![]() |
Psaltirea in versuri
Psalmul 1 Fericit barbatul care binele de rau alege / Si n-asculta niciodata sfatul celor fara de lege; / Fericit cel ce pe drumul pacatosilor, un pas / N-a facut si niciodata n-are pe-acel drum popas... / Ci , pe caile luminii, al lui suflet sta mereu, / Adâncind mereu cu mintea Legile lui Dumnezeu; / Că acela e ca pomul cel sadit lânga izvoare, / Adapat de ape limpezi, mângâiat mereu de soare, / Ale cărui ramuri pline isi dau roadele la vreme, / Iar frunzisu-i niciodata de-a fi veșted nu se teme... / Dar nelegiuitii lumii n-au asemeni har, ci sunt / Todeauna, cum e pleava ce se spulbera la vant ! / Drept aceea,-când veni-va Judecata cea din urma, / Nu va sta cu dreptii- alaturi pacatoasa lumii turma, / Ci, pe drumuri osebite, apuca-vor pe alt vad ; / Dreptii, mostenindu-si raiul,- păcătosii, negrul iad ! / Caci stiuta este calea dreptior, lui Dumnezeu / Si pierzarea soarbe drumul păcătosilor mereu !...
|
Versuri din psaltire
"Piară cei ce vor izbândă,prin bârfire și minciună Care cred că lacăt gurii n-are cine să le pună Până când uita-vei Doamne,pe-al tău rob în trista-i viață Până când îți vei întoarce de la mine a Ta față?" [COLOR=darkred]"Înlțate-voi,o Doamne că m-ai ridicat sub stele[/COLOR] [COLOR=darkred]Și n-ai bucurat vrăjmașii de înfrângerile mele,[/COLOR] [COLOR=darkred]Doamne,din adâncul lumii am srigat la tine-n cor[/COLOR] [COLOR=darkred]Și m-ai vindecat stăpâne,dându-mi câte-a fost să-ți cer."[/COLOR] [COLOR=#8b0000][/COLOR] [COLOR=black]"Depărta-ți-vă de mine voi toți făcători de rele,[/COLOR] [COLOR=black]Fiindcă Domnul auzi-ta glasul plângerilor mele[/COLOR] [COLOR=black]Auzitu-ne-a suspinul tânguirea de cuvinte[/COLOR] [COLOR=black]Și-a primit prea Milostivul,rugăciunea mea fierbinte.[/COLOR] [COLOR=black]Tremure acum vrăjmașii când aude-mă prea Sfântul,[/COLOR] [COLOR=black]Si-ntr-o clipă ei să fie pleava,pleava care-o bate vântul."[/COLOR] [COLOR=darkred]"Pune capăt răutății păcătoșilor odată[/COLOR] [COLOR=darkred]Și-ntărește pe cel care crede în marea Ta răsplată!"[/COLOR] |
Psalmul 2 ( Un psalm a lui David )
Pentru ce, de-atâta zbucium isi fac neamurile parte / Si popoarele-ndârjite, planuri multe si desarte ? / Pentru ce-imparatii lumii si-ai lor cap țin mereu, / Despre Domnul si-impotriva Unsului lui Dumnezeu ? / "Sa le rupem legatura, - zic acestia in cor, - / Și sa ne scapam odata neamul de la jugul lor" ! / Cel ce locuieste-n ceruri, râde insa de misei / Și -auzind ce pun la cale, -Domnu-si bate joc de ei. / Apoi le graieste Domnul, in mânia Lui cea sfânta / Si cu-a Lui urgie mare, toata gloata o-nspaimânta : / "Eu din slava Mea trimis-am Imparat, jos pe pamânt, / Sa se-nchine Lui Sionul , muntele Meu pururi sfânt !" / Trâmbita-voi deci porunca Domnului, care, de sus, / M-a strigat, mi-a dat toiagul pastoriei si mi-a spus: / "Tu esti Fiul Meu ! Eu ,Tatăl, Iti voi fi-n tot locul scut; / Pentru mântuirea lumii, Fiule, azi Te-am nascut ! / Cere dara de la Mine, si-ti voi da, pentru vecie, / Neamurile de pe lume, mostenirea Ta sa fie ! / Cere de la Mine, Tatăl , ca-ti voi auzi cuvantul / Si-n de-a pururi stăpânire, dărui-Ti tot pământul ! / Cu toiag de fier vei paste toate gloatele sub cer, / Le-oi zdrobi ca pe ulcele, cu toiagul Tău de fier ! " / Prindeti dar intelepciune, impărati, pe fata lumii / Si luati invatatura, voi , judecatori ai lumii ! / Domnului slujiti cu frica, de-L voiti pe Domnul-stânca ! / Bucurati-va -nainte-I, cu smerenie adâncă ! / Prindeti dar invatatura, pâna nu va prinde somnul, / Pentru ca-n mânia-I crunta, sa nu va loveasca Domnul / Si pe scara de-ntuneric sa cadeti din treapta-n treapta, / Ratacindu-va de-a pururi de pe calea Lui cea dreapta ! / Caci mania-I vine iute ! Ea dă geamătul si plânsul ! / Fericiti cei ce nadejdea nu si -o pun deât in Dânsul !
