![]() |
Din durerile lumii...
Despre legea tacerii...
[COLOR=green][/COLOR] [COLOR=green]Știm, am aflat cu toții, ce s-a întâmplat ieri la Petrila, în mină, și nu e prima dată. Știm condițiile grele, inumane, în care muncesc minerii și că viața le este pusă în pericol, clipă de clipă. Și totuși, nu cer nimic, nu spun nimic, nu se revoltă și nu reclamă, ci țin cu dinții de locul acela periculos de muncă pentru că e singura lor speranță de viață, singura sursă de venit.*** [/COLOR] [COLOR=green]De ce tac minerii? De ce tac, în general, toți cei care muncesc, toți cei care sunt nemulțumiți de condițiile de muncă și salarizare? De ce nu se revoltă, de ce nu strigă, de ce nu reclamă? [/COLOR] [COLOR=green]Cui să reclame? Cine-i ascultă? Cine-ar fi dispus să facă/să le facă dreptate? Și, mai presus de orice, cine le-ar mai oferi un loc de muncă dacă ar fi disponibilizați? Muncitorul, angajatul, trebuie să muncească, să producă, atât. Nu are voie să deschidă gura să ceară, să spună ceva. [/COLOR] [COLOR=green]Imediat se găsesc zece care să-l înlocuiască. Angajatorul nu discută. Angajatorul, fie statul prin reprezentanții lui, fie patronul, nu are înțelegere și nu știe, nu-l interesează câte vieți depind de banii aceia câștigați cu atâtea sacrificii și pericol permanent. [/COLOR] [COLOR=green]Și ce dacă există legi care-l ocrotesc pe angajat? Angajatorul nu știe așa ceva, el are propriile lui legi, știute numai de el, ignoră totul cu bună știință. Pentru angajator, cel care-i muncește, este un robot - surd, mut, chior. Cine nu se conformează, este pierdut. Iși pierde locul de muncă. Pentru că angajatorul n-are suflet, n-are sentimente... Dar, are putere și ține în mâini viața/soarta/pâinea fiecărui angajat.[/COLOR] [COLOR=green]Legea tăcerii funcționează la fel peste tot, în toată România, unde sunt angajați. Oamenii, salariații sunt terorizați, hărțuiți, umiliți, și nu e nimeni care să-i apere. Nu legile sunt întocmite strâmb. Societatea însăși e croită strâmb, societatea permite ca oamenii să fie tratați mai rău decât câinii.[/COLOR] [COLOR=green]Apropo, ați văzut că la noi, în România, câinii maidanezi au mai multe drepturi decât un muncitor? Pe câine nu ai voie să-l lovești. Dar cu oamenii ce faceți? [/COLOR] [COLOR=#008000]***Citat la Realitatea TV, la ora 14.30 [/COLOR] |
V-ati intrebat vreodata ce face o persoana trecuta de 45 de ani dupa ce a fost disponibilizata?
Dupa ce a terminat perioada de somaj si eventual a facut niste cursuri care oricum nu-i folosesc la nimic apeleaza la un compromis despre care nimeni nu indrazneste sa vorbeasca si anume incearca sa obtina o pensie medicala sau de handicapat contra unei sume substantiale pe care nu o are si o imprumuta din banca. Cu aceasta suma isi cumpara un diagnostic(de cele mai multe ori o boala psihica caci aceasta nu poate fi contestata) si timp de mai multi ani tot sta prin spitale si da bani in drapta si in stanga(aceasta in cazul fericit cand a obtinut aceasta pensie) sfarsind prin a se imbolnavi din cauza comisiilor la care suporta un stres de neimaginat de multe ori survenind decesul. Si iata ca dintr-un on sanatos si bun de munca ajunge o leguma nefolositoare societatii si familiei. |
[COLOR=green]Stiu ce spui, cunosc multe situatii. Dar, de ce crezi ca s-a ajuns aici? Cine e vinovat? Ce spune legea ca doar avem legi...[/COLOR] :68:
|
Citat:
|
Citat:
|
Romania a ajuns in starea in care se afla actual din lipsa de necredinta.Vor veni vremuri si mai grele,tara va saracii cumplit din cauza investitorilor straini si vor scadea enorm locurile de munca.Din cauza greutatilor si a regimului greu de indurat comuniunea europeana va propune ca solutie pentru cei suferinzi,eutanasia,care va deveni legala si ceva obisnuit in acele vremuri.Vai de toti cei care nu cred ca Hristos este Calea Adevarul si Viata.Trupul este stricacios oricum,dar cu sufletul ce facem?Doamne ajuta!
