Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Zodiac (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=5410)

truthtostone 23.01.2009 21:23:51

Zodiac

Este cineva printre noi care mai crede in Zodiac?

"Sau, privind la cer și văzând soarele, luna, stelele și toată oștirea cerului, să nu te lași amăgit ca să te închini lor" (Deuteronom 4:19)

Eu unu cand vad la televizor invitati care "vad" de pe azi pe maine tot felul de afaceri,copii ce vor veni pe lume,cati bani iasa etc intru intr-o stare de...

Mai rau este ca se mediatizeaza la greu "credinta asta" si omu saracul cand vede ca se implinesc 2-3 lucruri a doua zi,deja l-ai cucerit.Nu cred ca este post(inafara de trinitas,animaxuri,minimaxuri) care sa nu aiba propria emisiune despre zodiac.

Ce credeti ca se poate face pentru a scapa de "viermele" asta care il roade pe crestinul mai putin cunoscator?

truthtostone 24.01.2009 10:28:38

Nimeni nici o opinie?
Poate am jignit pe cineva care se crede berbec/centaur :))

cristiboss56 24.01.2009 10:40:18

Citat:

În prealabil postat de truthtostone (Post 111224)
Nimeni nici o opinie?
Poate am jignit pe cineva care se crede berbec/centaur :))

Subiectul a fost tratat la Topicul de specialitate dedicat vrajitoriei, ghiciturilor, predictilor si altor rataciri de acest gen. Nu cred ca ai jignit pe nimeni . A crede in berbeci, scorpioni, sobolani sau altele asemanatoare , e mare ratacire si se aseamana cu inchinarea la idoli si la cele ce mintea omeneasca le-a slobozit din nestinta, din necredinta, din prostie, din rautate, din deznadejde, din inconstienta, din lenevie si multe alte asemenea rele. Leacul sigur impotriva tuturor acestora este adevarata credinta, Sfanta Scriptura si Invataturile Sf. Parinti. Intelepciune !

truthtostone 24.01.2009 10:45:25

Multumesc Cristi pentru raspuns.
Greseala mea ca nu m-am uitat acolo

Scuzele mele:) am sa fiu mai atent data viitoare
Sper macar 1 din miile de oaspeti ai forumului sa fi vazut topicul si sa-si fi schimbat parerea despre zodiac.1-2 poate tot am castigat :).Sanatate si Doamne-ajuta

Templier Knight 17.01.2011 20:51:52

Citat:

În prealabil postat de truthtostone (Post 111142)

"Sau, privind la cer și văzând soarele, luna, stelele și toată oștirea cerului, să nu te lași amăgit ca să te închini lor" (Deuteronom 4:19)

Eu unu cand vad la televizor invitati care "vad" de pe azi pe maine tot felul de afaceri,copii ce vor veni pe lume,cati bani iasa etc intru intr-o stare de...

Mai rau este ca se mediatizeaza la greu "credinta asta" si omu saracul cand vede ca se implinesc 2-3 lucruri a doua zi,deja l-ai cucerit.Nu cred ca este post(inafara de trinitas,animaxuri,minimaxuri) care sa nu aiba propria emisiune despre zodiac.

Ce credeti ca se poate face pentru a scapa de "viermele" asta care il roade pe crestinul mai putin cunoscator?

Nici eu nu cred o iota , nu vad cum astrele ceresti ti ar putea influenta viata,

padrevicentiu 17.01.2011 21:06:06

zodiac=prostie dar in televiziune zodiac=audienta,rating bani poate in antichitate ar fi avut o anumita logica dar acum este exact pe dos

Adriana98 17.01.2011 23:00:03

Cititul în stele, ce se pretinde a fi o stiinta, nu este decât o pseudo-stiinta în ciuda numelui pompos (de "astrologie").
Îmi mentin concluzia la care ajunsesem acum câtiva ani, anume aceea ca ghicitul în stele este o mare ratacire, fiind o piedica în calea adevaratei cunoasteri (atât de sine cât si cea a semenilor) si o mare pierdere de timp.

medusa 18.01.2011 09:51:45

Pai haideti sa ne gandim putin, zodiacul este din cele mai vechi timpuri si provine din religiile pagane, cred ca de la sumerieni.
Deci cum sa fie ceva bun??

