![]() |
Iubirea - Taina sau Negot?
"...barbatii sa isi iubeasca femeile ca pe insesi trupurile lor, precum si Hristos a iubit Biserica..."
"Pentru aceea va lăsa omul pe tatăl său și pe mama sa și se va lipi de femeia sa și cei doi vor fi un trup" (Efeseni cap 5, 28 si 31) IUBIREA de azi... Astazi toata lumea se iubeste... dar nimeni nu se mai daruieste... Oare de ce? Avem o prietena, ii spunem ca o iubim, dar nu simtim nimic... decat o atragere spre implinirea sexuala... chiar si in cadrul familiilor... mai ales acum, cand ne putem "proteja" - prezervativul, pilulele - o "facem" de nu ne mai saturam... <is "nebun" dupa tine> spune un tanar... dar de care 'nebunie' e vorba...? Iubirea asta este ceva de negot...??? ori iubim si ne daruim...? Ori daca tinem seama de Porunca Hristologica a Iubirii vedem ca Iubirea nu se rezuma numai la consoarta ci la TOATA lumea, la TOATA faptura, dar NU mai mult decat pe El... caci "daca pe aproapele sau uraste si pe Dumnezeu iubeste, MINCINOS este". nu? Atunci cum este cu iubirea asta...? atat fata de semeni... cat si fata de sotul/sotia noastra/nostru? Cum credeti ca se aplica aceasta PORUNCA a iubirii? "TE IUBESC atat de mult... nu pot trai fara tine..." sunt cele mai utilizate formule "magice" de seductie... daca ni se raspunde pe masura poftei, "intelegem" ca ni se "raspunde" la iubire... ne implinim pofta... ne simtim ok... dar nu stam langa ea/el... plecam si vedem pe altcineva mai atragator... si facem ce facem si ... hop! na cam "cazut" si cu asta... dar cum ramane cu Iubirea fata de cea/cel careia/caruia i-am spus atat de multe declaratii de Iubire? sau daca nu mi se daruieste... "la pat"... NU il/o mai iubesc... Sau: sunt casatoriti care se duc si se impreuneaza si cu alte persoane... dar ei declara ca se iubesc enorm! IUBIREA este JERTFA pt celalalt, iti dai si viata, il pretuiesti ca pe lumina okilor, este relatia aceea de adanca ARMONIE, fara pic de cearta sau contrazicere... nu este INSELARE de relatie, il pretuieti atat de mult ca NUMAI LUI/EI i te daruiesti, nu suporti ideea de a te "culca" altcineva!!! Stii ca pe el/ea iubesti, i-ai data inima ta, ce sa mai cauti in "vecini"??? aia nu e iubire ci CURVIE!!! CINE IUBESTE LASA DE LA SINE SI NU SE INCAPATANEAZA, CI IUBIREA SE SMERESTE!!! Iubirea nu se bazeaza in mod absolut pe sex!!! Sunt batrani care nu au mai avut de ani muuuulti o relatie sexuala, dar se iubesc ca in prima zi... cum va explicati asta??? Oare Iubirea dintre soti, nu trebuie sa fie IUBIREA IN HRISTOS??? Sunt oamenii care nu gasesc in sex o implinire... si se iubesc enorm... dar SE IUBESC!!! stiu astfel de cazuri!!! pt ei totul este ARMONIA dintre ei, DARUIREA dar nu in sens pacatos, patimas, ci se IUBESC NECONDITIONAT!!! Un preot spunea "imi iubesc atat de mult sotia incat nici nu indraznesc sa o ating, sunt atat de indragostit de ea dar nu imi vine sa ma ating de ea!" ce frmuos..! nu e asa? dar e unii care isi "ating" sotiile cu dulapurile, cu batele si cu picioarele sau pumnii... si ei se IUBESC!!! ea e vanata toata... nu se mai vede nimic curat, ci totul vanat!!! IUBIREA ADEVARATA DA ROADE!!! dupa cum pomul bun se cunoaste dupa roada, asa si IUBIREA - se cunoaste dupa Roada!!! Roada Iubirii lui Hs pt noi este JERTFA PE CRUCE - MOARTEA!!! S-a daruit noua!!! Noi ne daruim Lui??? Ori daca ne daruim trupurile spre satisfacere sexuala, CARE