Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   John of God (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=5944)

tigerAvalo9 26.03.2009 12:30:43

John of God

http://stirileprotv.ro/stiri/romania...-miracole.html

http://stirileprotv.ro/stiri/romania...hn-of-god.html

URMARITI ACESTE DOUA VIDEOCLIPURI de pe siteul oficial al PRO TV SI APOI SPUNETI-VA PAREREA!CREDETI CA O AFECTIUNE GRAVA SE POATE VINDECA IN ASA FEL ,CE PARERE AVETI?desigur o sa fie multi care o sa zica ca sunt lucruri necurate etc. dar eu ma gandesc ca sunt atatia oameni care spun ca se simt mai bine,ma gandesc ca necuratul nu ar face bine la nimeni si nu ar chema sa se roage la Dumnezeu.Doamne ajuta!

MarinaAlca 26.03.2009 13:25:10

Citat:

În prealabil postat de tigerAvalo9 (Post 124865)

URMARITI ACESTE DOUA VIDEOCLIPURI de pe siteul oficial al PRO TV SI APOI SPUNETI-VA PAREREA!CREDETI CA O AFECTIUNE GRAVA SE POATE VINDECA IN ASA FEL ,CE PARERE AVETI?desigur o sa fie multi care o sa zica ca sunt lucruri necurate etc. dar eu ma gandesc ca sunt atatia oameni care spun ca se simt mai bine,ma gandesc ca necuratul nu ar face bine la nimeni si nu ar chema sa se roage la Dumnezeu.Doamne ajuta!

Nu ma voi apuca sa exprim pareri, sunt in necunostinta de cauza.. insa efectiv M-A IMPRESIONAT PROFUND SI TOTAL NEGATIV sa vad cum"opera" pe pacientii trecuti de 18 ani!

scrabble 26.03.2009 13:26:13

http://en.wikipedia.org/wiki/Jo&#227...ium)#Criticism

pisi 26.03.2009 14:13:16

Citat:

În prealabil postat de MarinaAlca (Post 124877)
Nu ma voi apuca sa exprim pareri, sunt in necunostinta de cauza.. insa efectiv M-A IMPRESIONAT PROFUND SI TOTAL NEGATIV sa vad cum"opera" pe pacientii trecuti de 18 ani!

Eu personal nu cred ca vindeca cu puterea lui Dumnezeu. Am vazut cum mergeau oamenii si ii pupau picioarele (un om sfant nu ar accepta asa cva, ar spune ca nu el savarsheste aceste minuni ci haru lui Dumnezeu) pe langa asta spune ca intra spirite in el si ii explica ce sa faca. Parerea mea e ca acestea sunt duhuri necurate.

scrabble 26.03.2009 15:50:43

Acest medium sustine ca nu isi aduce aminte de ce se intampla in sedintele sale de vindecare deoarece alte "entitati" preiau controlul trupului sau.

Printre cei ce-l "viziteaza" si care-si fac "lucrarea" prin Don João de Deus se numara: Inacio de Loyola, Oswaldo Cruz, Bezerra de Menezes, Augusto de Almeida, Andre Luiz, Jose Valdivino, regele Solomon, sf. Francisco de Assis, Dom Ingrid, sf. Francisco Xavier, regele David, Mestre Kutumi, doctor Jose, Ioana d'Arc si sf. Germain.

Florin-Ionut 26.03.2009 18:18:46

"Nu oricine Îmi zice: Doamne, Doamne, va intra în împărăția cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu Celui din ceruri.
Mulți Îmi vor zice în ziua aceea: Doamne, Doamne, au nu în numele Tău am proorocit și nu în numele Tău am scos demoni și nu în numele Tău minuni multe am făcut?
Și atunci voi mărturisi lor: Niciodată nu v-am cunoscut pe voi. Depărtați-vă de la Mine cei ce lucrați fărădelegea."

