Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Eurovision 2006 si votul pentru Satana (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=497)

Ioan_Ciobota 15.06.2006 19:03:21

Eurovision 2006 si votul pentru Satana

S-au stins de ceva timp luminile pe scena Eurovision 2006.
Trofeul cel mare a fost castigat de formatia Lordi din Finlanda.

"Suntem o formatie de heavy rock, cantand piese in stilul hard rock al anilor 80", spune Mr.Lordi, liderul trupei.

Ca aparitie scenica erau imbracati ca niste monstri, diavoli, personaje de desene animate etc.
Ei afirma clar ca nu sunt satanisti, cu toate ca asa pareau.
“Nu vreau sa ard in iad, vreau sa merg in cer” spune Mr.Lordi.

Nu comentez daca sunt satanisti sau nu, poate ca sunt doar niste copii teribilisti, imaturi, blocati undeva pe la o varsta oarecare.
Mr. Lordi: "Inca sunt copil. Inca mai colectez jucarii din Muppet’s. Ma joc cu personaje din Razboiul Stelelor, cu conducatorii universului, cu monstri. Imi plac paianjenii, dinozaurii etc".

Dar as vrea sa observ putin votul europenilor la acest concurs.
Am impresia ca europenii au votat explicit cu o trupa care parea clar de satanisti in momentul votului.
Cu siguranta marea majoritate dintre cei care au votat nu stiau ca Mr.Lordi se joaca cu "conducatorii universului, cu monstri" si nici ca ii "plac paianjenii, dinozaurii etc" si ca membrii trupei nu se declara satanisti.

Au votat cu imaginea prezentata de aceasta trupa in momentul respectiv: satanisti !
Interesant !

De fapt cred ca eu nu gandesc bine, daca m-as fi asteptat ca Europa sa voteze altceva decat satanisti.
Daca i-am pune pe oameni sa voteze intre Domnul Isus Cristos si Satana, este clar ca NU Domnul va castiga aceste alegeri. Oamenii iubesc mai mult intunerecul decat Lumina, pentru ca faptele lor sunt rele.

Asa ca votul Europei mi se pare normal.
Eurovision 2006 a fost oare un fel de sondaj de opinie? S-a luat pulsul opiniei publice?
Cand oamenii vor avea de ales pe antichrist, CU SIGURANTA il vor vota cu o majoritate covarsitoare.

Un alt fapt socant pentru mine a fost in timpul unei emisiuni de televiziune in direct, in care se comentau rezultatele Eurovision 2006 impreuna cu Mihai Traistaru - reprezentantul Romaniei.
Apropo, piesa Tornero cu care a participat Traistaru mi se pare foarte slaba, fara prea multa inteligenta muzicala. Doar "iii"-urile lui par cea mai inteligenta treaba in piesa asta :) :)

Revenind la ce m-a socat - a fost un telefon in timpul emisiunii, de la o romanca din Israel, care-i spunea - cu lacrimi in... glas - lui Mihai Traistaru ceva de genul: "Noi, mai multi romani credinciosi din Israel, ne-am rugat cu mana pe Biblie pentru dumneavoastra."
Mi se pare ceva la fel de stupid ca Tornero sau costumatia celor de la Lordi.
Adica acei simpatici romani din Israel cred ca Dumnezeu nu are altceva mai bun de facut decat sa traga sforile la Eurovision 2006, ca sa castige Traistaru (In paranteza fie spus, Mihai Traistaru a recunoscut ca a produs piese cu mesaj... murdar... si le-a postat pe Internet. Dar romanii din Israel se roaga ca Domnul sa-l ajute...).

Concluzia mea: daca ar fi de votat, europenii l-ar vota de departe pe Satana. Domnul Isus ar pierde la votul oamenilor.
Dar slava Mantuitorului Iisus Hristos ca nu Il intereseaza votul oamenilor, ci EL VA INVINGE !!!

Ioan Ciobota

Alexandr_Bazil 15.06.2006 22:11:25

=)) titlul e deosebit de hilar...
Lordi a castigat dintr-o conjunctura favorabila:
1. Eurovision e un concurs cu importanta redusa peste hotare. Daca era o competitie atat de importanta atunci ar fi participat si cantareti mult mai celebri, si la domeniul rock ar fi participat mult mai multe trupe consacrate.
2. Intraga comunitate de fani rock si metal au votat Lordi, care a castigat chiar spre surprinderea acelor comunitati
Acum despre imaginea satanista e stupid sa declari asa ceva, mai ales daca in timp ce cantau ei ai ascultat versurile melodiei... nu prea par in nici un fel sataniste. Intradevar la capitolul imagine Lordi sunt copii mai excentrici ai hard rockului, dar cum zicea cineva o data "nimic nu hraneste copilul din mine mai bine decat o gorila mare si verde" sau niste monstruleti care canta hard rock in cazul nostru. Incercarea la Eurovision era mai degraba un experiment decat o proba pentru acestia, cum au subliniat si fanii genului, Eurovisionul nu e un concurs foarte prestigios, dar era frumos sa vedem si aici o trupa din genul acesta castigand.
Intre Iisus si Satan, oamenii l-ar alege pe Iisus te asigur. Chiar daca tuturor le place din cand in cand sa pacatuiasca, eu zic sa nu ignoram binele din oameni, care pusi in fata unei astfel de decizii vor alege optiunea mai matura.

