![]() |
Ma uitam acum cateva zile peste un ziar Libertatea parca. Rasfoind ziarul am vazut anunturile alea ale vrajitoarelor cu poze. Toate rezolva tot si toate sunt extraordinare. Unele se pozeaza si cu crucea in mana.
Majoritatea spun ca practica magia alba si isi ofera serviciile contra cost. Ultimul anunt era al unei vrajitoare de magie neagra!! Spunea ceva de genul, magia neagra rezolva lucruri pe care magia alba nici nu le viseaza. Veniti la cine stie! :) Si apoi anuntul spunea ceva de genul REZOLVAM ORICE PROBLEMA PRIN ORICE MIJLOACE! Sa-mi fie cu iertare dar asta suna a mercenar. PRIN ORICE MIJLOACE?!?! O astfel de afirmatie intr-un ziar e incadrabila in codul penal. Mai lipseste un anunt de genul, furam orice marca de masina la comanda, servicii rapide, cu avans. |
Sa stii ca si eu sunt la fel de revoltata ca si tine, asa ceva nu ar trebui publicat in ziare si nici la tv nu ar trebui sa li se faca atata publicitate. Sunt oameni disperati, care recurg la masuri disperate si prostesti parerea mea. Ar trebui eliminate, lumea ar trebui invatata ca aceste femei nu fac decat sa aduca raul si deznadejdea in viata unei persoane. Si ar mai trebui ca in aceste anunturi sa apara intr-un colt si un avertisment ( cum apare pe pachetele de tigari ) cu ce canoane se dau pt aceste femei si pt cine apeleaza la ele.
|
Voteaza-ma pe mine presedinte si a doua zi o sa dau decret ca toate vrajitoarele sa lucreze la porumb. :D
|
Anunturi din alea din ziar, nici eu nu le accept... sunt prostii, mai ales k de obicei se intampla la telefon...Iti prezic cva, si dak nu se intampla ce faci? Iti iei banii inapoi:D?
|
Citat:
|
Citat:
imi vine sa rad cand aud asa ceva De parca dracii ar fi de doua feluri In realitate exista un singur fel de magie ...ca o numeesc ei magie alba {cu care se incearca ceva pozitiv}si magie neagra cu care se inceraca ceva vatamator distructiv ambele se fac cu ajutorul satanei el poate pentru o anumita perioada de timp sa inceteze raul pe care il provoaca pentru ca oamenii sa creada in binefacerile vrajilor dar in realitate diavolul nu poate sa vindece Cine nu va mărturisi că e vrednică de mult plâns și de suspine așezarea cea de astăzi a creștinilor? Căci ei cu vrăjile și cu farmecele și baierele ce le uneltesc și cu alte satanicești și vrăjitorești pândiri pe care le fac se silesc iarăși să înnoiască pe cea veche și desființată slujire a dracilor, încă se leapădă de El și slujesc diavolului și cea mai mare răutate este aceasta că nicidecum nu simt creștinii cei de astăzi căci cu vrăjile lor cele de multe feluri pe care le uneltesc se leapădă de credința în Dumnezeu și cred în draci, defaimă pe Hristos și îmbrățișează pe diavolul și vând buna credință și aleargă la păgânătate. O, mare înșelăciune! Pe cât este de amăgitoare, pe atât de vătămătoare de suflet și purtătoare de moarte! [331-332] Dar ce pricinuiesc unii dintre creștini? Noi alergăm, zic, la vrăjitori și la draci: a) pentru că aflăm vindecare bolilor de care pătimim; b) pentru că ne arată comori ascunse și ce are să ni se întâmple; și c) pentru că ne temem de draci ca de niște făcători de rău și urâtori de oameni, și de aceea cu chip măgulitor le îmblânzim răutatea lor prin vrăjitorie, ca să nu ne facă vreun rău. Noi vom răspunde la fiecare dintre acestea. Și la cea dintâi răspundem zicând: Ce faci, nebunule creștin, oricine ai fi tu care alergi la vrăjitori și descântători ca să te