Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Impartasania (Taina Euharistiei) (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5020)
-   -   Impartasanie (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=5034)

EDI 30.11.2008 17:46:38

Impartasanie

Raspundeti-mi va rog la o intrebare care ma framanta:m-am spovedit vineri dar preotul duhovnic nu mi-a permis sa ma impartasesc,credeti ca mi-au fost iertate pacatele?
Va multumesc anticipat.

eduardd 30.11.2008 18:02:08

Edi, [COLOR=Red]spovedania mantuieste! Sfanta Impartasanie desavarseste![/COLOR] Nu te indoi ceea ce parintele a dezlegat, dezlegate sunt in veacul acestea si cel ce va sa vina!

eduardd 30.11.2008 18:05:03

Am uitat sa mentionez ceva. Daca consideri ca ai uitat..vreun pacat mergi si spovedeste-l degraba. uneori acesta stare de nesiguranta este adusa in inima si din acesta pricina. Iti recomand sa citesti cartea parintelui Arsenie Papacioc "Vesnicia ascunsa intr-o clipa" te vei folosi foarte mult.
bucurii!

EDI 30.11.2008 18:15:06

eduardd iti multumesc foarte mult mi-ai adus liniste in suflet o sa cumpar si o sa citesc cartea pe care mi-ai recomandat-o inca o data multumesc.

geo.nektarios 30.11.2008 18:42:27

Citat:

Īn prealabil postat de EDI (Post 102839)
eduardd iti multumesc foarte mult mi-ai adus liniste in suflet o sa cumpar si o sa citesc cartea pe care mi-ai recomandat-o inca o data multumesc.

...iar eu iti recomand o alta carte ce nu numai te va folosi, dar iti va schimba viata!!!! Patimi si Virtuti - de Cuv.Paisie Aghioritul, vol.5, la editura Evanghelismos, 2008! Este una dintre cartile ce au si acum rasunet in viata mea! Este un "cod de bune maniere" maral - duhovnicesti, efectiv simti cum au efect in tine cele spuse de pr.Paisie.... mie mi-a schimbat mult viata, mai ales in raport cu APROAPELE!!! Fii binecuvantat!!!

eea 30.11.2008 18:54:29

Mai bine e sa nu te imartasesti (daca nu ti-a dat voie duhovnicul) decat sa iei impartasania cu nevrednicie caci se transforma in foc...

EDI 30.11.2008 19:53:18

Citat:

Īn prealabil postat de eea (Post 102852)
Mai bine e sa nu te imartasesti (daca nu ti-a dat voie duhovnicul) decat sa iei impartasania cu nevrednicie caci se transforma in foc...

eea eu am intrebat daca m-am spovedit si nu m-am impartasit mi se iarta pacatele si nu daca sa ma impartasesc sau nu.

eea 30.11.2008 20:07:04

da...daca le-ai spovedit pe toate cci dak nu ai spus vreunul ,,inzecit le vei avea"

georgeval 30.11.2008 20:17:57

Citat:

Īn prealabil postat de EDI (Post 102832)
Raspundeti-mi va rog la o intrebare care ma framanta:m-am spovedit vineri dar preotul duhovnic nu mi-a permis sa ma impartasesc,credeti ca mi-au fost iertate pacatele?
Va multumesc anticipat.

Deci curat este in camara sufletului,acum a mai ramas sa vina si Hristos ca oaspete prin taina Sfintei Impartasanii. Daca vei tine cont de sfaturile parintelui la urmatoarea spovedanie poate vei avea bucuria ca Hristos sa intre si in camara sufletului tau si sa spuna: "astazi s-a facut mantuire casei acesteia ca si acesta este fiul lui Dumnezeu"

EDI 01.12.2008 00:54:51

Citat:

Īn prealabil postat de eduardd (Post 102835)
Edi, [COLOR=red]spovedania mantuieste! Sfanta Impartasanie desavarseste![/COLOR] Nu te indoi ceea ce parintele a dezlegat, dezlegate sunt in veacul acestea si cel ce va sa vina!

eduardd mi-a scris georgeval ca dupa spovedanie ai curat in suflet dar ca sa-l primesti pe Hristos in suflet pentru mantuire trebuie sa te impartasesti. Astept cu drag completari la cele spuse.

mirelat 01.12.2008 01:58:02

si totusi, bine ar fi sa asculti si de george... are totusi pregatire de specialitate si ti-a dat un cuvant bun, incurajator. ascultarea (inclusiv de duhovnic) e lucru mare.

EDI 01.12.2008 02:14:17

Citat:

Īn prealabil postat de mirelat (Post 102896)
si totusi, bine ar fi sa asculti si de george... are totusi pregatire de specialitate si ti-a dat un cuvant bun, incurajator. ascultarea (inclusiv de duhovnic) e lucru mare.

