Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   cautarea adevarului (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=5560)

camiann 06.02.2009 15:17:13

cautarea adevarului

Cautarea adevarului si spunerea lui devine, in societatile totalitare un defect de caracter. Cind tot mai multi oameni care se pretind trai liber, ajung sa traiasca dupa acest principiu inseamna ca societatea in care traiesc ei a devent deja totalitara.

scrabble 06.02.2009 15:18:17

Citat:

În prealabil postat de camiann (Post 114205)
Cautarea adevarului si spunerea lui devine, in societatile totalitare un defect de caracter. Cind tot mai multi oameni care se pretind trai liber, ajung sa traiasca dupa acest principiu inseamna ca societatea in care traiesc ei a devent deja totalitara.

Frumos enunt, insa ce-ai vrut sa spui cu el?

Geony 06.02.2009 15:20:54

cauta adevarul

Adevarul il gasesti in Scriptura si in Traditie. Gasindu-l incearca din rasputeri sa-l si urmezi.

camiann 06.02.2009 15:21:10

Am vrut sa spun ca bagarea pumnului in gura este reala.

Anca-Miha 06.02.2009 15:42:52

Cautarea adevarului si pumnul in gura... mie mi se pare a fi contradictie in termeni.

camiann 06.02.2009 16:04:19

Cind cauti adevarul ...ti se baga pumnul in gura, ...unde-i contradictia?

Sa-ti dau dau un exemplu practic, nu are legatura neaparat direct cu bagarea pumnului in gura, ci mai degraba indirect prin intimidare. Acum vreo 2 ore ascultam o conferinta despre noile pasapoarte etc. Am oprit putin MP3-ul, iar cind am revenit am gasit in locul a ceea ce descarcasem eu un alt MP3 cu o melodie... A trebuit sa descarc MP3-ul care ma interesa pentru mne din nou. E a 2-a oara cind mi se intampla asta. Poate fi un simplu detaliu, intamplare, coincidenta...tehnica, sau eu exemplu de bagare a pumnului in gura prin intimidare.
Tu ce crezi?

Anca-Miha 06.02.2009 16:10:41

Mi s-a intamplat si mie, ca dorind sa descarc ceva, am miscat mouse-ul si am descarcat altceva...
Deci despre asta intrebi, caci intr-adevar nu se intelege prea clar din enutul tau initial.

camiann 06.02.2009 16:36:55

Daca esti din Scandinavia, asa cum mi-ai spus in mesajul tau privat, inseamna ca stii despre ce vorbesc.

camiann 06.02.2009 16:51:38

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 114222)
Mi s-a intamplat si mie, ca dorind sa descarc ceva, am miscat mouse-ul si am descarcat altceva...
Deci despre asta intrebi, caci intr-adevar nu se intelege prea clar din enutul tau initial.

Un inger digital se poate ascunde dupa un nick, poate folosi detalii din discutii pe care le-ai avut mai demult pe chaturi...pretinde ca are date "personale" despre tine, iar siguranta lui cea mai mare este umbra, ptc el nu sta niciodata in lumina. Despre asta vorbeam eu, daca cumva nu ai inteles enuntul meu. Lucrurile astea se intampla, pentru ca ORICINE care are un anumit profil psihologic, ceva cunostinte tehnice o si lipsa totala de respect pentru viata privata a altuia poate face aceste lucruri.

Anca-Miha 06.02.2009 16:58:26

Inteleg la ce te referi, dar nu sunt sigura ca nu e doar o manevra gresita, fara voie, de a ta.
Sa zicem ca cineva nu are interes ca tu sa asculti o anumita predica, sau un anumit cantec; poti incerca sa repeti manevra, pana cand iti reuseste. Poate nu inteleg pe prea bine cu ce te confrunti... Siguri, sunt destui hacker pe aici, care sa te sicaneze, daca vor.

camiann 06.02.2009 17:07:08

Bineinteles ca asta faci...si pina la urma asculti ce vrei si spui ce vrei a spui. Problema mea este ca noi deja traim intr-o societate supravegheata...si asta pentru ca oameni de bine au pierdut demult limita bunui simt... Deci de ce sa ma mire daca intr-un viitor mai mult sau mai putin apropiat asta va deveni politica de stat. Pina la urma liderii nostri nu sunt mai buni decit noi...