vindeci? Și crezi tu aceasta vreodată, că diavolul are să vindece boala ta? Dacă el este ucigător de oameni dintru început și a omorât tot neamul omenesc, cum se va face acum doctor al tău? Căci acela, zice, ucigător de oameni a fost dintru început (Ioan 8, 44); „Dumnezeu îl numește ucigător de oameni și tu alergi la el ca la un doctor? Și ce cuvânt vei da când se va cere de la tine răspuns?” Sunt cuvintele Sfântului Ioan Gură de Aur (Cuvântul 5 - Împotriva iudeilor). Nu vezi cum într-o clipeală de ochi a omorât două mii de porci în mare, și pe tine te va vindeca? Și dacă de porci nu le-a fost milă dracilor, cum de tine le va fi milă? „Și dacă de porci nu s-au milostivit, cu atât mai mult de noi” (Cuvântul 5 - Împotriva iudeilor). Nu vezi cum dracii n-au putut să vindece nici chiar pe vrăjitorii și fermecătorii care erau slujitori ai lor de bubele și rănile date de Moise în Egipt, și pe tine au să te vindece? Și nu puteau, zice, vrăjitorii să stea înaintea lui Moise, pentru răni, că s-au făcut răni în vrăjitori (Ieșire 9, 11). Și dacă dracii nu se milostivesc de sufletul tău, cum se vor întrista pentru trupul tău? Dacă dracii se silesc a te izgoni din împărăția lui Dumnezeu, cum te vor izbăvi de boală? Râsuri sunt acestea și basme. Fiindcă, după dumnezeiescul Ioan Gură de Aur, dracii știu a vicleni și a vătăma, iar nu a vindeca. „Râsuri sunt acestea și basme, a vicleni și a vătăma știu dracii, iar nu a vindeca. Pe suflet nu-l cruță, și de ale trupului, spune-mi mie, se vor milostivi? Din împărăție se apucă să te scoată și de boli au să te vindece?” (Cuvânt către cei ce iudaisesc). Și fiindcă, după Marele Vasile, alt lucru mai plăcut nu este dracilor decât a mâhni și a necăji pe om în multe feluri de chipuri și pedepse: „Nu este nimic mai dulce urâtorului de oameni decât cu felurite chipuri a întrista și a pedepsi pe om”. Deci nu te amăgi, creștine, ci încredințează-te că nici lupul nu poate să se facă vreodată oaie – după proverb –, nici diavolul nu se va face cândva doctor, că mai lesne poate focul să înghețe și zăpada să se încălzească, decât dracul să vindece cu adevărat. Pentru că el, chiar dacă ar voi cumva să te vindece, însă nu poate, fiindcă e cu totul neputincios. Și dacă vom presupune că poate să te vindece, însă nu voiește; fiindcă sănătatea omului este bună, iar diavolul totdeauna urăște cele bune și pentru aceea însă nu voiește, căci precum zice Areopagitul Dionisie (Despre dumnezeieștile numiri, cap. 4): „S-a întunecat lumina îngereștii cunoștințe ce a avut-o”; zice însă și Marele Vasile că, după ce a căzut diavolul, s-a stins acea fericită deprindere a cunoștinței ce avea și s-a aprins în el cu totul, din contră, necunoștința, adică răutatea. „Căzând din simplitate diavolul și aruncând departe vrednicia îngerească, din năravul lui s-a numit diavol și stingând pe cea dintâi a lui fericită deprindere, a prins puterea cea potrivnică acesteia” (Epistola apologetică către cei din Cezareea). Dar și după cum am zis, să presupunem că poate și voiește și știe să te vindece; însă, dacă nu-l va slobozi Dumnezeu, el de la sine nu poate să facă nimic. |
Citat:
|
Nu stiu a cui este mai mare pacatul......a celor care publica astfel de anunturi, sau a celor care apeleaza la aceste vrajitoare,ghicitoara,"tamaduitoare" si cum s-or mai numi ele.Daca ai putina intelepciune iti dai imediat seama de cita minciuna se afla in spatele acestor anunturi..........
