![]() |
Crima fara pedeapsa...
[COLOR=green]A murit un om dupa ce patru ore a fost plimbat de la o sectie la alta, de la un spital la altul. [/COLOR]
[COLOR=green]A murit pentru ca medicilor nu le-a pasat. A murit pentru ca, cica nu avea asigurare medicala. [/COLOR] [COLOR=green][/COLOR] [COLOR=green]Nu e prima data cand la noi se intampla asa ceva. Dar nu am auzit pana acum sa se ia vreo masura dura, reala impotriva vinovatilor... [/COLOR] [COLOR=green][/COLOR] [COLOR=green]Mie imi pasa! Dvs va pasa? In locul acelui suferind putea sa fie unul dintre noi, un parinte de-al nostru, un prieten sau o ruda draga. [/COLOR] [COLOR=green][/COLOR] [COLOR=green]Nu cunosc punctul de vedere al bisericii pentru ca nici un preot n-a iesit pe TV-uri...[/COLOR] |
Unde se putea asa ceva decat in Romania?Cand e urgenta si omului ii e rau nu conteaza daca are asigurare,daca are trimitere,daca are un ban in buzunar ,trebuie salvat,examinat,eu nu vad siguranta in spitale ,si sa zic ca ma duc la medic sa ma fac bine.Dumnezeu o sa aiba grija de toti cei care au facut nedreptati.
|
[COLOR=green]Acum câteva momente am citit pe Realitatea.net că medicii nu au voie să interneze și să trateze pacienți fără asigurare… Cine o face plătește din propriul buzunar spitalizarea și tratamentul. http://www.elenaudrea.ro/blog/wp-inc...on_redface.gif [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR] [COLOR=green]Ce să înțeleg eu de aici? Că niște legi se bat cap în cap și că de asta nu se iau măsuri dure împotriva celor care lasă oamenii să moară, da? http://www.elenaudrea.ro/blog/wp-inc...n_confused.gif [/COLOR] [COLOR=green]De ce nici un medic nu iese să spună acest lucru dacă e real? [/COLOR] [COLOR=green][/COLOR] [COLOR=green]Cui și de cine îi este frică?[/COLOR] |
Si in SUA se procedeaza la fel,daca nu ai asigurare medicala te lasa sa mori,iar pe cei care ii aduc la urgenta cand ajung acolo si medicii constata ca nu au asigurare medicala pur si simplu ii arunca in strada.Pe unii i-au scos din spital pe jumate cusuti iar pe altii pur si simplu au refuzat sa-i trateze cu mult timp inainte de sa se imbolnavi si mai grav,pe motiv ca asigurarea lor nu e suficineta pentru a acoperi costul tratametelor.Este trist dar adevarat.
|
Trist ? ? ? Cand un om moare din nesimtirea si inconstienta unor cadre medicale ? Chiar acum se deruleaza ancheta, care probabil va avea un singur vinovat : Mortul care a murit ! Am vazut tot filmul acestei grozavii petrecute la Sp. Urgenta din Slatina. Am vazut cum o amarata de asistenta de pe salvare , impreuna cu soferul, au umblat disperati patru ore prin spital, de la o sectie la alta pentru ca cineva sa se indure sa-l ia pe batran in evidenta . Au fost facute filmari cu camera ascunsa. Sadism si nesimtire cat cuprinde. In aceasta clipa Realitate Tv , transmite in direct toata povestea . Culmea, culmilor , in asta clipa ministrul sanatatii se agita in Spitalul morti. Culmea mortul este tratat acum cu multa atentie si respect pana la nivelul cel mai inalt. Trist ? ? ? Trist poate fi pasiunea maladiva a noastra pentru cipuri, coduri , semnul 666 ! Trist ca uitam de cel de langa noi .
