Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Copiii care nasc copii (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=5884)

anastasia2008 18.03.2009 19:44:41

Copiii care nasc copii

Am deschis acest topic deoarece as vrea sa stiu parerea voastra despre acest subiect. In seara asta am vazut la tv o emisiune in care o fata de 13 si jumatate a ramas insarcinata si acum la 14 ani si jumatate, are o fetita de toata frumusetea.M-a impresionat cazul ei pentru ca a dat, din punctul meu de vedere, de un curaj nebun: a dat nastere unui copil, ea fiind, la randul ei, un copil. Daca ne aducem aminte, anul trecut, a fost un caz asemanator, o fetita tot de 13 ani, a ramas insarcinata, numai ca a optat pentru avort. Desi am discutat cu mai multe persoane, eu nu am fost de acord cu decizia ei. Si, azi, vazand-o pe tanara mama, m-am bucurat nespus pentru decizia acesteia din urma. Deci... ce parere aveti de copiii care nasc copii?

mircea_dd 18.03.2009 20:38:30

vai de familiile acelea unde se petrec astfel de situatii sau tragedii sa le zic asa iar sincer sa fiu de nimeninu mie mila si nu plang maimult an astfel de cazuri decat de copii acestia veniti pe lume din niste animale ...da asa ai numesc si pe aia si pe aceleea care le place aventura ,le place pasiunea dar nu gandesc ce rezulta din ele ....sau nu le pasa .Am vazut si eu cazul acesta azi la tlvz. si nu e unicat dar ce sa facem noi care vedem decat sa plangem pentru ei nimic mai mult ........................

Noesisaa 18.03.2009 20:47:24

Astazi am citit despre o fata de 14 ani care e insarcinata in luna a cincea sau a sasea. Cel care a lasat-o insarcinata este tatal ei care a violat-o de n ori in ultimul an.

Nu vad nimic idilic in copiii care nasc copii. Este de fapt un semn grotesc al societatii bolnave in care traim. Un copil de 13-14 ani nu ar trebui sa se gandeasca nici la nastere, nici la copii, nici la avort, iar daca lucrul asta se intampla, atunci, dupa parerea mea, este o anomalie grava.

scrabble 18.03.2009 20:51:08

Fiziologic, fetele sunt capabile sa dea nastere la varsta aia, daca sunt sanatoase.

Altminteri, vorbim despre o tinerete pierduta, o copilarie care sare direct in maturitate, fara pasul esential al adolescentei.

Decizia avortului ar trebui sa apartina in primul rand fetei, in al doilea rand parintilor. In caz de dezacord, fata trebuie sa aiba ultimul cuvant.

Parerea mea.

scrabble 18.03.2009 21:00:58

Bineinteles, vina pentru sarcina apartine aproape exclusiv parintilor fetei si celor ai baiatului. Cand o astfel de sarcina apare, bunicii prematuri sunt cei care si-au incalcat grav responsabilitatea de parinte, dand o educatie proasta si/sau nesupraveghindu-si copiii.

Culegem ceea ce semanam, asa ca drama unei astfel de familii este pe de-antregul meritata.

Singurul nevinovat este pruncul. Mai putin vinovati sunt parintii, deoarece la 12 ani nu au discernamantul necesar pentru a intelege care sunt consecintele unei sarcini.

In cazul abuzurilor din partea unui parinte este vina celulalt parinte ca nu si-a dat seama sau ca nu a instiintat autoritatile din timp - de multe ori astfel de abuzuri au loc cu stirea ambilor parinti.

In cazul in care copilul are un singur parinte este vina societatii in general. Uitati-va la cazul celebru din Austria, unde un parinte si-a lasat fata insarcinata de cateva ori si a sechestrat-o timp de 24 de ani. Cum a fost posibil sa treaca atata timp fara ca cineva - prieteni, vecini, postas, oricine - sa intre la banuieli?

mircea_dd 18.03.2009 21:17:30

E grav ce pot sa spun sant de acord ca pe timpurile stavechi se luau tineri de la o varsta frageda dar ce era sigur era ca se facea cu acordul parintilor ambilor copi iar si ei tinerii la randul lor asi luau pe umeri srios aceasta schimbare si erau uniti cu desavarsire .....

alicia 18.03.2009 22:56:37

Da nu e bine acest lucru dar daca sa intamplat ce vreti sa faca,avort nu?Vai nu e bine ce a facut,e grav e urat sa faci asa ceva ziceti toti dar mai bine acceptati avorturi,anticonceptionale,sterilet,ferirea si altele, acestea toate nu sunt grave???Au gresit si gata alta data sa le fie invatatura de minte dar nu le mai judecati voi atat ca nici noi nu suntem mai buni ca ele!Bravo lor care au avut credinta si taria sa dea nastere pruncilor prin chinurile nasterii Dumnezeu le va ierta greseala.Mai vreti sa scada avorturile dar voi indemnati la ele!Iertati ca si Domnul multe iarta noua!!!

costel 03.03.2010 17:28:18

Cele mai multe copile care nasc la o varsta atat de frageda provin din familii dezorganizate. O copila care naste la 13 ani nu-si poate purta singura de grija si cand te gandesti ca trebuie sa aibe grija si de copil... NU mai vorbim de faptul ca abandoneaza scoala.

florina_drossu 03.03.2010 19:02:15

Citat:

Īn prealabil postat de scrabble (Post 123217)
Fiziologic, fetele sunt capabile sa dea nastere la varsta aia, daca sunt sanatoase.

