![]() |
sfintirea catedralei din ARAD ,azi de 6 decembrie
EVENIMENT RELIGIOS A urmat impartasirea celor care s-au spovedit si apoi mult asteptatul moment al intrarii credinciosilor in biserica,mai ales ca ploaia s-a intetit nu gluma!! si pe usa laterala stinga de la exterior ,cu intrarea in altar si inchinare la cruce si evanghelie ,pe care le-am sarutat ,apoi am primit fiecare si anafora.Am trecut in biserica si ne-am inchinat la racla cu SFINTELE MOASTE ALE SF.IOAN GURA DE AUR ,racla sfintita de Patriarh la sfirsit,la iesirea din biserica ,urmata de inchinarea ierarhilor la sfintele moaste.Apoi ne-am inchinat si la icoanele de la iconostas,am aprins luminari,am mai stat putin pe scaune ,caci era si timpul dupa atita stat in picioare!Am plecat de acolo cu o liniste in suflet deosebita ,dar si cu amintiri placute.Am remarcat din predica Patriarhului DORINTA CA ACEST LACAS DE CULT SA FIE pentru spovedanie si impartasanie si pentru cit mai frecvente SFINTE LITURGHII,Preafericirea sa donind BISERICII si un set de obiecte de cult ce se folosesc in aceste scopuri.Sa speram ca vom avea ocazia sa ne bucuram si de o alta sfintire dupa terminarea picturii ,care inca nu a inceput in interior.SA NE AJUTE DUMNEZEU! si noua ,crediciosilor,dar si Prea Sfintiilor Lor .Ploaia s-a terminat si ea odata cu terminarea acestui important eveniment pentru aradeni. |
da a fost foarte frumos, vorbesc ca aradean si totodata ca student teolog care a participat activ la aceste eveniment, facand parte din corul mixt al facultatii de teologie din arad, care a dat raspunsurile la Sfanta Liturghie arhiereasca, de mentionat ca 3 din membrii Sfantului Sinod sunt aradeni: Sofronie al Oradiei, Lucian al Caransebesului si Siluan episcopul romanilor ortodocsi din Ungaria, toti 3 si absolventi ai facultatii de teologie de aici
|
titlurile inmanate de primar si presedintele consiliului judetean au fost create special pt Prea Fericirea Sa alt om nu va mai primi aceste titluri
|
Citat:
Bogdan. |
Citat:
|
nu este rau ca i-au invitat ,ca sa cunoasca si ei ortodoxia ,asta nu e pacat,au Fost 3 si i-am vazut ca se inchina si ei la moastele SFINTULUI IOAN GURA DE AUR.
AM UITAT SA PRECIZEZ CA LA RUGACIUNILE PENTRU MORTI S-AU FACUT RUGACIUNI SI PENTRU PATRIARHUL Alexei al 2-lea ,DECEDAT DE CURIND ,IN ACESTE ZILE. |
Citat:
|
[SIZE=2][COLOR=#003869]
[COLOR=Black]Sf. Efrem Sirul[/COLOR][COLOR=Black] ([/COLOR][/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=Black]"Vai acelora care se intineaza cu blasfemiatorii eretici")[/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=#003869][COLOR=Black], Sf. Vasile cel Mare [/COLOR][COLOR=Black]([/COLOR][COLOR=Black]"[/COLOR][/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=Black]Una este crima care se pedepseste acum cu asprime: nepazirea Predaniilor Parintilor)[/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=#003869][COLOR=Black], Sf. Ioan Gura de Aur ([/COLOR][/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=Black]Daca ... dogma este rastalmacita, si inger de ar fi, sa nu-l credeti. Nimic nu foloseste viata virtuoasa, daca credinta nu este sanatoasa".