![]() |
Adormirea ucenicei
[COLOR=#993300][COLOR=green]Adormirea ucenicei (Rusia 2007) - este un clip video facut pe telefonul mobil in Rusia. Diferita de stralucirea soarelui, lumina puternica ce se observa aparand deasupra blocului unde locuia o femeie ce tocmai a adormit, ucenica a unui mare staret rus adormit si el intru Domnul, coboara si intra prin acoperis si prin peretii blocului si ridica la cer sufletul cel luminos al ucenicei. Este staretul care a venit sa-si duca ucenica in Imparatia Cerurilor. La sfarsit se observa deslusit cele doua lumini, ce au silueta ingereasca si 2 aureole luminoase ce strapung cerul si-l boltesc.[/COLOR]
[/COLOR] http://theologhia.wordpress.com/2009...irea-ucenitei/ |
cutremurator... infiorator dar nu din alt motiv, ci efectiv sfintenia a ce vezi.... tremur tot! asa ceva nu am crezut ca voi vedea vreo data...
daca prin filmulet e atat de cutremurator, cum voi putea vedea real cu okii mei ceva dumnezeiesc...??? deja ma topesc... si nu incetez a plange... |
Citat:
|
Pare trucat totusi. :23:
|
Noesisaa, crede si nu cerceta :D
|
Citat:
|
[SIZE=2]Ce sunt visurile si vedeniile, care este deosebirea intre ele si de cate feluri sunt? [/SIZE]
[SIZE=2]Va raspund cu cuvintele Sfantului loan Scararul, care zice: Visul este miscarea mintii in vremea nemiscarii trupului. lar[COLOR=darkred] nalucirea[/COLOR] (vedenia falsa) este amagirea ochilor, cand doarme cugetarea. Nalucirea este iesirea mintii cand trupul vegheaza. [COLOR=darkred]Nalucirea este o vedere a ceva fara ipostas (nereal) "[/COLOR] ( Filocalia vol. IX, Cuvantul 3, p. 75) lata dar ce sunt visele si vedeniile. Ele sunt de doua feluri: vise si vedenii bune si rele. lar deosebirea dintre ele este aceasta: [COLOR=darkred]Visele si vedeniile bune sunt de la Dumnezeu, prin care se descopera voia Lui cea mare, numai la cei ce sunt cu totul desavarsiti si sfinti[/COLOR] si care fac poruncile Lui, precum a fost dreptul losif, caruia i s-a aratat Arhanghelul Gavriil in vis, poruncindu-i sa fuga cu Pruncul lisus si cu Fecioara Maria in Egipt. Visele bune vin de la ingeri si ne amintesc de moarte si de osanda, iar dupa ce ne desteptam, ne indeamna la rugaciune si la pocainta. Dimpotriva, visele si nalucirile rele sunt de la diavoli, [COLOR=darkred]prefacuti in ingeri de lumina sau in sfinti[/COLOR], care ne amagesc in somn ca suntem buni si vrednici de rai; iar dupa ce ne desteptam ne scufundam [COLOR=darkred]in mandrie si in bucurie"[/COLOR] (Filocalia vol. IX, Cuvantul 3, p. 76). [/SIZE] [SIZE=2]Din cate pricini se inseala oamenii de vedenii si de visuri desarte? [/SIZE] [SIZE=2]Din sapte pricini se insala crestinii de vedenii si visuri, ca si cum ar fi de la Dumnezeu, si anume: din mandrie, din slava desarta, care este prima fiica a mandriei; din cauza mintii slabe si neiscusite a crestinilor, de care spune Sfantul Isaac Sirul: Cu mare boala boleste cel ce are ravna cea rea" (Filocalia, vol. X, Cuvantul 58). A cincea pricina a amagirii prin vedenii si visuri este neascultarea de duhovnici si