![]() |
Prea multa vorbire in desert pe acest forum
Dragii mei, intru de putin timp pe acest forum, necautand ceva in mod special, ci doar din curiozitate. Pe site intru mai des pentru ca gasesc mai multa informatie documentata.
Pana acum am obeservat urmatoarele: 1. se pun intrebari diverse ce in mod normal trebuiesc adresate duhovnicului. El este singurul in masura sa-ti dea raspunsuri. De ce? pentru ca el te cunoaste mai bine decat ar putea sa te cunoasca oricine de pe acest forum. 2. majoritatea subiectelor genereaza polemici intre aceleasi personaje. 3. folosirea citatelor si a canoanelor din cartile sfinte este la ordinea zilei. Nu stiam ca "sfintii" navigheaza pe net cautand convertirea necredinciosilor. 4. ereticii sunt bagati in seama, in loc sa fie ignorati. Asa ajung sa posteze felurite bazaconii. Nu zic sa fie banati, ci doar ignorati si evitate subiectele ce pot genera polemici. Ganditi-va ca poate nu toti sunt intariti in credinta si citesc mesaje ce ii pot deruta si mai rau. Ganditi-va ca poate unii primesc niste sfaturi total nepotrivite pentru ei si nu mai considera necesar sa mearga la duhovnic. Ganditi-va ce usor e sa stai "anonim" in spatele unui PC si sa-ti dai cu parerea despre credinta. Cred ca la intrebari de genul: "Fumatul e un pacat? .... Prietena mea nu e virgina...?" se raspunde cu: "Intreaba-ti duhovnicul si ai sa afli ce-ti trebuie" - inchis. Credinta nu se castiga si se intareste informandu-te de pe net, pentu ca vedeti ca netul e plin de capcane. Ci mergand la biserica, citind carti, vizitand locuri sfinte si mai ales intrand in contact (fizic) cu oameni cu adevarat credinciosi. V-as propune sa va ganditi un pic la acest lucru si poate transformam acest loc intr-un spatiu cu adevarat folositor. Un loc in care sa-ti gasesti raspunsuri la alte intrebari si poate ajutor din partea unor membrii ai forumului. De exemplu: - am o problema cu masina " e cineva mecanic?" - vreau sa ma angajez pe post de ospatar "stie cineva vreun post" - vreau sa ajung la manastirea .... a mai fost cineva pe acolo? - vreu sa dau la facultatea ..... este cineva care studiaza acolo sau a studiat - caut cartea..... - ne-am putea intalnii/organiza seminarii pe diverse probleme Nu stiu daca am fost destul de explicit, dar daca am forma cu adevarat o comunitate ne-am fi de mare ajutor. Pentru ca orice vrei sa faci in ziua de azi te lovesti ne nesimtirea si nepasarea oamenilor, iar intr-o majoritate ortodoxa am ajuns o minoritate. Va rog sa nu luati personal acest post si sa aduceti propuneri! Doamne ajuta! L |
Este nevoie de o echipa de moderatori si niste reguli care sa fie cu adevarat respectate.
|
Citat:
|
Citat:
[COLOR=green]Și-n acest caz rămâi tu și cu cel de deasupra care vrea să ne bage pumnul în gură...[/COLOR] :105: |
Citat:
L |
Nu trebue să fim răutăcioși are dreptate dar sînt unii poate care caută mai mult ,alții care nu știu că unele subiecte nu trebue discutate pe acest forum sau alții care le plac acest forum unii sau care s-au rătăcit, dar trebue să fim cu măsură în toate că doar sîntem creștini
|
Citat:
|
Citat:
[COLOR=green]Cristi, avem un Administrator pe care eu îl respect și mă bucur când îmi trimite câte un mesaj. Nu trebuie ignorat. [/COLOR] |
s-ar putea sa te lupti cu morile de vant...
e de apreciat initiativa ta, Luchian... dar mai presus de asta, e de apreciat ca realizezi ce se intampla pe forum.
