Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Distractia (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=557)

T-Bone 14.07.2006 03:37:53

Cum/Unde/Cu cine/In ce fel credeti ca ar trebui sa se distreze un credincios?
Care ar fi limitele pe care le putem parcurge atunci cand vrem sa ne distram, unde este bine sa facem acest lucru, cu cine si de ce.

Veniamin 14.07.2006 09:34:02

Un crestin se distreaza in functie de starea sa duhovniceasca. Cu cat un crestin este mai nduhovnicit, cu atat mai putine desfatari isi doreste in aceasta iata, avand mintea intotdeauna atintita spre cele vesnice.
Oricum, moral, nu sta bne unui crestin sa se duca la discoteca.

theodor 16.07.2006 15:26:57

Cel mai mare si edificator exemplu personal despre cum trebuie sa traim viata aceasta efemera de pe pamant a fost dat de catre Mantuitorul Iisus. Daca ne gandim la viata Sa si la faptele Sale nu gasim urma de "distractie". Dar omul are slabiciuni, niciodata nu va putea urma acest exemplu, dar spre el trebuie sa tindem. Ramane deci ca noi sa alegem

theodor 16.07.2006 15:29:16

Cel mai mare si edificator exemplu personal despre cum trebuie sa traim viata aceasta efemera de pe pamant a fost dat de catre Mantuitorul Iisus. Daca ne gandim la viata Sa si la faptele Sale nu gasim urma de "distractie". Dar omul are slabiciuni, niciodata nu va putea urma acest exemplu, dar spre el trebuie sa tindem. Un caz fericit e acela in care "distractia" e inlocuita cu rugaciune, cu fapte de dragoste pentru Dumnezeu.

getasart 17.07.2006 13:37:43

thedor,cita dreptate ai,dar noi suntem prea slabi si fara vointa,si cedam foarte usor la ispite;tot timpul ma rog la Maica Domnului sa ma ajute cu puterea Ei,sa nu cedez ispitelor;pina acum,am reusit;sunt foarte constienta,ca fara ajutor de la ingerul pazitor,de la Maica domnului,nu reusesc;

cornelpr 17.07.2006 14:46:53

Citat:

În prealabil postat de T-Bone
Care ar fi limitele pe care le putem parcurge atunci cand vrem sa ne distram, unde este bine sa facem acest lucru, cu cine si de ce.

Toate cu dreapta socoteala! Toate ne sunt permise dar nu toate ne sunt de folos.

cornelpr 17.07.2006 14:46:56

Citat:

Toate cu dreapta socoteala! Toate ne sunt permise dar nu toate ne sunt de folos.

Darius 17.07.2006 15:03:23

Dumnezeu sa ne lumineze.
In Pateric am citit cum ca un vanator mergand prin padure ajunge la un schit. N-o sa dau nume pentru ca inca Dumnezeu nu m-a inzestrat cu suficienta memorie. Ajungand acolo ii aude pe calugari razand intre ei. Binenteles ca vanatorul se sminteste si comenteaza de veselia lor ca ar fi nepotrivita. Atunci staretul ii spune: intinde arcul tau. Acesta il intinde . Mai tare, ii zice. Si tot asa pana la un moment dat zice vanatorul: dar se va rupe. Ei vezi, zice staretul, nu pot sa ii pun pe ucenici numai la munca, trebuie sa-i mai slabesc cate un moment.
Nu sunt cuvintele de acolo ca nu mi le amintesc exact, dar in esenta despre asta e vorba.
Ca idee cele de sus raspund la toate intrebarile puse. Circumstantial se poate binenteles mai mult de atat, depinde cat de induhovnicit esti, pentru ca e clar ca daca in mod regulat te rogi cel putin 2-3 ore pe zi, iar lectura ta peste zi este Dumnezeu, nu stiu cum te vei distra la un chef pe bune zis monstru.
Se pune intradevar intrebarea cat suntem noi de incordati in ale rugaciunii?

theodor 17.07.2006 22:34:18

Citat:

În prealabil postat de Darius
Se pune intradevar intrebarea cat suntem noi de incordati in ale rugaciunii?