indaratnicia unor credinciosi, mai ales a celor mandri, din care cauza usor sunt vanati de diavolul; a sasea pricina vine din cauza vietii de sine ascunse a unora si din nemarturisirea curata a gandurilor la duhovnic. lar ultima pricina prin care se insala crestinii cu visuri si vedenii mincinoase este necunostinta de sine si lipsa de citire a Sfintei Scripturi si a Sfintilor Parinti. [/SIZE] 7) Cel ce crede lesne in visuri si in vedenii, [COLOR=darkred]fara multa cercetare si sfat[/COLOR], sa se canoniseasca, la fel cu cei ce merg la vraji si descantece, adica pana la 7 ani sa se opreasca de la Sfanta impartasanie. Parintele Cleopa Nu am scris ca sa va sperii ci ca sa atentionez ca e spre binele vostru ca nu e bine sa credem in vedenii. Sfintii Parinti printre care si Sfantul Ignatie Briancianinov in cartea sa "Despre inselare"ne indeamna sa nu credem in vedenii,de orice fel ar fi ele,caci diavolul se transforma sa in inger de lumina spre a pacali pe multi caldicei in credinta si a-i ademeni,pentru ca in final sa ajunga sa i se inchine lui.Sfintii ne indeamna sa nu credem in vedenii,chair si daca ar fi de la Dumnezeu,caci Domnul nu se supara si va gasi o modaliate sa ne instiinteze daca vrea sa ne descopere ceva,chair daca refuzam,asta pentru a ne pazi de vedeniile inselatoare.Domnul ne avertizeaza ca in vremurile de pe urma vor veni multi proroci mincinosi care ii vor rataci pe multi prin minunile lor false si insusi antihristul va vacem minuni,va invia mortii si va cobora foc din cer.Iata ce zice Sf Briancianinov despre inselare: Ucenicul: Fa-ma sa inteleg intocmai si in amanunt cele despre inselare. Ce este inselarea ? Staretul: Inselarea este vatamarea firii omenesti prin minciuna. [COLOR=darkred]Inselarea [/COLOR]este starea in care se afla[COLOR=darkred] toti oamenii, pana la unul,[/COLOR] stare nascuta din caderea protoparintilor nostri. Cu totii suntem in inselare (inceputul celui de-al treilea Cuvant al Preacuviosului Simeon, Noul Teolog, ed. Pustiei Optina, l852). Constiinta acestui fapt este cea mai de nadejde pavaza impotriva inselarii. [COLOR=darkred]Cea mai mare inselare este a te crede liber de inselare.[/COLOR] Cu totii suntem inselati, cu totii suntem amagiti, cu totii ne aflam intr-o stare mincinoasa, avand nevoie sa fim sloboziti de catre adevar; iar Adevarul este Domnul nostru Iisus Hristos (Ioan 8, l4-32). Sa ne facem ai acestui Adevar prin credinta in El; sa strigam prin rugaciune catre acest Adevar - si El ne va scoate din prapastia amagirii de sine si a amagirii de catre demoni. Doamne ajuta! |
Si pe mine m-a impresionat mult si chiar mi-as dori sa fie real...si totusi... am asa o senzatie ciudata.. cum de tocmai in acel minut(cat dureaza toata scena, cineva a fost pregatit cu mobilul, ba chiar a si inceput sa filmeze de ca si cum ar fi stiut ce urmeaza.... e cam greu de crezut.. dar pana la urma orice e posibil
|
Mi se pare simplu: cineva era acolo in acel moment si a facut un cip cu cellularul, ca nu era pregatit cu o camera de luat vederi macar.
