Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Ganduri... (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=5559)

14carol06 06.02.2009 15:05:07

Ganduri...

Parte de rele au multi,insa nu de aceleasi.Stii bine.Soarele nu va vedea om fericit pe pamant. N-ul prinde drag,nici nu-l lua de prieten pe omul nevrednic,ci ocoleste-l mereu ca pe-un nesigur liman.Omul ce-ti susura laude,atat cat iti sta sub privire,Iar de indata intors vorba si-o schimba in rau Nu-ti poate fi cu priinta,si nici bun prieten;el stie,Dulce,cuvinte rostind,cuget s-ascunda strain.Dulce sa fii si amar si gingas,dar si aspru cu cei ce-i iubesti si cu toti cei ce-ti slujesc.Nu-i uita nici pe vecini.Raii nu-s rai chiar cu totii de cum vin pe lume;ci numai de se insotesc cu cei rai,luandu-i prieteni.La ei ,doar la ei au deprins miselia,blestemul si sila si cred ca spusele lor nu-nchid decat adevar.

14carol06 10.02.2009 14:59:07

Ganduri

Citat:

În prealabil postat de 14carol06 (Post 114200)
Parte de rele au multi,insa nu de aceleasi.Stii bine.Soarele nu va vedea om fericit pe pamant. N-ul prinde drag,nici nu-l lua de prieten pe omul nevrednic,ci ocoleste-l mereu ca pe-un nesigur liman.Omul ce-ti susura laude,atat cat iti sta sub privire,Iar de indata intors vorba si-o schimba in rau Nu-ti poate fi cu priinta,si nici bun prieten;el stie,Dulce,cuvinte rostind,cuget s-ascunda strain.Dulce sa fii si amar si gingas,dar si aspru cu cei ce-i iubesti si cu toti cei ce-ti slujesc.Nu-i uita nici pe vecini.Raii nu-s rai chiar cu totii de cum vin pe lume;ci numai de se insotesc cu cei rai,luandu-i prieteni.La ei ,doar la ei au deprins miselia,blestemul si sila si cred ca spusele lor nu-nchid decat adevar.

Sa nu ne-ntoarcem inima spre dureri!Doar n-o sporim atunci cand ne-aflam mahniti.

alx 10.02.2009 15:03:45

Care este scopul topicului ?

14carol06 10.02.2009 15:31:10

Ganduri...

Citat:

În prealabil postat de alx (Post 115220)
Care este scopul topicului ?

Cei ce vor isi pot posta gandurile,fie frumoase,fie triste sau de bucurie!

alx 10.02.2009 15:32:10

Gandurile legate de ce subiect?

Anca-Miha 10.02.2009 15:39:46

Am avut curiozitatea de a afla ce inseamna semnatura ta, ALX, si iata ce am traducere am gasit pe un site cu insemne sataniste:

"AYRELIA BENERIA SYM FORO SYN " means: "Anymore airy-fairy noblesse." or
"Serenely ray brainy mafioso."
"DIO SYN ZE SASE TRI KAI TETHI " means:
"Taken hideosity satirizes."
or
"It is dozy, sneakier atheist."
"GATRI AYRIS NONAM NIASCHARIAN" means:
"Insanitary anarchism or again."
or
"Annoy maniac's hair-raising rat."

Poti sa ne dai o traducere in romaneste?

14carol06 10.02.2009 15:47:04

ganduri

Citat:

În prealabil postat de alx (Post 115229)

In general ,daca se poate,legate de Dumnezeu,mantuire ,credinta!

alx 10.02.2009 15:50:00

Este rugaciunea unei femei dace:

STRALUCITOARE
CURATA
MAREATA DOAMNA
SUNT CREDINCIOASA
SUNT CU TREI DE SASE
DAR ATÂT TE ROG
CÂNDVA SA MA AJUTI
SA RENASC

La daci 666 era un numar sfint , se spune ca statea in legatura cu revenirea lui Zamolxe printre oameni , tot la 666 de ani....
In vremea dacilor cei care se intorceau la adevarata credinta aveau ca simbol pe frunte sau mina dreapta scris 666....; dacii au detinut 6 carti sacre....
Cum religia zamolxiana tindea sa fie imbratisata de multi oameni, a aparut pe cealalta baricada ideea ca 666 e rau, din partea crestinismului; alte lupte pentru putere, interese de grup, ce sa-i faci.

