Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Umanitare (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5050)
-   -   Ajutor umanitar pentru 6 copiii si tatal lor... (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=5643)

nutzy 13.02.2009 15:00:43

Ajutor umanitar pentru 6 copiii si tatal lor...

"Nu departe de casa mea locuiesc 6 copiii cu tatal lor,intr-o casa saracacioasa (greu de imaginat pentru secolul nostru)fara curent electric,apa,nici macarpe jos nu au nimic,doar lutul gol...stomacul gol..."
Asa incepea topicul scris de mine de la "Generalitati"-un sfat bun,un ajutor pe masura.
In urma sfaturilor primite de la voi si pe topic si pe mesaj privat am fost si am vorbit cu preotul si mi-a dat acordul cxa voi fi sustinuta,ca urmand de acum sa fac un APEL UMANITAR,catre toti cei care vor sa ajute.
Am stat de vorba si cu tatal copiilor(suspiciios si speriat prima data)si s-a aratat de acord in final cu ajutorul nostru.Numai ca nu vrea sa se faca public numele lui deoarece am zis si repet ,ii e teama ca sa nu -i fie luati copiii de Protectia copilului.Asa ca am hotarat de acord cu el ,ca toate lucrurile sa fie trimise pe adresa mea si contul pe care il deschid ,pe numele meu,caci el nu e atat de chibzuit si daca banii ar ajunge in mainile lui,tot efortul asta car eil vom face va fi in zadar.In plus vreau sa ma ASIGUR si vreau sa va ASIGUR si pe voi ,cei care veti dori sa contribuiti cu banuti ,ca vor fi cheltuiti asa cum trebuie.
Si acum cine vrea sa se alature acestui gest umanitar si sa trimita cate putin din putinul lor,scriu o lista cu varsta copiilor si cam ce le-ar fi necesar lor,niste suflete amarate.
Georgiana-15 ani,Daniela-13 ani,Mihaela _11ani,George-8 ani,Antoaneta-5 ani,Ionut-4 ani
si tatal-Fanel-47 ani.
Pentru renovarea casei:-materiale constructii,ciment,azbociment,plasa gard.
Racordarea la reteaua de curent electric
Forarea unei fantani in curte.
Alimente,
Mese,scaune,sifoner,paturi.,
Covoare,paturi (cuverturi),perne,lenjerie pat.
Aragaz cu butelie,oale,furculite,linguri,farfurii cani,uz casnic.

Adresa mea:IGNAT LENUTA,LOC.TG.BUJOR,STR.RECOLTEI,NR.93,JUD.GALATI, COD805200
TEL:0236341245,0756286215
CONT LA BCR:RO32RNCB0143107635270001 (LEI)
RO05RNCB0143107635270002 (EURO)
DESCHIS PE NUMELE :IGNAT LENUTA
Pentru cei care dau raspuns acestei cereri ,le MULTUMESC in numele celor mici SI MA ROG CA BUNUL DUMNEZEU SA ADUCA IN SUFLETELE SI IN CASELE VOSTRE PAINEA ,PACEA SI BUCURIA ZILEI DE MAINE.DUMNEZEU SA VA BINECUVANTEZE SI SANATATE SA VA DARUIASCA!
CU RESPECT,LENUTA IGNAT

nutzy 13.02.2009 17:49:37

Nu intelegeti gresit situatia.daca omul asta a reusit sa creasca un copil inca din fasa singur atatia ani si sa aiba grija de restul 5 inseamna ca totusi e capabil sa aiba grija in continuare de ei.cum am mai spus ,de situatie stie si primarul si preotul,toata lumea.daca pana in momentul de fata nu i-a luat statul ,inseamna ca nu are nici un motiv.tata au,casa au,ajutor social au,insa saracia e mare ...ca ce sa le ajunga un ajutor la atatea guri...cu ce sa isi mai renoveze casa daca nu poate pune un ban deoparte?credeti ca centrele de plasament nu sunt pline de atitia orfani?sunt satule chiar.nu s-a aratat destul pe la stiri cum sunt violate fetele pe la centre de plasament?poate de aia ii e frica omului!

Va rog din suflet!"nu mai cautati nod in paura!"
cine vrea sa ajute ,ajuta,cine nu!
Cand il vedeti ca e gol,imbracati-l!cand vedeti ca e flamand indestulati-l!
Neconditionat!