Este uluitor!!! |
Am pus-o si eu mai devreme aici:Răspunsuri: 0
http://www.crestinortodox.ro/forumac...con/thread.gif "Minune" sau "pleacrea sufletului" Vizualizări: 43 Postat de patinina34 http://www.crestinortodox.ro/forumac...cons/icon1.gif "Minune" sau "pleacrea sufletului" http://theologhia.wordpress.com/2009...irea-ucenitei/ (http://theologhia.wordpress.com/2009...irea-ucenitei/) |
[SIZE=4]
Citat:
[SIZE=4] Mai oameni buni, cum sa fie "trucat" sau "totul pregatit"??? Dar nu va dati seama ca asa ceva nu se poate face? Mai ales cu mobilul? A vazut efectiv lumina, pt ca i s-a ingaduit de la Dumnezeu sa vada acea lumina si vazand-o a luat prima masura de a o arata si celorlalti: de a inregistra: TELEFONUL! El pana sa filmeze a vazut acea lumina POGORANDU-SE si vazand-o unde se indreapta a filmat! Si evident ca macar o stia din vedere pe acea crestina poate chiar se cunosteau... Nu e imposibil! Asa ca imediat s-a aflat de adormirea ei... si el a aratat ce a filmat tuturor, apoi a pus si pe internet! E foarte greu sa faci cunoscuta o minune? La rusi e ceva normal sa se intample astfel de minuni, pt ca ne intrec pe toti la sfintenie... si pe noi romanii si pe greci... si pe bulgari... Numai in Sf.Munte mai vezi asa ceva... si acolo se descopera nu numai unuia ci mai multor parinti... dar ei neavand telefoane mobile, nu pot filma sa arate lumii cum moare un suflet de crestin![/SIZE] [SIZE=4][/SIZE] [SIZE=4]Sunt uimit si raman ca traznit ca NU credeti... NICI macar la vederea a asa sfintenie... Daca nu v-ati incredintat de acestea si nu ati simtit inlauntru vostru acel fior al mortii, vazand acele sfintite momente de plecare a unui suflet drept catre Dumnezeu... suntem reci si nepasatori, si pacatele nu ne lasa sa vedem sfintenia... asta este cel mai drept! PACATELE NE OPRESC DE A VEDEA SFINTENIA! Si astfel punem pe seama "trucurilor"... de aici pleaca necredinta si dispretul... restul il stiti... NECREDINTA si PACATELE INTUNECA OCHII SPRE A VEDEA LUMINA LUI HRISTOS! Nu ca as fi eu un sfant, dar nu pot exprima in cuvinte ce am simtit la asemenea vedere... si macar ca nu am vazut-om personal in acel moment... sufletul meu a simtit prezenta reala a luminii ceresti! eu CRED ca aolo a fost intr-adevar LUCRAREA LUI DUMNEZEU... cine si-ar bate joc de asa sfintenie? dar ce nu e posibil in lumea asta... Si Hristos fiind pe pamant a facu N minuni si oamenii tot nu credeau in El... si sfintii la fel... dar asa este OMUL: plin de pacate si MANDRIE si nu recunoaste nici macar puterea lui Dumnezeu! [/SIZE] [SIZE=4][/SIZE] [SIZE=4]Va rog sa ma iertati! [/SIZE] |
MarinaAlca te rog sa ma ierti nu ma adresez fratiei tale personal si direct, desi am scris pt TOTI cei care se indoiesc de aceasta minune!!! Iarta-ma! Fii binecuvantata!!!
|
Geo, ai auzit de soft pentru editare video? Poti sa faci orice pe un film cu asa ceva. In ziua de azi nu cred ca e o idee buna sa te increzi asa de usor in filmulete de pe internet.
|
Citat:
Iart-ma! Fii binecuvantata! |
Citat:
Ai citit atent ce am scris?? ca m-a impresionat?? si mie mi s-a facut pielea gaina cand am vazut filmarea.... dar acum ce vrei sa fac?? am fost cinstita sa spun ca nu cred 100%...Inima si ceea ce am simtit imi spune sa cred.. dar apoi vine logica si ratiunea.... E vina mea ca vanatorii de senzatii tari s-au inmultit ca ciupercile dupa ploaie??:20: |
Citat:
La ei e ceva normal sa se intample, sora draga! PT ca aolo majoritatea populatiei traieste in sfintenie... si o traiesc din plin! Cum dar sa nu le arate Dumnezeu asemenea moarte si altora... Ma crezi ca nu toti au vazut acel moment?? Eu sunt sigur de asta, si ca DUmnezeu a ingaduiti numai unuia sa ne arata se noua! La noi nu auzim de astfel de minuni pt ca ne-am indepartat prea mult de Dumnezeu, si suntem intunecati de pacate, si nu mai avem puterea nici sa credem de miununile auzite! Ce ai fi zis daca exista un clip video real cu o Minune a Sf .Nicolae? NU ai crede evident, ca nu existau astfel de mijloace in sec.4! Dar acum daca poti vedea, DE CE NU CREZI???? Avem credinta slaba.... |
repostare
Citat:
|
Frate geo te rog sa citesti!!!!!