Adriana98 18.01.2011 11:59:52

Si am uitat ce era mai important: apelând la ghicitul în orice (de la bobi si pina la stele), ne departam de Dumnezeu, deoarece, acceptând astfel de practici diavolesti, nu facem decât sa-L negam pe El si Învatatura-I.

medusa 18.01.2011 12:02:46

ne aruncam practic in bratele demonilor !

OmuBun 18.01.2011 12:33:37

Nu vreau polemica si nu raspund nici unei provocari. Va vorbesc dintr-un punct de vedere personal, ca cineva care a studiat caracterele umane, nu astrele ca previziune. Oricat am incerca sa facem abstractie, exista o anumita specificitate a caracterelor pe zodii, ce nu poate fi ignorata decat de rauvoitori sau necunoscatori. Asa cum anumite plante se incadreaza in anumite criterii de terapie, la fel si omul are anumite trasaturi comune pentru segmente de timp. Totul are o reversibilitate mai devreme sau mai tarziu. Tainele lui Dumnezeu nu le putem noi cuprinde, dar nu putem face abstractie doar de unele, in timp ce pe altele le luam in calcul. In fiecare an, Sfintele Pasti se calculeaza de la data echinoxului de primavara. Daca n-am tine cont de astre, toate regulile ar fi reduse la zero. Toti batranii intelepti stiu ca cele mai indicate momente pentru a semana sau a planta, sau a pune o closca cu pui, este atunci cand e luna in crestere. Cu toate ca sunt ortodocsi practicanti cu multa frica de Dumnezeu, ei tin cont de fazele lunii si nimeni nu-i va da canon de pocainta pentru asta. Dumnezeu nu ne cere nimic altceva decat sa-I oferim ceea ce I se cuvine si nimic din ceea ce facem, sa nu sminteasca pe cel de langa noi, nici sa-l manie, nici sa-l judece. Intreg Universul apartine lui Dumnezeu si are reguli extrem de precise. Sa le luam ca pe o taina bine-placuta si folositoare si sa nu ratacim adancindu-ne in Univers si uitandu-L pe Creatorul lui.
Asta e parerea mea, care nu doresc sa o impun nimanui, iar daca e o mare ratacire, este a mea. Oricine poate crede orice. Eu stiu ca sunt in zodia berbecului si oricat as incerca sa ma schimb, nu ma pot identifica cu caracterul nici unei alte zodii, desi am facut uneori mari eforturi. Totul ni se da "de sus", iar noi trebuie sa le acceptam asa cum sunt. Nu cred in horoscoapele de prin ziar, TV sau site-uri specializate pe net. Sunt doar "afaceri" care nu au nimic comun cu Dumnezeu. Omul, chiar nascut sub un anumit semn, daca are credinta, nici o influenta nefasta nu-l poate atinge, ci dimpotriva, poate schimba totul in viata lui, in ciuda unei harti astrale care pare sa duca in alta directie.

mika 18.01.2011 19:46:07

Felicitari, "OMU BUN", pentru pozitia de mare echilibru si lucida si care e ,cred, in acord cu toata stiinta lumii acesteia.
cum ar spune cineva: astrele (planetele) determina o energie de atractie, cum ne invata fizica, de altfel. si energie fiind (creata, probabil) inflenteaza si ce i in jur.
as zice ca polemica trebuie terminata , odata cu postarea de mai sus, a omului bun!

camy_d 18.01.2011 19:54:18

Zodiacul e o prostie, dacă scrie că mâine leul se căsătorește, mâine vei vedea toți leii căsătorindu-se? E adevărat că observăm caracteristicile zodiei noastre și ni se potrivesc, însă dacă ne-am uita la trăsăturile altor zodii, am vedea că și acelea ni se potrivesc în aceeași măsură. Regăsim în străfundurile sufletului nostru câte puțin din toate trăsăturile de caracter pe care le poate avea un om.

colaps 18.01.2011 19:58:26

Măi fraților măi, cu asta nu se glumește. Citiți ce este scris în Lege:

Deuteronomul 18:

9. Când vei intra tu în pământul ce ți-l dă Domnul Dumnezeul tău, să nu te deprinzi a face urâciunile pe care le fac popoarele acestea.
10. Să nu se găsească la tine de aceia care trec pe fiul sau fiica lor prin foc, nici prezicător, sau ghicitor, sau vrăjitor, sau fermecător,
11. Nici descântător, nici chemător de duhuri, nici mag, nici de cei ce grăiesc cu morții.
12. Căci urâciune este înaintea Domnului tot cel ce face acestea, și pentru această urâciune îi izgonește Domnul Dumnezeul tău de la fața ta.
13. Iar tu fii fără prihană înaintea Domnului Dumnezeului tău;

codana 18.01.2011 20:14:22

salut,truthtostone

Citat:

zodiac-suna bine cuvantul,si daca-i si chinezesc e super.cine face respectivele afirmatii?oamenii gresesc,oamenii incearca sa rezolve singuri problemele lor.intreb:este cineva de pe acest pamant care cunoaste viitorul,poate el prin propria putere sa schimbe viitorul?daca cineva sustine ca are cunostinte certe despre viitor de ce nu este capabil sa schimbe prezentul?
cred ca sunt puteri negative limitate dar pe mine nu ma intereseaza zodiacul

anita 18.01.2011 21:27:56

Citat:

În prealabil postat de OmuBun (Post 324981)
Nu vreau polemica si nu raspund nici unei provocari. Va vorbesc dintr-un punct de vedere personal, ca cineva care a studiat caracterele umane, nu astrele ca previziune. Oricat am incerca sa facem abstractie, exista o anumita specificitate a caracterelor pe zodii, ce nu poate fi ignorata decat de rauvoitori sau necunoscatori. Asa cum anumite plante se incadreaza in anumite criterii de terapie, la fel si omul are anumite trasaturi comune pentru segmente de timp. Totul are o reversibilitate mai devreme sau mai tarziu. Tainele lui Dumnezeu nu le putem noi cuprinde, dar nu putem face abstractie doar de unele, in timp ce pe altele le luam in calcul. In fiecare an, Sfintele Pasti se calculeaza de la data echinoxului de primavara. Daca n-am tine cont de astre, toate regulile ar fi reduse la zero. Toti batranii intelepti stiu ca cele mai indicate momente pentru a semana sau a planta, sau a pune o closca cu pui, este atunci cand e luna in crestere. Cu toate ca sunt ortodocsi practicanti cu multa frica de Dumnezeu, ei tin cont de fazele lunii si nimeni nu-i va da canon de pocainta pentru asta. Dumnezeu nu ne cere nimic altceva decat sa-I oferim ceea ce I se cuvine si nimic din ceea ce facem, sa nu sminteasca pe cel de langa noi, nici sa-l manie, nici sa-l judece. Intreg Universul apartine lui Dumnezeu si are reguli extrem de precise. Sa le luam ca pe o taina bine-placuta si folositoare si sa nu ratacim adancindu-ne in Univers si uitandu-L pe Creatorul lui.
Asta e parerea mea, care nu doresc sa o impun nimanui, iar daca e o mare ratacire, este a mea. Oricine poate crede orice. Eu stiu ca sunt in zodia berbecului si oricat as incerca sa ma schimb, nu ma pot identifica cu caracterul nici unei alte zodii, desi am facut uneori mari eforturi. Totul ni se da "de sus", iar noi trebuie sa le acceptam asa cum sunt. Nu cred in horoscoapele de prin ziar, TV sau site-uri specializate pe net. Sunt doar "afaceri" care nu au nimic comun cu Dumnezeu. Omul, chiar nascut sub un anumit semn, daca are credinta, nici o influenta nefasta nu-l poate atinge, ci dimpotriva, poate schimba totul in viata lui, in ciuda unei harti astrale care pare sa duca in alta directie.