|
Citat:
Sa ne rugam sa nu ne imbolnavim,nici siguranta nu mai avem,nu mai avem nimic,decat pe Dumnezeu. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Aceasta "pasiune" nu e decat o preocupare a noastra la indemnul marilor duhovnici in viata, care se preocupa ca ziua de maine sa NU aduca asemenea lucruri rele. Si apoi nu e nimic rau in a sti sa te feresti de asemenea lucruri. Imi exprim si eu regretul pentru moartea acelui om in spital. Trebuia mai intai tratat si apoi pusa problema banilor. Medicii trebuie sa fie mai intai oameni, indiferent carei religii apartin. Ma bucur Silverstar, ca incerci sa trezesti simtul civic din noi. Iti multumim, caci avem nevoie! Sa invatam sa luam atitudine intr-un mod civilizat, ca raul sa nu mai aiba inaintare. |
Citat:
|
Citat:
http://www.mitropolija.cg.yu/duhovno.../sv_siluan.jpg Duhul lui Dumnezeu povatuieste pe toti in chip deosebit: unul se linisteste (vietuieste in isihie) in singuratate, in pustie, altul se roaga pentru oameni; altul e chemat sa pastoreasca turma cuvantatoare a lui Hristos; altuia i s-a dat sa propovaduiasca sau sa mangaie pe cei ce sufera; altul slujeste pe aproapele din munca sau averea lui - toate acestea sunt daruri ale Duhului Sfant si toate sunt date in grade diferite: unuia treizeci, altuia saizeci, altuia o suta (Mc 4, 20). Toti ne chinuim pe pamant si cautam libertatea, dar putini sunt cei ce stiu in ce anume sta libertatea si unde se gaseste ea. Si eu doresc libertatea si o caut zi si noapte. Am inteles ca ea este la Dumnezeu si e data de Dumnezeu inimilor smerite care s-au pocait si si-au taiat voia proprie inaintea Lui. Celor ce se pocaiesc Domnul le da pacea Lui si libertatea de a-L iubi.[COLOR=darkred] Si nu e nimic mai bun pe lume decat a iubi pe Dumnezeu si pe aproapele.In aceasta isi gaseste sufletul odihna si bucuria.[/COLOR] Noroade ale pamantului, cad in genunchi inaintea voastra si va rog cu lacrimi: "Veniti la Hristos! Eu cunosc iubirea Lui pentru voi. O cunosc si de aceea strig intregului pamant. Daca nu cunosti ceva, cum vei vorbi despre aceasta?" Voi spune adevarul in fata lumii intregi: sunt un ticalos inaintea lui Dumnezeu si as fi deznadajduit de mantuirea mea daca Dumnezeu nu mi-ar fi dat harul Sfantului Sau Duh. Si Duhul Sfant m-a invatat si de aceea scriu despre Dumnezeu fara osteneala, pentru ca El ma atrage sa scriu. Mi-e mila si plang si suspin pentru oameni. Multi gandesc: "Am facut multe pacate: am ucis, am zburdat, am siluit, am defaimat, am desfranat si am facut multe alte lucruri", si de rusine nu vin la pocainta. Dar ei uita ca inaintea lui Dumnezeu toate pacatele lor sunt ca o picatura de apa in mare. O, fratii mei din tot pamantul, caiti-va pana cand mai e vreme! Dumnezeu asteapta cu milostivire pocainta noastra. Si tot cerul, toti sfintii asteapta aceasta pocainta. Asa cum Dumnezeu este iubire (1, In 4, 8), asa si Duhul Sfant in sfinti e iubire. Cere iertare, si Dumnezeu te va ierta. Si cand vei primi iertarea pacatelor, atunci in sufletul tau va fi bucurie si veselie, si harul Duhului Sfant va intra in sufletul tau si vei zice: "Iata adevarata libertate; ea este in Dumnezeu si de la Dumnezeu". Sfantul Siluan Antonitul Despre judecarea aproapelui,Sfantul Ioan de Kronstadt: http://www.vor.ru/English/Christian_..._Kronstadt.jpg Creștinul nu are nici un temei să țina în inimă ura împotriva cuiva, ura fiind lucrul diavolului. Creștinul se cuvine sa țina în inima numai dragoste. Și fiindca dragostea nu gandește raul, nu trebuie sa poarte gand rau împotriva nimanui. Cand nu am nici o dovada în această privința, nu se cuvine sa gândesc despre altul