![]() |
este pacat sa fac otoplastie?
Este pacat sa fac otoplastie?(adica indreptarea urechiilor).Problema e ca eu am urechiile mai departate de cap(adica, popular spus, clapauge)si sunt fata..ma simt ciudat ca nu pot sa-mi prind parul(imi mai si iese din par) si ca vine putin inestetic.nu e un moft.cand eram mica purtam mult bentite si mai dormeam si cu capul pe urechea intoarsa etc si probabil s-am mai departat si in timp.la mine daca s-ar interveni cu aceasta "operatie"nu ar face mare lucru(adica in niciun caz nu mi-ar schimba forma urechii),decat mi-ar apropia-o putin de cap(printr-o incizie in spatele urechii si se modeleaza putin cartilagiul si gata).deci nu este asa grav deoarece nu e o operatie estetica propriu-zisa...pur si simplu este o modelare facuta in spatele urechii pentru a fii normal apropiata de cap, pt. ca nu am nevoie sa arate altfel deoarece sunt perfecte asa cu exceptia departarii de cap...va rog frumos sa-mi raspundeti..este pacat sa fac asta?
|
Citat:
|
Eu zic ca nu e nici un pacat. o sa te simti mai bine.
si eu am facut o operatie-considerata estetica, pentru miopie (am o miopie foarte mare), ca sa nu mai port ochelari si lentile de contact, care erau un chin. si eu m-am intrebat daca am facut un pacat, neacceptand ceea ce mi-a dat Dumnezeu de dus. dar nu cred ca este pacat, ci pur si simplu am scapat de multe ganduri neplacute si mi-am mai revenit din depresiile mele..nu cred ca avea rost sa raman tot cu ochelarii pe nas, deprimata si mereu nemultumita, si frustrata in plus de gandul ca eu nu pot face operatia ca e un pacat... desi miopia mea nu este vindecata, ma simt mai bine psihic si nu ma gandesc tot timpul la cum o sa fie mai incolo? oare o sa fac desprindere de retina sau nu?! |
Citat:
|
...
daca asta te odihneste... du-te cu inima curata. roaga-te Maicii Domnului sa te ajute. si fa ceea ce crezi tu ca este spre folosul tau. si apoi sa multumesti pentru aceasta Domnului.
important e sa ai tu liniste sufleteasca. liniste care sa te lase sa te rogi si sa nu-ti tulbure gandurile. sa-ti dea incredere si indrazneala cea buna... si cu folos duhovnicesc. Domnul si Maica Domnului sa fie cu tine! |
Chiar daca pare un mic defect, cu siguranta iti da o nota de originalitate. Fiecare fata / femeie este frumoasa in felul ei. Vei vedea ca baiatul care te va iubi va fi incantat de urechiusele tale, asa cum sunt acum. Eu te sfatuiesc sa le lasi asa. Chiar tu ai spus ca sunt perfecte. Atunci, ce ai cu ele? O oarecare departare de cap nu inseamna deloc un defect. Sunt chiar simpatice. Nu decretez eu daca este pacat sau nu. Fa cum crezi, dar eu cred ca nu este bine sa le modifici in vreun fel. Daca o vei face, iti va parea rau. Iti va fi dor de urechiusele tale care te individualizau.
|
Cu siguranta , perticularitatea ta are un scop cu rol mantuitor in viata ta- chiar daca poate fi unul minor. Si e am un defact fizic ce mi-a produs multe suparari in trecut , in schimb cred cu tarie ca el nu e o intamplare si ca Dumnezeu nu a stiut de le cand m-a facut.
Daca operatia este pacat sau nu , nu pot sa ma pronunt , in schimb pot sa pun o mica rugaciune pt tine. Nu stiu ce varsta ai , dar daca esti micuta, gandestete cum ai vedea lucrurile si peste 5-10 ani. P.S.: Ai grija ca nu cumva viitorul sot privind poze vechi cu tine sa nu zica :Mama ce urechi frumoase aveai! Doamne ajuta! |
Eu nu cred ca este un pacat, eu cred ca tu trebuie sa te simti bine cu tine insati, in primul rand, du-te cu Dumnezeu si cu Maica Sfanta si fa ce trebuie sa faci!