Anca-Miha 13.02.2009 18:56:56

Multumim Lenuta pentru ca din dragostea ta fata de aproapele, ne-ai prezentat acest caz real. Noi de la distanta nici nu putem sa ne imaginam cam cum este sa fii un barbat de 47 ani, fara serviciu si cu 6 copii in intretinere. Trebuie ca este teribil de greu! Probabil ca este disperat sì pentru faptul ca este constient ca i se pot lua copiii, ceea ce nu doreste, caci isi iubeste cei 6 copiii, pe care ii creste singur. Nici noi sa nu dorim sa-i despartim pe copii de tatal lor. Mai bine sa ne intrebam cam cat de viteji am fi noi in asemenea situatie! Nici nu vreau sa imi raspund la asa intrebare sau sa-mi imaginez ca as putea fi in asemenea situatie grea.
Cum nu cred ca e ceva intamplator pe lumea asta, nu cred nici ca ne-ai scris intamplator ridicand problema situatiei materiale precare a acestei familii.
Fiind in prag de Marele Post s-a potrivit foarte bine ca ne-ai prezentat aceasta ocazie de a face un bine.
Nevoi sunt multe; fiecare putem sa contribuim cu ce avem sau cu ce ne prisoseste.
Am vazut ca e nevoie de imbracaminte pentru copii. Pentru asta e nevoie nu atat de varsta lor, cat de inaltimea lor, pentru gasi imbracamintea pe masura.
Sunt sigura ca putem face din putinul nostru mult pentru acesti oameni.
Lenuta, sa-ti dea Dumnezeu sanatate, ca nu ai trecut indiferenta pe langa acesti oameni!
P.s. Eu am niste lucruri in apropiere de Brasov; se pune doar problema transportului inspre Galati.

nutzy 13.02.2009 19:14:49

2 atașament(e)
am reusit sa fac si niste poze din apropierea casei.Cuvintele sunt de prisos!Doar ajutorul nostru poate schimba situatia!

Anca-Miha 13.02.2009 21:03:24

Multumim pentru poze, Lenuta.Se vede clar ca nu au curent electric. Dar exista posibilitatea de a instala curentul elecric? Exista stalp in apropiere?
Doamne ce viata au unii, iar noi care le avem pe toate, suntem vesnic nemultumiti.

nutzy 13.02.2009 21:20:26

exista posibilitate sa isi traga curent cam la cca60m e stalpul,dar trebuie banuti.Deschiderea e mai scumpa (Pe ce-or cere si astia de la Renel atitia bani nu stiu....)

Anca-Miha 13.02.2009 22:19:54

Uite, Lenuta, voi multiplica mesajul tau si il voi da la mine l biserica si pe la cunostinte. Am trimis deja e-mailuri. Sa speram ca de undeva se vor strange atat lucruri cat si bani.

nutzy 13.02.2009 23:15:58

Tin sa va multumesc !si sper ca primavara sa aduca in sufletele acestor copii,ceea ce nu avut cred niciodata:bucuria!

patinina34 14.02.2009 09:12:22

Nutzy, ceea ce am vazut aici m-a deprimat pur si simplu.
E asa de dureros.

Nu cumv este acelasi topic aici?
Un sfat bun, un ajutor pe masura?
http://www.crestinortodox.ro/forumac...020#post115020

Mi se pare acelasi topic.

In fine, eu as vrea sa ajut insa nu prea am cum acuma, de aici, sa vad ce pot face, cit de putin, poate-poate ma descurc cu ceva.
Nu promit, insa mi se rupe sufletul.
Tatal lor bea, deci e mai bine sa nu ajunga bani pe mina lui, doar sa fie reparat pentru el si dat copiilor ce le trebuie, asta pentru binele copiilor.

nutzy 14.02.2009 09:39:14

da,e acelasi topic.In urma sfaturilor primite de pe forum am recurs la aceasta actiune.Sa dam intai primul ajutor,copiilor ,asta e cel mai important,mai putin tatalui.Indirect i se va umple si lui sufletul de bucurie,cand isi va vedea copilul mic jucandu-se cu o jucarie daruita de voi.El munceste la social cateva zile pe luna,in restul timpului mai merge cu ziua.La om daca se duce ii intande un pahar de vin ,il bea ,nu zic nu,dar nu l-am vazut niciodata beat.Si-atunci a cui e vina oare ?A celui care ofera asa ceva ,sau a celui care intinde mana sa ia ?A nimanui daca e cu cumpatare.(vinul era cosiderat aliment pe vremuri)V-am zis ,nu l-am vazut niciodata beat.De suparare poate da,ca i-au facut cute adanci pe frunte tristetea si nevoia de a-si hrani gurile.

patinina34 14.02.2009 09:47:54

Cred ca este bine s ase aiba grij de acei copilasi, mai intai, pe tatal, cine stie, cine-l poate judeca aici?
Unul fara pacate, daca exista vre-unul.
Nici intr-un caz eu.
Insa cred totusi ca nu e bine ca banii sa ajunga pe mainile lui si copii sa ramina din nou saraci.
Atita tot.

patinina34 14.02.2009 09:49:38

Citat:

În prealabil postat de nutzy (Post 116368)
da,e acelasi topic.In urma sfaturilor primite de pe forum am recurs la aceasta actiune.Sa dam intai primul ajutor,copiilor ,asta e cel mai important,mai putin tatalui.Indirect i se va umple si lui sufletul de bucurie,cand isi va vedea copilul mic jucandu-se cu o jucarie daruita de voi.El munceste la social cateva zile pe luna,in restul timpului mai merge cu ziua.La om daca se duce ii intande un pahar de vin ,il bea ,nu zic nu,dar nu l-am vazut niciodata beat.Si-atunci a cui e vina oare ?A celui care ofera asa ceva ,sau a celui care intinde mana sa ia ?A nimanui daca e cu cumpatare.(vinul era cosiderat aliment pe vremuri)V-am zis ,nu l-am vazut niciodata beat.De suparare poate da,ca i-au facut cute adanci pe frunte tristetea si nevoia de a-si hrani gurile.

