![]() |
Pentru ca vad ca nimeni nu a deschis un topic legat de acest subiect m-am gandit sa fac eu acest lucru.
Astept parerile dumneavoastra vis-a-vis de avort. Multumesc. |
Sunt impotriva avortului. Singurul caz in care ar fi acceptabil este cazul in care viata mamei e in pericol. Unii considera ca si in cazul unui viol ar fi permisibil. Desi ideal ar fi ca mama respectiva sa nasca, as intelege-o daca alege avortul.
|
Avortul reprezinta ucidere si spunand asta ma refer la faptul ca si pastilele anti-conceptionale reprezinta o forma de crima mai mult sau mai putin acest lucru fiind certificat si de ultimele cercetari medicale.
|
Sunt total impotriva avortului. Femeia care a murit nascand este considerata martira. Orice sarcina are riscul ca viitoarea mama sa moara, nu poti fi niciodata sigur, iar femeia care urmeaza sa nasca este spovedita si impartasita, din cauza acestui risc. Spre deosebire de ceea ce se intampla mai ales acum, misiunea femeii intr-o familie este aceea de a fii mama pentru copii, si bineinteles inainte de asta de a-i naste. Nu are nici o scuza cel ce isi da acordul pentru a provoca un avort!
|
Biserica ingaduie avortul atunci cand viata mamei este in pericol, in cazul in care aceasta mai are copii de care trebuie sa aiba grija. Eu cred ca orice forma de avort(avort propriu-zis sau metode contraceptive) este impotriva poruncilor lui Dumnezeu, deci interzisa. Doamne ajuta
|
Hmm... cat despre metodele de protectie... nu sunt in nici un fel avort. In opinia mea e mai bine sa folosesti metode contraceptive decat sa faci avort. Totusi... sa imi explice careva de ce e pacat folosirea unor astfel de metode, ca nu prea sunt lamurit??
|
Citat:
http://www.profamilia.ro/culturavietii.asp?anticonceptionale=3 |
NU vorbesc despre pilule. Si in general nu recomand un tratament medical oricui, decat in caz de boala. Exista metode care nu presupun introducerea unor chimicale in organism(ex: prezervativul)
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Pilulele contraceptive si steriletul provoaca avort timpuriu, prin toxicitatea pe care o creaza si care impiedica fixarea fatului de peretele uterului. Intrati pe www.provita-craiova.com si cititi de acolo parerile pertinente ale unor medici. Iar alte metode care nu provoaca avort sunt totusi un mare pacat inaintea Lui Dumnezeu (vezi pacatul lui Onan), si o mare bataie de joc pentru femeie, care isi refuza astfel sfanta menire a maternitatii si accepta sa fie papusa de distractie a unui om cazut din demnitatea de barbat in aceea de mascul.
|
Citat:
|
Ce sa mai spun despre avort :
Spunea un parinte Parintele Iagaru din Caracal, ca inainte barbatii care nu vroiau sa aiba copii cu nevasta cu care traiau cand se duceau la camp isi puneau sotiile care ereau insarcinate "nevasta ridica maldaru de coceni"nevasta fa cu tare si evident ca femeia avorta fara sa vrea Dar alta este acum cand unele femei se duc cu buna stiinta la doctor sa avorteze ASTA se numeste crima direct .Cum tu care ai in pantece prunc te duci sa-ti ucizi propriul copil" SA NU FIE |
Pentru ca vad ca nimeni nu a deschis un topic legat de acest subiect m-am gandit sa fac eu acest lucru.
Astept parerile dumneavoastra vis-a-vis de avort. Multumesc. |
Categoric NU !
Daca D-zeu vrea sa dea o noua viata, nici unul dintre noi nu are dreptul sa-I zadarniceasca planurile. EL da viata, si tot EL o ia. |
Avortul este un semnal la cat a decazut lumea in zilele noastre. Nu sunt de acord nici cu pastilele anticonceptionale, nici cu avortul, in ambele cazuri omori o fiinta.
Lipsa iubirii fata de faptura pe care nu o vezi dar o simti, nu stiu ce inima trebuie sa ai sa faci lucru asta. |
Nu cred ca s-ar rezolva ceva prin interzicerea avortului - tot ar exista femei care ar face avort. Cred ca ar trebui oamenii convinsi ca viata are prioritate (inclusvi aia care cred in pedeapsa cu moartea!). Statul ar trebui sa ajute mai mult tinerele mame! Nu, nu sunt comunist, dar sunt crestin.