Sa nu uitam ca Dumnezeu este Creatorul nostru, nu neaparat al omului in general, dar si al fiecaruia dintre noi, care suntem diferiti in felul nostru unul de altul. Astfel El ne cunoaste perfect si in acelasi timp El nu este absurd, nu ne cere imposibilul niciodata, nu va dori sa ne "rupem" si nu numai din puctul de vederea al rugaciunii sau al slavirii Lui, din toate punctele de vedere. Putem sa ne rezervam niste supape de evacuare a presiunii, pauze mici in in care sa refulam, iar apoi sa nu uitam de unde am plecat - dar nu in modul evaziv, cum se promoveaza intr-o reclama: "pauzele mici si dese cheia marilor succese" - sa nu cadem in ispita lenei si sa tot amanam momentul cand ne vom intoarce "la treaba". Daca vreti un exemplu concret, eu cred ca sportul este cel mai eficient mod de a te "distra".

marlene 18.07.2006 12:12:43

Citat:

Un adevarat crestin ar trebui sa se distreze ascultand cantari bisericesti, pricesne, muzica bizantina, citind rugaciuni,sau cantand psalmi...unde? in biserica, acasa...cu cine?....familia ar fi ideala pentru asa ceva

T-Bone 18.07.2006 12:27:39

Am inteles ce ati vrut sa spuneti, eu ma refer la o alta distractie, presupun ca de ziua cuiva nu o sa spunem rugaciuni nu? Sau la un eveniment o sa facem un gratar nu o sa ne rugam (ne rugam doar atat cat ne trebuie)

pompi 19.07.2006 21:41:39

Buna intrebare ne adresezi. Am cunoscut multi tineri credinciosi care pretindeau ca se distreaza foarte bine intr-un anumit cerc de prieteni. Dar ei faceau parte din grupuri diferite si fiecare dintre cei cunoscuti se regasea foarte bine in grupul lui. Daca o mana nevazuta i-ar fi adunat si amestecat iar apoi le-ar fi dat drumul asa amestecati si cineva le-ar fi cerut sa se distreze impreuna, ei bine, dupa un timp ei s-ar fi grupat iar asa cum poate au fost grupati la inceput. Si asta pentru ca fiecare grup se formeaza in jurul unor preferinte, simpati, idealuri, preocupari comune... te poti gandi la practicarea unui sport, la cercuri literare, muzicale, de arta traditionala... sau poate mai simplu "simpati la scara blocului" unde se pot discuta si lucruri frumoase in funtie de cine cu cine se aduna ca sa discute. Indiferent de grup, de locul unde el se formeaza e alcatuit din membrii care se aseamana conform proverbului: cine se aseamana se aduna.

07.03.2007 14:41:24

Citat:

Cum?
Cum simti...esti liber sa te distrezi cum simti...daca nu stiai.
Cu cine?
Cu cine doresti...esti liber sa alegi...daca nu stiai.
Unde?
Unde doresti...esti liber sa cauti,sa simti sa alegi...daca nu stiai.
De ce?
Asta tu stabilesti pt ca esti liber...
Cu alte cuvinte Hristos nu-ti impune nimic...EL a spus ce a avut de spus, a facut ce a avut de facut...in aceasta situatie cine are ochi de vazut si urechi de auzit stie care sunt limitele, are reper si e liber sa se raporteze sau nu la el.

omulet 07.03.2007 15:06:10

Un parinte calugar (staret la o manastire) mi-a spus odata ca cel mai mare inamic al progresului duhovnicesc nu este pacatul, ci divertismentul, distractia! Avand in vedere ca traim intr-o "cultura" a divertismentului...

Dar l-am auzit glumind, eram acolo cand, la o remarca hazlie a unui ucenic de-al lui, s-a facut ca il stropeste cu apa, am si ras impreuna cu el...

Eu cred ca se referea la faptul ca distractia devine un idol... stim cu totii, vine vineri seara... "TREBUIE sa iesim"... e mai ceva ca mersul la Biserica duminica dimineata...