ca e rau, trufaș sau altcumva. Sa cred, bunaoară, ca daca îi voi arata respect, el va cadea în trufie, sau daca îi voi trece cu vederea o jignire, ma va jigni din nou sau își va bate joc de mine. Trebuie sa nu lasam raul sa se cuibarească în noi sub nici o forma. Iar raul pe care îl face ura poate fi,de cele mai multe ori, lesne descoperit. Frate Cristi sa nu te superi sau sa te intristezi ca ti-am scris acest mesaj,nu a fost cu intentie rea.Daca eu gresesc si cand gresesc te rog sa ma atentionezi la fel,daca poti si daca vrei,Domnul sa te binecuvanteze! |
Citat:
In toata America de Nord e asa. N-ai asigurare, esti gata. Sincer imi pare rau de acel biet om, Dumnezeu sa-i ierte pacatele si sa-l aseze in loc de odihna si cu verdeata!!! Amin. Uite de ex. sotul meu are cancer la ficat, trebuia facut transplant, insa din cauza asigurarii care nu acopera, l-au taiat de pe lista. Pe de alta parte, el nu primeste nici un fel de medicament, fiind oarecum destinat mortii oricum, din punctul de vedere al sistemului sanitar de aici. Are si diabet, iar insulina cu acele si testele sangelui ne costa 800$/ luna, bani care trebuiesc dati din buzunar. Aici avem nevoie de multe rugaciuni, multe slujbe de maslu, multe acatiste...altfel murim aici mai rau ca si cainii. Interesant este faptul ca pentru caine exista o asistenta medicala nemaipomenita, medicamente etc. |
Citat:
[COLOR=green][/COLOR] [COLOR=green]Am trimis la Realitatea doua intrebari si cred ca nu am fost singura. S-a raspuns la amandoua. [/COLOR] [COLOR=green][/COLOR] [COLOR=green]1. in USA, pentru ceea ce s-a intamplat la noi, medicii ar fi fost arestati pe loc, fara nici un fel de judecata. America este tara in care animalele sunt adunate de pe unde zac bolnave si duse la medic. Numai cineva rau intentionat ii poate acuza pe americani de lipsa de omenie si profesionalism. :57:[/COLOR] [COLOR=green][/COLOR] [COLOR=green]2. bolnavului i se acorda ingrijiri si numai apoi i se cere, daca are, asigurare medicala. Sigur, in privinta asigurarii medicale, am dubii. Insusi directorul spitalului a spus ca medicul de garda nu da ingrijiri pentru ca nu vrea sa plateasca perfuzia din propriul buzunar... Asupra acestui aspect trebuie insistat si vom afla daca functioneaza aceasta lege nescrisa si care, inuman, se rasfrange asupra pacientilor.[/COLOR] :57: |
Citat:
[COLOR=green][/COLOR] [COLOR=green]Si eu am asteptat ieri pozitia bisericii vizavi de acest caz dar nici un preot n-a iesit pe TV-uri. N-am stiut ca spitalele au preoti. Da' degeaba au daca nu sunt acolo unde trebuie la momentul potrivit.[/COLOR] :57: |
Citat:
[COLOR=green][/COLOR] [COLOR=green]Unii ajung sa le fie frica de ceea ce, cu siguranta, nu se va intampla niciodata![/COLOR] :57: |
[COLOR=green][SIZE=3]Măsuri dure împotriva medicilor - pentru prima data in România![/SIZE] [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR] [COLOR=green]Măsuri dure luate la Spitalul Județean Slatina după ce ieri un bătrân a fost plimbat patru ore prin spital după care a murit. Ministrul Sănătății Ion Bazac a decis eliberarea din funcție a directorului executiv a Direcției de sănătate publică Olt, a managerului spitalului, a directorului medical al spitalului, a medicului șef dar și a celui de gardă. Ion Bazac a audiat azi noapte zeci de cadre medicale, după care, dimineata, a anunțat decizia în fața presei. [/COLOR] [COLOR=green][/COLOR] [COLOR=green]Sursa: Realitatea.net[/COLOR] |
[COLOR=green]Sigur ca nu poate fi o consolare pentru mine, dar masurile luate in acest caz parca razbuna si moartea mamei mele care, in 2004, a murit ca un caine la numai cateva minute dupa ce a iesit din spital, cu toate asigurarile date de medicul de la UPU ca e bine... sanatoasa...[/COLOR]