ESTE RODUL IUBIRII??? RODUL IUBIRII SUNT COPIII si FERTFA PT EI CA SA FIE OAMENI SFINTI!!! Asta este Iubirea adevarata!!! Sunt atatia copii nascuti accidental din pofta sexuala "neprotejata" care sufera cumplit... ca parintii nu sunt impreuna.. ca mama cu care raman este extrem de violenta sau nepasatoare fata de ei... ASTA ESTE IUBIRE??? Haideti sa facem acest thread o adevarata cateheza DESPRE IUBIRE!!! Fiecare sa isi aduca contributia sa despre IUBIREA care da ROADE, nu numai in familie ci si in relatie cu semenii!!! Puteti pune istorioare cu exemple de Iubire Jertfelnica, care a schimbata nu numai vietile oamenilor, dar si formele de vietuire, exemple din viata fratiilor voastre, intamplari, etc!!! Putei aduce cele mai frumoase citate din Sfintii Parinti, versete scripturistice, citate din brosurele cu si despre Iubire - acele carticele mici "de facut cadou" (care sunt f.scumpe in librarii) au niste texte despre iubire uimitoare... Sa fiti IUBITI!!! |
Fratii mei,
Fiecare postare a fratiilor voastre sa fie cate un "plus" pt fiecare cititor din care sa isi incarce sufletul de mai multa IUBIRE si PRETUIRE fata de persoana pe care o iubeste!!! Aduceti lucruri CONCRETE, REALE si nu PARERI!
"parerile nu se discuta!" spune o zicala!!! |
cand iubesti, te simti mai bine cand daruiesti celuilalt ceva decat cand primesti. Cand ii vezi chipul luminat de bucurie si de fericire, e cel mai frumos cadou primit inapoi, stiind ca tu l-ai facut asa
|
Un semn de iubire e atunci cand ajutam, fiind solicitati de cineva intr-o oarecare problema, cat de mica. De fapt iubirea se mai poate transcrie in cazul acesta astfel: iti acord tie, din timpul meu, o mica particica, pentru ca esti aproapele meu, si ca om esti valoros pentru Hristos.
La fel e semn de iubire, cand vreau sa dau mai departe ce am citit si mi-a placut. Mai ales cand e vorba de carti si articole, care cuprind multa invatatura, dar nu numai. Acest forum este ideal pentru a darui timpul si dragostea noastra fratilor. Felul in care se primeste ceea ce scrii nu are importanta aici, la acest topic despre dragoste. Important este sentimentul cu care scriu eu si cu care daruiesc. |
iubirea
Iubirea ........sa iubeste persoana pt tot ceea ce e, pt chipul ei, pt mintea sa, pt inima sa, pt defectele si calitatile sale, sa iubeste cu bune si cu rele, iubirea inseamna sa doresti fericirea si iubirea persoanei iubite, sa i doresti schimbarea si sa-i ajuti schimbarea, sa fi langa persoana iubita cand are nevoie de tine, cand e bolnava sa ai grija de ea, cand i greseti sa i cer iertare, sa te schimbi pt ea in bine, sa i gatesti, sa o privesti dormind cu zambetul pe buze, sa i face cadouri din toata inima, sa petreci mai mult timp comunicand decat sa cazi in pacat trupesc, iubirea inseamna sa faci totul din iubire, dar acum in ziua de azi oamenii se plictisesc unul de altul, cica intra in rutina, in obisnuinta, el se satura sa o vada pe ea in fiecare zi, el vrea sa o vada cocheta, decat pe ea naturala,e un pas atat de usor de la iubire la pasiune pe care tinerii il fac amagiti crezand ca e iubire adevarata si pura, vb din proprie experienta, iubesc o persoana care ma inseala, care nu ma vrea numai pe mine langa ea, nu se multumeste numai cu mine, am crezut in schimbarea sa, dar straduinta si crezania au fost deageaba , nu s-a schimbat deloc, cel mai bine e sa ma indepart de el.
