![]() |
Dulcea Romanie
Va invit la o discutie despre Romania.
Spre deosebire de celelalte topicuri, aici vom vorbi NUMAI despre cele bune. Romania are partile ei bune, pe care le ignoram, gandindu-ne numai la probleme. Totusi ceva ne tine sa ramanem sau sa revenim in Romania. Care sunt acele lucruri? Sa incep eu. De cat ori revin in Romania gasesc aceeasi oameni inimosi, pe care ii stiu, si pe care nu-i gasesc in alta parte. Pentru mine este un motiv serios nu numai de a veni in vizita, ci chiar de a reveni definitiv in Romania. |
Sunt roman si aceasta este un motiv de mandrie.
Nu mi-as fi dorit sa ma nasc nicaieri in alta parte a lumii. Este cea mai minunata tara iar oamenii sunt calzi si primitori,iar limba noastra este dulce "ca un fagure de miere". Uneori mi-am dorit si eu sa plec dar nu a vrut Dumnezeu aceasta. Priviti ochii celor plecati din tara fratii mei !Veti decoperi in ei o tristete nesfârsita ! |
" Mult e dulce si frumoasa limba ce-o vorbim....! "
Sant tare " faloasa " ( cum zice banateanul ) ca m-am nascut in Romania !
Am lucrat la Oficiul Judetean de Turism Timisoara, am fost ghid, am vazut Rusia, Ungaria, Cehoslovacia, Iugoslavia, Bulgaria de nenumarate ori. Am avut privilegiul de-am insoti sotul detasat ca profesor la Casablanca in Maroc, unde am stat doi ani. Aveam de toate, copii erau cu noi, eu am fost la 32 de ani, 2 ani in pensie, nu lucram, aveam grija de copilasii mei, faceam piata, mancare si ne plimbam. Si totusi cand vorbeam 3 minute cu mama mea draga, nu puteam articula nici un sunet, ca ma podilea plansul. Am simtit ce inseamna dorul de casa, de cei dragi. Acesti 2 ani au fost foarte hotaratori pentru a ne decide daca pentru copii, ar fi meritat sa ne stabilim in alta parte. Poate, pentru copii ar fi fost mai bine, dar nu am rezistat sufleteste sa fiu departe de parinti.... Am vazut la intoarcere spre casa Spania, Italia, Luxembourg, Franta, Germania, Austria. Departe gandul de mine a ma lauda, insa ma bucur ca am reusit sa merg prin toate aceste tari, ca sa-mi dau seama, cat de fericita ma simt, aici, la mine acasa, unde vorbesc romaneste, unde pot sa ma plimb pe potecile muntilor si vailor minunate din orice parte a tarii, unde pot sa bat la usa neamurilor, prietenilor, la orice ora vreau, fara sa ma programez la telefon pentru a putea merge in vizita, unde pot trage apa la toaleta fara sa mi se atraga atentia ca apa e scumpa, unde chiar daca in aceste momente trecem prin aza zisa "criza mondiala" , nadajduiesc in ajutorul bunului Dumnezeu ca vom rezista si peste aceste nevointe dar sunt la mine acasa, alaturi de copii mei, de nepotii mei, de fratii mei, de prietenii mei cu care din pacate nu mai am timp sa ma intalnesc, fiindca timpul trece mai repede decat acum 50 de ani. Doamne ajuta! cu mult drag, icamilin |
Sa ne gandim ce e bun ACUM in Romania. Concentrandu-ne la ce e rau, la probleme, uitam de ce e bun.
Aveti vecini la usa carora puteti merge pentru a cere ajutor, un imprumut sau un sfat? In strainatate acest lucru nu e posibil. Vecinii nu se cunosc; unii nici nu se saluta intre ei. Poate nici nu vorbesc aceeasi limba, deci comunicarea este imposibila. Romanul isi deschide usor inima; isi spune necazul, dar si asculta la randul lui despre preoblemele altuia. Credeti ca peste tot e asa? Nici decum. |
[quote=Anca-Miha;114538]Va invit la o discutie despre Romania.
