![]() |
Intrebare ....
Doresc sa stiu daca, din punctul de vedere al Bisericii si al Canoanelor, este sau nu valabila o casatorie religioasa efectuata "cu dezlegare de la preot" in Sfantul Post al Pastelui si in Sfantul Post al Nasterii Domnului ???
Am doua prietene : Cristina si Maria care s-au casatorit religios, acum citiva ani, cu dezlegare de la preot (cica), Maria facand nunta chiar in Sfanta Bisrrica. Cristina (nu eu) s-a casatorit in Postul Pastelui (cu preot - dar acasa), iar Maria s-a casatorit in Postul Craciunului. Sunt ele in fatza lui Dumnezeu unite cu barbatii lor ? Ca ele asa sustin - ca nu are importanta faptul ca s-au casatorit in Post. Astept parerile voastre, desi eu le-am spus ca in fazta lui Dumnezeu nu sunt unite cu barbatii lor. De ce ? - simplu : pentru ca in Post nu se fac Nunti. Scrie clar in orice calendar Bisericesc. Le-am intrebat de ce asa graba de nu mai pot astepta sa treaca Postul respectiv (fiecare caz in parte) dar nu m-au ascultat. Voi ce credeti ?????? Sunt Binecuvantate sau nu in fatza Domnului in unirea cu barbatii lor ??? |
Mai soro daca preotul ala le-a dat dezlegare si a efectuat cununia o fi avut el un motiv nu?
Normal ca le sunt canonice cununiile. Ce crezi daca cineva si-a efectuat cununia la o manastire unde nu e canonic sa efectuezi cununii e casatorit sau nu? (la manastire nu e voie sa efectuezi cununii). Apoi daca cineva e botezat acasa si nu e botezat la biserica dar de preot ortodox si dupa randuiala fireasca ce crezi e botezat sau nu? Normal ca e botezat. Canonic botezul se face in Biserica nu acasa. |
Asa dupa cum bine stim in posturile de peste an,cu precadere in Postul Mare al Sfintelor Pasti,este interzisa cu desavarsire oficierea casatoriilor.(Am enuntat "cu precadere" deoarece acest post ne aminteste de suferintele Mantuitorului indurate pentru noi,jertfa Sa pentru noi,astfel ca noi nu putem sa nu recunoastem cat de mult ne iubeste Dumnezeu pe noi pe toti.Asadar nu putem rasplati iubirea cu nerecunostinta,de ce sa fac nunta in post,e ca si cum eu m-as bucura de ceva si altcineva sufera in durere(Postul reprezinta infranare si cainta).Domnul nostru Iisus Hristos Sa intristat pentru pacatele noastre si a patimit si jertfit,pentru a ne izbavi pe noi.Si eu ce fac fac nunta?Nu!Am timp sa ma casatoresc inafara postului.Postul nu tine o vesnicie,se intinde pe perioada catorva saptamani,nu putem oare oferi din timpul nostru si Lui Dumnezeu?Putem sa oferim mai mult decat atata multumire si recunostinta,indreptate catre El prin rugaciune.)
