma rog!,n-are importanta pana la urma,totusi este bun si-un topic de-asta mai fara sens,astfel putem spune ce ne trece prin cap,pana la urma.
SORRY!

Simpatica si sincera postarea ta Ory. Sa sti ca nu este un topic ciudat in sensu rau al cuvantului si se simte nevoia unei desclestari sa zic asa si pana la urma, decat raca si polemici fara rost, este cu mult mai de folos, un cuvant, o idee, un gand , chiar de nu prezinta o importanta deosebita. Firea umana simte nevoia si in astfel de "refulari".
:108:

goldfinger17 17.11.2008 19:49:27

[SIZE=5] Ca mirean imi place cum e actualul:Dragos-Marius insa ca monah mi-ar fi placut Nathaniel (pronuntat Natanail) sau Cleopa :) Slava lui Dumnezeu pentru toate!:) Preacinstita si preafericita sfanta marie miluieste-ma pe mine robul tau!:20:[/SIZE]

nede_mar 17.11.2008 20:17:09

Desi, nu ne alegem noi numele, daca as fi fost intrebata tot pe acesta as fi dorit sa il port, ma cheama MARIA, care in limba ebraica inseamna "copil dorit", iar din punct de vedere ortodox nu mai este nevoie de nici o explicatie.Si ca sa fie tacamul complect vin din mama Elena (raza de soare) si tata Gheorghe(fermier). Un fermier ce isi poate dori ?dacat o raza de soare ! iar apoi un copil dorit -Maria! Mai departe a venit randul meu : Fetita Elena-Andreea(raza de soare-razboinica) si apoi baiatul Vlad(cel ce da ordine). Intrebati, copii mei de numele pe care il au sunt foarte multumiti. Acum avem o problema! In curand cu ajutorul Bunului Dumnezeu voi deveni si bunica(de al fata) si cu moda ecografiilor au aflat ca vom avea o fetita si incercam sa cadem de acord la numele ei! Cand vom hotara va voi comunica in mod sigur! Am uitat - fetita mea si-a ales un sot cu numele Petre-Ionut! Tot un nume f. frumos.:63:

tigerAvalo9 17.11.2008 20:37:11

Mie nu prea imi place sa port numele unui Sfant pentru ca nu ma pot compara cu el.Si nici nu prea imi plac numele de Sfinti ,cel mai mult mi-a placut Mihail si Matei dar restul nu prea..Dar nu conteaza numele...poate sa te cheme si Jesus,Iisus etc.,conteaza sufletul.

costel 17.11.2008 20:44:27

Depinde de situatie. In copilarie ne luam numele personajelor dragi, deci, mi-ar fi placut sa am numele lor, si nu sa mi-l asum printr-o porecla. Inaintand in varsta, apar alte dorinte. Sincer va spun ca m-am obisnuit cu Costel. Stiu, nu suna bine "Domnule Costel", dar eu la acesta raspund cel mai rapid.

NiCcoleta 18.11.2008 00:11:25

Eu ma bucur ca ma chiama Nicoleta.Si daca e voia lui Dumnezeu sa intru in viata monahala ar fi frumos sa-mi ramana numele Matroana,desi nici de Nicoleta nu as vrea sa ma desparta caci m-am nascut de ziua Sfantului(asa ca sa nu-l uit niciodata si sa-l chem intotdeauna)

mirelat 18.11.2008 05:51:40

Citat:

În prealabil postat de adrian010155 (Post 100951)
Imi place acest topic. Este relaxant. Daca tot se apropie iarna, ce-ar fi sa invatam impreuna sa crosetam ...

pai, poate ne inveti sa impletim matanii... ca Sebatiana, care zicea ca ne invata, a cam disparut de pe forum. serios, eu chiar as vrea sa stiu cum se fac, ca le tot pierd si aici nu am de unde sa iau altele.

MarinaAlca 18.11.2008 07:49:51

Citat:

Pai da Adriane....decat topicuri despre secte, satanisti, atei, vrajitorii...nu-i mai frumos sa impletim ciorapi, la gura sobei, cu o cana de ceai fierbinte in fatza????:3:

viviana 18.11.2008 09:11:17

Citat:

Buna tuturor. Hai sa fim sinceri , numele conteaza foarte mult...pe mine de exemplu ma cheama Vasilica...nume cu care nu ma impac nici pana acum la cei 36 de ani ai mei...dar de bebe mi-au spus Viviana,...asa ca de ce simt eu ca nu ma reprezinta ? pt ca unii dintre oameni stramba din nas...mai ,,elevat ,,suna un ,, Roxana, Andreea...nu? desi Vasile inseamna ,,basileus, rege...am intalnit multa ironie si dispret la unii din semenii mei vis a vis de numele meu...il simt ca pe o lupta grea...si cred sincer ca asta ma face o luptatoare si o tipa bataioasa...desi sufletul meu e frumos ,desi chipul meu (ambalajul) e dragut...desi Dumnezeu mi-a dat o minte ascutita...mai mult conteaza numele,in lumea asta...nu mi-e usor dar merg inainte, cu Dumnezeu in suflet.

