![]() |
ce se intimpla cind o persoana nu poate ierta un rau care i s-a facut?
Am o prietena foarte buna, este o fata buna, insa problema ei este ca nu poate ierta. Nu poate din cuza ca i s-a facut mult rau in viata de catre cineva drag ei.
Este foarte corecta, foarte plcut, insa din pacate nu poate reusi sa ierte. Care ar fii consecintele pentru ea? Pentru sufletul ei?:43: Imi este foarte draga, dar stiu ca nu e bine sa. |
Nu trebuie sa-si impuna sa simta altceva decât simte. nedreptatile suferite lasa o rana permanenta în inima, oricât ne-am stradui sa nu o mai simtim, rana care se vindeca ori prin cainta celui ce a gresit ori la Judecata de apoi.
Iertarea poruncita de Mântuitorul se refera la a nu ne bloca în aversiune fata de cineva, fiindca orice rau, chiar facut "pentru dreptate", se întoarce asupra celui ce-l face. Deci trebuie sa fie un echilibru în miscarile inimii, nici a nu urma patima dar nici a nu ne impune miscari ale inimii. Lupta cu gândurile rele nu consta în împotriviri, nu e ceva activ ci consta în a nu urma gândul rau. |
Multumesc Traditie, pentru raspuns.
Nu ne impunem sa ne jucam cu sentimentele, sa ne jucm cu raul care vine de la cineva drag tie, insa exista limite a iertarii, a greselii si a trece peste ceva urat. Totul in viata te marcheaza si-ti ramane un gust amar, uneori e greu s-o iei de la capat, alteori e usor, doar amintindu-ti ca nu toti sint la fel. Mantuitorul a cerut totusi sa iertam. Ca sa fim la randul nostru iertati. Fa bine si asteapta bine, fa rau si asteapta rau, cam asa ceva mi se pare ca merge in viata, desi nu este o regula, adica exista exceptii. |
Sa stea inaintea icoanei Mantuitorului si sa spuna: "Doamne, vreau sa pot ierta, vreau sa pot iubi.. vezi ca nu pot, ca inima mi-e impietrita si neiubitoare.. ajuta'ma sa pot iubi, spre slava Numelui Tau." Si tot asa.
Asta daca fata vrea si nu poate. Daca insa nu vrea, nu ai ce-i face. Roaga'te tu pentru ea. Recunoasterea neputintelor este o rugaciune, si inca una foarte buna. Doamne, nu ma pot ruga, ajuta'ma. Doamne, vreau sa iubesc si nu pot, fa ceva ! Doamne, imi pare rau ca nu ma pot pocai, pe Tine Te astept sa faci ceva. Zi cu pace si bucurie. |
Au mai fost multe topice pe aceastã temã.
Porunca este clarã"De nu veþi ierta nici Tatãl vostru din ceruri nu vã va ierta pe voi" sau"Si ne iartã nouã grºiþilor Tãi/Precum ºi noi iertãm greºiþilor nostri" -deci porunca ºi mãsura iertãrii! Dacã eºti creºtin ortodox ºi respecþi Legea Nouã pe care a adus-o Iisus Hristos prin jertfa sa pe cruce vei ierta "de saptezeci de ori câta ºapte" ªi unde-i lege nu-i tocmealã! Dar dacã nu ai fãcut rãu cuiva ºi acela crede cã i-ai fãcut ºi te urãºte ºi nu te iartã deºi i-ai cerut iertare.? Vinovat pentru toate relele este vrãjmaºul ,urâtorul de bine care se teme de faptele bune ºi încearcã sã le impiedice cu orice preþ cãci un suflet neiertãtor aparþine celui întunecat. |
pana cand nu constientizam ca doar iertarea ne poate aduce liniste si echilibru,este destul de greu.
dar,asta se intampla dupa un sir de neplaceri care,de fapt,au acest scop! in capul listei,de obicei se afla deterioarea relatiilor (in sensul tensionarii lor treptate,cu toata lumea),sentimentul ca esti victima se poate transforma in realitate-victima a imprejurarilor,pierderi la nivel material-esecuri,cheltuieli neprevazute,pierderea locului de munca,apoi este vizata starea de sanatate. si mai este un lucru important- din punctul meu de vedere - atunci cand raspunzi cu aceeasi moneda,nu numai ca "imprumuti" gandurile negative ale celuilalt,dar contribui si tu,amplificandu-le. ps:cele scrise mai-sus reprezinta doar parerea personala bazata pe observatie. |
Cine nu poate ierta, nu are liniste in aceasta viata, si ajunge in Iad.