|
Citat:
|
[COLOR=green]"Mai ramane un lucru pe care Dvs, jurnalistii il puteti afla, aveti obligatia sa-l aflati: medicul de la UPU - Fulga - ar fi spus ca nu-i pune perfuzie bolnavului pentru ca nu vrea s-o plateasca cu bani din buzunar. Trebuie sa aflam daca a existat/exista vreo "indicatie" in acest sens, adica sa nu se acorde asistenta medicala si tratament pacientilor care nu au asigurare. E foarte important de stiut acest lucru. S-ar ajunge astfel la cel care a cerut acest lucru sub amenintarea pedepsei cu plata, din buzunarul medicilor, a tratamentului aplicat." [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR] [COLOR=green]Mesaj postat de mine pe site Realitatea.net[/COLOR] |
Citat:
|
[SIZE=3][COLOR=green]Mesaj adresat autorităților[/COLOR][/SIZE]
[COLOR=green][/COLOR] [COLOR=green]Domnilor politicieni, faceți-vă datoria, încercați să stopați haosul din țară și veți câștiga respectul nostru, al românilor. Și-apoi, cui o să-i mai pese din ce partid faceți parte dacă vă veți face datoria?[/COLOR] |
Citat:
|
Citat:
[SIZE=3][COLOR=green]Este un pas, un prim pas, un semn că cineva înțelege, aude și vede că ce se întâmplă e nefiresc și inuman.[/COLOR][/SIZE] [COLOR=green]Să-i mulțumin lui Dumnezeu că moartea nu i-a fost în zadar.[/COLOR] [COLOR=green]Să sperăm și să ne rugăm bunului Dumnezeu ca așa ceva să nu se mai repete, să nu se mai întâmple. Oricare dintre noi ar putea fi atins de asemenea practici...[/COLOR] |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
http://ca.youtube.com/watch?v=ApqTq_8fS-Y La fiecare raspuns pe care mi-l dai am sa iti arat simplu clar si cu dovezi concrete ca nu vorbesc minciuni :) |
Orthodox4life, vorbesti din auzite. Tu locuiesti in Canada, nu in USA. Din proprie experienta, iti spun ca nu este chiar asa. Fie ca ai sau nu ai asigurare, ingrijire de urgenta se face. Mai intai te scot din pericolul de moarte, te stabilizeaza, si apoi te intreaba de asigurare. Si chiar sa nu ai asigurare dar ai o boala grava, tot se gaseste o solutie -- de obicei, ti se face tratamentul de care ai nevoie ca sa scapi de moarte si apoi esti in datorii o bucata de timp. Dar NU te lasa sa mori la usa spitalului!!!
Povestile cu scosul oamenilor din spital pe jumatate cusuti sunt pur si simplu povesti de speriat copiii. Ce se intampla in Romania in sistemul sanitar este de neimaginat pentru o tara care se crede cat de cat civilizata. Cum adica sa porti un om pe moarte patru ceasuri pe coridoarele spitalului, si apoi spui ca nu parea sa fie o urgenta???? Pai uite ca omul a murit, ceea ce inseamna ca era o urgenta majora!!! Aici duc dispretul fata de oameni si fata de suferinta lor. Bunica mea este in spital acum si de fiecare data cand merg la ea ma uimeste mizeria din spital, nepasarea care se citeste pe fetele asistentelor/infirmierelor/etc. Mai sunt si oameni de treaba pritre personalul medical, dar mai rar. Mai alaltaieri mergeam prin spital si desi pe toti peretii sunt lipite afise cum ca fumatul este interzis si ca amenda este intre 100 si 500 de lei, vad un doctor mare si gras fumand de zor din pipa. Eu nu cred ca exista in nici un spital din eu stiu ce alta tara civilizata asa ceva: doctor foarte, foarte obez si care fumeaza cu nonsalanta pe coridoare. Apoi hainele bolnavilor sunt tinute intr-o "magazie" in care duhneste a igrasie si cu peretii negri. Oare nu sunt bani pentru niste dezinfectant si niste var?? Probabil ca sunt, dar din nou, dispretul fata de oameni este mare. |
...vin vremuri gerele!