|
[COLOR=black]"Inima lor e pustie de simțiri plăcute Ție.[/COLOR] [COLOR=black]Ei se strâng mereu în juru-mi Dumnezeule Preasfânt[/COLOR] [COLOR=black]Și pe mine și-au pus ochii să mă plece la pământ.[/COLOR] [COLOR=black]Umblă răii după mine ca și lupii după pradă[/COLOR] [COLOR=black]Și mereu ei stau la pândă,sfâșiat vor să mă vadă.[/COLOR] [COLOR=black]Scoală Doamne-n a lor cale și doboară-i la un loc[/COLOR] [COLOR=black]De cei răi mă izbăvește cu-a Ta sabie de foc."[/COLOR] [COLOR=sienna]"Scoală Doamne cu mânia-ti dacă tu dreptate-mi vrei[/COLOR] [COLOR=sienna]Stăvilește năvălirea neprietenilor mei!"[/COLOR] [COLOR=sienna][/COLOR] |
Psalmul 3 ( Un psalm a lui David )
Doamne, multi imi sunt vrajmasii ! ...Ei sunt multi fara masura / Si asupra mea se scoala, cu netarmurita ura ! ... / Fara suflet, ei intr-una striga sufletului meu: / Mantuire pentru tine, n-are sfântul Dumnezeu ! / Dar Tu, Doamne, mi-esti de-a pururi sprijin viu pe-al vietii munte ; / Tu esti slava care-nalta sus intr-una biata-mi frunte ! / Cu-al meu glas, eu catre Domnul, am strigat de pe pamânt / Si mi-a auzit strigarea sus in muntele Lui sfânt ! De aceea, fara grija, m-am culcat si-am dormit greu, /
Fiindca Domnul, zi si noapte, e apărătorul meu ! / Nu m-oi teme niciodata, deci, de multele popoare / Care vin de pretutindeni, chibzuind sa ma omoare... / Si pe mine, de urgie, mântuieste-mă -mereu, / Că tu palmuiesti obrajii celor rai fara masura / Si puterea Ta cea mare, le zdrobeste dintii-n gura ! / De la Tine, Doamne, vine mântuire si-ndurare, - / Da poporului Tau pururi a Ta binecuvantare ! |
Psalmul 4 ( Un psalm al lui David )
Catre Tine când strig, Doamne, ridicând privirea-n stele,- / Tu auzi-ma, din slava-Ți, Soarele dreptatii mele ! / Tu ajută-ma cu mila-Ti, intunericul sa sparg / Si, din marea mea strâmtoare, Doamne, scoate-ma la larg ! / Fiîi oamenilor lumii,-voi, a vânturilor pleavă, - / Pana când, cu rautate, defăima-veti a mea slava? / Pana când, desertăciunea veti iubi intotdeauna, / Ocoli-veti adevarul si veti căuta minciuna ? / Când cu ochii plini de lacrimi, glasul meu ridic spre Domnul, / Dumnezeu, din slava-I nalta, imi aude iute plânsul ! / Când ma rog, cerându-I mila , El asculta a mea ruga / Si-nțelege ca eu pururi ii sunt credincioasă sluga ! / Tremurati de-a Lui mânie, si nu mai urmati păcatul ! / Spuneti inimilor greșul, când la somn va cheamă patul ! / Si-n voi tacă-acele patimi ce vor iute sa va poarte / Sufletul in cea mai neagra si pe vesnicie moarte ! / Jertfe mari jertfiti dreptatii, pâna nu va prinde somnul / Si nădejea voastra toata puneti-o numai in Domnul / Multi ziceau , cu indoiala, afundându-se -n păcate ; / Cine oare poate noua fericirea să ne-arate ? / Dar atunci, stralumintata, peste-a omenirii vale, / Tu ai coborât privirea si lumina fetii Tale ! / Si de mila Ta, Stapâne, mi-ai dat cel mai mare semn, / Când belsug ai dat la altii : grâu, si vin si untdelemn ! / Drept aceea, eu in pace, las sa ma cuprinda somnul, - / Că nadejdea mea cea mare, nu mi-o pun decât in Domnul !
|
Psalmul 5 ( Un psalm a lui David )
Doamne-asculta-a mele graiuri și-ntelege, Doamne sfinte, / Geamătul ce-nalț spre Tine si suspinul meu fierbinte ! / La rugarea-mi ia aminte, Doamne si-Imparatul meu, / Că smerita rugaciune catre Tine indrept eu ! / Glasul meu Tu auzi-vei, Doamne sfinte, dimineata : / Inaintea Ta eu sta-voi si-astepta-voi toată viata ! / Că Tu nu esti Dumnezeul cărui făr -de-legea-i place,- / Si vicleanul, lânga Tine, adăpost nu-si poate face... / Cei trufasi n-or avea parte : ochii Tai preasfinti sa-nsele, / Fiindca Tu urăsti de-a pururi pe toti cei care fac rele... / Piara , Doamne, mincinosii, ucigasii, toti viclenii : / Iadul sa le fie vatra, sa-i inghita focul Ghenii ! / Iara eu, prin marea-Ti milă, voi intra-n lacasu-Ti sfânt, / Ma voi inchina cu frica in biserica Ta , frânt ! / Pașii mi-i calauzeste-n căile dreptatii Tale / Si , - vrajmasilor in ciuda, -netezeste-mi a Ta cale ! / Caci, in gura lor, Stăpâne, adevar nu-i niciodată ; / Inima lor totdeauna e capcană-ntunecată ; / A lor limbă, lingusire are-n fiece cuvant / Si gâtlejul lor inr-una este un deschis mormânt ! / Osândeste , Doamne sfinte, păcătoasa lor grămadă ! / Cu nebunele lor gânduri, pe vecie fa-i sa cada ! / Prabuseste-i in multimea de păcate fara număr, / Că s-au razvratit Stapâne, si -mpotriva Ta pun umăr ! / Se vor veseli atuncea toti cei ce se-ncred Tine / Si, cât veacurile toate, bucuria lor va tine ! / Lăuda- se- vor cu Tine, cât vor viețuî pe lume, / Toți acei care iubire poarta sfântului Tău nume / Că Tu, binecuvântare, celui drept ii dai sub cer / Si- L inconjuri cu iubirea-Ti, ca-ntr-o platoșă de fier !