|
Citat:
Dar hai sa ne asemanam cu Domnul Hristos, sa iubim JERTFELNIC, sa nu ne speriem de ce necazuri avem! Parintii mei dupa cate au tras tp de 22 de ani ar fi trebuit sa fi fost divortati... dar mama a iubit neconditionat, a iertat TOT si a RABDAT mai ales!!! dar acest efort nu a fost decat spre CASTIGAREA lui... a invins!!! Acum Slava lui Dumnezeu de cativa ani, este armonie... Numai Dumnezeu stie prin cate am trecut... dar mai ales mama...!!! Nu a incetat rugaciunea pt el, nici mersul la Sf.Liturghie in care se ruga pt el, nu a incetat a-i raspunde raului cu BINELE!!! Ma miram de atata putere si intelegeam ca asta este NUMAI de la Domnul Hristos!!! El si-a data Viata pt noi ca sa fim impreuna cu El, dar tot noi suntem cei nemultumiti si Ii intoarcem spatele!!! Sa nu ne pierdem curajul de a lupta pana nu invingem!! altfel suntem ca niste lasi... si spre bucuria Vrajmasului!!! diavolul se bucura cand ne dam batuti din luppta vietii... desi el asta cauta... dar AVND NADEJDEA IN DOMNUL HS care ne-a spus "in lume necazuri veti avea, dar INDRAZNITI (adica prindeti CURAJ) EU am BIRUIT lumea!" sau in alta parte ne spune "Veniti la Mine toti cei OSTENITI si IMPOVARATI si Eu va voi ODIHNI pe voi!" sau "ce nu este cu putinta la om este cu putinta la Dumnezeu"! Maica Domnului este atat de mult ascultata de Domnul Hristos, caci "ce poate Dumnezeu cu PUTEREA poate Maica Domnului cu RUGACIUNEA"!!! Deci sa ne rugam Maicii Domnului sa se roage Fiului ei, Domnului nostru Iisus Hristos, sa ne asculte rugaciunea si sa mijloceasca pt indreptarea sotului dvs, si sa se intoarca cu toata IUBIREA la dvs!!! CRED in PUTEREA Domnului ca daca o veti ruga zilnic si cu lacrimi pe Maica Domnului pt dansul, chiar mereu, atunci va va asculta!!! Poate v-a ajutat si marturisirea mea sa prindeti curaj in lupta pt castigarea sotului dvs!!! Sa fiti binecuvantati!!! |
Citat:
Poate tema dragostei de aproapele va avea mai mult succes avand in vedere ca sarbatoarea Craciunului este sarbatoarea dragostei si a bucuriei. Mie mi s-a raspuns de multe ori la dragoste cu ura,m-a durut si ma doare si acum.De obicei iubim pe acei care ne lauda sau ne fac bine, cert este ca ne iubim copii.Ne iubim partenerul de cele mai multe ori atata timp cat are bani,pozitie sau ne poate oferi ce ne lipseste iar cand toate acestea dispar dragostea se transforma in cel mai bun caz in indiferenta. |
Cred ca, e prima porunca, aceea a iubirii.
Este foarte adevarat ca sunt oameni casatoriti de multi ani care sunt batrani si care se iubesc cu adevarat dar ma intreb cati vor fi din tinerii de astazi astfel avand in vedere numarul mare al celor care traiesc necununati din diverse motive si a celor care divorteaza la scurt timp dupa ce s-au casatorit. |
Cati iubesc aceia care isi bat sotiile pana la anchilozare? Si marturisesc deschis ca nu vor sa se desparta... dar dau in ele mai rau ca in fasole... Iubire Horror... sau este Taina...???
|
Citat:
|
Am trait intr-o familie in care nu s-a impartit , ca sa zi asa, decat jumatate de iubire, doar de la mama .....tatal a fost absent , a impartit vorbe de ocara, multa severitate si interdictii cu miile....si totusi mama nu a plecat , a preferat sa ramana ,sa suporte.....nu vroia ca si copiii ei sa creasca fara tata.Am intrebat-o daca ar avea unde se duce ar pleca?....mi-a raspuns ca nu..... nimeni nu a fortat-o sa se marite cu el,ea l-a ales si trebuie sa-l suporte....Dar cel mai tare ma doare faptul ca mama e un om tare bun , un om care se supara fff greu si atunci numai pe ea insasi.....nu o pot convinge sa se spovedeasca .....vine cu fel de fel de pretexte......
|
Geo.nectarios.....te respect mult ptr ceea esti si iti doresc din suflet tot binele din lume....tare mi-as dorii ca si baietii mei sa ajunga sa gandeasca ca tine , sa-i iubeasca pe cei din jur, sa-l iubeasca pe Dumnezeu.....sa faca numai lucruri placute Celui de Sus....Doamne ajuta!
|
Iubirea ...