MMihail 16.06.2006 01:01:02

Eu zic ca majoritatea ar alege pe Satan pentru ca deja o fac... Si in momentul de fata au de ales intre Hristos si Satan si e destul de clar ce aleg majoritatea oamenilor, daca nu iti e deschide televizorul o ora pe zi la stirile protv cateva zile sa te convingi.

MARIUS_DANIEL 16.06.2006 20:48:38

Citat:

În prealabil postat de MMihail
Eu zic ca majoritatea ar alege pe Satan pentru ca deja o fac... Si in momentul de fata au de ales intre Hristos si Satan si e destul de clar ce aleg majoritatea oamenilor, daca nu iti e deschide televizorul o ora pe zi la stirile protv cateva zile sa te convingi.

Corect,asa este,ai dreptate.Lumea alege raul,si nu e intotdeauna constienta de asta,asta e si mai grav.Si mie mi-a parut rau de ce s-a intamplat la concurs si mi-am pus aceeasi intrebare legitima,cum sa castige o asemenea trupa?Bine,ulterior s-a gasit si un raspuns care a mai dres cat de cat busuiocul,acuzandu-se o mare frauda pe sistemul de vot prin internet.

spinu 18.06.2006 16:01:26

A castigat Lordi datroita lipsei unei alte trupe care sa cante mai frumos,s-a ales o melodie urata dintr-o gramada de meldoii la mana a doua.Tot Eurovisionul este praf si in afara de Ruslana ,acest concurs nu a mai scos pe nimeni pe piata muzicala, in ultima vreme.Eurovisionul este nesemnificativ in ceea ce inseamna concurs pe tema muzicala.

Alexandr_Bazil 24.06.2006 18:34:45

Nu prea ma bucur cand vad ca nici cei ce declara ca apartin "Crestinismului adevarat si drept"(ortodoxia) nu mai au incredere in binele din oameni. Si toti va referiti la oameni, care aleg fara nici un dubiu Satana in locul lui Hristos(scuzati-ma sarcasmul), ca la niste fiinte straine si distante voua, care nu stiu decat sa faca rau. Nu uitati ca fiecare om are Harul Divin, o parte din Dumnezeu in ei, deci oamenii sunt buni din natura nu rai. Ati ajuns sa acuzati, fara macar sa aleaga ceva, pe fratii vostri.Si ca sa fac o alegorie, ati ajuns ca niste frati lingusitori, care nici nu concep ca fratii lor mai dezorientati uneori sa faca ceva bun. Eu sunt un pic mai optimist, si mai increzator in omenire.

Eugen 24.06.2006 20:39:32

Draga Alexandr_Basil, aici, pe acest forum, dupa cum poti constata, se intalnesc oameni de cele mai diverse opinii si convingeri (si tu esti unul dintre ei). Ideal este asa cum ai spus tu, ca fiecare sa vada in celalalt Chipul lui Dumnezeu si sa nu-i judece actiunile. Dar, de multe ori suntem tentati sa judecam oamenii dupa faptele lor, uitand ca actiunile lor sunt motivate de o multitudine de factori, pe care numai Dumnezeu, Stiutorul inimilor, le poate pune in balanta.
Inegalabilul parinte Galeriu, avea o vorba adanca: "trebuie sa devenim nepatimitori si compatimitori". Dar asta deja e o caracteristica a sfinteniei, fata de care, vai, noi cei mai multi, suntem departe.

MARIUS_DANIEL 24.06.2006 22:43:26

Citat:

În prealabil postat de Alexandr_Bazil
Nu prea ma bucur cand vad ca nici cei ce declara ca apartin "Crestinismului adevarat si drept"(ortodoxia) nu mai au incredere in binele din oameni. Si toti va referiti la oameni, care aleg fara nici un dubiu Satana in locul lui Hristos(scuzati-ma sarcasmul), ca la niste fiinte straine si distante voua, care nu stiu decat sa faca rau. Nu uitati ca fiecare om are Harul Divin, o parte din Dumnezeu in ei, deci oamenii sunt buni din natura nu rai. Ati ajuns sa acuzati, fara macar sa aleaga ceva, pe fratii vostri.Si ca sa fac o alegorie, ati ajuns ca niste frati lingusitori, care nici nu concep ca fratii lor mai dezorientati uneori sa faca ceva bun. Eu sunt un pic mai optimist, si mai increzator in omenire.