|
Psalmul 6 ( Un psalm al lui David )
Nu ma bate, Doamne Sfinte, in mânia Ta cea mare, / In urgia Ta, Parinte, nu-mi aduce azi mustrare ! / Mila ai de mine, Doamne, vindeca a mele oase, / Care tremura acuma, slabe si neputincioase ! / Sufletul in mine, Doamne, tulburat e astazi foarte. . . / Tu, cu mila Ta, Stapâne, până când vei sta departe ? / Doamne-ntoarce-Te la mine, - mila Ta sa ma incapa ; / Pentru mila Ta, de moarte sufletul meu azi il scapa. / Căci de Tine amintire nu mai e-ntr-al mortii vad : / Cine poate sa-Ti aduca, Doamne, laude in iad ? / Istovit sunt de suspine. . .Noptile, mereu imi scald / Asternutul si-ntreg patul, Doamne Sfinte, cu plâns cald ! / Peste ochi-mi au pus ceața intristare si necazul, / Iar vrajmasii-mi fară număr, mi-au imătrânit obrazul ! / Depărtati-va de mine toti, voi făcători de rele, / Fiindca Domnul auzit-a glasul plângerilor mele ! / Auzitu-mi-a suspinul, tânguirea de cuvinte / Si-a primit, Prea milostivul, rugaciunea mea fierbinte ! / Tremure acum vrajmașii, când aude-ma Preasfântul / Si-ntr-o clipa ei sa fie pleava care-o sufla vântul !
|
legea iubirii - psaltire ortodoxa in versuri (varianta audio - prof.E.Alexandrescu)
Dupa cum am aflat din cuvintele introductive,Legea Iubirii este o psaltire ortodoxa,originala,romaneasca,care zideste in suflet credinta cea adevarata,nadejdea in Dumnezeu,iubirea fata de Prea Sfanta Treime,fata de Maica Preacurata,fata de toti sfintii.
Este alcatuita din 7 cicluri care urmaresc aceasta traire launtrica a versetelor Sfintei Evanghelii si corespund cu cele 7 laude: - cheia lui David; - cartea lui Emanuel; - intampinarea Domnului; - curcubeul slavei; - aleluia; - cununile sfintilor; - doinele dorului. * Cheia lui David - sta sub semnul duhului intelepciunii care aduce samanta iubirii lui Dumnezeu in sufletul cititorilor (ascultatorilor); - este alcatuita din psalmii iubirii care pregatesc sufletul sa inteleaga si sa traiasca dragostea fata de Dumnezeu. aici este adresa site-ului : http://www.resurse-ortodoxe.ro/carti...legea-iubirii/ |
Lamurire !
Voi continua postarea Psalmilor in versuri , dar din lipsă de timp , am intrerup pentru moment. Va rog sa-mi permiteti să va reproduc puțin din cuvântul de introducere al autorului acestei minunate editii , ce a fost editată in conditii grafice de excepție :" Incurajat de către Inalt Preasfințitul Patriarh Dr. Miron Cristea si de domnul C. I. Băicoianu, - Președintel Eforiei Bisericii Ortodoxe Romane, am pus in versuri < Psaltirea > impăratului și Proorocului David, chibzuind ca, sub această formă , minunatii psalmi vor ajunge mai repede la inima poporului, pentru ca astfel el să găsească drumul cel adevărat pe care să meargă in Legea lui Dumnezeu.
Insuflețirea și râvna cu care am trudit la stihuirea "Psaltirei", au fost adânci ; totuși , poate că n-aș fi ajuns la bun sfârșit , dacă sufletele mari și intelegătoare nu mi-ar fi dat sprijin ". ( Vasile Militaru ) |
Psalmul 7 ( Un psalm al lui David )
Dumnezeul meu, la Tine mi-e nădejdea de temei : / Izbăvește-mă pe mine de prigonitorii mei. / Pentru ca să nu mă rupă ca un leu ingrozitor, / Nesărindu-mi, să mă scape, nimenea intr-ajutor. / Dumnezeule Preasfinte, de făcut-am fapte rele, / Dacă e vreo nedreptate astăzi in mâinile mele ; / De-am plătit cu rău pe-acela ce-mi dorea al păcii har, / Dac-am jefuit pe cel ce pizmuitu-m-a-n zadar, / Prigonească-mă vrăjmașul, - sufletul sa-mi prinda-n mână ; / Calce viața-mi in picioare, svârlă-mi slava in țărână ! / Scoală, Doamne, cu mânia-Ți, dacă Tu dreptate-mi vrei ; / Stăvilește năvălirea neprietenilor mei ! / Scoală-Te și-ntinde-mi dreapta-Ți, Milostivul nostru Tată ! / Dă-mi de grabă ajutoru-Ți ! Poruncește judecată ! / Adunare de popoare imprejurul Tău să vină / Și deasupsa să Te -nalțe sus in slava Ta senină ! / Domnul judeca-va lumea : Doamne sfinte, mă rog Ție : / Judecă-mă, după dreptu-mi si-a mea nevinovăție ! / Pune capăt răutății păcătoșilor , odată, / Și-ntărește pe cel care crede-n marea Ta răsplată ! / Eu in Tine, cred fierbinte, și la Tine-mi plec genunchii, / Dumnezeule Preasfinte, Cel care ne-cerci rărunchii ! / Ajutorul meu e Domnul, Ce ce-n casa Lui m-așteaptă / Și aduce mântuire celor cu inimă dreaptă / Domnul e judecătorul răbdător, e drept și tare / Și pe rătăciți ii cheamă in tot ceasul la-ndreptare ! / Dacă ei nu s-or intoarce - sabia și-ascute Tatăl, / Și-ncordăndu-l cu putere, să lovească, arcu-Și- gată-l ! / Il indreaptă -apoi spre gloata păcătoasa de sub soare / Și trimite-n ei, din slavă, mii săgeți ucigătoare ! / Iată că nelegiuitul poartă-n gura lui minciuna / Răutate are-n suflet și nedrept e-ntodeauna ! / El o groapă adâncește, pe când ura-n pieptu-i zace, / Dar pe urmă, cade insuși el in groapa care-o face ! / Dar a lui nelegiuire, - ca o sâncă de pe munte, - / S-o rostogoli să cadă pe netrebnica lui frunte ! / Eu voi lăuda pe Domnul și dreptatea Lui, in psalt. . . / Și voi proslăvi de-a pururi numele Celui Preainalt !