Doamne-ajuta!
Cum sa scrii in cateva randuri despre iubire? "Fiti desavarsiti precum Tatal vostru cel din ceruri desavarsit este". "Iubiti pe vrajmasii vostri, faceti bine celor ce va urasc, rugati-va pentru cei ce va blesteama si va prigonesc, ca sa fiti fiii Tatalui vostru celui din ceruri". [SIZE=2]"Iubirea lui Dumnezeu fata de cel mai mare pacatos ii mai mare decat iubirea celui mai mare sfant fata de Dumnezeu"[/SIZE] "Daca dragoste nu e, nimic nu e" Si am putea umple pagini intregi cu citate celebre despre dragoste. Dar dupa ce epuizam citatele ramanem noi. Dar nici noi nu ramanem (aici) prea mult timp. Raman urmasii nostri. Raman faptele noastre. Noi ne ducem dincolo, unde sunt bunii si strabunii nostri, dar nu ne despartim de cei de aici. Pentru ca ne leaga ceva: dragostea. Dragostea da viata timpului si spatiilor, infinitului. Dragostea e credinta si credinta e dragoste. Dragostea este copilul care, certat fiind, vine dupa tine plangand si-ti cuprinde cu manutele lui piciorul, rugandu-te sa-l iei in brate si sa-l pupi. Dragostea este nelinistea unui mare monah roman care inainte de a se muta la Domnul era tulburat pentru ca nu stia daca a "legat si dezlegat pe lumea aceasta cele ce trebuia". Dragoste este si mahnirea unora care vad ca nu-i pot iubi pe cei care le fac rau. Dragostea e bine, e frumos, e bucurie, e grija, e durere, e arsura, e sarbatoare, e jertfa, e iertare, e recunostinta, e ... , e tot. E, astea-s vorbe. Mai bine va povestesc cum am vazut eu dragostea la un fost coleg de serviciu. Omul acesta, am observat eu, nu-si finaliza totdeauna in timpul orelor de program treaba. drept pentru care era certat uneori foarte aspru de patronul nostru. O termina totusi dupa orele de program. Cu timpul am observat si de ce se intampla asta: daca cineva avea nevoie sa-l ajute se lasa pe sine si-l sprijinea pe celalalt. Il ajuta si atunci cand era clar ca el pierde si celalalt castiga sau cand era evident ca daca-l refuza respectivul se putea descurca si singur. Cu cativa ani in urma avusese un atac de cord si pentru cateva minute a fost in moarte clinica. Povesteste ca se simtea atat de bine, o pace si o curata stare de bine il invaluia. Apoi a auzit sotia plangand si doctorul rugandu-l "sa nu pleci, auzi, te rog sa nu pleci". Au urmat momente chinuitoare. Sa ramana acolo unde era asa de bine sau sa se intoarca la cei aici. A ales sa se intoarca. Acum lucreaza tot acolo. Putea foarte usor sa se pensioneze de mult. Familia nu pot spune ca-l menajeaza. Zilele trecute a mai facut un preinfarct. Se minuna "Ce inima rezistenta am!" Nu, nea X, nu ai inima rezistenta. Ai inima buna! Doamne-ajuta! |
Iubirea-Taina sau negot
Iubire inseamna atunci cand renuntam la noi pentru toti cei care au nevoie de noi fara sa observam macar asta.Jertfa cred ca inseamna iubire.Cea mai mare dovada de iubire a lui Dumnezeu pentru noi este Iisus.Ati putea sa va lasati copilul sa sufere asa cum Iisus a suferit pentru a ni se ierta noua pacatele?Ce dovada mai mare de iubire decat asta exista sau va exista vreodata?Iubire si ascultare din iubire.Iubire Dumnezeiasca.Doamne ajuta!