Citat:
<SPAN class=postbody><SPAN lang=RO> <SPAN class=postbody><SPAN lang=RO>Fericitul Nicodim Aghioritul, cărturar athonit al veacului al XVIII-lea, ne îndeamnă că în cazul unur astfel de lucrări, de arătări, de vedenii „...să respingem aceste vedenii fără nici o șovăială...chiar dacă din multe indicii vei cunoaște că aceste semne sunt adevărate și vin de la Dumnezeu, totuși fugi totdeauna de ele cât poți...nu te teme că nu-I place lui Dumnezeu această întoarcere, căci Cel ce dă har celor smeriți nu-l ca lua de la ei, pentru tot ce fac din smerenie” („Războiul nevăzut”!, pag. 148) |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Doamne ajuta ! NUmai bucurii!!! :53: |
[quote=geo.nektarios;112618]... si am vazut o filmare cu Fericitul IACOV TSALIKIS si am ramas mut... cum impartesea la Sf.Liturghie... am crezut ca si mor...
Deviez putin de la subiect, dar ptr ca tot ai amintit de Fericitul Iacov Tsalikis poate ca ar fi de folos sa spunem cate cuvinte ptr cei care nu au auzit de sfintia sa: "Fericitul Iacov Tsalikis fost una din cele mai marcante figuri sfinte ale secolului XX. Egumen al Mănăstirii Cuviosului David din Evvia, a adormit în Domnul în ziua de 21 noiembrie 1991, cu puține zile înainte de adormirea unui alt titan al Ortodoxiei zilelor noastre, și anume parintele Porfirie. Atunci când avem ocazia să-i cunoaștem pe sfinții contemporani, așa cum este și părintele Iacov, constatăm că acești oameni au în ei, practic, două laturi: cea a efortului luptei duhovnicești, care este crucea lor, și cea a bucuriei Învierii. El însuși spunea, cu felul său foarte simplu de exprimare: „Inima mea este o grădină a bucuriei“. Părintele Iacov aproape că nu mânca. Ceea ce noi numim post, pentru el era o glumă. Mânca atât cât mănâncă o pasăre. Odată, de Paște, după Înviere, am stat și am luat masa alături de el. Părintele înfigea furculița de multe ori în farfurie doar ca să mă îndemne pe mine să mănânc. Dar în realitate, nu mânca nu mai mult cât o păsărică, iar când afirm acest lucru, nu folosesc o figură de stil, ci spun adevărul. Lupta duhovnicească și nevoința părintelui Iacov erau înfricoșătoare. Gândiți-vă că pe parcursul unei zile, abia dacă dormea două ore; până la acest stadiu ajunsese. Zeci de ani la rând – la fel ca și parintele Porfirie – nu a dormit pe pat. Se odihnea jos, pe pământ. Acest fel de oameni nu dorm noaptea, pentru că în timpul nopții se roagă. Părintele Iacov primise de la Duhul Sfant o mulțime de harisme, printre care cea a străvederii, a înainte-vederii și a vindecării. „Eu nu fac nimic“, spunea el, „tot ce fac este întocmit de Dumnezeu și de Cuviosul David“. El devenise vas al harului și lăcaș al Sfântului Duh. Curăția sa sufletească, iubirea de oameni și felul cum se dedica Domnului erau atât de desăvârșite, încât a fost cu adevărat alesul lui Dumnezeu. Prin smeritul părinte Iacov – căci, într-adevăr, a fost un om extrem de smerit –, minunile săvârșite în timpul vieții sale au fost fără număr. Și o să vă mai spun ceva: după adormirea sa, părintele Iacov s-a arătat multor oameni. Lucrul acesta este foarte important. Avem absoluta certitudine a vindecării unor boli foarte grele, inclusiv a cancerului. De multe ori, în împrejurări deosebite, părintele s-a arătat multor oameni. Parintele Porfirie, cealaltă mare figură sfântă a zilelor noastre, spunea oamenilor săi apropiați despre fericitul părinte Iacov: „Să știți că el este unul din cei mai mari înainte-văzători din perioada aceasta. Numai că se ascunde cu grijă, ca să nu fie slăvit“. |
