![]() |
Curiozitate...
Pentru creatia lui Dumnezeu,care cuprinde si fauna,flora si Terra in general,care este din ce in ce mai distrusa si batjocorita de OM,se preocupa cineva din cei care spun ca il iubesc pe Dumnezeu?
Va multumesc anticipat! |
Ciudat...
Chiar absolut nimeni nu poate raspunde?
|
Sigur ca se preocupa. Ecologistii si nu numai.
Doamne ajuta ! |
De ce doar ecologistii?Noi,restul oamenilor ce avem,noi nu locuim tot pe Terra,nu ar trebui sa protejam creatia care ne-a fost data in grija?
Dragostea lui Dumnezeu e oare facuta sa se reverse doar asupra omului si noi ar trebui sa ne axam doar pe iubirea visavi de semeni?E o nedumerire a mea... |
Dumnezeu poate crea oricând o lume noua.
Ecologia e o deviatie ca multe altele. Desigur e placut ca natura sa fie nealterata, dar e o placere lumeasca. Dumnezeu ne cheama la vesnicie, nu la lumea trecatoare de acum. |
ce sa facem daca romanii cumpara la masini, se duc cu ele peste tot si polueaza....sunt un ecologist, si va jur ca nu le mai suport....pe aceste masini....toata ziua se duc si pana la paine...blocheaza ratb-ul sambata noaptea...e ceva de groza...ce amenzi le-as da ....:39:
|
Natura si vietuitoarele sale sunt o placere lumeasca?!
Ecologia o deviatie?Dar tu negi viata insasi si pe Dumnezeu odata cu ea! Ce replica sa mai dai la asemenea rationament...mai ai ce?Trist,foarte trist...pe cuvant. Cu o astfel de gandire e normal sa fuga atat de multi de biserica ortodoxa si sa caute refugiu si raspunsuri in altele.Cu toate acestea,sper ca nu toti cei care fac parte din aceasta biserica gandesc in acest mod.Ar fi nespus de trist... Totusi,am cunoscut mai demult un preot calugar,foarte cunoscut in lumea ortodoxiei,dar nu o sa-i dau numele,care am vazut ca gandeste altfel in aceasta privinta.Sper din tot sufletul sa fie mai multi ca dansul! |
Eu am argumentat de este o aberatie. Daca nu poti sa argumentezi, taci.
|
Si care este argumentul?Ca Dumnezeu poate creea oricand o lume noua?Asta consideri dumneata un argument?
Asa ti-a spus El:"Fiule,puteti distruge toata creatia mea dupa bunul plac,ingrijiti-va de cele vesnice doar,in rest traiti legati ochi si cu urechile astupate?" Si de ce sa tac?Aici face legea pumnul pus in gura interlocutorului? |
Nu ti-a pus nimeni pumnul în gura, dovada ca postezi din nou. Era un apel la bun simt.
Da, e un argument. Tu continui sa delirezi fara argumente. |
Citat:
Doamne ajuta ! |
Citat:
|
http://www.youtube.com/watch?v=3n31Y3Eeqic
Draga domnule,daca dumneata consideri acela un argument "solid",atunci le voi folosi si eu pe ale mele.Si anume:consider ca Dumnezeu isi iubeste intreaga creatie,care cuprinde pe langa oameni si animale,plante si absolut orice constituie natura. Consider ca o parte de dumnezeire se afla in orice particica a acestui univers.Suntem parte dintr-un intreg si totul trebuie sa coexiste in armonie.Daca restul intregului este afectat,inevitabil vom fi si noi. Batjocorind sau inchizand ochii la batjocorirea acestei creatii,ne facem partasi la distrugerea ei. Dumnezeu trebuie privit cu sufletul,dar eu vad ca multi de aici il privesc printr-un ciob de sticla sparta si spun ca acela este adevarul si ca l-au gasit pe Dumnezeu. Nici nu e de mirare ca o mana de oameni influenti fac legea pe acasta planeta,restul au mintile spalate intr-un fel sau altul si pot fi manipulati cu usurinta,in asa fel incat sa nu mai stea nimanui in coaste! |
Ai dreptate Ovidiu,ma scuzi...nu am citit eu atent.
|
"Noi toti ! Cel ce nu iubeste natura , florile, animalele , are sufletul pustiit. Acolo unde florile abunda in casa cuiva sa fiti sigur ca acela il iubeste cu adevarat pe Dumnezeu, iar floarea , planta de nu-i iubita , piere se ofileste, precum sufletul neiubitor si impietrit."-ma bucur ca sunt printre voi si oameni cu sufletul deschis.
|
Citat:
|
Multumesc,cristiboss56!