Corect,nu te contrazic.Iti dau dreptate,stii de ce,pentru ca asa cum ai spus si tu binele exista in fiecare din noi,nu spune in Biblie ca omul a fost facut dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu?Dar omul este supus pacatului,si daca are fire mai slaba si nu detine principii sanatoase de viata,nu traieste dupa cuvantul lui Dumnezeu,acestea il vor pierde,pentru ca inseamna ca nu are credinta.Ca sa revenim la subiect,am citit si eu ca cei din trupa Lordi nu se declara satanisti,dar melodiile pe care le canta si felul cum se imbraca denota tocmai faptul ca sunt satanisti.Asta imi aduce aminte de multi tineri,si nu numai,din ziua de azi,care vin la biserica,se inchina ,poarta cruci la gat si bineinteles sustin sus si tare ca sunt ortodocsi,iar in viata de zi cu zi fumeaza,beau,injura,intretin relatii sexuale(normale si/sau anormale),cu mai multi parteneri si ei chiar traiesc cu impresia ca a fi ortodox inseamna doar sa o spui din gura,sa mergi la biserica(de unde invaribil vor pleca spre locuri ale pierzaniei)si sa porti cruci de aur ostentativ la gat.Sa ne intelegem,oameni buni,un bun ortodox nu este acela care face mai multe cruci in biserica si spune toata ziua cat de credincios este,un bun ortodox il are pe Hristos in inima lui si incearca sa-i pastreze invataturile cat mai bine si sa le aplice in viata lui,un bun ortodox incearca sa fie mereu un om cat mai bun,pe placul lui Dumnezeu.Asa sa ne ajute Dumnezeu!

Eugen 25.06.2006 17:46:23

Trebuie sa te contrazic putin, in sensul ca, din cei ce "vin la biserica", nu cunosc nici macar un caz, care sa faca acele pacate mentionate de tine (nu ma refer la cei ce "vin la biserica" de Pasti, ca "sa ia lumina"). Toti cei care vin la biserica, vin pentru a primi Lumina (Lumina fiind Hristos, Lumina lumii), ceilalti, care ajung intamplator nu trebuie mentionati, pentru ca nu raman in biserica si nu sunt preocupati de cresterea lor duhovniceasca, chiar daca se declara ortodocsi cu gura, dar cu fapta tagaduiesc dreapta credinta.

MMihail 26.06.2006 00:29:30

Alexandr_Bazil: "Nu prea ma bucur cand vad ca nici cei ce declara ca apartin "Crestinismului adevarat si drept"(ortodoxia) nu mai au incredere in binele din oameni. Si toti va referiti la oameni, care aleg fara nici un dubiu Satana in locul lui Hristos(scuzati-ma sarcasmul), ca la niste fiinte straine si distante voua, care nu stiu decat sa faca rau. Nu uitati ca fiecare om are Harul Divin, o parte din Dumnezeu in ei, deci oamenii sunt buni din natura nu rai. Ati ajuns sa acuzati, fara macar sa aleaga ceva, pe fratii vostri.Si ca sa fac o alegorie, ati ajuns ca niste frati lingusitori, care nici nu concep ca fratii lor mai dezorientati uneori sa faca ceva bun. Eu sunt un pic mai optimist, si mai increzator in omenire."
De obicei se judeca faptele - sa fim seriosi nu`i cunoastem pe tinerii respectivi, nu`i criticam pe ei, nu`i invidiem, nu le vrem raul. Deobicei critica aceasta se naste datorita unei opozitii puternice impotriva pacatului, lucru bun in opinia mea. Nu trebuie sa devenim delasatori, iertatori in lupta cu pacatul. Cu pacatul nu ai ce discuta, il tai si gata.
Cel mai bine spune Apostolul Iuda Iuda 1, 23
"de altii, insa, fie-va mila CU FRICA, URAND si camasa spurcata de pe trupul lor."
Este extraordinar ce spune aici Apostolul. Trebuie avut grija cand ai mila, nu cumva sa ajungi sa accepti pacatul fara sa iti dai seama, din "mila".

Alexandr_Bazil 26.06.2006 07:20:40

Aici gandirea mea si a ta Mihai merg in directii opuse. Eu iti zic altceva: nu lupta raului cu rau. "Nu trebuie sa fim iertatori cu pacatul" ziceai. Ei bine eu iti zic iarta pacatul, la fel cum Dumnezeu ti le iarta pe ale tale. Nu uri pana si "camasa spurcata de pe trupul lor" ci iubeste-i ca pe fratii. Asta era de fapt mesajul Lui Hristos: Sa iubim. Sa iubim toti oamenii indiferent ca vad lumea altfel decat noi, indiferent daca fac lucruri ce nu ne plac, indiferent ca nu suntem de acord cu ei.
Pace

Verum 29.06.2006 05:35:53

Nu stiu cum puteti voi gandi asa dar pe mine deja ma plictiseste Marea Lupta. Atat de trambitata si anuntata insa nimanui nu-i pasa de mine.
In Biblie nu e scris numele meu si eu am si eu o viata si daca nu am facut rau nu trebuie sa suport atatea rele si sa imi fac atata sange rau din vina altora. Dar ce conteaza un suflet nu?
Ei bine eu sunt ukrainean, nu stiu cat conteaza pentru voi si am pe sifonier 2 pusti Dragunov cu luneta (dintre care una chiar de colectie cu accesorii imbunatatite). Cu aia pot ochi boasele unui tantar pe intuneric de la sute de metri distanta.
Dat fiind ca viata mea e scurta si vreau sa apuc sa traiesc si eu intr-o lume normala sper ca nu pare deplasat sa imi doresc sa nu fiu nevoit sa astept atat. Hai aratati-mi-l pe ala rau ca sa se termine cu asteptarea asta.