Altminteri, vorbim despre o tinerete pierduta, o copilarie care sare direct in maturitate, fara pasul esential al adolescentei.

Decizia avortului ar trebui sa apartina in primul rand fetei, in al doilea rand parintilor. In caz de dezacord, fata trebuie sa aiba ultimul cuvant.

Parerea mea.

Nimeni nu are dreptul sa ia viata altei persoane. Daca Dumnezeu A DECIS ca trebuie sa se nasca un prunc, CINE SUNTEM NOI SA LUAM VIATA LUI? OARE NOI I-AM DAT-O?

Avortul nu este recomandat in acest caz, adica cineva violeaza o fiinta nevinovata, dar moare o a treia fiinta, tot nevinovata? Daca mama-copil isi primeste acest canon, poate ajunge martira.

Si eu, daca Doamne fereste pateam asa ceva, indiferent de urmari, nasteam copilul, care este un dar de la Dumnezeu IN ORICE SITUATIE! NU STIE NIMENI GANDURILE LUI DUMNEZEU!

AndruscaCIM 03.03.2010 21:35:53

Doamne apara si pazesze pe toata lumea de asa ceva, e ceva ingrozitor! Nici nu imi imaginez ce ar putea simti o fata in contextul asta...si nu care a gresit, ci care nici nu stie macar ce se intampla cu ea si cu organismul ei.:2:

costel 09.03.2010 17:39:03

Si cand te gandesti ca cei din imagine sunt parinti, ....

http://www.topnews.in/files/Alfie-Patten102.jpg

AndruscaCIM 09.03.2010 17:43:15

Citat:

Īn prealabil postat de costel (Post 222405)

Ceee?:13::13::13:.....

costel 09.03.2010 17:56:54

Stiu ca a fost mediatizat evenimentul.

"Alfie Patten, un baiat de 13 ani din Marea Britanie, a devenit tata dupa ce prietena lui, Chantelle Steadman, de 15 ani, a nascut o fetita de 3,600 kg, pe nume Maisie Roxanne.

Cotidianul britanic The Sun, relatand neobisnuitul caz, preciza ca Alfie are doar 1,21 m inaltime, arata mai degraba de 8 ani si nici nu stie foarte bine cat costa scutecele. Alfie este hotarat sa fie un tata bun, desi nu are suficiente resurse financiare: “Nu m-am gandit cum il vom intretine. Eu nu prea primesc bani de buzunar. Tatal meu imi mai da uneori cate 10 lire”.
Alfie a povestit cum el si prietena lui au decis sa pastreze copilul: “M-am gandit ca ar fi bine sa avem un copil”. “Cand a aflat mama, am crezut ca o sa am probleme. Ne doream copilul, dar eram ingrijorati de reactia celor din jur”, a adaugat baiatul.

Dennis, tatal lui Alfie, spune ca fiul sau nu-si da seama inca ce inseamna sa ai un copil, dar pare a fi sincer interesat sa fie un tata responsabil.
Maisie a fost conceputa dupa o singura noapte de sex neprotejat, iar cei doi au descoperit sarcina in a 12-a saptamana. Au tinut totul secret inca sase saptamani, pana cand mama lui Chantelle a intrat la banuieli vazand cresterea in greutate a fetei.

Tanara mamica si bebelusul au fost externati joi si vor locui cu parintii fetei, intr-o locuinta sociala din Eastbourne. Alfie are voie sa petreaca destul de mult timp langa fiica si prietena sa si chiar sa ramana cateodata peste noapte in casa din Eastbourne".

AndruscaCIM 09.03.2010 20:24:09

Citat:

Īn prealabil postat de costel (Post 222410)
Stiu ca a fost mediatizat evenimentul.

"Alfie Patten, un baiat de 13 ani din Marea Britanie, a devenit tata dupa ce prietena lui, Chantelle Steadman, de 15 ani, a nascut o fetita de 3,600 kg, pe nume Maisie Roxanne.

Cotidianul britanic The Sun, relatand neobisnuitul caz,preciza ca Alfie are doar 1,21 m inaltime, arata mai degraba de 8 ani si nici nu stie foarte bine cat costa scutecele. Alfie este hotarat sa fie un tata bun, desi nu are suficiente resurse financiare: “Nu m-am gandit cum il vom intretine. Eu nu prea primesc bani de buzunar. Tatal meu imi mai da uneori cate 10 lire”.
Alfie a povestit cum el si prietena lui au decis sa pastreze copilul: “M-am gandit ca ar fi bine sa avem un copil”. “Cand a aflat mama, am crezut ca o sa am probleme. Ne doream copilul, dar eram ingrijorati de reactia celor din jur”, a adaugat baiatul.