Citat:
În „Pravila Bisericească” scrie următoarele: „ Vedeniile sunt posibile și astăzi și sunt credincioși care se învrednicesc cu adevărat să aibă vedenii bune, însă ele sunt cazuri rare, suportate de oameni care au ajuns la un mare nivel de viață duhovnicească, susținut de o deosebită luminare harică și de o rugăciune permanentă...Vedeniile înșelătoare sunt acelea născocite de diavol prin îngăduirea lui Dumnezeu, din pricina nesincerității omului și a păcatelor tăinuite. El angajază starea sufletelor bolnave, nesincere, neascultătoare și cuprinse de urâciune față de tot ce nu este pe placul lor, indiferent de binele în sine...” "Orice incredintari primesti,vino cu ele sa intrebi nu numai pe Domnul,ci si pe frati,pentru ca nu cumva sa alergi sau sa fi alergat in zadar(Gal.1,22).Orice descoperiri ti s-ar face de catre vreo-un duh,orice profetii ti-ar fi insipirate,orice adevaruri ti s-ar fi luminat,orice glas ti-ar vorbi,vino cu ele si le adu la cunostinta fratilor tai,cere-le pararea,primeste sfatul si asculta-le indrumarea,fiindca numai atunci nu gresesti si numai atunci poti fi linistit si incredintat ca nu esti intr-o cursa a diavolului si nu vei fi atras intr-o primesjdie a lui". Episcopul Ignatie Briancianinov ne avertizeaza:Este o mare inselaciune sa crezi ca nu esti inselat! In astfel de vremuri in care traim,avertismentele Domnului Iisus,cu privire la vremurile de pe urma,sa cerem Lui Dumnezeu,prin rugaciune neancetata sa ne daruiasca intelepciunea pentru a putea face fata inselaciunilor timpului de pe urma,ramanand statornici adevarului,inarmati cu armele luminii si sunand din goarna cuvantului Lui Dumnezeu,ca niste adevarati oastasi ai Lui Hristos! Chair starea ta de agiatie si neliniste(care se vede din felul in care scri)arata ca esti in inselare.O stare de bucurie de la Dumnezeu nu poate fi exprimata prin starea cu care scri tu.Daca nu poti asculta sfaturile sfintilor parinti cu privire la vedenii atunci este alegerea ta.Sa nu te superi,am incercat sa te ajut.Numai scriu nimic pe tema acestui subiect.Daca vrei sa vezi cu adevarat o minune priveste la chipul acestui om,mai ales la poza de la final(o sa vezi ce lumina emana din fata sa): http://ca.youtube.com/watch?v=4r5lC4...e=channel_page <SPAN style="FONT-STYLE: italic"><SPAN style="FONT-STYLE: italic">Domnul sa te lumineze! <SPAN class=postbody><SPAN lang=RO> |
Este foarte simplu, persoana cu telefonul mobil a fost acolo prin voia Domnului si a surprins acest moment de o frumusete indescriptibila ca sa ne putem bucura si noi de el si sa ne intarim in credinta nesfarsitei bunatati si dreptati a lui Dumnezeu. Nu am nici o indoiala ca este ADEVARAT. :53:
|
Impresionant.....e prima data cand vad asa ceva....asta imi aminteste de cealalta postare a doamnei Silvia....despre acel violonist celebru care a cantat in metrou......vedem multe in jurul nostru dar sunt putini acei care simt o minune....oare de ce ?....