Casatoria este o taina pe care Dumnezeu o binecuvinteaza,prin preotul ce o oficializeaza.Tainele Lui Dumnezeu s-ar putea asemana legilor pamantesti,pe care noi cautam sa nu le incalcam,de ce as incalca porunca Domnului,nu ma tem oare ca voi fi pedepsit asa cum este in cazul cand incalc o lege.Orice cuvant si fapta isi are intrebuintarea sa,fara ordine ar fi haos.Atunci cand ma simt nelinistit sufleteste,imi pare ca totul in jur e dezordonat,asta din cauza pacatului,insa cand sunt cu Dumnezeu in sufletul meu e liniste si pace,in jurul meu va toate minunile si darurile bunului Dumnezeu.(Bineinteles rostim cu mare usurinta cuvintele de ar fi si cu faptele la fel,insa sa ne straduim sa fie bine si cu faptele,sa ne intarim in rugaciune,mai ales in perioada de post si nu numai). Nu putem judeca un preot despre care se aude sau am vazut ca a savarsit aceasta Sfanta Taina in perioada de post.In aceasta perioada a modernitatii pe care o traversam,unii dintre slujitorii la Sfintele Altare,cauta sa ne atraga prin diferite mijloace,pentru a ne apropia de Dumnezeu.Nu sunt eu in masura sa judec pe aproapele meu,ci sa ii intind o mana prieteneasca daca este pe marginea prapastiei(sa nu ma uit cum cade si sa ma bucur ca nu am fost eu in locul sau,fiindca fiecare isi are rasplata sa). Binecuvantarea Lui Dumnezeu vine peste noi in orice clipa a vietii noastre,sa nu ne indoim de aceasta. Post usor si cu folos duhovnicesc! |
Citat:
Am uitat sa specific faptul ca atat Cristina cat si Maria nu pot avea copii - nu pot ramane insarcinate desi analizele le sunt bune ......... ????? |
copilul meu e botezat intr-o biserica catolica dar cu preot si slujba ortodoxa,deci eu cred ca e ortodox si nu are importanta unde a fost facut botezul ci daca s-a facut.
|
Aceste Sinte Taine nu se pot savarsi decatre oricine,oriunde si cand vrem noi.Daca asa s-au petrecut faptele e bine sa intrebam un preot,pentru a gasi indrumare,nu sa facem cu credem noi.Cat din cea ce credem noi e bine si cat e rau,de obicei tindem sa gasim si sa credem rau.Nu puetem lasa faptele si lucrurile serioase la intamplare sau pe seama ca asa cred si pace.
Post usor si cu folos duhovnicesc! |
Ceea ce dezleaga preotul, dezlegat este si in cer. ceea ce leaga preotul, legat este si in cer. Aceasta mare putere data preotilor de Domnul nostru Iisus Hristos, nu-i absolva si de o responsabilitate pe masura. Dumnezeu este credincios legamantului Sau, doar omul este slab, fie el chiar si preot. Ca urmare, daca sunt cu dezlegare de la preoti, cele doua cununii despre care se face vorbire si botezul acela sunt recunoscute si in cer, chiar daca cu mare tristete, care, iata, se reflecta prin lipsa darului de a face copii de catre cele doua femei. Cu multe rugaciuni, martirisirea faptei la Sfanta Spovedanie si urmarea canoanelor stabilite, Dumnezeu se poate indura in marea Lui dragoste si mila fata de noi pacatosii pe care ne tine in viata astepetand cu rabdare sa ne indreptam.
Doamne ajuta. |
Cum or avea preotii curaj sa treaca peste Cuvantul lui Dumnezeu ? si sa faca nunti cu dezlegari de la sine putere. Ca Dumnezeu a lasat Apostolii ca sa pazeasca pe Pamant ceea ce a spus El prin Fiul sau.
Asa ca, mi se pare o blasfemie sa dai dezlegare pentru o nunta in Postul Pastelui si in Postul Craciunului si in oricare alt Post, pentru ca la sfarsitul Cununiei este "Isaia Dantuieste" si nunta presupune bucurie, dans si bucate alese (mancare, sarmale, fripturi, bautura etc.). Ori in periodele de Post Sfanta Scriptura ne indeamna catre infranare si cumpatare. Ati vazut voi vreo nunta tinuta in tacere si cu mancare de post ??? Eu le-am spus ca nu e bine si ca mai pot astepta sa treaca Postul. Nu am inteles niciodata de ce a fost asa de mare graba, ca doar nu era nimeni bolnav sau pe moarte ca sa fie o unire in extrem. |
Citat:
In aceste 2 cazuri, au fost exceptii, deorece preotii respectivi au acceptat cele exceptii. Doar preotul stie de ce si cum. Acuma ca ele nu au copii, nu stiu in ce masura are asta vre-o legatura cu felul in care si timpul si ora si locul unde s-a facut slujba de cununie. SAU POATE CA ARE. Cine stie? |
Citat:
|
Citat:
Eu le-am sfatuit pe fiecare in parte sa-si refaca Taina Cununiei - adica sa mai faca o data Cununia Religioasa ca sa se dezlege multe in viata lor - sa se deschida ..... |
Cum sa refaca Taina Cununiei???? Nu se poate.
