Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Manifestatii pe Dealul Mitropoliei (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=5495)

silverstar 02.02.2009 09:01:09

Manifestatii pe Dealul Mitropoliei

[COLOR=green]Pe dealul Mitropoliei, cateva sute de persoane au protestat impotriva introducerii cipurilor in noile pasapoarte biometrice. [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]O femeie pare convinsa ca cipurile sunt semnul diavolului si ca prevestesc sfarsitul lumii din 2012. [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Un domn in varsta a cerut poporului sa se constituie in Garzi Nationale pentru a se apara de terorismul cipurilor impuse de guvern. [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]De la Muntele Athos, preotii au trimis un mesaj catre romanii ortodocsi prin care sunt avertizati de instalarea unui guvern mondial al masoneriei care va fi condus de catre anticrist. [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Un jurnalist anunta publicul ca, potrivit parintelui Iustin, cipul biometric este unealta necuratului.[/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]sursa: HotNews[/COLOR]

geo.nektarios 02.02.2009 10:15:14

cand asta?

MarinaAlca 02.02.2009 10:21:31

Citat:

În prealabil postat de geo.nektarios (Post 112834)
cand asta?

Duminica 1 februarie2009

silverstar 02.02.2009 10:21:34

Citat:

În prealabil postat de geo.nektarios (Post 112834)
cand asta?

[COLOR=green]Ieri, 1 febr 2009. Acum am vazut că am uitat sa scriu data. Scuze![/COLOR]

geo.nektarios 02.02.2009 10:26:29

Citat:

În prealabil postat de silverstar (Post 112836)
[COLOR=green]Ieri, 1 febr 2009. Acum am vazut că am uitat sa scriu data. Scuze![/COLOR]

sarumana!!! Multam, credeam ca hotnews este site in engleza, ca ma descurc mai greu... dar am gasit stirea http://www.hotnews.ro/stiri-esential...-anticrist.htm
Multam inca o data!

silverstar 02.02.2009 10:38:10

Citat:

În prealabil postat de geo.nektarios (Post 112837)
sarumana!!! Multam, credeam ca hotnews este site in engleza, ca ma descurc mai greu... dar am gasit stirea http://www.hotnews.ro/stiri-esential...-anticrist.htm
Multam inca o data!

[COLOR=green]Eu ma informez de pe HotNews, adresa pusa de tine, ori de pe site Realitatea.net[/COLOR]
[COLOR=green]Aici:[/COLOR]

http://www.realitatea.net/

iulyaan 02.02.2009 11:52:18

Iata,ca mai esto o farama de zvagnire in acest popor.sunt sigur ca au fost si oameni care nu aveau habar pt ce sunt acolo dar,cred ca majoritatea erau constienti de nebunia acestor pasapoarte.sper sa nu se termine aici.doamne ajuta

silverstar 11.03.2009 09:18:48

BOR si forta de reactie rapida

[COLOR=green]Patriarhia Romana a criticat Primaria Capitalei pentru ca a permis organizarea unui miting contra pasapoartelor biometrice intr-un spatiu asociat cu Biserica Ortodoxa - la baza Dealului Mitropoliei.

Acest lucru a fost facut public prin intermediul unui [/COLOR][COLOR=green]comunicat de presa[/COLOR][COLOR=green] remis presei. Patriarhia a aratat detaliat motivele pentru care nu considera oportun mitingul, prezentadu-si propria perspectiva asupra problemei.

Putem observa, astfel, ca Patriarhia dispune de mijloacele necesare pentru a intra in dialog cu presa; constatam ca Patriarhia are acces la informatii - vede ce se intampla in strada, stie ce se scrie in ziare, cunoaste atributiile si structura diverselor institutii publice.

Asadar, Patriarhia nu este rupta de lume, ocupandu-se doar de cele ale dreptei credinte. Ba, mai mult, Patriarhia este apta de reactie prompta, pe cai profesioniste.[/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Sursa: Ziare.com[/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Mai mult, despre ceea ce ar putea să facă BOR, citiți aici: [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]http://www.ziare.com/BOR_si_forta_de_reactie_rapida-686471.html[/COLOR]