O fi anticristul cine o fi dar pe lumea asta sa te feresti de niste frati ukraineni nervosi carora le-ai facut atat amar de vreme zile fripte. Daca maine i-as vedea pe cei 2 prorooci care ar spune ala e anticristul ok, e contractul meu. N-o sa ratez nicicum si tinand cont de ce spune Biblia nu cred ca o sa invie. Satan nu poate da viata! Deci unde e bastardul?
Iisus va poate mantui pe toti, a mai facut-o insa eu nu pot astepta atat, sunt o fire practica si as vrea sa se termine rapid cu ala. Am prea putin timp la dispozitie si promisiunile pe care le tot spune preotul la slujba raman tot promisiuni.

MMihail 29.06.2006 07:12:57

Alexandr_Bazil - tu nu intelegi mesajele mele, le distorsionezi in gandirea ta. Ce zic eu si ce intelegi tu. Eu vorbesc de ura impotriva pacatului, ura de care vorbesc si Apostolii si tu zici ca eu vorbesc de ura impotriva celor care fac pacatul. Asta e ori rea-vointa din partea ta, ori lipsa de atentie.
Cand apostolul spune sa urasti camasa spurcata de pe trupul lor, nu se refera sa-i urasti pe faptuitorii pacatului, ci pacatul insusi.

Darius 29.06.2006 08:38:29

Verum, daca grija ta ar fi rugaciunile si postul n-ar trebui sa ne intrebi unde este cel rau sa-l impusti. Daca ai fi citit vietile Sfintilor Apostoli ai fi luminat cu ce arme trebuie luptat impotriva celui rau care a avut grija sa ai armele acelea in casa. Dumnezeu sa ne fereasca de ura. Parintele Paisie Aghioritul, Dumnezeu sa-l miluiasca, in rugaciunile sale se ruga pentru iertarea diavolilor la Dumnezeu. Acestea sunt armele.
Iarta-ma daca te-am jignit in vreun fel.
Doamne ajuta.

Alexandr_Bazil 29.06.2006 09:25:43

Scuza-ma Mihai, vroiam de fapt sa iti zic un lucru: nu ajuti pe nimeni prin acuzatii, ci prin iubire. Nu judeca, iubeste.
Pace

Darius 29.06.2006 14:30:48

Verum, merit ce mi-ai spus.
Sa de-a bunul Dumnezeu ca ceea ce ti-am spus sa nu fie prima cearta din cele doua de care duhovniceste ai parte in viata si care nu stim niciodata cum sunt socotite.
Oricum tot simpatic esti, parca ma vad si eu intr-o perioada a mea. Eram teribil si de multe ori imi venea sa musc din pereti. Ma intreb unde eram acuma daca ma intalneam cu tine si ma impuscai? Raman intrebari la care niciodata nu vom afla raspuns. Dar este pacat sa nu apucam sa le punem.
Multumim Sfintilor de ziua aceasta ca se roaga pentru noi.

Alexandr_Bazil 29.06.2006 15:49:59

Hmmm... imi amintesti de mine acum 2 ani. Gata sa lupt pt cauza prin orice mijloace... acum m-am mai maturizat, si am adoptat crezul:"Sunt multe cauze pentru care sunt pregatit sa mor, dar nici una pentru care sunt pregatit sa ucid"(initial a fost spus de Gandhi cred). Domnul cu tine Verum
Pace

Verum 29.06.2006 16:17:35

Darius nu te-as omora pentru nimic in lume. L-as omora doar pe anticrist si gata, ca sa se termine circul asta. Il iubesc pe Dumnezeu, Il iubesc pe Iisus dar trebuie sa ma iubesc si pe mine. Razboiul Divinitatilor dureaza ceva timp iar eu nu am timp, tocmai asta e.
Iisus m-a impresionat pentru faptul ca a Inviat. Invierea bate timpul, e adevarat, si m-as putea gandi mai mult la Inviere, insa vreau sa traiesc timpul asta. Vreau familie, vreau copii, vreau sa fac toate chestiile alea normale si considerate plictisitoare de modernistii UE-ului.
Orice se interpune intre mine si aceste dorinte trebuie dat la o parte fie ca e chiar un anticrist. Tot om e si n-are piele antiglont.