nu vreau sa te deznadajduiesc, dar au fost si altii inaintea ta care au incercat asta si..... in zadar. unii sunt prea impietriti, vorbesti degeaba cu ei... realizezi ca incercand sa faci un bine de fapt iti faci tie un rau (te tulburi, iti pierzi vremea, energia etc etc) patima vorbirii in desert stapaneste pe majoritatea (daca nu chiar pe toti) membri activi ai forumului. deci intai acolo trebuie umblat si lucrat... chestie care nu prea sta in puterea noastra, a simplilor forumisti. altii intra si cu alte scopuri greu de observat. poate gresesc... imi doresc sa gresesc... dar majoritatea membrilor activi nu par deloc a fi crestini cu intentii sincere si curate. multi se folosesc de numele de "crestin" doar pt a avea credibilitate in ceea ce spun... acest forum este, din cate stiu, cel mai populat... deci este firesc sa fie atacat si invadat de rauvoitori. daca ceea ce spun este fals, atunci este peste puterea mea de a intelege cum un crestin te poate acuza ca incerci sa aduci putina armonie pe forum...numai duhul celui rau poate respinge asta. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Fie ca Bunul Dumnezeu sa fie cel care ne indruma pasii in fiecare clipa...nelasandu-ne prinsi in polemici sterpe sau laude inutile... |
Luchian..buna perspectiva ai..insa eu..asa neinsemnata si pacatoasa..am aflat multe lucruri de aici care nu tineau neaparat de duhovnic..sunt membri pe care ii admir si care simt ca sunt adevarati crestini...ptr problemele expuse de tine gen la ce facultate sa ma duc, caut mecanic etc..sunt alte forumuri..acesta se numeste crestinortodox..nu cafenea sau altfel...asa ca dupa umila mea parere, daca cel putin mie mi-a folosit eu il gasesc util...plus ca si in biserica poti sa gasesti destui pseudocrestini...dar am scris deja prea mult..iertare..un post usor in continuare...
|
Un spatiu virtual,ramane un spatiu virtual,indiferent daca el se apleaca mai cu precadere spre religie,ori spre economie,sau mai stiu eu ce.Daca vrei sa te rogi cu tot sufletul,daca vrei sa te simti neaparat aproape de Dumnezeu,poti sa o faci in intimitatea camarutei tale,sau in Biserica,care de altfel este si sfintita si detine de la sine inteles trasaturi sfintite,prin slujbe si canoane.
Asa deci,nu stiu de ce unii stramba din nas,lucrurile nu pot fi perfecte atata timp cat aici se discuta,si atata tot,iar in discutie se antreneaza oameni diferiti,mai mult sau mai putin credinciosi.Nu inteleg aceasta tendinta a unora de-a detasa aspectul social si cel familial,cel al vietii de zi cu zi,de aspectul spiritual,oare nu ne numim crestini cu tot cu mintea care ne sustine,cu familia pe care o avem,cu societatea in care traim si cu tot cu amalgamul acesta de viata care ne stapaneste si ne inconjoara???!!! Eu zic,totusi,ca ne numim crestini prin tot ceea ce facem zi de zi alaturi de semenii nostri,ne numim crestini prin tot ceea ce gandim si simtim,nu doar prin aceste vaste teorii spicuite din literatura religioasa,care,de altfel le si aducem in inaintare...unii doar pe-acestea. Este totusi o diferenta intre a citi,a crede ceea ce citesti,a marturisi,dar mai ales a intrupa prin fapta si simtire toate acestea la un loc,iar aspectul social poate confirma credinta din noi mai mult decat ne inchipuim. Tocmai de aceia credinta uneori este perceputa de ceilalti cu ceva reticiente,fiindca oamenii obisnuiesc mai mult sa propovaduiasca decat sa exemplifice prin propria viata si prin intelegerea ei in concordanta cu aceasta credinta.Ori aici nu facem decat sa etalam teorii pentru care eu nu am de unde sa stiu ca viata celui care le adopta teoretic,este si conforma lor. Deci,nu suntem decat niste anonimi,ne comportam ca niste anonimi,ca niste soareci de biblioteca ce nu au nevoie de mai mult decat cuvinte.Cand citesti o carte,nu incepi sa te iei la contrazicere cu scriitorul,care este anonim,de altfel,doar incerci sa sustragi din ea ceea ce doresti dupa mintea ta.Asa si aici,nu pot exista resentimente,nu poate exista ura sau dispret,atata timp cat nu facem decat sa citim niste randuri,care de cele mai multe ori nici nu sunt personale. Oamnei buni,suntem intr-un spatiu virtual,care nu ne apartine,ne este daruit,asa ca nu putem decat sa ne comportam ca atare,fara pretentii,fara proteste...fara suparare,doar cu constiinta a ceea ce reprezinta acesta,si cu bunul simt de oameni "relativ"credinciosi. |