silverstar 11.03.2009 16:56:41

[COLOR=green]Aș fi vrut măcar un comentariu la postarea de astăzi, dar nu a venit nici din partea celor care au urlat pe aici împotriva cipurilor, pașapoartelor, 666... :79: Oare de ce?[/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]După cum se observă în articolul citat conducerea BOR se dezice de acele manifestații rușinoase, fără suport, așa cum fără suport au fost și toate postările de aici, de pe forum. Mă bucur că măcar conducerea BOR nu m-a dezamăgit și că avem acolo oameni care gândesc și nu se lasă duși de valuri. [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Probabil cei care v-au băgat în cap prostiile cu CIP-urile și 666, ori au vrut să vă testeze credibilitatea, naivitatea, tendința de a crede orice vine de la un preot, fie el de biserică sau de bisericuță ori au vrut să compromită sau să testeze vigilența BOR. [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Iată că nu le-a reușit. [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Chiar aș fi curioasă să știu cum se simt cei "trădați" de BOR, cei care s-au dat pe aici de ceasul morții că nu vor putea cumpăra nici pâine dacă nu se vor lăsa cip-uiți. La fel, cum se simt că BOR se dezice de asemenea manifestații și de cei care afirmă că au făcut manifestația în numele Bisericii noastre crestin-ortodoxe... [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Cine-i creștin-ortodox? Cei care se agită, care se isterizează fără suport ori cei care, disciplinați, așteaptă un punct de vedere oficial? Știu că nu vă convine, dar asta este... Măcar de-ați putea învăța ceva din toată tărășenia asta...[/COLOR] :104:

valentin.viliga 11.03.2009 17:16:01

Azi la Facultatea de Teologie din Arad a vorbit preotul Constantin Necula desi subiectul nu era aceste cipuri, inevitabil s-a atins subiectu ca na avem si noi talibanii nostrii si vad ca pareririle is tare impartite ... Dumnezeu cu mila sa zic asa

silverstar 11.03.2009 17:33:54

Citat:

În prealabil postat de valentin.viliga (Post 121843)
Azi la Facultatea de Teologie din Arad a vorbit preotul Constantin Necula desi subiectul nu era aceste cipuri, inevitabil s-a atins subiectu ca na avem si noi talibanii nostrii si vad ca pareririle is tare impartite ... Dumnezeu cu mila sa zic asa

[COLOR=green]Atâta timp cât BOR se dezice de manifestație și de așa-zișii "creștin-ortodocși" care ar fi participat, nu văd unde e contradicția.[/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Crede-mă că, de multe ori cănd, pe aici, citesc unele postări, sunt atât de îngrozită, încât mă întreb dacă nu cumva am greșit și am intrat pe un forum taliban... Nu cred că adevărații ortodocși pot fi atât de răi, de încrâncenați, de netoleranți și că pot urî oamenii cu așa putere... [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Dumnezeu, în bunătatea lui l-a creat pe OM, :79: nu pe catolic, nu pe evreu, nu pe musulman, pe OM, :79: lucru care aici nu se acceptă... [/COLOR]

silverstar 12.03.2009 09:04:05

[COLOR=green]M-ați solicitat la discuții cu subiecte proprii. :43: De ce nu aderați? Ce nu vă place? Că acțiunile Dvs, hilare, hidoase, exagerate sunt negate de însăși conducerea BOR? Am spus, de multe ori, ca din tot ceea ce facem/faceți să nu lipsească rațiunea.[/COLOR] :79:

iulyaan 12.03.2009 11:57:55

Of,of,of,of......Silverstar,Silverstar!carcotasul de serviciu nu este bagat in seama!Vai,vai,vai!se pare ca plictisesti forumul asta.nu-ti plac talibanii?dute pe alt forum!Doamne ajuta

silverstar 12.03.2009 12:10:58

Citat:

În prealabil postat de iulyaan (Post 121978)
Of,of,of,of......Silverstar,Silverstar!carcotasul de serviciu nu este bagat in seama!Vai,vai,vai!se pare ca plictisesti forumul asta.nu-ti plac talibanii?dute pe alt forum!Doamne ajuta

[COLOR=green]Ce Doamne ajută? Să plec pe alt forum? Da' ce ești tu aici? Proprietarul forumului ca să mă alungi? Nu ți-e rușine? Stai în banca ta și, dacă ai ceva de spus, de adăugat la subiect, bine, dacă - nu, atunci - taci! Ciocu' mic! :66:[/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Nu eu sunt cârcotaș ci cei care s-au zbătut că nici pâine nu vor putea cumpăra dacă nu se lasă cip-uiți. Uite-i acum cum tac când se văd "trădați" de chiar conducătorii BOR cu care se credeau solidari... :18:[/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Ce bine-mi pare că avem conducători BOR luminați. Așa să ni-i țină Bunul Dumnezeu![/COLOR] :41:

iulyaan 12.03.2009 12:45:49

Draga mea,multumesc pt apelative.imi este atat de rusine.......ciocul mic?ha!mai cunosc aceste cuvinte!in parlamentul Romaniei.A,da!Am uitat.Faci parte din acelasi mecanism al gandirii,chipurile,democratice.no coment

Traditie1 13.03.2009 12:59:23

Cred ca mai satanica e dorinta unora de a vizita tari straine decat implantul unui cip.