[/COLOR][/SIZE]), Sf. Maxim Marturisitorul ([COLOR=Black] [SIZE=2]"Bine este sa traim in pace cu toti, dar numai cu aceia care cugeta aceleasi despre buna credinta ortodoxa. "), Sf. Ioan Damaschin ([/SIZE][/COLOR][SIZE=2][COLOR=Black]Sa ne pazim cu toate puterile noastre sa nu primim impartasire de la eretici)[/COLOR][/SIZE] , Sf. Mc. Cosma Etolianul [COLOR=Black]([/COLOR][SIZE=2][COLOR=Black]Antihristul e unul papa[/COLOR][/SIZE][COLOR=Black])[/COLOR],[SIZE=2][COLOR=Black]Sfantul Nectarie de la Eghina[/COLOR][/SIZE] ([SIZE=2][COLOR=Black]Biserica Romana, sau mai bine zis papala, nu mai propovaduia dogmele Sfintilor Apostoli, ci ale papilor[/COLOR][/SIZE]" [SIZE=2][COLOR=Black][/COLOR][/SIZE]) sunt [COLOR=DarkOrange]suflete uratite[/COLOR] dupa parerea lui IPS Daniel. [SIZE=2][COLOR=#003869][COLOR=Black] [/COLOR][COLOR=Black][/COLOR][COLOR=Black] [/COLOR][COLOR=Black]IPS Daniel: [/COLOR][COLOR=Black] " [/COLOR][/COLOR][/SIZE]CONSIDERAM CA POT FI REDEFINITE DOGMELE CARE SEPARA BISERICA ORTODOXA DE CEA ROMANO-CATOLICA[SIZE=2][COLOR=#003869]"[/COLOR][/SIZE] "deoarece adesea sub pretextul ca salvam Ortodoxia ne uratim sufletul, întrucat despartim dreapta credinta de iubirea crestina smerita".[SIZE=2][COLOR=#003869][COLOR=Black]Si avea dreptate [/COLOR] [/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=Red][COLOR=Black]Sf. Ioan Damaschin:[/COLOR] [COLOR=Black]Auziti popoare, semintii, limbi, barbati, femei si copii, cei mai mari, cei mai tineri si pruncii, sfintul neam al crestinilor! [COLOR=Red]Daca cineva va invata, in afara acestora pe care le-a primit[/COLOR] Sfinta Biserica Soborniceasca, de la Sfintii Apostoli, [COLOR=Red]de la Parinti si de la Sinoade, sa nu-l ascultati, nici sa primiti sfatul [COLOR=Green]SARPELUI[/COLOR],[/COLOR] dupa cum l-a primit Eva si a cules moarte. Si chiar daca v-ar invata un inger sau un imparat in afara acestora pe care le-ati primit, astupati-va urechile.[/COLOR][/COLOR][/SIZE] Ma intreb cum poate privi icoana cu uciderea Sfantului Cosma Etolianul , cum poate zice acatiste ale Sfintilor Ioan Gura de Aur, Maxim Marturisitorul, Sf. Nectarie, Sf. Efrem si multi alti Sfinti si sa graiasca asa mari hule, nu ca mirean , nu ca simplu preot ci ca Patriarh? Cum poate sa ii faca "urati la suflete" pe cei care au scris Sfanta Liturghie pe care el o savarseste? Cum zicea Sfantul Ioan Gura de Aur: [COLOR=Black] "Si [/COLOR][SIZE=2][COLOR=Black]inger de ar fi, sa nu-l credeti. [/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=Black][COLOR=Black]Nimic nu foloseste viata virtuoasa[/COLOR], daca credinta nu este sanatoasa.[/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=Black]"[/COLOR][/SIZE][COLOR=Black] [/COLOR][SIZE=2][COLOR=#003869] Sa-l ierte Dumnezeu si pe noi sa ne pazeasca. [/COLOR][/SIZE] |
[SIZE=2][COLOR=#003869]Canonul 6 al Sinodului V local de la Laodiceea (343) ~ "Nu este ingaduit [COLOR=Red]ereticilor a intra in casa lui Dumnezeu daca staruie in eres.[/COLOR]"
[/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=#003869]Canonul 6 al Sinodului V local de la Laodiceea (343) ~ "Nu este ingaduit [COLOR=Red]ereticilor a intra in casa lui Dumnezeu daca staruie in eres.[/COLOR]" [/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=#003869]Canonul 6 al Sinodului V local de la Laodiceea (343) ~ "Nu este ingaduit [COLOR=Red]ereticilor a intra in casa lui Dumnezeu daca staruie in eres.[/COLOR]"[/COLOR][/SIZE] [SIZE=2][COLOR=#003869] Sigur ca toti sunt prosti iar IPS Daniel e destept. Toti Sfintii enumerati mai sus gresesc numai el are dreptate. Bravo dragi ecumenisti. Urmati-va invatatorul! [/COLOR][/SIZE] |
La sinodu de la laodiceea canonul 60 stabilea canonul Sfintei Scripturi dar nu includea Apocalipsa Sfantului Ioan Teologul.