Spre deosebire de celelalte topicuri, aici vom vorbi NUMAI despre cele bune. Romania are partile ei bune, pe care le ignoram, gandindu-ne numai la probleme. Totusi ceva ne tine sa ramanem sau sa revenim in Romania. Care sunt acele lucruri? Sa incep eu. De cat ori revin in Romania gasesc aceeasi oameni inimosi, pe care ii stiu, si pe care nu-i gasesc in alta parte. Pentru mine este un motiv serios nu numai de a veni in vizita, ci chiar de a reveni definitiv in Romania.[/quote [SIZE=3][COLOR=blue]Tata mea[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=blue][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=blue]Frumoasă mi-e țara straveche[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=blue]Întinsă pe munți și pe vai,[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=blue]Cu fete cu flori la ureche[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=blue]Cu mândri și ageri flacăi.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=blue][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=blue]Frumoasă mi-e țara cea nouă[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=blue]Când râde cu râs tineresc,[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=blue]Cum râde gradina când plouă[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=blue]Si florile când infloresc![/COLOR][/SIZE] [SIZE=1][COLOR=black](de Otilia Cazimir)[/COLOR][/SIZE] [SIZE=1][COLOR=black][/COLOR][/SIZE] |
cred cu obiectivitate ca a fi român e cel mai norocos (din punct de vedere al apartenentei etnice) fiindca nici un alt popor nu mi se pare mai interesant ca istorie si cultura, nemaipunând la socoteala frumusetea tarii care de asemeni cred ca e primul loc.
De asemeni, cred ca românii sunt cei mai frumosi si sanatosi oameni din lume, ca sunt plini de viata, nu niste apatici ca strainii. |
Traditie, mi-ai amintit de o discutie, pe care am avut-o cu o daneza, care vizitase Romania:
frumos popor! Ma gandesc ca aceasta frumusete se datoreaza in primul rand insusirilor interioare ale generatiilor de dinainte. Dumnezeu rasplateste pana la a mia generatie. Sa vedem ce se va intampla cu frumusetea dupa anii comunismului si cei postcomunisti, adica anii generatiilor din care facem noi parte; oare la fel de frumosi vor fi oamenii si in generatiile care urmeaza? Cred ca cei 7 ani de acasa, adica educatia isi va spune si ea cuvantul. Am intalnit copii atat de deosebiti, seriosi, pusi pe invatatura. In ciuda reprosurilor aduse invatamantului, cine vrea sa invete, va invata. Romania este o adevarata pepiniera de cadre bine pregatite. |
Parca sunteti pe vremea comunistilor cand totul trebuia sa fie perfect, recolte manoase, cetateni sanatosi si satui, copii super inteligenti, si o tara de o frumusete de neegalat. :D
Chiar nu trebuie sa il imitati pe strut. :9: |
Foarte frumos topicu, e bine sa aveam o mandrie nationala, multe tari o au si nimeni nu le condamna asa ca nici noi nu trebuie sa ne rusinam, cat priveste felul in care privim lucrurile ,asta depinde de ochii fiecaruia cum sunt programati sa vada lumea (poate stiti parabola cu musca si albina) , Dumnezeu sa ajute la Renasterea spirituala a Romaniei prin Maica sa Biserica Ortodoxa , in rest sanatate si sa auzim numai de bine .
|
Citat:
Vezi că este un topic "România Încotro!" care abordeaza Romaânia din alt punct de vedere ! |
Citat:
Exista valori incontestabile in Romania, care nu tin de bani, ci de oameni, de felul lor de a fi. |
Citat:
Nu inteleg care e legatura cu banii. Ce vroiam eu sa spun este ca in felul in care o descrieti voi Romania pare sa fie ceva gen "sat al lui Potemkin. " Mai sanatoasa si mai fructuasa ar fi chemarea pentru o discutie echilibrata, cu lucruri bune si mai putin bune. |
Mda,eu am deschil topicul ROMANIA INCOTRO.Subiectul topicului era-este adevarat-partea neagra a Romaniei.ESTE CEL MAI BUN TOPIC.Si apropo,sunt cateva persoane nascute pt a fi critice la orice.Draga mea(sau dragul meu,dupa caz pt ca nu-mi dau seama)intra pe topicul meu si acolo vei avea o discutie echilibrata.lasa ca stam noi aici cu ceusismele noastre,bine?