Dreapta socoteala...

calator 08.03.2007 22:29:20

termenul de distractie inseamna distras de la.... Adica insemna o activitate in care esti distras de la rutina zilnica, de la ceea ce esti concentrat...faci ceva palcut. Unii se distreaza facand shoping, altii dansand etc etc

Nimnei nu ti pune limite, acestea vin din interiorul tau in functie de starea ta si evolutia ta. Oamenii nu se pot distra in feluri care nu sunt potrivite cu starea lor. De ex o persoana cu un anumit nivel de induhovnicire nu o sa se distreze dansand din buric si nu pentru ca ii este interzis ci pentru ca n-ar distra in acest mod, nu ar simti placere.

Asa cum scrie si pompi fiecare avem prieteni asemnatori cu noi. Daca esti o persoana care frecventezi des biserica si toti prietenii tai sunt tineri crestini practicanti nici nu o sa ai foarte multe ocazii de distractii care sa incalce niste limite.

Atata timp cat te simti bine facand un lucru fa-l. In acelasi timp pastreaza apropierea de duhovnic si cat poti de Dumnezeu. O data cu anumite transformari va scadea si nevoia de a te distra in anumite moduri si nu luptand cu ispita ci de la sine. Pentru mine este dureros sa vad tineri crestini care si-ar dori sa faca anumite lucruri (de ex sa danseze etc) si nu o fac pentru ca lupta cu ispita. Daca nu o fac ca asa simt este ok dar daca e o lupta atunci e dureros (nu ma mira cum de unii dintre ei sunt chiar plini de rautate si de frustrare).

Ajungem sa facem toate pe jumatate. Ne rugam pe jumatate si traim tot la fel. Eu cand ma ditrez ma distrez si cand ma rog ma rog. De multe ori se intampla sa te rogi sau sa fii in biserica cu gandul la distractie si cand esti la distractie te lupti si te gandesti la rugaciune.

Am fost o data la o zi de nastere crestina. Se vorbea numai despre Dumnezeu, s-a ascultat muzica religioasa....bine ca era ceva de baut ca altfel ...A fost jalnic, patetic. Mi-a parut rau ca nu mi-am luat MP3-ul ....

probabil ca intelegem lucruri diferite prin distractie caci mi-ar fi imposibil sa ma distrez citind psalmi Mergand la biserica m-am mai distrat, chiar am ras de cateva ori din toata inima

erzbet 08.03.2007 22:43:22

Eu cred ca "distractia" este benefica, pentru ca te deconecteaza de la rutina zilnica, te ajuta sa lupti impotriva stresului. Acum depinde de fiecare modul in care se simte cel mai bine.
Unii pleaca intr-o excursie pe munte, unii frecventeaza diferite cluburi, unii freceventeaza biblioteci etc. Ideea este sa te deconectezi. Sa iti infranezi si aceasta dorinta de a te relaxa si a te simti bine mi se pare inuman.

dannsan 08.03.2007 22:50:57

Toti radem atunci cand mergem la Biserica! Urmariti lumea din jur! Si jur, ca veti rade (uneori) cu lacrimi.. de durere. Dar distractia.. este distractie! Poate fi aproape crestina ... atat timp cat e in limitele normalului. Daca ar fi sa ne tinem de regulile Bisericii.. nimeni nu ar trebui sa danseze. LUMEA spune altceva!

Dar!

Exista limite! Pentru orice! Limitele bunului simt! Sa nu le incalcam! pentru ca intram in alt domeniu! Derizoriu! Si fapte antisociale!
Dansul este bun. E o forma de manifestare a sentimentelor umane. E o forma de refulare! E o forma de manifestare! dar exista si exagerari: a se vedea formele de manifestare ale tineretului! (mai este cazul sa vorbim de droguri, prostitutie, -- ca de bautura si tigari.. nu mai e cazul!) (Ca sunt pretutindeni!)

calator 08.03.2007 23:33:28

Exista intrebari si cei care intreaba Uneori raspundem intrebarii dar fara a tine cont si de cel care intreaba.