[SIZE=4]asa este, fratii mei! nu vom mai avea drept la NIMIC de nu vom avea acele microcipuri.... si va fi lumea fara mila si dragoste... fara de bun simt... cel mai important lucru este, sa ne curatim de pacate sincer si sa mergem sa ne IMPARTASIM si sa ne vedem de suflet si de unirea cu Hs, ca numai asa putem trece peste TOATE greitatile ce sunt si ne asteapta! De nu ne unim cu Hs, suntem fiii pierzarii... [/SIZE]
|
Draga Noesissa hai sa iti dau un exemplu chair din Canada.Eu m-am taiat la munca acum 3 luni la picior,o taietura de 8 cm lungime si 3 adancime si m-au dus la urgenta si am stat 5 ore fara sa ma intrebe nimeni nimic.Atat mi-au zis,lasa ca daca ti s-a oprit sangerarea numai e o urgenta.Apoi a venit o asistenta,una singura si de abia a putut sa ma duca in sala de operatie plastica(trebuiau sa coasa 2 muschi).I-am tinut eu usa cu mana intins din pat ca ea nu putea sa tina si usa sa impinga si patul.Le-am cerut sa-mi dea un telefon sa pot suna acasa si m-au tot aburit ca imi aduc si inainte de operatie mi-au adus unul care avea bateriile descarcate si nu am putut suna.Nu ca ma plang dar aici cand ajungi la spital trebuie sa te prefaci ca numai poti de durere,sau sa te faci ca lesini,altfel ai mullt si bine de asteptat.Iata si dovada:
http://thinkprogress.org/wp-content/.../hcadrudge.jpg Daca crezi ca mint te rog uitat-te la acest clip,este Michael Moore si prezinta deschiderea filmului la show-ul lui Oprah: http://thinkprogress.org/2007/06/16/...is-with-oprah/ Iata ce zice un american despre sistemul lor: Many things in the United States have free services to the public. But if you are terribly sick, free services are just a ruined dream. First of all, the medical system in the U.S. is horribly corrupt. They charge way too much for simple procedures. All they do is make money off you for needing help. It should not be that way. Literally everywhere else in the world offers medical care for free. The U.S. just has guys who line their pockets with money. Need a crucial surgery for you to live? That'll cost about $1 million please. If you don't have the money, then there's really no hope for you. Just today I saw an article saying how a young woman died from not receiving the transplant she needed. She would have had a great chance of living, if the health insurance company hadn't screwed her over. This is what happened. The company decides to help the poor girl, but then they stab her in the back at the last second. She could have been okay until the company decided they didn't want to pay for her and her death meant nothing to them. Now the company has what's coming to them in a lawsuit. My eyes were opened to this issue when I watched Michael Moore's documentary "Sicko." He focused on the how this system is truly corrupt. Moore interviewed many people from out of the country. When presented with the information on the U.S. health system, they all thought it was absurd, even the doctors. Also, Moore documented how corrupt the health insurance agencies are. Basically, it seemed to me that only about 1 out of 50 people get approved for their medical needs. Shouldn't everyone be getting approved? Like I said before, the big executives of those companies are just looking to make more money, even if it results in a few deaths. Just thinking about this makes me want to pack up and move out of this country. Canada doesn't have anything even near this. Maybe I'll just move to some South American country like Uruguay. I'm sure there are no corrupt health systems down there. I just don't want to ever have a surgery and have to sell everything I've ever owned just to get it Sunt aici show-uri Tv ca Montell sau Doctor Phil,chair si la Oprah unde arata multe cazuri nefericite si daca vrei sa vezi cazul cu femeie pe jumatate cusuta si aruncata in strada cauta sa vizionezi filmul Sicko,realizat de Michael Moore. Numai Hristos ne iubeste cu adevarat,Doamne ajuta! |
Citat:
|
Mdicii au un juramant facut - acela de a slava vietile oamenilor.
Oricine nu respecta acest juramant, nu e medic adevarat. Din cauza politicii, medicii uneori sint impiedicati de a actiona, deoarece exista - banuiesc - o conducere a spitalului care ii opreste in cazul in care nu exista asigurare, insa totul e de discutat. Daca mai e timp. In acest caz nu mai este timp. Preotii au si ei un juramant - acela de a fii acolo unde li se cere ajutorul si sprijinul, de a mangaia un bolnav etc, care este de altfel si o regulka a unui ortodox regular, deci nu e nimic extraordinar sa ceri cuiva s ase roage pentru tine si acea persoana sa o si faca. Ceea ce s-a intimplat acelui sarman, este sigur, foarte grav. A murit bietul om fara macar un preot!!!!!!! Dumnezeu sa aiba in paza sufletul acestui biet om!!!!!! |
[COLOR=green]In "Moartea Domnului Lazarescu", personajul principal e Lazarescu Dante Remus (Ioan Fiscuteanu), un oarecare barbat cu nume rasunator, trecut de prima tinerete, care isi imparte viata cu trei pisici, intr-un apartament din Bucuresti.