|
Psalmul 8 ( Un psalm a lui David )
Milostivul nostru Tată, Dumnezeule Preasfânt, / Minunat e al Tău nume peste tot acest pământ ! / Strălucirea slavei Tale, - peste alte slăvi ce pier, - / Se inalță , orbitoare, până mai presus de cer ! / Pruncii de la sânul mamii, laude-Ți aduc in cor, - / Ca să amuțească răii și-al vrajmașilor sobor. . . / Privind cerurile 'nalte, toate stelele și luna / Ce le-ai făurit de-asupra lumii, pentru totdeauna, / Eu mă-ntreb : ce este omul, să-Ți aduci de el aminte / Și-al său fiu, ca, din inaltu-Ți, Tu să-l cercetezi, Părinte ? / Cu puțin mai jos de ingeri, - sub a cerului genună - / Lui, din slavă și din cinste, impletitu- I -ai cunună ! / L-ai făcut stăpân pe toate lucrurile-Ți de sub soare ; / Toate, deci, prin a Ta vrere, stau sub ale lui picioare ; / Oile, precum și boii, ale câmpului jivine, / Păsările care zboară-n largul zorilor senine ; / Peștii din adâncul apei și tot ceea ce străbate / Largul mărilor albastre, mărilor adânci și late . . . / Milostivul nostru Tată, Dumnezeule Preasfânt, / Minunat e al Tău nume, peste tot acest pământ !
|
Psalmul 9
Din inima mea toata , Doamne , Te slavesc pe-a vietii cale / Si voi povesti de-a pururi toate lucrurile Tale! / Veseli-ma-voi si foarte ma voi bucura de Tine ; / Numele Tau , Preaanalte ,voi canta cat ma vei tine! / Ca vrajmasii mei de moarte , au fost franti in a lor cale ; / Au cazut ei si pierit-au dinaintea fetei Tale! / Ca a-i pea Tau scaun , Dreptule vsi Prea-ndurate , / Neamurile Tu certata-ai si-a pierit cel far de lege ; / Numele i-ai stins de-a pururi , ca sa nu se mai inchege ! / N-a avut vrajmasul sabii , vatra lui e sfaramata ; / Pomenirea lui pierit-a cu salasul lui odata ! / Dumnezeu ramane-n veacuri si-avand neamuri sa mai bata , / Si-a gatit , Straluminatul ,scaunul de judecata ! / Ca El judeca-va lumea , cu dreptatea Lui cea dreapta , / Dupa pravila Lui sfanta fara seaman de-nteleapta ! / Si-astfel , El este limanul impliatului ce plange / Si cetatea de scapare , celui ce-n dureri se frange / Doar in Tine-si pun nadejdea cei ce stiu de sfantu-ti nume , / Ca Tu nu parasesti , Doamne , pe-ai Tai robi cati ai in lume ! / Cantati Celui ce salasul in Sion si-a pus sub soare : / Alui fapte minunate , spuneti-le-ntre popoare ! / Fiindca El , razbunatorul sangenovat , / Tine minte si nu uita pe cel care L-a strigat ! / Miluieste-ma , Tu , Doamne , Cel ce-n moarte nu-mi duci pasii , / Ci vezi toata umilinta ce-mi aduc mereu vrajmasii ! / Sa strig laudele Tale , celora ce nu sunt morti / Si-i aduna , intru slva-TI , a Sionului Tau porti ! ( VA CONTINUA )
|
- continuare-
Citat:
|
Psalmul 10
Eu nadajduiesc in Domnul ! De ce dara voi , mereu , / Fara nici o socotinta , ziceti sufletului meu : / "Fugi in muntii tai degraba , ca o pasare usoara " ! / O'are'n munte sau in Domnul sufletul meu n-o sa moara ? / Drept e ca necredinciosii , arcurile si-au intins , / Pentru ca nevinovatul , sub sageti sa cada-n vins , / Dar cand toate-s rasturnate , ce-ar putea sa faca dreptul ? / Si de viforul sagetii, cum sa-si mai fereasca pieptul ? / Dar deasupra tuturora , este Dumnezeu in cer : / Ochiul Lui e peste toate , si scapare , Lui ii cer ! / Insusi Domnul cerceteaza pe cel bun si pe cel rau , / Dar pe cel rau il ureste si-i sfarama duhul Sau ! / Rau de flacari si pucioasa , foc si vant dogoritor ,- / Iata soarta ce au raii , iata cupa soartei lor ! / Fiindca drept e-n ceruri Domnul , El dreptatea doar imparte / Si cei drepti , sa-I vada fata , vor avea de-a pururi parte !