|
Citat:
Ne place confortul, ne cream singuri nevoi, le sporim, diversificam si apoi ne tin in lat. ne facem datorii in banci pentru chestiuni care tin practic de lux, pentru haine de marca, aspiratoare de nush ce gen, telefoane cu aparat foto, mp3, s.a. Avand datorii pentru prostii din astea, tinem cu dintii de niste slujbe de nimic, ne facem slugi si ne uitam pe noi, uitam de copii, si de nevoile sufletului. Nu investitorii sunt cei care ne pun jugul, ci ni-l punem noi insine, prin prostia noastra, inghitand reclame si minciuni care ne spun ce inseamna fericirea. noi ii credem, luam reteta lor ( cumpara..ai nevoie de tot ce e nou, stralucitor pt ca familia ta sa fie fericita...) si asa ne cream falsele nevoi. Daca investitorii sunt cei vinovati, iar daca noi cei inocenti si credinciosi, aparatori ai valorilor eticii crestine, s-ar lovi de un zid in tara asta. Insa nu se intampla acest lucru. Meritam tot ce ni se intampla. Ba chiar mai mult de atat. :76: Nu vi se pare ipocrit sa tot proiectam vina undeva in afara? Vina este intotdeauna impartita. |
Citat:
[COLOR=green]Nu mai umbla cu dezinformarea. Nu mai imprastia zvonuri ridicole! Fii logic si priveste in jurul tau ca sa percepi realitatea asa cum e![/COLOR] |
Citat:
E pacat......caci."mult e dulce si frumoasa lumba ce-o vorbim" si este bine sa o pastram curata si s-o folosim corect.:104: |
Toate nenorocirile din lumea asta sunt din cauza lipsei de credinta.Si de fapt investitorii sunt doar un efect nu cauza ca romania se alfa in starea in care se afla.Nu eu am zis asta,o zic Sfintii Parinti care au profetit viitorul sumbru si trist al tarii noastre.Eu traiesc in Canada care este cunoscuta in lume ca cel mai bun loc de trai si din cauza necredintei nu o duc cu mult mai bine decat romanii.Nu vreau sa va explic prea multe ca se pare ca nu intelegeti oricum,well eu mi-am dat o parere ca tot omul cu intentia sa nu supar pe nimeni,multumesc ca ma-ti ascultat,o zi buna,Doamne ajuta!
|
Citat:
|
parere
Minerii au suferit si vor suferii in continuare, solutia cea mai buna pe care o vor gasii guvernantii va fi sa inchida mina ....minerii in strada nu cred ca vor iesii din frica sa nu-i manance puscaria....li se va aduce aminte de celelalte mineriade....si de raul pe care l-au facut atunci....dar durerea lor va ramane acolo si nimeni nu va mai stii de ea dupa ce la tv nu se va mai spune nimic.....cine se va duce sa-i ajute?
|
Ortodox4file a vorbit cu intelepciune. Noi, romanii, o ducem din ce in ce mai rau pentru ca ne departam de la Dumnezeu cu tot soiul de murdarii, iar Dumnezeu ne cearta asa cum parintele isi cearta copiii atunci cand gresesc. In tarile aparent dezvoltate, lucrurile nu stau chiar asa cum ne imaginam noi de aici. De fapt o duc bine cei care s-au vandut raului dar masa mare de oameni o duc tot greu. Asa incep sa se contureze lucrurile si la noi. Raul trebuie sa iasa la suprafata, ca sa fie cunoscut. Astea sunt vremurile despre care sta scris de 2000 de ani. Nu trebuie sa ne miram sau sa indemnam la revolta. Ar insemna sa facem jocul raului. Noi trebuie sa ne indreptam din gresalele noastre. Usor de spus greu de facut. Atata timp cat ne alegem derbedei in fruntea tarii, nu ne putem astepta la vreo indreptare a situatiei. Avem ce maritam.
|
Citat:
Nu-mi mai puteam opri lacrimile ascultand acele minunate cantari triste.Mi-am amintit de sora mea plecata de ani multi in indapartata Australia ,de ochii tristi pe care ii vad in fiecare poza pe care mi-o trimite,de ridurile adinci din jurul ochilor obositi de atata plins pentru dorul de tara. Daca ai sti cat de mult va iubesc pe acesti minunati romani care desi sunteti plecati din tara cautati sa pastrati vie ortodoxia! Cuvintele sunt mici pentru a spune ce simt pentru voi! |
Durerile lumii....of!