|
Citat:
...ca sunt "inselat" nu este al fratiei tale sa ma judeci si tragi aceasta comcluzie, asta mi-o spunea DUHOVNICUL, dar fratia ta JUDECI (calcare de PORUNCA!); al fratiei tale este sa iti vezi de pacate si te curatesti de ele! Fratele meu, nu ma intelege gresit, NU numai eu am simtit la fel, ci si tuturor celor care le-am dat sa vada... daca simteam numai eu, te credeam... pe cuvant!!! Starea de "teama" avuta nu a venit din cauza fricii, patologic vorbind, ci de cainta, de nimicnicie in fata lui Dumnezeu... Smerenia este sa iti cunosti locul in raport cu Dumnezeu! Deci UMILINTA ce am simtit-o la vederea acestor minunatii vine din RECUNOASTEREA PACATELOR!!! nu din "inselare"! CUNOSC invatatura Sf.PArinti legat de asa ceva, ca cu asta ma OCUP de peste 9ani de zile (iarta-ma pt "mandrie"), si NU contest ce zici! Sunt EXCEPTIONALE cuvintele ce le spui, este advarat, dar NU esti TU INSUTI in ele! si nu ma poti convinge sa NU cred ce este in acel filmulet! Crede-ma!!! Eu asta SUNT, Asta am spus!!! Daca as spune numai din citate pe forum, mai sunt EU??? MAi am eu credinta??? unde este ea daca EU nu o arat???Si ea nu trebuie sa ramana in NOI insine, si sa ne manifestam "demonic'! Fereasca Dumnezeu, ca atunci suntem inselati!!! Arata fratele meu ceea ce CREZI si ceea ce AI INTELES!!! As putea veni si eu cu CITATE n... dar NU fac asta, pt ca NU toti pot intelege acestea, si daca NOI CARE STIM nu explicam pe INTELSUL TUTUROR, suntem DEGEABA!!! Este MANDRIA NOASTRA este rautatea din noi, pt ca numai noi ne aratam a fi cineva! "Pogoara-te" la nivelul fiecaruia si ii intelege pe fiecare si asculta-i! Altfel ne incurcam in "litera" si murim sufleteste... pt ca nici pe noi nu ne folosim, dar nici pe altul nu lasam... Ceea ce zici este extrem de bine, dar NU se potriveste cazului de fata!!! O prietena a mea, careia i-am dat acest link, a dat tutror din lista ei de pe mess, si evident a trimis unor prieteni a ei care NU au de-a-face cu biserica DELOC!!! si vazand acest clip au ramas INMARMURITI... au sunat-o si i-au spus ca i-a poditit plansul asa cu INIMILE LOR IMPIETRITE si azi au mers deja la Sf.Liturghie! Daca era ceva demonic, frate draga, NU avea acest efect in sufletele impitrite de necredinta in Dumnezeu! (adineaori am venit de la Sf.Liturghie unde m-am intalnit cu aceasta prietena a mea si cu sotul ei si mi-a spus acum dupa Sf.Liturghie)! Deci fratele meu, suntem plini de teorii, PLINI pana in ceruri, dar suntem pana iad cu NEPRACTICA!!! Iarta-ma de aceste cuvinte!!! |
Citat:
|
Frate Geo,adevarul ramane valabil si neschimbat pentru toata lumea.Fiecare e liber sa creada ce vrea.Pentru cei care vor sa vada minuni adevarate de la Dumnezeu va rog sa va uitati aici:
http://ca.youtube.com/watch?v=Tb59V93SGMg http://ca.youtube.com/watch?v=hMMGMt...eature=related http://ca.youtube.com/watch?v=6TaxER...eature=related Frate Geo,ai zis ca nu cred in minuni si ca am inima impietrita,uite ca cred,dar numai in cele de la Dumnezeu,Doamne ajuta! |
Citat:
Daca simteam NUMAI EU ce am marturisit deja, te CREDEAM PE CUVANT ca sunt in inselare, si ma bucur enorm cand cineva imi spune unde gresesc, dar sa imi arate clar cum am gresit si cum sa ma indrept! Le sunt recunoscator din toata fiinta pt sinceritatea lor, dar acum incazul de fata, crede-ma ca situatia este total diferita... NU am simtit numai eu... ci acelasi lucuru TOTI carora le-am dat sa vada si plus ce care marturisesc acelasi lucru de pe forum... deci care este INSELAT??? Argumentele aduse de fratia ta trebuiesc sustinute de CREDINTA si TRAIREA fratiei tale! Pot face si eu acelasi lucru sa dau copy-paste