14carol06 10.02.2009 16:04:07

Ganduri...

Citat:

În prealabil postat de alx (Post 115242)
Este rugaciunea unei femei dace:

STRALUCITOARE
CURATA
MAREATA DOAMNA
SUNT CREDINCIOASA
SUNT CU TREI DE SASE
DAR ATÂT TE ROG
CÂNDVA SA MA AJUTI
SA RENASC

La daci 666 era un numar sfint , se spune ca statea in legatura cu revenirea lui Zamolxe printre oameni , tot la 666 de ani....
In vremea dacilor cei care se intorceau la adevarata credinta aveau ca simbol pe frunte sau mina dreapta scris 666....; dacii au detinut 6 carti sacre....
Cum religia zamolxiana tindea sa fie imbratisata de multi oameni, a aparut pe cealalta baricada ideea ca 666 e rau, din partea crestinismului; alte lupte pentru putere, interese de grup, ce sa-i faci.

Si cu toate astea ,din daci am devenit foarte usor si repede crestini!

alx 10.02.2009 16:07:50

Pagina 57 din cartea "Noi nu suntem urmasii Romei" de Napoleon Savescu.
http://img150.imageshack.us/img150/3...surpg57lz7.jpg

dorinastoica14 10.02.2009 16:19:13

Citat:

În prealabil postat de alx (Post 115229)

Ai fost rugată să ne spui câte ceva despre tine.Ce religie ai și cu ce gânduri ai venit pe aici.
P.S Ce-ar fi să te mai speli pe mâini.:45:

Gâduri
Din proverbele lui Solomon

"Pe acestea le spune omul către cei ce se încred în Dumnezeu;eu mă opresc.
Fiindcă eu sunt cel mai înțelept dintre toți oamenii
și-n mine nu se află înțelepciunea oamenilor.
Înțelepciunea m-a învățat-o Dumnezeu,
căci eu cunosc înțelepciunea sfinților.
Cine s-a suit în cer și cine s-a pogorât?
și cine și-a adunat vânturile în sân?
cine a învelit apele într-o haină?
cine stăpânește peste toate marginile pământului?
care îi este numele?
sau care este numele copiilor Lui?
[SIZE=3]Că toate cuvintele lui Dumnezeu sunt în foc lămurite[/SIZE]
[SIZE=3]și el îi apără pe cei care-l cinstesc.[/SIZE]
[SIZE=3]Nu adăuga tu la cuvintele Lui,[/SIZE]
[SIZE=3]Ca nu cumva El să te mustre,iar tu să devii mincinos"[/SIZE]

alx 10.02.2009 16:38:45

"Nu înțeleg de ce nu ignorați aceasta persoana? Postările ei sunt o sfidare la adresa noastra .Mai bine ne-ar spune cine este.ce religie are si ce vrea să ne demonstreze.!!??" (dorinastoica14)
Nu as spune ca asta a fost o rugaminte, ci mai degraba un raspuns necontrolat, la fel ca si
"P.S Ce-ar fi să te mai speli pe mâini." un atac direct; oamenii seriosi si pragmatici daca sunt impotriva unei idei, ataca ideea, nu autorul, si incearca sa discute civilizat, nu dupa ideea : "cine nu este cu mine ~adica nu crede ce cred eu~ este impotriva mea". Incercam o abordare mai potrivita?

Anca-Miha 10.02.2009 17:05:46

Citat:

În prealabil postat de alx (Post 115242)

Nu se cunoaste o limba dacica; doar cateva cuvinte.
"Pagina 57 din cartea "Noi nu suntem urmasii Romei" de Napoleon Savescu." = Dacia secreta!
Oare cine poate considera 666 drept un numar benefic?!? Doar cei, care se opun crestinismului.
Si atunci te intreb, ALX, cu ce scop esti aici pe un forum crestin-ortodox, devreme ce esti de partea cealalta a baricadei, si nu apartii crestinismului?