Am intrat pe pagina ta si m-am uitat peste albume.Ce sa spun...un mic coltisor de rai!:) "Cautam minuni neancetat, dar uitam si trecem nepasatori pe langa ele , zi de zi. Vrem sa-L vedem pe Dumnezeu, dar atat de orbi suntem incat nu ne dam seama ca-L vedem efectiv, zi de zi !"- ai mare dreptate!Mi-as dori sa poata vedea asta din ce in ce mai multi oameni! |
Unul din Acatistele cele mai frumoase pe care le am este si acela "Slava lui Dumnezeu pentru toate"din care reproduc cateva randuri : Slava Tie Celui ce mi-ai aratat frumusetea universului ; Slava Tie pentru sarbatoarea vietii ;Slava Tie pentru mireasma lacramioarelor si a trandafirilor ; Slava Tie pentru dulcea felurime a poamelor si a fructelor ; Slava Tie pentru dimantina sclipire din roua diminetii; Slava Tie pentru surasul unei desteptari senine ; Slava Tie pentru viata pamanteasca, prevestitoare a celei ceresti ;Slava Tie Celui ce scoti din negreala pamantului diversitatea culorilor, gusturilor si mirezmelor ; Slava Tie , ca ne-ai inconjurat cu mii si mii de fapturi ; Slava Tie si sarut cu evlavie urma pasilor Tai nevazuti ;Slava Tie pentru nadejdea frumusetii ideale, nemuritoare si vesnice ; Slava Tie Dumnezeule , in veci ! + ( cuvintele sunt de prisos).
|
Citat:
|
Foarte buna intrebare!
Eu cred ca nu doar ecologistii trebuie sa se ocupa,ci noi toti,noi cei care suntem oameni si stapanim,pe perioada vietii,pamantul;"flora,fauna si intreg Terra".pentru ca ne pretindem oameni si mai mult decat atat,Slujitori ai Celui care a creeat toate acestea.Deci,in primul rand din respect pentru credinta noastra trebuie sa protejam toate acestea,se impune de la sine,si-n al doilea rand pentru ca,de fapt stirpindu-le in picioare,ne taiem creca de sub aceleasi picioare,caci toate acestea reprezinta un ecosistem care ne avantajeaza numai daca il respectam cum se cuvine. Dar nu suntem nici pe departe credinciosi,ci niste avari,poate ca mai avari decat a putut concepe insusi Dumnezeu cand a creeat toate acestea,altfel poate ca ne-ar fi dat sa ne ajunga...ca nu ne mai saturam de atata profit si de atata distrugere,uneori creeata doar din placere.Si mai grav! La acest capitol,no comment!N-am inteles niciodata cum poate exista atata foame pe pamant,in timp ce 2%dintre oameni detine toata hrana omenirii...cum poate sa o suporte?Nu este prea mult pentru ei?Nu!,pentru ca omul nu are limite,dar animalul Da,si ma intreb uneori,de ce ne-a fost data oare aceasta superioaritate a ratiunii,ca sa ne inalte sau ca sa ne doboare,caci noi,NE TOT AFUNDAM IN NEPASARE!!!! |
Draga heaven, inteleg ce spui, dar lasa discutia pe animale.ro.
Calitatea de "iubitor de animale si natura" nu are absolut nimic a face cu ortodoxia! Mila propavaduita de BOR nu te trimite sa iti bagi picioarele in rahat de caine, nu te trimite sa scoti pisici de prin canale, nu te pune sa cheltui banii pt cutia milei pt tratamentul unor animale amarate si chinuite, nu te pune sa cureti raia,nu te pune sa dai banii pt mancarea ta de post pe mancare pt adaposturi... Nu. Biserica iti spune sa te rogi! Si nu cumva sa iei atitudine, nici pt animale, nici pt cauze ecologice. Pt ca trebuie sa respecti si sa accepti stapanirea. Got it? Are un user pe acolo o semnatura de genul "heaven goes by favour. If it went by merit, our dogs would go in, and we would stay out". Sincer, nu as vrea un rai fara animale, fara cainii mei, fara toate animalutele pe care le iubesc. De multe ori am impresia ca in cainele meu, Dumnezeu de fapt mi-a trimis un ingerash... Si ingeri mi se par ca au fost si sunt si cainii mei care au plecat din lumea asta... Si asa sunt toti cainii... buni, cu sufletul daruit oamenilor inca dinainte de a se naste. Si noi ii chinuim, ii lovim, ii inchidem cu nepasare in locuri insalubre, ii torturam cu buna stiinta... e ca si cum am avea cate un lagar in fiecare oras, dar am zice "ei, asta este, ce pot eu sa fac". Daca ar fi lagare pt oameni,oare atitudinea ar fi la fel? Cat despre poluare si mediu... bunul simt care lipseste cu desavarsire la romani... asta e de vina. Transforma in groapa de gunoi orice loc prin care trec. Si nu au pic de respect fata de natura, fata de animalele salbatice,se cumporta ca niste circari care vor sa imblanzeasca, si sa distruga tot. Fiecare poate face ceva, cat de mic,conteaza. "we can do no great things, only small things, with great love"-asta a spus maica tereza. |
Vorbeam de natura in general,nu doar de animale in mod special.Repet,tehnica asta de a pune pumnul in gura pe care o observ la unii si de a trimite omul la plimbare("lasa discutia pe animale.ro")...mi se pare dubioasa tare.