|
Romania este o tara binecuvantata.sa fim mandrii.doamne ajuta
|
Citat:
Si daca noi in sufletul nostru asa vedem Romania, ce ai tu impotriva? Scrie cum o vezi tu, dar numai partile pozitive la acest topic. Dupa aceea vom putea imbina cele bune cu cele rele... |
Romania o tara binecuvantata de Dumnezeu ! Cum poate fi altfel, cand Ne-a dat din fiecare colt a lumii acesteia cate putin, munti , vai, campii, ape, mare , o flora si o fauna rar intalnita. Romania ar putea trai linistita din turism, dar Dumnezeu iti da, dar nu-ti baga in traista. Suntem binecuvantati prin daruirea Ortodoxiei , prin tot si toate cele legate in mod direct si indirect de ea.
|
Romania nu reprezinta numai peisajel, relieful, zacamintele, ci in primul rand oamenii care o populeaza. Ce putem spune de bine despre oamenii din Moldova, Oltenia, Transilvania, etc...
Ardelenii se cunosc de departe prin calmul lor. Moldovenii se disting prin bunatate si credinta. Dar credinta am gasit de fapt in toata tara... Si unde e credinta gasim toate virtutile. |
De atita dulcegarie mi se face greata! Unde mai pui ca am si diabet si n-am voie dulce!:21:
Pe de o parte se spune ca "de ce nu ne reintoarcem, de ce plecam din tara" ca apoi sa se cinte osanale tarii si poporului! Pai daca tara si poporul erau asa grozave nu mai pleca nimeni nicaieri. Ba mai mult trebuia armata puternica sa nu fim coplesiti de emigranti! Acum si eu imi apar tara de origine in fata strainilor dar ma gindesc ca intre noi este absurd sa o fac...fiecare de aici stie cum este de fapt in tara. Iar pentru cei care se tin crestini pe forumul asta "sa fie da, da!" Mie nu-mi iasa un episod din cap nicicum. Noaptea Ivierii acum citiva ani. Frig, zapada. Cind sa intre lumea in biserica o femeie lesina si cade in mocirla.. Oamenii o ocolesc, trec pe linga ea sa apuce in biserica sau mai in fata. Din toata multimea (citeva sute) doar 2-3 oameni ramin cu ea si cauta sa o reanimeze/suna la salvare... Desigur n-au mai putut intra in biserica arhiplina de...crestini. Asta-i poporul nostru roman ortodox ? Voi va simtiti mindrii de rivna lor de a participa la Inviere? Eu nu! |
Citat:
|
Citat:
Pe mine de exemplu ma ingretoseaza ordinea care se vede peste tot in Germania; ca o masinarie. Nu-mi pot explica de ce, dar asa simt. Dar cand vad saracia din unele parti ale Romaniei mi se inmoaie inima si simt ca imi curg lacrimi, caci daca romanii ar putea, ar face mai bine. Dar compara sufletul unui roman cu cel al unui neamt, austriac, danez, suedez, etc. Cata diferenta! Unul are inima, iar restul un organ care impinge sangele. ce-i drept neamtul este harnic! |
Citat:
|
Pt carcotasii de serviciu!oamenii mor pe strada,fara sa fie bagati in seama si in alte tari.mai terminati cu prostiile.ai diabet?sa te ajute Dumnezeu sa te faci bine.schimba topicul si gusta niste acreala,poate nu-ti creste glicemia
|
Citat:
Dorina; Jenica si altii la fel ca ele, da, sunt reprezentative si bravo lor. |
Citat:
|
Nu ma indoiam ca sunt vrednici a-ti fi prieteni. Noi aici vorbim despre Romania si oamenii care traiesc in Romania. Cei din afara nu mai au aceasta insusire, fiind rezidenti in alta parte. Poate odata vorbim si despre cei de peste hotare, despre avantajele si dezavantajele de a trai in strainatate, caci nici aici nu umbla cainii cu covrigi in coada.
|
Stiam ca romanii nu sunt uniti nicaieri in aceasta lume, dar nici macar intr-o comunitate atat de mica de pe acest forum?