14carol06 10.02.2009 18:12:31

Ganduri

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 115265)
Nu se cunoaste o limba dacica; doar cateva cuvinte.
"Pagina 57 din cartea "Noi nu suntem urmasii Romei" de Napoleon Savescu." = Dacia secreta!
Oare cine poate considera 666 drept un numar benefic?!? Doar cei, care se opun crestinismului.
Si atunci te intreb, ALX, cu ce scop esti aici pe un forum crestin-ortodox, devreme ce esti de partea cealalta a baricadei, si nu apartii crestinismului?

Eu zic, totusi ,ca ALX este crestin ca si noi numi ca ti-a dat un exemplu,doar tu l-ai rugat sa traduca textul in care spuneai ce inseamna numele lui.Si oricum ,explicatia lui are legatura cu istoria acestui neam,din care probabil ca faci si tu parte.

14carol06 10.02.2009 18:25:05

Ganduri...

Citat:

În prealabil postat de alx (Post 115262)
"Nu înțeleg de ce nu ignorați aceasta persoana? Postările ei sunt o sfidare la adresa noastra .Mai bine ne-ar spune cine este.ce religie are si ce vrea să ne demonstreze.!!??" (dorinastoica14)
Nu as spune ca asta a fost o rugaminte, ci mai degraba un raspuns necontrolat, la fel ca si
"P.S Ce-ar fi să te mai speli pe mâini." un atac direct; oamenii seriosi si pragmatici daca sunt impotriva unei idei, ataca ideea, nu autorul, si incearca sa discute civilizat, nu dupa ideea : "cine nu este cu mine ~adica nu crede ce cred eu~ este impotriva mea". Incercam o abordare mai potrivita?

Nu lua toate chiar asa in tragic.Probabil ca dorinastoica14 nu ti-a inteles mesajul .Am incercat eu sa-i explic cum e cu istoria acestui neam,dar daca nu intelege explica-i tu mai pe larg.Nu fi rautacios!Unii poate chiar nu stiu istorie,si poate sunt interesati numai de cele religioase,desi daca vrei sa patrunzi mai bine cuvantul Lui Dumnezeu,nu trebuie sa te marginesti numai la textele consacrate,ci trebuie sa mai citesti si altceva.Am dreptate sau nu?

Anca-Miha 10.02.2009 18:59:46

14carol06, inteleg ca esti bineintentionat. Dar nu stii ca exista si oameni, care nu sunt crestini? De exemplu cei, care considera 666 ca fiind un numar benefic.

alx 10.02.2009 19:10:26

Pentru a cunoaste fenomenele din jur, trebuie luate informatii de aici, de acolo, de dincolo, filtrate cu ajutorul unui "lucru" afla in cutia craniana (ah, poate i-am gasit o trebuinta), iar cand se pot trage concluzii, acestea vor contine o virgula (,) la sfarsit, in sensul ca nu e ceva cu titlu de adevar absolut, iar persoana e deschisa la discutii noi pe acest subiect, chiar daca sunt contradictorii si risca sa clatine din temelii modul de gandire/credinta/perceptie. Daca am sti sigur ca tot ce e de stiut despre fenomenele din Cosmos e in biblie, atunci toti si-ar concentra energia spre a o intelege; nu ar mai fi medici, nu ar fi mai mecanici, ingineri; de unde telefon, haine, apa curenta, energie electrica, etc.
Lucrurile trebuies luate ca atare, rezervat.
Cat despre istoria Daciei, a poporului roman, a poporului dac, istoria neoficiala (a se intelege cea mai apropiata de adevar, care nu a fost modificata dupa interesele personale de grupul cu putere de influenta) e mult de discutat. Ma intreb cate persoane stiu ceva despre istoria poporului dac. Intrebati-va singuri sa vedeti cate stiti.
Acum multi ani, am retinut o fraza dintr-o emisiune de la TV, cand eram in trecere prin camera cu televizorul. "Un popor care nu isi cunoaste istoria, e usor de manipulat.". Nu stiu de ce mi-a ramas in minte...
Din cate m-am informat, neamul dac avea reguli de viata deosebite, coduri morale inalte; poate ati auzit de Legile frumoase (Belagines) ale geto-dacilor. Avand in vedere cei 14% cuceriti de romani, aceasta romanizare a fost slaba, asa ca multe traditii dacice s-au pastrat in unele colturi ale tarii. Soldatii din armata romana, nu erau prea "alfabeti", asa ca ce s-a contopit a fost mai mult trupesc, ca in prinvinta invataturii in general, stateau mult mai bine dacii. Daca neamul dac a fost un neam darz, cu coduri morale inalte, credeti ca ar fi putut fi infrant usor de cineva? Dacii se luptau pana la ultimul, considerau o dezonoare caderea in robie, contrar ideii "capul plecat, sabia nu-l taie"; ba, capul plecat cade primul; nu seamana cu un indemn la acceptarea robiei?
---------
Sa facem o paranteza.

