![]() |
Puratatorul de cuvant al Patriarhiei il acuza pe Parintele Justin de habotnicie!
Părintele Constantin Stoica :
Viziunea apocaliptică a starețului Mănăstirii Petru Vodă pare să nu fie împărtășită și de conducerea Bisericii Ortodoxe Române. Aceasta susține, prin vocea purtătorului său de cuvânt, părintele Constantin Stoica, că părintele Justin Pârvu vede pericole imaginare. “Credința adevărată înseamnă echilibru și nu habotnicie, nu a vedea pericole acolo unde ele nu există”, a declarat acesta pentru cotidianul.ro. http://www.cotidianul.ro/staretul_un...ort-70190.html |
POVĂȚUIRE ȘI ÎNAINTEVESTIRE ale Sfântului Anatolie al Optinei
(1855-1922) “Ereticii vor pune mana pe Biserica, isi vor numi peste tot slugile si-i vor prigoni pe pastori si monahi” [SIZE=3]“Fiul meu, sa stii ca in zilele de pe urma vor veni vremuri grele, dupa cum spune Apostolul vei vedea ca din pricina imputinarii credintei, ratacirile si dezbinarile vor aparea in biserici si, cum mai dinainte au spus Sfintii Parinti, pe scaunele ierarhilor si in manastiri nu va mai fi atunci niciun barbat incercat in viata duhovniceasca. Din care pricina, ratacirile se vor raspandi pretutindeni si pe multi vor insela. Vrajmasul neamului omenesc va lucra cu pricepere, ducand in ratacire, de e cu putinta, si pe cei alesi. Nu va incepe prin lepadarea dogmelor despre Sfanta Treime, Dumnezeirea lui Iisus Hristos sau Nascatoarea de Dumnezeu ci pe nesimtite va incepe a stramba invataturile Sfintilor Parinti primite de la Duhul Sfant- insasi invatatura Bisericii. Viclenia vrajmasului si uneltirile lui vor fi indreptate impotriva unui numar foarte mic, al celor incercati in viata duhovniceasca. Ereticii[2] vor pune mana pe Biserica, isi vor numi peste tot slugile, iar viata religioasa va fi lepadata. Insa Domnul nu lasa pe robii Sai fara aparare si intru nestiinta. El a spus: „Dupa roadele lor ii veti cunoaste“ (Matei 7, 16-20). Si sarguieste-te sa-i osebesti de pastorii adevarati; acei furi de cele ale Duhului, care sfasie turma duhovniceasca, „nu intra pe usa in staul, ci sar pe aiurea“, dupa cum a spus-o Domnul, adica vopr intra nelegiuit, nimicind cu dea sila dumnezeiasca oranduiala- pe acestia Mantuitorul ii numeste „talhari” (Ioan 10, 1). Dupa lucrare, adevarata lor slujire este prigonirea adevaratilor pastori, intemnitarea lor, caci fara aceasta slujire, turma duhovniceasca ar putea sa nu fie prinsa. Drept aceea, fiul meu, cand vei vedea in biserica batjocorindu-se lucrarea dumnezeiasca, invataturile Parintilor si oranduirea lasata de Dumnezeu, sa stii ca ereticii au si aparut, chiar daca pentru o vreme s-ar putea sa-si tainuiasca relele voiri sau vor stramba pe nesimtite credinta dumnezeiasca pentru a izbuti mai bine, inselandu-i pe cei neiscusiti. Ii vor prigoni nu doar pe pastori, ci si pe slujitorii lui Dumnezeu, caci diavolul, care ocarmuieste ratacirea, nu poate suferi vietuirea dupa randuiala lui Dumnezeu. Asemenea lupilor in piei de oaie, vor fi cunoscuti dupa firea lor ingamfata, iubirea de desfatari si pofta de putere- aceia vor fi tradatori care vor pricinui ura si rautate pretutindeni; si de aceea a spus Domnul ca se vor cunoaste „dupa roade” (Luca 6, 43-45). Adevaratii slujitori ai lui Dumnezeu sunt supusi, iubitori de frati si ascultatori de Biserica. In vremea aceea, monahii vor indura mari stramtorari din partea ereticilor, iar viata monahala va fi luata in batjocura. Obstile monahale vor fi saracite, numarul monahilor se va imputina. Cei ramasi vor indura silnicii. Acesti uratori ai vietii monahale, care au numai infatisarea credintei, se