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 114238)
Inteleg la ce te referi, dar nu sunt sigura ca nu e doar o manevra gresita, fara voie, de a ta.
Sa zicem ca cineva nu are interes ca tu sa asculti o anumita predica, sau un anumit cantec; poti incerca sa repeti manevra, pana cand iti reuseste. Poate nu inteleg pe prea bine cu ce te confrunti... Siguri, sunt destui hacker pe aici, care sa te sicaneze, daca vor.

camiann 06.02.2009 17:11:48

Stii cum e pina la urma? Securistii si tortionarii intotdeauna dau vina pe sistem cind sunt responsabilizati, dar uita ca tocmai ei sunt cei care mentin mecanismele terorii...Un sistem nu s-ar mentine daca oamenii nu ar devenii entitati depersonalizate, elemente de sustinere ale sistemului.

Anca-Miha 06.02.2009 17:17:42

La ce fel de supraveghere te referi? Prin aparate video, telefon, etc sau prin supravegherea facuta de oamenii cu anumite puteri paranormale? De cand s-a raspandit sodomia, devenind o moda, au inceput sa apara persoane, care citesc gandurile, care manipuleaza, etc. ii gasesti unde nici nu te astepti. Indiferent ce functie au, se dau de gol printr-o nemarginita madrie. De aceea este imperios necesar sa ne rugam neincetat, pentru a scapa de asemenea influente nefaste.

camiann 06.02.2009 17:19:48

Intrebarea este care este securistul si care este hackerul? Ca tortionari sunt amandoi. Tocmai ca sa nu existe aceasta dilema propun sa nu lasam ca supravegherea asta sa devina politica de stat.

costel 06.02.2009 17:21:11

Astazi avem parte de o noua formula de adresare la telofon: "salutare tie si ascultatorilor nostri"

scrabble 06.02.2009 17:21:20

Topicul este confuz. Singurul lucru pe care-l inteleg este urmatorul: camiann are senzatia ca este urmarit si ca cineva ii schimba melodiile din mp3 player in momentul in care vrea sa le asculte.

Sunt sigur ca am inteles gresit, pentru ca altminteri este paranoia curata.

camiann 06.02.2009 17:23:04

Ai inteles bine.

camiann 06.02.2009 17:25:51

lol

Citat:

În prealabil postat de costel (Post 114252)
Astazi avem parte de o noua formula de adresare la telofon: "salutare tie si ascultatorilor nostri"

Super tare. O s-o folosesc si eu. Cam cum trebuie sa fie un om care face chestiile astea? Sodomit? (cum zice un user pe aici) Glumesc. Cred ca trebuie sa fie tare gol sufleteste, daca viata lui consta in a trai din firimituri.

camiann 06.02.2009 17:33:32

Secvente din secvente din secvente de viata...Asta este tot ce primesc acesti oameni...mai bine s-ar duce la o plimbare pe luna...pare mai real decit sa pindesti secvente din secvente din secvente....

Anca-Miha 06.02.2009 17:34:44

Citat:

În prealabil postat de camiann (Post 114250)
Intrebarea este care este securistul si care este hackerul? Ca tortionari sunt amandoi. Tocmai ca sa nu existe aceasta dilema propun sa nu lasam ca supravegherea asta sa devina politica de stat.

Pai, nu cred ca este de astat, ci mondiala.

camiann 06.02.2009 17:37:07

lol...asta-i chiar periculoasa...detaliaza

camiann 06.02.2009 17:49:56

Citat:

În prealabil postat de camiann (Post 114270)
lol...asta-i chiar periculoasa...detaliaza

Dupa parerea mea, libertatea nu ti-o da nimeni, ti-o iei singur. Este un mare risc uneori, dar asta o face si mai de pret.

alx 06.02.2009 17:51:18

Din motive de impartire a Romaniei la "revolutie", conform discutiei de la Malta din '89, s-a aruncat si cu expresia "securist-terorist". Practic, serviciile secrete de stat sunt o coloana vertebrala, si atat timp cat functioneaza bine, din tara nu se poate trage cu dintii fara ca acestia sa nu actioneze; daca nu functioneaza aceste servicii, fie ca apartin de stat, fie ajunse autonome, viitorul unei natiuni este compromis, datorita intereselor de grup, personale, ale diferitelor puterni/corporatii/etc.