|
Citat:
Trebuie sa se straduiasca sa ierte ca sa aiba parte de binecuvantari de la Dumnezeu si raspuns bun la Judecata. Sa spuna cat se poate de des cand ii vin ganduri rele impotriva acelei persoane "Doamne Iisuse Hristoase,fiul lui Dumnezeu ,miluieste-ma pe mine pacatoasa" si daca poate cat se poate de des aceasta rugaciune. Si sa se straduiasca sa vada parte buna a lucrurilor ,parte plina a paharului. O cunostinta a mea a avut fratele inchis pentru frauda ,desi vina nu a fost atat de mare.S-a dovedit ca in inchisoare s-a lasat de baut ,era alcoolic. Nu stim care sunt judecatile lui Dumnezeu. |
Citat:
|
Nu poate sa ierte? Mai asteapta sa treaca niste timp. Cu cat mai mare raul, cu atat mai mult dureaza pana cand putem ierta.
|
Cine este cu Hristos este ASEMENEA Lui! Fiind asemenea Lui, poti IUBI neconditionat, poti ierta chiar si cel mai mare rau!!! Cine nu-L are pe Hristos in viata sa, este asemenea pomului neroditor, care se taie si se arunca in foc! A fi fara de Hristos, a trai in INTUNERIC si in URA si in DUSMANIE!!!
Am avut clipe GRELE din copilarie, pana acum 21 de ani de suferinta... din partea unuia dintre parintii mei... dar MA RUGAM mereu si il priveam ca a gresit ca PRIMA data!!! Il vedeam neputincios si il intelegeam ca NU el face acelea ci duhul necurat ca sa ne piarda si pe nioi si pe el! Si am staruit in rugaciune muuuulta (21 de ani) dar SLAVA DLUI si Maicii Sale, acum se afla bine!!!! SI tot asa ajunsesem sa il urasc... dar ma speria gandul ca daca mor suparat pe el, IADU ma mananca!!!! si ma luam cu Rugaciunea si a trecut, din MILA Sa!!! RUGACIUNE RUGACIUNE RUGACIUNE!!! |
Sf. Ioan Hrisostom spunea: "Cata deosebire exista intre o suta de dinari si zece mii de talanti, tot atata deosebire exista intre greselile semenilor nostri fata de noi si greselile noastre fata de Dumnezeu. Si ce pedeapsa n-am merita atunci cand nu vrem sa ni se ierte o datorie de zece mii de talanti in schimbul iertarii unei datorii de o suta de dinari?"
|
Da, Geo, insa anumite chestii iti raman pe creier si nici macar nu te poti gandi la ele pentru ca iti face rau numai sa-ti aduci aminte. Cu atat mai putin sa ierti persoana vinovata asa repede.
Si nu inteleg, vrei sa spui ca oamenii pana la Iisus nu stiau ce-i aia moralitatea? Ca moralitatea vine din religie? Ca eu, de exemplu, sunt imoral din oficiu doar pentru ca nu cred in ce crezi tu? Sunt doua sute si ceva de milioane de ortodocsi pe lumea asta, restul, pana la sase miliarde sunt de alte religii. Oare toti oamenii astia traiesc in intuneric, ura si dusmanie doar pentru ca nu cred in Iisus asa cum crezi tu? Ar trebui sa fim cel mai luminat popor de pe fata pamantului, daca tot suntem adevaratii crestini. Numai ca suntem la fel de hoti si criminali si pacatosi ca orice alt popor. |
Citat:
|
Citat:
Celelalte popoare eu fiecare MORALITATEA sa! Daca se apropie de crestinism, vor primi usor credinta crestina, daca nu, PRIN catehizare vor fin invatate! |
raspuns patinina 34
Atunci cand cineva iti face rau si nu il poti ierta inseamna ca il urasti !