Tia 18.11.2008 12:39:53

Sunt Cristina-Anca. Desi este un nume comun, imi place.M-am obisnuit cu el. Mai imi place foarte mult si Xenia.

tigerAvalo9 18.11.2008 20:33:47

Citat:

În prealabil postat de MarinaAlca (Post 101068)
Pai da Adriane....decat topicuri despre secte, satanisti, atei, vrajitorii...nu-i mai frumos sa impletim ciorapi, la gura sobei, cu o cana de ceai fierbinte in fatza????:3:

Nu ai specificat de care ceai.:68:Ce ziceti de o ciocolata calda?

Thheo 18.11.2008 21:42:34

Fara ciocolata .....suntem in post....

ory 18.11.2008 21:52:53

Este si ciocolata de post,in genere cea neagra...este preferata mea,in acest sens nu diferentiez postul,nu suport ciocolata cu lapte.Asa ca merge!

Tia 19.11.2008 08:34:34

Si merge chiar bine. Poate cu o aroma de portocale sau menta, Yummy.:43:

tigerAvalo9 19.11.2008 10:03:31

Citat:

În prealabil postat de Tia (Post 101246)
Si merge chiar bine. Poate cu o aroma de portocale sau menta, Yummy.:43:

Menta?43

Ciocolata calda cu aroma de portocale???

Noesisaa 11.12.2008 14:31:07

Acum vreo doua saptamani raftul cu ciocolata de post amaruie ( si cu aroma de portocale ) de la Kaufland era gol-golut. S-au vandut toate. Din fericire dupa o vreme au adus din nou ciocolata. :D

Pe mine ma cheama Cristina. Un nume foarte frumos care imi place, si nu l-as schimba. Singurul lucru care nu mi-a placut, si nici nu prea imi place nici acum, dar m-am invatat, este ca mai tot timpul orinde eram mai erau macar 2 alte fete de varsta mea pe care le chema tot Cristina. Se pare ca numele era foarte popular numele asta la fetitele nascute cand m-am nascut eu. :D

A, si altceva ce nu imi placea cand eram copil: nu aveam ziua numelui, asa cum sora-mea, Maria, avea sau cum alti copii aveau. Degeaba imi spunea mie mama ca ziua numelui meu este de Craciun cand Hristos s-a nascut. :D Mai tarziu pe la 10 ani am citit intr-o volum de Vietile Sfintilor pe care l-am gasit la bunici despre Sf Mucenita Cristina si mi s-a umplut sufletul de bucurie. Si mai tarziu am aflat si de Duminica Tuturor Sfintilor.

Am o prietena, din Republica Moldova, pe care o cheama Florentina. Asta doar in buletin. La botez preotul, un preot asa, mai dintr-o bucata pentru care se pare ca sarbatoarea Floriilor nu era asa de importanta, le-a spus nasilor si parintilor ca Florentina nu e nume crestinesc, si a botezat-o pe fetita Vasilica. :D Asa ca e Florentina in fata lumii si Vasilica in fata lui Dumnezeu.

Noesisaa 11.12.2008 14:38:08

Ah, si am uitat.

Mi s-a spus ca atunci cand m-am nascut si afland ca sunt fetita au vrut sa imi puna numele Maria, dupa bunica materna. Dar bunica a spus ca nu, ca asta e nume batranesc, sa gaseasca si ei, cei tineri, un nume mai tineresc. :D Pana ce a venit sora-mea si-a schimbat parerea.

Daca eram baiat mi-au spus ca mi-ar fi pus numele Simeon.

maniucu 11.12.2008 16:06:31

mi-ar fi placut f mult Ecaterina, daca o sa am o fetita numele asta o sa i-l pun. :1:

tigerAvalo9 11.12.2008 21:27:27

Citat:

În prealabil postat de maniucu (Post 104009)
mi-ar fi placut f mult Ecaterina, daca o sa am o fetita numele asta o sa i-l pun. :1:

si pe baiat il va chema?...

maniucu 11.12.2008 22:07:16

Citat:

În prealabil postat de tigerAvalo9 (Post 104047)
si pe baiat il va chema?...

[SIZE=3]Stefan sau Serafim :1:[/SIZE]

veilur 11.12.2008 23:37:08

Port numele primului mucenic si suna bine, mie-mi place si nu mi-a parut rau niciodata ca il am.

ioanhodean 12.12.2008 00:09:29

eu sunt IOAN si imi place acest nume foarte mult..
altfel nu stiu cum mi ar fi picat alt nume dar ioan suna bine pe mine..
cand eram mic vroiam alt nume..dar acu nuu:D

Ora este GMT +3. Ora este acum 17:26:23.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.