:53: |
Este o legatura între constitutia fizica si suflet, se influenteaza reciproc. Nu exista forme goale în creatie, orice forma este expresia unei functionalitati. Daca Dumnezeu te-a facut asa, EL are un anumit plan si nu trebuie sa actionezi dupa mintea ta.
cred ca ar trebui sa studiezi anatomia si sa astepti ca acea caracteristicaa neplacuta sa dispara singura în timp. Altfel vei avea constiinta suparatoare ca ai intervenit cu ceva în corpul dat tie de Dumnezeu. Cred ca orice ajustare sau proteza, orice modificare artificiala a corpului creaza un dezechilibru în fiinta noastra psihica. Michael Jackson e un alienat din aceasta cauza si orice om care si-a facut operatii estetice. |
Cum sa fie pacat???Vorba lui Cristian,daca este pacat este foarte minor dar nu este.Este pentru sanatatea ta.Pacat este sa furi,sa omori,sa injuri,sa faci orgii etc.Domnul sa fie cu tine!
|
par.Arsenie Boca
Cand o femeie s-a dus la parintele pentru a-i cere un cuvant de folos parintele a alungat-o si i-a spus ca asta este pentru ea si-a operat nasul si ca Dumnezeu stie de ce a facut-o asa.
Traditie are dreptate. |
Nimic nu e lasat intamplarii. Totul are o cauza, un sens, un scop. Daca asa te-a facut Dumnezeu, atunci asa trebuie sa ramai. Sunt multi care nu au ce manca, nu au o mana, picior, si altii se plang pentru probleme marunte. De la o mica "problema" incepe ratacirea, si-apoi incepe sa-si faca tot felul de retusuri pentru a fi "perfect".
Ganditi-va bine inainte sa actionati! In functie de perioada, secol, exista anumite standarde de frumusete, si cei slabi de minte le adopta necugetat, si incearca sa se faca placuti, fiind nelinistiti pana ce nu obtin ceea ce doresc; asa se pierd acestia de calea dreapta. Gandeste-te bine, defapt de ce vrei sa faci aceasta "corectura". Pentru tine, pentru ceilalti, pentru Dumnezeu? |
cum aceasta operatzie nu cred ca te ajuta ca sa fi iubita ci doar poftita shi batjocurita, cred ca urechile clapauge aduc mult mai multa dragoste in privitor shi mila decat nishte urechi operate...
daca asha te-a dat Dumnezeu pentru noi, pentru cei ce te privesc, de ce vrei dumneata sa fi pe placul celor ce le plac sulimenizatele shi modificatele shi gonflatele? De exemplu mie imi plac urechile clapauge shi chiar mi-s simpatice, nu m-ash rushina sa am chiar eu urechi mai mari cum are de ex Gh Zamfir sau unii muzicieni... sau unii blegi... mie imi plac blegii la urechi fiindca aduc un optimism shi o blandetze prin urechile lor dragalashe... deci nu tu trebuie sa-tzi tai urechile, sa le indreptzi ci sa scoatem noi barna din ochii noshtrii nimfomani... shi neiubitori cu adevarat. |
eu am acum 16 ani si ceva. cand aram mai mica stateam cu urechile mai descoperite, sa zic asa...acum nu mai imi prind parul deoarece chiar se vad departate si cateodata ma mai intreaba lumea de ce nu il prind si nici nu stiu ce sa le raspund...ma simt si complexata putin..nu vreau sa schmb ceva la mine, ma simt bine asa cum sunt , nu vreau decat sa le apropii de cap, adica nu modific ceva. va multumesc pt raspunsuri.
|
diverse aberatii
Citat:
Din analele istoriei...Farmaceuticele produc un medicament diabolic fara sa-l testeze si il aministreaza femeilor insarcinate din Brazilia, (ca deh aia inghit orice si nu au pe cine da in judecata). Ca rezultat al aceste "interventii divine" se nasca o serie de generatii de copii fara miini si picioare Copiii debili si hanicapati fizic si mental de toate felurile nascuti din betii si alte intoxicatii inconstiente si iresponsabile ale parintilor , oare tot de la Dumnezeu este?...lucruri care cu usurinta se puteau evita...deci cine alege sa se ajunga la aceste monstruozitati? Sweety, nici nu mai sta pe ginduri..du-te si repara-ti mostenirea genetica. Este OK!...vorba lui Cristi...atita timp cit este cu chibzuinta si masura |
Da operatia aia nu costa cateva mii de euro?