Suntem de aceeasi religie si ma uit pe site-ul vostru si nu vad nimic despre semne. E adevarat ca Eurovisionul a avut o tenta satanica insa aia sunt niste bufoni fata de adevaratii satanisti.
Cititi, Bulgaria anul asta introduce buletinele biometrice!!!!!!!! OPAAA
Este ca urmam noi? La noi vad ca se vorbeste cu seninatate despre asa ceva. In Anglia deja se fac implanturi sub pielea de pe mana cu un cip care contine multe date.
Procesul de insemnare a inceput.
Nu vad nimic scris despre aceste semne! Paradoxal e ca si daca le vezi nu ai ce face. Aia tot luau locul I la Eurovision, noi o sa fim obligati sa purtam buletine biometrice. Cine nu o sa vrea o sa intampine greutati mari in a cumpara si a vinde, in a se angaja si a calatori etc...

Si totul se poate rezolva cu un glont. Nenorocitul traieste! Sunt ferm convins ca este deja nascut si are si ceva ani ca prea sunt in toi astfel de pregatiri. Dar nimeni nu stie unde este sau cine este!

Alexandr_Bazil 29.06.2006 16:24:11

Verum nu uita: pana si cel mai nobil suflet in lupta cu monstrul devine monstrul.
Lordi cum au declarat si ei sunt o trupa menita sa amuze, eu zic ca diferenta a afectat pe multi.
Din moment ce Il susti pe Dumnezeu si pe Iisus, ti-as zice sa sustii si principiul "Iubeste-ti dusmanul". Am auzit pe multi zicand ca ei personal l-ar impusca pe Anticrist cand il vad... eu as fi zis acelasi lucru cu ceva timp in urma. Acum zic asta: nimeni nu poate sa se lupte cu raul, prin rau, cu moartea prin moarte, si cu violenta prin violenta. Nimic nu se va rezolva printr-un glont.
Pace voua.

Verum 29.06.2006 20:34:38

Bun dar raul invinge atunci cand oamenii buni nu fac nimic. Si sunt foarte putini cei care ar face ceva. Din ce in ce mai putini pentru ca sunt din ce in ce mai lasi si mai speriati.

Un om las sau speriat nu crede cu tarie in Dumnezeu! Cand crezi in Dumnezeu poti sa te pui si fata Guvernului si sa stai neclintit cerand drepturile celor legati de nevoi. Dar cati ar face asta? Nu poti sa stai in fata Guvernului ca incurci circulatia... hmmm :)

A zis cineva ca e oricand pregatit sa moara pentru un crez dar nu sa ucida. Eu cred ca si cei pregatiti sa moara pentru un crez sunt putini.
Tu vorbesti in pilde iar eu sunt un om practic.
Tu imi propui practic sa nu il impusc in cap ca nu va fi un succes ci din contra. Bun, il impusc in picior ca sa ii atrag atentia si ii spun ca il iubesc si ca a apucat pe un drum gresit. Ii cer sa se lase iubit si sa incerce si el acest sentiment fata de oameni ca sa pot avea si eu viata mea linistita. E bine asa?

Nu mai vreau pilde. Oricine e gata sa raspunda prin pilde sa se gandeasca la mine ca la un om prost care nu pricepe aluzii. Vreau un sfat clar, direct si la obiect!
...
...
Ce ciudat! Noi nu suntem in stare sa oprim raul din semenii nostri care se petrece sub ochii nostri insa vorbim in pilde. Noi credinciosii nu suntem in stare sa ridicam o voce clara impotriva celor ce ne conduc si ne fura zambind insa suntem convinsi ca avem puterea de a lupta cu dracii, demonii si chiar cu anticristul. Vai de noi!
Anticristul o sa invinga si daca e sa fie invins doar de Iisus si Dumnezeu va fi invins, nu de om. Biblia are dreptate si asta e un mare adevar.

Cand demonul imbolnaveste, ucide, desparte, murdareste,... noi vorbim in pilde. Demonul e practic si practic isi duce la indeplinire lucrarea lui nenorocita. Noi vorbim in pilde. De ce naiba? Dumnezeu e practic. E de ajuns sa te uiti la om si la ce ne inconjoara ca sa iti dai seama de practica Dumnezeiasca. Dumnezeu e foarte practic! Noi suntem copiii Lui si ar trebui sa fim mai practici in ceea ce priveste aceasta lupta nu sa vorbim in pilde.

Verum 30.06.2006 07:23:41

Vreau sa te intreb...
De unde stii ca raul nu va invinge niciodata?

E adevarat ca e scris in Biblie dar banuiesc ca exista o carte si a celor rai in care e scris cu totul altceva.

Am citit despre rau care invinge Inger, am citit despre rau care invinge Sfant si rau care corupe calugar.
Ti-am zis ca sunt o fire practica si nu pun botul la definitia binele invinge intotdeauna. Sunt multe exemple in istoria omenirii cand raul a invins.

Raul e o Divinitate si cu siguranta are puteri de care trebuie sa ne temem si pe care sa le luam in serios. Simpla si banala vorba raul nu invinge niciodata te face sa pui capul pe perna linistit dar nu schimba lucrurile. Imediat ce ai adormit raul lucreaza si nu esti in siguranta.
Cunosc raul mai bine decat ai crede si stiu ca nu trebuie subestimat niciodata.