Uite in Canada, daca tu oferi cuiva de baut, si persoana trebuie sa conduca, atunci e vina ta. Tu vei fii cel pedepsit, nu cel care a baut!!!!!!!!!!

Anca-Miha 14.02.2009 12:58:49

Da, Nina este vorba despre acelasi caz, pe care Lenuta ni-l semnala acolo. A deschis apoi un topic separat pentru ca a inceput actiunea de a-i ajuta pe copii. O apreciez pentru faptul ca , desi bolnava fiind, se gandeste si la cei mici, care iau intr-un mod atat de greu viata in piept.
Esta o ocazie de a arata ca cele pe care le discutam aici sunt ganduri pe care le transpunem si in fapte. Altfel, o mie de vorbe doi bani nu fac!
Sunt multi sufletisti pe acest forum care pot da o mana de ajutor. Toata lumea are ceva de prisos in casa, lucruri cu care ar bucura aceasta familie.
Dar dintre toate, introducerea curentului mi se pare cea mai stringenta. Dar ce spun, ca toate sunt demajora stringenta!
O rog pe Lenuta sa scrie ce primeste, ca sa nu trimita toata lumea numai lucruri de imbracat, sau numai linguri,etc.

Anca-Miha 14.02.2009 13:02:08

Citat:

În prealabil postat de patinina34 (Post 116371)
Uite in Canada, daca tu oferi cuiva de baut, si persoana trebuie sa conduca, atunci e vina ta. Tu vei fii cel pedepsit, nu cel care a baut!!!!!!!!!!

Nina, sa nu comparam. Aici vorbim de lipsa oricarui nivel de trai, nu de nivel de trai ca in Canada. Saracul om are doar picioarele ca "mijloc de transport".

C.tin 14.02.2009 13:32:19

[quote=nutzy;116180]In urma sfaturilor primite de la voi si pe topic si pe mesaj privat am fost si am vorbit cu preotul si mi-a dat acordul ca voi fi sustinuta,ca urmand de acum sa fac un APEL UMANITAR,catre toti cei care vor sa ajute./QUOTE]

[SIZE="3"][COLOR="Blue"]Foarte frumos, daca Preotul si-a dat binecuvantarea. Insa dece nu si-o fi dat si numele si numarul de tel al parohiei ca sa poata fi contactat pentru confirmarea celor scrise in anunt de Nutzy.
De la distanta noi nu avem de unde cunoaste adevarata situatie!
Apoi preotul trebuie verificat la Protoieria din zona. Abia dupa acestea se purcede la intrajutorare!
Si Revista Formula AS verifica toate cazurile care apeleaza la ei pt ajutor, inainte de a li se publica anuntul si dau numere de telefon/adrese de la Primarie, Parohie, Scoala,. Institutii credibile! Ori se publica actele doveditoare! Nu e un caz unde urgenta e de 100% ca sa nu fie timp de verificat. Asa trebuie lucrat! Doamne ajuta![/COLOR][/SIZE]

dorinastoica14 14.02.2009 14:30:30

Localitatea Târgul Bujor din jud.Galați este renumită pentru oamenii gospodari,cultivatori renumiți de legume și care spre deosebire de alte localități ruralre din Moldova au (sau poate au avut ?!?!) un nivel de trai decent ca să nu spun îndestulat.Am fost de multe ori în această localitate pentru a cumpăra legume proaspete direct de la producător.
Mă întristează să aud ca cetățenii acelei loc.nu pot ajuta o astfel de familie.
Dar să nu judec eu căci numai ei stiu care le este traiul.
Costel are dreptate.Voi încerca să ajung până acolo! Până atunci este lăudabilă dorința Elenei de a-i ajuta.