Sfantul Atanasie a dat imediat o hotarare impotriva acestei hotarari prin care includea Apocalipsa in canonul Sfintei Scripturi. Ce credibilitate pot avea canoanele date de un sinod local (ca cel de la loadiceea) care a dat prin altele asemenea hotarare? |
Membri sinodului de la Laodiceea stiau de Apocalipsa Sfantului Ioan Teologul dar nu au vrut sa o includa considerandu-o eretica.
Apocalipsa Sfantului Ioan Teologul , capitolul 22: 18. Și eu mărturisesc oricui ascultă cuvintele proorociei acestei cărți: De va mai adăuga cineva ceva la ele, Dumnezeu va trimite asupra lui pedepsele ce sunt scrise în cartea aceasta; 19. Iar de va scoate cineva din cuvintele cărții acestei proorocii, Dumnezeu va scoate partea lui din pomul vieții și din cetatea sfântă și de la cele scrise în cartea aceasta. . . |
nu sunt omul care sa imi bag nasul,dar totusi ar trebui clar sa se stie ca chiar daca este patriarhul nostru este un mason convins.ce treaba au altii de alte confesiuni?are mare dreptate marele nostru parinte,arhim.iusin Parvu.,cu pustiirea neamului.ce tot ne invartim dupa coada atat?nuse vede clar ca antihristul este venit?incepand de la PF Daniel care este un om cu multe idei nu face altceva decat sa duca acest vai de el ortodoxism intr-un clar ecumenism.nu au ce cauta la noi nimeni din alte secte.clar.atunci la ce s-a mai varsat atata sange de mucenici???
|
Mai potrivit mi se parea IPS Teofan ca PATRIARH. Esta mult mai traitor . Dar daca asa a trebuit sa fie .nu se mai poate face nimic .
|
Parerea mea este ca PF Daniel este un vizionar care intelege ca izolarea, ingustimea mintii, cramponarea in trecut, ura, neintelegerea, habotnicia, frica de a comunica, lipsa de dragoste fata de intreaga creatie a lui Dumnezeu nu face altceva decat sa ne indeparteze de dragostea si iubirea lui Dumnezeu. Acuma, nu aveti decat sa imi dati in cap -- si sunt sigura ca multi asa o sa faca -- dar asta este ceea ce cred eu.
Semnele de intrebare trebuie sa incepi sa ti le pui in momentul in care ai impresia ca tu esti singurul care ai dreptate si toti cei din jurul tau iti vor raul, sunt rai, dusmanosi, eretici, si incearca sa iti dea lovitura de gratie cu orice chip si in mod continuu. Adica in momentul in care tot ce vezi este nisipul din ochii fratelui tau, dar nu si barna din ochii tai. Nu spune nimeni ca trebuie sa trecem la catolici, sau ca trebuie sa adoptam dogma lor, sau ca trebuie sa il luam pe papa de sef al bisericii. NU. Ceea ce spune PF Daniel este ca trebuie sa incercam sa comunicam cu ei si sa fim judiciosi in acordarea apelativului "eretic." Uratirea sufleteasca este cauzata de ura. Multi dintre noi avem frati si surori pe care, chiar daca mai gresesc fata de noi, sau fata de altii, tot cu iubire frateasca ii privim, nu cu ura, si nu fara sa ii iertam. Si da, e usor sa arunci pietre asa, in anonimat, de pe un forum, dar cati dintre voi aveti studiile, pregatirea si experienta PFlui Daniel? |
ierta ti .oricum mantuirea mea nu depinde nici de patriah nici de papa ,, care este infailibil,, sau de nu stiu cine!ca Patriarh va da raspuns in fata ARHIEREULUI VESNIC cum des incheie cuvantarile sale despre toate aceste lucrari ecumenice!si eu la fel dau raspuns prin ceea ce gandesc,spun si fac.asa ca foarte mare prudenta trebuie.
