![]() |
se tot vorbeste de marii duhovnici pe care i-a avut romania in trecut,dar nu am gasit nici o referire la vreunul din prezent.mai avem asa ceva?oamenii insetati de Dumnezeu unde sa se duca?
|
Citat:
|
Duhovnicul meu este la Sihastria, este un Parinte desavarsit, recunosc nu-l meri; inainte sa-l am m-am rugat si am cerut un duhovnic, Dumnezeu m-a trimis la Sihastria nu mai fusesem niciodata, nu cunosteam pe nimeni. Ingerul m-a trimis la usa Parintelui meu de care nu stiam nimic, nici cat de bun duhovnis este, mici cum arata. Minunea s-a intamplat... m-am vindecat ptr inceput duhovniceste.
Doamne ajuta! Rugaciunea iti arata raspunsul. |
Citat:
|
Am un amic care e preot si care mi-a spus referitor la marii duhovnici sau la deuhovnici din mamastiri ca acolo ar trebui sa se spovedeasca mai mult preotii si sotiile lor pentru daca da un canon mai greu ramani oamenii legati. Si mi-a povestit o intamplre cu niste batrine care au vrut neaparat sa se spovedeasca la Pr. Nicodim Minduta si acestea le-a dat sa citeasca toate cartile folositoare pentru suflet vreo 70 si batrinele au acceptat. Insa ele saracutele erau analfabete si parintele au murit si au ramas legate si nu le dezleaga nimeni!
|
Si totusi, ar mai fi varianta ca sa le citeasca cineva aceste carti. Pentru ca nu conteaza cine citeste, ci ca aceste cuvinte sa ajunga la ele, sa le lumineze mintea si sufletele. Parerea mea.
|
Am o intrebare: Eu sunt abia la inceput... Si imi doresc tare mult un duhovnic, cineva care sa nu fie disponibil doar pentru spovedanie. Stau in Sibiu. Stie cineva aici un duhovnic?
Multumesc. |
Citat:
|
Citat:
|
DUTE DACA VREI SI LA M-REA FRASINEI LA DUHOVNICUL NEONIL STEFAN DESPRE CARE AM AUZIT CA ESTE VAZATOR CU DUHUL
E IN COMUNA MUIEREASCA DACA NU MA-NSEL LA 10-15 KM DE ORASUL RAMNICUL VALCEA DOAMNE AJUTA! |
Citat:
SI UNA IN CARE NU AU VOIE SA INTRE FEMEILE SI NU MAI BARBATII PT CA SF. CALINIC A ZIS INAINTE SA TREACA LA CELE SFINTE CA SA NU INTRE ACOLO NICI O FEMEIE SI TOATE FEMEILE CARE AU INCALCAT ACEASTA REGULA BA AU INEBUNIT BA SAU INBOLNAVIT UNELE CHIAR AU SI MURIT UNELE AU PIRDUT SEVICIUL ETC ETC ASA CA SA FIE CU GRIJA |
M-am mutat la Braila, m-am casatorit aici, si inc anu am reusit s aimi gasesc un duhovnic aici sau la Galati. Am asa de mare nevoie de asta....Duhovnicul meu la care m-am spovedit multi ani...e destul de departe si nu pot ajunge acolo decat cel mult de 2 ori pe an. As avea nevoie de un duhvnic la care sa pot merge usor...si nu doar pentru spovedanie...dar si spovedania sa fie facuta ca lumea...si nu doar 5 min....
Daca stiti vreun duhovnic prin preajma...as fi recunoascatoare daca mi-ati spune si mie. Mirela |
M-am mutat la Braila, m-am casatorit aici, si inc anu am reusit s aimi gasesc un duhovnic aici sau la Galati. Am asa de mare nevoie de asta....Duhovnicul meu la care m-am spovedit multi ani...e destul de departe si nu pot ajunge acolo decat cel mult de 2 ori pe an. As avea nevoie de un duhvnic la care sa pot merge usor...si nu doar pentru spovedanie...dar si spovedania sa fie facuta ca lumea...si nu doar 5 min....
Daca stiti vreun duhovnic prin preajma...as fi recunoascatoare daca mi-ati spune si mie. Mirela Iti recomand sa incerci la PR ARGATU din slobozia ciorasti la 18 km de focsani |
Un alt duhvnic cu mare har si vazator cu duhul Este Parintele IOAN IOVAN DE LA M-REA RECEA cam la 10-15 km de Tg. Mures.
|
Am mare nevoie de un parinte duhovnic din Mehedinti. Ma poate indruma cineva? E mai bine sa ne spovedim la parinte de mir sau de manastire? Astept sugestii. Multumesc frumos.
|
La biserica un preot in cuvantul de invatatura a spus ca canonul nu te leaga, canonul te vindeca, canonul pe care il primim la spovedanie are rolul de a ne vindeca, de a ne indrepta, de a ne ajuta in lupta spre pocainta, de aceea este important sa il indeplinim.
|
Citat:
Desprea aceasta s-a mai discutat si pe alte topicuri; duhovnicul il alegi dupa ceea ce simti, in sensul ca trebuie sa poti a-ti deschide sufletul in fata lui si a urma sfaturile lui intru totul. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 12:36:09. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.