nutzy 14.02.2009 15:46:28

Cine vrea sa verifice ,cereti la informatii numarul de telefon al Parohiei Tg, Bujor,cereti sa vorbiti cu preotul paroh (nici eu nu stiu nr.de tel,cand am o probl. merg la biserica)si intrebati-l .Eu chiar am intrebat daca poate fi trimise lucrurile pe adresa parohiei si banutii in acelasi cont.Si mi-a spus ca tot ce intra in contul parohiei poate fi distribuit in mai multe directii (ma refer la bani,eu asa am inteles)nu se poate primi pentru pers. in cauza si atunci va trebui aprobare de la episcopie ,lucru mai greu de efectuat.
Credeti ca eu voiam "sa ma leg la cap fara sa ma doara"?Credeti ca eu nu voiam sa imi vad de sanatate,?ca asta e lucru cel mai de pret pentru mine!Stiti cat m-a afectat aceasta situatie?MULT!
Poate ca asa a vrut Dumnezeu!Poate ca ei s-au rugat labunul Dumnezeu sa apara "un samarinean" si sa le intinda o mana de ajutor!

icamilin 14.02.2009 17:18:23

Increderea - un factor decisiv

Tare ma intristez cand vad ca se pune la indoiala un caz ca acesta.
Nu este un caz unic in acest oras Targu Bujor, sau de ce nu chiar in Timisoara sau in orice alta parte a tarii. Cu siguranta mai sunt familii cu aceleasi probleme pecuniare ca acest caz prezentat de Nutzy, insa iarasi e foarte clar ca nu putem noi, sa le rezolvam pe toate. Insa cu siguranta, asa a vrut bunul Dumnezeu, ca Nutzy cu ajutoru nostrul, a celor care pot sa renunte la ceva din ceea ce le apartine, sa intervina a face in aceasta perioada a triodului, o bucurie celor 6 copilasi lipsiti de cele mai elementare lucruri din casa, e vorba de curent electric, caldura, hainute si numai bunul Dumnezeu stie ce-or putea manca cele sase guri, de la o vaca ce sta protapita in fata casei si probabil 2,3 gaini prin curte. Nu avem noi puterea sa-i bagam curentul electric sau sa-i renovam casa, dar o plasa cu alimente, un pantalonas, e pereche de cizmulite nu tocmai noi, am putea oricare dintre noi. Cei care aveti impresia ca e un caz care doreste inavutirea cuiva, nu trimiteti nimic, omul nici nu a cerut ajutorul, d-nei Nutzy ii parea rau de acesti copii parasiti si nici dansa nu are putere sa-i ajute cu mare lucru, avand problemele dansei.
Ma iertati pentru interventie ! Cine poate sa-i ajute, s-o faca! Doamne ajuta! cu respect, icamilin

Anca-Miha 14.02.2009 20:06:34

[quote=C.tin;116396]
Citat:

În prealabil postat de nutzy (Post 116180)
In urma sfaturilor primite de la voi si pe topic si pe mesaj privat am fost si am vorbit cu preotul si mi-a dat acordul ca voi fi sustinuta,ca urmand de acum sa fac un APEL UMANITAR,catre toti cei care vor sa ajute./QUOTE]

[SIZE="3"][COLOR="Blue"]Foarte frumos, daca Preotul si-a dat binecuvantarea. Insa dece nu si-o fi dat si numele si numarul de tel al parohiei ca sa poata fi contactat pentru confirmarea celor scrise in anunt de Nutzy.
De la distanta noi nu avem de unde cunoaste adevarata situatie!
Apoi preotul trebuie verificat la Protoieria din zona. Abia dupa acestea se purcede la intrajutorare!
Si Revista Formula AS verifica toate cazurile care apeleaza la ei pt ajutor, inainte de a li se publica anuntul si dau numere de telefon/adrese de la Primarie, Parohie, Scoala,. Institutii credibile! Ori se publica actele doveditoare! Nu e un caz unde urgenta e de 100% ca sa nu fie timp de verificat. Asa trebuie lucrat! Doamne ajuta![/COLOR][/SIZE]

Frate Constantin, netul prezinta marele avantaj de a putea gasi orice informatie doar dand cautare. Daca ai un dubiu, cerceteaza inainte de a scrie ceva care ar putea sa indeparteze pe cei dornici sa ajute. Fii te rog putin mai discret si cerceteaza inainte; nu crea dubii.
"Iar cine are bogăția lumii acesteia și se uită la fratele său care este în nevoie și își închide inima față de el, cum rămâne în acela dragostea lui Dumnezeu? " (Ioan 3,17)
Noi stim de acum, ca dand acestora mici, de fapt lui Hristos Ii dam.

14carol06 14.02.2009 20:14:43

Opinie...

[quote=Anca-Miha;116456]
Citat:

În prealabil postat de C.tin (Post 116396)

Frate Constantin, netul prezinta marele avantaj de a putea gasi orice informatie doar dand cautare. Daca ai un dubiu, cerceteaza inainte de a scrie ceva care ar putea sa indeparteze pe cei dornici sa ajute. Fii te rog putin mai discret si cerceteaza inainte; nu crea dubii.
"Iar cine are bogăția lumii acesteia și se uită la fratele său care este în nevoie și își închide inima față de el, cum rămâne în acela dragostea lui Dumnezeu? " (Ioan 3,17)
Noi stim de acum, ca dand acestora mici, de fapt lui Hristos Ii dam.