Matei 7, 21-23

nume 26.03.2009 18:46:24

Auzisem mai demult de Joao de Deus asta... Am vazut acum cateva zile de dim. pe pro tv o rmisiune in care reporterii care au fost acolo, impreuna cu prezentatorii stirilor si 2 medici comentau ce face Joao...

Daca e un sarlatan, e unul foarte bun... Daca nu e sarlatan, clar face opera diavolului. E foarte posibil, din ce am vazut in imaginile alea... Operatiile chiar le face, si cu instrumente cum ar fi un cutut de bucatarie, nesterilizate, folosite de la un pacient la altul... Ce am observat e ca pacientii sunt intr-o stare de transa in momentul operatiei, si fara anestezie... Deci e clar ca... e lucrare diavoleasca. Putin probabil sa fie un sarlatan. Vindecarile miraculoase chiar au loc, dar nu prin puterea lui Dumnezeu...

tigerAvalo9 27.03.2009 21:28:47

Nu e adevarat,stii ca Sfintii au vindecat ingrozitorul cancer,Sf.Nectarie de exemplu.Bolile nu sunt mereu de la Dumnezeu.El,daca noi ne ducem si ne bagam cu capul in apa rece o sa racim sigur,cele mai multe boli sunt din pricina noastra dar sunt tratate datorita lui Dumnezeu.Nu exista destin.Omul isi poate prelungi viata.

anne 27.03.2009 22:11:32

Putere draceasca!

In filmulet spune clar....cei prezenti nu au voie sa incruciseze mainile si picioarele!!! Ia incrucisati-le! Se face semnul Sfintei Cruci asa...Diavolul nu are nici o putere unde e Sfanta Cruce!!! Nu as apela la ajutorul unui astfel de om in veci!

pisi 28.03.2009 00:11:28

Citat:

În prealabil postat de anne (Post 125190)
In filmulet spune clar....cei prezenti nu au voie sa incruciseze mainile si picioarele!!! Ia incrucisati-le! Se face semnul Sfintei Cruci asa...Diavolul nu are nici o putere unde e Sfanta Cruce!!! Nu as apela la ajutorul unui astfel de om in veci!

Si triunghiu ala in fata caruia opereaza se afla si pe bancnota de 1 dolar numa ca are un ochi in mijloc care e considerat ochiul necuratlui.
Da ati vazut deasupra scaunului pe care sta el are o icoana unde iar apare triunghiu acela. Nu cred ca vindeca cu puterea lui Dumnezeu.

MarinaAlca 28.03.2009 04:37:39

Citat:

În prealabil postat de pisi (Post 125219)
Si triunghiu ala in fata caruia opereaza se afla si pe bancnota de 1 dolar numa ca are un ochi in mijloc care e considerat ochiul necuratlui.
Da ati vazut deasupra scaunului pe care sta el are o icoana unde iar apare triunghiu acela. Nu cred ca vindeca cu puterea lui Dumnezeu.

Nici eu nu am o parere pozitiva despre acest individ dar haideti totusi sa incercam sa nu practicam paranoia in grup.
Tu pisi chiar ai scapat fraiele controlului?
Nu mai incerci deloc sa sortezi informatiile?

In primul rand ca nu inteleg de unde ai tras tu concluzia definitiva ca ar fi 100% legatura intre triunghiul in fatza caruia opereaza acel individ si ochiul "Providentei" de pe bacnota de 1 dolar.
Intr-adevar exista speculatii pe seama acestui ochi.. se pare ca ochiul din varful piramidei este un ochi stang. Iar in simbolismul universal, Ochiul Providentei divine este cel drept.

http://www.colectzii.ro/articlesimgs...ar/lefteye.jpg
Dar de aici si pana la a sustine ca peste tot unde apare un triunghi, gata e semnul diavolului!!!!!!!! scuza-ma...