Inteleg ca tu nu ai o parere proprie dar cui ii dai dreptate?

mirelat 01.12.2008 02:37:50

:1: nu cred ca parerea cuiva conteaza in cazul de fata... dar ca sa nu ai impresia ca ma eschivez sa-ti raspund, eu merg pe ideea lui george, totusi.

eduardd 01.12.2008 09:47:42

Edi, bun si intelept sfat ti-a dat Georgeval. [COLOR=Red]Sunt intru totul de acord cu el.[/COLOR] Insa, pe viitor te rog (ca si fratele George) sa asculti DOAR de duhovnic nu de mine sau de altcineva.Noi ne dam cu parerea insa ultimul cuvant il are intotdeauna parintele duhovnicesc. El este cel care ne stie si cele mai ascunse ganduri. Revin cu rugamintea de a citi cartea parintelui Arsenie Papacioc SI cartea recomandata de Geo "Patimi si Virtuti" a parintelui Paisie Aghioritul. Te vei folosi foarte mult. Eu le-am citit.
Asa cum frumos a explicat Georgeval Hristos Nu poate veni DECAT intr-o inima curata! Straduieste-te sa pui inceput bun apoi cand va randui Domnul prin duhovnic te vei uni cu Hristos prin Sfanta Impartasanie!

eduardd 01.12.2008 09:51:17

Mirela, nu a existat diferenta de opinie! Edi nu a inteles dar Georgeval doar a completat cuvantul meu. Multumesc George.
iertati-ma!

EDI 01.12.2008 10:03:59

Totusi exista ,eduardd diferenta si anume(cum a sesizat si mirelat):tu spui ca spovedania aduce mantuire iar georgeval ca impartasania.Stiu ca un cuvant greu il are duhovnicul dar si voi sunteti documentati.Eu pe care dintre voi totusi sa cred?

eduardd 01.12.2008 10:11:13

Am recitit toate mesajele si am inteles (cam tarziu) care a fost presupusa divergenta intre indemnul meu si a lui Georgeval.
eduardd:
[COLOR=Red]Spovedania mantuieste, Sfanta Impartasanie desavarseste![/COLOR]
georgeval:
[COLOR=Red]pentru mantuire e nevoie de impartasire![/COLOR]

Cele ce eu am afirmat, nu sunt spuse de mine ci de Pr. Arsenie Papacioc in cartea pe care am recomandat-o. Si George are dreptate. Insa cati oare nu ne atingem de Sfintele Taine nefiind spovediti pe deplin? cati nu suntem furi de cele sfinte? cati stim ca, daca am ascuns fie si un singur pacat ne osandim in loc sa ne agonisim cele bune spre bucuria vesnica? Dragii mei parerea mea [COLOR=Red]proprie[/COLOR] [COLOR=Black]e ca, mantuirea a fost, este si va fi un DAR! [/COLOR]
iertati-ma daca am suparat pe cineva cu ceva.

EDI 01.12.2008 10:20:06

Citat:

Īn prealabil postat de eduardd (Post 102928)
Am recitit toate mesajele si am inteles (cam tarziu) care a fost presupusa divergenta intre indemnul meu si a lui Georgeval.
eduardd:
[COLOR=red]Spovedania mantuieste, Sfanta Impartasanie desavarseste![/COLOR]
georgeval:
[COLOR=red]pentru mantuire e nevoie de impartasire![/COLOR]

Cele ce eu am afirmat, nu sunt spuse de mine ci de Pr. Arsenie Papacioc in cartea pe care am recomandat-o. Si George are dreptate. Insa cati oare nu ne atingem de Sfintele Taine nefiind spovediti pe deplin? cati nu suntem furi de cele sfinte? cati stim ca, daca am ascuns fie si un singur pacat ne osandim in loc sa ne agonisim cele bune spre bucuria vesnica? Dragii mei parerea mea [COLOR=red]proprie[/COLOR] [COLOR=black]e ca, mantuirea a fost, este si va fi un DAR! [/COLOR]

Multumesc eduardd,e ok!

EDI 01.12.2008 10:21:58

Citat:

Īn prealabil postat de eduardd (Post 102928)
eduardd:
[COLOR=red]Spovedania mantuieste, Sfanta Impartasanie desavarseste![/COLOR]
georgeval:
[COLOR=red]pentru mantuire e nevoie de impartasire![/COLOR]

Cele ce eu am afirmat, nu sunt spuse de mine ci de Pr. Arsenie Papacioc in cartea pe care am recomandat-o. Si George are dreptate. Insa cati oare nu ne atingem de Sfintele Taine nefiind spovediti pe deplin? cati nu suntem furi de cele sfinte? cati stim ca, daca am ascuns fie si un singur pacat ne osandim in loc sa ne agonisim cele bune spre bucuria vesnica? Dragii mei parerea mea [COLOR=red]proprie[/COLOR] [COLOR=black]e ca, mantuirea a fost, este si va fi un DAR! [/COLOR]

Multumesc eduardd,e ok!

costel 01.12.2008 11:51:46

Edi, exista pericolul ca primind aceasta afirmatie "ti se iarta pacatele prin taina spovedaniei", sa te multumesti doar cu atat. Ajungi sa nu mai depui nici un efort pentru a te impartasi. Georgeval, prin postarea sa a dorit sa te indemne sa nu te opresti pe drum, sa mergi pana la capat - pana la impartasire.