de pe net la citate si sa spun ca "i-am spart pe toti" cand defapt postarea este lipsita de credinta si traire, simti ceva rece si tulburator!!! Argumentele trebuiesc sa arate INCREDINTAREA ca ceea ce postezi este asa, si prin felul de a expune trebuie sa arati ca TRAIESTI ce scrii! trebuie sa ii CONVINGI pe toti de invatatura data! Trebuie sa alegi cu grija fiecare argument patristic ca NU toti inteleg acele cuvinte, mai ales daca nu argumentezi sau explici! Ramai suspendat... si ce ai rezolvat??? Iarta-ma de toate cuvintele dar trebuie sa FIM SINCERI CU NOI INSINE SI SA NU TRAIM CU AER CI CU HRANA SANATOASA, ALTFEL MURIM!!! |
Sincer, prefer sa fiu ca Sfantul Toma Necredinciosul si sa cred in ceea ce pot sa simt eu, decat sa ma las inselata de diavol sau de oameni fara scrupule.
Si ca o paranteza, geo, eu cunosc rusi din Rusia, si nu pot sa spun ca marea majoritate traiesc in sfintenie cum spui tu. Nu confunda romanele lui Dostoievski cu Rusia contemporana. |
...completare:
...si de fiecare data cand ma uit la el (filmulet), simt la fel... daca as fi inselat nu crezi ca ar trebui sa simt diferit.....!? asta e dracu, care te inseala cand iti arata lucrurile cum NU sunt... mereu diferite... asta e concluzia daca citesti Patericul Athonit...!!! Iarta-ma!!! Fii Binecuvantat!!!
|
Nu e musai sa fim cu totii la"unison"... nu e musai sa gandim la fel.. sa simtim la fel... dar tare e bine cand intri pe forum si simti bucuria de a citi mesaje ziditoare de la cei documentati... invatam lucruri noi, si DE FOLOS.. si ptr asta sunt tare recunoscatoare si va multumesc.... dar e asa de trist cand se naste tulburare, si replici a la "Gica contra".... venim aici ca sa ne hranim sufleteste, sa mai uitam putin de"jungla" de afara... si cand colo?? aici ce gasim?? dezbinare si galceava! Nu e bine fratilor! Pentru nici unul dintre noi! Va scriu din inima toate astea.. nu mi-o luati in nume de rau....E trist cand vad ca se creaza asa niste antipatii intre unii forumisti... unele dureaza de luni de zile, pot spune chiar ani.. ce-om avea de impartit fratilor? Hai sa nu ne mai tulburam inimile... mai ales in zi de duminica.. toti avem crucea noastra de dus....de multe ori greutatea ei e coplesitoare.. de ce sa mai adunam si noi inca cateva grame sau poate kg in plus???:53:
|
Citat:
Rusii cu tot comunismul lor, sunt cu mult inaintea noastra... si eu cunosc N persoane ce te astepti a fi cu viata sfnta si din pacate nu-s... Fiecare cu CREDINTA lui! Fiecare da raspuns pt ea!!! Daca este vreo minune o acoperim cu afirmatia 'trcuri" sau "jocuri de calculator"!!! Necredinta ne duce la IAD.. si asta este in floare azi!!! Credem tot mai putin, punem sub semnul Intrebarii mai tot, chiar si Sf.Scriptura... nu mai spun de minunile ce ni le arata Dumnezeu sa ne INCREDINTAM de puterea lui sau sa ne faca sa ne TREZIM la realitate si Il ignoram... Dumnezeu sa ne miluiasca!!! |
Citat:
|
Citat:
Ca te ghidezi numai dupa Sf.PArinti, TE FELICIT!!!! FII BINECUVANTAT DE TOTI SF.PARINTI!!! E MINUNAT!!! Dar hai sa nu ne urcam prea sus ca de cadem ne lovim amarnic... "cel smerit de cade se loveste usor si lesne se ridica, dar vai de cel mandru ca se inalta mai presus de toate ce de va cadea se va spulbera!" (Sf.Vasile cel mare - Invatatura catre fiul duhovnicesc) Fii Binecuvantat fratele meu si ma iarta de te-am mahnit!!! |
Citat:
|
Citat:
|
Frate Geo,asa e cum spui tu,dar in cazul de fata eu ma adresam tie.Pana acum tu si silverstar sunteti singuri care afirmati ca altii nu ar intelege pe sfintii parinti.Dar sunt citate din sfintii parinti care pot fi intelese si de cei mai incepatatori.