Acum sa vorbim despre icoana de care pomeneai, de deasupra scaunului lui.Si ce daca apare triunghiul?? Nu ai vazut acelasi simbol si in icoanele ortodoxe?? Ia priveste la Dumnezeu tatal!!!!!!!!deci hai sa nu riscam a cadea in absurd cu afirmatii pripite.
http://www.crestinortodox.ro/forum/p...166572&thumb=1

MarinaAlca 28.03.2009 04:44:23

simbolistica triunghiului

Ptr Pisi:
"Formele geometrice sunt considerate inca din cele mai vechi timpuri simboluri care reduc la esenta adevarurile cele mai complexe.
Figurile geometrice sunt ca o schita a realitatii.

Triunghiul
Este un simbol al focului, al gandirii, al sentimentului. Daca acesta este cu varful in sus focalizeaza energia in acea directie, ascendent, fiind totodata un simbol masculin.

Triunghiul cu varful in jos semnifica manifestarea in materie si este un simbol feminin.

Triunghiul echilateral simbolizeaza omul echilibrat.
[COLOR=Red]In natura triunghiul ne apare sub forma trinitatii. [/COLOR]

In toate culturile spirituale creatia apare prin mijlocirea a trei aspecte fundamentale, a celor trei campuri de forta: actiune, reactiune si neutralitate.
[COLOR=Red]Tatal, Fiul si Duhul Sfant REPREZINTA TRINITATEA IN CRESTINISM"[/COLOR]

patinina34 28.03.2009 07:17:21

Drept spui Anne!!!:33:

Adelinne 28.03.2009 09:30:18

Citat:

În prealabil postat de MarinaAlca (Post 125245)
Nici eu nu am o parere pozitiva despre acest individ dar haideti totusi sa incercam sa nu practicam paranoia in grup.

In primul rand ca nu inteleg de unde ai tras tu concluzia definitiva ca ar fi 100% legatura intre triunghiul in fatza caruia opereaza acel individ si ochiul "Providentei" de pe bacnota de 1 dolar.
Intr-adevar exista speculatii pe seama acestui ochi.. se pare ca ochiul din varful piramidei este un ochi stang. Iar in simbolismul universal, Ochiul Providentei divine este cel drept.

Dar de aici si pana la a sustine ca peste tot unde apare un triunghi, gata e semnul diavolului!!!!!!!! scuza-ma...

Acum sa vorbim despre icoana de care pomeneai, de deasupra scaunului lui.Si ce daca apare triunghiul?? Nu ai vazut acelasi simbol si in icoanele ortodoxe?? Ia priveste la Dumnezeu tatal!!!!!!!!deci hai sa nu riscam a cadea in absurd cu afirmatii pripite.

Bine zis Marina ,la aceasta icoana ma gandeam si eu cand era vorba de acel triunghi ....
eu cred ca simboluri sunt peste tot doar ca noi nu stim sa le citim ,sa le observam ..pacatosi ...asa cum spunea o femeie in biserica intr-o zi ...o intreaba un barbat de la strana ce mai faceti doamna ..la care dansa raspunde ..: pacate ..ce sa fac..off
daca am fi toti la fel de constienti ca pacatele sunt la tot pasul...

anne 28.03.2009 09:43:49

Icoana nu este ortodoxa!!!

Dragele mele...aceasta icoana, cu "Sfanta Treime" nu este o icoana ORTODOXA!!!!! Pe Dumnezeu NU L-A VAZUT NIMENI LA FATA!!! In ortodoxie, Sfanta Treime e aratata doar prin cei trei ingeri, in jurul mesei...Imi pare rau ca nu stiu cum sa atasez aici poze ca v-as arata care e adevarata icoana a Sfintei Treimi. Sunt convinsa insa ca stiti despre ce icoana vorbesc. Aceasta postata de voi..ESTE O ICOANA ERETICA!!!! E drept ca, din pacate, se afla si in unele biserici ortodoxe chiar pictata pe tavan...DAR NU E ORTODOXA!!! E ERETICA!!! Intrebati preotii cu viata aleasa!!!! Nu vorbeste gura fara mine...Stiu asta de la un EPISCOP!!!
Iertati-ma....si aveti grija ce icoane tineti in casa!