[COLOR=red]Sunt de acord cu dumneavoastra,insa eu m-m interesat mai indeaproape de caz ,fiind din judetul meu si ce-am aflat nu m-a incantat cine stie ce.Cu toate astea nu inseamna ca daca vrem sa facem un bine, nu-l putem face!Doamne ajuta tuturor![/COLOR]

Anca-Miha 14.02.2009 20:19:23

Citat:

În prealabil postat de nutzy (Post 116419)
Cine vrea sa verifice ,cereti la informatii numarul de telefon al Parohiei Tg, Bujor,cereti sa vorbiti cu preotul paroh (nici eu nu stiu nr.de tel,cand am o probl. merg la biserica)si intrebati-l .Eu chiar am intrebat daca poate fi trimise lucrurile pe adresa parohiei si banutii in acelasi cont.Si mi-a spus ca tot ce intra in contul parohiei poate fi distribuit in mai multe directii (ma refer la bani,eu asa am inteles)nu se poate primi pentru pers. in cauza si atunci va trebui aprobare de la episcopie ,lucru mai greu de efectuat.
Credeti ca eu voiam "sa ma leg la cap fara sa ma doara"?Credeti ca eu nu voiam sa imi vad de sanatate,?ca asta e lucru cel mai de pret pentru mine!Stiti cat m-a afectat aceasta situatie?MULT!
Poate ca asa a vrut Dumnezeu!Poate ca ei s-au rugat labunul Dumnezeu sa apara "un samarinean" si sa le intinda o mana de ajutor!

Lenuta draga, te rog nu te supara pe noi, dar multele istorii auzite ne fac sa suflam si in iaurt. Ma bucur ca odata confirmat cazul, si mai multi vor dori sa ajute.

Anca-Miha 14.02.2009 20:20:52

[quote=14carol06;116459]
Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 116456)
[COLOR=red]Sunt de acord cu dumneavoastra,insa eu m-m interesat mai indeaproape de caz ,fiind din judetul meu si ce-am aflat nu m-a incantat cine stie ce.Cu toate astea nu inseamna ca daca vrem sa facem un bine, nu-l putem face!Doamne ajuta tuturor![/COLOR]

Frate explica-te, caci nu inteleg ce nu te-a incantat...

Anca-Miha 14.02.2009 20:44:28

...sau mai bine spus, nu stiu ce trebuia sa te incante in cazul respectiv?!?

C.tin 14.02.2009 21:09:15

[quote=14carol06;116459]
Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 116456)

[SIZE="3"][COLOR="Blue"]Daca cazul e real, atunci e foarte bine ca un crestin sincer din afara familiei sa vada dupa putere de situatia copiilor.

pt tranzactiile internationale electronice e necesar si codul swift al bancii BCR: [COLOR="Red"]RNCBROBU[/COLOR] [/COLOR][/SIZE]

C.tin 14.02.2009 21:25:20

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 116461)
Lenuta draga, te rog nu te supara pe noi, dar multele istorii auzite ne fac sa suflam si in iaurt. Ma bucur ca odata confirmat cazul, si mai multi vor dori sa ajute.

[SIZE="3"][COLOR="Blue"]Da Anca! Chiar asa! Insa nu numai istorii auzite ci chiar si experiente personale in care nu-ti doresti sa te mai afli.
Insa, cum spunea si Parintele Arsenie Boca... "nici abuzul, nici refuzul" trebuie sa ne fie drept pilda, atunci cand suntem in fata unui astfel de caz.

Ajutorul catre un sarman trebuie sa fie foarte bine dramuit, astfel incat trecerea la o stare materiala mai buna sa nu se transforme in prag de poticnire in cele sufletesti, ca atunci mai tare am stricat. [/COLOR][/SIZE]

14carol06 14.02.2009 21:25:54

Ajutor!

[quote=Anca-Miha;116463]
Citat:

În prealabil postat de 14carol06 (Post 116459)

Frate explica-te, caci nu inteleg ce nu te-a incantat...

Pai, e forte simplu! Atata tip cat esti parinte si te bazezi doar pe ajutor din partea altora ca sa-ti poti hrani copiii,iar tu esti un nevolnic care traiesti numai din ajutorul social si nu-ti pui mintea si bratele la contributie pentru a-ti ingriji familia,ce mai este de spus?Am mai spus pe undeva.si cine m-a citit cu atentie stie ca decat sa arunci margaritare in gura porcilor,mai bine le pastrezi sau le dai celui vrednic!