Nu cauta argumente daca sfatul duhovnicului a fost bun sau rau. Ca noi nu privim cu ochii lui. Tu sa faci ascultare. Dar sa nu uiti, dupa cum nu putem trai fara hrana trupeasca, la fel nu putem dobandi viata vesnica fara impartasirea cu Trupul si Sangele lui Hristos.

costel 01.12.2008 12:01:21

Cand te intalnesti cu cineva drag, nu-ti este de ajuns doar sa-l vezi, doresti sa-i vorbesti, sa-l imbratisezi, sa te hranesti cu viata lui. Cam asta ar fi diferenta intre spovedanie si euharistie. Spovedania te face sa stai fata in fata cu Hristos. Euharistia te face sa te hranesti cu adevarata hrana: Trupul si Sangele Sau.

eduardd 01.12.2008 12:56:56

Citat:

Īn prealabil postat de costel (Post 102937)
Edi, exista pericolul ca primind aceasta afirmatie "ti se iarta pacatele prin taina spovedaniei", sa te multumesti doar cu atat. Ajungi sa nu mai depui nici un efort pentru a te impartasi. Georgeval, prin postarea sa a dorit sa te indemne sa nu te opresti pe drum, sa mergi pana la capat - pana la impartasire.
.

Multumim Costel pentru postarea ta. Spovedania este primul pas, Sfanta Euharistie este al doilea si cel mai important (desavarseste). Insa, pentru a nu deznadajdui nici cei care au fost opriti de la Sfanta Impartasanie e bine de stiut ca, cei ce mor sub canon si ASCULTARE ( se refera strict la cei ce isi fac canonul si asculta intru totul de duhovnicul lor) gasesc mare mila la judecata. Acestea de asemena sunt spuse (spre mangaierea celor opriti) de un mare duhovnic, Pr. Arsenie Papacioc.

EDI 01.12.2008 13:15:54

Citat:

Īn prealabil postat de costel (Post 102937)

Nu cauta argumente daca sfatul duhovnicului a fost bun sau rau. Ca noi nu privim cu ochii lui. Tu sa faci ascultare. Dar sa nu uiti, dupa cum nu putem trai fara hrana trupeasca, la fel nu putem dobandi viata vesnica fara impartasirea cu Trupul si Sangele lui Hristos.

Costel iti multumesc pentru interventie da eu o sa merg pana la impartasanie fara discutie(m-am mai impartasit dar acum este prima oara cand nu mi se da voie sa ma impartasesc).Iti multumesc atat tie cat si celorlalti care mi-au raspuns drumul nu este usor.

georgeval 01.12.2008 20:21:21

Citat:

Īn prealabil postat de EDI (Post 102891)
eduardd mi-a scris georgeval ca dupa spovedanie ai curat in suflet dar ca sa-l primesti pe Hristos in suflet pentru mantuire trebuie sa te impartasesti. Astept cu drag completari la cele spuse.

Edi, incearca sa mai mergi la duhovnic dupa inca o saptamana de osteneala(post, rugaciune) si sigur Hristos il va lumina pe parinte si va lua cea mai buna decizie. Nu pot sa dau sfaturi, poate ca noi suntem teoretici, iar taina Spovedaniei nu poate fi suplinita de umilele noastre "sfaturi". Ma bucur ca in tine exista o ravna de a te impartasi. Mergi inca o data cu aceeasi ravna la spovedanie. Doamne ajuta.

georgeval 01.12.2008 20:32:46

Citat:

Īn prealabil postat de eduardd (Post 102835)
Edi, [COLOR=Red]spovedania mantuieste! Sfanta Impartasanie desavarseste![/COLOR] Nu te indoi ceea ce parintele a dezlegat, dezlegate sunt in veacul acestea si cel ce va sa vina!

Nu-ti fie teama, nu mi se pare nici o contradictie. Teologic, mantuirea este un drum lung. Hristos a inceput cu Intruparea, Jertfa, Invierea, Inaltarea (in sens obiectiv ca un bun pentru toti-ne-a deschis portile raiului dar nu ne-a si introdus in rai) si continua prin Pogorarea Duhului Sfant cu fiecarea dintre noi (in sens subiectiv, trebuie sa trecem si noi impreuna cu Hristos prin starile prin care a trecut El, sau sa parcurgem drumul pe care El l-a parcurs, impreuna cu El). Noi prin Sfintele Taine parcurgem drumul pe care Hristos l-a parcurs.

cristiboss56 01.12.2008 23:38:11

Un topic de zile mari , unde doi vrednici forumisti Jenica si George , au ajuns practic la aceeasi concluzie, prin forumalari diferite la un moment dat, dar ce aduc la adanca gandire, traire si iubire de Dumnezeu. Va multumim , Jenica si George si la cat mai multe de astfel de discutii roditoare !

Ora este GMT +3. Ora este acum 21:28:54.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.