"Și că-n a noastre piepturi păstrăm cu fală-un nume
Triumfător în lupte, un nume de Traian!"

Cum multi recunoasteti, e o bucata din imnul national. Interesant este ca in imn, Traian, care a fost roman, cei care ne-au invadat, "ne-au luat copii si violat femeile", este ridicat in slavi. Adica noi ne mandrim cu cotropitorii nostri. Cum comentati ?
--------
Ma opresc, ca nu e cazul sa transform post-urile in aspecte legate de istorie.

dorinastoica14 10.02.2009 19:11:45

Citat:

În prealabil postat de alx (Post 115262)

"Luptă și speră acolo unde omul de rând nu mai speră"
Deși sunt un om de rând,semianalfabet și incult eu SPER..și CRED!Sunt un om viu! Ideia este omul!Suntem ceea ce găndim și ceia ce credem.
"Când vine cel rău,vine și disprețul iar cu rușinea vine și ocara"
(Solomon)

alx 10.02.2009 19:18:53

666 este o cifra scrisa cu caractere arabe, in baza 10. In cifre romane, de exemplu, are alta scriere, iar in alta baza, apare altfel; cat de "bun" e un numar, sau "rau", poate fiecare sa-i puna eticheta, dupa bunul plac. Numerologia o consider o "pseudo-stiinta".

Daca doriti sa ne jucam, sa scriem in dreptul fiecarui numar, ceva ce il "descrie".

1. 2CE1 in baza 19
2. 223 in baza 8
3. 18 in baza 41

Eu spun ca primul e divin. De ce ?
-> 1+9=10 cele zece porunci;
-> 2 reprezinta perechea Adam si Eva
-> C - a treia litera din alfabet; Sfanta Treime.
-> E - de la Eden
-> 1 - Creatorul, cel care este doar unul.

Daca doriti sa aberam despre numere, mai bine ne gandim serios. Avem lucruri utile de facut.

silverstar 10.02.2009 19:22:57

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 115303)
14carol06, inteleg ca esti bineintentionat. Dar nu stii ca exista si oameni, care nu sunt crestini? De exemplu cei, care considera 666 ca fiind un numar benefic.

[COLOR=green]Tu nu ai de unde să știi cine e și cine nu e creștin... [/COLOR]
[COLOR=green]Cum poate un număr - în speță 666, număr care urmează o linie logică firească, prestabilită într-un șir de la 1 la infinit, să-ți demonstreze ție că X este... necreștin... :68:[/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Întotdeauna ai creat și întreținut o atmosferă încordată pe forum, împărțind oamenii în categorii extrem de ciudate... Am mai spus că nu e obligatoriu să gândim toți la fel... Dacă tu ești ilogică, cu o gândire distorsionată și bolnavă, poziționată pe negativ și-ți formezi imagini greșite despre ceea ce este, e obligat să fie toți ca tine?... :21:[/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Ce facem în acest caz? Transformăm pământul într-un spital de psihiatrie?[/COLOR] :43:

Anca-Miha 10.02.2009 19:36:34

Silverstar, cred ca esti de acord, ca nu toata lumea e crestina.
In rest, omul vorbeste din plinatatea inimii.