|
[SIZE=3]Iubirea vorbeste duios, bland, cu zambet, plina de incredre, izvoraste putere si curaj, te implinteste!!! Acesta este cel mai mare dar al Iubirii - TE IMPLINESTE, de desavarseste!!! Cine iubeste RABDA, cine iubeste IARTA, cine iubeste e MILOSTIV, cine iubeste SE JERTFESTE NECONDITIONAT!!![/SIZE]
[SIZE=3][/SIZE] [SIZE=3]CINE IUBESTE ESTE DESAVARSIT PT CA A AJUNS LA ASEMANAREA CU DUMNEZEU!!![/SIZE] |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Reciteam pentru a nu stiu cata oara, o carte pe care am primito cu ceva timp in urma de la un membru drag mie de pe acest forum, o carte pe care o recomand cu multa caldura tuturor : "A iubi inseamna a ierta " de Savatie Bastovoi. Vreau cu permisiunea voastra sa reproduc doar cateva randulete "Dragostea pe care o revarsam asupra oamenilor este ca o lumina care descopera lucrurile aflate pana atunci in intuneric. Prin iubire cunoastem si vedem pe celalalt in adevarata lui lumina. Numai iubirea este vazatoare. Daca cineva vrea sa stie ce inseamna sa fii vazator cu Duhul, trebuie sa stie ca asta inseamna sa iubesti. Cand iubesti, pana intr-atat te daruiesti, pana intr-atat incat doresti sa intri in voia celui iubit, incat ajungi sa te identifici in gandurile lui, sa-l retraiesti in propria ta inima, in propriul tau trup, in propria ta rasuflare, incat cel iubit dintr-odata ti se descopera, in intregimea sa, in tine insuti, ca tine insuti."
|
Dupa 45 de ani de casnicie...
... as putea spune multe despre dragostea noastra.Subscriu insa,la cele relatate de voi ,mai tinerii mei frati intru credinta ortodoxa, Cristi, DorinaStoica14, dorindu-va din tot sufletul sa va bucurati in toate zilele voastre de perechea ce Domnul v-a daruit-o si sa-I multumiti asa cum o faceti ,indirect si pe acest forum prin cuvintele pline de intelepciune impartasite si celorlalti frati , membri.Georgeta.
|
Citat:
|
Plecand de la cuvintele lui Cristi "au trecut atatia ani si atat de repede, langa femeia careia i-am cerut mana in urma cu aproape 25 de ani, incat acum nici ca mai simt iubirea, pentru ca efectiv sunt in ea, traiesc in iubire, prin iubire", pot spune, fara retineri, ca acesta este rostul omului in lume - sa iubeasca. In negot te vezi pe tine, in iubire il vezi doar pe celalalt. Dar ea este taina, pentru ca iubirea ne schimba chipurile.
|
Da adevarat este , Costele si permite-mi sa adaug un mesaj pentru Georgeta si nu numai, pentru ca va veni o clipa a despartirii de cei dragi, o clipa ce vrem sa fie cat mai tarziu sau niciodata. Dar nu ne putem pune in fata voii lui Dumnezeu si impotriva sfarsitului din asta lume. Gandul la toate cele de mai sus, ne tin in trezie in credinta noastra si realizam nimicimea noastra. De aceea poate cel mai important este in a pregati o prietenie adevarata si trainica cu Dumnezeu, pentru ca in clipele ce vor sa fie la ori si cine, clipele grele ale singuratatii, sa-L avem neancetat langa noi si oare ce mangaiere poate fi mai mare , decat aceasta.