Ai un mesaj pacifist tu si te respect pentru asta. Mesajul pacifist crestin imi starneste emotii puternice de fiecare data ca prima oara. Sa ii ierti pe cei care iti fac rau si sa ii iubesti ca pe tine insuti! Cand spun asta pare o nebunie, insa imaginea Mantuitorului care face acest lucru ma infioara. Vorba goala pare nebunie insa implinirea faptei aduce maretia.

Eu sunt pentru o revolutie. O revolutie va fi! Cand Iisus a adus mesajul a fost o revolutie fantastica. Conceptul iertarii pe care l-a adus Iisus si modul de viata pe care il propune starneste o revolutie in ziua de azi daramite atunci la vremea respectiva?!
Nu stiu daca termenul corect e revolutie dar cu siguranta e ceva dinamic, nu ceva static, e ceva practic, nu ceva teoretic.

Si Iisus a avut o iesire violenta!! Singurul moment cand a avut o iesire violenta a fost cand a daramat mesele negustorilor din templu. Violenta e o parte a noastra. Violenta poate fi rea sau poate fi buna.
Gandeste-te ca vrei sa scoti un om din apa. Un om care e in pericol de inec. Primul lucru care il faci cand ajungi langa el e sa il plesnesti. Il plesnesti pentru ca se comporta incontrolabil si te poti ineca alaturi de acel om daca face asa. Odata ce l-ai plesnit se calmeaza si poti sa il scoti din apa.

Nu poti trage niste concluzii definitorii referitoare la violenta. Parerea mea...

Alexandr_Bazil 30.06.2006 09:59:34

Ingeri, Sfinti, calugari invinsi de rau.... astea nu sunt victorii fizice, ci spirituale. Oamenii buni sunt invinsi cand devin ca dusmanii lor. Cum imi zicea un bun prieten "Raul poate castiga cel mult teren, Binele deja a invins"

P.S. astept exemplele istorice

Eugen 30.06.2006 10:00:31

Of, copii, voi nu sesizati ca noi, daca suntem crestini, ne-am asumat (sau ar trebui sa ne asumam) Crucea? Ca drumul spre Inviere trece prin Cruce? Nimeni nu este scutit de cruce, din cei ce-si zic si cred ca sunt crestini.
Pregatiti-va de martiraj, asta ne asteapta. Spovediti-va si impartasiti-va cat mai des, pentru ca sa aveti puterea martiriului, asa cum o aveau primii crestini.
Noi suntem deja morti! Cine mai crede ca e viu, cand moartea a inceput odata cu nasterea noastra?
Verum, poti omori pe unii din cei ce-ti fac rau, sta in puterea ta, dar sangele lor va striga la Dumnezeu si va cere razbunare. Si vei fi la rândul tau omorât de altii, fiindca Dumnezeu va îngadui asta, oricate arme sofisticate ai avea. Pentru ca si ei sunt fii ai Aceluiasi Tata. Nu sunt rai din fire, crezi ca sunt rai pentru ca v-a invrajbit satana pe unii contra altora, ca sa va ucideti si sa va pierdeti. "Atunci Iisus i-a zis: Intoarce sabia ta la locul ei, că toti cei ce scot sabia, de sabie vor pieri" (Mt. 26,52). Mantuitorul Iisus a invins moartea, murind pe cruce. Si noi, daca vrem sa fim vii, in veacul ce va veni, trebuie se-I urmam exemplul.
ISAIA cap. 53:
1. Cine va crede ceea ce noi am auzit si bratul Domnului cui se va descoperi?
2. Crescut-a înaintea Lui ca o odrasla, si ca o radacina în pamânt uscat; nu avea nici chip, nici frumusete, ca sa ne uitam la El, si nici o înfatisare, ca sa ne fie drag.
3. Dispretuit era si cel din urma dintre oameni; om al durerilor si cunoscator al suferintei, unul înaintea caruia sa-ti acoperi fata; dispretuit si nebagat în seama.
4. Dar El a luat asupra-Si durerile noastre si cu suferintele noastre S-a împovarat. Si noi Îl socoteam pedepsit, batut si chinuit de Dumnezeu,
5. Dar El fusese strapuns pentru pacatele noastre si zdrobit pentru faradelegile noastre. El a fost pedepsit pentru mântuirea noastra si prin ranile Lui noi toti ne-am vindecat.
6. Toti umblam rataciti ca niste oi, fiecare pe calea noastra, si Domnul a facut sa cada asupra Lui faradelegile noastre ale tuturor.
7. Chinuit a fost, dar S-a supus si nu si-a deschis gura Sa; ca un miel spre junghiere s-a adus si ca o oaie fara de glas înaintea celor ce o tund, asa nu Si-a deschis gura Sa.
8. Întru smerenia Lui judecata Lui s-a ridicat si neamul Lui cine îl va spune? Ca s-a luat de pe pamânt viata Lui! Pentru faradelegile poporului Meu a fost adus spre moarte.
9. Mormântul Lui a fost pus lânga cei fara de lege si cu cei facatori de rele, dupa moartea Lui, cu toate ca nu savârsise nici o nedreptate si nici înselaciune nu fusese în gura Lui.
10. Dar a fost voia Domnului sa-L zdrobeasca prin suferinta. Si fiindca Si-a dat viata ca jertfa pentru pacat, va vedea pe urmasii Sai, îsi va lungi viata si lucrul Domnului în mâna Lui va propasi.
11. Scapat de chinurile sufletului Sau, va vedea rodul ostenelilor Sale si de multumire Se va satura. Prin suferintele Lui, Dreptul, Sluga Mea, va îndrepta pe multi, si faradelegile lor le va lua asupra Sa.
12. Pentru aceasta Îi voi da partea Sa printre cei mari si cu cei puternici va împarti prada, ca rasplata ca Si-a dat sufletul Sau spre moarte si cu cei facatori de rele a fost numarat. Ca El a purtat faradelegile multora si pentru cei pacatosi Si-a dat viata.