Dar oare don'soara, care arata a don'soara bine, deloc pirpirie din cate pot vedea...nu vazu si ea lucrul asta?:29:

Marius22 22.06.2010 13:18:02

Am citit astazi o stire potrivit careia Romania are cele mai multe mame care nu au ajuns la majorat din Europa. Tristul adevar.

luminita- 22.06.2010 14:37:00

Citat:

Īn prealabil postat de anastasia2008 (Post 123204)
Am deschis acest topic deoarece as vrea sa stiu parerea voastra despre acest subiect. In seara asta am vazut la tv o emisiune in care o fata de 13 si jumatate a ramas insarcinata si acum la 14 ani si jumatate, are o fetita de toata frumusetea.M-a impresionat cazul ei pentru ca a dat, din punctul meu de vedere, de un curaj nebun: a dat nastere unui copil, ea fiind, la randul ei, un copil. Daca ne aducem aminte, anul trecut, a fost un caz asemanator, o fetita tot de 13 ani, a ramas insarcinata, numai ca a optat pentru avort. Desi am discutat cu mai multe persoane, eu nu am fost de acord cu decizia ei. Si, azi, vazand-o pe tanara mama, m-am bucurat nespus pentru decizia acesteia din urma. Deci... ce parere aveti de copiii care nasc copii?

Pe mine nu ma mai mira nimic,asa se va ajunge in Romania.

blue_cat 22.06.2010 15:17:22

Citat:

Īn prealabil postat de costel (Post 222405)

cu adevarat oribil...si cand te gandesti ca asta se intampla in UK, unde face educatie sexuala ca lumea in scoli, nu ca la noi...

Noesisaa 22.06.2010 15:23:30

Mai tarziu s-a dovedit ca nu Alfie era tatal copilului...

lore86 22.06.2010 17:59:18

Citat:

Īn prealabil postat de blue_cat (Post 261540)
cu adevarat oribil...si cand te gandesti ca asta se intampla in UK, unde face educatie sexuala ca lumea in scoli, nu ca la noi...

poate asta e o consecinta fireasca a acestei educatii.
cand ii tot bagi copilului in cap idei, el ajunge sa le practice, ca sa experimenteze.
se vad asadar beneficiile acestei educatii....

blue_cat 23.06.2010 11:22:31

Citat:

Īn prealabil postat de lore86 (Post 261601)
poate asta e o consecinta fireasca a acestei educatii.
cand ii tot bagi copilului in cap idei, el ajunge sa le practice, ca sa experimenteze.
se vad asadar beneficiile acestei educatii....

hmm...nu chiar.. copiii oricum sunt foarte curiosi si ceva mai destepti decat ii credem noi, isi pun intrebari si incearca sa afle niste lucruri. ar fi cu mult mai bine daca li s-ar face educatie sexuala in scoala, ar primi informatii din surse sigure, li s-ar spune clar cum apar pe lume si mai ales cum sa se fereasca de pericole.

Anghel Craciun 23.06.2010 20:01:00

Citat:

Un copil dezorientat (mama) s-a pierdut in invalmasagul lumii, poate acest copil o va ajuta sa se regaseasca. Nu stiu daca se numeste curaj ceea ce a facut ea, caci curaj este sa stii in ce te bagi si totusi sa te arunci in valtoare. Nu cred ca copila asta de 14 ani are idee in ce s-a bagat!
Nota proasta pentru parinti si educatori!

costel 22.03.2012 20:12:38

Citat:

In seara asta am vazut la tv o emisiune in care o fata de 13 si jumatate a ramas insarcinata si acum la 14 ani si jumatate, are o fetita de toata frumusetea.M-a impresionat cazul ei pentru ca a dat, din punctul meu de vedere, de un curaj nebun: a dat nastere unui copil, ea fiind, la randul ei, un copil.

Astazi am vazut la parterul blocului o fata de nici 14 ani care avea in brate propriul copil. Imi amintesc ca in timp ce eram in liceu, erau discutii aprinse in legatura cu o fata din clasa a XII a insarcinta - conducerea vroia sa o exmatriculeze. E o mare diferenta intre ceea ce se intampla la varsta pe cand eu eram copil si la ceea ce se intampla acum.

Laura19 23.03.2012 04:57:30

Deci adolescentii nu sunt destul de maturi sa creasca propriul copil, dar sunt suficienti de maturi sa faca sex, sa fie atenti mereu la contraceptie, sa avorteze etc. E aiurea. Se bat cap in cap. Si UK este pe locul I cand vine vb de mame adolescente, nu Romania. SI USA este printre primele tari.

Acum pe MTV, este o emisiune de vreo 2 ani 16&Pregnant. Si inca una Teen Mom si Teen Mom 2-aici arata viata fetelor dupa nastere de la prima emisiune. In sfarsit. Multi zic ca emisiunile astea fac reclama la sarcina si ca multe fete raman insarcinate intentionat ca sa aiba si ele 15 min de faima. Acum nu stiu. Insa, nu trebuia sa se faca emisiuni cu adolescente gravide. E aiurea.

Ora este GMT +3. Ora este acum 13:56:46.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.