Ura,dusmania si resentimentele produc in organism o stare toxica;aceasta stare provoaca boli cum ar fi:cancerul.Pe langa acest lucru ingrozitor o sa aiba si necazuri pentru ca bolile si necazurile vin din pacate,iar ura si dusmania sunt pacate deoarece nu face parte din iubirea pentru aproapele nostru pe care trebuie sa il iertam daca vrem sa ne ierte si Dumnezeu greselile noastre dupa cum spune rugaciunea ,,Tatal nostru..'' Ii recomand sa citeasca seminarul ''sa ne vindecam iertand'' de pe site-ul Maica Siluana. |
Si eu ma confrunt cu aceeasi problema deseori. E usor sa dai sfaturi intelepte, dar greu sa ierti. Iar iertarea adevarata presupune si uitarea raului care ti s-a facut... Nu-i simplu deloc, insa toate sunt cu putinta cu ajutorul Celui ce a invins raul si suferinta si care S-a rugat sincer pentru cei care Il crucificau. Deci, uneori cand spun "Tatal nostru" ma rog scurt sa ma ajute Dumnezeu sa iert si sa uit greselile altora... Caci altfel nu ne putem numi crestini, putem? Ni s-a spus simplu si clar: ce folos aveti daca ii iubiti numai pe cei care va iubesc? Si paganii fac aceasta. Desavarsit este cel care ajunge, prin mila Domnului, nu de la sine, sa-i iubeasca chiar si pe vrajmasii lor. Ceea ce nu este cu putinta la oameni este posibil cu ajutorul celui care S-a facut Om si ne-a aratat modelul dupa cum trebuie sa traim.
Doamne, ajuta-ne sa iertam celor care ne gresesc si sa suferim cu rabdare raul din jurul nostru. |
Din pacate ea NU POATE IERTA, SI NICI NU VREA, insa altfel e persoana cea mai buna din lume. Asta pt ca ea este corecta si buna la suflet, insa altii i-au facut un rau enorm.
Este una dintre cele mai mari donatoare aici, ajuta pe toti, indruma pe toti, insa... da, nu poate ierta, din pacate. Si nici nu vrea, pt ca intr-adevara raul care i s-a facut a fost enorm si nedrept. |
Este greu sa iertam,desi incercam sa ne purtam frumos sau sa uitam rautatile care ni le-a facut o persoana acestea ramant intiparite si trecand anii ni se vor aminti iar,sufletul ,amintirile sufletului nu se sterg cu buretele.Nu i se va intampla nimic ei,Dumnezeu stie ce e in sufletul ei si cata suferinta are..
|
Ea a avut o mama buna ca si ea, insa iertatatoare, insa tatal nu putea si nu poate ierta nici acum.
Sint doua surori: una este iertatoare, iar cealalta, prietena mea este ne-iertatoare. Amindoua sint de o moralitate impecabila, profesionale si gata s asara in ajutor pentru oricine cere o mana de ajutor. |
Citat:
|
Citat:
Iertarea e o dovada de bunatate.Sf.Siluan Atonitul ierta imediat si Dumnezeu l-a binecuvantat cu multe virtuti. Una e sa suferi pentru raul facut si alta sa ierti. |
Citat:
Persoana pe care nu o poate ierta ce atitudine are faþã de aceasta? I-a cerut iertare,a recunoscut cã este vinovatã? Singurul care poate face "un rãu enorm" aºa cun spui tu este vrãjmaºul. Poate nu persoana aceia i-a fãcut rãu,poate cineva întreþine aceastã stare de lucruri.Aceasta este o ispitã. "Fericiþi fãcãtorii de pace....",fii tu acela,încearcã sã împaci aceste persoane ºi vei primi rãsplatã "cã acelora este împãrãþia cerurilor". Eu tare aº vrea sã se gãseascã ºi pentru mine un "fãcãtor de pace". |
Citat:
Cred ca ar trebui sa lamureasca aceasta stare de incertitudine, ura si lipsa iertarii sunt disctincte, dar parca sunt surori. |
FIUL - un film despre puterea iertarii
ce as putea face daca as fi tata si as fi pus in situatia de a lucra cu cel care mi-a ucis fiul ?