vor nevoi sa-i atraga pe monahi de partea lor, fagaduindu-le ocrotire si inlesniri lumesti, dar amenintandu-i cu exilul pe cei care nu se supun. Din pricina acestor amenintari, cei imputinati cu sufletul vor fi foarte umiliti, chinuiti de propria neputinta. De vei trai sa vezi acel veac, bucura-te, caci in vremea aceea cei credinciosi care nu au alte virtuti, vor primi cununi numai pentru staruinta in credinta, dupa cuvantul Domnului: „Oricine Ma va marturisi inaintea oamenilor, marturisi-l-voi si Eu inaintea Tatalui Meu celui Ceresc” (Matei 10,32). Sa ai frica lui Dumnezeu, fiul meu! Nu pierde cununa primita, ca sa nu fii lepadat de Hristos in intunericul cel cumplit si in vesnicul chin. Stai tare in credinta si, daca e nevoie, indura cu bucurie prigonirile si alte necazuri, caci atunci Domnul iti va ajuta tie; iar Sfintii Mucenici si Marturisitori vor privi cu bucurie la lupta ta. Insa, in acele zile, vai monahilor legati de averi si bogatii si care de dragul celor materialnice se invoiesc ca insisi sa se robeasca ereticilor. Isi vor adormi constiinta spunand: „Vom cruta manastirea, iar Domnul ne va ierta“. Nenorociti si orbi, ei nici nu gandesc ca prin rataciri (erezii) si rataciti, diavolul va intra in manastire si ca apoi nu va mai fi o sfanta manastire, ci ziduri goale din care harul va pleca pe veci. Dar Dumnezeu este mai puternic decat diavolul si nu-i va parasi niciodata pe robii Sai. Vor exista mereu crestini adevarati, pana la sfarsitul veacurilor, dar ei vor alege locuri singuratice si pustii. Nu te teme de necazuri, ci teme-te de primejdioasa ratacire, caci ea izgoneste harul si desparte de Hristos; din care pricina, Domnul a poruncit ca in asa fel sa-l socotesti pe eretic, incat „sa-ti fie ca un pagan si un vames” (Matei 18, 17) Si asa, intareste-te, fiul meu, in harul lui Iisus Hristos. Cu bucurie grabeste-te la marturisire si la indurarea suferintei ca bun ostas al lui Iisus Hristos, Care a spus: „Fii credincios pana la moarte si iti voi da cununa vietii“ (Apocalipsa 2, 10) Acestuia, impreuna cu Tatal si cu Duhul Sfant, cinste si slava in vecii vecilor. Amin”.[/SIZE] [SIZE=3][/SIZE] [SIZE=3][1] Invataturi ale Sfantului Anatolie al Optinei publicate in colectia de scrieri Vremurile de pe urma si cele de acum (editie americana) [2] Aici cuvantul eretic, poate fi inteles prin extensie si in sensul de apostat, iar cele petrecute cu Biserica in vremea stapanirii atee comuniste adeveresc inca odata puterea prooroceasca a cuvintelor Sfantului Anatolie.[/SIZE] [SIZE=3] [/SIZE] [SIZE=3](”Apostazia si Antihristul. Dupa invataturile Sfintilor Parinti”, Fundatia Sfintii Martiri Brancoveni, Constanta, 2008[/SIZE] |
Citat:
|
|
Eu nu vad nimic haios in spusele parintelui Iustin Parvu. Crestinii bine informati stiu ca parintele Iustin acum chiar are dreptate. Parintele se bazeaza pe capitolele XIII-XIV din Apocalipsa si face cu acrivie o marturisire de credinta, desi stie ca multi duhovnici si ierarhi au cedat presiunilor politice si au acceptat sa pastreze tacerea in aceasta privinta, pentru a nu avea probleme.
Tendintele politice actuale se bat cap in cap cu respectarea de catre crestini a cuvintelor Bibliei. Problema se poate judeca in doua moduri: duhovniceste si lumeste. Cine judeca strict lumeste va fi de partea Puterii. Iar cine stie de ce este crestin ii va da dreptate parintelui Iustin. Dar nu se poate sa slujim la doi domni. |
F. interesant ca BOR se pune vadit impotriva Pr. Justin. Oare de ce o face? Citi preoti de valoarea Pr. Justin mai avem ca sa-l putem discredita si pe acesta cu atita usurinta?