Pentru ca intrebarea este pusa de un tanar crestin clar ca exagerari de genul droguri, prostitutie etc sunt excluse in sensul ca ocazia unui astfel de tanar de a ajunge in cercuri care practica asa ceva este redusa.

Un tanar crestin are mari sanse sa nu se distreze nu sa depaseasca limitele. Din dorinta de a urma o cale buna si corecta si de a fi cat mai buni crestini ajung sa puna astfel de intrebari, sa se gandeasca daca a merg la o petrecere si dansez e pacat, dar daca beau trei pahare de vin, dar daca ....

Tineretea trece si e o vreme in care va puteti simti minunat Distreactia este super...

calator 09.03.2007 07:51:03

Nu am o parere gresita Am insa mare incredere in ei! Un tannar crestin care se "abtine" este diferit de unul care pur si simplu "nu-i vine". Si prefer sa cred ca majoritatea sunt in cea de a doua categorie.

windorin 03.07.2009 13:06:26

Citat:

În prealabil postat de marlene (Post 3470)
Un adevarat crestin ar trebui sa se distreze ascultand cantari bisericesti, pricesne, muzica bizantina, citind rugaciuni,sau cantand psalmi. Unde? in biserica, acasa. Cu cine? Familia ar fi ideala pentru asa ceva.

Sincer, nu stiu ce sa zic despre aceasta.
Poate pentru astfel de puncte de vedere, ortodocsii sunt trecuti cu toii pe lista habotnicilor.

Personal, cred ca [COLOR=darkred]distractia este bucuria curata[/COLOR] de cele lasate de Dumnezeu ca ratiuni sadite in natura. Mergi la padure, stai descult, joci carti, table, volei, etc, faci un gratar (peste, etc) vorbesti, povestesti, bei ceva bun si cu masura, te intorci acasa si reintri in programul de serviciu, munca, studiu, etc.

Cred ca [COLOR=darkred]o cale de mijloc[/COLOR] nu anuleaza lucrurile curate din natura, ori dorintele omului ce nu impiedica credinta, nadejdea si dragostea de cele sfinte, de natura si de oameni.

anna21 03.07.2009 15:38:01

Citat:

În prealabil postat de T-Bone (Post 3402)

Cred ca cel mai bine este sa-ti asculti constiinta.
Evident, poti face orice, dar daca esti intr-adevar sincer cu tine, vei deslusi ce nu este bine.

Nu are rost sa ceri sfaturi, doar gandeste-te la ce faci.
De ex. eu imi insotesc prietenii in cluburi (nu am prieteni crestini), sa zic, dar nu ma simt bine.. nu-mi place nici muzica, nu ma pasioneaza nici discutiile batjocoritoare, nu beau etc..
Dar imi place sa merg la sala de fitness, de ex. Si ma simt mandra ca arat bine, ca am corp "tonifiat" etc.
La ce crezi ca am renuntat? La fitness.. am ajuns la concluzia ca este o adulare a sinelui,, deci mai nociva decat iesirea in club.
Fiecare simte cand ceva este gresit.. nu te lua dupa "liste".

dorinastoica14 03.07.2009 15:53:47

Să ne bucurăm de fiecare zi ca și cum ar fi ultima dar să nu uităm niciodată să facem doar cel plăcute lui Dumnezeu.
Creștinul nu este un om trist,nici singuratic ci este un om normal care pe toate le face dar cu dreptă socoteală.
Într-o rugăciune pentru cei care îți fac bine iată ce se spune:
"Dă-i Dumnezeul meu,toate plăcerile și toate bucuriile iertate muritorilor care păzesc poruncile tale și fac bine aproapelui

IonutS 03.07.2009 18:37:52

Pai si Iisus a participat la o nunta, dar nu a facut pe bufonu.

andreicozia 03.07.2009 20:18:16

...dar nici nota discordanta nu cred ca a facut ci a zimbit, s-a veselit, s-a bucurat pentru tinerii casatoriti, a mincat, a baut un pahar de vin, a vorbit cu oamenii, altfel ar fi fost perceput ca un ciudat si evitat...mai ales in vremurile de atunci.