peps 28.03.2009 09:51:45

Citat:

În prealabil postat de anne (Post 125274)
Dragele mele...aceasta icoana, cu "Sfanta Treime" nu este o icoana ORTODOXA!!!!! Pe Dumnezeu NU L-A VAZUT NIMENI LA FATA!!! In ortodoxie, Sfanta Treime e aratata doar prin cei trei ingeri, in jurul mesei...Imi pare rau ca nu stiu cum sa atasez aici poze ca v-as arata care e adevarata icoana a Sfintei Treimi. Sunt convinsa insa ca stiti despre ce icoana vorbesc. Aceasta postata de voi..ESTE O ICOANA ERETICA!!!! E drept ca, din pacate, se afla si in unele biserici ortodoxe chiar pictata pe tavan...DAR NU E ORTODOXA!!! E ERETICA!!! Intrebati preotii cu viata aleasa!!!! Nu vorbeste gura fara mine...Stiu asta de la un EPISCOP!!!

Si noi am avut o asemenea icoana in Catedrala, insa Mitropolitul nostru am inteles ca a scos-o tocmai din acest motiv.
Si eu am in casa o asemenea icoana, pictata pe sticla, si mi-e tare draga. Acum, na, ce sa zic...
Numai bine!

MarinaAlca 28.03.2009 10:07:56

Citat:

La aceasta icoana faceai referire:
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...ime-rublev.jpg
Sfânta Treime - icoană realizată de pictorul rus Andrei Rubliov

MarinaAlca 28.03.2009 10:10:58

Citat:

Draga Anne, daca este asa de ce nu face nimeni sesizare sa se scoata aceste icoane de pe peretii bisericilor??
Si cine permite in continuare vanzarea lor la pangarele bisericilor????
Eu personal am cumparat-o de la biserica ortodoxa.

anne 28.03.2009 10:38:38

Multumesc...

Citat:

În prealabil postat de MarinaAlca (Post 125282)
Draga Anne, daca este asa de ce nu face nimeni sesizare sa se scoata aceste icoane de pe peretii bisericilor??
Si cine permite in continuare vanzarea lor la pangarele bisericilor????
Eu personal am cumparat-o de la biserica ortodoxa.

[SIZE=3] Multumesc draga MarinaAlca...:6: DAAAAAAAAAAA ACEASTA ESTE ADEVARATA ICOANA A SFINTEI TREIMI!!! Multumesc! (Poate ma inveti si pe mine cum sa atasez imagini:4:...Te rog...:9:) [/SIZE]
[SIZE=3][/SIZE]
[SIZE=3]In zona noastra s-au scos toate!!!! Si s-a pictat in schimb icoana postata de tine! [/SIZE]
[SIZE=3][/SIZE]
[SIZE=3]Din pacate unii dintre cei care vand icoane sau alte lucruri bisericesti...nu stiu intotdeauna ce e ortodox si ce nu. Sau stiu si nu le pasa??? Se gandesc doar la un profit imediat...si asta nu e bine deloc. Iar bietii oameni, care nu stiu nici ei sau nu sunt foarte intariti in credinta ortodoxa CUMPARA CU INCREDERE ...ca doar e de la biserica! [/SIZE]
[SIZE=3]Si eu am cumparat-o in urma cu 16 ani...de la o manastire!!! Si ma intreb , la fel ca si tine...de ce se permite asta??? La fel cum nu sunt de acord sa se vanda la pangarele bisericilor ortodoxe icoane catolice, rozarii... Avem icoanele noastre de mii de ori mai frumoase...si metaniile noastre. Pe acestea sa le promovam...[/SIZE]

MarinaAlca 28.03.2009 10:44:38

Citat:

http://inlinethumb57.webshots.com/22...425x425Q85.jpg

[SIZE=2][SIZE=3]Timp de multe secole, reprezentarea celor trei Persoane biblice sub formă de ingeri a fost singura reprezentare admisă a Sfintei Treimi; ea se păstrează incă in Biserica Ortodoxă, ca cea care se potrivește cel mai bine invățăturii ei.