Camera de luat vederi ne dezvaluie o lume imbacsita, lumea unui intelectual ratat care se prinde intr-o hora a mortii cu sistemul sanitar romanesc si trece prin infern, insotit de paramedicul Mioara Avram (Luminita Gheorghiu) pe post de calauza, asemenea lui Vergiliu din "Divina Comedie". [/COLOR] [COLOR=green][/COLOR] [COLOR=green]Paradoxal, Lazarescu pare a semna pactul cu moartea din momentul in care suna la salvare. Batranul multumeste politicos si asteapta, mai da un telefon, mai face presupuneri, mai bea, mai ia o aspirina, "vomeaza", isi spala tricoul, vorbeste cu rudele de la Targu Mures, se roaga de vecini sa-i dea ceva pentru durerea de cap. [/COLOR] [COLOR=green][/COLOR] [COLOR=green]O lunga asteptare a unei salvari care intarzie sa apara. Doar e sambata seara! Cum sa se grabeasca? Totul e lent, totul se taraie, timpul parca se coaguleaza iar starea lui Lazarescu se inrautateste. Televizorul merge non-stop, Lazarescu ofteaza, e judecat de vecini ca bea, ca "bea amestecat", ca sta cu pisicile in apartament, ca in sufragerie miroase a urina... [/COLOR] [COLOR=green][/COLOR] [COLOR=green]Singurul lucru care se schimba e faptul ca Lazarescu se simtea bine, si acum se simte rau, "il durea capul, acum il doare si stomacul." Vecinii, Miki si Sandu, de o falsa amabilitate, nu fac decat sa bata si ei pasul pe loc, sa se impiedice, sa se intrebe si iar sa-l judece ca bea, sa-i examineze voma, sa compare consistenta, culoarea... Dar vine salvarea! In sfarsit periplul domnului Lazarescu poate incepe. Dupa o chinuitoare asteptare, salvarea ar trebui sa fie elementul dinamitator, sa vedem o agitatie demna de "Spitalul de urgenta" insa actiunea se petrece totusi in Romania asa ca cele mai firesti lucruri devin incalcite, absurde. Pana si sacosa in care ii pune Sandu pijamaua s-ar putea sa nu fie potrivita. Replicile sunt stupide, oamenii vorbesc dar nu comunica, nu se inteleg. O data coborat in strada, urcat in ambulanta Lazarescu devine o marioneta. La spital judecata medicului e dura si pentru pacient si pentru insotitor : "De ce bei daca stii ca ai ulcer?" Mosulica trebuie sa-si tina gura pentru ca e baut si pentru ca si bolnavul are indatoriri, nu numai medicul. Apoi scenariul se repeta: plimbarea de la un spital la altul, alta judecata, indiferenta, amorteala... Un accident grav pe DN 1 pare ca a paralizat intreg sistemul sanitar. La spital e aglomeratie mare, multi raniti, cine sa se uite la Lazarescu? Prioritate au cei accidentati la Saftica, nu un betiv. Si tot asa, si tot asa... Lazarescu este carat pe targa, abereaza, aiureaza, nu se face inteles, starea lui se degradeaza. Si pe masura ce trece timpul diagnosticele se aglomereaza, lumea din jur are alte probleme, discutii stupide... La Universitar, Lazarescu abia mai poate sa isi articuleze numele: Lazarescu Dante Remus. I se face tomografie dar Lazarescu face pe el. De acum altul e refrenul: "De ce te-ai scapat pe mata?" Mecanismul care la inceput scartaia incepe sa anchilozeze. Dupa presupuneri si consultatii se decopera ca Lazarescu are un hematom subdural si trebuie operat urgent "ca sa poata sa moara acasa de cancer". La Filantropia i se ia tensiunea si este supus la alte analize inutile desi are tot setul de analize de la Universitar. "N-ati intrat in coma, nu sunteti letargic, va e doar somn, si noua ne este...", asa este informat pacientul caruia i se dau si lectii de medicina. Nimeni nu are nici o obligatie iar nervii sunt intinsi la maximum. La Bagdasar amorteala, personalul medical articuleaza cu greu cuvintele, in timp ce Lazarescu abia daca mai baiguie. Mioara Avram, epuizata si ea, pune punct periplului: "Gata, ati ajuns!" Spalat si pregatit pentru operatie, Lazarescu Dante Remus e acum "salvat". Sfarsitul, in coada de peste, specific oarecum filmelor romanesti ma duce cu gandul la o moarte brusca. A cui? Nu se stie precis. Poate a unei societati haotice, a unui sistem bolnav... [/COLOR][COLOR=green]Oricum Lazarescu era mort de la bun inceput, condamnat inca de cand a sunat la o salvare care nu il salveaza. Un film epuizant, de un realism crud, care lasa o impresie de mecanism uman ruginit, deteriorat si imposibilitate de a comunica. Se regaseste cu usurinta in "Moartea Domnului Lazarescu" acelasi vid imens, aceeasi gratuitate ca in piesele de teatru ale lui Eugen Ionescu, dezumanizare, lipsa de sens, goliciune a cuvintelor. E ca si cum ai spune : "A propos, la cantatrice chauve? Elle se coiffe toujours de la meme facon".[/COLOR] |
Medicii au depus un juramant ....la o adica ,cat ar fi costat o perfuzie ..?.oare medicul n-ar fi avut bani s-o plateasca ?