:D |
Citat:
|
Citat:
|
Iarta-i Doamne ca nici unii nici altii nu stiu ce fac!
|
Citat:
|
Vrajitoarele de la mica publicitate isi fac singure reclama sau trimit din neamurile lor sa dea anunt gratuit pt. ca sa amageasca pe fraieri.
|
Citat:
|
Stati un pic! Da chiar sunt fraieri care se preteaza la asemenea servicii? Eu credeam ca nu sunt, dar daca sunt inseamna ca in roamania exista oameni care nu stiu cum sa cheltuiasca banii...
|
Veilur,da,sunt si slabi in credinta multi,intr-adevar am fost dura cand am folosit si eu cuvantul fraieri dar si eu am fost fraiera cand am practicat spiritism,fara sa stiu ca asa ii zice,pt.ca eu nu chemam pe nimeni si totusi venea nechemat si eu nu stiam cu cine vorbesc pana cand am intrebat si am aflat.
|
Citat:
Astfel de anunturi se publica si in revista Povesteea Mea CEi de la povestea mea au furat practic poze cu maicute de la diferite Manastiri din revista "Lumea Credintei" si le-au pus in revista lor atribuindu-le mesaje vrajitoresti ..In aceasta mare inselatorie si ecscrocherie au fost grav afectata si imaginea marilor duhovnici ca de pilda Arsenie Papacioc ,SAvatie Bastovoi...Pozele lor fiind copiate si atribuite de asemenea unor mesaje vrejitoresti. Imi aduc aminte ca Domnul Razvan Bucuroiu de la "Lumea Credintei" vroia sa ii dea in judecata pe cei de la revista "Povestea Mea" ...care au copiat poze din revista "Lumea Credintei" Exista multe astfel de reviste de genul [u]"Povestea Mea"[/i] care fura materiale din revistele crestin ortodoxe si murdaresc imaginea marilor duhovnici si a maicutelor.:angry: |
Sa avem grija cu judecata "prostanacilor"
M-a socat cum o doamna mai in varsta(care arata totusi respectabil) umbla disperata dupa o tiganca pe strada. Dar atunci cand e pe moarte copilul sau sotul cazi in disperare si nu mai stii cei bine si cei rau. Plus ca preotii cam uita in zilele noastre sa spuna ca vrajitoria e pacat(sau spun mai rar).Unii crestini cred ca magia alba e ceva crestin mai ales daca vad o cruce(cam slaba educatia crestina). Asa ca vina e a noastra, celor care stim Adevarul, pentru ca nu luam atitudine ci criticam. Doamne ajuta! |
Intr-adevar, este plina presa scrisa de asemenea porcarii.Cel mai grav daca pot spune asa, este faptul ca sunt prezentate o gramada de maici de la tot felul e manastiri, sau care au venit cu apa sfintita de la Ierusalim, etc, etc, etc.
Am cam luat si eu teapa cu astia din disperare de cauza dar pot spune ca habar n-au de nimic. Adica le poti spune tot felul de kestii si ei iti zic ca ai farmece facute si prostii din astea |
Citat:
|
Si un alt aspect...
Multi dintre cei asa zisi fara credinta: ateisti, agnostici, umanisti, nu cred in Dumnezeu, dar practicile astea vrajitoresti,le accepta???. |
Citat:
|
Urasc vrajitoarele.... chiar nu se gaseste nimeni sa le interzica?ele platesc taxe pentru ceea ce fac?Eu una le urasc.ptr ca acum citiva ani era sa ajung la una din astea....dar ma oprit mama la timp....si ptr asta ii multumesc lui Dumnezeu
|
Nu cred in vrajitoare, se autonumesc vrajitoare dar nu au nicio putere de la Dumnezeu
vrajitoarele, care se autonumesc asa ,nu sunt nimic altceva decat niste escroace care vor sa ia banii oamenilor naivi, citindu-le viitorul sau in stele, dupa cum spun ele. ele au ganduri necurate de la satana, si trag multi oameni dupa ele in iad. nu exista magie neagra si magie alba ci doar magie. cele care spun ca fac magie alba in numele lui Hristos vor plati insutit in iad, caci se folosesc de numele lui Dumnezeu si de sfintele icoane ca sa ii faca pe oameni sa creada in ele. Sa nu credeti niciodata in vrajitoare, caci nimeni in afara de Dumnezeu nu stie care e viitorul!aceasta este parerea mea! Doamne-ajuta!
|
Pe mine ma amuza anunturile respective, mai ales cand au si poze. Sub diverse denumiri apare "parintele Anderson, proaspat intors din America de Sud cu leacuri minunate", de parca s-a intors Florin Salam de la Roma cu o noua piesa (cunoscatorii stie, sic).