COmunitatea nu este compusa doar din ALB si NEGRU
Citat:
Sfintii adevarati erau mereu inconjurati de oameni amariti, ignoranti, inculti, nemernici care neincetat se indoiau si puneau intrebari. Draga Lucian, in mare parte ai dreptate insa Comunitatea se intareste nu din informatii seci "la subiect" gen unde ti-ai reparat motorul ci din povesti si povestiri fascinante chiar daca ele nu sunt intodeuna kosher pentru cei cu personalitati mai radicale si stricti in urmarea Dogmei. Noi suntem supusi greselii si din greseli si polemici in "desert" invatam CEL MAI BINE, nu din strictete si raspunsuri "la subiect" Deasemenea cine-ti garanteaza ca pe cei pe care-i vezi tu pe la locurile sfinte sunt si ei sfinti sau induhovniciti pentru a te satui. Viata asta in "desert" mai are si meritele ei. Ne invata neincetat ca "Nu tot ce zboara se maninca" care s-ar aplica foarte bine si multora care se perinda pe la locurile sfinte si care pozeaza cu imagini si fetze lucrate in detaliu ,ca ei ar fi "the real deal"...dupa care urmeaza dezamagirea... Parerea mea este sa fim mai intelegatori intre noi si sa nu judecam prin prisma ochelarilor de cal, deoarece Dumnezeu deseori ne incalzeste inimile si ne lumineaza mintile si prin cei mai putin faimosi |
Poate pentru tine luchian
Prea multe vorbe in desert,pentru restu menbrilor sant singura ca nui asa.
[COLOR=royalblue]La momentul potrivit și după ce voi strânge toate datele, voi da totul în vileag[/COLOR] [COLOR=royalblue][COLOR=black]Dnu cristiboss ce ati vrut sa spune-ti cu aceste vorbe[/COLOR][/COLOR][COLOR=black]?[/COLOR] Eu una ma bucur ca am descoprit acest site si forum unde am invatat multe si ca exista oameni deosebiti ce stiu sa se roage cu tine si sa gaseasca o vorba buna,o incurajare pentru fiecare,sa fie alaturi la necaz sau bucurie ,sa te ajute sa te ridici incet in sus pe calea credintei. |
Citat:
Luchian, ma impresionezi cu atata clarviziune si elocventa. Intr-adevar, temele propuse de tine pentru a fi discutate sunt cu adevarat legate de spiritul crestin ortodox al acestui forum si, cu voia ta, as mai propune completarea listei tale cu urmatoarele: - a numarat cineva solzii de pe aripa dorsala a unui pestisor argintiu?; - credeti ca daca ploua de sus in jos inseamna ca s-a schimbat ceva in fotosfera solara?; - de cate ori pe saptamana isi fac furnicile curatenie in musuroi? etc. Acum vorbind serios, mie imi place acest forum asa cum este el, cu toata diversitatea de opinii care se exprima aici, pentru ca ele sunt exprimate de oameni, de oameni liberi, de oameni cu capacitatea de a gandi, de oameni cu calitati si cu defecte asa cum suntem toti. A ne erija in intelepti care privesc cu dispret la "desertaciunile" postate de altii mi se pare riscant pentru noi insine fiind ca ne putem trezi aruncati in prapastia mandriei. Aici invatam unii de la altii, iar cine vrea intr-adevar sa invete ce este bun, alege ceea ce crede ca este bun. Mie nu mi se pare deloc a fi afectat spiritul ortodox al acestui forum ci, dimpotriva, este cat se poate de viguros. Asadar, te rog frumos, fii ingaduitor si accepta acest forum asa cum este el. Apropo, felicitari pentru admin fiind ca are rabdarea si condescendenta necesare pastrarii unui bun echilibru intre categoriile de opinii exprimate pe forum, lasand ca in aceasta "gradina" sa creasca tot felul de plante, fie ele flori sau buruieni si sa se bucure de lumina aceluiasi soare. |
Citat:
Am stat de cand ma stiu pe internet pe multe forumuri si cu cat acestea acumuleaza un numar mai mare de utilizatori, cu atat mai greu se gestioneaza. Un singur om nu mai poate face fata singur unui aflux de mesaje din ce in ce mai mare si atunci se instituie moderatori a caror datorie e sa curete forumul si sa mentina ordinea. Asta inseamna sa stearga acelasi mesaj pus de 7 ori in 7 discutii diferite (cum facea unul azi sau ieri), sa vegheze la respectarea regulilor, sa contopeasca o discutie noua cu una mai veche in cazul in care cineva a uitat sa verifice forumul inainte sa propuna un subiect nou - si asa mai departe. Nu e asta prima, nici ultima comunitate forumistica, asa ca problemele care mai apar pe aici sunt probleme cu care se confrunta mii de alte forumuri pe internet. O echipa de moderatori este ceva absolut necesar. In alta ordine de idei, cenzura este nesanatoasa atunci cand vine din partea statului, sau cand este vorba de informatii de interes public. Organizatiile si persoanele private au dreptul sa cenzureze orice doresc. E absurd sa intri pe un site platit din buzunarul cuiva si sa urli "cenzura!" sau sa-ti ceri acolo dreptul la libera exprimare. De pilda, daca mie mi s-ar sterge userul pe forumul asta din orice motiv, chiar daca nu e ceva ce mi-as dori sa se intample, n-as avea nici un drept sa ma plang, ca nu e forumul meu. Nu pot sa spun ca sunt sau nu de acord cu luchian, pentru ca din ce-am citit el doreste o reorientare a forumului - iar asta sta doar in puterea celor ce se ingrijesc de acest site si care platesc pentru el. Bineinteles, nu am nici o legatura cu ActiveSoft si chiar am avut neintelegerile mele - sper eu, rezolvate - cu administratorul forumului. Pur si simplu stau mult pe net si stiu cum e traiul cand ai o comunitate cu mii de membri inregistrati. Numai vBulletin, softul pe care merge acest site, costa 144 de euro anual. Nici nu vreau sa ma gandesc cat se plateste pentru gazduire, avand in vedere traficul care se face pe platforma video. Si inca n-am vazut nici o reclama pe site-ul asta. Asa ca inainte sa va plangeti de conditii, ganditi-va ca niste oameni platesc numai ca noi sa ne putem petrece timpul pe aici. |
Citat:
|
Prea multa vorbire in desert pe acest forum
Citat:
"Sfintii" navigheaza pe net; nu inteleg ce vrei sa spui?!? Citat:
Dar daca nu vor fi banati, vor atrage pe multi intr-o conversatie fara sfarsit. De aceea, eu cel putin, sunt pentru banarea lor, cand incep sa se invarta in gol, repetand la nesfarsit aceleasi si aceleasi lucruri. Nu e nimeni sfant pe acest forum; suntem oameni dornici de comunicare si de a invata unele lucruri despre credinta noastra ortodoxa. Nu avem cu totii posibilitatea de a merge cu intrebarile noastre la un duhovnic, desi avem duhovnic, unii dintre noi. Dar multora li se recomanda sa se adreseze unui duhovnic, cand intrebarile lor au caracter mai intim sau cand sunt hotarari de luat. Citat:
Din pacate, invadarea spatiului, ce se vrea ortodox, de catre atei, sectari, satanisti, etc. a facut ca multi din cei cu adevarat bine intentionati sa se retraga. Cine citeste dintre primele topicuri, va vedea ca altele erau preocuparile userilor si alta atmosfera, iar unele topicuri, acum la moda, erau de neinchipuit in acea vreme; si nu au trecut decat 3 ani de atunci. Apreciez desemeni mult promptitudinea cu care ne informam de problemele religioase,care ne afecteaza pe noi toti. Iti multumesc, Luchian, pentru acest topic care ne cheama spre un fel de bilant de activitate si ne indeamna sa ne gandim la felul in care ne dorim sa fie forumul de acum inainte. Eu mi-l doresc ortodox, asa cum ii e si numele. |
E un forum ortodox de discutii libere ,nu se cauta obligatoriu un raspuns ci o parere,mai vedem un articol,mai comentam un caz religios,ne mai linistim sufletul...avem deja un admin competent,parerea mea,daca el ar vrea sa ne sanctioneze drastic ne-ar sactiona dar este un forum crestin nu obisnuit..Doamne ajuta
|
Citat:
|
Citat:
Deschide niște topice cu subiectele pe care le-ai invocat și menține-le în top,moderează discuțiile.Cine te oprește să faci aceasta? |
luchian nu are decat 14 mesaje si ne atrage atentia ca vorbim in desert. Daca este asa, atunci sa posteze el lucruri care ne-ar scoate din grairea in desert. Daca nu ma insel, au mai fost persoane de acest gen, care nu cautau prin mesaje decat sa produca tulburare pe forum. In concluzie, luchian, ai multe de invatat de aici. Sunt multi oameni minunati. Invata sa traiesti si in vecinatatea altora.