|
[SIZE=3]Iubirea este Hristos Insusi!!! Cine IUBESTE este IN Hristos si Hristos in el! (1 Ioan 4,8) Daca nu iubesti, este in "exil", pt ca esti in afara lui Hristos, in afara de Hristos!!! Esti "pribeagul" patimilor... batut de de furtuna rautatilor... [/SIZE]
[SIZE=3]In iubire te identifici cu Hristos, deci esti desavarsit!!! Iubind neconditionat, mergand pana pe Golgota VIETII acesteia pentru aproapele tau... Nimic sa nu faci pt tine atunci cand cineva iti cere ajutorul... Jertfeste-ti timpul tau pt el, si vei primi cununa de la Hristos...!!! Fa ca EL sa se simta bine nu tu, ci aproapele tau! Ca Hristos nu numai ca nu te va uita, dar te va rasplati insutit si aici si Dincolo... in ceruri!!! Daca vei gandi ca daruind din tine aproapelui acel lucru il faci ca sa Il BUCURI pe Hristos, sigur ai face tot timpul orice lucru cu DRAG pt ca stii ca Il bucuri pe Dumnezeu!!! [/SIZE] [SIZE=3][/SIZE] [SIZE=3]Dar noi nu ne gandim sa il bucuram pe Dumnezeu cand facem ceva, ci ne gandim la ego-ul nostru... "eu sa fiu sanatos"! Cei mai multi azi nu mai daruiesc nici propriilor copii cele de trebuinta... si dumnealor marturisesc ca isi "iubesc" copiii... ca nu duc lipsa de nimic!!! bat in ei ca in fasole daca nu fac nush ce... si ei stau cu burta-n sus si "fa copkile de mancare ca altfel te tai bucati!"... (expresie de... "TATA"...???)[/SIZE] [SIZE=3] Iubire dramatica... iubire horror... iubire de comert...[/SIZE] [SIZE=3][/SIZE] [SIZE=3]Daca am IUBI la valoarea macar a cuvantului "IUBIRE" astazi lumea ar fi ca Adam si Eva in gradina Raiului dinaintea caderii lor in pacatul neascultarii... caci ASCULATAREA VINE DIN IUBIRE... ca daca nu asculti pe Dumnezeu, NU-L iubesti!!! iar de aici rezumam NEiubirea omului de Dumnezeu... caci daca omul IUBEA inca de la inceput din gradina Raiului CU ADEVARAT pe Dumnezeu, si nu "placerea gustului marului", NU ASCULTAU de glasul satanei... dar li s-a parut mai "dulce" glasul satanei, mai dulce rodul/darul satanei decat IUBIREA lui Dumnezeu!!! A vrut omul "experienta" noua... pe cea a pacatului... a dobandit MOARTEA ca "premiu"!!![/SIZE] [SIZE=3][/SIZE] [SIZE=3]Dumnezeu sa ne miluiasca si sa ne daruiasca sa ne IUBIM!!! Amin!!![/SIZE] |
Citat:
|
Citat:
|
...completare:
Citat:
PS: [COLOR=red]daruind, vei dobandi!!![/COLOR] |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
S-a scris frumos despre iubire .....despre familie si prieteni....sunt casatorita de 15 ani si nu regret nici o secunda pasul facut....imi iubesc sotul si cei doi copii mult cu tot sufletul meu....dar mai sunt persoane(soacra, tatal) in viata mea pe care as vrea sa le iubesc, cu care in trecut ma certam ....acum am invatat sa nu le mai iau in serios lucrurile grele pe care mi le spun uneori....am invata ca e mai sanatos sa tac , sa ascult si sa ma rog ptr ei.....dar lupt si incerc sa-i iubesc, de iertat ii iert mereu....dar iubirea.....asta e problema mea....iubirea despre care cu totii vorbiti atat de frumos.....
|
Intr-adevar o casnicie de 38 de ani inseamna ceva. Ceea ce am invatat din acesti multi ani este, ca adevarata dragoste o gasesti NUMAI in familie, restul fiind amagire de la cel rau. Oricat de mult ne-ar maguli cuvintele, privirile, gesturile altora, acestea au darul numai de a ne scoate de pe fagasul nostru spre mantuire; dulceturile lasa in urma numai goluri, care nu au darul sa construiasca, ci doar sa darame ceea ce ai adunat.
Fericirea nu este exaltata; nu este o extrema a trairii, ci este plina de echilibru, armonie si dragoste. Cautam fericirea vesnica si pe aceasta doar in familie o putem gasi. Spunand acest lucru, as vrea sa-mi exprim parerea de rau pentru toti aceia, care din diferite motive, nu au reusit sa gaseasca aceasta fericire conjugala. Ea exista totusi. |
Citat:
|
Cristian, nu au fost 38 ani de iubire si intelegere, ci 38 de ani pentru a ajunge la iubire si intelegere. Cele mai grele lupte le-am dat cu mine insami pentru a ajunge sa inteleg ce inseamna fericirea conjugala cu adevarat. Intre "iubire" si "indragosteala" este o distanta ca de la carul din curte si Carul cel Mare de pe cer. Indragosteala este cea mai dulce forma de nebunie, in vreme ce iubirea este un dar de la Dumnezeu. Sa nu ne amagim ca iubim, atunci cand suntem doar indragostiti. Cautand dragostea, indragostindu-ne, e amagire. A te indragosti, casatotit fiind, e ca si cand iti depui banii economisiti intr-un sac fara fund. Oare asta vrem? Cu siguranta, nu! Ne permitem insa sa fim visatori, sa fim romantici, nebanuind cat rau ne facem si cat se foloseste satana de aceasta inclinare a noastra spre pacat, atunci cand in sfarsit ne indreptam gandul la rugaciune.