Totusi omul e perfectibil ,Hristos ne spune sa fim dumnezei.
Dumnezeu nu face parte din nici o zodie.
Defectele personale le putem invinge prin puterea credintei .

catalin2 18.01.2011 21:59:50

Sfantul Ioan Damaschin a scris despre zodii:
" Elinii spun ca prin rasaritul, apusul si prin conjunctia acestor stele, a soarelui si a lunii, se conduc destinele noastre. Cu aceasta se ocupa astrologia. Dar noi sustinem ca ele sunt semne de ploaie, de seceta, de frig, de caldura, de umezeala, de uscaciune, de vanturi si de alte asemenea, dar nici intr-un caz semne ale faptelor noastre, caci noi am fost facuti liberi de creator si suntem stapanii faptelor noastre. Daca facem toate din cauza miscarii stelelor, facem cu necesitate ceea ce facem: iar ceea ce se face cu necesitate nu este nici virtute, nici viciu. Iar daca nu am dobandit nici virtute, nici viciu, atunci nu suntem vrednici nici de laude, nici de pedepse. "

"[SIZE=2]Noi spunem ca stelele nu sunt cauza celor care se intampla, nici a producerii celor care se fac, nici a distrugerii celor care pier, ci mai degraba semne ale ploilor si ale schimbarii aerului. Poate ca ar spune cineva ca stelele, daca nu sunt cauzele razboaielor, sunt totusi semnele lor. Calitatea aerului, insa, care rezulta din pricina soarelui, lunii si a stelelor, da nastere intr-un fel sau altul la diferite temperamente, stari sufletesti si dispozitii. Dar starile sufletesti fac parte din actele care sunt in puterea noastra; caci atunci cand se schimba sunt stapanite si sunt conduse de ratiune."[/SIZE]

cristiboss56 18.01.2011 23:23:34

Citat:

În prealabil postat de colaps (Post 325179)
Măi fraților măi, cu asta nu se glumește. Citiți ce este scris în Lege:

Deuteronomul 18:

9. Când vei intra tu în pământul ce ți-l dă Domnul Dumnezeul tău, să nu te deprinzi a face urâciunile pe care le fac popoarele acestea.
10. Să nu se găsească la tine de aceia care trec pe fiul sau fiica lor prin foc, nici prezicător, sau ghicitor, sau vrăjitor, sau fermecător,
11. Nici descântător, nici chemător de duhuri, nici mag, nici de cei ce grăiesc cu morții.
12. Căci urâciune este înaintea Domnului tot cel ce face acestea, și pentru această urâciune îi izgonește Domnul Dumnezeul tău de la fața ta.
13. Iar tu fii fără prihană înaintea Domnului Dumnezeului tău;

Toți Sfinții Părinți condamnă această "credință " ! Nu există loc de interpretare, de poezie și gargară , căci înșelăciunea tot înșelăciune e, venită de la cel înșelător ! Vasile cel Mare avea un discurs foarte dur , dar realist față de această înșelăciune ! Am să caut pasajul respectiv și am să-l postez , unde se adresa astfel :"Omule nebun , de ce-ți pui nădejdea în stele . . . ."

OmuBun 18.01.2011 23:33:46

Incep sa regret posterea mea. Una am zis eu si alta vad pe-aici. Iar daca toate astea se nasc, doar fiindca mi-am spus si eu o parere personala, mai bine taceam. Eu nu am facut referiri pozitive la previziunile astrale si din capul locului am specificat ca tot ce gasim legat de horoscop ca o previziune, sunt speculatii si afaceri. Eu m-am referit clar la caracterul omului nascut intr-un anumit moment. NU E NICI O COINCIDENTA. Daca iau la intamplare doar cativa dintre cei celebri pe care-i stiu din zodia berbecului (Dan Bitman, Eugen Cristea, Cristian Tabara, Amza Pellea, Gica Petrescu, Nichita Stanescu, Charles Chaplin etc) la toti exista o trasatura definitorie: acea naivitate dezinvolta, acea copilarie de care nu se despart nici la batranete, acel entuziasm nedisimulat pe care nu-l gasesti la nici o alta zodie. La asta ma refer, nicidecum la previziuni. Am spus-o si repet: indiferent de harta astrala, prin credinta, omul isi poate transforma destinul la fel cum Mantuitorul a transformat apa in vin, la rugamintea Preasifintei lui Mame. Daca nucul a fost creat sa faca nuci, nu putem spune ca e capabil sa faca pere, ca in principiu e tot un copac! Luati-o ca pe o taina, si-atat!