Nu stiu daca am avea destul spatiu si destula emotie pesimista cat sa putem exprima si asterne aici "din durerile lumii".
Lumea s-a complicat nespus de mult,mentalitatea si puterea noastra de perceptie a imprejurului,de asemenea.Nici nu mai stim ce sa facem cu atatea informatii,nu mai stim ce sa facem cu atatea lucruri si simtiri controversate,aproape ca nu ne mai recunoastem ca fiinte umane.Am obosit cumplit incercand sa intelegem ce facem,de fapt,si spre ce tindem sa ne indreptam...de fapt.Nu mai stim,am inceput sa existam si-atat,sa consumam si sa ne consumam ca niste natangi de fiinte materialiste.Durerea este pretutindeni,nu doar in suflet,nu doar in carnea asta care ne sustine,ci si in tarana pe care calcam,in aerul pe care-l respiram,in apa pe care o bem,in tot ceea ce ne inconjoara,chiar si in imaginatia,odinioara inofensiva si innaltatoare a omului.In morala pe care o sustinem cu atata vehementa s-a infiltrat tot atata durere,pentru ca a devenit atata teorie,atat de multa teorie si atat de putina fapta etica. Uneori ma gandesc ca nimeni nu este vinovat,supusi unui curs diabolic de progresiv,trebuie sa-l parcurgem,sa-i suportam capriciile si dezolarea fara egal.Dupa cum spunea un presedinte american,demuult;"Nu exista inselare mai mare,decat sa crezi ca esti liber!" Nu stiu daca se datoreaza necredintei,sau mai degraba unui flux involuntar de upunere si asuprire,doua caracteristici vitale vietii.Credinta si necredinta au existat inca din inceputuri,teama,suferinta si bucurie.Insa perfiditatea ne-am slefuit-o cel mai bine,ajungand astfel la cote exorbitante. Suntem in campanie electorala,efectiv nu-mi vine sa cred cu cata ipocrizie si cu cata indolenta isi mai permit parlamentarii acestia analfabeti si avari,sa ne mai promita marea cu sarea,ranjind cu ardoare spre poporul considerat atat de tampit!! Dyrerea este pretutindeni si nu ne-o poate lua nimeni,nu dintre pamanteni,in schimb putem a invata sa fim multumiti cu ceea ce avem,cu simplitatea si naturaletea data de Creator,sa fim fericiti cu ceea ce avem,fiindca,chiar daca nu suntem atat de constienti de comorile ce ne sunt la indemana,le simtim,totusi,si le adulmecam cu fiecare zambet ce mai tresare dincolo de aerul poluat si foamea iminenta. |
Citat:
|
Sa ne rugam pentrusu sufletele celor care au murit dar si pentru acei care au intrat din nou in mina pentru a scoate trupurile celor morti.