Acum nu stiu ce sa zic dar nu cred ca este folositor sa cheltuiesti atatia bani pe o chestie inutila. Ca poti trai foarte bine si asa adica nu mori de foame sau de frig ca ai urechile asa. Nu este adica o boala care sa iti puna in pericol viata. Ma rog acum fiecare cheltuieste banii pe ce crede. Mie sincer sa fiu mi se pare ca sunt bani aruncati pe fereastra. Dar aceasta este parerea mea ce stiu eu. |
Comparatia dintre cineva fara o mana si cineva cu urechile clapauge e foarte incorecta.
Comparatia corecta ar fi cu cineva care are mana cu degetele mai groase si vrea sa le aiba mai subtiri ca asa e mai frumos. |
mentionez ca eu am avut si o luxatie congenitala la nastere..dar Dumnezeu m-a ajutat sa o rezolv, adica mama mea a observat asta si m-a dus repede la doctor si a trebuit sa port la cateva luni un anumit aparat la picioare pt. a le indrepta..mi s-a spus ca daca nu purtam atunci acel aparat puteam ramane schioapa..si acum nu am nici o problema cu picioarele, pot sa merg perfect, pot sa alerg, pot sa sar si nu am nimic. si a fost tot ceva din nastere..
|
nu este f scumpa operatia, fiind considerata una dintre cele mai usoare si se face in special la copiii mici.
|
Citat:
Dar de unde stii ca-ti va place cu ele alipite de cap?!? Cunosc pe cineva, care si-a facut operatie la nas, si tot nemultumita e de aspectul lui... Lasa complexele...sunt doar idei pe care ti le-ai bagat singura in cap. Imi aduc acum aminte de o poveste auzita acum multi ani, fapt autentic: era o fata foarte íubita si alintata de familie. Avea un chip frumos, dar era teribil de sasie. Cineva nu a mai rabdat si i-a spus: Dar de ce nu faci ceva cu ochii tai? La care ea a raspuns, uitandu-se crucis la el: Dar ce au ochii mei?!? Nici nu realiza ca este sasie. Iata ce inseamna sa ai incredere in tine. Si trebuie sa avem incredere in noi, indiferent cum aratam. Sa ne gandim la cei care nu au maini, nu au picioare, nu au ochi, sau nas, si un loc de inima au un sloi de ghiata... Si atunci tot mai bine cu niste urechi cu un aspect putin mai accentuat. Fii tu iubitoare de oameni si nu va mai sesiza nimeni ca urechile tale sunt cu un milimetru sau doi mai mari. |
Citat:
vreau sa spun ca e greu, si copil fiind, ca Sweety, sa ajungi la o masura atat de inalta incat sa nu te deranjeze faptul ca rade lumea de tine, si sa fii multumit si bucuros in adancul sufletului (caci altfel nu e un castig)de aspectul tau; sigur ca in fond, toate acestea legate de aspectul fizic sunt desertaciuni, cel mai bine ar fi sa accepti ca esti asa cum esti si sa nu te deranjeze, adica, cu adevarat, sa nu te deranjeze faptul ca ai un defect, din dragoste pentru Dumnezeul care te-a creat astfel... |
Nu imi place....luam pacat orice lucru marunt...dar cele la cele capitale nu ne gandim....ne dam cu parfum,facem pacate dar nu ne gandim ca in trecut poate am trecut prin patima betiei,desfranarii etc.Eu nu stiu cat este de grav daca faci otoplastie....e ridicol...Sfatul meu este sa ne ocupam de pacatele capitale fiindca din cauza lor va veni Apocalipsa nu din cauza acestor lucruri marunte care poate sunt inventate de cateva persoane..Iertare
|
eu nu shtiu daca nu cumva shi smulgerea firelor de par din bube ar putea fi socotit pacat shi nu e gluma... uneori se poate muri din asta, ca unii negi sunt cancerigeni... mai bine ii tai frumushel cu foarfeca daca nu o faci iarashi spre pacat... la urechi "tunsul" nu cred ca se poate practica decat daca eshti sadic shi cred ca e mai bine sa portzi batic sau shapca sau basca sau ceva pe cap shi ai scapat de problema... dar cum ar arata dupa voi omu' robot cu urechi mici sau mari? cu nas mic sau mare, cu ochi mari sau mici, cu cap mare sau mic, cu mar mare sau chel, cu mushchi mari sau mici, cu picior mare sau mic, cu limba mare sau mica, cu inaltzime mare sau inaltzime mica, cu burta mare sau mica, cum?
sa nu imi spunetzi poezia aia a lui Piersic:... cu echilibrul... : nici urata nici frumoasa, nici inalta dar nici mica, nici slabutza dar nici grasa, nici asha dar nici asha... ca asta nu e cumpatare ci e ala caldicelul... gLumii. |
Ei, nu te supara pe noi, Tigrule, ca nu am zis ca e pacat sa-ti indrepti putin urechile; ci am zis ca se poate trai si cu ele asa cum sunt. Poate sunt niste urechi muzicale deosebite, care au nevoie de acea forma.