Intrebi, de unde se stie ca raul nu va invinge niciodata? In primul rand pentru ca raul a fost invins cand satana si ingerii lui au fost aruncati din Cer; daca era mai puternic, ar fi imparatit in locul lui Dumnezeu. Raul este prezent in viata noastra, dar ca ajutor la mantuire, in sensul ca, fiind ispititi si depasind ispitele, ne-am invins firea, si "cine si-a invins firea, negresit s-a ridicat deasupra firii" (Sf. Ioan Scararul). Asta e "lepadarea de sine" de care vorbeste Mantuitorul: "Atunci Iisus a zis ucenicilor Sai: Daca vrea cineva sa vina dupa Mine, sa se lepede de sine, sa-si ia crucea si sa-Mi urmeze Mie" (Mt.16,24). Celelalte caderi, de care spui nu se fac fara stirea si voia lui Dumnezeu, cu finalitati care noua ne scapa, asa cum, in spatele unui goblen sau a unei tesaturi vedem numai ate si noduri, fara a avea imaginea clara si de ansamblu a desenului.
Raul nu este un dumnezeu (in nici un caz cu D mare), este o creatura, un inger cazut, care ne influenteaza gandurile.
Mai scrii ca esti pentru o revolutie!
Ce-au adus bun revolutiile in istoria omenirii? Fiecare revolutie a insemnat "Sculati-va voi de la masa, ca sa ne asezam noi". S-a plecat cu ideea de dreptate si egalitate si s-a ajuns la cea in care unii sunt mai egali decat altii. Iisus n-a adus nici o revolutie, El S-a dat pe Sine, ca Trup si Sange (jertfa euharistica) pentru viata lumii, sau daca vrei, revolutia a fost una interioara, in masura in care suntem dispusi sa-L urmam.

Eugen 30.06.2006 10:37:42

Verum, vad ca esti bine informat, ce sunt buletinele biometrice?
In ce masura sunt obligatorii? Am mai citit de cipuri care se implanteaza, in Australia, la angajatii bancilor si la cei din armata. Stiu ca recent si in SUA au incercat sa le impuna imigrantilor, ceea ce a creeat o miscare de rezistenta.

Alexandr_Bazil 30.06.2006 11:53:34

Cam asta ziceam si eu Eugen...merci ca ma aprobi :)

Verum 03.07.2006 06:14:17

Eugen iarasi pilde... insa...
Citat:

8. Întru smerenia Lui judecata Lui s-a ridicat si neamul Lui cine îl va spune? Ca s-a luat de pe pamânt viata Lui! Pentru faradelegile poporului Meu a fost adus spre moarte.
Foarte interesant ca aceste randuri incep chiar cu cifra 8. Probabil stii semnificatia acestei cifre deci o sa intru direct in subiect.
Exprimarile neamul Lui si poporului Meu ma duc cu gandul la orice altceva decat roman si Romania.
Eu cred intr-un Dumnezeu Atotputernic, un Tata si un Creator dar sa imi fie cu iertare nu pot sa cred intr-un Dumnezeu numai al evreilor.
Chiar si in scena cu Moise care cu puterea Lui despica marea vad o chestie nepotrivita. Evreii scapa prin mare si apoi ostirile egiptene sunt inecate. Dumnezeul evreilor e un pic cam crud, si imi cer iertare daca vorbesc cu pacat, pentru ca mor primii nascuti ai egiptenilor iar primii nascuti sunt copii fara de pacat. Dumnezeul lor e crud cu dusmanii lor si iertator cu evreii. Cam convenabil as spune! De asta multi l-au si renegat pe Iisus, conceptul iertarii nepotrivindu-se imaginii de razbunare.

Iar daca Dumnezeu i-a ales pe evrei ca fiind poporul Lui noi restul ce suntem? Ceva nu se pupa si Biblia cu siguranta are niste texte modificate. Eu sa cred intr-un Dumnezeu care are deja un popor preferat? Ma simt un pic cam fiul vitreg in cazul asta...
Si daca sunt fiul vitreg, atunci al cui fiu sunt?
Ceva nu se leaga la Dumnezeul evreilor. Cel al Lui Iisus da, e cu totul altceva dar la evrei ceva nu se leaga.