FIUL - un film premiat la Cannes (2002) care merita vazut ! |
Iertarea in lumina invaturii crestine
|
Iertarea - inceputul iubirii
|
Dragii mei, uite cum este situatia:
De mult ea a primit in casa noi veniti, pe care-i cunostea de altfel din copilarie. Le-a dat camera ei, dormitorul lor, i-a tinut fara sa le ceara un ban, adica, le-a dat o masina, haine, mancare etc, iar rasplata a fost negativa dublu: 1. perechea respectiva intr-o dimineata dupa ce s-au mutat in casa lor dupa cre-o 8-9 luni au vazut-o cu masina data de ea practic, trecind la statie, erau -45 afara si au lasat-o acolo, fara macar sa opreasca. Au vazut-o asteptind autobusul, pt ca s-au oprit la stop si au salutat-o din masina. 2. au povestit vrute si nevrute din casa ei inapoi in Romania, minciuni toate minciuni, fapt pentru care mama ei a aflat si a facut atac de cord si a murit. Eu din pacate nu pot face pe ingerul de pace intre ei, deoarce nici unul nu mai vor sa stie unii de altii. Dar asta e doar o poveste, ea a avut mult mai multe si le-a inchiat, lasand persoanle respective la spatele ei si nemaiacordind nici macar un mijloc de impacare. Ea este cea care a inchis subiectul si nu vrea sa-l dezgroape. Au trecut peste 8 ani de atunci. Sufera si acuma. |
Citat:
Ar trebui sa ii explici ca pentru binele facut o va rasplati Dumnezeu si sa ii multumeasca Lui ca aceia nu au intors binele ,pentru ca s-ar fi socotit ca a facut negot cu binele. Domnul nostru Iisus Hristos spune: " Si daca iubiti pe cei ce va iubesc, ce rasplata puteti avea? Caci si pacatosii iubesc pe cei ce ii iubesc pe ei. Si daca faceti bine celor ce va fac voua bine, ce multumire puteti avea? Ca si pacatosii acelasi lucru fac. Si daca dati imprumut celor de la care nadajduiti sa luati inapoi, ce multumire puteti avea? Ca si pacatosii dau cu imprumut pacatosilor, ca sa primeasca inapoi intocmai. Ci iubiti pe vrajmasii vostri si faceti bine si dati cu imprumut, fara sa nadajduiti nimic in schimb, si rasplata voastra va fi multa si veti fi fiii Celui Preainalt, ca El este bun cu cei nemultumitori si rai. " Daca este credincioasa sa se gandeasca la aceste invataturi. |
Da Anita, asta am facut imediat cind am aflat.
|
Mare platã va avea aceastã creºtinã dacã va ierta cãci binele fãcut acelei persoane ei ºi l-a fãcut.Încearcã sã o convingi sã se împace acum la începutul postului mare ºi Dumnezeu îî va da rãsplatã pe mãsurã.
|
pentru Patinina
Bine ai facut ca ne-ai povestit aceasta ,,felie de viata ,,cred ca este de folos oricui, cat traieste omul invata ,din pacate binele nu se rasplateste cu bine intotdeauna,sau macar cu un multumesc sincer! pacat ca se intampla . Te rog, spre lamurirea mea si poate a altorea,sa spui si daca cei ajutati de prietena ta ,au incercat sa-si ceara iertare pt cele spuse (,, au povestit vrute si nevrute din casa ei inapoi in Romania, minciuni toate minciuni,,) adica daca au constientizat gresala lor.... ..Prietena ta este in adevar un om bun -cine poate ajuta neconditionat pe altii asa cum face ea ,in continuare ,dupa asa dezamagire si necaz (moartea mamei )merita mai mult decat respect .Binele l-a facut in primul rand pt ea ,si sunt sigura ca nu se astepta la nu stiu ce laude sau preamariri .dar nici la barfe si minciuni. Multi ar putea sa ajute si n-o fac ...Dar daca aceia si-au recunoscut gresala .si-au facut pas spre impacare... ....Pacat ca nu-i poate ierta inca..eu zic ca o va face cu timpul ..de aceea mai sufera si acum ,dupa 8 ani ..pt ca nu i-a putut ierta ..sau poate i-a iertat si nu uita..Dumnezeu s-o ajute sa-si limpezeasca sufletul ..Acum , din toata aceasta poveste intelegem ca sunt oameni carora li se pare ca fac bine si de fapt viata le arata ca nu-i tocmai asa ..Eu nu vreau sa judec pe nimeni dar .nu pot sa nu constat atitudinea ( gresala )celor care ,gandind ca le fac un ,,bine,, le-au povestit toate,,minciunile ,,pe care cei ajutati le-au povestit in Romania..si-or fi zis ,,lasa sa afle pe cin-o ajutat ,,si .. de aici tragedie -mama s-a supatat asa tare ..nu mai e, prietena ta desi a facut bine acum duce povara asta ..ca nu-i iarta...De -aia-i bine sa nu duci vorba de colo, colo ..ca n-ai nici un folos dimpotriva ,faci rau !Te apreciez mult ca esti alaturi de ea si te -ai straduit sa faca pasul spre iertare .