Mie mi se pare ca BOR ar fi trebuit sa fie de partea parintelui. Daca este doar o exagerare ce se pierde prin refuzul acestor documente? Exista o "sensibilitate" a poporului (pe linie de credinta)la aceasta problema si ca atare ar fi trebuit ca BOR sa fie de partea poporului! S-a putut traii fara aceste documente pina acum (in alte tari mai "dezvoltate" se mai poate inca) de ce sa nu continuam fara ele? Cu ce ne impiedica pe noi refuzul buletinelor in sporul duhovnicesc (ca doar cu asta se ocupa BOR)? Nu era mai de folos oare oamenilor sa se teama de niste "buletine inofensive" decit sa se obisnuiasca cu "progresul" fortat... spre dezastru? Eu cred ca da! Dar cine sint eu? Pr. Justin are mult mai multa [COLOR=red]sensibilitate [/COLOR]in privinta libertatii decit multi altii ...... Sint f. dezamagit de pozitia BOR! |
Parintele Iustin valorifica, in aceasta privinta, Scrierile Sfintilor Parinti si cercetarile care demonstreaza de ce codul de bare si scannerul folosesc o tehnologie bazata pe 666 si accepta ia o pozitie demna, crestineasca. Prin introducerea documentelor electronice crestinii sunt determinati sa se identifice cu un NUMAR(CNP), lucru care este inacceptabil pentru un crestin, caci acest fapt, conform Apocalipsei, inseamna lepadare de Hristos. NI SE SPUNE CLAR SA NU NE INSEMNAM CU UN NUMAR AL CARUI SEMN ESTE 666.
Pietrele vor vorbi, daca nu vorbeste cine trebuie. |
Bre tovarasilor ce tot faceti atata gura pentru nimic, ca problema ii foarte simpla cine vrea isi face buletin cine nu vrea nu isi face si gata.
Iar mesaju' lui Iustin la faza cu torpila japoneza si la muritu' cu dusmanu' in brate seamana a ayattolah d'ala taliban care indeamna la lupta impotriva necredinciosilor. |
Domnilor, mai mari shi mai mici,
in loc sa ne batem shi sa ne descurajam intre noi, mai bine luam aminte la noi inshine, ca prin noi shade spurcaciunea pustiirii la loc sfant, prin noi se introneaza cel rau, prin noi se trufeshte sufletul, se semetzeshte intzelepciunea sa desfraneze shi huleshte ochiul nostru... ajungand sa fim firi ratacite shi strambate de la Buna shi dreapta invatzatura creshtin-ortodoxa... nu va certatzi Domnule intre voi, "au doara" nu vedetzi cum stramba dracu, mereu, mereu, frica de Dumnezeu inspre frica de duhul rau, creind o frica lumeasca, luand de la Dumnezeu shi ridicand pe om impotriva la om pentru frica de dracul.... pentru de lipsa de bunastare... nu va mai caznitzi sa cautatzi ca sa va punetzi increderea in oameni ca sa v-o punetzi in voi, ca sa shtitzi ca sa va punetzi increderea in voi inshiva, ci in Cer. Poi de nescultarea shi nepocaintza shi rautatea shi neomenia noastra dar raportat la Dumnezeu, din ce vine de la El, astea trebuie sa le lucram daca avem frica de El, shi nu sa facem circul fricii de dracul, de intuneric, de apa, de foc, de furtuna, de viscol, de foame, de frig shi alte prostii de ce obijnuieste omul sa-shi faca griji shi creaza panica findca se teme, shi daca e panica atunci musai dracie, adica musai onor-mandrie dina aia asha ca shi la sfintzishorimea lejionara... peste tot gasim patrihotzii. deci da-l dracului pe dracu (datzi cezarului ce este al cezarului) iar noi sa Daruim lui Dumnezeu ce este a lui Dumnezeu... smerenia caci pe femeie este fiara ca acum s-a urcat fiara pe femeie, shi nu mai shade femeia pe fiara, aia beata de sangele sfintzilor shi proorocilor... asha ne spune CLD Deci nu Va certatzi, nu va mahnitzi unii pe altzii, orice-ar fi, ci vegheatzi, vegheatzi, shi privegheatzi... ca altfel omul necredincios, rau shi eretic va pune mana pe cate o biserica, pe cate un credincios, pe cate o turma mititica... Luatzi aminte shi de la BOR dar shi de la cele 7 Trambitze shi Vom birui Lumea... murind, de sabie, de pistol, de pumnal, de aia cu coasa, de otrava, de prapastie de foc, de jar, de fulger, de explozii, ori cate alte forme de ucidere... dar pazitzi nu moartea trupeasca DOMNILOR mei dragi shi buni, ci pazitzi Viatza Duhovniceasca, caci la moartea a doua suntem impinshi shi taratzi shi mortzi suntem deja chiar daca ne vedem inca vii, caci daca am lepadat, ne-am mandrit, sau am capatat obiceiul omenesc de lepadatura, shi ne-am inchinat la echipa de scamatori ca sa-l introneze pe balaure atunci adio... adio... la