Sa ti se para ca numai anumiti oameni de aici sunt buni dand si nume, mi se pare cel putin neelegant! Si cred ca asta este un mare defect al nostru al romanilor, ca ne credem buni, mai buni ca altii! Mandria este un mare pacat in fata Lui Dumnezeu! Toti suntem pacatosi si incercam sa fim mai buni! Dar atentie, sa nu cadem in extrema cealalta, sa ne vedem niste sfinti! Caci atunci sigur ne paste gheena! |
avem o tara f.f.f.frumoasa cu toate formele de relief ,pe care am avut ocazia sa o admir pe traseele pelerinajelor organizate de preoti ,cu autocare,avem o Romanie pitoreasca si spirituala ,cu multe manastiri situate in cele mai frumoase locuri ,avem o istorie presarata cu sfinti ,care au condus poporul ,precum Stefan cel Mare si C-TIN Brincoveanu,dar si de viteji precum MIHAI VITEAZUL ,Mircea cel Batrin ,exemple de urmat pt noi in aceste vremuri grele pe care le traim!Avem o vechime foarte mare ,cea mai mare vechime pe acest batrin continent ,asa cum o dovedesc si scrierile de la Turtucaia,avem o limba cu numerose nuante de exprimare ,asa cum spunea si par.Rafail Noica ,ce cunoaste si alte limbi si a trait in Anglia ,avind astfel posibilitatea sa faca o comparatie.Avem si o crsdinta care ne-a scos din multe necazuri de-a lungul timpului si a timpurilor .Sa multumim lui Dumnezeu pentru toate si sa-l rugam sa nu-si intoarca fata de la noi ,care am devenit f.f.pacatosi in frunte cu destui conducatori .incit ne intrebam Romania -incotro!?dar sa nu deznadajduim ci sa ne rugam si sa spunem printre alte rugaciuni si IMNUL MAICII DOMNULUI compus de un roman ieroschimonahul DANIIL de la man .Rarau ,imn definitivat in inchisoare ,dar oare mai are vreo tara un IMN inchinat MAICII DOMNULUI ??!!Se pare ca nu .Deci sa studiem site-ul www.rugul aprins.ro pentru a afla si mai multe.DUMEZEU SA AJTE ROMANIA!si sa ne ierte pe noi pacatosii.
|
Citat:
|
Da, Miruna, nu numai acum in Triod, ci in tot restul anului sa ne vedem de pacatele noastre.
Romanii au toate calitatile, dar nu sunt uniti. Poate ne spune cineva de ce este asa. Este o realitate. grupurile, "bisericutele", vizibile si pe forum, sunt facute dupa interese, insusiri, etc. nu stiu ce ar duce la unirea tuturor romanilor; poate o figura harismatica, menita sa ne adune in jurul ei; poate un pericol. Cine stie?!? Pe acest topic vorbim in general despre calitatile romanilor, nu evidentiem pe nimeni in special. Dar a fost buna interventia lui Cristian, caci astfel l-am vazut pe pagina lui personala, impreuna cu Mirela si cred ca si Stefan. Pe restul nu-i pot ghici. Eu nu prea umblu pe paginile personale decat rareori, asa ca acum. |
Citat:
|
Citat:
|
Eu cred cu adevarat ca Romania e cea mai frumoasa tara avem tot ce ne trebuie in special multa credinta,oameni buni iubitori,bogatia naturii o face si mai minunata!Eu zic daca esti roman e imposibil sa nu iti placa propria tara asa cum e buna rea e tara ta si stramosii nostri au luptat pana la moarte pt a ramane unita.Imi plac si alte tari dar ca a mea eu zic ca nu gasesc nicaieri nu cred ca as putea trai in alta tara,cine nu stie sa o pretuiasca inseamna ca nu e roman adevarat.
|
Va doresc o duminica linistita si fara de pacat!
Sa ne simtim uniti prin Sfanta Liturghie din duminica aceasta! Dumnezeule, fii milostiv mie, pacatosului. |
Sa te auda Dumnezeu, Miruna!
|
[quote=nastac_miruna;114696]Va doresc o duminica linistita si fara de pacat!
