![]() |
Nu stiu ce se intampla
Buna ,cānd citesc acatistul sf Ciprian,si paraclisul maicii domnului,casc mereu si nu stiu daca e normal asa,poate din cauza ca sunt concentrat .Se mai intampla la cineva?
|
Si mie mi se intampla cand spun rugaciuni sau sunt la Biserica. Se spune ca diavolul face ceva sa iti provoace cascatul, somnul, respectiv lenea cand te rogi, ca sa te distraga. Nu stiu daca este adevarat, dar si mie mi se intampla de fiecare data. Din cate am inteles, este bine sa te rogi in continuare, sa nu te opresti, chiar daca iti vine sa casti. Eu mai fac o chestie: cand spun rugaciunea cu voce tare sau in soapta si imi vine sa casc, fac in asa fel incat in momentul in care casc sa spun in continuare rugaciunea - nu stiu daca ti s-a intamplat vreodata ca atunci cand vorbesti cascand. Ma gandesc eu asa, cu umila mea experienta in lucruri de genul acesta, ca asa il poti pacali pe diavol.
|
Exact asta am crezut si eu,oricum ma rog mereu la cel mai bun prieten al meu Isus sa imi dea intelepciune si putere,si il invit mereu in casa mea,in patul meu,la masa mea
|
Este bine sa faci asta, de asemenea e recomandat sa nu te rogi la o ora prea tarzie, s-ar putea sa fie si de la oboseala acumulata de peste zi. Se spune Iisus nu Isus. Am auzit ca numai ereticii si catolicii spun cu un singur "I".
|
Si Sfintii au cunoscut acest cascat, care vine ca la comanda, atunci cand ne rugam. Unul dintre acestia este Sf. Nifon, a carui viata o gasim aici pe Crestin-Ortodox la carti ortodoxe. Nu si-a crutat corpul, batandu-se pana la invinetire, pentru a scapa de somnul care ii dadea tarcoale. A spus apoi, vorbind desigur despre sine, ca stie pe cineva, care nu a cascat niciodata la rugaciune. Ne putem da si noi un mic ghiont, atunci cand cel rau ne trimite acest duh rau al lenii.
Acest cascat nu tine de oboseala; am observat ca vine numai la inceput, cand incep cu cititul acatistului sau al rugaciunilor, dar niciodata spre sfarsit. |
Si mie imi vine sa casc la rugaciuni f mult dar m-a invatat cineva sa imi fac semnul SF CRUCI peste gura si cu adevarat mi se opreste cascatul daca iar ma ia tot asa fac pana scap
|
Cand iti vine acest "cascat" insemneaza-ti gura cu Sf.Cruce!!! asa faceau parintii in Manastiri, si a ramas ca "traditie", practica veche!!! iti aduce oboseala ca sa te faca sa LASI rugaciunea, sa dai importanta somnului, oboselii trupului... iar prin asta sa te INDEPARTEZE de Dumnezeu, de COMUNICAREA cu El... "Cascatul" este o IGNORARE a lui Dumnezeu!!! Te lupti pana castigi!!! Hristos vazandu-ti silinta de a fi atent la rugaciune, vazandu-ti straduinta, il va alunga!!!
Nimeni NU este scutit de incercarile acestea!!! Chiar si in timpul slujbelor sau a Sf.Liturghii!!! Vrea sa te distraga de la rugaciunea, de la COMUNIUNEA cu Dumnezeu!!! sa te faca sa te asezi intr-o strana/scaun/banca sau sa te pui in "genunchi" sezut si cu capul in pamant ca sa te adoarma... si astfel sa il IGNORI pe fata pe Dumnezeu!!! Asta e a doua ispita a satanei in timpul rugaciunii... caci prima data te distrage de la rugaciune prin AMINTIRI din timpul zilei... sau a unei suparari... apoi daca reuseste sa te traga in astfel de "cursa" te duce in cealalta... iti da somn... CASTI de nu te vezi... si daca te lasi dus si de aceasta ispita, de duce in pat... si culmea, nu-ti mai este somn!!! dar nici putere sa te pui inapoi la rugaciune nu mai ai, pt ca satana devine stapanul tau, pt ca i-ai ascultat ispitele si Dumnezeu L-ai ignorat!!! Dumnezeu sa ne miluiasca pt rugaciunile Maicii Preacurate si a tuturor Sfintilor!!! Amin!! |
Citat:
|
Mda...mereu diavolul..mereu ne ispiteste..mereu el e de vina..dar pacatele noastre??... In acesta ecuatie sunt 3 "necunoscute". Nepasarea, nesimtirea si lenea.:37:.