Am o mare admiratie pentru oamenii care au stiut sa ocoleasca aceasta forma de nebunie, acceptata dealtfel de multi, si care s-au pastrat curati sufleteste; caci pacatul cu gandul este cel mai des si cel mai nebagat in seama. Am avut ocazia sa intalnesc oameni, care au reusit sa dejoace planurile satanei, ramanand integri si devotati sotilor lor. Una dintre aceste persoane este Acad. Prof univ. Zoe Dumitrescu Busulenga, devenita la sfarsitul vietii Maica Benedicta. A spus, ca in viata ei l-a iubit pe sotul ei si pe Eminescu. Ajunsa calugarita, plutea in timpul Sfintei Liturghii, ca dovada a biruintei asupra pacatului. Nepacatuind cu gandul ne putem pastra curati pentru a putea primi Duhul Sfant. Iata deci invatatura primita in urma celor 38 de ani de casnicie: sa nu pacatuim nici cu gandul! Gandul este buturuga cea mica, cu care putem rasturna carul cel mare: fericirea in timpul vietii, si in final insasi mantuirea noastra. |
[SIZE=3]Intr-o Manastire este din nou exemplu de IUBIRE!!! Ba mai mult, NIMENI NU ESTE PE CONT PROPRIU!!! Ci sunt supusi celui mai mare: STARETUL!!! Acolo fiecare face VOIA STARETULUI, NU a sa!!! Altfel este batjocorit de draci si nu va avea liniste niciodata, ba mai mult, il va si indeparta de acea obste!!![/SIZE]
[SIZE=3]In Manastire cu viata de OBSTE, NU viata idioritmica (viata de sine, pe cont propriu) AJUNGI SA TE CUNOSTI EXACT CINE ESTI, pt ca acolo te lovesti de fratele de langa de tine! si nu e numai unul... numai in raport cu aproapele te cunosti cine esti!!! In familie te cunosti numai cu parintii si fratii... atat!!! Dar in obste monahala este total diferit! De ce? Tot o "familie" este, dar aici NU se cunosc toti ca fratii de sange inca de la inceput, sa ii vezi fiecaruia cresterea si evolutia, ci sunt oameni total diferiti, fiecare venind in Manastire cu patimile si poftele lor!!! Si fiecare duce LUPTA sa de sfintenie!!! [/SIZE] [SIZE=3]Asadar, daca ajungi ca fiecare din acea obste sa iti fie atat de dragi si sa nu le mai vezi greselile, asta inseamna ca ti-ai cunoscut starea te de pacat inaintea lui Dumnezeu si ca fratii/monahii din Manastire sunt SFINTI! Caci ca sa iubesti pe aproapele ca pe TINE insuti, inseamna ca trebuie sa te Iubesti, cum? CUNOSCANDU-TE asa cum esti, in raport cu Dumnezeu!!! Asta se numeste SMERENIE: sa iti cunosti locul in raport cu Dumnezeu!!! Daca ti-ai cunoscut locul, inseamna ca trebuie sa lucrezi la imbunatatirea lui!! Si lucrand descoperi ca cei de langa de tine sunt SFINTI, pt ca iti cunosti pacatele proprii, NU le mai vezi pe ale lor!!! Si uite asa Dumnezeu iti trimite HArul Sau si II IUBESTI PE TOTI!!! TU esti cel mai pacatos, NU EI!!! Si asa implinim TOATA LEGEA SI PROOROCII, dar mai ales, LEGEA CEA NOUA!!![/SIZE] [SIZE=3][/SIZE] [SIZE=3]Desavarsirea NU este greu de castigat, pt ca si Sfintii au fost oameni ca noi toti, cu patimi si pofte, dar AU LUPTAT IMPOTRIVA LOR, sa fie curati sufleteste, ca astfel sa se salasluiasca Duhul Sfnt in ei!!! Niciunul din ei, chiar foarte bogati si cu N averi, NU au fost legati de ele!!! Ci oricand daca li s-ar fi prapadit chiar copiii sau toata averea, ei puneau toate IN seama Domnului!!! FARA CARTIRE!! nu se vaitau ca noi azi cand pierdem o moneda de 2lei! Azi noi nu putem sa nu cartim ca nu avem aia