revedere, shi chiar daca te intorci, te ridici, nu mai eshti ce ai fost... spune CLD (nu eu) Deci nu semnatzi nici cu aia raii shi nici cu aia bunii ca dracul prin oricare ishi poate duce planul sau diabolic in aplicare, "face o lucrare naturala pe care nu o cunoshti" (zice Trambitza nr 3) iar din casa in casa poate sa umble shi pe net, shi in duhul rau, shi din om in om sa intre, aia care ne cer sa primim cu entuziasm intronarea omului satanei, ca altfel de ce ar fi numite uneltele ademenitoare? dar ganditzi-va la cel rau nu doar ca este afara asha ca un fum rau shi toxic, un duh rau, format din duhul tau, caci satana are pe cineva shi inlauntrul inimii shi sufletului tau.... deci noi sa nu ne uram shi mahnim shi juignim intre noi ca nu e frumos shi e dureros... "Cine erau dushmanii creshtinului?" Casnicii lui... (Binecuvantatzi pe dushmanii voshtrii ca voi suntetzi ai altui Duh) |
Citat:
|
BOR este sigura ca Pr. Justin l-a scris! :3:
Ori astia nu sint amatori ca noi, verifica au purtatori de cuvint samd! |
Si mai am inca ceva de adagat pentru "ortodoxii" care de cand Daniel e patriarh nu canta alta melodie decat "Daniel masonu' si ecumenistu'/ Gata s-a dus haru de la BOR, ce ne facem muica ca ne ia dracu acu"... in primul rand nu aveti cum sa va dovediti afirmatia ca ii mason, in afara de "argumentele" de pe internet care nu valoareaza doi bani si pe care fac ceva din 3 litere...in al 2lea rand uita-ti ca pavel spune sa va supune-ti inaltelor stapaniri ca oricum o iei tot de la Dumnezeu sunt, sau uita-ti ca regele David refuza sa-l uciga pe Saul care desi a luat "pe ulei" regele David il socotea tot unsul Domnului.
Si apoi scopul forumului este sa discutam despre ortodoxie nu sa barfim ca in "poiana lu' iocan" sa criticam pe un ierarh sau pe altu numa pe baza unor informatii de pe internet, de aceea as ruga pe Admin ca topicurile cu critici de astea aiurea sa le stearga iar userii care fac afirmatii de genu ca "Daniel e tralala si la la" , fara a-si sustine afirmatiile cu dovezi concrete SA FIE BANATI |
Nu cred ca barfim... poate suntem putin mai comunicativi ca de obicei. Ca sa fie barfa in primul rand trebuia spus cu rautate si nu cred asta, doar s-a incercat sa se dea niste raspunsuri si sa se scoata in evidenta adevarul. Cu ceva timp in urma si Pr. Papacioc a fost acuzat, de ce oare toti ,marii duhovnici ai tarii sunt denigrati? Oare acesti pr. tineri care au functii mai inalte au dus viata lui Cleopa, Papacioc, Parvu si altii? Ei sunt si vor ramane niste repere pt cei care au urechi sa auda, ochi sa vada si dorinta de a pastra dreapta credinta.
|
Citat:
|
Stirea nu e data pe basilica.ro
|
A indemna la mucenicie fara o argumentare serioasa este,asa cum a mai spus cineva aici,totuna cu ce fac musulmanii radicali care darama si distrug in numele lui Mahomed,si mai ales care au ceva in mod special cu Globalizarea,desi ei se folosesc de asta si calatoresc in toata lumea semanad panica si teroare.Nu uitati ca aceste masuri de securitate se iau mai ales cu justificarea luptei impotriva terorismului,deci iata unde duce radicalismul si sinuciderea mascate in spatele unei asa zise lupte impotriva "balaurului mason,americani,sionisti,etc".
Apoi,daca nu stiati,Justin Parvu este un antisemit pe fata,la el in manastire isi au adapostul tot felul de antisemiti,de antiamericani,si alti anti,care pot mai degraba deveni antihristi,prin ura pe care o propaga. Mai apoi,il acuza pe Daniel,patriarhul de ecumenism,ca este mason,si mai pe toti ierarhii,ei fiind in extrema opusa,adica antisemiti si vadit extremisti de dreapta. De ce credeti ca Mnastirea lui are hramul Sf Arhangheli Mihail si Gavriil,pentru ca PR Justin este un vadit admirator al "legiunii Arhanghelului Mihail",ca si Papacioc,care de altfel a si facut parte din ea.De aceea comunistii i-au si pus la racoare,iar acum sunt considerati mari martiri crestini,cand de fapt nu dragostea crestineasca de popor i-a varat in temnitele comuniste,ci orientarea politica zgomotoasa de extrema dreapta. Asa incat,mai bine cugetam cu discernamant la ceea ce auzim si vedem,ca nu oricine a facut puscarie pe vremea comunistilor a fost un martir crestin. |
Nu pot decat sa dau dreptate si lui Valentin si lui Vlad-Sergiu.