|
Psalmul 11
Dumnezeul meu din slava , in genunchi te rog supus : / Mantuieste-ma pe mine , ca cei cuviosi s-au dus ; / Omenirea toata,- cum e-n razmerita un viespar, - / Adevarul il graieste tot mai greu si tot mai rar , / Fiecare ins aproape , cata-aproapelui sa-ib spuna , / Cu viclenele lui buze , la tot pasul , o minciuna ! / Amuteasca , Doamne , limba cea vicleana , fara oase , / A trufasilor si-a celor care au buze mincinoase , / Piara cei ce vor izbanda , prin barfire si minciuna , / Care cred ca , lacat gurii n-are cine sa le puna ! / " Ma voi ridica acuma , - zice Dumnezeu Preasfantul , - / Pentru lacrimile celor care-n zdrente si-au vesmantul ; / Pentru-adancile suspine ale celor cu trai prost , / Iar pe obiditii lumii pune-voi la adapost ! " / Si-ale Domnului cuvinte sunt curate : ele sunt / Ca argintul ce s-alege , prin topire , de pamant ! / Iar Tu ,Doamne ,le vei tine : peste ele sa nu treci / Si de neamul fara lege, sa ne ocrotesti in veci ! / Caci atunci cand se ridica oameni de nimica sus , - / Cel netrebnic e stapanul , iar cel bun , e rob supus !
|
Psalmul 12
Pana canduita-vei , Doamne , pe-al tau rob , in trista-i viata ? / Pana cand iti vei intoarce de la mine a Ta fata ? / Pana cand , in al meu suflet vei ingdureri / Si in inima-mi obida , zi si noapte , azi ca ieri ? / Uita-Te si spune-mi ,Doamne , Dumnezeul meu prea sfant ! / Lumineaza-mi ochii grabnic , ca sa n-adorm de mormant ! / Ca sa nu zica vrajmasul : " Biciuitu-l-am ! ", si nici / Sa se bucure dusmanul ca ma clatin de-al sau bici ! / Caci in Tine mi-e nadejdea si in bunatatea-Ti sfanta ; / De-a Ta mantuire , Doamne , inima in mine canta : / Pentru ca mi-ai facut bine,-Domnului canta-voi Psalt : / "Binecuvantat sa fie numele Celui Preainalt !"
|
Psalmul 13
Zis-a cel nebun , in sine :" Nu e nici un Dumnezeu ! " / Oamenii , prin a lor fapte , cad mereu mai jos, mereu ! / Intre ei nu e nici unul care binele sa faca , / Nu-i nici unul plin de mila , ca lui Dumnezeu sa-I placa ! / Dumnezeu din cer priveste pe pamant, mereu,mereu , / Ca sa vada daca vreunul cauta pe Dumnezeu ! / O, dar iata ca pacatul pe pamant e-o larga balta / Si-n ea , plini de stricaciune , toti inoata laolalta ; / Nu-i nici unul intre dansii poleit de-al milei har ; / Binele ca sa-l mai faca,-unul nu mai e macar ! / Oare mintea si-au pierdut-o , in nelegiuire adanca , / Cei ce azi, ca pe o paine pe poporul Meu mananca ? / In a lor fara de lege, nu mai au ei nici o teama ? / Si pe Dumnezeu din ceruri , sa-i indrepte , sa-i indrepte nu-L mai cheama ? / Atunci ei au sa-ngenunche , tremurand de spaima-adanca , / Intre dreptii Lui , cand Domnul rasari-va ca o stanca ! / Cel sarac , in Domnul crede ! Voi ati ras insa de el: / "Cine da-va mantuire , din Sion , lui Israel ? " / Dar cand Domnul va intoarce din robie-al Sau popor ,- / Iacov si tot Israilul , vor slavi pe Domnu-n cor !
|
Psalmul 14
Doamne, - dintre muritorii cati traiesc pe-acest pamant , / Cine va putea s-ajunga sus in muntele Tau sfant ? / Cel neprihanit ca floarea ce-o da primavara marul , / Care drept e si graieste , din adancu-i , adevarul ! / Cel ce-n clevetire , limba-i nu si-a revarsat veninul ; / Rau aproapelui nu face si nu-si vrea barfit vecinul ! / Cela-ce dispretuieste pe cei hulitori , mereu / Si-are dragi numai pe-aceia ce se tem de Dumnezeu , / Iar cand face juruinta catre vreun vecin al sau , / Chiar in paguba de-i este , lui nicicand nu-i pare rau ! / Cel ce-n camata argintul niciodata nu si-a dat / Si nici daruri, ca s-apese pe cel drept, el n-a luat ! / Cel care va merge astfel pe-ale vietii lui poteci , - / Ca si muntele de piatra, neclintit va fi in veci !
|
Psalmul 15
Apara-ma , Doamne Sfinte ! Sufletul meu Ti--se-inchina / Ca la Tine mi-i nadejdea ! Tu-mi-esti scut si-mi esti lumina ! / Zis-am : " Tu-mi esti Dumnezeul ce-n tot pasul mi-Te-arati , / Si nu-Ti trebuie , Stapane , ale mele bunatati ! " / Catre Sfintii din pamantu-Ti , catre cei ce fug de rele , / Zboara pururi , Doamne Sfinte , toate gandurile mele ! / Idolii tot cresc la numar si pe ei punand temei , / Ratacitii , al lor suflet il dau altor dumnezei , / Insa eu nu le voi duce nici o jertfa pe-asta lume / Si nici buzele-mi vreodata pomeni-vor a lor nume ! / Mostenirea mea si cupa mi-este numai Dumnezeu : / Doamne , Tu pazesti de-a pururi mostenirea ce am eu ! / Loc frumos de desfatare-i mostenirea mea intreaga / Si mai mult ca insi-si ochii , mostenirea mea mie draga ! / Binecuvantat fii , Doamne , Povatuitorul meu ! / Inima mea pan-si noaptea lauda pe Dumnezeu ! / Eu pe Domnul vad de-a pururi inaintea mea mergand , / Si , cat El imi va sta-n dreapta , nu m-oi clatina nicicand ! / Drept aceea , al meu suflet si-a mea inima tot canta , / Iara trpu-mi odihneste pururea sub paza-Ti sfanta ! / Ca Tu nu vei lasa , Doamne , sufletu-mi in iad sa cada , / Nici putreziciunea vietii , cuviosul tau s-o vada , / Ci cararile-nsorite arata-mi-le-vei mie , / Iar al fetii Tale soare , m-o scalda in veselie ! / Si la dreapta-Ti , cu de-a pururi frumuseti de rai in laturi , - / Sufletul , pe vesnicie , Doamne sfinte , sa mi-l saturi !