14carol06 10.02.2009 19:54:50

Ganduri...

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 115303)

Imi pare rau,ca n-ai inteles ce-am vrut sa spun ,de fapt imi pare tare rau ca nu va intelegeti intre voi .Am citit, un pic mai devreme,replicile voastre si se pare ca intre voi nu poate concilia cineva .Mai devreme am dat niste explicatii in legatura cu topicul,dar am sa le repet.Imi plac disputele frumoase,dar amiabile,chiar daca sunt contradictorii,iar topicul l-a creat pentru ganduri frumoase,si asta este valabil pentru toata lumea .Cautati sa-mi vizualizati profolul si atunci o sa intelegeti ce este cu acest topic!

silverstar 10.02.2009 19:58:35

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 115317)

[COLOR=green]Sigur că sunt de acord că nu toată lumea e creștină. Dar nu-i treaba mea să judec. Dacă nu-mi place ceva/cineva, eu trec mai departe... Nu pot impune altora să fie ca mine.[/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Te-ai gândit vreodată că, așa cum unii creștini vorbesc urât - public, desigur, despre celelalte comunități religioase, la fel vorbesc despre noi alte comunități religioase? [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Eu am citit opinii de-ale altora despre noi, nu m-au onorat, am și plâns de durere pentru felul cum suntem percepuți, dar nu am dat cu "piatra..." Mi-am consumat durerea în interiorul sufletului meu...[/COLOR]

silverstar 10.02.2009 20:04:21

Citat:

În prealabil postat de dorinastoica14 (Post 115256)
Ai fost rugată să ne spui câte ceva despre tine.Ce religie ai și cu ce gânduri ai venit pe aici.
P.S Ce-ar fi să te mai speli pe mâini.:45:

[COLOR=green]Cum poți să spui așa ceva? :43: Se vede prin monitor că cineva e nespălat pe mâini?[/COLOR]
[COLOR=green]Aici, pe forum, suntem cumva ca într-o secție de poliție și e obligatoriu ca cine vine să se legitimeze și să-și prezinte CV? [/COLOR]
[COLOR=green]Văd că te-ai adaptat foarte repede la obiceiurile, nu tocmai ortodoxe, ale celor câțiva de pe forum... [/COLOR]
[COLOR=green]N-aș fi crezul... [/COLOR]
[COLOR=green]Și, după ce jignești și încerci să discreditezi un om, îi dai cu credința înainte...[/COLOR] :79:

14carol06 10.02.2009 20:05:20

Ganduri...

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 115317)

Si eu sunt de acord ca nu toata lumea e crestina ,si nici nu va fi vreodata,dar cine n-a intele ce- vrut sa spuna Alex sa mai citeasca o data,nu greseste deloc,daca mai citeste,dar sa citeasca toate raspunsurile,pentru ca asa se vor lamuri lucrurile.

silverstar 10.02.2009 20:12:19

Citat:

În prealabil postat de 14carol06 (Post 115332)
Si eu sunt de acord ca nu toata lumea e crestina ,si nici nu va fi vreodata,dar cine n-a intele ce- vrut sa spuna Alex sa mai citeasca o data,nu greseste deloc,daca mai citeste,dar sa citeasca toate raspunsurile,pentru ca asa se vor lamuri lucrurile.

[COLOR=green]Chiar n-am citit ce a scris Alex, nici nu știu cine e... [/COLOR]
[COLOR=green]Sunt însă deranjată de felul cum un om, un semen de-al nostru, e jignit și atacat. Și de cine? Tocmai de cei care se cred cei mai mari credincioși și dau pe aici lecții de moralitate.[/COLOR]
[COLOR=green]Dacă noi, o comunitate atât de mică, și virtuală, pe deasupra, nu ne înțelegem, nu ne tolerăm și nu ne iubim, cum să se realizeze asta la nivel de țară, continent sau planetar?... [/COLOR]
[COLOR=green]Trebuie să învățăm să fim toleranți...[/COLOR] :79:

14carol06 10.02.2009 20:13:40

Ganduri..