|
Cred ca adevarul e împartit, si la Petru Voda e exagerare si la Patriarhie e prea putina simtire parusica.
|
Poate ar trebui sa ne trezim intr-adevar. Sa nu facem ceea ce am facut si cand parintele Antim (Sihastria) a fost oprit de a savrasi Sfanta Liturghie pentru ca NU a vrut sa primesca in Altar catolici. Daca BOR il ponegreste pe parintele Iustin poate ca ar trebui NOI poporul/biserica [COLOR=Red]sa iesim in strada sa aratam ca il iubim/respectam pe Avva Iustin Parvu![/COLOR] Mergem la Bucuresti fratilor?? sau dormim acasa linistiti?? Tocmai am venit de la Maslu si parintele ne-a vorbit in biserica despre acest comunicat, a facut apel la noi si la constiinta noastra sa il sprijinim ( sa semnam documentele de[COLOR=Red] refuz[/COLOR] a acestor buletine) pe Avva Iustim . Sprijinidu-l pe sfintia sa ne spirjinim de fapt pe noi insine..
|
Citat:
Poate recitesti mesajul parintelui ca sa vezi ca nu are orientare politica. poti fi de dreapta, sau de mijloc, sau de mai stu eu unde.... aici e vorba de altceva decit politica. |
Din punctul meu de vedere problema nu se pune asa. Nu e vorba de ura, ci pur si simplu ne intereseaza Adevarul. Cum vede un strain de ortodoxie sau un caldicel aceste neintelegeri..ca sa nu folosesc un cuvant mai dur? De ce BOR nu gandeste asa?? De ce nu vade ca prin acestea RUPE SI SINGURA FARAMA DE NADEJDE?? de ce?? DACA AS MERGE LA BUCURESTI ASTA AS INTREBA!
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
http://www.razbointrucuvant.ro/wp-co...cel-tanar1.jpg POVĂȚUIRE ȘI ÎNAINTEVESTIRE[COLOR=#000066][1] [/COLOR]ale Sfântului Anatolie al Optinei (1855-1922) “Fiul meu, să știi că în zilele de pe urmă vor veni vremuri grele, după cum spune Apostolul [COLOR=#000080]vei vedea că din pricina împuținării credinței, rătăcirile și dezbinările vor apărea în biserici [/COLOR]și, cum mai dinainte au spus Sfinții Părinți, [COLOR=#000080]pe scaunele ierarhilor și în mânăstiri nu va mai fi atunci niciun bărbat încercat în viața duhovnicească[/COLOR]. [COLOR=#000000]Din care pricină, rătăcirile se vor răspândi pretutindeni și pe mulți vor înșela.[/COLOR] Vrăjmașul neamului omenesc va lucra cu pricepere, ducând în rătăcire, de e cu putință, și pe cei aleși.[COLOR=#000080]Nu va începe prin lepădarea dogmelor despre Sfânta Treime, Dumnezeirea lui Iisus Hristos sau Născătoarea de Dumnezeu ci pe nesimțite va începe a strâmba învățăturile Sfinților Părinți primite de la Duhul Sfânt[/COLOR][COLOR=#000000]- însăși învățătura Bisericii. Viclenia vrăjmașului și uneltirile lui vor fi îndreptate împotriva unui număr foarte mic, al celor încercați în viața duhovnicească. [/COLOR][COLOR=#ff0000]Ereticii[COLOR=#000066][2][/COLOR] vor pune mâna pe Biserică, își vor numi peste tot slugile, iar viața religioasă va fi lepădată.[/COLOR] Însă Domnul nu lăsa pe robii Săi fără apărare și întru neștiința. El a spus: „După roadele lor îi veți cunoaște” (Matei 7, 16-20). Și sârguiește-te să-i osebești de păstorii adevărați; acei furi de cele ale Duhului, care sfâșie turma duhovnicească, „nu intră pe ușă în staul, ci sar pe aiurea“, după cum a spus-o Domnul, adică vopr intra nelegiuit, nimicind cu dea sila dumnezeiasca orânduială- pe acestia Mantuitorul îi numeste „talhari” (Ioan 10, 1). După lucrare, [COLOR=#000080]adevărata lor slujire este prigonirea adevăraților păstori, întemnițarea lor, căci fără această slujire, turma duhovnicească ar putea să nu fie prinsă.[/COLOR] Drept aceea, fiul meu, când vei vedea în biserică batjocorindu-se lucrarea dumnezeiască, învățăturile Părinților și orânduirea lăsată de Dumnezeu, să știi că [COLOR=#ff0000]ereticii au și apărut, chiar dacă pentru o vreme s-ar putea să-și tăinuiască relele voiri sau vor strâmba pe nesimțite credința dumnezeiască pentru a izbuti mai bine, înșelându-i pe cei neiscusiți.