|
Foarte frumos! La inceput eram nedumerita, dar am inteles ca este o prelucrare a Psaltirii . Multumim.
|
Psalmul 14
1. Doamne, cine va locui în locașul Tău și cine se va sălășlui în muntele cel sfânt al Tău? 2. Cel ce umblă fără prihană și face dreptate, cel ce are adevărul în inima sa, 3. Cel ce n-a viclenit cu limba, nici n-a făcut rău împotriva vecinului său și ocară n-a rostit împotriva aproapelui său. 4. Defăimat să fie înaintea Lui "el ce viclenește, iar pe cei ce se tem de Domnul îi slăvește; cel ce se jură aproapelui său și nu se leapădă, 5. Argintul său nu l-a dat cu camătă și daruri împotriva celor nevinovați n-a luat. Cel ce face acestea nu se va clătina în veac. |
Vasile Militaru- Psalmi
Multumesc celui (celei) care trimite acesti psalmi minunati. De mult timp caut psalmul 103. Va rog din suflet sa-l postati sau sa mi-l trimiteti prin email (fr_iulian@yahoo.com). Multumesc frumos si Bunul Dumnezeu sa va inmulteasca darul de a bucura pe altii. Doamne ajuta!
|
Psalmul 103
Din paraginile tale , / Scoala , suflete al meu , / Si ridica osanale / Pururea , lui Dumnezeu . . . / Doamne , ce nemarginita e puterea Ta ! . . Sub soare , / Cine poate s-o cuprinda ? Cine poate s-o masoare ? . . / Tu esti numai stralucire , Dumnezeul meu Preasfant : / Din lumina orbitoare , Tu ai pururea vesmant ; / Cerurile-Ti nesfarsite ca un cort le desfasori ; / Carul Tau cu roti de flacari l-ai intruchipat din nori ; / Vijelie Te poarta pe-a lor aripi zburatore ; / Sus , din aripile albastre , Ti-ai durat pe veci pridvoare ; / Toate vanturile firii , ca si flacarile toate / Tie , Doamne Preamarite , iti sunt pururi slugi plecate . . . / Tu ai asezat pamantul pe grozava temelie , - / Povarnis sa nu cunoasca niciodata-n vesnicie ; / Ca-ntr-un larg vesmant , pamantul ai facut sub cer sa-ncapa , / Iara culmile-i inalte le-ai acoperit cu apa ; / Cand a rasunat in slava tunetul poruncii Tale , / Apele-au purces sa fuga , au curs repede la vale ; / Muntii-au prins sa se ridice , vaile sa se pogoare , / Fiecare luand locul ce le-ai harazit sub soare ; / Apelor ai pus hotare peste care nu vor trece , / Nici intoarcere sa faca si pamantul sa-l inece ; / Vailor Tu le-ai dat ape , muntilor izvoare line , / Ca din ele sa s-adape ale codrilor jivine ; / Peste ele zburatoare intre cer si-ntre pamant , / Ai pus pasari minunate care numai tac din cant ; / Tu , din slava-Ti , adapi muntii si-ale sesurilor laturi , / Ca , din rodul lor , Stapane , tot pamantul sa ni-l saturi . . . / Vrerea Ta e : sa rasara pretutindeni firul ierbii / Ce-l pasc turmele pe sesuri si pe munte pascu-l cerbii ; / Pururea Marire Tie , Dumnezeul meu Preasfant , / Ca , prin mila Ta , ne vine toata cina , din pamant : / Painea , care ne-tareste inima , de toata viata , / A maslinului oloe ce ne lumineaza fata, / Vinul ce ne-nveseleste chiar cand suntem franti de jale , - / Doamne , slava Tie pururi , pentru darurile Tale ! . . . / Plini de seva-s Doamne , cedrii din Liban , saditi de Tine , / Si-n ei pasarile Tale , cuiburi au , de soare pline ; / Sus pe crestele inalte ale muntilor de piatra , / Sperioasei caprioare , Doamne , Tu facuta-i vatra ; / Iara stancile plesuve , care stau cu varfu-n nori , / Adapost ai zis sa fie pentru vulturi si dihori ; / Timpurile sa ne-arate , - Luna-n hauri tu ai pus / Si-ai pus soarele ce stie cand e ceasu-i de apus ! ( Va urma )
|
Psalmul 103
Multumesc frumos pentru psalm. Astept si partea a doua.
|
Citat:
|
continuare
Citat:
|
Psalmul 103
Iubite Frate in Hristos. Multumesc frumos pentru postarea psalmului 103. Iti sunt recunoscator. De unde as putea cartea care contine psalmii lui Vasile Militaru? Multumesc anticipat pentru raspuns.