[COLOR=Black]Deși reprezentarea lui Dumnezeu-Tatăl ca bătran, cu Fiul Său - Hristos -in poală și Sfantul Duh ca un porumbel, fie intre ei, fie pe un disc ținut de Mвntuitorul, poartă titlul „Paternitate" (această reprezentare transpune doctrina Filioque in formă picturală), ea este o reprezentare a Trinității, pentru că incearcă să infățișeze cele trei Persoane divine.
[/COLOR]
Prin urmare, fără să intrăm in analiza sensului, vom spune cвteva cuvinte despre ea. Această temă iși are originea in Bizanț. Cea mai veche reprezentare de acest fel, cunoscută nouă, este o ilustrare a scrierilor Sfantului loan Scărarul dintr-un manuscris grecesc de la inceputul secolului al Xl-lea (acum in Biblioteca Vaticanului, Ms. grec. 394, fol. 7). Mai tвrziu a trecut in Apus, unde a fost primită ca iconografie a Sfintei Treimi, și de aici in Rusia, in iconografia rusească, a servit ca punct de plecare pentru acele denaturări care au urmat sub influența Apusului.[COLOR=Red] Această reprezentare a fost interzisă de Marele Sinod de la Moscova, din anul 1667, in următorii termeni: „A-L reprezenta in icoane pe Dumnezeu-Savaot (adică pe Tatăl), cu barbă albă, cu unicul Său Fiu in poală si cu un porumbel intre Ei, este nemaipomenit de absurd și de necuviincios, pentru că nimeni nu L-a văzut pe Dumnezeu-Tatăl. Pentru că Tatăl nu are trup și nu in trup S-a născut Fiul din Tatăl mai inainte de veci[/COLOR]; David Profetul spune: «Din pantece mai inainte de luceafăr Te-am născut» (Ps. 109, 3) - dar această naștere nu este in trup, ci este mai presus de ințelegere și de exprimare. Iar Hristos insuși spune in Sfanta Scriptură: «Nimeni nu-L cunoaște pe Tatăl decat Fiul...»
[COLOR=Red]Nașterea mai inainte de veci a Fiului Unuia-Născut din Tatăl trebuie ințeleasă cu mintea, dar nu trebuie si nici nu poate fi reprezentată in icoane" (Documentele Sinodului de la Moscova, 1666-1667, Moscova, 1893. Despre pictorii de icoane si Domnul Savaot, c. 44). [/COLOR]
Atat iconografia acestei reprezentări, imprumutate din iconografia Fecioarei, cat si titlul „Paternitate" o arată ca pe o incercare de ilustrare a nașterii, din veșnicie, din Tatăl, alături de nașterea omenească din Maică. Dar această naștere mai presus de ințelegere este reprezentată ca fiind nașterea, in senul Tatălui (care nu se poate descrie) a Pruncului, Care S-a născut cu trup din Maica Sa, ceea ce introduce in Sfanta Treime un element antropomorfic. [COLOR=Red]In consecință, Sinodul condamnă o astfel de reprezentare ca pe o ficțiune care nu corespunde nici cu invățătura Bisericii Ortodoxe, nici cu vreo realitate istorică. [/COLOR]
[COLOR=Red]Mai mult, a mai apărut in secolul al XVI-lea incă o reprezentare de origine apuseană, bazată tot pe imaginație, numită „Dumnezeirea in trei Persoane", infățisandu-L pe Mantuitorul stand alături de Dumnezeu-Tatăl, cu un porumbel intre Ei. Titlul arată din nou o incercare de a-I descrie pe Dumnezeu-Tatăl si pe Sfantul Duh intr-o formă fizică"[/COLOR]

Material preluat din cartea :
Calauziri in lumea icoanei,
Leonid Uspensky si Vladimir Lossky
[/SIZE][/SIZE]

anne 28.03.2009 10:55:26

Multumesc din nou...