Citat:

În prealabil postat de silverstar (Post 115326)
[COLOR=green]Sigur că sunt de acord că nu toată lumea e creștină. Dar nu-i treaba mea să judec. Dacă nu-mi place ceva/cineva, eu trec mai departe... Nu pot impune altora să fie ca mine.[/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Te-ai gândit vreodată că, așa cum unii creștini vorbesc urât - public, desigur, despre celelalte comunități religioase, la fel vorbesc despre noi alte comunități religioase? [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Eu am citit opinii de-ale altora despre noi, nu m-au onorat, am și plâns de durere pentru felul cum suntem percepuți, dar nu am dat cu "piatra..." Mi-am consumat durerea în interiorul sufletului meu...[/COLOR]

Fratilor,cautati sa mai intrati si pe alte sit-uri si o sa vedeti ca nu e chiar asa.Spre exemplu CROSS.TV ,unde am deschis si eu un canal si unde mi s-au alaturat in rugaciune si musulmani, si budisti
,si de alte religii.In fapt toti dorim mantuirea,pacea si linistea!

14carol06 10.02.2009 20:28:34

Ganduri...

Citat:

În prealabil postat de silverstar (Post 115331)
[COLOR=green]Cum poți să spui așa ceva? :43: Se vede prin monitor că cineva e nespălat pe mâini?[/COLOR]
[COLOR=green]Aici, pe forum, suntem cumva ca într-o secție de poliție și e obligatoriu ca cine vine să se legitimeze și să-și prezinte CV? [/COLOR]
[COLOR=green]Văd că te-ai adaptat foarte repede la obiceiurile, nu tocmai ortodoxe, ale celor câțiva de pe forum... [/COLOR]
[COLOR=green]N-aș fi crezul... [/COLOR]
[COLOR=green]Și, după ce jignești și încerci să discreditezi un om, îi dai cu credința înainte...[/COLOR] :79:

Uite,nici eu nu citisem treaba asta,se poate sa o fi omis, altfel nu-ti mai raspundeam asa de inversunat,dar imi fac" mea culpa'' si va rog totusi pe toti sa cautati cu totul alte subiecte de discutie care sa ne incante ,si nu sa ne inversuneze ,unul impotriva celuilalt.De fapt topicul e creat pentru ganduri frumoase,si nu pentru injurii si alte de-astea.Va rog frumos!

silverstar 10.02.2009 20:30:45

Citat:

În prealabil postat de 14carol06 (Post 115337)
Fratilor,cautati sa mai intrati si pe alte sit-uri si o sa vedeti ca nu e chiar asa.Spre exemplu CROSS.TV ,unde am deschis si eu un canal si unde mi s-au alaturat in rugaciune si musulmani, si budisti
,si de alte religii.In fapt toti dorim mantuirea,pacea si linistea!

[COLOR=green]Ca profesor, am în clasele la care predau, copii de diferite naționalități și credințe. :79:[/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Chiar i-am îndemnat pe colegii de forum, să privească jocul copiilor. E poate cea mai pură formă de tolerață, iubire, înțelegere, prietenie. Pe ei nu-i interesează decât să se simtă bine și se simt până în momentul în care suflețelele lor le sunt inveninate de ură și răzbunare. [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Ce se întâmplă mai târziu, de ce acești copii se transformă în niște fiare care strigă, precum unele voci de aici, de pe forum, că am fi în război cu catolicii sau cu nu știu care alte comunități religioase, e "rodul" educației de acasă și-apoi a bisericii pe care o frecventează.[/COLOR] :43:

alx 10.02.2009 20:33:46

Iar dupa 3 pagini de OFFTOPIC, sa incercam totusi ceva pe subiect.
Viata sanatoasa si fericita e o Lege a Universului. Fiecare zi e un nou prilej de zambete si bucurie. Spre asta trebuie sa tinda o societate civilizata; trebuie sa devenim creatori morali.

alx 10.02.2009 20:35:15

Frumos exemplu cu jocul copiilor, silverstar.