Faptul ca vom fi supravegheati mai strict e benefic, ne va aduce aminte ca trebuie sa ne controlam toate gândurile si faptele.

Anca-Miha 13.03.2009 14:08:46

Citat:

În prealabil postat de silverstar (Post 121848)
[indent][indent][indent][COLOR=green]așa-zișii "creștin-ortodocși" care ar fi participat, nu văd unde e contradicția.[/COLOR]

Silvia, ce intelegi tu prin "asa-zisii crestini ortodocsi? Daca te referi la intrusi, care cred in alti dumnezei (yoga, tantrayoga) si care se folosesc de aceasta problema a crestin-ortodocsilor, pentru a se afirma si apoi pentru a intra pe usa din fata in arena politica, e in ordine. Dar daca te referi numai la oamenii botezati crestin-ortodox, care sunt ingrijorati de noile pasapoarte, atunci nu este in ordine, caci credinta lor nu o stim noi, ci doar Dumnezeu, si nu avem voie sa judecam, asa cum de nenumarate ori ai sublíniat chiar tu.

silverstar 13.03.2009 20:00:16

Citat:

În prealabil postat de Traditie1 (Post 122181)
Cred ca mai satanica e dorinta unora de a vizita tari straine decat implantul unui cip.

Faptul ca vom fi supravegheati mai strict e benefic, ne va aduce aminte ca trebuie sa ne controlam toate gândurile si faptele.

[COLOR=green]Chiar crezi că prezinți atâta importanță încât cineva să-și piardă timpul supraveghindu-te pe tine? Și adică, pentru ce?[/COLOR] :24:

silverstar 13.03.2009 20:08:24

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 122192)
Silvia, ce intelegi tu prin "asa-zisii crestini ortodocsi? Daca te referi la intrusi, care cred in alti dumnezei (yoga, tantrayoga) si care se folosesc de aceasta problema a crestin-ortodocsilor, pentru a se afirma si apoi pentru a intra pe usa din fata in arena politica, e in ordine. Dar daca te referi numai la oamenii botezati crestin-ortodox, care sunt ingrijorati de noile pasapoarte, atunci nu este in ordine, caci credinta lor nu o stim noi, ci doar Dumnezeu, si nu avem voie sa judecam, asa cum de nenumarate ori ai sublíniat chiar tu.

[COLOR=green]M-am exprimat foarte clar și nu văd nici un motiv pentru care nu m-aș face înțeleasă.[/COLOR] :101:

Citat:

ce intelegi tu prin "asa-zisii crestini ortodocsi?
[COLOR=green]Exact ceea ce BOR ignoră, exact persoanele de care BOR se dezice, aceia care s-au isterizat strigând că vor fi cip-uiți... Penibil, nu?[/COLOR] :11: [COLOR=green]M-am distrat bine în timp ce am citit comunicatul BOR...[/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Am întrebat de ce cei care se dau "credincioși" se tem? Cum se poate teme un credincios? Mie nu mi-e frică nici de cip, nici de 666, nici de iad pentru că nu există... Simple închipuiri, povești negre pentru copii retardați... [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Nu crezi? Treaba ta![/COLOR]
[COLOR=green]Atunci trăiește exact ca în povestea aceea cu drobul de sare... :102:[/COLOR]
[COLOR=green]Eu o să trăiesc ca într-un basm fără eroi negativi...[/COLOR] :25:

monica.miholca 13.03.2009 20:11:20

Citat:

În prealabil postat de silverstar (Post 122248)
[COLOR=green]M-am exprimat foarte clar și nu văd nici un motiv pentru care nu m-aș face înțeleasă.[/COLOR] :101:

[COLOR=green]Exact ceea ce BOR ignoră, exact persoanele de care BOR se dezice, aceia care s-au isterizat strigând că vor fi cip-uiți... Penibil, nu?[/COLOR] :11: [COLOR=green]M-am distrat bine în timp ce am citit comunicatul BOR...[/COLOR]