"Calitatea de "iubitor de animale si natura" nu are absolut nimic a face cu ortodoxia!"-atunci,ce sa inteleg,in opinia dumitale,ca ortodoxia nu are nimic de a face cu viata,cu iubirea pentru creatie,ca nu are nimic de a face cu Dumnezeu,in fond? "Mila propavaduita de BOR nu te trimite sa iti bagi picioarele in rahat de caine, nu te trimite sa scoti pisici de prin canale, nu te pune sa cheltui banii pt cutia milei pt tratamentul unor animale amarate si chinuite, nu te pune sa cureti raia,nu te pune sa dai banii pt mancarea ta de post pe mancare pt adaposturi... Nu. Biserica iti spune sa te rogi! Si nu cumva sa iei atitudine, nici pt animale, nici pt cauze ecologice."-Ma rog,dar stau cu mainile in san?Ce fel de propaganda mai e si asta? "Daca ar fi lagare pt oameni,oare atitudinea ar fi la fel?"-nu pot vorbi in numele altora,dar in numele meu da:imi pasa de tot ce are viata pe Terra,oameni,animale,plante! "Fiecare poate face ceva, cat de mic,conteaza. "we can do no great things, only small things, with great love"-asta a spus maica tereza."-si acum ce facem,ne contrazicem? Ba trebuie sa ne implicam,ba nu? Evident,ar trebui sa facem absolut tot ce ne sta in putinta:pentru oameni si vietuitoarele planetei.De ce ar avea BOR ceva impotriva acestui lucru,ca tot nu inteleg? |
Citat:
|
Citat:
Stim mai apoi cum sfintii mucenici si martirii erau dati la fiare iar acestea se asezau la picioarele lor si le lingeau... f.putini sunt sfintii mancati de fiare... Vedem in vietile de Sfinti Pustnici cum natura le sta in ajutor... cum? pai prin apa, prin caldura, prin acoperire, caci multi sfinti erau cautati de pagani si padurile sau muntii ii ascundeau de la ochii paganilor si astfel scapau... Asa cum s-a intmplat si Sf.Ioan Botezatorul in pruncie, sau cu Sf.Teodora de la Sihla. Vedem parintii patericali cum aveau ca si "paznici" lei sau ursi. Sau alti sfinti ce cresteau hraniti de lapte de caprioare. Sau cum a fost Sf.Gherasim de la Iordan avea de "ucenic" un leu, care drept recunostinta il slujea pe Sfantul pt ca l-a vindecat de o rana la picior. Cuviosul Paisie Aghioritul in vol.V "Patimi si virtuti" spune de Dragostea lui Dumnezeu pt creatia Sa si legatura omului cu ea. Ca animalul fie el cat te fioros ar fi daca simte DRAGOSTEA omului, si vietuirea sfnta a lui, el se supune, animalul simte legatura omului cu Cratorul. Devine Bland!!! Chiar de este in suferinta animalul cere ajutorul OMULUI prin acele urlete infricosate. omul daca are dragoste fata de creatia lui Dumnezeu si se duce sa il scape din acea nevoie, animalul nu numai ca nu ii face nimic omului, ba chiar ii este recunoscator si se pune la picioarele lui. Chiar de ar fi sarpe, el fiind un animal intelept, niciodata nu ataca el primul, ci el se APARA. Daca este lasat in pace si nu simte gandul rau impotriva lui, sarpele nu-i face nimic rau omului. Stim exemplul din viata Sf.Spiridon cand mergand cu trasura pe langa un han a oprit sa hraneasca caii care erau f.infometati si caii nu au gustat macar ci isi intorceau capul de catre ierburi. Si spune Sfantul ca ei au simtit starea de pacatosenie a hangiului si nu au putut macar sa se uite la fan. Deci iata ca animalul necuvantator cum este el de la Dumnezeu, simte starea sufletului nostru si ne respinge sau ne priveste ca prieteni. Cred ca am spus destule, acum sa ne cercetam pe noi si sa vedem de suntem curati sau nu, si sa mergem sa ne curatim prin Sf.Taina a Spovedaniei si sa ne UNIM cu Hristos prin Sf,.Euharistie!!! Amin!!! |
RE Natură
Citat:
Cred că omul a fost pus stapân peste natură si el o poate sfinți prin îndumnezeirea sa. |
[quote=nume;101962]Draga heaven, inteleg ce spui, dar lasa discutia pe animale.ro.