Penibila ...scuza ...Doamne ,vorbesc si eu sa nu tac . Medicii italieni spun că jurământul lui Hipocrat este depășit[COLOR=white] 1 / 40[/COLOR] 17.12.2007, Roma (Catholica) http://www.catholica.ro/img/imgstiri/hipocrate.jpgFiguri de marcă din medicina italiană vor să elimine tradiția jurământului lui Hipocrat, care este "depășit", unele pasaje interzicând avortul și eutanasia, informează The Times, citat de Monitorul săptămâna trecută. Giorgio Iannetti, profesor chirurg la Universitatea din Roma, spune că jurământul, rostit de noii medici la absolvire, trebuie să fie abolit sau "modificat radical". "Unele pasaje nu mai sunt relevante pentru timpurile noastre, iar medicii calificați știu dinainte că nu vor putea să le respecte", a declarat Iannetti la o conferință medicală la Roma. Jurământul, scris de Hipocrat, părintele grec al medicinei, în secolul al 4-lea î.C., impune doctorilor să vindece bolnavii "după calitățile și judecata lor" și "să-i protejeze de rău și nedreptate". Totuși, un viitor medic mai trebuie să jure că "nu va oferi un medicament mortal cuiva care i-o cere și nici nu îi va sugera acestuia (că medicamentul are acest efect, n.red.). În aceeași direcție, nu va oferi unei femei un medicament abortiv". Avortul a fost legalizat în Italia în 1978, o decizie confirmată printr-un referendum trei ani mai târziu, în ciuda opoziției Vaticanului. Eutanasia - contestată, de asemenea, de Biserică - a rămas o practică interzisă prin lege, dar unele cazuri recente în care au fost implicați bolnavi aflați în stadiu terminal au stârnit dezbateri: unii cred că Italia ar trebui să urmeze exemplul Olandei, Belgiei și Elveției și să o legalizeze. Carlo Flamigni, profesor în obstetrică și ginecologie la Universitatea din Bologna, a declarat că a refuzat să depună jurământul lui Hipocrat când a absolvit, în 1958. Fernando Aiuti, profesor de imunologie la Universitatea din Roma, a declarat pentru Corriere della Sera că unii dintre studenții săi i-au spus că nu sunt de acord cu jurământul și că "au dreptate". Giuseppe Remuzzi, profesor de neurologie la Universitatea din Bergamo, a amintit că revista britanică The Lancet a propus o alternativă pentru acest jurământ, în urmă cu cinci ani. Jurământul a fost modificat în mai multe școli de medicină din țările vestice. Totuși, Luigi Frati, șeful catedrei de chirurgie de la Universitatea din Roma, este de părere că jurământul "amintește noilor medici de anumite concepte fundamentale... ei simt astfel că aparțin unei comunități științifice cu o lungă tradiție". La rândul lui, Mauro Moroni, profesor de boli infecțioase la Universitatea din Milano, a declarat că el a oferit studenților săi jurământul scris pe "pergament în greaca veche. Unele valori nu pot fi schimbate". |
Multumim Doamne pentru Sfintii Tai!
