Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Iadul exista (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=5776)

Mihailescu_Daniel 27.02.2009 14:52:36

Iadul exista

http://www.youtube.com/watch?v=Lu5I4FPLb4U

Urmariti aceste imagini sau mai bine spus DESCHIDETI-VA URECHILE, ganditiva la ce auziti si rugati-va sa nu ajungem acolo.

Pe mine m-a pus pe ganduri si m-a miscat sufleteste catre rugaciune.

Astept parerea voastra despre ce ve-ti vedea si mai ales despre ce ve-ti AUZI.

DOAMNE IISUSE HRISTOASE, FIUL LUI DUMNEZEU, MILUESTE-NE PE NOI PACATOSII.

silverstar 27.02.2009 15:12:47

[COLOR=green]Da, iadul exista si acum se numeste criza si criza a fost provocata pentru cei saraci pentru ca cei bogati tot bine vor trai...[/COLOR] :20:

Agkelos 27.02.2009 15:15:20

Nu e bine sa ne aruncam la afirmatii pentru fiecare chestie ciudata care o gasim. Sunt multi gigi contra care, odata ce se dovedeste ca sunetele sunt doar datorita miscarilor tectonice sau alte chestii asemanatoare, se apuca sa arunce cu noroi in biserica si sa ii numeasca pe toti crestinii paranoici.

In crestinism e importanta credinta. Daca tu crezi in Iisus, nu mai ai nevoie de dovezi ca exista iadul, si mai ales nu ai nevoie de dovezi care nu pot fi demonstrate stiintific.

Mihailescu_Daniel 27.02.2009 15:25:54

salut, dar este demonstrat stiintific lucrul acesta, a fost relatat in acel experiment, aceii cercetatori nu au mai lucral la acel studiu. Parerea mea este ca iadul exista si noi trebuie sa ne ferim de el.
Eu sunt un "TOMA NECREDINCIOSUL" care acuma a pus mana pe ranile lui IISUS, daca ma intelegi.

DOAMNE AJUTA.

costel 27.02.2009 15:57:37

Produse omenesti, termen de valabilitate redus. Nu acesta e iadul si nu in asta consta iadul. Sa nu uitam ca vom avea trupuri transfigurate, asa ca e bine sa nu mai vorbim de foc, smoala ...

Relatia aduce fericire, pierderea relatiei aduce suferinta. O imagine mai graitoare a iadului sta in picturile de la manastirile din Moldova, unde cei din iad sunt reprezentati stand spate in spate, nu fata in fata.

georgeval 27.02.2009 21:43:13

Citat:

Īn prealabil postat de Mihailescu_Daniel (Post 119496)
salut, dar este demonstrat stiintific lucrul acesta, a fost relatat in acel experiment, aceii cercetatori nu au mai lucral la acel studiu. Parerea mea este ca iadul exista si noi trebuie sa ne ferim de el.
Eu sunt un "TOMA NECREDINCIOSUL" care acuma a pus mana pe ranile lui IISUS, daca ma intelegi.

DOAMNE AJUTA.

Conform invataturii ortodoxe, omul in urma mortii, pana la a doua venire a lui Hristos, cand va fi inviat si trupul, va continua sa existe prin suflet. La ce suferinta va fi supus sufletul? Pot sa vorbesc despre o suferinta materiala in cazul sufletului??

georgeval 27.02.2009 21:45:32

Iadul ca stare existentiala incpe de aici de pe pamant, dar nu-l interpretez intr-un mod sensibil. Am dat citate din Sfintii Parinti care vorbesc despre o suferinta existentiala- aceasta este cea mai dureroasa.

tigerAvalo9 27.02.2009 22:58:27

Groaznic videoclipul(ma refer la descoperire) ,normal ca Iadul exista ,ca Raiul exista ,ca DUMNEZEU EXISTA!
Ma bucura nespus de mult cand oamenii de stiinta cred in Dumnezeu sau il descopera in Dumnezeu.

Miluieste-ne pe noi Doamne,ca suntem chinuiti de pacatele noastre!

razvan_andrei 27.02.2009 23:56:36

Iadul exista, iar noi oamenii suntem cei care il cream si care avem control asupra lui, deoarece iadul apare odata cu alegerile gresite pe care le luam. Dumnezeu nu are control asupra iadului, iadul este creatia omului...

mihailt 28.02.2009 01:04:40

Iadul ca si raiul sunt taine.
Si in niciun caz Iadul nu este sub pamant.
Dar exista.Eu stiu ca exista ca il vad in sufletul meu.
Daca nu ar fi acolo as sti ca exista vazandu-l in diavoli.
Oare nu se zice de catre unii ca diavolii petrec in vazduh adica in aer?
Parintele Cleopa zice ca diavolii petrec in spatiul interstelar.
Oricum chinurile din iad sunt spirituale si sufletele oamenilor sunt si ele tot spirituale.