[COLOR=darkred]Dar hai sa nu ne urcam prea sus ca de cadem ne lovim amarnic...[/COLOR] Asa e frate Geo,extrema de dreapta e mai periculoasa ca cea de stanga,dar citeste pe Sf.Nicodim Aghioritul"Paza celor cinci simturi" si vei vedea ca nu e usor sa nu cazi.Apoi toti cadem,important e sa ne ridicam de fiecare data. [COLOR=darkred]dar vai de cel mandru ca se inalta mai presus de toate ce de va cadea se va spulbera[/COLOR] [COLOR=#8b0000][/COLOR] [COLOR=black]Frate Geo,prefer sa fiu eu cel mandru in cazul asta,nu-ti face griji ca va lasa Dumnezeu ispite peste mine,si poate cu ajutorul Lui ma voi smeri si eu.Dar sa nu ne gandim prea mult la slabiciunile altora,ci sa le vedem pe ale noastre mai intai.Parintele Cleopa zicea sa ne sfintim pe noi insine si apoi toti cei din jurul nostru se vor mantui.Ei vezi eu nu sunt sfant inca,de aceea prefer sa scriu din sfintii parinti,caci ei numai pot gresi,sper si stiu ca intelegi ce vreau sa zic.Apoi sa sti ca chair daca cei care citesc si nu inteleg,le ramane acolo in constiinta lor ceva de folos,de care va avea Dumnezeu grija sa foloseasca in folosul lor la vremea potrivita.Tatal meu mi-a vorbit despre Dumnezeu ani de zile si nu l-am inteles,apoi am vazut ca ce imi spunea se intampla in mod real si am inceput sa-l cred si imi vorbea mai ales din invaturile sfintilor parinti,caci cuvantul lor are viata pe cand al nostru,mai putin.Inca nu mi-ai raspuns in legatura cu duhovnicul,astept macar un raspuns,nu te supara,lasa ca stiu eu ca tu ai inima si intentii bune si Dumnezeu va avea grija de tine,Doamne ajuta![/COLOR] |
Citat:
EU ma las mai la urma ma las in limbaj popular si "taranesc" parafrazand sau numai explicand un cuvant din sfintii parinti, chiar daca nu mentionez de la cine este!!! Acelasi lucru fac si eu... dar mai diferit!!! Fratia ta vi direct cu sursa, eu merg mai agale si "paduchesc" fiecare vorba ca sa poate intelege toti... asta e diferenta intre noi 2! Asa sa faci TOT tp, mergi dupa Sfintii Parinti ca te tii BINE!!! Sf.Ioan Hrisostom vb extrem de simplu... de ex! Dar eu ma gandesc la TOTI ca nu toti au aceasta putere de intelegere! Desi nu se afirma ca nu inteleg, au am primit unele mesaje din care se arata ca nu se pricepe invatatura... de aceea nu scriu cu textul original! Na, fiecare dupa cum vrea face! Nu e obligat ce faca si ce nu! Eu sunt "Gheorghe' - in traducere "taran"! :21: Dar e mai bine asa!! :9: |
Ora este GMT +3. Ora este acum 14:02:50. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.