|
Nici eu NU AM IERTAT NICIODATÄ PE NIMENI si nici NU AM UITAT CE MI S-A FÄCUT -
Deoarece eu consider cä NUMAI DUMNEZEU ARE DREPTUL DE A IERTA Eu, ca muritoare de rind, am obligatia sä invät din greselile mele, ale altora, din cärti, din povestiri, etc. si sä am grijä sä nu preiau anumite lucruri care nu sint in domeniul de activitate ca muritoare de rind. Dimpotrivä m-am rugat lui Dumnezeu si am spus obligatia mea este sä nu uit ce mi s-a fäcut ca sä fiu in stare sä invät din greselile fäcute si sä nu mai dau ocazia vreodatä sä fiu din nou chinuitä, batjocoritä, etc. Eu mä sträduiesc sä invät din greselile pe care le-am fäcut si le-am permis sä se apropie prea mult de mine unora care s-au dovedit nevrednici - eu nu uit si mä sträduiesc sä invät din greselile pe care le-am fäcut si te rog pe tine, Dumnezeule sä-i pedepsesti pe äia care au ris de mine, care m-au batjocorit, m-au chinuit si dacä se poate te rog sä faci in asa fel ca sä aflu dacä am dreptate adicä sä aflu dacä au fost intr-adevär vinovati si tu i-ai pedepsit ca sä stiu ce si cum sä fac mai departe in viatä. Si de fiecare datä am aflat mai repede sau mai tirziu - eu am träit mai departe ocolind asemenea indivizi care deveniserä in ochii mei animale (sä nu uitäm cä oamenii dupä cum a dovedit stiinta provin din maimute!) - iar Dumnezeu m-a informat printr-o scrisoare, o stire, o informatie datä de altii cä vinovatii au fost pedepsiti dupä fapta lor -cä au fost pedepsiti pentru comportamentul lor cu mine. Dacä nu am aflat nimic m-am gindit dupä o vreme cä, poate am gresit si, totusi am pästrat amintirea celor petrecute - intre timp viata a mers mai departe si am devenit din ce in ce mai atentä la ce spun, la ce fac, la amänunte - respectind legile scrise si nescrise ale lui Dumnezeu si ale societätii. Intre timp de mai bine de doi ani astept dovezi clare de la Dumnezeu - am väzut cum räufäcätori si din aceia care m-au spionat s-au "uscat" pe picioare - una aräta bine in urmä cu 5-6 ani intre timp - e de o seamä cu mine (1963) - aratä ca o bätrinä de cel putin 60-70 de ani - numai piele si oase si s-a micit, si-a pierdut serviciul si din functionarä a ajuns femeie de serviciu in casa unor bogätasi si se bucurä cä de la äia primeste ciubucuri, singurul ei fiu - dupä spusele ei - merge foarte räu cu scoala, etc. Si eu acum nu mai fac nimic decit astept ca Dumnezeu sä-mi arate cum i-a pedepsit si cum ii pedepseste pe cei ce au incercat sä mä distrugä, care m-au batjocorit, care au incercat sä-mi omoare copiii, care mi-au ametit pärintii cu calmante si medicamente, care au incercat si mai incearcä sä mä omoare. Deci - eu nu uit nimic din ceea ce mi se face mie si nu iert nimic pentru cä dupä pärerea mea si experienta de viatä a familiei mele si a mea de iertat poate numai Dumnezeu sä ierte cä numai El stie exact cit a gresit cineva. Eu nu am de unde sä stiu. |
Citat:
Nu ºtiu,nu am înþeles prea bine deºi þi-am citit postãrile ce religie ai dar oricum nici tu nu eºti creºtin în faptã cãci altfel cum ai putea sã te crezi mai bunã decât Dumnezeu? Oare nu se spune clar în rugãciunea domneascã Tarãl nostru "ºi ne iartã nouã greºiþilor Tãi ,precum ºi noi iertãm greºiþilor noºtri". Cum adicã nu mai faci nimic ci doar aºtepþi?Tu nu te rogi? Este cumva Dumnezeu proprietate personalã? De obicei sunt o persoanã conciliantã ºi pacifistã dar nu pot fi deacord cu cele pe care le spui ºi sunt miratã cã nimeni nu a comentat aceastã postare.Oare tu nu ai greºit niciodatã? |
Atunci cand o persoana nu poate sa uite raul care i s-a facut inseamna ca putem sa-i vedem limitele!