STIM CU TOTII cit efort trebuie sa depui ca sa ai priza la oameni si sa le cistigi increderea. In primul rind trebuie sa ai o statura corespunzatoare, nu un sfrijit asa cum apare in unele reprezentari, iar statura avea daca este sa judecam dupa GIULGIUL din Torino.
Trebuie sa fi foarte bun ORATOR., altfel lumea se plictiseste si pleaca.

tigerAvalo9 03.07.2009 21:12:18

Sa se distreze omul dar sa nu uite de cele duhovnicesti,de rugaciune,de mers la Biserica.

tigerAvalo9 03.07.2009 21:13:14

Distractia neinsemand desfatare si destrabalare in public.

andreicozia 03.07.2009 21:24:26

Citat:

În prealabil postat de tigerAvalo9 (Post 150023)
Distractia neinsemand desfatare si destrabalare in public.

Nu a afirmat nimeni aici pe forumul nostru asa ceva.

Distractia mai inseamna sa iesi in lume, sa faci sport, sa inoti, sa faci scufundari sa cercetezi creatia lui Dumnezeu, sa vezi coralii, pestii cum inoata, sa stai in chez-longu-ri cu prietenii, etc, iar Duminica , dupa ce le-ai facut pe toate astea cind esti in concediu si te-ai rugat in fiecare zi, te duci la Biserica la Liturghie si te Impartasesti, ca sa sigilezi omul bun din tine care se bucura de viata si se distreaza.

andreicozia 03.07.2009 21:27:48

Nu cred nici o clipa ca Dumnezeu ne vrea posaci, ca niste momii.
Altfel ne-ar fi trimis nu pe pamint, unde gasim toata aceasta splendoare a creatiei ci undeva pe Uranus la frig si intuneric ca niste mortaciuni.

tigerAvalo9 03.07.2009 21:49:11

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 150027)
Nu a afirmat nimeni aici pe forumul nostru asa ceva.

Distractia mai inseamna sa iesi in lume, sa faci sport, sa inoti, sa faci scufundari sa cercetezi creatia lui Dumnezeu, sa vezi coralii, pestii cum inoata, sa stai in chez-longu-ri cu prietenii, etc, iar Duminica , dupa ce le-ai facut pe toate astea cind esti in concediu si te-ai rugat in fiecare zi, te duci la Biserica la Liturghie si te Impartasesti, ca sa sigilezi omul bun din tine care se bucura de viata si se distreaza.

Andrei,pentru unii distractia inseamna exact ce am zis eu.Din pacate.:20:

Traditie1 03.07.2009 22:44:35

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 150029)
Nu cred nici o clipa ca Dumnezeu ne vrea posaci, ca niste momii.
Altfel ne-ar fi trimis nu pe pamint, unde gasim toata aceasta splendoare a creatiei ci undeva pe Uranus la frig si intuneric ca niste mortaciuni.

Pai daca nu ar fi existat aceasta splendoare nu aveam de la ce sa ne înfrânam pentru dragostea Lui.

Fiecare traieste cum vrea, dar numai cine se straduieste sa-L iubeasca pe Dumnezeu renuntând la bucuriile de acum va deveni iubit al Sau.

mihailt 04.07.2009 00:35:34

Dom-le a zis oare Dumnezeu Iisus Hristos pe undeva ca natura ar fi rea?
Eu nu am auzit.
Ba dimpotriva ca Dumnezeul nostru Iisus Hristos se ruga peste tot si a zis ca nu conteaza unde te rogi atata vreme cat te rogi in Duh si in Adevar.
Nu ca ar fi avut nevoie de rugaciune ci ca sa ne arate noua ca peste tot se poate ruga omul.
Mai mult ca Sfantul Apostol Petre numind unele animale necurate Dumnezeu Iisus Hristos ii zice :
"15.Și iarăși, a doua oară, a fost glas către el: Cele ce Dumnezeu a curățit, tu să nu le numești spurcate."
Natura e toata creata de Dumnezeu.
Dumnezeu a facut muntii,dealurile,raurile,plantele,animalele cu foarte multe scopuri dar cel dintai de care se spune in Sfanta Scriptura e acela de podoaba.
Lui parintele Cleopa ii placea foarte mult sa asculte animalele si pasarile padurii,susurul paraielor,sa vada natura si nu cred ca asta il despartea de dragostea lui Dumnezeu.
Asa se poate merge foarte bine in parc se poate admira cerul ziua si noaptea si alte de astea.
Alt pustnic care iubea foarte mult natura a fost cuviosul Paisie Aghioritul si nu cred ca pe cuviosul Paisie il despartea cumva natura de dragostea lui Dumnezeu.
De Dumnezeu natura poate sa te apropie.
Ceea ce desparte pe om de Dumnezeu e pacatul nu materia.