Cat despre pacate, iti dau dreptate; sa ne luptam cu ele; dar nu neaparat aici pe acest topic despre urechi. De fapt lupta cu pacatele ar trebuisa fie principala preocupare a omului modern, care a stras si inca strange din abundenta pacate, unele mai mari ca altele. Doream prin vorbele mele sa-i dau o alternativa lui Sweety, care, dupa cum ii spune si numele, este o fata dulce chiar si cu urechile acestea. Motivul pentru care nu prea sunt pentru interventile chirurgicale este, ca o asistenta medicala mi-a spus ca fiecare operatie se soldeaza cu un infarct: faci 3 operatii, trei infarcturi. Daca tot faci o operatie, macar sa fie pentru ceva vital. Dar, fiecare face cum crede. |
Citat:
|
Presupun miocardic, la batranete.
|
Avea experienta de 50 ani!
|
Dar nu e asa simplu, depinde daca persoana mai are boli asociate, ce varsta are, ce fel de operatie e, ce fel de anestezie etc...
pacientii supusi operatiilor chirurgicale non cardiace au un risc (global)de aprox 0, 35 % pentru dezvoltarea unui infarct miocardic acut sau a unui accident vascular cerebral; riscul e mai mare la diabetici, boala cardiaca preexistenta, etc.. |
Citat:
|
off..multumesc oricum pt. raspunsuri. o sa vad eu cum fac...nu ma aseptam sa am atatea raspunsuri la topic. :)
|
Citat:
Dupa cum vezi, avem mare grija de urechiusele tale ca nu care cumva sa te atingi de ele. Le si aud scancind de spaima. Laaaaasa-le asa cum sunt. Te roooog. |
Citat:
|
Citat:
|
interventie extrem de minora
Este adevarat ca trebuie sa eviti pe cit posibil sa faci operatii dificile mai ales cele pe organe insa in cazul urechilor clapauge este o simpla interventie de natura estetica...este ca si cum te-ai duce sa-ti faci unghiile la manichiurista.
Nici macar nu or sa te doara prea mult deoarece nervii sunt foarte slab activati in lobul urechii...vezi multitudinea de gauri pe care si le fac unii/ele. Nu sta pe ginduri pentru a arata intr-un mod in care sa te faca fericita si implinita si multumita de tine si implicit si de viata. Vei capata un aspect vrumos placut la infatisare care duce la multe ramificari de natura personala si profesionala. Vei trece de interviuri si pe acest motiv(din statistici, oamenii frumosi cistiga si trec mai usor examenele). Nu -i absolut nici n pacat din asta. Nu este nevoie sa duci mai departe un defect ereditar. Dumnezeu a lasat pe pamint chirurgia ESTETICA SI REPARATORIE pentru aceste modificari delicate Citeam undeva ca in tarile Americii de Sud femeile fac pe capete operatii la nas si ochi ca si cum s-ar uce la piata sau la coafor (acestea sunt GRATIS ACOLO, acoperite de sistemul de sanatate) |
Andrei, in America de Sud exista conceptia, ca femeia trebuie sa fie perfecta, coste cat o costa, mai ales daca e gratis!
Din cate am citi eu, in ureche sunt terminatiile nervoase ale tuturor organelor din corp, aidoma mainilor si talpilor, unde deasemeni gasesti aceste terminatii nervoase, si care sunt folosite de acupunctori sau presopunctori. Deci urechea e foarte sensibila si nu ne putem permite chiar orice, in ciuda modei de a se face multime de gauri in lobii urechilor. Dealtfel imi amintesc acum ca acolo unde exista o intepatura, o taietura cat de mica, aceasta se transforma intr-o "piedica" pentru circulatia energiilor prin corp, care poate fi masurata cu un aparat special. Dumnezeu cand a creeat omul, l-a facut perfect si orice interventie din afara lasa urme. Nu spun ca aceasta operatie estetica e din cele mai grele, caci nu este dar tot operatie se numeste, caci se face incizie. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 05:17:21. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.