Anca-Miha 14.02.2009 21:46:31

Am inteles din cele scrise de Lenuta, ca omul merge si munceste cu ziua si ca e vazut aducand paine copiilor.
Poate ca prin acele locuri nu e de lucru; de unde sa stim noi?
Si apoi nu pe adultul prea impovarat dorim sa-l ajutam, desi si el merita sa fie ajutat, ci pe cei 6 copii. Sa fie si aici motive de a sta pe ganduri? Sunt ei porcii, care nu merita nestematele noastre?!? Asociind "nestematele pe care nu trebuie sa le aruncam porcilor" cu niste copii nevoiasi, afirmatia mi se pare deadreptul sarcastica.
In ceea ce priveste margaritarele...cred ca e vorba de cu totul altceva; nu de ajutotul izvorat din dragostea de aproapele.
Dar s-o asteptam si pe Dorina, care se va deplasa la fata locului; si bine face, caci amanuntele suplimentare sunt binevenite.
In ceea ce ma priveste, si mai sunt si altii ca mine, nu mai am nevoie de argumente, cu toate ca nu-mi pot imagina cum e sa fii parinte singur la 6 copii. Eu am doar doi, si tot mi-a fost greu sa-i intretin pe vremea comunismului.
Am si eu in vecini o familie cu 6 copii. Mama sta acasa si trebaluieste incontinuu, desi are masina de spalat rufe si vase. Sotul munceste; nici nu se pune problema ca femeia sa mearga la munca, avand destule de facut acasa.
In cazul prezentat de Lenuta, barbatul tine loc de mama si de tata, si merge si la munca. Oare ce ar trebui sa mai faca, pentru a nu ne nemultumi. Din punctul meu de vedere, face mai mult decat omeneste posibil! In vreme ce pentru noi este omeneste sa scoatem cativa lei si sa-l ajutam fara a mai pune atatea intrebari...

Anca-Miha 14.02.2009 22:06:34

Smerenie inseamna sa coboram de pe piedestalul pe care ne-am inaltat...

14carol06 14.02.2009 22:15:50

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 116485)
Am inteles din cele scrise de Lenuta, ca omul merge si munceste cu ziua si ca e vazut aducand paine copiilor.
Poate ca prin acele locuri nu e de lucru; de unde sa stim noi?
Si apoi nu pe adultul prea impovarat dorim sa-l ajutam, desi si el merita sa fie ajutat, ci pe cei 6 copii. Sa fie si aici motive de a sta pe ganduri? Sunt ei porcii, care nu merita nestematele noastre?!? Asociind "nestematele pe care nu trebuie sa le aruncam porcilor" cu niste copii nevoiasi, afirmatia mi se pare deadreptul sarcastica.
In ceea ce priveste margaritarele...cred ca e vorba de cu totul altceva; nu de ajutotul izvorat din dragostea de aproapele.
Dar s-o asteptam si pe Dorina, care se va deplasa la fata locului; si bine face, caci amanuntele suplimentare sunt binevenite.
In ceea ce ma priveste, si mai sunt si altii ca mine, nu mai am nevoie de argumente, cu toate ca nu-mi pot imagina cum e sa fii parinte singur la 6 copii. Eu am doar doi, si tot mi-a fost greu sa-i intretin pe vremea comunismului.
Am si eu in vecini o familie cu 6 copii. Mama sta acasa si trebaluieste incontinuu, desi are masina de spalat rufe si vase. Sotul munceste; nici nu se pune problema ca femeia sa mearga la munca, avand destule de facut acasa.
In cazul prezentat de Lenuta, barbatul tine loc de mama si de tata, si merge si la munca. Oare ce ar trebui sa mai faca, pentru a nu ne nemultumi. Din punctul meu de vedere, face mai mult decat omeneste posibil! In vreme ce pentru noi este omeneste sa scoatem cativa lei si sa-l ajutam fara a mai pune atatea intrebari...

[COLOR=red]Chiar eu vreau sa merg saptamana asta care urmeaza cu un transport de hainute si alimente pentru cei mici.Referitor la ce am spus mai inainte,nu a fost nicidecum sarcasm ci doar pura realitate!Cateodata, oricate greutati am avea,mai trebuie sa punem si noi umarul petru propasirea noastra.As putea sa dau exemple dar nu-si au sensul!Doamne ajuta![/COLOR]

Anca-Miha 14.02.2009 22:22:01

Ma bucura ce aud. La intoarcere, te rog sa ne scrii despre realitatea din teren...

Anca-Miha 14.02.2009 23:00:13

Citat:

În prealabil postat de C.tin (Post 116481)
[SIZE="3"][COLOR="Blue"]Ajutorul catre un sarman trebuie sa fie foarte bine dramuit, astfel incat trecerea la o stare materiala mai buna sa nu se transforme in prag de poticnire in cele sufletesti, ca atunci mai tare am stricat. [/COLOR][/SIZE]

Frate, eu cand vreau sa merg la drum apas ambreiajul, bag in viteza si cand e necesar apas pe frana. Daca as apasa pe frana inainte de a pleca din loc, nu stiu cand as mai ajunge la destinatie.
Deja o mie de vorbe doua parale nu fac... Nici nu am inceput sa ajutam si deja ne gandim sa nu ajutam prea mult.
Bune sunt aceste cazuri ca ne vedem propriile dispozitii sufletesti la lucru...