Acum nu zice oare la Crez:
"Cred intr-unul Dumnezeu, Tatal atottiitorul facatorul cerului si al pamantului al tuturor celor vazute si nevazute
Si intr-unul Domn Iisus Hristos,Fiul lui Dumnezeu,unul nascut care din Tatal s-a nascut mai inainte de toti vecii.Lumina din lumina ,Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat,nascut nu facut cel de o fiinta cu Tatal prin care toate s-au facut.Care pentru noi oamenii si pentru a noastra mantuire s-a pogorat din ceruri si s-a intrupat de la Duhul Sfant si Maria fecioara si s-a facut om.Si s-a rastignit pentru noi in zilele lui Pontiu Pilat a patimit si s-a ingropat si a inviat a treia zi dupa scripturi.Si s-a inaltat la ceruri si sade de-a dreapta Tatalui si iarasi va sa vie cu slava sa judece vii si mortii a carui imparatie nu va avea sfarsit.
Si intru Duhul Sfant Domnul de viata facatorul care din Tatal purcede.Cel ce impreuna cu Tatal si cu Fiul este inchinat si slavit care a grait prin prooroci."

Oare Dumnezeu nu poate fi primit prin materie?
Pai atunci in Sfanta Impartasanie Dumnezeu e prezent sau nu ?
Da in uleiul de la Sfantul Maslu?
Da in apa de la Sfantul Botez?
Da in Sfanta Aghiasma?
Da in Sfanta Anafura?
De ce oare atunci mai sarutam moastele sfintilor?
De ce nu se poate atunci sa se faca Sfant Altar fara Sfinte Moaste de mucenici?

mihailt 04.07.2009 00:42:22

Sfantul Ioan Damaschinul zice la Dogmatica despre creatia celor vazute:
"altele pentru plăcere, cum sunt maimuțele, iar dintre păsări, mierlele și papagalii și cele asemenea. Dintre plante si ierburi, pamântul produce unele cu rod, altele pentru mâncare, altele mirositoare; florile sunt dăruite spre desfătarea noastră, spre exemplu: trandafirul si cele asemenea; altele pentru vindecarea bolilor."
Adica ascultand omul mierla se bucura vazand maimuta se bucura sufleteste la fel vazand papagalul la fel se bucura.
Parintele Paisie Olaru ca distractie avea o gradina de flori.
Oare gradina aceea de flori despartea pe parintele Paisie de Dumnezeu?

mihailt 04.07.2009 02:01:52

Dom-le acum omul s-a aflat pe Terra de la inceput cum arata Sfantul Vasile cel Mare si alti Sfinti Parinti si precum se poate vedea si la Facere inca de la inceput.
De altfel se arata si locul geografic al Raiului si se pomeneste de cele patru fluvii dintre care de doua stim si noi.
Sa se vada la Dogmatica Sfantului Ioan Damaschinul iarasi.
Acum se stie ca exista unele teorii care zic ca omul prin caderea ajuns pe Pamant.
Dar asta sunt ne-crestin ortodoxe.
Prin cadere omul a inceput sa aibe nevoie de mancare,apa,haine,adapost pentru a supravietui si totodata de legaturi trupesti spre a se inmulti.
Inainte de cadere omul nu era deloc gol ca era imbracat cu har.
Si s-ar fi inmultit omul fara impreunare.
Nu se vede oare ca ingerii lui Dumnezeu sunt fara numar?
Pai s-au inmultit ingerii prin impreunare?
Nu ca s-au inmultit fara impreunare.
Si nici nu sunt ingeri si ingerite ca ingerii sunt asexuati.

mihailt 04.07.2009 02:04:20

Salasul dracilor nu e Terra; parintele Cleopa zice ca salasul dracilor e spatiul interplanetar.
Acum nu stim care e salasul dracilor dar in mod sigur nu e Terra.