[COLOR=green]Am întrebat de ce cei care se dau "credincioși" se tem? Cum se poate teme un credincios? Mie nu mi-e frică nici de cip, nici de 666, nici de iad pentru că nu există... Simple închipuiri, povești negre pentru copii retardați... [/COLOR]

[COLOR=green]Atunci trăiește exact ca în povestea aceea cu drobul de sare... :102:[/COLOR]

Sa inteleg ca tu, care nu crezi in existenta iadului, esti mai ortodoxa decat cei botezati ortodocsi care isi fac griji cu privire la cipurile din pasaport?!

silverstar 13.03.2009 20:27:33

Citat:

În prealabil postat de monica.miholca (Post 122251)
Sa inteleg ca tu, care nu crezi in existenta iadului, esti mai ortodoxa decat cei botezati ortodocsi care isi fac griji cu privire la cipurile din pasaport?!

[COLOR=green]Sunt rațională! Sunt un ortodox rațional. Și mă rog bunului Dumnezeu să mă țină așa. :25:[/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Învață și tu că de la sublim la ridicol e numai un pas... [/COLOR]
[COLOR=green][SIZE=3]Mic,[/SIZE] mic, [SIZE=1]mic...[/SIZE][/COLOR] :24:

Anca-Miha 13.03.2009 20:37:15

Citat:

În prealabil postat de silverstar (Post 122248)

[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]

Daca ai depasi automultumirea, te-ai alatura celor care sunt constienti de un pericol imanent. Dar asa te complaci; sa mai asteptam putin...poate te trezesti pana nu e prea tarziu. Poate deja este...

alx 13.03.2009 21:39:22

Unii sunt incapatanati si o tin pe a lor. Cad in pacatul mandriei (primul pacat capital), si neaga realitati evidente (precum iadul). Adevarata cunoastere se face prin revelatie divina, restul e de la diavoli. Noi trebuie sa ne rugam, tinem capul plecat, si asa, prin voia Domnului, sa-I fim placuti, in vecii vecilor, Amin.

iulyaan 13.03.2009 21:41:44

Of, Doamne!Sfintia Voastra Silvia.Doamna iartama! :45:

silverstar 13.03.2009 22:20:01

Citat:

În prealabil postat de alx (Post 122278)
Unii sunt incapatanati si o tin pe a lor. Cad in pacatul mandriei (primul pacat capital), si neaga realitati evidente (precum iadul). Adevarata cunoastere se face prin revelatie divina, restul e de la diavoli. Noi trebuie sa ne rugam, tinem capul plecat, si asa, prin voia Domnului, sa-I fim placuti, in vecii vecilor, Amin.

[COLOR=green]Îmi indici și mie versetul din Biblie unde scrie așa ceva?[/COLOR]
[COLOR=green]Dar din Biblie, nu din altă parte... [/COLOR]
[COLOR=green]În ce fel este iadul "realitate evidentă?" Ai fost pe acolo? Ai luat și imagini?[/COLOR] :5:

tigerAvalo9 13.03.2009 22:26:30

Cine vrea IA cine nu NU IA! NU putem sa obligam pe cineva sa nu ieie sau sa ii convingem..Eu nu inteleg un lucru,de ce obligare pentru aceste pasapoarte?????

Anca-Miha 13.03.2009 22:30:07

Citat:

În prealabil postat de alx (Post 122278)

"Noi" trebuie sa ne rugam?!? Intrebarea este daca tu, alx, te rog. Si daca te rogi la cine te rogi, caci mai ieri te afisai cu coarne pe cap... Si acum vrei sa credem ce spui tu aici?

silverstar 13.03.2009 22:37:11

Citat:

În prealabil postat de tigerAvalo9 (Post 122286)
Cine vrea IA cine nu NU IA! NU putem sa obligam pe cineva sa nu ieie sau sa ii convingem..Eu nu inteleg un lucru,de ce obligare pentru aceste pasapoarte?????