Cu cat poate ierta mai putin, cu atat este mai limitat sufleteste! Deci, daca tii minte raul si nu poti sa ierti inseamna ca esti din cale afara de orgolios, de mic la suflet si de lipsit de generozitate, un zgarcoman. Ori se stie, femeile adora barbatii generosi nu zgarcomanii care se tot trag pe c... pana sa dea ceva, inclusiv iertare sau daca vreti, mai ales iertare! Deci, nici sa nu te astepti la mai mult! cred ca am fost cat se poate de clar! |
Sia:
Ea nu poate uita si basta. Sufletul ei este foarte generos, insa gresala ei este ca asteapta binele de la cei la care a facut bine, bnuiesc. Ori asta, din nefericire nu prea se intimpla. Pentru binele facut, Dumnezeu iti da rasplata, nu oamenii. Cei la care ea a facut bine sustin ceva de genul asta: noi nu am obligat-o sa ne ajute........ |
pentru romantic
[quote=romantic;121172]Atunci cand o persoana nu poate sa uite raul care i s-a facut inseamna ca putem sa-i vedem limitele!
Cu cat poate ierta mai putin, cu atat este mai limitat sufleteste! Nu ai dreptate: ea este una dintre putinele fiinte generoase de aici din Calgary care ajuta pe cei in nevoi de la lingura si furculita pina la pat etc si alte nevointe. Face asta de mai bine de 10 ani. Povestea ta cu barbatul si femeia nu-si are locul aici. Efectiv nu are nici o legatura. Ea nu pote ierta pe cineva care a primit mai mult ajutor decit altii, constienti de ceea ce fac ei, si nerecunoscatori. Mai exista o vorb: daca nu poti juta, lasa , pleaca mai departe si macar spune o vorba buna. Este vorba despre altceva, cu totul altceva aici. Din pacate este ca tu juti, altii te improasca cu noroi...cam asta este filozofia epocii moderne. |
Citat:
Uite ce cred eu despre ce zici tu aici: ca incerci sa cauti o razbunare personala folosind numele lui Dumnezeu. Cred ca este mai mult o ideologie a musulmanilor, dinte pentru dinte si razbunare. Daca totusi nu ierti nimanui nimic, atunci e grav fata mea. Da, Dumnezeu stie cit a gresit cineva cuiva, insa asteapta ca tu sa ierti mai intai, ca apoi sa fii iertata si tu. ( Tatal Nostru) |
Asa e.
Personal, imi dau uneori palmi ca iert prea usor, si asta e un defect sa stii! Asa ca am invatat sa fac pe "durul", altfel ti se urca in cap! Vreau sa fiu dastept ca mania-n oamenii dastepti, un ceas traieste! Daca traieste aproape un an de zile, e grav de tot, inseamna ca persoana pur si simplu are o problema "crestineasca"! Ca adica de ce naiba mai zice rugaciunea domneasca si tot trancaneste despre iertare si dragoste de aproapele - marketing teologic? o fi si asta o inventie: sa stii sa vinzi cat mai bine gogonele duhovnicesti, da' nu gradinarului! clar? |
a ierta
A IERTA - se poate face in mai multe moduri;eu insa cunosc doar doua dintre ele:
* am iertat-pt.ca eu nu sunt ca ei,eu sunt altfel,trebuie sa fiu altfel-iertarea aparenta,egoista,cea care eticheteaza semenii in categoria inferioara,si-mi aduce mie sentimentul ca sunt speciala - dar de fapt,victima mandriei "moraliste"; * am iertat si am uitat totul,pt.ca si eu la randul meu am gresit si am fost iertata-iertarea bazata pe invatatura crestina-care care arunca de pe umeri povara tinerii minte a tot raului intalnit si-mi elibereaza sufletul.... in fapt,a ierta pe cel care a gresit fata de mine,inseamna a ma accepta pe mine insami asa cum sunt,inseamna a ma ierta pe mine si a-mi asuma responsabilitatea faptelor mele... dar toate acestea aveam sa invat a le deosebi mai tarziu,dupa niscai experiente neplacute,dar necesare...... "Cãci cu judecata cu care judecaþi, veþi fi judecaþi, ºi cu mãsura cu care mãsuraþi, vi se va mãsura." |
Ora este GMT +3. Ora este acum 05:25:49. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.