[/COLOR] Îi vor prigoni nu doar pe păstori, ci și pe slujitorii lui Dumnezeu, căci diavolul, care ocârmuiește rătăcirea, nu poate suferi viețuirea după rânduiala lui Dumnezeu[COLOR=#000080]. Asemenea lupilor în piei de oaie, vor fi cunoscuți după firea lor îngâmfată, iubirea de desfătări și pofta de putere- aceia vor fi trădători care vor pricinui ură și răutate pretutindeni[/COLOR]; și de aceea a spus Domnul că se vor cunoaște „după roade” (Luca 6, 43-45). Adevărații slujitori ai lui Dumnezeu sunt supuși, iubitori de frați și ascultători de Biserică. [COLOR=#ff0000]În vremea aceea, monahii vor îndura mari strâmtorări din partea ereticilor, iar viața monahală va fi luată în batjocură.[/COLOR] Obștile monahale vor fi sărăcite, numărul monahilor se va împuțina. Cei rămași vor îndura silnicii. [COLOR=#000080]A[/COLOR][COLOR=#000080]cești urâtori ai vieții monahale, care au numai înfățișarea credinței, se vor nevoi să-i atragă pe monahi de partea lor, făgăduindu-le ocrotire și înlesniri lumești, dar amenințându-i cu exilul pe cei care nu se supun.[/COLOR]Din pricina acestor amenințări, cei împuținați cu sufletul vor fi foarte umiliți, chinuiți de propria neputință. De vei trăi să vezi acel veac, bucură-te, căci în vremea aceea cei credincioși care nu au alte virtuți, vor primi cununi numai pentru stăruința în credință, după cuvântul Domnului: „Oricine Mă va mărturisi înaintea oamenilor, mărturisi-l-voi și Eu înaintea Tatălui Meu celui Ceresc” (Matei 10,32). [COLOR=#000080]Să ai frica lui Dumnezeu, fiul meu! Nu pierde cununa primită, ca să nu fii lepădat de Hristos în întunericul cel cumplit și în veșnicul chin.[/COLOR] [COLOR=#000080]Stai tare în credință și, dacă e nevoie, îndură cu bucurie prigonirile și alte necazuri, căci atunci Domnul îți va ajuta ție; iar Sfinții Mucenici și Mărturisitori vor privi cu bucurie la lupta ta.[/COLOR] Însă, în acele zile,[COLOR=#ff0000] vai monahilor legați de averi și bogății și care de dragul celor materialnice se învoiesc ca înșiși să se robească ereticilor. Își vor adormi conștiința spunând: „Vom cruța mănăstirea, iar Domnul ne va ierta“. [/COLOR][COLOR=#000000]Nenorociți și orbi, ei nici nu gândesc că prin rătăciri (erezii) și rătăciți,[/COLOR][COLOR=#000000] diavolul va intra în mănăstire și că apoi nu va mai fi o sfântă mănăstire, ci ziduri goale din care harul va pleca pe veci.[/COLOR] [COLOR=#000080]Dar Dumnezeu este mai puternic decât diavolul și nu-i va părăsi niciodată pe robii Săi. Vor exista mereu creștini adevărați, până la sfârșitul veacurilor, dar ei vor alege locuri singuratice și pustii.[/COLOR][COLOR=#ff0000]Nu te teme de necazuri, ci teme-te de primejdioasa rătăcire,[/COLOR] căci ea izgonește harul și desparte de Hristos; din care pricină, Domnul a poruncit ca în așa fel să-l socotești pe eretic, încât „să-ți fie ca un păgân și un vameș” (Matei 18, 17) Și așa, întărește-te, fiul meu, în harul lui Iisus Hristos.[COLOR=#000080] Cu bucurie grăbește-te la mărturisire și la îndurarea suferinței ca bun ostaș al lui Iisus Hristos,[/COLOR] Care a spus: „Fii credincios până la moarte și îți voi da cununa vieții“ (Apocalipsa 2, 10) Acestuia, împreună cu Tatăl și cu Duhul Sfânt, cinste și slavă în vecii vecilor. Amin”. __________________________________________________ _______________________ [COLOR=#000066][1][/COLOR] Învățături ale Sfântului Anatolie al Optinei publicate în colecția de scrieri Vremurile de pe urmă și cele de acum (ediție americană) [COLOR=#000066][2][/COLOR] Aici cuvântul eretic, poate fi înțeles prin extensie și în sensul de apostat [COLOR=#000066](”Apostazia si Antihristul. Dupa invataturile Sfintilor Parinti”, Fundatia Sfintii Martiri Brancoveni, Constanta, 2008[/COLOR] |
Citat:
|
Alegeti si dvs. din aceasta inainte vedere a Sfantului Anatolie cine ne sunt adevaratii pastori si cine lupii imbracati in piele de oaie [falsii pastori]...