Calitatea de "iubitor de animale si natura" nu are absolut nimic a face cu ortodoxia! ???????????????!!!!!!!!!!!!????????????? |
Citat:
Heaven decat sa imparti "competentele" tale calificative ca " [quote=heaven;101837]ridicol! quote] " si sa jignesti lumea pt ca nu e intru totul de acord cu tine; ai putea sa iti arati iubirea fata de creatia lui Dumnezeu prin iubirea aproapeleui(deci si fara jigniri)..pana una alta omul are suflet iar animalele nu...nu tot rastalmacii ceea ce spun forumistii...BOR-ul nu a zis sa omori animale, sa tai copacii...sau alte nelamuriri ce le ai in legatura cu BOR...IPS Pimen mediteaza neincetat pentru netaierea padurilor..desigur toti zic si fac asta....nu forta nota ca nu e cazul... |
Da ce interventie interesanta ne-a prezentat Emilian,cel putin m-a spart cu cea pozitie,nu stiu de care.Cat despre sinistra remarca fata de dintii hoitului...ce sa mai zic!Oricum,nu pare adecvat topicului....
|
Nu am jignit pe nimeni,nu confundati borcanele.Uimirea mea era cat se poate de sincera la posturile anumitor utilizatori.
Spui ca animalele nu au suflet...dar de unde stii?Poate multi au uitat tocmai sa priveasca lumea cu acest suflet,de aceea emiteti aceste teorii. Topicul nu pare adecvat cu ce...?Este aici un forum in care se discuta despre Dumnezeu?Sau vorbim despre altele si atunci inteleg ca nu are ce cauta un astfel de subiect aici.Iar daca se discuta despre Dumnezeu,atunci nu vad nici o problema. Multumesc tuturor pentru raspunsuri,mai povestim si maine!Sa aveti o seara frumoasa! |
Heaven,scuza-ma,dar chestia cu adecvarea amintita de mine,ai inteles-o gresit,eu de fapt(daca citeai mai bine)m-am adresat postului scris de un anumit emilian,care a si fost sters,de altfel.Nu avea nici un sens,si deci,la el m-am referit.Cat despre atitudinea ta fata de animale,fata de natura,eu o apreciez,trebuie sa ne pese,ca fiinte umane,si cu atat mai mult,ca fii a Lui Dumnezeu,a Creatorului Suprem.
|
Am inteles,scuze.Chiar nu intelegeam despre care Emilian vorbeati! :)
|
Citat:
da...ai dreptate dar asta nu inseamna ca nu putem si opri asta. |
Tot ce e în lume aceasta e lut, ea nu poate da decât o parelnica bucurie dar nu umple sufletul asa cum îl umple de bucurie Duhul Sfânt.
Atât timp cât omul nu a cunoscut Duhul Sfânt este atras de frumusetea naturii, dar apoi el o percepe ca pe ceva șipsit de viata, care îl separa de Dumnezeu. Animalele de asemeni sunt lut lipsit de viata. (compilatie de idei dein Sf. Siluan si Sofronie). Alterarea naturii face parte din planul divin, având scopul de a nu ne lipi patimas de aceasta lume. În Apocalipsa se spune ca Dumnezeu a otravit apele si pamântul drept pedeapsa pentru pacatele oamenilor. |
Citat:
nu e o teorie ca animalele nu au suflet....mai intereseaza-te(asta daca nu vrei tu sa faci vreo teorie ca animalele au suflet....)....poti sa te interesezi si din manuale de Dogmatica ortodoxa de seminar...totul e sa vrei, si sa accepti ca si alti mai au dreptate macar uneori..... |
Citat:
|
"nu e o teorie ca animalele nu au suflet....mai intereseaza-te(asta daca nu vrei tu sa faci vreo teorie ca animalele au suflet....)....poti sa te interesezi si din manuale de Dogmatica ortodoxa de seminar...totul e sa vrei, si sa accepti ca si alti mai au dreptate macar uneori....."-draga frate,chiar nu ma intereseaza vreun manual de dogmatica,cu toata parerea de rau ti-o spun.