"În timp ce marile puteri economice ale lumii se băteau pentru avere și mărire, o mână de oameni din neamul oamenilor sângerau la Poarta vieții planetare. Mureau neștiuți și neplânși de omenirea a cărei viață o apărau. Poate, chiar disprețuiți de cei care încă mai trăiau datorită sacrificiului ultimilor geto-daci."

camiann 06.02.2009 17:52:02

Citat:

În prealabil postat de camiann (Post 114276)
Dupa parerea mea, libertatea nu ti-o da nimeni, ti-o iei singur. Este un mare risc uneori, dar asta o face si mai de pret.

Mai cred de asemenea ca mai bine sa traiesti intr-o puscarie dar cu o constiinta libera, decit sa fii sclav "in libertate".

camiann 06.02.2009 17:56:26

De acord. Asta este un principiu, un ideal. Ai citit sfintii inchisorilor? Ai vedea cu ce se ocupa securitatea la noi. Ai fost afara, ai trait pentru mai mult timp in societati cu o democratie mai avansata unde ai trait deziluzia ca oamenii sunt URMARITI? Esti foart tanara cred si visezi frumos. iti doresc ca visul tau sa nu se transforme intr-un cosmar.

Citat:

În prealabil postat de alx (Post 114278)
Din motive de impartire a Romaniei la "revolutie", conform discutiei de la Malta din '89, s-a aruncat si cu expresia "securist-terorist". Practic, serviciile secrete de stat sunt o coloana vertebrala, si atat timp cat functioneaza bine, din tara nu se poate trage cu dintii fara ca acestia sa nu actioneze; daca nu functioneaza aceste servicii, fie ca apartin de stat, fie ajunse autonome, viitorul unei natiuni este compromis, datorita intereselor de grup, personale, ale diferitelor puterni/corporatii/etc.

"În timp ce marile puteri economice ale lumii se băteau pentru avere și mărire, o mână de oameni din neamul oamenilor sângerau la Poarta vieții planetare. Mureau neștiuți și neplânși de omenirea a cărei viață o apărau. Poate, chiar disprețuiți de cei care încă mai trăiau datorită sacrificiului ultimilor geto-daci."

Anca-Miha 06.02.2009 17:59:53

Te-ai gandit ca tot ce se scrie pe computer, ce se vorbeste la telefon se stocheaza in toata lumea? Ai observat ca mesajele poarta un numar, ca se fac statistici? Oare de ce?

camiann 06.02.2009 18:06:00

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 114285)
Te-ai gandit ca tot ce se scrie pe computer, ce se vorbeste la telefon se stocheaza in toata lumea? Ai observat ca mesajele poarta un numar, ca se fac statistici? Oare de ce?

Si asta ce inseamna...ca nu mi comunic? Atunci inseamna ca am sucombat ca deja traiesc intr-o puscarie.

Anca-Miha 06.02.2009 18:12:57

Inseamna ca noi suntem liberi numai intru Hristos. Eliberarea de pacate ne face liberi, nu altfel. Nu ne putem lua libertatea, nu ne poate lua cineva libertatea, poate doar pe cea exterioara, dar libertatea cu care ne-am nascut o avem de la Dumnezeu si o pastram sau o recastigam doar cum am spus mai sus: prin indepartarea de pacate.
Daca insa in cunostinta de cauza ne plecam in fata pacatului, in fata raului, ne pierdem libertatea si ne facem robi pacatului si celui rau.

costel 06.02.2009 18:16:10

Un articol interesant pe tema adevaratei libertati:
http://www.crestinortodox.ro/Editori...160-24912.html

camiann 06.02.2009 18:20:06

Ai dreptate. Tinta este in primul rand sufletul omului, iar libertatea se castiga prin efort duhovnicesc de acord cu tine. Dar stii cum e...eu parca tot as mai visa la o libertate fireasca, in care daca nu incalc drepturile nimanui, daca respect pe cei din jurul meu sunt lasat in pace.

camiann 06.02.2009 18:22:19

Cred ca din pacate traim tocmai la apusul acestei libertati...dar chiar si asa eu zic ca libertatea personla ti-o iei singur.

Citat:

În prealabil postat de camiann (Post 114296)
Ai dreptate. Tinta este in primul rand sufletul omului, iar libertatea se castiga prin efort duhovnicesc de acord cu tine. Dar stii cum e...eu parca tot as mai visa la o libertate fireasca, in care daca nu incalc drepturile nimanui, daca respect pe cei din jurul meu sunt lasat in pace.