14carol06 10.02.2009 20:55:04

Ganduri...

Citat:

În prealabil postat de silverstar (Post 115346)
[COLOR=green]Ca profesor, am în clasele la care predau, copii de diferite naționalități și credințe. :79:[/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Chiar i-am îndemnat pe colegii de forum, să privească jocul copiilor. E poate cea mai pură formă de tolerață, iubire, înțelegere, prietenie. Pe ei nu-i interesează decât să se simtă bine și se simt până în momentul în care suflețelele lor le sunt inveninate de ură și răzbunare. [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Ce se întâmplă mai târziu, de ce acești copii se transformă în niște fiare care strigă, precum unele voci de aici, de pe forum, că am fi în război cu catolicii sau cu nu știu care alte comunități religioase, e "rodul" educației de acasă și-apoi a bisericii pe care o frecventează.[/COLOR] :43:

Copiii sunt cel mai bun aluat.In1990, cand abia se bagase religia in scoli ,am predat si eu cateva luni de zile,desi nu eram platit(Asa au fost inceputurile!),si cautam sa le explic pe intelesul lor.Daca multi dintr ei intelegeau ,aveam insa si incapatanati,care bineinteles ca mai tarziu au devenit niste rai.Asta nu inseamna ca e din vina mea,ci din contra ,a parintilor lor,care aveau tare din vremea comunismului.Sa nu uitam ca tara asta a fost 50 de ani lipsita de educatie religioasa,asa ca nu trbuie sa ne mire atunci cand se mai intampla si asa ceva. Nu bisericile lor sunt de vina,ci sistemul.

silverstar 10.02.2009 21:08:34

Citat:

În prealabil postat de 14carol06 (Post 115352)
Copiii sunt cel mai bun aluat.In1990, cand abia se bagase religia in scoli ,am predat si eu cateva luni de zile,desi nu eram platit(Asa au fost inceputurile!),si cautam sa le explic pe intelesul lor.Daca multi dintr ei intelegeau ,aveam insa si incapatanati,care bineinteles ca mai tarziu au devenit niste rai.Asta nu inseamna ca e din vina mea,ci din contra ,a parintilor lor,care aveau tare din vremea comunismului.Sa nu uitam ca tara asta a fost 50 de ani lipsita de educatie religioasa,asa ca nu trbuie sa ne mire atunci cand se mai intampla si asa ceva. Nu bisericile lor sunt de vina,ci sistemul.

[COLOR=green]Eu nu predau religia, sunt filolog, dar știu tot ce este în școală. Sunt foarte implicată în viața școlii și a copiilor noștri.[/COLOR] :79:

14carol06 10.02.2009 21:12:41

Ganduri...

Citat:

În prealabil postat de alx (Post 115348)
Frumos exemplu cu jocul copiilor, silverstar.

Mai devreme,am raspun lui silverstar, e-adevarat ca-i frumos raspunsul,dar educatia nu o fac profesorii, ci cei sapte ani de-acasa,insa se vede ca, de ce trece vremea, cei sapte ani au ramas din ce in ce mai putini!!!!

14carol06 10.02.2009 21:22:57

Ganduri...

Citat:

În prealabil postat de silverstar (Post 115357)

[COLOR=green]Eu nu predau religia, sunt filolog, dar știu tot ce este în școală. Sunt foarte implicată în viața școlii și a copiilor noștri.[/COLOR] :79:

Nu conteaza ce predai,pana la urma constatam ,ca educatia nu o fac profesorii.De fapt nici nu trbuie sa fie asa,caci dascalii dupa mine nu au rol de educatori,ci pe aceea de mentori intr-o profesie ,oricare ar fi aceasta.Educatia trebuie sa vina de acasa ,asa cum ii spuneam lui alx,ceva mai devreme .Profesorii au doar datoria sa aprofundeze elevilor lor cunostinte cat mai temeinice.Dar ce te faci cu profesorii de religie?Ei ar trebui sa educe sau ce sa faca?

silverstar 10.02.2009 21:30:26

Citat:

În prealabil postat de 14carol06 (Post 115359)
Mai devreme,am raspun lui silverstar, e-adevarat ca-i frumos raspunsul,dar educatia nu o fac profesorii, ci cei sapte ani de-acasa,insa se vede ca, de ce trece vremea, cei sapte ani au ramas din ce in ce mai putini!!!!