C.tin 14.02.2009 23:40:35

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 116511)
Frate, eu cand vreau sa merg la drum apas ambreiajul, bag in viteza si cand e necesar apas pe frana. Daca as apasa pe frana inainte de a pleca din loc, nu stiu cand as mai ajunge la destinatie.
Deja o mie de vorbe doua parale nu fac... Nici nu am inceput sa ajutam si deja ne gandim sa nu ajutam prea mult.
Bune sunt aceste cazuri ca ne vedem propriile dispozitii sufletesti la lucru...

[COLOR="Blue"]Multumesc! Intru totul de accord cu tine Anca, insa mesajul meu era pentru crestinul care si-a luat responsabilitatea sa se ocupe cu distribuirea ajutoarelor la familia aceea si nu catre donatori.
De donat sa se doneze, Slava Domnului! Dar daca vii cu basculanta si le lasi pe toate odata in fata usii, sa vezi apoi ce se alege de acei copii sarmani, in scurt timp...[/COLOR]

Anca-Miha 15.02.2009 00:14:37

Citind mesajele Lenutei, am remarcat ca are discernamant.
Si oricum e bine cand scriem, sa avem grija cum formulam, ca sa nu lasam loc intelegerii gresite.
Cat despre basculanta...cred ca glumesti, frate! Nu cred ca putin bine le va face rau...
Sa nu uitam ca nu tatal a cerut, ci oameni bine intentionati, buni crestini.

laurschepsis 15.02.2009 01:16:28

Sa nu faci rau niciodata, nimanui

Doamne-ajuta!

Draga sora Nutzi,

Am citit tot ce s-a postat pe marginea apelului tau si as vrea sa fac apel la toti cei care s-au gandit la incredintarea copiilor pentru ingrijire catre stat sa fie putin mai retinuti si sa nu-i faca acelui tata, si asa greu incercat de necazuri, un rau si mai mare. Daca, le pasa de copii, au ocazia fericita de a-i ajuta fara a-i rupe de tatal lor. Cei care au crescut copii au inteles de prima data ca un astfel de ajutor vine din iubire, pentru iubire si nicidecum calcand inteligent si legal peste sufletul unui amarat caruia atat i-a mai ramas pe aceasta lume: sase sufletele necajite care ii spun tata.

Ma bucur ca te-ai angajat in a-i ajuta. Am sa incerc sa strang ce se poate, si te voi contacta pentru a vedea cum sa ti le trimit. Eventual, poate ca cei care suntem din Bucuresti reusim sa tinem legatura pe e-mail si sa ne organizam putin pentru a face o lista cu un necesar pe care sa bifam fiecare ce putem rezolva. Abia am citit si nu pot acum sa apreciez prioritatile si sa le ierarhizez dar, maine revin. Pana atunci, este evident pentru toata lumea ca urgenta 1 sunt cativa bani de paine, imbracaminte (nu conteaza masura), incaltaminte si ceva medicamente.

Ce a spus fratele C-tin, eu cred ca este just. Omul trebuie ajutat cu masura, adica cu cat mai mult dar atent dramuit in timp de sora Nutzi pentru a nu se ajunge in ironica situatie de a-i prisosii pe moment sau a nu-i fi neaparat necesar atunci. Si ce e mai important, trebuie sa ne gandim cum ar putea sa castige niste bani cu mainile lui in conditiile in care cineva sa fie permanent acasa pentru a-i supraveghea pe cei mici.

Fii binecuvantata sora Nutzi. Sa-ti dea Maica Domnului putere sa-i ajuti cum este mai bine pentru ei si pentru tine. Iar, noi pacatosii, sa ne rugam sa ne dea Maica Domnului gandul cel bun pentru a-i ajuta cum e mai bine.

Doamne-ajuta!

patinina34 15.02.2009 02:31:58

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 116387)
Nina, sa nu comparam. Aici vorbim de lipsa oricarui nivel de trai, nu de nivel de trai ca in Canada. Saracul om are doar picioarele ca "mijloc de transport".

Ma refeream la faptul ca e vina mea daca dau la cineva de baut si nu a celui care bea, nu la nivelul de trai.

Imi pare rau de neintelegere.

patinina34 15.02.2009 02:46:17

Lenuta draga, te rog nu te supara pe noi, dar multele istorii auzite ne fac sa suflam si in iaurt. Ma bucur ca odata confirmat cazul, si mai multi vor dori sa ajute.[/quote]

Lenuta draga, tu faci un lucru asa un lucru de minunat!!!
[quote=Anca-Miha;116461]

Anca uite c emi s-a intimplat la inceput cind am venit: aveam niste haine de dt si am zis hai s aintreb si eu unde le pot da?! Mi s-a spus la la Salvation Army, donezi si lumea care nu-si permite merge acolo si le ia.
Eu credeam ca gratis, apoi cind dupa citeva zile m-a impins curiozittea am intrat si ...surpriza: se vindeau, iar ale mele erau chiar scumpe.
M-am suparat, ca nu stim, fiind chir la inceput, stii, ins atunci m-m gandit: pai aici unul mai sarac, nu-si permite pur si simplu.