Inca o data ierta ti! MARE-I DUMNEZEUL CRESTINILOR! |
Domnule Dumitru care te intitulezi ortodox de unde stii tu PF Daniel e mason sau vorbesti asa din auzite si cine esti tu sa pui la indoiala voia lui Dumnezeu, caci alegerea patriarhului a fost voia Lui chiar daca s-a votat, caci Dumnezeu lucreaza prin oameni, iar pt podolski ar trebui sa-i aduc aminte ca daca bizantinii aplicau canonul acesta rusii azi poate numai erau crestini ci musulmani sau evrei
|
Dom-le daca tot s-a deschis discutia despre sinodul de la Laodiceea.
A fost un sinod local la care au participat intre 22 si 33 de clerici. Iar ca acel canon este impotriva lui Dumnezeu si a voii sale de mantuire a tuturor oamenilor (cel care opreste participarea celor ne-crestin ortodocsi la slujbele crestin-ortodoxe) a aratat-o Duhul Sfant chiar prin lucrarea convertirii parintelui Serafim Rose la ortodoxie care nefiind botezat asista la slujbe la o biserica ortodoxa rusa. Daca aceia ar fi aplicat acest canon apoi fiti dumneavoastra siguri ca parintele Serafim nu se mai convertea la ortodoxie. Ar trebui cercetate mai multe despre acest sinod caci se pare ca unele daca nu toate hotararile sale sunt neziditoare de suflet. Caci ce este oare cu acest canon (49): "[SIZE=3] Nu se cuvine a se jertfi pâine în Patruzecime, decât numai sâmbăta și duminica. [/SIZE]"As vrea sa stie si eu care biserica ortodoxa face asemenea chestie? Adica sa nu faca Sfanta Liturghie in fiecare zi in postul pastelui ci numai sambata si duminica? |
Ierta ti frate Valentin.si nu numai dvs.
Nu sunt un om sa ma contrazic! Poate fratia ta cunosti dintr-un unghi cum stau lucrurile! Incerca-ti daca este cu putinta si priviti lucrurile nu numai din unghiul care v-ar conveni! Merge-ti si mai consultati-va si cu fosti detinuti ai inchisorilor comuniste,oameni care vad altfel lucrurile. Unul ca acestia este chiar Ingerul nostru in trup cum i-l numeste poporul proaspatul arhim.Iustin Parvu. Mai are Romania si alti duhovnici ca el,dar peste putin timp nu vor mai fi.Aici e marea problema.Iar atacurile si surogatele din toate partile,occident , ecumenism,buletine si permise electronice cipate , s.a.m.d. vor apasa si mai tare pe umerii adevaratilor crestini ! SFARSITUL ESTE DESTUL DE APROAPE Si cu aceasta : ,,Cine are urechi de auzit sa auda,, |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
E parerea mea nu am acuzat pe nimeni eu asa cred e pacatul meu daca gandesc rau,cum fiecare spune ce crede ce stie asa am facut si eu nu am dat la nimeni in cap mi-am exprimat doar punctul meu de vedere.Domnul a facut oamenii diferiti sa nu semene deci nici aceeasi gandire nu o pot avea deci fiecare cum intelege.
|
Stiu ca in loc sa judeci mai bine te rogi ca nu e bine ce faci dar uite asa cand vad ce scriu altii simt nevoia sa scriu si eu la cat suntem de pacatosi eu una!!!nu stiu restu...ar trebui sa nu zic nimic dar asa e omul mai greseste mai cu intentie mai fara.
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Da chiar întra-adevar este grav ce citesc aici!!!