[COLOR=green]Părinții nu au nici timp să-și educe copiii și pe mulți nici nu-i duce mintea. Vin la școală și plâng în fața copiilor dumnealor spunând că nu știu ce să mai facă pentru a le potoli elanul obiceiurilor și deprinderilor copilului... [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Când realizează că fiica-i însărcinată, vin la școală să ne întrebe pe noi cum și de ce li s-a întâmplat așa ceva?[/COLOR] :79:

14carol06 10.02.2009 21:33:33

Ganduri...

Gandurile bune,daca sunt puse la cale necumpatat,imping pe oameni la fapte foarte gresite!A gandi logic inseamna a gandi corect,adevarat,a gandi in conformitate cu realitatea despre care vorbim.Cu cat gandirea se departeaza mai mult de experienta si intuitie,cu atat ea intrebuinteaza mai mult cuvintele in locul exemplelor.

alx 10.02.2009 21:34:44

Toti oamenii au nevoie de mancare, somn, pentru supravietuire. Traim pe Terra; suntem "fii si fiicele" planetei. Toti doresc sa dea si sa primeasca afectiune, sa se simta in siguranta, sa se simta folositori, sa exploreze, sa afle lucruri noi, sa dezlege mistere. Omul tinde genetic spre aspiratii inalte, de creator, spre autoperfectionare. De aici se poate continua pe multe pagini discutia.
Acestea sunt valabile pentru orice om (bine, veti spune ca sunt exceptii - da, mai sunt si exceptii, asa e), indiferent de culoarea pielii, religie, etnie, inaltime, etc. Deci, avem multe in comun, nu? Desigur, sunt caracteristici genetice, etc care ne fac unici ca indivizi.
Unele persoane, sau poate mai bine ar fi spus: grupuri de persoane, cu interese personale, care au pus, intre persoane, de-a lungul timpului (de milenii) diferite bariere artificiale. Exemple? Prea multe : culoarea pielii, religie, etnie, etc; unii se simt poporul ales, altii mai albastri decat altii, unii mai destepti doar pentru ca apartin unei natiuni si multe alte exemple.
Deci ... iubiti-va, suntem praf stelar ! :)

14carol06 10.02.2009 21:44:06

Ganduri...

Citat:

În prealabil postat de silverstar (Post 115369)
[COLOR=green]Părinții nu au nici timp să-și educe copiii și pe mulți nici nu-i duce mintea. Vin la școală și plâng în fața copiilor dumnealor spunând că nu știu ce să mai facă pentru a le potoli elanul obiceiurilor și deprinderilor copilului... [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Când realizează că fiica-i însărcinată, vin la școală să ne întrebe pe noi cum și de ce li s-a întâmplat așa ceva?[/COLOR] :79:

Asta pentru ca ,tinerii ,si eu ma numar printre ei, nu stiu sa ia atitudine fata de socitatea in care traim.In 1989 amiesit cu pieptul gol impotriva automatelor si nu ne-a fost frica,sau poate era nebunia momentului,nici eu nu stiu,iar azi cand avem dreptul sa vorbim ,noi tacem.De aia ajung la putere toti neavenitii si hotarasc destinele noastre fara sa ne intrebe daca noua ne convine sau nu.Suntem tineri, asa ca ,hai sa luam masuri sa nu se mai intample!Asta-i opinia mea!

georgeval 10.02.2009 21:50:27

Citat:

În prealabil postat de silverstar (Post 115369)

Asta da, este o realitate. Si o alta dure, ca un repros pentru parinti, este ca devin avocatii copiilor si atunci cand acestia sunt vinovati. Cred ca aceasta este una din slabiciunile parintilor.

Ora este GMT +3. Ora este acum 09:39:32.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.