Adriana98 19.01.2011 17:32:53

Citat:

În prealabil postat de mika (Post 325174)
Felicitari, "OMU BUN", pentru pozitia de mare echilibru si lucida si care e ,cred, in acord cu toata stiinta lumii acesteia.
cum ar spune cineva: astrele (planetele) determina o energie de atractie, cum ne invata fizica, de altfel. si energie fiind (creata, probabil) inflenteaza si ce i in jur.
as zice ca polemica trebuie terminata , odata cu postarea de mai sus, a omului bun!

Pe mine nici nu ma intereseaza sa fiu în acord cu "toata stiinta lumii acesteia", mai ales daca ea se dovedeste a fi în dezacord (total sau chiar si partial) cu Adevarul.

Cât despre astrologie, este o bataie de joc, o inselatorie draceasca (cu ifose de "stiinta"), care combina minciuna cu fragmente de adevar (sau cu ceva ce, la prima vedere, pare a fi adevarat). Este de-a dreptul daunatoare atât pentru mintea omului, cât si, sau mai ales, pentru sufletul sau. Nu ne este de nici un folos (ba dimpotriva!) sa ni se atraga atentia asupra unor asemanari sau deosebiri de comportament între diferite semne astrale, pentru ca acestea nu spun nimic despre adevarata persoana, care este unica. Este chiar o lipsa de respect orice încercare de a clasifica oamenii, cu atât mai mult pe criterii superficiale. Astfel, cine se ia dupa astfel de semne isi taie singur posibilitatea de a se cunoaste pe sine si pe ceilalti în profunzime, în loc sa caute si sa vada chipul lui Dumnezeu in fiecare om. Tocmai de aceea, isi bat joc dracii de noi, fiindca nu au nici un interes ca noi oamenii sa ne cunoastem, sa ne respectam si sa ne iubim, ba mai mult sa-L avem prezent pe Dumnezeu în relatiile dintre noi. De aceea ne induce vicleanul în eroare prin premisele false pe care ni le furnizeaza, iar noi, pe baza unor astfel de premise, ne formam diverse pejudecati, care adeseori ne fac sa ne purtam nedrept cu semenii nostri.

Nu vreau sa contrariez pe nimeni cu aceste afirmatii, ci mai degraba sa trag un semnal de alarma, fiindca atât astrologia, cât si alte domenii ale miscarii new age, sunt cai ale pierzarii. Ele dau doar iluzia unei "cunoasteri", dar, de fapt, ele nu fac decât sa ne adoarma constiinta.

Acestea-mi sunt convingerile de acum, la care am ajuns cu ajutorul lui Dumnezeu, dupa ce am pierdut timp pretios cu astfel de mizerii.

Doamne ajuta!

colaps 19.01.2011 18:34:18

Reamintesc spusele părintelui Savatie Baștovoi:

Dincolo de glumele care se fac pe seama credintei in zodii, aceasta credinta exista. Este curios, dar oamenii care refuza ideea unui Dumnezeu Creator, prefera sa se supuna unor berbeci imaginari care alearga prin stele. O gospodina trece cu vederea cuvintele lui Hristos: "iubeste pe aproapele tau", dar o asculta pe prezentatoarea TV, daca ii zice: "astazi veti avea o zi grea, evitati conflictele cu cei apropiati".

Faptul ca omul e indreptat spre latura tainica a existentei sale, vorbeste despre dualitatea naturii umane. Pe de o parte, lumea imediata, vazuta, iar pe de alta parte, lumea mistica, necunoscuta si nesigura, dar prezenta in chip latent in fiecare. Omul crede, daca nu in Dumnezeu, atunci in orice altceva. De exemplu, studentii din Iasi nu trec in timpul sesiunii pe sub peretele fostei edituri "Junimea", pentru ca nu le merge la examene. Altii, din aceleasi motive, nu calca pe capacele de canalizare.

Lumea interioara a acestor oameni e o lume caleidoscopica, dezordonata, care isi lasa amprenta asupra modului de gandire si de receptare. De aici fragmentarismul lumii moderne si, mai ales, postmoderne, lumea clip-urilor si a colajelor.