Sau, in locul parintelui, avem o maicuta, de fapt cineva in niste straie de calugarita. Oameni imbracati simplu si "plini de har", cu strictul necesar pe masa (o cruce, o Biblie si un sirag de matanii). Inainte erau niste tiganci grase cu bindi in frunte si cruci de aur de trei kile. Acum, pentru ca imaginea asta alunga potentialii clienti, s-a trecut la racolarea celor care se declara credinciosi dar cred in magie - genul de oameni care daca s-ar duce la vrajitoare ar accepta "numai magie alba". Marketing, domnule, marketing! Iar acum, ca toata lumea lucreaza cu magie alba, a venit cineva care lauda magia neagra ca fiind mult mai puternica decat magia alba. Tare ma amuza, zau asa. E ca un fel de tendinta in moda, sunt curios ce vor mai scoate la anul. Acum un timp se bateau in numarul de aparitii la TV sau in "congresele de vrajitoare" la care au mers (imi aduce aminte de druidul Panoramix, din celebrele desene animate frantuzesti Asterix si Obelix - numai el mergea la congrese :24:). Cand am fost ostas in armata, un locotenent-colonel avea o vorba: "cine-i prost sa moara". E cam dura, insa e adevarata. Daca vrem sa crestem responsabilitatea personala a romanilor, trebuie sa-i lasam sa-si vanda singuri casele ca sa dea bani la vrajitoare. Numai prin puterea exemplului ceilalti se vor tine la distanta. Menajarea acestor idioti nu face decat sa le sporeasca numerele. Nu te forteaza nimeni sa le dai bani, sa te duci la ele. Nevoia de vindecari miraculoase nu e o scuza pentru prostia de a crede ca vrajitoarele astea sunt in stare de ceva. Din partea mea sa ajunga la sapa de lemn, asa cum destui au ajuns pentru ca le-au dat bani sa-si ridice palate si pagode. Si o completare: cineva mai sus spunea ca anunturile sunt ilegale. Pai draga doamna sau domnisoara, revista sau ziarul care publica nu raspunde de veridicitatea acestor anunturi, raspunderea apartine celui care a dat anuntul. Acesta poate fi dat in judecata pentru publicitate mincinoasa, sau chiar inselaciune, insa sunt slabe sanse de castig in instanta, pentru ca vrajitoarea se poate mereu apara spunand ca a incercat tot ce-a putut, put si simplu n-a reusit. Iar orice judecator cu capul pe umeri refuza astfel de cazuri, sau gaseste ca nu s-a comis nici o infractiune. Iar prostul ramane cu banii luati. Daca va intrebati ce parere am despre cei care se duc la vrajitoare ca ultima speranta pentru un parinte bolnav de cancer, de exemplu, o sa va spun ca si despre ei am aceeasi parere: sunt niste fraieri, niste batuti in cap. Eu in situatia lor n-as face asta si oricat de disperat as fi nu as crede balivernele vrajitoarelor. |
Citat:
Multe persoane sunt extrem de debusolate in ziua de azi si atunci cand se afla in situatii disperate,apeleaza si la astfel de escroci,care nici macar nu au vreo treaba cu vrajitoria,ci doar cu sarlatania. Recunosc ca este trist sa vezi asa ceva,dar pe de alta parte,fiecare din noi trebuie sa ne invatam lectiile.Depinde de noi cat de repede o facem... |
vrajitoare...