Sa ne simtim uniti prin Sfanta Liturghie din duminica aceasta! Frumoasa urare si daca e si din suflet, asa sa ne ajute Dumnezeu ! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
De exemplu am sa intru pe topicele unde se vorbeste despre avort. Nu am sa ma uit la miile de avorturi care se fac (care au decimat tara) ci ma voi mindrii cu Pro Vita! Nu o sa vorbesc de preotii care au un copil sau niciunul ci voi fi mindru de Pr. Tanase care are 300. O sa intru pe topicele unde se vorbeste de credinta ortodoxa. De ce strins uniti sintem noi in jurul bisericii. Acum nu conteaza ca sint biserici diferite (stilisti, nestilisti, ai Sf. Ilie , ai Noului Ierusalim, samd) si fiecare ii tine pe ceilalti de eretici, fiecare le gaseste celorlalti pacate de moarte eu o sa ma uit doar la BOR- Si am sa fac abstractie de faptul ca majoritatea considera conducerea BOR masonica. Sau ca ba un episcop ba altul o da in bara si ca unii ii considera sfinti in timp ce altii ii considera inselati. O sa ma uit in topicele despre mari duhovnici. Cit de strinsi sintem in jurul lor, cit de mult ii iubim, ii ascultam! Desigur fac abstractie de faptul ca BOR nu-i prea inghite, de faptul ca unii ii tin de legionari iar altii de senili principal este ca ei exista! O sa intru sa vad cit de ingaduitori sintem noi romanii cu restul confesiunilor. Cum ii ingaduim noi pe ceilalti romani catolici sau protestanti, cit de mult ii iubim noi ca doar in fiecare este Iisus. Cum ii indreptam noi pe ei cu duhul blindetii. Cum nu sintem noi de loc anti-semiti! O sa ma minunez de multa intelegere fata de islam (aici nu-i ironie) si cit de mult ii dispretuim noi pe ceilalti satanisti! Si pot continua la nesfirsit. Daca ma leaga ceva bun de Romania? Ma leaga multe de Romania; cunosc si oameni buni, cunosc sfinti din Romania, cunosc traitori, cunosc si romani OAMENI [COLOR=red]dar toate astea nu ma fac sa fiu orb[/COLOR]! Nu sintem nici pe departe poporul pe care ne inchipuim noi a fi! Iar caderea comunismului a umplut e drept bisericile dar cum spuneam le-a umplut calcind pe cel cazut in mocirla. Legea crestinismului nu-i insa DOAR "Sa iubesti pe Dumnezeul tau din tot sufletul.." ci si inca ceva la fel de important ca aceasta...... Probabil stim cu totii ce.... ca la teorie nu ne intrece cu adevarat nimeni! |
Inca odata,aceste fete le are intreg pamantul.nu numai in Romania.Aceasta este fata pamantului.prefer sta stau aici,decat sa vad 10 parade gay pe an si lideri de biserici homo.asa cum este ea,biserica din Romania inca mai are oameni demni.Spui de avorturi?sa nu uitam ca in multe tari acesta este LEGALIZAT!ca si homosexualitatea,consumul de droguri(chipurile,cele usoare),prostitutia etc.nu cosmetizam Romania.dar nu este inca,asa de cazuta moral ca dincolo.INCA.dar pana atunci,cred in ea
|
Prietene eu de aproape 20 de ani in strainataten-am vazut inca o parada gay si nici lideri de biserici homo. Cunosc doar doua persoane care se drogheaza aici in schimb cunosc mai multe in Romania.
De ce iti place sa te imbeti cu apa chioara. Decaderea este peste tot si aici si acolo. Aici a devenit normalitate pentru f. multi in timp ce in Romania cei care spun ca decaderea este anormala sint ceva mai putini. Te certi cu mine ca aici este legalizat un pacat, asta fiind mai grav decit un pacat nelegalizat? Crezi ca pe Dumnezeu il intereseaza daca a fost legal? |
Ora este GMT +3. Ora este acum 18:28:34. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.