|
Precizare
Citat:
|
Adresa site
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Ai dreptate, Cristian, si eu cred la fel.Nu degeaba s-a spus "...Ca nu este alta mai frumoasa zabava decat cetitul cartilor..." |
Psalmul 9
1. Lăuda-Te-voi, Doamne, din toată inima mea, spune-voi toate minunile Tale. 2. Veseli-mă-voi și mă voi bucura de Tine; cânta-voi numele Tău, Preaînalte. 3. Când se vor întoarce vrăjmașii mei înapoi, slăbi-vor și vor pieri de la fața Ta! 4. Că ai făcut judecata mea și dreptatea mea; șezut-ai pe scaun, Cel ce judeci cu dreptate. 5. Certat-ai neamurile și au pierit nelegiuiții; stins-ai numele lor în veac și în veacul veacului. 6. Vrăjmașului i-au lipsit de tot săbiile și cetățile i le-ai sfărâmat; pierit-a pomenirea lor în sunet. 7. Iar Domnul rămâne în veac; gătit-a scaunul Lui de judecată 8. Și El va judeca lumea; cu dreptate va judeca popoarele. 9. Și a fost Domnul scăpare săracului, ajutor la vreme potrivită în necazuri. 10. Să nădăjduiască în Tine cei ce cunosc numele Tău, că n-ai părăsit pe cei ce Te caută pe Tine, Doamne! 11. Cântați Domnului, Celui ce locuiește în Sion, vestiți între neamuri faptele Lui. 12. Că Cel ce răzbună sângele lor și-a adus aminte. N-a uitat strigătul săracilor. 13. Miluiește-mă, Doamne! Vezi smerenia mea, de către vrăjmașii mei, Cel ce mă înalți din porțile morții, 14. Ca să vestesc toate laudele Tale, în porțile fiicei Sionului; veseli-mă-voi de mântuirea Ta! 15. Căzut-au neamurile în groapa pe care au făcut-o; în cursa aceasta, pe care au ascuns-o, s-a prins piciorul lor. 16. Se cunoaște Domnul când face judecată! Întru faptele mâinilor lui s-a prins păcătosul. 17. Să se întoarcă păcătoșii în iad; toate neamurile care uită pe Dumnezeu. 18. Că nu până în sfârșit va fi uitat săracul, iar răbdarea săracilor în veac nu va pieri. 19. Scoală-Te, Doamne, să nu se întărească omul; să fie judecate neamurile înaintea Ta! 20. Pune, Doamne, legiuitor peste ele, ca să cunoască neamurile că oameni sunt. 21. Pentru ce, Doamne, stai departe? Pentru ce treci cu vederea la vreme de necaz? 22. Când se mândrește necredinciosul, se aprinde săracul; se prind în sfaturile pe care le gândesc. 23. Că se laudă păcătosul cu poftele sufletului lui, iar cel ce face strâmbătate, pe sine se binecuvintează. 24. Întărâtat-a cel păcătos pe Domnul, după mulțimea mâniei lui; nu-L va căuta; nu este Dumnezeu înaintea lui. 25. Spurcate sunt căile lui în toată vremea; lepădate sunt judecățile Tale de la fața lui, peste toți vrăjmașii lui va stăpâni. 26. Că a zis întru inima sa: Nu mă voi clinti din neam în neam, rău nu-mi va fi. 27. Gura lui e plină de blestem, de amărăciune și de vicleșug; sub limba lui osteneală și durere. 28. Stă la pândă în ascuns cu cei bogați ca să ucidă pe cel nevinovat; ochii lui spre cel sărac privesc. 29. Pândește din ascunziș, ca leul din culcușul său; pândește ca să apuce pe sărac, pândește pe sărac ca să-l tragă la el. 30. În lanțul lui îl va smeri; se va pleca și va cădea asupra lui, când va stăpâni pe cei săraci. 31. Că a zis în inima lui: "Uitat-a Dumnezeu! Întors-a fața Lui, ca să nu vadă până în sfârșit!" 32. Scoală-Te, Doamne, Dumnezeul meu, înalță-se mâna Ta, nu uita pe săracii Tăi până în sfârșit! 33. Pentru ce a mâniat necredinciosul pe Dumnezeu? Că a zis în inima lui: Domnul nu va cerceta! 34. Vezi, pentru că Tu privești la necazuri și la durere, ca să le iei în mâinile Tale; căci în Tine se încrede săracul, iar orfanului Tu i-ai fost ajutor. 35. Zdrobește brațul celui păcătos și rău, păcatul lui va fi căutat și nu se va afla. 36. Împărăți-va Domnul în veac și în veacul veacului! Pieriți neamuri din pământul Lui. 37. Dorința săracilor a auzit-o Domnul; la râvna inimii lor a luat aminte urechea Ta. 38. Judecă pe sărac și pe smerit, ca să nu se mai mândrească omul pe pământ. |
PSALMUL 19
Al lui David. l. Să te audă Domnul în ziua necazului și să te apere numele Dumnezeului lui Iacob. 2. Trimită ție ajutor din locașul Său cel sfânt și din Sion să te sprijinească pe tine. 3. Pomenească toată jertfa ta și arderea de tot a ta bineplăcută să-I fie. 4. Dea ție Domnul după inima ta și tot sfatul tău să-l plinească. 5. Bucura-ne-vom de mântuirea ta și întru numele Dumnezeului nostru ne vom mări. Plinească Domnul toate cererile tale. 6. Acum am cunoscut că a mântuit Domnul pe unsul Său, cu puterea dreptei Sale. 7. Îl va auzi pe dânsul din cerul cel sfânt al Lui. 8. Unii se laudă cu căruțele lor, alții cu caii lor, iar noi ne lăudăm cu numele Domnului Dumnezeului nostru. 9. Aceștia s-au împiedicat și au căzut, iar noi ne-am sculat și ne-am îndreptat. 10. Doamne, mântuiește pe împăratul și ne auzi pe noi, în orice zi Te vom chema. |
Un psalm pentru alungarea vrajmasilor,farmecelor,relelor etc