Anca-Miha 06.02.2009 18:27:05

Efortul duhovnicesc, cum spui, este presarat de ispite, de piedici, oprelisti, incercari de tot felu, numai de pace nu, caci Iisus Hristos a luat pacea de pe pamant. Cine are pace, nu e ispitit, nu este incercat, nu poate avansa pe drumul duhovnicesc; sta pe loc.
Dar pacea interioara se primeste dupa o perioada de nevointa. Catre aceasta pace tindem toti. Cand in afara noastra toate sunt bune si nimic nu ne deranjeaza, indiferent de faptele noastre, atunci putem spune ca Dumnezeu nu ne baga in seama, caci pe cei pe care ii iubeste, ii si cearta. Cand e prea greu, Dumnezeu ne mai mangaie si ne da un respiro; si apoi de la capat cu incecarile...

Anca-Miha 06.02.2009 18:29:32

Citat:

În prealabil postat de camiann (Post 114299)
Cred ca din pacate traim tocmai la apusul acestei libertati...dar chiar si asa eu zic ca libertatea personla ti-o iei singur.

Ai grija sa nu confunzi libertatea cu voia proprie. Ori un ortodox trebuie sa se straduiasca sa faca voia lui Dumnezeu. Vei constata ca facandu-ti voia, nu reusesti ce iti propui dar dandu-te in grija Domnului, apar solutii neasteptat mai bune.

camiann 06.02.2009 18:30:41

[quote=Anca-Miha;114304]Efortul duhovnicesc, cum spui, este presarat de ispite, de piedici, oprelisti, incercari de tot felu, numai de pace nu, caci Iisus Hristos a luat pacea de pe pamant. Cine are pace, nu e ispitit, nu este incercat, nu poate avansa pe drumul duhovnicesc; sta pe loc.
Dar pacea interioara se primeste dupa o perioada de nevointa. Catre aceasta pace tindem toti. Cand in afara noastra toate sunt bune si nimic nu ne deranjeaza, indiferent de faptele noastre, atunci putem spune ca Dumnezeu nu ne baga in seama, caci pe cei pe care ii iubeste, ii si cearta. Cand e prea greu, Dumnezeu ne mai mangaie si ne da un respiro; si apoi de la capat cu incecarile...[/QUOTe

Uuuuuuuuuuf inseamna ca daca Dumnezeu ma iubeste, pe mine trebuie sa ma duca de urechi la mantuire pentru ca sincer nu prea pricep cum vine asta.

Anca-Miha 06.02.2009 18:34:15

Rabdare, draga mea, caci cu totii am fost la inceput de drum si inca mai suntem. Crezi ca pe noi nu ne ia de ciuf, prin incercarile pe care ni le da, si ne trimite pe la manastiri?!? Si ne invata sa ne rugam sisa facem milostivire?!? Toti suntem la aceeasi scoala duhovniceasca!

camiann 06.02.2009 18:42:30

Hm...Si eu ma intrebam daca in mintea mea nu apar mai mult democratia, adica libertatea cladita pe principii umane si umaniste, decit voia lui Dumnezeu, in fata caruia se pare ca aceste principii nu prea mai stau drepte...ba dimpotriva, la cea mai mica suflare se zguduie din temelii.

camiann 06.02.2009 18:44:00

Ca altfel tot nu-mi pot explica cum in libertatea garantata de democratie cineva se poate lega de viata ta fara sa-i fii facut nici un rau.

Anca-Miha 06.02.2009 18:47:22

Ma bucur nespus ca ai inteles. Dar nu e suficient sa intelegi, ci trebuie sa aplici in viata ta cele stiute. Poti citi multe pe aceasta tema. Preotul duhovnic te poate sfatui la tot pasul.

Anca-Miha 06.02.2009 19:11:42

Filocalia

Poti asculta Filocalia la "Predici audio" aici pe Crestin Ortodox:
http://www.crestinortodox.ro/Asculta...ilor-4203.html

camiann 06.02.2009 19:15:52

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 114345)
Poti asculta Filocalia la "Predici audio" aici pe Crestin Ortodox:
http://www.crestinortodox.ro/Asculta...ilor-4203.html

Mersi frumos.

Ora este GMT +3. Ora este acum 18:41:55.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.