Vedeti ce zice Sfantul Marcu Eugenicul vorbind despre Iad mai bine.
Sau Sfantul Macarie cel Mare,sau Sfantul Grigorie Palama.
Sau Sfantul Ioan Damaschinul sau stiu eu Sfantul Grigorie Teologul.
Sau Sfantul Vasile cel Mare.
Aratati-mi macar unul din acesta zicand ca iadul este sub pamant.
Daca zice "pogoratute-ai in cele mai de jos ale pamantului" e clar ca nu sub pamant s-a pogorat ca atunci nu mai folosea termenul pogorare ci folosea termenul coborare.
Si termenul corect e pogorare iar nu coborare.
De aceea si zice "pogorarea Duhului Sfant" iar nu coborarea Duhului Sfant.
Care Sfant Parinte din cei enumerati mai sus a zis de Iad ca e sub pamant?
Nu auziti oare ca Satana e numit adancimile iadului?
De aceea ca Iadul e despartirea de Dumnezeu.
Filmul e facut pentru a speria credinciosii si a-i indrepta spre mantuire?
Daca da de nu pomeneste de Sfanta Spovedanie,Sfanta Impartasanie care sunt cele doua Sfinte taine principale ?
Apoi de iubire de altii,rugaciune etc?

mihailt 28.02.2009 01:07:50

Vreti sa vedeti cat de cumplit e iadul?
Uitati-va la o slujba de exorcizare si auziti ce zic diavolii de acolo.
Aia chiar o sa va sperie nu ca filmul asta.

Agkelos 28.02.2009 01:18:53

Omul este ceea ce gandeste. Ar fi bine sa nu ne mai gandim la iad. Mai bine ne gandim la ceva frumos, si la cat de frumos poate fi in rai. Mai bine ne motivam sa fim crestini buni pentru a fi fericiti, decat sa ne impietrim sufletul si mintea gandindu-ne la cat de rau poate fi in iad.

Doamne ajuta!

sia 28.02.2009 01:56:49

Bine ai zis, Ag kelos , asa e! cu cat ne gandim mai mult la rai si n e straduim sa indepartam raul cu atat ne va fi mai bine .Cand te concentrezi pe ceea ce-ti doresti ,ceea ce NU-ti doresti se retage !Puterea sta in noi .Gandul pozitiv este de sute de ori mai puternic ,stii si tu si altii ..totul e optiunea.:53:

tigerAvalo9 28.02.2009 16:42:38

Citat:

Īn prealabil postat de Agkelos (Post 119604)
Omul este ceea ce gandeste. Ar fi bine sa nu ne mai gandim la iad. Mai bine ne gandim la ceva frumos, si la cat de frumos poate fi in rai. Mai bine ne motivam sa fim crestini buni pentru a fi fericiti, decat sa ne impietrim sufletul si mintea gandindu-ne la cat de rau poate fi in iad.

Doamne ajuta!

Asa fac si pacatosii ,se gandesc mereu la ceva frumos dar nu stiu ce ii asteapta si nu le trece prin minte sa se roage ,sa se indrepte etc.

Agkelos 28.02.2009 18:05:37

Citat:

Īn prealabil postat de tigerAvalo9 (Post 119686)
Asa fac si pacatosii ,se gandesc mereu la ceva frumos dar nu stiu ce ii asteapta si nu le trece prin minte sa se roage ,sa se indrepte etc.

Poti actiona din frica/ura sau poti actiona din dragoste. Daca te apropii de Dumnezeu doar pentru ca ti-e frica de El esti un ipocrit.

Eu prefer sa ma rog in speranta ca voi ajunge langa cel care imi e alaturi in continuu. Ma motiveaza mai mult sa stiu ca la sfarsitul drumului ma asteapta un prieten. Poate pentru tine e mai usor sa te gandesti ca trebuie neaparat sa urmezi calea ca sa nu ajungi rau pentru ca mai apoi sa duci o viata vesnica in frica. E alegerea ta.

adorcrysti 01.03.2009 19:24:11

Parintele Cleopa - Despre Iad

http://www.crestinortodox.ro/dreapta...opa-despre-iad

LapetiteMoc 01.07.2009 02:21:19

Iadul

Nu am citit foarte multe despre iad. Dar, cum spune Costel, picturile exterioare ale Manastirilor din Moldova sunt graitoare.
Cred ca iad este sinonim cu suferinta spirituala... Ganditi-va numai prin ce dureri cumplite trece o mama care si-a pierdut copilul, copilul care si-a pierdut parintii, fratii care au pierdut pe frati, la suferinta celui bun, dar lovit de cei din jur pentru preamulta lui bunatate (ca printul Maskin din "Idiotul" lui Dostoievski)... Iadul trebuie sa fie plin de multe alte suferinte mult mai adanci.