Daca asta sunt invatati cei ce urmeaza seminarul,iarasi...nu pot decat sa ma intristez. Lucrez cu animale de multi ani,daca acum ne referim strict la ele,desi eu deschisesem acest subiect pentru o sfera mult mai ampla si te asigur ca au suflet. Simt,se bucura,se intristeaza,leaga rationamente fie ele mai simple decat la om (cu siguranta nu e vorba doar de instinct la aceste fapturi,m-am convins de "n" ori) simt dorul de fiintele dragi lor,se tem si percep durererea exact ca si noi,oameniii... In manuale de dogmatica incercati sa curpindeti cu mintea chestiuni legate de suflet.De aici nonsensurile si contradictiile visavi de modul cum privim mediul inconjurator. |
Heaven, depinde mult ce intelegi prin suflet. Daca te gandesti la acel suflet care merge in Rai sau Iad, te asigur ca animalele nu au asa ceva. Poti sa privesti situatia in mod logic. Noi oamenii vom merge la Judecata si acolo ni se va hotari starea vesnica in functie de viata traita pe Pamant. Iti poti imagina ca animalele nu pot fi judecate precum oamenii din nspemii de motive. Daca vrei incep sa ti le insir, dar cred ca prinzi ideea. Se considera, astfel, ca animalele nu au suflet.
Sunt capabile de sentimente si multe altele, asta nu contest. |
Si hai sa ne gandim...tot logic. Ne intrebai la inceput (mai mult ne certai) pe cei ce spun ca Il iubesc pe Dumnezeu, daca si cum avem grija de fauna si flora. Te intreb si eu pe tine. Pusa fatza in fatza cu un sarpe veninos, sau vreun leu flamand, sau vreun scorpion gata sa te atace in urmatoarea secunda, ce faci? Te gandesti la fauna daruita de Dumnezeu? Sau incerci sa scapi cu viata?
|
PS:Un scurt offtopic:
Imi povestea o prietena de-a mea,ca mai hraneste o catelusa maidanez care s-a aciuiat pe la poarta ei. Venind de la servici,pe cand se dadea jos din masina,s-a intors si a vazut o scena care a impresionat-o:catelusei pe care ea o mai ingrijea tocmai i se pusese mancare de catre mama prietenei si o lasa pe o alta catelusa piele si os,care cu siguranta avea pui dupa cum ii atarnau mamelele,sa ii manance mancarea.Aceea manca hamesita si speriata,atenta la orice zgomot care ar fi putut-o goni,iar astalalata statea langa ea si o lasa sa manance,prinvind-o ingaduitor,fara nici o urma de agresivitate. Cainii,sunt animale destul de teritorialiste,cu atat mai mult cei care au crescut pe strada.Nu accepta usor un intrus nici macar in zona,daramite sa il lase sa se apropie de hrana. Mila,toleranta,faptul de a imparti cu celalalt,ati spune,e doar ceva specific omului. Cu toate acestea,intamplari de acest gen au loc frecvent in lumea acestor fiinte "doar din lut". Mentionez ca e doar un mic exemplu,care mi-a venit pe moment in minte,fiind mai recent.As putea povesti n astfel de istorisiri,cu mult mai impresionante,doar ca nu aici este locul,asta o inteleg bine. Ce vreau sa subliniez este ca daca aceste fiinte nu au suflet,dupa cum spuneti,atunci cum de sunt capabile de astfel de actiuni? Ce este sufletul,pana la urma? |
Si hai sa ne gandim...tot logic. Ne intrebai la inceput (mai mult ne certai) pe cei ce spun ca Il iubesc pe Dumnezeu, daca si cum avem grija de fauna si flora. Te intreb si eu pe tine. Pusa fatza in fatza cu un sarpe veninos, sau vreun leu flamand, sau vreun scorpion gata sa te atace in urmatoarea secunda, ce faci? Te gandesti la fauna daruita de Dumnezeu? Sau incerci sa scapi cu viata? Si ce faci ca sa scapi cu viata? Impusti leul daca ai avea o pusca? Strivesti scorpionul inainte de a te musca? Omori sarpele?
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 03:08:22. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.