Citat:

În prealabil postat de MarinaAlca (Post 125291)
http://inlinethumb57.webshots.com/22...425x425Q85.jpg
[SIZE=2]

[SIZE=2][COLOR=black]Deși reprezentarea lui Dumnezeu-Tatăl ca bătran, cu Fiul Său - Hristos -in poală și Sfantul Duh ca un porumbel, fie intre ei, fie pe un disc ținut de Mвntuitorul, poartă titlul „Paternitate" (această reprezentare transpune doctrina Filioque in formă picturală), ea este o reprezentare a Trinității, pentru că incearcă să infățișeze cele trei Persoane divine.[/COLOR][/SIZE]

[SIZE=2]Prin urmare, fără să intrăm in analiza sensului, vom spune cвteva cuvinte despre ea. Această temă iși are originea in Bizanț. Cea mai veche reprezentare de acest fel, cunoscută nouă, este o ilustrare a scrierilor Sfantului loan Scărarul dintr-un manuscris grecesc de la inceputul secolului al Xl-lea (acum in Biblioteca Vaticanului, Ms. grec. 394, fol. 7). Mai tвrziu a trecut in Apus, unde a fost primită ca iconografie a Sfintei Treimi, și de aici in Rusia, in iconografia rusească, a servit ca punct de plecare pentru acele denaturări care au urmat sub influența Apusului.[COLOR=red] Această reprezentare a fost interzisă de Marele Sinod de la Moscova, din anul 1667, in următorii termeni: „A-L reprezenta in icoane pe Dumnezeu-Savaot (adică pe Tatăl), cu barbă albă, cu unicul Său Fiu in poală si cu un porumbel intre Ei, este nemaipomenit de absurd și de necuviincios, pentru că nimeni nu L-a văzut pe Dumnezeu-Tatăl. Pentru că Tatăl nu are trup și nu in trup S-a născut Fiul din Tatăl mai inainte de veci[/COLOR]; David Profetul spune: «Din pantece mai inainte de luceafăr Te-am născut» (Ps. 109, 3) - dar această naștere nu este in trup, ci este mai presus de ințelegere și de exprimare. Iar Hristos insuși spune in Sfanta Scriptură: «Nimeni nu-L cunoaște pe Tatăl decat Fiul...» [/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=red]Nașterea mai inainte de veci a Fiului Unuia-Născut din Tatăl trebuie ințeleasă cu mintea, dar nu trebuie si nici nu poate fi reprezentată in icoane" (Documentele Sinodului de la Moscova, 1666-1667, Moscova, 1893. Despre pictorii de icoane si Domnul Savaot, c. 44). [/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2]Atat iconografia acestei reprezentări, imprumutate din iconografia Fecioarei, cat si titlul „Paternitate" o arată ca pe o incercare de ilustrare a nașterii, din veșnicie, din Tatăl, alături de nașterea omenească din Maică. Dar această naștere mai presus de ințelegere este reprezentată ca fiind nașterea, in senul Tatălui (care nu se poate descrie) a Pruncului, Care S-a născut cu trup din Maica Sa, ceea ce introduce in Sfanta Treime un element antropomorfic. [COLOR=red]In consecință, Sinodul condamnă o astfel de reprezentare ca pe o ficțiune care nu corespunde nici cu invățătura Bisericii Ortodoxe, nici cu vreo realitate istorică. [/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=red]Mai mult, a mai apărut in secolul al XVI-lea incă o reprezentare de origine apuseană, bazată tot pe imaginație, numit㠄Dumnezeirea in trei Persoane", infățisandu-L pe Mantuitorul stand alături de Dumnezeu-Tatăl, cu un porumbel intre Ei. Titlul arată din nou o incercare de a-I descrie pe Dumnezeu-Tatăl si pe Sfantul Duh intr-o formă fizică"[/COLOR][/SIZE]