Asa vad iadul: ca pe o continua si sporita suferinta spirituala. De ce? Pentru ca demonii se bucura de asemenea suferinte, i-a castigat pe multi cazuti in deznadejde in urma unor grele incercari.

C0rneliu 01.07.2009 07:30:02

Citat:

Īn prealabil postat de Agkelos (Post 119604)

Doamne ajuta!

Sfantul Siluan Atonitul spune asa: "Stai cu mintea in Iad, dar nu deznadajdui!". De asemenea si parintele Cleopa spune la fel ca cel care se va gandi la Iad, nu va ajunge in el. De ce? Pai, va fi cu luare aminte la gandurile, vorbele si faptele sale.

patinina34 01.07.2009 07:43:38

Iadul este ceva ce nu putem percepe, stim doar ca exista si ca nu e bine acolo, deci e ceva ce nu ne dorim.

C0rneliu 01.07.2009 07:58:01

Citat:

Īn prealabil postat de patinina34 (Post 149379)
Iadul este ceva ce nu putem percepe, stim doar ca exista si ca nu e bine acolo, deci e ceva ce nu ne dorim.

Cand ne coboram mintea in Iad, ne smerim. In felul asta ne consideram pacatosi, si diavolul nu ne poate urma in flacarile Iadului. Gandurile patimitoare sunt arse de focul Iadului.
Sfantul Siluan Atonitul a trecut printr-o perioada grea in asceza sa. Cu toate ca facea tot ceea ce trebuie din punct de vedere duhovnicesc (post, rugaciune, curatia inimii si a mintii), el era puternic combatut de diavol. El spune ca la un moment dat reusise sa guste din dragostea Duhului Sfant, ca mai apoi sa fie parasit de EL. A incercat sa recapete acea stare paradisiaca, dar nu reusea. Intr-o seara cand se ruga, era inconjurat de demoni in chilia sa. La un moment dat, unul dintre demoni s-a pus intre el si icoana Mantuitorului, impiedicandu-l astfel sa ingenunchieze in fata icoanei. Deznadajduit, sfantul L-a intrebat din toata inima pe Domnul nostru Isus Christos ce sa faca? Si in inima a primit urmatorul raspuns: "Tine mintea ta in Iad si deznadajdui!". Pe data si-a dat seama ca in felul asta, diavolii nu-l pot urmari in focul Iadului, si astfel a scapat de ei.

vsovi 01.07.2009 09:13:52

poi sigur ca exista (iadul) shi a ieshit pe pamant caci s-a pregatit ca sa-i inghita pe creshtini... pe dreptslavitori... pe nemincinoshii prin viatza shi marturisirea vietzii lor... caci aceia nu shi-au iubit viatza lor ci pe Domnul... shi iadul, furul, ii aduna pe oameni la razboiul cel mare, la Armaghedon... dar Domnul ii va birui caci este scris ca sa biruiasca shi vor birui impreuna cu el totzi cei dreptzi care au rabdat credincioshi pana la sfarshit, deci iadul exista caci este scris de catre CLD shi toata scriptura vorbeshte despre sheol shi despre moartea a doua shi despre iezerul de foc ce arde cu pucioasa shi despre fumul arderii ei... aia care ne indeamna shi ne ispiteshte ca sa ne punem semn pe mana dreapta sau pe frunte ca sa ne inchinam balaurelui shi fiarelor shi sa purtam numele ei sau numarul numelui ei, nume de om insemnat... ferice de cel ce shtie sa socoteasca numarul fiarei caci numarul numelui ei este shase sute, shaizeci shi shase. Aici este intzelepciunea!

vsovi 01.07.2009 09:18:52

Citat:

Īn prealabil postat de C0rneliu (Post 149380)
Cand ne coboram mintea in Iad, ne smerim. In felul asta ne consideram pacatosi, si diavolul nu ne poate urma in flacarile Iadului. Gandurile patimitoare sunt arse de focul Iadului.
Sfantul Siluan Atonitul a trecut printr-o perioada grea in asceza sa. Cu toate ca facea tot ceea ce trebuie din punct de vedere duhovnicesc (post, rugaciune, curatia inimii si a mintii), el era puternic combatut de diavol. El spune ca la un moment dat reusise sa guste din dragostea Duhului Sfant, ca mai apoi sa fie parasit de EL. A incercat sa recapete acea stare paradisiaca, dar nu reusea. Intr-o seara cand se ruga, era inconjurat de demoni in chilia sa. La un moment dat, unul dintre demoni s-a pus intre el si icoana Mantuitorului, impiedicandu-l astfel sa ingenunchieze in fata icoanei. Deznadajduit, sfantul L-a intrebat din toata inima pe Domnul nostru Isus Christos ce sa faca? Si in inima a primit urmatorul raspuns: "Tine mintea ta in Iad si deznadajdui!". Pe data si-a dat seama ca in felul asta, diavolii nu-l pot urmari in focul Iadului, si astfel a scapat de ei.