Omul are nevoie de repere in univers, el nu poate sa existe de la sine. Experienta fricii, a singuratatii, ne impinge spre credintele cele mai ciudate. E adevarat, exista stele si constelatii, fiecare cu nume si traiectorii proprii, dar cum putem crede ca un corp irational poate influenta in vreun fel fiinta atat de complexa care este omul ? Ce-i drept, in complexitatea sa, omul poate sa creada chiar si ca luna, care nu e decat un bolovan, poate sa-i hotarasca soarta ! Aceasta credinta ma duce cu gandul la personajul lui Creanga, care plangea de frica bolovanului de sare de pe soba.

Sfintii parinti spun ca obisnuintele sunt a doua fire. De aceea, omul care asculta mai multa vreme horoscoapele, ajunge, in cele din urma, sa fie o umbra a semnului sau zodiacal. Acesti oameni nu isi dau seama ca devin foarte vulnerabili, pentru ca e destul sa-i afli zodia si poti face cu el ce vrei, il manipulezi ca pe un zombi, ceea ce e valabil, mai ales, pentru femei.

Noi suntem invitati sa imitam sau pe Hristos, sau berbecii, taurii si racii zodiacali. Imitand, devenim, sustine ascetica ortodoxa. Dar, desigur, fiecare e liber sa aleaga ceea ce vrea el sa devina.

cristiboss56 19.01.2011 18:55:18

Vasile cel Mare

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 325238)
Toți Sfinții Părinți condamnă această "credință " ! Nu există loc de interpretare, de poezie și gargară , căci înșelăciunea tot înșelăciune e, venită de la cel înșelător ! Vasile cel Mare avea un discurs foarte dur , dar realist față de această înșelăciune ! Am să caut pasajul respectiv și am să-l postez , unde se adresa astfel :"Omule nebun , de ce-ți pui nădejdea în stele . . . ."

Deci , am gasit mesajul exact :" Omule nebun , ce legatura poate sa aiba zodia de pe cer , cu nasterea ta pe pamant ?. . . "

cristiboss56 19.01.2011 19:04:27

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 325519)
Deci , am gasit mesajul exact :" Omule nebun , ce legatura poate sa aiba zodia de pe cer , cu nasterea ta pe pamant ?. . . "

Ne-am facut rai din cauza rautatii noastre. Am dat vointa noastra in mana satanei , ne-am facut rai de bunavoie , nu de sila . Nu ne-a silit nici luna la rau , nici zodiile , nici constelatiile cerului , ci rautatea noastra si voia noastra proprie , iar aceasta aduce munca vesnica ! .*( Multumesc userului Strajeru - Stan Petrica , pentru ajutorul acordat in descifrarea unor nelamuriri si in gasirea unor surse verificate )