[SIZE=2]Material preluat din cartea :[/SIZE]
[SIZE=2]Calauziri in lumea icoanei, [/SIZE]
[SIZE=2]Leonid Uspensky si Vladimir Lossky[/SIZE]
[/SIZE]

:6:Multumesc din nou, draga Marina , uite ..despre icoana aceasta nu stiam nimic. Nu am mai vazut-o! Tot eretica si asta, ai vazut? Hmm..
Doamne ai mila ...

tigerAvalo9 28.03.2009 11:50:40

Citat:

Brazilia e tara catolica,el e catolic.Nu are cum sa fie icoana ortodoxa daca el de religie este catolic.Sincer eu nu imi dau cu parerea deoarece nu il consider nici rau dar nici bun.

MarinaAlca 28.03.2009 13:39:56

Citat:

În prealabil postat de tigerAvalo9 (Post 125301)
Brazilia e tara catolica,el e catolic.Nu are cum sa fie icoana ortodoxa daca el de religie este catolic.Sincer eu nu imi dau cu parerea deoarece nu il consider nici rau dar nici bun.

Ai inteles gresti Alin.. Anne comenta icoana postata de mine...

tigerAvalo9 29.03.2009 14:01:29

Parerea mea e ca exista oameni inzestrati cu astfel de daruri de la Dumnezeu ,sa ajute si sa avertizeze oamenii.Necuratul niciodata nu doreste sa traim sau sa ne faca noua un bine de aceea nu cred ca este vorba de ceva necurat.

MarinaAlca 29.03.2009 14:55:07

Citat:

În prealabil postat de tigerAvalo9 (Post 125475)
Parerea mea e ca exista oameni inzestrati cu astfel de daruri de la Dumnezeu ,sa ajute si sa avertizeze oamenii.Necuratul niciodata nu doreste sa traim sau sa ne faca noua un bine de aceea nu cred ca este vorba de ceva necurat.

Necuratul iti doreste sufletul, nu altceva.. si daca, ptr a te convinge sa faci pact cu el, e necesar sa faca chiar si minuni.. atunci le va face!

MarinaAlca 29.03.2009 14:57:40

Citat:

i.Necuratul niciodata nu doreste sa traim sau sa ne faca noua un bine

Te-ai gandit cat de relativ poate fi acel bine??? La ce iti foloseste ca mai traiesti inca 10, 20, 30 ,50 ani... daca in final sufletul tau va deveni proprietatea celui cu cornite?

MarinaAlca 29.03.2009 15:00:13

Citat:

Hai sa te mai intreb ceva.
Tu daca ai suferi de vreo afectiune si ai avea banii necesari sa ajungi la acest individ... te-ai lasa pe mana lui?? sa te sfartece atat de primitiv, ca pe purcelusi la abator??????:71:

un.simplu.gand 03.09.2010 15:38:24

Citat:

Ori cum ar fi e tot un simbol masonic,daca imi aduc bine aminte am vazut acest ochi in unele ceaslovuri si evangeli,ce cauta acolo?

cocacoc 03.09.2010 15:56:59

Se pare ca entitatile din el au nevoie de satisfactie sexuala, cel putin asa declara femeile care scriu aici si au trecut pe la el sa fie vindecate ...

http://dangerousdiane.blogspot.com/2...e-it-file.html

Don_Juan 03.09.2010 16:01:17

Scrie chiar pe site de icoanele astea

http://www.crestinortodox.ro/diverse...ca-120447.html

Don_Juan 03.09.2010 16:08:48

1 atașament(e)
Off topic: Ce parere aveti de semnul facut de mana "tatalui" in aceasta imagine? Oare chiar mana lui Dumnezeu e aceea? Vi se pare admisibil sa vedeti asa ceva in biserica?

dani2004 03.09.2010 17:43:52

Citat:

În prealabil postat de Don_Juan (Post 285091)
Off topic: Ce parere aveti de semnul facut de mana "tatalui" in aceasta imagine? Oare chiar mana lui Dumnezeu e aceea? Vi se pare admisibil sa vedeti asa ceva in biserica?