domnule C0rneliu, a zis altfel Domnul:
"Tine mintea ta in Iad si nu deznadajdui!".

shi nu era vorba despre altceva decat despre propriile pacate shi propria nimitnicie shi despre flacarile iadului care le va primi pentru faptele sale, deci era vorba despre smerenie in ceea ce facea shi nu shtiu ce ai priceput domnia ta... shi de aia fugeau diavolii... caci ei nu pot sa sufere adevarul shi smerenia shi dreapta socotintza shi cugetare in schimb jinduirea dupa placeri shi dupa betzie shi mandrie, acolo sunt primii ca sa te fure shi sa te faca sa te indulceshti cu faptele lor...

C0rneliu 01.07.2009 09:36:10

Citat:

Īn prealabil postat de C0rneliu (Post 149380)

vsovi, asta am spus si eu. :)

vsovi 01.07.2009 09:49:19

[COLOR=blue]Īn prealabil postat de C0rneliu [/COLOR][COLOR=blue]http://www.crestinortodox.ro/forum/i...s/viewpost.gif[/COLOR][COLOR=blue] [/COLOR]
[COLOR=blue]Cand ne coboram mintea in Iad, ne smerim. In felul asta ne consideram pacatosi, si diavolul nu ne poate urma in flacarile Iadului. Gandurile patimitoare sunt arse de focul Iadului.[/COLOR]
[COLOR=red]vsovi, asta am spus si eu. :)[/COLOR]

[COLOR=black]mie imi pare ca ce spui dumneata inseamna fie aruncarea in iad fie smerenia trufashe... shi de aia am incercat sa lamuresc... caci focurile iadului nu le simtzi la propriu caci alea sunt pedeapsa iar mustrarea conshtiintzei shi smerita smerenie shi parerea de rau pentru Hristos, pentru Domnul, pentru creshtini, este altfel de foc... shi acest foc duhovnicesc arde flacarile iadului care sunt pedeapsa... caci mocirla aia e arzatoare... shi focul duhovnicesc arde mocirla curatzind duhul, sufletul shi trupul omului reunindu-l cu Duhul smerit shi iubitor al Lui Dumnezeu.[/COLOR]

deci altceva rezulta in intzelegerea mea din textul citit de mine shi scris de tine, deshi mai mult ca sigur ca fiecare intzelegem tinzand spre Adevar shi nu spre autoindreptatzirea de sine, adica spre ceea ce este scris shi lamurit de Duhul... prin plinirea poruncilor, caci cunoshtiintza spre mandrei de la diavolul vine ca sa slujeshti lui mamona-eului iubitor de placeri shi frustat cand nu marturiseshte minciunile nascocelilor sale...

vsovi 01.07.2009 10:01:07

[COLOR=red]rectific:[/COLOR]
caci cunoshtiintza spre mandr[COLOR=red]IE[/COLOR] de la diavolul vine ca sa slujeshti lui mamona-eului iubitor de placeri shi frustat cand nu marturiseshte minciunile nascocelilor sale...

scuza-ma pentru faptul ca am impresia ca "Tine mintea la iad shi nu deznadajdui!" nu este un indemn spre a-tzi arunca mintea in patimi shi placerile savarshirii faradelegilor adica spre nepasarea cea nebuna asha cum turma mandra shi suicigashtii porcilor s-a aruncat in fundul marii, caci era mai bine in fundul marii decat in fundul iadului, caci acolo este plata faradelegilor... iezerul de foc ce arde cu pucioasa shi nicidecum acoplo nu exista nadejdea mantuirii cum a fost indemnat sf Siluan chiar daca a ajuns sa umble prin mijlocul mortzii mortzilor cei mortzi... deci staruintza era spre nepacatuire shi spre smerita smerenie shi dreapta shi smerita cugetare shi socotintza...

IonutS 01.07.2009 15:40:54

Filmuletul ala nu trebuie bagat in seama.. ar fi culmea ca in interiorul pamantului sa fie iad.. dar atunci Raiul unde e ? intre nori ?
Din cate stiu acestea sunt de natura.. spirituala nu materiala..

Ora este GMT +3. Ora este acum 16:02:11.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.