|
Rugaciunea Sfantului Anatolie de la Optina ptr. crestinii vremurilor din urma
[COLOR=#000080]Doamne, izbăvește-mă de înșelăciunea urâtorului de Dumnezeu și urâtorului de bine antihrist a cărui venire se apropie și scapă-mă din cursele lui viclene în tainicul deșert al Mântuirii Tale. Dă-mi, Doamne, putere și curaj să mărturisesc cu tărie Numele Tău cel Sfânt, să nu mă lepăd de Tine din pricina fricii pe care mi-o inspiră diavolul și să nu Te tăgăduiesc pe Tine, Izbăvitorul și Răscumpărătorul meu și nici biserica Ta cea sfântă. Dăruiește-mi, Doamne, plângere și lacrimi pentru păcatele mele și cruță-mă, Doamne, în ceasul Înfricoșatei Tale Judecăți. Amin. [/COLOR]
[COLOR=#000080][/COLOR] [COLOR=#000080][COLOR=black]Romeo[/COLOR][/COLOR] |
Ba, tovarasi, mai usor cu petitziile pentru Iustin, ca nu vrea nimeni sa-l de-a afara, mai ales actualu PF l-a facut arhimandrit. pe cand era mitropolit la moldova...ala "masonu si ecumenistu " cum fara temei il numiti voi.
Si inca ceva cu cipu ala, puteti sa va invartiti voi ca titirezu ca asta ii voia Domnului si daca ai sa se puna cipu tot se pune chiar in pustie de mergem.. |
si inca ceva pt "talibani" fratilor mai puneti-va neuronii la munca nu mai copy paste, fiti originali in postari ca m-am plictisit de copy paste parca ati fi la scoala prima...
|
Mesajul este dat de Parintele Justin Parvu.
|
Citat:
iar daca a zis-o iustin faza cu torpila si cu muritu' cu dusmanu in brate, da-mi voie sa pun sub semnu intrebarii rolu' de mare duhovnic alu' iustin, pt ca un adevarat crestin si mai ales un mare duhovnic indemna la post si rugaciune sa trecem cu bine aceste vremi tulburi din toate punctele de vedere, nu ne indemna sa sarim la beregata lu' alde ne pune asa pasapoarte... urmatoru pas ar mai fi: " "Ortodoxilor" umpleti-va portbagaju cu TNT si directia sediu' guvernului ca-i cuibu' lu' anticrist" iar io ca un ortodox ce ma aflu sa-l ascult si sa-mi umplu amaratu de logan, luat cu banii lu' mama si lu' tata, cu TNT si sa ma arunc in aer cu dusmanu'n brate... ati luat-o pe ulei bre kalashnikov-uri aveti? da turbane? poate chiar si un coran :D(care si ala saracu a fost distorsionat de unii ayatolahi(un fel de mari duhovnici musulmani) nebuni, sa serveasca unor nebunii d-ale lor si sa trimita la moarte niste dobitoci care cred ca in rai ii asteapta fecioarele si carnea de berbec... |
Completare la ce zice fratele Valentin.
Din doctrina Hamas,organizatie musulmana extremista ce doreste sa impuna in toata lumea religia musulmana si stilul de viata musulman. La punctul 22 se spune caci: revolutia franceza,revolutia rusa,colonialsimul si ambele razboaie mondiale au fost facute de de sionisti. De asemenea proclama caci masonii si cluburile rotary sunt instrumente ale sionistilor. Oare unde am mai auzit noi din acestea...? http://en.wikipedia.org/wiki/Hamas |
Din pacate atât parintele Papacioc cât si parintele Pârvu nu s-au dezis de miscarea legionara, care e straina, chiar opusa crestinismului.