Soarele rasare si peste cei buni dar si peste cei rai,la fel si ploaia.Dumnezeu nu vrea moartea pacatosului ci indreptarea lui.Iata ce zice Sfantul Siluan Atonitul:
http://www.mitropolija.cg.yu/duhovno.../sv_siluan.jpg Duhul lui Dumnezeu povatuieste pe toti in chip deosebit: unul se linisteste (vietuieste in isihie) in singuratate, in pustie, altul se roaga pentru oameni; altul e chemat sa pastoreasca turma cuvantatoare a lui Hristos; altuia i s-a dat sa propovaduiasca sau sa mangaie pe cei ce sufera; altul slujeste pe aproapele din munca sau averea lui - toate acestea sunt daruri ale Duhului Sfant si toate sunt date in grade diferite: unuia treizeci, altuia saizeci, altuia o suta (Mc 4, 20). Toti ne chinuim pe pamant si cautam libertatea, dar putini sunt cei ce stiu in ce anume sta libertatea si unde se gaseste ea. Si eu doresc libertatea si o caut zi si noapte. Am inteles ca ea este la Dumnezeu si e data de Dumnezeu inimilor smerite care s-au pocait si si-au taiat voia proprie inaintea Lui. Celor ce se pocaiesc Domnul le da pacea Lui si libertatea de a-L iubi.[COLOR=darkred] Si nu e nimic mai bun pe lume decat a iubi pe Dumnezeu si pe aproapele.In aceasta isi gaseste sufletul odihna si bucuria.[/COLOR] Noroade ale pamantului, cad in genunchi inaintea voastra si va rog cu lacrimi: "Veniti la Hristos! Eu cunosc iubirea Lui pentru voi. O cunosc si de aceea strig intregului pamant. Daca nu cunosti ceva, cum vei vorbi despre aceasta?" Voi spune adevarul in fata lumii intregi: sunt un ticalos inaintea lui Dumnezeu si as fi deznadajduit de mantuirea mea daca Dumnezeu nu mi-ar fi dat harul Sfantului Sau Duh. Si Duhul Sfant m-a invatat si de aceea scriu despre Dumnezeu fara osteneala, pentru ca El ma atrage sa scriu. Mi-e mila si plang si suspin pentru oameni. Multi gandesc: "Am facut multe pacate: am ucis, am zburdat, am siluit, am defaimat, am desfranat si am facut multe alte lucruri", si de rusine nu vin la pocainta. Dar ei uita ca inaintea lui Dumnezeu toate pacatele lor sunt ca o picatura de apa in mare. O, fratii mei din tot pamantul, caiti-va pana cand mai e vreme! Dumnezeu asteapta cu milostivire pocainta noastra. Si tot cerul, toti sfintii asteapta aceasta pocainta. Asa cum Dumnezeu este iubire (1, In 4, 8), asa si Duhul Sfant in sfinti e iubire. Cere iertare, si Dumnezeu te va ierta. Si cand vei primi iertarea pacatelor, atunci in sufletul tau va fi bucurie si veselie, si harul Duhului Sfant va intra in sufletul tau si vei zice: "Iata adevarata libertate; ea este in Dumnezeu si de la Dumnezeu". Sfantul Siluan Antonitul |
Pentru Ortodox4life
Imi cer scuze. Am luat citatul de mai sus de la tine, si am facut ce am facut dar nu a mai aparut cum ca Ortodox4life spune....
Iertare! Multumim lui Dumnezeu pentru Sfintii Lui! |
Ce s-a intamplat arata cat de prost este sistemul medical romanesc. Astept ca cei vinovati sa fie trasi la raspundere pentru faptele lor.
Dar nici nu stiti ce este la americani, singura tara asa-zis civilizata fara sistem universal de sanatate. Acolo statul nu e dator cu nimic cetateanului, totul este privat. Iti faci o asigurare care costa enorm si care nu acopera toate bolile si accidentele. Daca vrei acoperire mai larga platesti si mai mult. Apoi cand iti vine rau pe strada, e mai bine sa-ti vina rau langa unul din spitalele cu care firma de asigurare la care esti asigurat are contract, pentru ca alte spitale nu te primesc. Asistenta medicala de urgenta nu este gratuita. Daca se intervine esti pus apoi sa platesti cand te faci bine, eventual scoti casa la vanzare ca sa acoperi cheltuielile de spitalizare si tratament. Am vazut in Sicko, un film de Michael Moore, cazul unui om care si-a taiat doua degete la o mana in timp ce lucra cu un ferastrau electric. Le-a luat si le-a pus intr-o punga cu gheata si a fugit la spital. Acolo i-au zis in felul urmator: sa-ti punem la loc degetul care a fost taiat mai putin, costa 12000 de dolari. Celalalt deget, care a fost taiat mai mult, costa 60000. Omul n-a avut bani decat de un deget si exact atat i-au lipit la loc. Este ingrozitor, iar noi, de bine sau de rau avem un sistem medical de o mie de ori mai bun decat la ei. Cazul omului de la Slatina ar fi avut acelasi sfarsit la americani, dar nu ar fi fost exceptia, ar fi fost regula. |
Citat:
|
[COLOR=green]Am văzut pe...[/COLOR] [COLOR=green] ... TVR Cultural filmul "No Tears" inspirat din realitate... Culpe medicale se pot întmpla oriunde în lume, autoritățile nu-s cu nimic mai înțelelegătoare iar vinovatul e un laș... Cât despre scuze sau despăgubiri... E bine că vin și când totul e prea târziu ca să mai conteze... N-am vrut să plâng... Dar și acum lacrimile curg... Filmul merită văzut.[/COLOR] :22: |
Ora este GMT +3. Ora este acum 14:09:59. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.