|
Citat:
Cautam mereu,/cu infrigurare/cautam prin haine/prin zdrente murdare/purtate de travestiti/si de femei usoare./Ne lasam tara/parintii,pruncii,/sfintii/si mergem/ in randuri voiasi,/sa fim servitori/EUROPEI!:21:(strigat personal) |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
[COLOR=green][/COLOR] [COLOR=green]Nu e prima data cand in zona mor oameni. Si atunci, si acum, s-au perindat politicieni, au fost ajutoare, promisiuni neonorate si-apoi, totul a fost lasat in uitare. Lumea si-a amintit de mineri la alta catastrofa.[/COLOR] [COLOR=green][/COLOR] [COLOR=green]Minerii si nu numai, muncitorii romani nu-si cunosc drepturile, de aceea se lasa exploatati, mintiti, manipulati, dispusi la orice compromis numai sa nu piarda locul acela de munca atat de periculos. De pe urma lor, conducerea si sefii de sindicat castiga enorm si simt nevoia sa se razbune atunci cand cineva indrazneste sa-i acuze, sa le reproseze conditiile inumane in care muncesc minerii. [/COLOR] [COLOR=green][/COLOR] [COLOR=green]Daca ati urmarit discutiile la TV-uri, cred ca ati observat ca minerilor le e teama sa vorbeasca despre munca lor in subteran, despre abuzurile la care sunt supusi de sefi. [/COLOR] [COLOR=green][/COLOR] [COLOR=green]Si aici, ca peste tot in societatea romaneasca unde sunt muncitori, functioneaza legea tacerii. Ca angajat trebuie sa accepti toate conditiile angajatorului. Cine deschide gura, cine indrazneste sa ceara conditii umane de munca este pierdut. [/COLOR] [COLOR=green][/COLOR] [COLOR=green]Oamenii, salariatii trebuie sa fie ascultati si ajutati. Si asta se va intampla cand vom avea legi functionale, aplicabile oricui, nu numai celor cu bani.[/COLOR] |
[COLOR=green]Astazi la Realitatea TV, s-a prezentat modul de a gandi si de a-si accepta soarta a minerilor din Valea jiului. Suna cam asa: Daca mina functioneaza, daca pot munci in mina, adica, mor mai putini. Dar, daca mina se inchide, mor toti. [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR] [COLOR=green]Ce credeti? Cum comentati?[/COLOR] :33: |
[COLOR=green]Am deschis acest subiect crezand ca intereseaza, crezand ca adevaratii "crestin-ortodocsi" vor veni cu o idee, cu o parere. Dar, nu! Nu intereseaza pe nimeni. [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR] [COLOR=green]Este mai eficient sa stai sa-ti jelesti de mila ca vine sfarsitul lumii decat sa te preocupe soarta celui de langa tine. Este mai comod sa te gandesti la o lume iluzorie despre care nimeni nu s-a intors sa ne vorbeasca, decat sa te preocupe durerile lumii, dureri pentru care si tu esti vinovat pentru ca ramai pasiv si nesimtitor la ceea ce se intampla intr-o societate prost croita. [/COLOR] [COLOR=green][/COLOR] [SIZE=3][COLOR=green]Unde este iubirea de aproapele de care se vorbeste in Biblie?[/COLOR][/SIZE] |
[COLOR=green]Anul trecut am fost banata pentru ca vreo doua doamne cresti-ortodocse de pe aici erau deranjate de postarile mele si atat au stat pe capul administratorului pana mi s-a interzis accesul pe forum. [/COLOR]
[COLOR=green]Ok, acum a inceput acelasi lucru. Doi dintre useri au spus administratorului ca eu le-am trimis mesaje in care i-as fi felicitat ca nu sunt "pierduti"... Chiar nu va este rusine celor care va ocupati cu asa ceva? Daca aveti sa-mi spuneti ceva, de ce nu o faceti aici, direct, in vazul tuturor? De ce sunteti lasi? De ce va ascundeti rautatea in spatele credintei? De ce sunteti ipocriti?[/COLOR] :43: |
Citat:
|
Citat:
[COLOR=green]Daca eu am o stare mai rea zilele acestea, asta nu inseamna ca doi, cinci sau sapte forumisti sa mearga cu jalba-n protap si cu minciunile in jalba sa reclame la administrator.[/COLOR] [COLOR=green]E jenant si dezonorant! [/COLOR] [COLOR=green]Nici elevii mei la scoala nu coboara la asa un nivel. Ar fi scuzabil pentru ca sunt niste copii. [/COLOR] |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Silvia, sunt zile cand postezi unde trebuie si cum trebuie. Dar sunt si zile in care cei ce citeaza din Sfintii Parinti, sunt pentru tine lipsiti de personalitate, inculti, .... Am rugamintea sa respecti si celelalte moduri de gandire. Iar daca esti lipsita de trairea in Dumnezeu, asta nu inseama ca El nu exista.
|
Citat:
Intrebarea ta e si cum ai zice ca vrei sa ti se intample ceva ca sa crezi ca exista Dumnezeu.Iubirea ,ajutorul de la Dumnezeu vine doar la persoanele care cred in el,curate la suflet ,daca tu astepti sa iti cada din cer de la Dumnezeu ca sa crezi atunci degeaba astepti.Esti profesoara de religie si nu crezi ce scrie in Biblie? Fara suparare dar mi se pare putin ciudat.Te-am rugat sa imi explici si te rog iarasi din suflet sa imi explici ce inseamna Dumnezeu pentru tine si cine este.Nu mi-ai raspuns.Poate o faci acum.Eu totusi cred ca tu esti indrepata spre ateism.. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 12:58:36. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.