Oricum ce spun eu sunt simple pareri pentru ca nu am puterea de intelegere a acelor fapte si nici puterea de intelegere a Vointei Lui.

Iisus a murit pentru noi si numai acest gand ma face sa simt o tristete foarte mare. E o tristete amestecata cu rusine pentru ca uneori cand pacatuiesc ma gandesc ca Iisus a fost rastignit pentru astfel de pacate de la care te poti abtine.
Dupa 2000 de ani de la cuvintele Lui suntem sclavii acelorasi vicii si comitem aceleasi pacate. Avem fastfood, internet si climatronic in masina insa mare lucru nu s-a schimbat.
Ceva TREBUIE sa se intample ca asa nu mai merge!!

Referitor la buletinele biometrice o sa deschid un topic nou si o sa dau detalii clare, tehnice cat si considerentele legate de aspectele politice si sociale.
O sa pun si niste linkuri catre site-urile care promoveaza aceste chestii ca sa va convingeti mai clar cum sta treaba. O sa explic si ce sunt cartile de credit, cum sunt folosite pentru a manipula si multe alte aspecte.
Plasticele sunt o forma clara de manipulare si de control insa banii au multe caracteristici ascunse menite iarasi aceluiasi tip control.

BotosRemusEmilian 20.04.2008 22:28:26

Frate ioan Ciobotea, vino la credinta inapoi. Vino in Ortodoxie. Altfel nu ai sa te mantuiesti. Si iubeste si pe satanisti, si ajuta-i dupa putinta, caci si Domnul Dumnezeu ii iubeste. Hristos a inviat !

veilur 21.04.2008 21:43:18

Sa lasam pe altii sa teoretizeze, iar noi sa ne vedem practic de viata si pacatele noastre, dar facand ceva, schimband ceva, sa nu mai fim sclavii viciilor in continuare.
Iar faza ca Adam a "halit un mar" trebuia sa se intimple, pentru a fi pusa la incercare ascultarea omului, iar femeia a cedat prima, in ciuda faptului ca a fost a doua creata...

BotosRemusEmilian 22.04.2008 21:20:29

Sa ai de grija Veilur, e pacat impotriva Duhului Sfant, sa "ne vedem noi de pacatele si patimile noastre" si pai, hai sa lasam pe altii sa faca aia si aia. Atata vreme cat esti in viata fa tot ce poti, pentru tine si pentru cel de langa tine. Daca nu, nu e bine. Si mai mult nu spun.
Iar pacatul stramosesc, nu "trebuia sa se intample", ci asa A ALES omul. Imagineazati ca in fiecare moment al vietii tale, poti face 2371 de lucru, in orice secunda. Din acele multe lucruri tu alegi pentru secunda x sa faci un lucru. Ei, Dumnezeu, stie toate cele 2371 de lucruri din care tu poti alege, insa pentru fiecare om de pe fata pamantului. In functie de alegere, vor decurge toate cele urmatoare alegerii si tot asa. Adam si Eva, au fost si ei, in situatia de a alege, puteau alege oricare din cele 2371, si au avut si jumate din ele, spre exemplu care erau bune de ales. Au ales insa una rea, si au cazut in pacat si deci, de langa Dumnezeu. In functie de alegerea facuta, au urmat toate celelalte, pana azi. Intelegi ? Asa ca ia aminte la urmatoarea decizie, ai de ales dintre 2371 de variante. Alege bine. Hristos a inviat !

veilur 23.04.2008 13:31:49

Citat:

În prealabil postat de BotosRemusEmilian
Sa ai de grija Veilur, e pacat impotriva Duhului Sfant, sa "ne vedem noi de pacatele si patimile noastre" si pai, hai sa lasam pe altii sa faca aia si aia. Atata vreme cat esti in viata fa tot ce poti, pentru tine si pentru cel de langa tine. Daca nu, nu e bine. Si mai mult nu spun.

Adica sa incep de acum sa ii sacai si pe ceilalti cu religia, vrei tu sa spui, nu? Hai ca aici esti indraznet! :D Stii ce se intimpla cand incepi sa spui si celorlalti despre credinta sau cu religia? Esti ignorat din prima, daca nu cumva se lasa cu atitudini arogante sau cu cearta. Ultima oara cand am deschis un subiect religios cu cineva cunoscut mie, s-a lasat cu multe carteli si chiar cearta, si mai mare pacat mi-am facut, ca daca taceam era mai bine. Plus ca nivelul la care sunt eu acum in credinta, nu imi permite sa dau sfaturi nimanui despre credinta sau sa ii indemn cumva sa faca si ei la fel cum as vrea eu, pentru ca in primul rand nu am atata curaj pentru ca inca ma stapanesc pacatele, iar in al doilea rand pentru a nu cadea in mandrie.

Ora este GMT +3. Ora este acum 12:53:41.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.