hm..arderea pe rug nu i o solutie, interzicerea practicilor prin lege,slabe sanse..nu ne ramine decit sa ne uitam si sa tacem,caci asta stim sa facem cel m bine!..trist dar adevarat..sa n-aud de vrajitoare nici din intimplare!..unele vrajitoare sau dedat la practici pagine din slabiciune, necunostinta..etc..dar unele din ele sint EXTREM de constiente de ceea ce fac si chiar le place! pt cei care sunt disperati si la limita rabdarii , ii sfatuiesc sa si caute de treaba si sa nu umble dupa fluturi, dar sa mearga la biserica, sa se spovedeasca si impartaseasca, sa l caute pe Domnul din toata inima lor...si o sa vada ca El ne ajuta in toate,caci este Tatal nostru...
|
Citat:
|
Slabiciunile si credinta neindestulatoare ne inping(pe unii dintre noi) spre "scurtaturile" oferite de vajnicele in ale magiei. Acu', sa dai cu piatra in sarmanii amagiti, ii usor, mai ales daca sazi comod in preaplinu' lu' bunastarea si/sau suficienta lu' dumitale...Asa ca, fiti cu bagare de seama, nu mai fiti preaplini(pana la varsare) de voi, ca nu cumva sa ajungeti unul dintre acei sarmani...:9:
|
Gunoi
Eu nici nu acord atenție acestor anunțuri (cum, dealtfel, nu acord prea mare atenție nici ziarului Libertatea). Mi se par caraghioase și prostești. doar uneori, de curiozitate, le citesc și mă amuz de prostia revărsată și de limbajul agramat. E clar că sunt "vrăjeli" (adică abureli), că icoanele și crucifixul sunt doar așa, de "rating" (dau bine), și că, anunțurile sunt date chiar de țigăncile în cauză sau de rude ale acestora, care mint de rup pământul și nici măcar nu știu să vorbească bine - dacă citești bine textele, poți observa lesne că toți "clienții" lor sunt analfabeți.
Cât despre așa-zisele "măicuțe" care dezleagă și fac și dreg, sunt și alea vrajeli. Măicuță din aia mă fac și eu, cât ai clipi. Îmi pun un batic pe cap, fac o poză, scriu un text, și să vezi ce maestră sunt în toate alea! Oamenii sună, eu bat câmpii, și banii curg. Mare filozofie nu e! Nu trebuie neapărat să lucrezi cu nu știu ce ființe diabolice ca să tragi în piept niște oameni naivi. Vrajitoarele alea sunt niște escroace, iar escrocheria ar trebui să fie pedepsită prin lege. Dar, cum la noi corupția e mare iar legea nu se respectă... Oricum, am observat că de obicei, anunțurile vrăjitoarelor se învecinează cu cele ale prostituatelor și lesbienelor. Asta, pentru mine, spune multe - is just garbage. Pagina aia de ziar e foarte bună atunci când ești undeva pe câmp și nu ai hârtie igienică... |
|
Oare nu se face o lege impotriva vrajei?. E o excrocherie legala care continua sa manace banii oamenilor in depresie si in disperare...
|
Citat:
|
Citat:
Depresia si disperarea nu sunt egale cu spalarea de creier. |
Cei mai multi oameni nu cred ca exista diavol si viata viitoare si de aici si o deruta totala cand e vorba sa actioneze concret sau sa se abtina de la pacate. Tinta diavolului de a face sa se creada ca el nu exista, cam e atinsa! Din moment ce nu crezi ca exista, nici nu te intereseaza ce anume manevre foloseste ca sa te induca in eroare si nici cat de subtil lucreaza, in cate forme, aparent nevinovate. Am avut surpriza sa discut cu persoane care merg la biserica, sunt credincioase, dar cand s-a pus pb. de diavol( exista, cum anume se manifesta etc) au zis: " Hm, oare chiar o fi?". Cred ca trebuie citite multe carti duhovnicesti pana sa ajungi sa intelegi ca diavolul e necesar in iconomia divina, deci ca el chiar exista! De aici incolo, lucrurile se lamuresc mult mai usor si omul incepe sa distinga mai usor intre bine si rau...
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 02:01:47. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.