|
Citat:
|
STITI cateodata si in timpul SF Liturghii imi zboara mintea nu ma ia somnu dar pacatul meu e ca imi place sa visez sa ma gandesc etc..............................ma apuca doar cand nu imi place un anumit timp din slujba daca nu canta fumos la strana daca vb femeile in biserica daca se citeste ceva ce eu nu inteleg.As vrea sa fiu si eu ca ceilalti numai ochi si urechi la toata slujba dar inca nu pot cred sunt prea slaba in credinta si as mai vrea sa va zic ceva ................imediat scriu
|
Citat:
|
Eu de mica cred in Domnul si am crezut tot ce scrie in VT si NT si cred si in iad ca exista si la pacatele care le am sigur merg daca nu fac pocainta dar problema este ca nu mie frica imi este si nu imi este nici eu nu stiu ce am nu vreau sa merg acolo dar nici pocainta nu fac cum trebuie imi e tare frica ca pot sa plec oricand de pe aceasta lume nepregatita in iad dar nu am ardoarea aia de a face pocainta desavarsita am si unele obligatii care ma impiedica sa fac pocainta adevarata pt ca in luma nu prea se poata ba lucrezi ba la scoala ba acasa cu treaba si tot asa numai am timp de sufletul meu. Fac si eu canonul meu tin post merg duminica la Biserica etc.........dar nu simt ca doar asa ma va ierta DOMNUL!Voi ce spuneti cum aveti asa mare ardoare catre pocainta?Si imi e tare frica sa mor ma gandesc cum va fi atunci binenteles daca nu aveam pacate abia asteptam sa merg la DOMNUL deci cui ie frica e pacatos!
|
Citat:
|
Citat:
|
Da este diavolul,si eu aseara cand sa citesc rugaciunile imi era un somn..dar am invins diavolul si am facut toate rugaciunile..eu ma simt bine cand nu-i fac pe plad diavolului...cand asculti colinde se mai intampla..etc
|
Citat:
|
Citat:
Pocainta este inteleasa de cei mai multi prin starea inaintea sfintelor icoane in dormitorul tau si plangand si facand N metanii - asta este numai o forma de pocainta, ca sunt multe! Depinde de canonul primit de la duhovnic pe masura pacatelor!!! In Sfantul Munte din cauza inmultirii mirenilor (pelerini sau oficialitati) s-a imputinat timpul de "pravila de chilie" al monahilor... plus ascultarile din gradinile Manastirilor... si nu numai... nu mai apuca decat slujbele... Si te miri de ce sunt atat de luminati la chip, veseli si curati ca pruncii, cu priviri sfinte, patrunzatoare... De ce? de unde asta? Ei continuu spun: Κιριε Ιησου Χριστε ελεησον με! (Kirie Iisu Hriste eleison me) - Doamne Iisuse Hristoase miluieste-ma! si in aceasta tainica rugaciune il au pe Hristos in inima lor! Si sunt plini de El, incat radiaza si in exterior... s-au unit tainic cu El... Un pr.athonit se temea sa vb cu cineva (afara de Duhovnic) ca sa nu il neglijeze pe Hs, sa nu il supere ca a intrerupt "comunicarea" cu El din cauza unui nimic pamantesc... Daca vrei sa faci pocainta, fa ca acesti parinti, ROAGA-TE IN INTIMITATEA TA, plangi cu inima si sufletul, spune mereu aceasta rugaciune ce te va uni cu Domnul Hristos si ai sa vezi cum toate gandurile urate iti dispar, pt ca te unesti cu Creatorul!!! Mereu avem motive sa ne indreptatim ca nu avem timp de rugaciune!!! Bine, poate Domnul Hristos trece peste asta si ne IARTA, dar cum ramane cu MINTEA????? asta CINE ne-o mai ocupa???? NOI - PRIN GANDURI, AMINTIRI ETC... mai scurt: RASPANDIREA MINTII!!! Vrem sa ne mantuim sa fim sfinti, dar NEVOINTA nu facem!!! Atunci cum? NU AVEM IERTARE PT RASPANDIREA MINTII!!! E sg lucru liber ce ar trebui tinut mereu in comuniunea cu Dumnezeu, in rugaciune!!! De aceea NU se roaga cu multe cuvinte (Acatiste, Paraclise, etc - care sunt pt cei ce nu pot face nevointe, sau care nu stiu sa se roage, sau care se fac in Biserica) ci prin 5 cuvinte scurte si pline de Dogma crestina, de continut pur de credinta, sa ne putem CONCENTRA asupra lor iar prin repetarea lor sa ajungem la ATENTIE si de aici la PERMANENTA de unde ajungem la unirea Tainica cu Domnul Hristos!! |
Citat:
|
Citat:
|
Multumesc la toti pt sfaturi e tarziu eu merg la somn noapte buna tuturor cu ingerasi Domnul sa va dea somn linistit!Doamne ajuta
|
Citat:
|
Citat:
|
O sa mai intru maine cu alte intrebari eu pot mai mult seara ziua nu am cand.Doamne ajuta
|
Citat:
|
Cristian, cred ca stii ca nu dam vina pe diavol ca sa ne disculpam, ci pentru a constientiza de unde vine influenta negativa; ca doar se spune: "cercetati duhurile". El, diavolul, exista, ne vrea raul tot timpul, nu doarme si incearca sa ne influenteze in rau cat poate. Prin rugaciune intr-adevar il tinem la distanta. Nu il putem nimici, doar tine la distanta, ca sa nu ne faca rau.
|
Citat:
|
Iata o diferenta pe care nu am facut-o pana azi. Multumesc, Cristiane, pentru atentionare.
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 13:01:20. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.