Daca sunt de acord cu avortul: numai in cazul in care pune in pericol viata femeii! |
Citat:
"Femeia se va mantui prin nastere de fii, daca va starui, cu intelepciune, in credinta, in iubire si in sfintenie"(ITim.2.15) |
Avortul ......este mai mult decat o crima, mai grava decat aceasta. De fapt nu-i mai dai voie acelei fiinte sa il vada pe Dumnezeu, il condamni la intuneric...si cine suntem noi ca sa facem asta?! Daca omori pe cineva ...acea persoana tot mai are sanse sa se mantuiasca, dar un copil nenascut nu mai are aceasta sansa.
Cele mai multe metode contraceptive(anticoncepitonalele) sunt de fpat avortive, asa ca tot avort se cheama ca faci, doar ca nu iti dai seama cand se intampla, insa asta nu te absolva de vina! CAt despre faptul ca este acceptat avortul de biserica in anumite conditii.....nu stiu ce sa spun, dar eu personal cred ca nu...ca tot voia noastra se cheama ca o facem...si apoi de unde stim ca Dumnezeu a hotarat ca acea femeie moare...?! Nu stim noi care sunt planurile lui Dumnezeu pentru fiecare dintre noi si daca ne-am lasa cu adevarat in voia Lui....ce minunata ar fi viata pe pamant. Si nu ma refer..la a nu mai face nimic si a astepta sa iti dea Dumnezeu...adica sa nu muncim...sau alte chestii de genul asta... |
in principiu nu sunt de acord, mai ales ca in ziua de azi exista numeroase metode de contraceptie.
exista unele exceptii: cind sarcina pune in pericol viata mamei sau cind examenele medicale arata ca fatul sufera de maladii incurabile sau de mutatii genetice grave care ii pot afecta viata foarte mult. |
mda, in loc sa raspunzi la obiect, ai ales sa postezi un text lacrimogen, in genul reportajelor de la proteve... trist. asta se cheama manipulare.
gindeste-te totusi ca in locul copilasului cu ochi, urechi, minute si picioruse, era un copil care suferea de trisomia 21 (sindromul down). tu ai mai fi fost de acord ca o femeie pe care o cunosti foarte bine sa nasca in conditiile astea? stiind ca acel copil nu va fi niciodata normal, ca va trebui sa ai o grija speciala pentru el si ca va trai maxim 21 de ani? |
Citat:
|
Citat:
Fiind un forum crestin am sa-ti spun parerea celui care conteaza si anume Celui Ce Da Viata Dumnezeu. Daca esti crestin accepti ca aceasata este o realitate infailibila ... Daca DA atunci cum poti crede ca ai dreptul sa iei ceva ce tu nu poti da si asupra carui nu ai nici un drept. Daca Dumnezeu vrea VINDECA, daca Dumnezeu vrea DA VIATA daca vrea o IA. Ce te face sa crezi ca poti fi Dumnezeu ca sa decizi in locul Lui? |
nu e vorba de a te substitui lui dumnezeu, e vorba de liberul arbitru. dumnezeu te lasa sa alegi.
dar asa cum ai spus si tu e vorba de EXCEPTII, eu nu as permite avortul decit in cazuri exceptionale, legate de sanatatea mamei sau a fatului. altfel, de acord cu tine, nu ai nici o scuza daca recurgi la avort. |
Citat:
|
Lucru clar avortul e o crima. Dar alceva vreau sa zic. De exemplu in Portugalia, tara majoritat catolica(nu simpatizez cu nimic biserica catolica) AVORTUL ESTE INTERZIS PRIN LEGE! Nu stiu daca mai este o tara unde sa se intample asa ceva, sau daca e bine sau e rau. Sau nu stiu daca se fac acolo avorturi sau nu! Dar e ceva care te face sa te gandesti mai bine la acest oribil pacat!
|
repet, nu poti gindi doar in alb si negru. exista si nuante. asa cum unii incearca sa ii gaseasca scuze criminalului de la tanacu (parerea mea e ca ar trebui sa primeasca vreo 20 de ani de puscarie) - e treaba lor si parearea lor - tot asa consider ca si femeia are dreptul sa aleaga, atunci cind e in joc viata ei din punct de vedere al sanatatii sau al viitorului.