De aunci am inceput sa fac echipa cu prietenele mele si sa dam in persoana.
Simplu, ins sintem siguri ca persoanle in cauza primesc.
Asa si tu Nutzy, uite incepe si vei duce l capat, si d-le lor ce au de primit.

Anca-Miha 15.02.2009 11:16:14

Citat:

În prealabil postat de patinina34 (Post 116537)
Ma refeream la faptul ca e vina mea daca dau la cineva de baut si nu a celui care bea, nu la nivelul de trai.

Imi pare rau de neintelegere.

IArta-ma si tu pe mine, Nina. As zice vina e a celui care da un pahar de bautura fara sa dea si ceva de mancare. Este stiut ca in Romania se obisnuieste a da de baut celor care iti intra in casa.

laurschepsis 15.02.2009 19:24:08

Sa ne unim eforturile eficient

Doamne-ajuta!

V-as propune, pentru a ne coordona mai bine ajutoarele (pentru a evita sa trimitem mai multi acelasi lucru in timp ce altele ar ramane nerezolvate), sa incercam sa bifam pe o lista pe care o sa o trimit acum sorei Nutzi ce anume poate fiecare sa rezolve. Adica, fiecare cere lista de la sora Nutzi si i-o retrimite cu articolul (articolele) pe care le rezolva bolduite (marcate, colorate). Sora Nutzi o trimite apoi la urmatorul. Pana reusim sa o rezolvam. O sa incep eu. Lista pe care i-o trimit pe privat va avea bolduite sau colorate niste pozitii. Daca sunt si alte propuneri, va rog sa le adaugati pe lista. eu nu am trecut decat un minim necesar si de prima urganta.

Doamne-ajuta!

Cristina87 15.02.2009 20:53:14

[quote=C.tin;116396][quote=nutzy;116180]In urma sfaturilor primite de la voi si pe topic si pe mesaj privat am fost si am vorbit cu preotul si mi-a dat acordul ca voi fi sustinuta,ca urmand de acum sa fac un APEL UMANITAR,catre toti cei care vor sa ajute./QUOTE]

Tot respectul ca se gandeste si la altii cand putea pur si simplu sa treaca cu vederea .E adevarat ca omul e suspicios,dar ce va trebui sa faca sa va dovedeasca,nu pot sa spun decat cei care locuiesc in apropiere de Tg. bujor sa vina sa vada cazul in sine.
Eu locuiesc in galati si sunt fata Lenutei,si vin acasa in weekend pt. ca sunt la scoala.Sincer nu stiam ce are mama de gand,dar cand am aflat mi s-a rupt sufletul.E pur si simplu dureros.E trist cum atatia copii nefericiti,care la varsta lor in loc sa se joace ,sa aiba o copilarie usoara, si fara griji,ei indura greutatile si neajunsurile.
Am citit ce a raspuns fiecare.Spunea cineva ca s-a interesat de situatie si nu a ramas chiar asa de impresionat.Ce ar trebui sa fie impresionant ,fratilor?
Impresionant este ca acesti micuti nu pot simti bucuria si gingasia de a fi copil.
Nu e de condamnat acest om ,fratilor, este printre putinii barbati care a vaut taria sa isi tina copiii langa el,sa nu ii dea statului.Asta prezinta o calitate pe care multi nu o au ,majoritatea fug de responsabilitati,dar el incearca si se chinuie cum poate ca sa ramana o familie .
Eu zic ca merita sa iii ajutam pe fiecare cu ce putem.

nutzy 16.02.2009 09:12:18

cuvant inainte...

Multa vreme s-a crezut ca institutiile (centrele) pentru copii sunt bune. Experienta a dovedit contrariul. Copiilor crescuti intr-o institutie le este apoi foarte greu sa-si gaseasca un rost in viata, sa aiba o slujba, sa se casatoreasca, si sa aiba la randul lor copii. Oricat de bune ar fi conditiile unei institutii, oricat de profesionalisti sunt cei care lucreaza acolo, efectul va fi traumatizant. Gandul ca nu a putut sa creasca langa parinti, tristetea de a nu avea nimic al sau, neincrederea in cei mari si teama de viitor au transformat prea devreme un copil intr-un om cu probleme.
- Fa tot ce poti ca nici un copil sa nu mai fie despartit de familia lui!
Autor Coman Vasile

0 vizionari

http://copiii.3x.ro/

Ora este GMT +3. Ora este acum 19:57:04.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.