Ce inseamna admisibil?

Don_Juan 03.09.2010 17:55:10

Citat:

În prealabil postat de dani2004 (Post 285146)
Ce inseamna admisibil?

Care poate fi acceptat, admis.

colaps 03.09.2010 18:04:48

Citat:

În prealabil postat de Don_Juan (Post 285147)
Care poate fi acceptat, admis.

Arată foarte suspect ce-i drept.
Acela ar trebui să fie semnul binecuvântării.

Ca să nu se facă confuzie:
http://apologeticum.files.wordpress....slovenie-1.jpg

În partea stângă avem semnul binecuvântării, în partea dreaptă avem semnul coarnelor (fiarei).

Don_Juan 03.09.2010 18:12:54

Citat:

În prealabil postat de colaps (Post 285150)
Arată foarte suspect ce-i drept.
Acela ar trebui să fie semnul binecuvântării.

Ca să nu se facă confuzie:
http://apologeticum.files.wordpress....slovenie-1.jpg

În partea stângă avem semnul binecuvântării, în partea dreaptă avem semnul coarnelor (fiarei).

Mie mi se pare ca seamana mai mult cu cel din dreapta. Ce e mai grav e ca poza e facuta intr-o biserica.

colaps 03.09.2010 18:55:47

Citat:

În prealabil postat de Don_Juan (Post 285153)
Mie mi se pare ca seamana mai mult cu cel din dreapta. Ce e mai grav e ca poza e facuta intr-o biserica.

Ai luat poza cumva din articolul acesta recent: http://saccsiv.wordpress.com/2010/09...hip-de-batran/ ?

sia 03.09.2010 20:10:59

1 atașament(e)
Citat:

În prealabil postat de colaps (Post 285163)
Ai luat poza cumva din articolul acesta recent: http://saccsiv.wordpress.com/2010/09...hip-de-batran/ ?

a dat link de la noi , dar este acelasi articol.
http://www.crestinortodox.ro/diverse...ca-120447.html

Interesant ca l-a dat la trei min dupa tine , doar ca tu ai scris pe saccsiv .. de ce-am intervenit ? Pentru ca si eu consider semnul acela nepotrivit , acum nu stiu daca gresim sau nu ...o fi gresit pictorul ?

Doame ajuta !

Semnul binecuvantarii este reprezentat in aceasta icoana.

florinbrasov0 03.09.2010 21:24:19

Citat:

Mi se pare mie sau aceasta este una din icoanele pictate de ierodiaconul Visarion Iugulescu? Mai are si altele. Unii se plangeau ca nu-s canonice, dar cand 2 dintre ele au plans nu a mai zis nimeni nimic.

Legat de topic am inteles ca omul despre care se discuta face spiritism. Cred ca e destul de clar cu cine lucreaza.

colaps 03.09.2010 23:14:05

Am dat de altă icoană cu semnul confuz:

http://www.razbointrucuvant.ro/wp-co...le-200x300.jpg

Preluată de pe http://www.razbointrucuvant.ro/2010/...viata-de-veci/

mihele_m 03.09.2010 23:30:56

Citat:

În prealabil postat de tigerAvalo9 (Post 124865)

Diavolul intra si in biserica ,si incearca sa ispiteasca pe cei care au cea mai mare credinta catre Dumnezeu ,ca pe cei slabi ii ademeneste cum vrea el .

Ora este GMT +3. Ora este acum 05:56:11.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.