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Nu spun ca nu e util , ci doar ca il putem face mai bun intr-un sens cu adevarat folositor. Problemele expuse de mine nu trebuiesc luate mot a mot, iar daca tot suntem crestini nu ar fi mai bine sa discutam aceste probleme intre noi? Eu consifer ca raspunsurile iti vin de la biserica , duhovnici si de la sfintii parinti , iar acei "pseudocrestini" au si ei nevoie de un crestin adevarat, ca tine, pentru exemplu. |
Imi pare ca Luchian a grait bine si trebuie sa extragem nectarul din cele graite, asa cum se exprima cineva pe aici dintr-un citat. Fiecare sa ia ce i se potriveste.
Doamne ajuta ! |
Citat:
- am sa ma interesez ? - de 7 ori ce faci daca un om cu credinta mai slabuta cauta un subiect pe net (ex: de ce tinem noi duminica si altii sambata) si nimereste dupa ce a postat un adventist? Exemplele sunt nenumarate si isi poate face o parere gresita. O sa vada o serie de citate si mustrari care par a fi adevarate de ambele tabere si n-o sa mai inteleaga nimic. |
Cred cărebue să avem mare grijă ce postăm pt că se speculează foarte mult
|
Citat:
|
Citat:
Îar dacă cineva care nu este ortodox dă un răspuns nepotrivit cu această credință, vor da replică mai mult de doi creștini -ortodoxi autentici sau preoți (căci sunt și preoți pe aici). Nu-ți face tu griji căci "pasărea pe limba ei piere".Eu insist să-ți faci timp să vizitezi membrii forumului mai activi și să nu mai faci afirmații nefondate căci se găsesc oameni deosebiți și creștini autentici chiar dacă unii dintre ei au luat pauză în perioada postului. |
Mult vorbim, mult putem gresi, daca nu luam aminte. Dar nici tacerea nu e buna. Cultivarea discernamantului duhovnicesc este o treaba anevoioasa si se realizeaza in timp. De obicei, suntem trasi de maneca atunci cand gresim, asa pur si simplu din solidaritate crestina. Milostenia duhovniceasca e tot o fapta buna.
Am invatat multe lucruri de pe acest forum. Dumnezeu sa ne lumineze, pentru a gresi cat mai putin! |
Citat:
Spor in credinta ! |
Citat:
|
Citat:
2. Corect, dar polemicile pot fi constructive. Daca insa personajele se enerveaza, asta e problema lor, nu poate nimeni sa le interzica asta daca ei insisi nu-si dau seama sau daca nu vor sa se abtina. 3. Pai sfintii navigheaza pe net, slava Domnului! Crezi ca ei au existat doar in vechime? Sunt destui si in zilele noastre si Dumnezeu lucreaza prin ei pentru folosul tuturor prin orice metoda, chiar si a mesajelor publicate pe forumuri. :) Si rugaciunile lor ne ajuta, dar si faptele lor mai "concrete". 4. Din moment ce exista un spatiu destinat altor confesiuni, ei au voie sa participe la discutii pe forum, pe orice teme delicate. Adminii vegheaza la calitatea dialogurilor si decid daca sunt spre pastrare sau spre stergere. |
Daca macar unul singur se va folosi cu ceva de pe acest forum, inseamna ca forumul nu exista fara nici un rost. Daca mai multi se vor folosi de pe acest forum, putem spune chiar ca acesta este din randuiala lui Dumnezeu.
Cei slabi, care s-ar putea sminti de gandirea unui ne-ortodox aflat in trecere sau de parerea prea deschisa a vreunui cautator al lui Dumnezeu, nu ar trebui sa intre nici macar pe net, dar mai ales pe un forum, unde framantarile si bucuriile se impletesc cu incercarile si prieteniile sincere. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 06:37:06. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.