Dar cum puteți chiar așa sa credeți toate acestea ca PreFericitul nu este mason?Înseamnă ca vă complaceți așa!!!atunci cine poate să răspundă la felul cum a procedat în cazul Corneanu?Ce treabă are sa invite tot felul de eretici la slujbele religioase? Este adevărat că doar 4 la sută dintr-o țară majoritar ortodoxă merg duminica sau în alte zile de sarbătoare la Sfânta Liturghie ? Și totuși creștinul nostru participă la Sfânta Liturghie,postește după puterea lui,unii chiar își iau canoane f aspre , se spovedesc și unia chiar se împărtășesc,face sfeștanii în casa lui si toate celelalte fapte creștinești dar adevarul din interiorul bisericii nu-l cunosc prea multi.Preo'ia este o sabie cu 2 taiusuri. Este adevărat ca PreFericitul (și nu numai dânsul) are studii de înalta pregătire? , da.Este adevărat că este activ în toate actiunile de binefacere sau de într-ajutorare sociala,filantropică,etc.? Da .Dar stiți pt ce toate acestea?pentru ca să pregătească psihologic poporul .cititi-l pe părintele Cleopa Dumnezeu să-l odihnească,apoi mergeți la părintele Arsenie Papacioc,la părintele Iustin Pârvu la petru-voda , apoi la m rea Diaconesti Bacau si apoi mai vorbiți.Cine stie să răspundă de ce când era PreaFericitul Daniel Mitropolit al Moldovei și Bucovinei a vrut să-l de-a jos din conducerea mănăstirii?să nu mai fie stareț?Pentru că PF știe că la Petru Vodă are un spine .Și mai sunt locuri de acestea cu adevăr.De ce când Pr.iustin a făcut scrisoare deschisă la Patriarhie cu referire strictă către PF la cazul Corneanu i s-a răspuns să-și vadă de treburile mănăstirii?Care-i scopul oare? |
Citat:
Pai nu, pe lumea cealalta nu folosesc studiile ci faptele. Dar in ziua de azi si biserica, si Romania in general are nevoie de oameni cu studii, si nu cu studiile de cea mai joasa speta care se fac astazi in tara noastra. Prea mult ne-am lasat condusi de comunisti invatati intr-ale marxismului si stalinismului. Si de unde o scoateti pe asta cu masoneria?? Tu chiar crezi tot ce ti se serveste de diferiti paranoici care vad pe antihrist chiar si unde nu este? |
Citat:
|
Multi Sfinti (nu mai ii amintesc ca si asa nu valoreaza nimic pt ecumenisti) au zis clar:
Mai bine sa va luptati pt credinta, mai bine sa fie razboi decat sa fie pace necurata si sa pareti buni. Desigur ca ei au gresit si bunatatea manifestata spre toate credintele e o dragoste pe care Sfintii nu au putut atinge-o ca ei. De fiecare data ecumenisti dau exemple rupte din context. Am vazut ca a scris cineva de Sf. Serafim Rose. Oare de ce nu scrie si ce a invatat acel Sfant pe oameni sau nu mai e important asta? Oare de ce se dau exemple de Sfinti si nu se zice pozitia lor la ecumenism? Pt ca iau doar fracmentele care le convin, asemenea ratacitilor. De ce nu se iau toate scrierile Sf. Ioan Gura de Aur ? De ce se fac doar rupturile din scrierile lor care chipurile le-ar da dreptate. Pt ca de atata "stiinta teologiseasca" s-a uratit omul de mandrie (asemenea sectelor) si au apucat-o pe calea lor, nu pe calea Sfintilor din veacuri . De fapt eu voi inceta curand sa mai merg la Biserica, pt ca prefer sa aleg sfatul Sfintilor Parinti (cand au zis ca mai bine sa stai in casa sa te rogi decat sa te aduniin biserica cu ereticii) decat sa il ascult pe europeanul de Daniel. Hristos insasi rasturna mese in templu pt pastrarea adevarului dar daca era Daniel cu ceata lu pitigoi de europeni si ecumenisti l-ar fi facut nebun, manios, patimas ca nu-si poate stapani nervi, netolerant, neinteleator, si nemodern. De fapt din gura ecumenistilor , indirect , se trag atatea hule impotriva lui Hristos si a Dumnezeirii incat e ceva banal si chiar normal in ziua de azi. Desigur Daniel