[COLOR=green]S-a spus și la TV-uri că cine nu vrea poate solicita pașaport obișnuit. Nu-i nici o problemă. Nimeni nu obligă pe nimeni să facă ceva împotriva voinței proprii, dar sunt anume persoane care trebuie să facă, să creeze puțină panică... Așa ies în evidență...[/COLOR] :79:

alx 13.03.2009 22:48:49

Citat:

În prealabil postat de silverstar (Post 122285)
[COLOR=green]Îmi indici și mie versetul din Biblie unde scrie așa ceva?[/COLOR]
[COLOR=green]Dar din Biblie, nu din altă parte... [/COLOR]
[COLOR=green]În ce fel este iadul "realitate evidentă?" Ai fost pe acolo? Ai luat și imagini?[/COLOR] :5:

Cuvantul Domnului NU trebuie pus la indoiala. Fie mergem pe calea Lui, fie ne ratacim in intunericul necuratului. Pastorul nostru, Iisus Hristos, de mare bucurie are parte, cand vede oitele sale blande, cu blana moale si pufoasa, de un alb imaculat.
Va rog sa va uitati la documentarul mirobolant "Ingerul digital" in care se arata ca iadul a fost inregistrat, sub 14 km, in Rusia. Se poate deci spune ca o prima intrare catre infern a fost facuta. Doamne, apara-ne pe noi, robii Tai!

Anca-Miha 13.03.2009 22:53:11

Citat:

În prealabil postat de silverstar (Post 122289)
[COLOR=green]S-a spus și la TV-uri că cine nu vrea poate solicita pașaport obișnuit. Nu-i nici o problemă. Nimeni nu obligă pe nimeni să facă ceva împotriva voinței proprii, dar sunt anume persoane care trebuie să facă, să creeze puțină panică... Așa ies în evidență...[/COLOR] :79:

Tocmai in urma interventiei cresinilor s-a ajuns la situatia de compromis, permitandu-se un pasaport fara cip valabil 1 an, nu 6 luni, cum s-a propus la inceput.
Iar cei, care au iesit in evidenta, folosindu-se de ocazie, sunt cei de la MISA, care cu putin timp in urma...umblau cu peruci pe cap prin vami; iar acum se fac aparatori crestinilor. Este deadreptul ridicol.
Vorba aceea: te faci frate cu dracu pana treci podul.

silverstar 28.03.2009 08:38:16

[COLOR=green]Preotul George Istodor: Nu exista nici un fel de argument rational cu numarul 666 care se regaseste in pasapoartele biometrice [/COLOR]

[COLOR=green]Preotul George Istodor, delegatul Patriarhiei Romane la o intalnire online cu cititorii HotNews.ro, a declarat, in cadrul emisiunii "Bucuresti punkt Bonn", realizata de HotNews.ro si Deutsche Welle, ca legaturile facute intre pasapoartele biometrice si apocalipsa sunt simple speculatii si ca nu exista niciun argument rational privind problemele ridicate de unii credinciosi in legatura cu prezenta numarului 666 pe aceste documente.[/COLOR]

[COLOR=green]Fragmente din declaratiile din emisiune[/COLOR]
  • [COLOR=green]discriminarea prostitutiei este o masura care nu va avea nici un efect; [/COLOR]
  • [COLOR=green]nu constituie un argument faptul ca "prostitutia este cea mai veche meserie" pentru a o trece in nomenclatorul de meserii; Dumnezeu a interzis desfriul; [/COLOR]
  • [COLOR=green]dupa voia lui Domnezeu trebuie sa refuzam orice desfriu; [/COLOR]
  • [COLOR=green]ar trebui sa existe o cale de mijloc in care statul si biserica sa investeasca foarte mult in educatie pentru a diminua fenomenul prostitutiei; [/COLOR]
  • [COLOR=green]pasapoartele biometrice si interpretarile care pot sa apara-sunt interpretari numerologice. Nu exista nici un fel de argument rational cu numarul 666 care se regaseste in aceste pasapoarte; [/COLOR]
  • [COLOR=green]singurul mare duhovnic care s-a pronuntat impotriva pasapoartelor biometrice este parintele Iustin Parvu, de la Manastirea Petru Voda; este vorba despre o parere singulara; [/COLOR]
  • [COLOR=green]exista o unanimitate la nivelul Bisericii Ortodoxe cu privire la pericolul pe care il are asupra libertatii si demnitatii umane introducerea cu caracter obligatoriu a pasapoartelor biometrice; [/COLOR]
  • [COLOR=green]pasapoartele biometrice jignesc grav omul si il condamna la a fi tratat ca un prezumtiv tradator; [/COLOR]
  • [COLOR=green]Biserica Ortodoxa - mai putin Manastirea Petru Voda - considera ca orice asociere intre pasapoartele biometrice si fiara apocaliptica e doar o pura speculatie de interpretare; [/COLOR]
  • [COLOR=green]Ministerul de Interne a eliminat caracterul obligatoriu al acestor pasapoarte biometrice, la presiunea BOR si a societatii civile; [/COLOR]
  • [COLOR=green]Sfantul Sinod nu isi propune ca sa se raporteze la anumiti slujitori prin mijloace coercitive, ci va incerca prin dialog si dezbateri teologice sa linisteasca aceasta tulburare care a luat proportii destul de mari.[/COLOR]
[COLOR=green]Sursa: HotNews[/COLOR]
http://www.hotnews.ro/stiri-esential...trice.htm?cfnl=