OmuBun 19.01.2011 22:15:28

Din pacate, multi dintre noi ne-am obisnuit sa vanam muste si vedem in ograda celuilalt nimic altceva decat balarii. Se consuma foarte multa energie pe impresii false si pe intelegerea gresita a unor optiuni si pareri. Daca e fatarnicie sau nu, Dumnezeu stie. Nu ma disculp si nu acuz pe nimeni si fiecare isi traieste viata dupa cum doreste. Fiecare priveste miracolul acestei vieti prin proprii ochi, dupa cum Dumnezeu (sau... altcineva) i-au format propriul univers.
Exista in jurul nostru probleme cu adevarat grave, dar noi ne risipim cu totul in "vanatoare de muste". Daca as fi lasat de inteles ca abordez viata prin perspectiva previziunilor astrale, daca as fi inclinat sa cred ca pun macar putin la indoiala puterea rugaciunii (care implica EXACT ce implica: iubire, smerenie, cainta), as spune: "OK, aveti dreptate"
Nu neg ratacirile care mai apar din loc in loc. Probabil, anumite detalii ramase in mintea mea, au fost uneori subiective. Dar de aici si pana a nega ceea ce se vede cu ochiul liber (influenta Lunii asupra Terrei, cand au loc mareele, starile psihologice ale omului sau animalelor in timpul puternicilor explozii sau vanturi solare, cometele care au adus schimbari indiscutabile pe pamant, si despre care s-au scris biblioteci intregi, si cate si cate si cate mii de exemple care vorbesc de la sine), mie nu-mi ramane decat sa spun precum Giordano Bruno: "e pur si muove". Puneti-ma pe rug, fratilor. Asa vedeti voi dragostea si credinta. Jignind, atacand omul si punandu-i in seama interpretari la 180 de grade, apelari la "ajutoare", doar-doar cuvantul nostru va avea mai mare greutate daca avem girul "Strajerului".
Eu sunt eu. Tampit, nebun, prost, idiot, cum vreti voi. Cand cred ca am ceva de spus, o spun, iar convingerea imi apartine fiindca asta e concluzia la care am reusit eu sa ajung, nu prin vorbele babei Safta, dar nici prin prelegeri pagane sau yoghine. Multe biserici au pictate stele si comete, dar noi ne-am obisnuit sa vedem Lumina numai de la fereastra noastra!
Pacatul si ratacirea, cred eu e aceea de a nu crede in Dumnezeu, sau de a da celorlalte influente, importanta mai mare. Dumnezeu este unic si El a creat TOTUL, inclusiv astrele. Iar eu lui Dumnezeu ma supun, chiar daca "vanatorii de muste" au pareri diferite!

mika 19.01.2011 22:31:28

Nu va mai certati fratilor!

mai draga, Omubun, :1:, nu fi suparat pe niste copilarii ale unora, care au inca dinti poate de lapte. sau poate noi avem astfel de dinti. In orice caz, trebuie sa ne toleram si sa ne iubim, asa cu gandurile noastre, poate, puierile. :1:
Unii au nevoie de legi mai aspre, ca altfel is ispititi de pacate! Si pentru ei nicio miscare cereasca nu inseamna nimica!
Dar cati dintre noi cei ce scriem acuma, nu spunem ca ne doare capul datorita schimbarii de temperatura,presiune.:1:. legea boyle-marriot! etc.etc
Doamne ajuta, Omubun!

OmuBun 19.01.2011 23:55:50

Nu, mika! Mai presus de toate, eu sunt suparat pe mine ca nu reusesc sa ma stapanesc si in loc sa trec indiferent mai departe, ma pomenesc vorbind despre ceea ce cred ca si altii stiu. Dar se intampla ca cei ce stiu, dau cu adevarat dovada de intelepciune si isi pastreza doar pentru ei si cercul lor apropiat, toate convingerile "mai delicate", care pot crea confuzii in ochii celor obisnuiti sa vada numai o singura culoare a curcubeului.
Inca o data imi fac o mare vina fiindca, in loc sa aduc liniste, ma pomenesc intrand in jocul contradictiilor si rautatilor, cand stiu bine ca "Inteleptul cedeaza!" Probabil ma deranjeaza lipsa de echivoc: "daca nu gandesti asa cum iti spun eu, esti dusmanul lui Dumnezeu, si al meu si al tuturora!" Cine ne da dreptul sa dam astfel de verdicte? Suntem incredintati de cunoasterea Adevarului lui Dumnezeu? Care alt adevar in afara iubirii, exista? A judeca un om dupa zodia in care s-a nascut este ca si cum ai rade de un handicapat. Fiecare om, oricat de neinsemnat, are sensibilitatea lui, are lumea lui. In momentul in care incercam sa impunem pareri si sa transam opinii legate de cat de ratacit e omul cu care vorbim, intram intr-un mare conflict cu insasi credinta si mantuira noastra. Pentru ca ne preocupa atat de mult mantuirea altora incat in orgoliul nostru nu mai incape loc de indoiala, (iar asta e valabil si pentru mine, evident). Dar de la a-mi spune o parere si pana la a-i rapi celuilalt dreptul la mantuire numai fiindca vede lucrurile altfel, e cale lunga. Din punctul meu de vedere, as zice ca as fi multumit sa-mi lase Dumnezeu numai pacatul de a vedea aceasta simbioza si clasificare zodiacala si sa ma ajute sa nu judec pe nimeni nici dupa horoscop, nici dupa culoarea pielii, nici dupa credinta... E tare greu sa veghem cu adevarat asupra celor importante, dar macar cand vine seara, sa pot avea acea pace in suflet, pentru a ma ruga cu sufletul deschis pentru pacatele mele. Ori, daca eu urasc si ma razboiesc cu aproapele, ce liniste mai pot avea, oare?