daca ea sau familia ei nu se simte in stare sa aiba grija de un copil cu deficiente severe de ordin genetic, psihic sau fizic, nu vad de ce ar trebui sa se chinuie. cam atit am avut de spus, nu voi mai interveni pe acest topic, nu aveti cum sa-mi schimbati parerea. |
Citat:
2. D-vs. spuneti ca in anumite conditii de boala a fatului nenascut, avortul ar putea fi permis. Intrebare: Daca bolnavul nascut are dreptul sa traiasca, bolnavul NENASCUT de ce nu are acest drept? Tatal meu are un handicap fizic. Sa-l impusc ca este bolnav? Sau sa-i bag un aspirator in in creier si sa-i absorb creierul? Sau sa-l macelaresc cu o chiureta? D-vs nu aveti pe nimeni bolnav in familie? Credeti ca ar merita omorat pt ca este bolnav? Atunci de ce nu aplicam aceeasi unitate de masura si BOLNAVULUI NENASCUT? Daca definim fatul ca o "aglomerare amorfa de celule", atunci avetiu dreptate sa fie ucis in caz ca corespunde standardelor de frumusete ale "lumii". DAR !!! Daca definim fatul ca o PERSOANA creata de Dumnezeu si pentru care a murit pe cruce MANTUITORUL ISUS CRISTOS, atunci intelegem ca NU PUTEM FI NOI DUMNEZEI ca sa hotaram asupra vietii si a mortii... Chiar daca are trisomia sau sindrom down... |
...daca omul s-ar fi putut abtine astazi nu am avea probleme de genul SIDA sau altele, dar omul este lacom.Vedeti voi fratilor, diavolul nu mai intra in oameni (eu personal nu sunt suficient de informat sa spun ca in altra tara a existat vreodata un caz in care diavolul a intrat in om,poate stiti voi sa imi spuneti) acum are alte metode prin care il baga pe om in iad si o face destul de bine; pt ca in ziua de azi omul este sclav banului si a placerilor trupesti si asta stiti si voi ce inseamna ; avortul este o metoda disperata prin care femeile renunta la pruncul nedorit ,poate Dumnezeu nu va face asa cu noi, dar cei ce spuneti ca nu sunteti de acord cu el , ce ati face daca ati fi femeie si ati fi violata de un vagabond ? pt ca sa fim realisti in afara de socul suferit mai este si presiunea unui copil nedorit de dvs.
|
Citat:
|
Am citit pe acest topic aberatii de ma doare capul . De la faptul ca organele genitale au doar utilizarea sexuala de reproducere ( nu suntem animale domnilor ) pana la faptul ca daca copilul este bolnav sa il nastem . Nu stiu cati din cei care zic asta stiu ceea ce zic ... din punctul meu de vedere e mult mai important pentru un parinte sa faca ceea ce trebuie in cazul asta ( adica avort ) decat sa nasca un copil care sa se chinuie toata viata . Nici eu nu sunt de acord cu avortul dar in unele cazuri consider ca e binevenit . De exemplu nu stiu cati stiti de pe forumul asta de sarcini extrauterine . Bunica mea era sa moara din cauza asta pentru ca nu vroia sa faca avort ca il considera un pacat . Nu stiu daca Dumnezeu asta si-ar dori ... ca un copil sa traiasca tot restul zilelor in suferinta datorita unei oarecare boli genetice . Sunt deschis la orice comentarii pe tema asta . Salutare si fie ca Dumnezeul vostru sa fie cu voi si sa va lumineze calea ...
|
subscriu. si da, nu suntem animale, bine ai zis. sa stii ca pana si delfinii folosesc organele de reproducere in alte scopuri decat reproducerea. ganditi-va la asta.
|
Citat:
Avort = crima. Se pune intrebarea daca vrei sau nu sa omori un om. Femeia ce a murit din cauza unei sarcini este considerata martira, pentru ca a preferat sa moara decat sa omoare. Doar pentru ca e vorba de un om ce nu se poate apara nu inseamna ca avem dreptul asupra vietii lui. In trecut sclavii care erau bolnavi sau pe moarte erau lasati sa moara, sau chiar erau executati, iar cand e vorba de propriul copil.... unde e umanismul acela la care faceai referire cand ziceai ca: "nu suntem animale domnilor". Sigur, suntem oamnei cand avem nevoi, cand avem obligatii... pas. |
Citat:
Gandeste-te la asta. |
theodor...tu daca ai stii ca te vei naste fara sa poti vorbi sau gandi, sau actiona ai prefera sa fii adus la viata? si gandeste-te si la cei ce se vor chinui sa te ingrijeasca toata viata...
|
Citat:
|
theodor, citeste si intelege ce scriu inainte sa-mi raspunzi. :)
ca o sa ma faci iar sa rad de tine si sa plang pentru tine in acelasi timp. si pentru voi restul. da cine are urechi sa m-auda sau ochi sa ma citeasca a priceput mesajul. tu-mi raspunzi de dragul contradictiei. |
Citat:
|
eu doar vreau dialog, tu-mi izbesti usi in nas si-mi raspunzi la misto spunand ca sunt "orbit de rational". bine ca esti tu luminat de nebunie desteptule. :)
vreau sa discutam ca de asta spunem aici. sa discutam. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 23:07:12. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.