antoniap 28.03.2009 20:54:19

Phiiiiii! Sa tot fii George Istodor! Dar sa mai fii si preot si sa sustii asa ceva mi se pare cam prea mult. Mai, mai mai! Adica a gresit Dumnezeu ca nu l-a chemat pe d-l Istodor sa scrie capitolele 13, 14 si 15 din Apocalipsa! Ca le scria de stergea orice urma a lui Antihrist! Dar nici acum nu-i tarziu, caci se pricepe asa de bine sa intoarca vorbele, de l-ar invidia si legiunile de draci izgoniti de Mantuitorul pentru serviciile aduse lui Scaraoschi.

Observ ca d-l Istodor, are si ucenici... Nu pot sa-i spun ,,parinte'', pentru ca nici in vis n-as vrea sa-mi apara un preot care sustine asa ceva, darmite sa stiu ca ar trebui sa fac ascultare de unul ca dansul! Doamne, eu sa-i incredintez comoara cea mai scumpa a mea, sufletul, pentru ca dumnealui sa i-l ofere plocon lui Antihrist?

Sa lase politica si sa puna mana pe Biblie si pe Scrierile Sfintilor Parinti, ca nu l-a pus Dumnezeu acolo in slujba lui Antihrist ca sa-i intimideze pe crestinii care au curajul de a marturisi adevarul. Negrul e negru, chiar daca unii au albus de ou pe ochi si nu mai vad.

Comunistii erau mai cinstiti in intentii. Sustineau ca nu exista Dumnezeu si omul vedea clar cu cine are de-a face. Masonii nu spun deschis ca nu exista Dumnezeu, ci cauta sa se foloseasca chiar de preoti pentru a sminti poporul: ,,Credeti, dar cum vrem noi, nu cum stiti voi de la strabuni.''

Citez cateva cuvinte recente ale unui preot ortodox. Sursa: Apologeticum

[COLOR=#000000],,Biserica nu este doar Sinodul și nici Sinodul nu este în chip deplin Biserica. Biserica în deplinătatea ei (πλήρωμα) ne cuprinde pe toți credincioșii ortodocși și ne responsabilizează pe toți, după măsura așezării noastre în rânduielile corpului ei lucrător. Pentru pregătirea unui răspuns drept, cu incidență asupra legilor ce vizează supravegherea persoanei, se cuvenea o largă dezbatere și o atentă consultare cu întreg corpul Bisericii, cu toți ierarhii, preoții, monahii și credincioșii Bisericii. Sfântul Sinod, privitor la acest răspuns, s-a expus sarcinii de reprezentare și îndrumare a unei turme pe care n-a cercetat-o și n-a tratat-o cu duh părintesc, ci cu duhul unei ocârmuiri lumești. Mulțimea credincioșilor nu este o adunare de partid căreia să-i impui comandamente; este un așezământ în inima căruia ocârmuitorul are menirea de a se face paznicul Adevărului, descoperitorul Dreptății, călăuzitorul Jertfei și îndreptătorul Credinței. Acum se vede că oile voiesc a păzi cele de taină, iar noi preoții stăm rușinați și temători neștiind ce să facem și ce să zicem.
[/COLOR]
[COLOR=#000000]
[/COLOR]
[COLOR=#000000]Este un lucru trist că un astfel de răspuns despre buletine, pașapoarte și cipuri, a fost grăbit de pricini politice diverse. S-ar fi cuvenit o consultare cu toate Bisericile Ortodoxe surori, care să convină în simfonie asupra unei rezoluții precise pe această temă. Biserica Greciei dovedește această chestiune într-un fel, Biserica noastră într-alt fel, celelalte biserici altfel, fapt care pune în mare derută pe credincioși."[/COLOR]

Ora este GMT +3. Ora este acum 15:15:33.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.