Nici un sfânt nu ar fi dorit omorârea evreilor, asa cum a facut-o regimul lui Antonescu sprijinit de legionari. Ca români, trebuie sa acceptam vina omorârarii celor 2-3 sute de mii de evrei si celor câteva mii de romi. Daca recunoastem vina, Dumnezeu ne iarta. |
Citat:
frate mihal pe alte topicuri te-am mai apostrofat io dar aci tre sa recunosc ca un pic de dreptate are hamas-ul dar nici ei nu is mai buni, insa ideile astea extremiste nu dau bine in ortodoxie, arma crestinului tre sa fie postul si rugaciunea nu batoanele de dinamita:| chiar daca asta un mare duhovnic... cu trecut legionar...care legionari n-au fost ei tocmai usa de biserica ... nu degeaba au fost dusi pe la "facultati" in doua regimuri |
*mihail am vrut sa zic
|
Asa:
http://victor-roncea.blogspot.com/ " Mesaj din partea Părintelui Justin Pârvu pentru administratorii site-ului „lăcașuri ortodoxe”: "Domnule…., eu nu știu cum te cheamă! – mi s-au adus la cunoștință niște comentarii dușmănoase la adresa mea și a Mănăstirii Petru Vodă, pe seama ultimului apel pe care l-am făcut către acest popor. Chiar dacă nu erai de acord cu sfaturile mele, era mai cuviincios pentru frăția ta să asculți cu smerenie și să nu înveninezi credincioșii, care 24 din 24 de ore bat la ușa mea, așa neînvățat și simplu cum sunt. Nu îți spun multe cuvinte. Atâta îți spun: Parcă nu-mi amintesc să te fi întâlnit nicăieri, prin nici o mină, nici pe la Aiud, nici pe la Pitești sau Gherla - cum de îndrăznești acum să te iei așa cu mine de nasturi? [COLOR=blue]Așa că, te rog, să-ți păstrezi demnitatea dumitale, că altfel te pun la liturghie și să nu pățești ca Arie la Sinod.[/COLOR] Lasă poporul acesta să meargă după cum îi simte inima!”. Arhimandritul Justin Pârvu " |
Dom-le sa fim seriosi nu a zis parintele Justin Parvu asa ceva.
|
Valentin,
Da' faptul ca Sf. Nicolae i-a ars cateva palme lu' ereticu' de Arie care cauta sa invenineze cu ratacirile lui Sinodul Intai Ecumenic [cel de la Niceea, an 325 d. Hristos]ce parere ai? A fost acela sau nu extremism? In situatii extreme se folosesc mijloace extreme...sau cumva poate ca se umbla cu duhul blandetii...cand se vede de la zeci si sute de km ce este cu ierarhia BOR ce se pune de-a curmezisul parintelui Iustin, ca si cum acesta i-ar fi dusman de moarte, nu parinte arhimandrit... |
Valentine,
1. Incearca sa nu mai postezi in conditiile in care nu stii sa scrii corect romaneste ptr. ca singur te faci de ras in fata celorlati utilizatori ai forumului; 2. Cu ironiile unora ca tine la adresa unor ierarhi cat si a poporului, care mai si doresc sa ajunga eventual preoti, nu-i de mirare de nu BOR se va cufunda tot mai mult in erezia ecumenista, iar celelalte BO Autocefale ii vor cere socoteala ptr. ratacire asa cum i-a cerut in primavara trecuta Patriarhia Moscovei in legatura cu dobitoceniile unora ca N. Corneanu si S. Drincec care s-au impartasit din potirul ereticilor [primul] fie au "sfintit" agheasma mare impreuna cu eretici catolici, carora tu le spui "biserica sora". Adica esti adept al teoriei ramurilor expuse de biserica anglicana si sustii chestia asta eretica cam peste tot. Iar cat de curand sa nu se produca o noua schisma in BOR, una de si mai mari proportii decat cea din 1926, cand BOR a serbat Sf. Pasti impreuna cu catolicii dupa pascalia gregoriana, nu iuliana, iar vechii calendaristi s-au separat de asemenea erezii sustinute de alde Mitropolitul Primat [si dupa aceea Patriarhul BOAR, Miron Cristea, un fost...greco-catolic] din pricina impanzirii clerului BOR cu idei la limita ereziei, asa dupa cum faci si tu, prinre altii. |
Pai Sfantul Nicolae fiind bun cu inima si foarte bland si smerit , caci nu se stie ca lovise pe cineva vreodata i-a dat o palma sau doua lui Arie.
Dar oare i-a dat tare? Eu cred ca Sfantul Nicolae l-a palmuit pe Arie ca mustrare pentru ca Arie sa inteleaga ca daca un om asa renumit de sfant si bland i-a dat doua palme nu a facut-o din rautate ci a facut-o pentru a-i arata ca se inseala. Si i-a dat caci fiind bun cu inima a crezut ca dupa acele palme Arie nu va mai propovadui asa ceva. Insa Sfantul Spiridon de era mare facator de minuni si putea sa ceara pierderea lui Arie de la Dumnezeu nu a facut asa ceva. In schimb a facut minunea cu caramida prin care a convertit pe un filosof. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 08:49:32. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.