a gasit o treapta atat de inalta a iubiri ca acum face pace cu sectele dracesti, pagane pe care Insasi Dumnezeu le facuse in fel si chip. Iti dai seama cata dragoste (sau altceva...) trebuie sa aiba IPS Daniel ca acolo unde Hristos ii numea caini , pui de naparca ,el sa zica ca se inchina la acelasi Dumnezeu. De fapt, cata dreptate in gura pacatosului. Unde Hristos a condamnat Daniel a iertat. Acolo unde Sf. Vasile cel Mare a luptat acum face pace IPS Daniel. Acolo unde Sfantul Ioan Gura de Aur a invatat corecteaza IPS Daniel. Va dati seama cata iubire are Daniel ca insasi pe Dumnezeul iubirii l-a intrecut ba chiar si il contrazice? Cine zice ca masoneria nu exista si ca toate astea sunt fabulatii se aseamana cu omul care neaga existenta dracilor si planurilor dracesti. Filmul facut de sarbi cu "Ingerul digital" are atatea exagerari sarbesti incat nu-mi place chiar daca printre exagerari sunt si multe adevaruri. Acum daca am ridicat mana ca un rocker sunt mason? Absurd. Cred ca majoritatea sunt santajati,constransi fara sa stie nici macar cu ce scop. Si daca mai apar si aprecieri ca Daniel e bun ca a facut nu stiu ce facultate deja e absurditate. O logica atat de absurda dar caracteristica ecumenismului dracesc si diavolesc. Ca numai diavolul putea spune ca adevarul sta in facultate, valoarea sta in cunostiinte si nu insusi in invataturile Dumnezeirii prin toti Sfinti sai din veacuri . Ma gandesc cum puteti sa ziceti acatistul Sfintilor care va numesc eretici, rataciti si inafara invataturilor Bisericii lui Hristos? De fapt cred ca incercati din rasputeri sa va pacaliti constiinta. Europenizare placuta! |
Nu vreau sa supar pe nimeni, dar nu-mi plac cei care pun la tot pasul cuvantul ortodoxie, ca si cuvant de insotire (ex: dumitruortodox). De multe ori viata, asa cum o traim, nu are nimic in comun cu ortodoxia. Daca ne-am privi cu mai mult discernamant faptele, cred ca ne-ar fi rusine sa ne numim ortodocsi. Dar asa se intampla cand zace in noi superficialitatea: luam numele de ortodox si iesim in lume sa barfim si nu sa iubim.
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Iar argumentul cu facultatile. Daca auzeam asta de la un crestin nepracticant era ok, daca o auzi de la un ecumenist (care este activ in credinta) iti dai seama de valorile sale.
Hristos a pus Apostoli nescoliti. Oare cum asa? Ca sa arate omului adevaratele valori, nu ranguri , clase si valori omenesti. |
Citat:
Unii se nasc invatatori alti duhovnici. Din ce zice Noesia e clar ca voi Sfinti si Sfinte ai lui Dumnezeu nu stiti adevarul si nu sunteti invatatori ci doar duhovnici, desi ma cam baga in dubii. Adica patriarhul nu trebuie sa fie bun duhovnic? Da ce trebuie sa fie? bun negociator? Bun diplomat? asta trebuie sa fie? Aoleu cate aberatii. Poate isi face si minister de externe, hai sa numim pe Patriarh Presedintele Biserici, iar pe preoti parlamentari europeni ca dor avem valori europene de la o vreme nu valori cretinesti. Trebuie sa il impacam pe Hristos cu dracii (ereziile) daca El nu a fost in stare sa iubeasca cu adevarat oamenii. |
Si da, Daniel este mason sau slujeste masoneriei din stiinta sau nestiinta.
Ia uite a ajuns adevarul motiv de rusine si minciuna un gest de respect si apreciere. |
...au luat judecata de la Fiul...
"Oamenii, lasand grija de a-si plange pacatele lor, au luat judecata de la Fiul si se judeca si se osandesc unii pe altii, de pare ca ar fi fara pacat. Cerul s-a uimit de aceasta si pamantul s-a cutremurat. Ei insa nu se rusineaza, ca niste nesimtiti". – Sfantul Maxim Marturisitorul
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 15:02:18. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.