Vlad-Alexandru91 20.01.2011 00:08:01

Citat:

În prealabil postat de OmuBun (Post 324981)

Astea sunt prostii. Conform porcăriei de zodiac, eu sunt balanță și, în realitate, sunt aproape total opus față de descrierea acestei zodii. Sunt numai minciuni!
N-am vrut să te jignesc, dar dacă vei analiza cu atenție chestiile astea cu zodiacul vei ajunge la concluzia mea.

horatiu.miron 20.01.2011 08:28:58

Citat:

Nu cred ca este post(inafara de trinitas ,animaxuri,minimaxuri) care sa nu aiba propria emisiune despre zodiac.

O secunda, dragilor. Horoscoape pe Trinitas TV? Asta ar fi o premiera.

Edit: nu pot sa nu observ inclinarea lui OmuBun catre aproape tot ce inseamna ocupatii mistico-ezoterico-new-age-iste. Nu o fac cu rautate, e dreptul fiecaruia sa creada in ce doreste, dar stau si ma intreb, cand esti ca OmuBun si iei oarecum apararea mai multor seturi de invataturi aflate in totala contradictie cu crestinismul, cum te mai poti numi crestin? Aproape ca nu e thread pe forumul asta despre pseudostiinte sau doctrine new age la care OmuBun sa nu devina avocatul diavolului intr-o oarecare masura.

claudiuremus 20.01.2011 10:10:10

soarele dreptatii

An nou fericit tuturor.I-auziti ce spune,, troparul nasterii Mantuitorului":
...Cei ce slujeau stelelor,
De la stea s-au invatat
Sa se inchine Tie ,
Soarelui dreptatii .
Si sa te cunoasca pe Tine
Rasaritul cel de sus

Este adevarat ca pana la venirea Mantuitorului toate popoarele pagane practicau intr-o forma sau alta magia (aici se intelege si astrologia) .Dar venirea in trup a lui Hristos a dat peste cap,si a rusinat toate aceste practici ,tocmai prin faptuitorii lor: magii de la rasarit
Pai acei trei magi ,erau si intelepti ,tocmai asa si-au dat seama ca steaua care au vazut-o era ceva neobisnuit pana atunci pentru ei ;era o taina. Vrand sa dezlege aceasta taina ,asa cum erau ei obisnuiti ,au ajuns sa se recunoasca invinsi in practicele lor ,si sa inchine adevaratului soare,,Soarele dreptatii,Rasaritul cel de Sus".Vedeti lucrarea dumnezeiasca,ca o data cu venirea Mantuitorului ,Dumnezeu pune capat tuturor practicilor pagane (inclusiv cititul in stele,sau cu alte cuvinte horoscoapele),si ne indeamna sa ne inchinam adevaratului Soare al dreptatii,Iisus Hristos .

cristiboss56 20.01.2011 17:59:46

Horoscopul in Ortodoxie

http://www.ortodoxiatinerilor.ro/tin...ortodoxie.html

tigerAvalo9 20.01.2011 18:07:58

Nici eu nu cred in zodii/zodiac.Nu cred deloc ca niste stele iti ghicesc si iti influenteaza viata,viitorul.Singurii in care trebuie sa credem sunt Mantuitorul Iisus Hristos,Dumnezeu,Maica Domnului si Sfintii.Asa scrie in Sf.Scriptura si in scrierile Sf.Parinti si asa simt si eu.Ca Acestea chiar exista.Mi-au si demonstrat mie personal ca exista(prin anumite intamplari)Cred ca zodiacul,zodiile sunt chestii chinezaresti,vrajitoresti la fel cum sunt ghicitorii,vrajitorii etc.

Hristos este Calea,Adevarul si Viata.Nu uitati.

Ora este GMT +3. Ora este acum 18:08:00.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.