sau cealalta!!! Nu mai avem crdinta stramosilor nostri!!! dar nici nu ne luptam pt dobandirea ei... [/SIZE] [SIZE=3][/SIZE] [SIZE=3]A venit Ingerul la un parinte batran si foarte nevoitor, care[/SIZE] [SIZE=3] facea si minuni, era un sfant, sa ii ia sufletul, si el a refuzat zicand sa il mai lase ca INCA NU S-A POCAIT!!! Auziti: a venit INGERUL sa ii sufletul si a zis ca inca nu s-a pocait!!! Asta SMERENIE, care nici nu predinde ca macar a inceput pocainta!!![/SIZE] [SIZE=3]Avva Antonie a adunat intr-o zi obstea in sinaxa si le vorbea... dar deoadata a inceput a plange... si daca a fost intrebat pt pricina, le-a spus: un MARE ASTRU AL PUSTIEI a cazut... - ce-o fi insemnand un "mare astru"? este vb de un SFANT!!! cazuse intr-un pacat dupa 40 de nevointa!!! [/SIZE] [SIZE=3][/SIZE] [SIZE=3]Oare daca omul a ajuns la sfintenie inca din viata inseamna ca adobandit Raiul? v-am pus aceste exemple ca sa vedeti clar ce inseaman IUBIREA de Dumnezeu si de semeni!!![/SIZE] [SIZE=3][/SIZE] [SIZE=3]PS: haideti sa luptam sa fim DESAVARSITI "Maria si-a ales partea cea buna care NU se va lua de la ea!" Amin![/SIZE] |
Pentru asta ne lupatm zi de zi Geo ! Pentru asta ne concentram toate eforturile si in fond asta ne dorim :Desavarsirea ! ! ! Asa sa ne ajute Dumnezeu ! +
|
Citindu-ti postarea, geo.nektarios, mi s-a facut tare dor de asemenea comunitate, cu personalitati diferite, dar avand acelasi gand de a lupta cu ispitele si de a se desavarsi.
Am de adaugat ceva la afirmatia ta, si anume, ca noi mirenii nu traim numai in sanul familiei , ci suntem inconjurati de tot felul de persoane la scoala, la serviciu, peste tot. Legat de acest aspect am o intrebare: cat rau trebuie sa acceptam de la aproapele si totusi sa-l iubim? Si anume, aproapele care necontenit si cu mijloace foarte rafinate, satanice, incearca sa te indeparteze de tot si definitiv de credinta, tu stiind acest lucru. Budistii au o ramura satanista; la ei ma refer. Este o incercare grea sa stai langa ei; comparativ cu acestia, maicutele de la manastire sunt niste ingerasi la propriu. Cum ar trebui priviti acesti satanisti, incat sa fim in stare sa ii iubim ca pe aproapele, in conditiile in care stii ce intentii au. Ei se gasesc oriunde in lume mai mult sau mai putin razleti. Sunt insa si locuri in care abunda ca numar; imagineaza-ti sa fii singurul crestin-ortodox practicant printre ei. Cum ai proceda? Intrebarea mea aminteste de vremeurile ce vor veni, care in unele parti au si venit deja. |
imagineaza-ti sa fii singurul crestin-ortodox practicant printre ei. Cum ai proceda? Intrebarea mea aminteste de vremeurile ce vor veni, care in unele parti au si venit deja
te rogi Bunului Dumnezeu. atit si nimic mai mult. nu trebuie filosofie, ratiune. doar Credinta si traire. |
Asa este, petrurar, reusesti prin credinta si rugaciune, descoperind in felul acesta puterea de neinvins a rugaciunii.
Intrebarea mea era cum sa-i iubim pe acesti oameni, care incearca in continuu cu armele satanei sa te indeparteze de credinta? In clipa in care cineva isi clarifica aceasta intrebare, nu va mai avea probleme a iubi orice dusman, si va ajunge la dragostea desavarsita. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 05:50:10. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.