Traditie1 04.07.2009 07:24:17

Mihai, natura nu e rea dar ca sa dobândim dragostea trebuie sa renuntam la bucuriile acestei lumi.

daca ce spui nu e în acord cu Scriptura si Sfintii Parinti care spun ca trebuie sa ne înfrânam de la toate, atunci nu esti pedrumul corect.

heaven 04.07.2009 10:52:33

Consider ca distractia este ceva absolut necesar pentru fiecare,insa,cred ca ea ar trebui sa aduca ceva constructiv omului respectiv.
Una este sa citesti o carte,sa faci o excursie intr-un loc care iti bucura sufletul,sa socializezi cu niste oameni care iti ridica nivelul si de la care ai ce invata si alta este sa bei o bere la birt cu niste persoane care te trag in jos,sa te zbantui intr-o discoteca pe manele ori sa iti barfesti toate cunostintele la o cafea.
Daca prin distractie doar ne risipim aiurea,cred ca n-am facut mare treaba.

mihailt 04.07.2009 12:42:28

Mai frate Traditie da nu se intelege din ce am postat mai sus ca distractiile nepacatoase sunt bune dupa cum arata Sfintii Parinti si ca exemplu am dat de la Sfantul Ioan Damaschinul?
Mai apoi Sfantul Teofan zice interpretand cele despre vederea lui Dumnezeu ale Sfantului Simeon Noul Teolog ca daca crestinul merge la Sfintele Slujbe cu bucurie inseamna ca e bine;daca nu merge cu bucurie e o problema.
Oare Dumnezeu nu a aratat ca si Dansul si Sfintii Ingeri se bucura cand cineva ratacit se intoarce si se intristeaza cand cineva se pierde?
Dumnezeu nu a zis vorbind cu Sfantul prooroc Iona ca ii pare rau nu numai de oamenii din Ninive ci si de animale?

heaven 04.07.2009 13:29:48

Natura,cu tot ce reprezinta ea,este un dar divin lasat noua spre pastrare.

windorin 04.07.2009 15:53:24

Citat:

În prealabil postat de heaven (Post 150119)
Natura,cu tot ce reprezinta ea,este un dar divin lasat noua spre pastrare.

Adevarat. Natura, ca dar al lui Dumnezeu facut omului, este data acestuia din urma spre a se bucura de ea, spre a'L iubi si mai mult pe Creator si Daruitor, spre a o proteja, pastra si induhovnici.

[COLOR=darkred]In jurul sfintilor[/COLOR], natura se induhovnicea. Animalele se imblanzeau iar fortele salbaticite ale naturii se cuminteau. [COLOR=darkred]In jurul pacatosilor[/COLOR], nimic nu merge bine. Lucrurile se rup, animalele sunt rele, natura nu le ajuta.

LapetiteMoc 04.07.2009 17:49:36

semnele naturii

Citat:

În prealabil postat de windorin (Post 150141)
[COLOR=darkred]In jurul sfintilor[/COLOR], natura se induhovnicea. Animalele se imblanzeau iar fortele salbaticite ale naturii se cuminteau. [COLOR=darkred]In jurul pacatosilor[/COLOR], nimic nu merge bine. Lucrurile se rup, animalele sunt rele, natura nu le ajuta.

Ce frumos cititi in semnele naturii, ca un batran intelept din uitate vremuri "de doamne si domnite", vorba lui Sadoveanu.
Am observat, in special in cazul animalelor, ca devin agitate, neprietenoase in preajma unor persoane, iar in preajma altora - calme, linistite, cu chef de joaca.

Ora este GMT +3. Ora este acum 07:03:11.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.