PSALMUL 139 Al lui David. 1. Scoate-mă, Doamne, de la omul viclean și de omul nedrept mă izbăvește, 2. Care gândeau nedreptate în inimă, toată ziua îmi duceau război. 3. Ascuțit-au limba lor ca a șarpelui; venin de aspidă sub buzele lor. 4. Păzește-mă, Doamne, de mâna păcătosului; scoate-mă de la oamenii nedrepți, care au gândit să împiedice pașii mei. 5. Pusu-mi-au cei mândri cursă mie și funii; curse au întins picioarelor mele; pe cărare mi-au pus pietre de poticneală. 6. Zis-am Domnului: "Dumnezeul meu ești Tu, ascultă, Doamne, glasul rugăciunii mele". 7. Doamne, Doamne, puterea mântuirii mele, umbrit-ai capul meu în zi de război. 8. Să nu mă dai pe mine, Doamne, din pricina poftei mele, pe mina păcătosului; viclenit-au împotriva mea; să nu mă părăsești, ca să nu se trufească. 9. Vârful lațului lor, osteneala buzelor lor să-i acopere pe ei! 10. Să cadă peste ei cărbuni aprinși; în foc aruncă-i pe ei, în necazuri, pe care să nu le poată răbda. 11. Bărbatul limbut nu se va îndrepta pe pământ; pe omul nedrept răutatea îl va duce la pieire. 12. Știu că Domnul va face judecată celui sărac și dreptate celor sărmani; 13. Iar drepții vor lăuda numele Tău și vor locui cei drepți în fața Ta. |
Psaltira in Versuri : Psalmul 130
Doamne inima din mine n-a simtit trufie-n viata / Si nici ochii mei privirea n-au avut nicicand semeata ! / N-am umblat nici o clipita dupa lucruri mari si grele / Si n-am nazuit la cele peste puterile mele ! / Dimpotriva , al meu suflet , bland mereu pe-a vietii cale , / E ca pruncul care-n tarca de la sanul maicii sale ! / Asa , Doamne-i al meu suflet , in a lutului meu arca : / Bland si bun , precum e pruncul ce de sanul mamii-ntarca ! / Pune-ti deci a ta nadejde numa-n Domnul , Israile , / De acum si pana-n veacul veacului cu albe zile !
|
Psaltira in versuri : Psalmul 132
Cat de bine si frumos e , cat de dulce fericire , / Ca sa locuiasca fratii in de-a pururea unire ! / E ca o mireasa sfanta , fara pret in adevar , / E ca o mireasma dulce , ce s-a irosit in par ! / E ca roua ce scanteie pe-a Ermonului poene , / E ca roua ce coboara pe Sion , ca plansu-n gene , / Caci acolo unde fratii stiu iubire-n veci sa-si poarte , / Binecuvanteaza Domnul si da viata fara de moarte .
|
PSALMUL 85
O rugăciune a lui David. l. Pleacă, Doamne, urechea Ta și mă auzi, că sărac și necăjit sunt eu. 2. Păzește sufletul meu, căci cuvios sunt; mântuiește, Dumnezeul meu, pe robul Tău, pe cel ce nădăjduiește în Tine. 3. Miluiește-mă, Doamne, că spre Tine voi striga toată ziua. Veselește sufletul robului Tău, că spre Tine, Doamne, am ridicat sufletul meu. 4. Că Tu, Doamne, bun și blând ești și mult-milostiv tuturor celor ce Te cheamă pe Tine. 5. Ascultă, Doamne, rugăciunea mea și ia aminte la glasul cererii mele. 6. În ziua necazului meu am strigat către Tine, că m-ai auzit. 7. Nu este asemenea ție între dumnezei, Doamne și nici fapte nu sunt ca faptele Tale. 8. Veni-vor toate neamurile pe care le-ai făcut și se vor închina înaintea Ta, Doamne și vor slăvi numele Tău. 9. Că mare ești Tu, Cel ce faci minuni, Tu ești singurul Dumnezeu. 10. Povățuiește-mă, Doamne, pe calea Ta și voi merge întru adevărul Tău; veselească-se inima mea, ca să se teamă de numele Tău. 11. Lăuda-Te-voi, Doamne, Dumnezeul meu, cu toată inima mea și voi slăvi numele Tău în veac. 12. Că mare este mila Ta spre mine și ai izbăvit sufletul meu din iadul cel mai de jos. 13. Dumnezeule, călcătorii de lege s-au sculat asupra mea și adunarea celor tari a căutat sufletul meu și nu Te-au pus pe Tine înaintea lor. 14. Dar Tu, Doamne, Dumnezeu îndurat și milostiv ești; îndelung-răbdător și mult-milostiv și adevărat. 15. Caută spre mine și mă miluiește, dă tăria Ta slugii Tale și mântuiește pe fiul slujnicei Tale. 16. Fă cu mine semn spre bine, ca să vadă cei ce mă urăsc și să se rușineze, că Tu, Doamne, m-ai ajutat și m-ai mângâiat. __________________________________________________ _________________ |
Psaltira in versuri : Psalmul 22
In tot ceasul vietii mele , Dumnezeu imi e Pastorul / Si , sub paza Lui Presfanta , de nimic eu nu duc dorul ! / In livezi cu iarba grasa El de-a pururea ma tine / Si ma-ndreapta , sa-mi sting setea la-nsorite ape line ! / Sufletul mi-L intareste , pentru numele Sau sfant / Si pe caile dreptatii , sub povata-I , pururi sunt ! / Daca-n valea umbrei mortii , pasii mei ar fi pe cale , / Nu m-as teme , caci alaturi am puterea dreptei Tale ! / In Toiagul Tau , Stapane , si in carja Ta de aur , / Eu imi aflu mangaierea , fiindca ele-mi sunt tezaur ! / Fata de vrajmasii-mi , Doamne , Tu-mi gatesti intru-na masa , / Undelemn imi pui pe frunte si mi-i cupa plina , rasa ! / Mila Ta sa ma-nsoteasca in tot ceasul vietii mele / Si in casa Ta , ma tine pururea ferit de rele !
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 04:58:34. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.