Sterilitatea poate sa fie din diferite cauze. Sau pur si simplu, Dumnezeu nu considera ca acele familii trebuie sa aiba copii (inca). Daca ai citi Sf Scriptura, in loc sa le zapacesti pe bietele femei cu chestii din astea, ai vedea ca parintii Sf Fecioare Maria nu au avut copii decat pe la batranete. La fel si cei ai Sf Ioan Botezatorul.... Desi erau oameni drepti si cu credinta in Dumnezeu. |
Citat:
|
Citat:
Nu se poate reface ceea ce este deja facut. "ceea ce este legat pe pamint, sa fie legat si in cer" Aceset 2 cununii, se conformeaza acestui pasaj din Biblie. |
Citat:
|
Citat:
E adevarat ca in Postul Sf.Paste nu am auzit sa se faca nunta ,dar daca preotul le-a cununat o fi avut binecuvantare. Cat despre faptul ca nu au copii ,aici e alt aspect ,in zilele noastre aud de foarte multe cupluri care nu fac copii desi acei tineri sunt apti pentru a face. |
Citat:
Iar faptul ca Elisabeta a procreat la batranete pe Sf Ioan Botezatorul - a fost vointa Bunului Dumnezeu care a pus viata acolo unde din punct de vedere medical nu mai era posibil, "caci Dumnezeu da viata acolo unde viata nu mai e posibila" ("The Lord God gives life where no life is possible" - replica originala din filmul lui Franco Zeffireli din 1977 : Isus din Nazareth cu Robert Powel, cel mai bun film facut vreodata cu tema Isus). http://www.grace.ro/articol/Traditii...a-in-post.html Cand nu se fac nunti? Conform celei de-a noua porunci a Bisericii Crestine, nuntile nu se pot savarsi in urmatoarele zile si perioade: - In cele patru mari posturi ale anului - In zile ca: miercurea si vinerea, Ziua Crucii (14 septembrie), Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul (29 august), in Duminica Rusaliilor. Nuntile nu se fac in aceste zile pentru ca petrecerea de nunta nu corespunde atitudinii de pocainta si infranare pe care o impune postul - In saptamana branzei (sau saptamana alba), care este socotita ca vreme de pregatire pentru post. - In saptamana luminata (dintre Duminica Pastilor si Duminica Tomii) - In perioada dintre dintre Craciun si Boboteaza, precum si in ajunul tuturor praznicelor imparatesti. Cine are dreptul la dezlegare? Savarsirea cununiei religioase in post este ingaduita rareori si dezlegarea se face numai cuplurilor care au motive foarte bine intemeiate pentru a se cununa in timpul postului. Astfel de motive pot fi spre exemplu: plecarea in strainatate in scurt timp, eventual aparitia unui copil (in situatia in care s-a dat dezlegare prin logodna) sau orice alta motivatie ce impune savarsirea cat mai repede a cununiei religioase. Cine da dezlegarea la casatorie in post? In general dezlegarea o primiti de la arhiereu, care hotaraste de la caz la caz. Cel mai bine este sa discutati cu preotul vostru duhovnic. Aesta va sti mai bine sa trateze situatia in functie de cazul dumneavoastra. Atentie insa, cununia religioasa primeste dezlegare, ci nu petrecerea de dupa. In general veti primi dezlegare doar daca sunteti de acord sa nu faceti petrecerea de nunta, ceea ce ar face sa se piarda mult din frumusetea acestui minunat eveniment. Unele cupluri spun preotilor ca nu vor face petrecere, insa nu se tin de cuvant, dar aceasta nu mai este raspunderea preotilor ci doar a cuplului. Oricum, de veti refuza sa acceptati omiterea petrecerii de nunta sau savarsirea acesteia in afara postului este foarte probabil sa nu vi se accepte dezlegarea la cununia religioasa. Se organizeaza petrecerea de nunta in post? Cum spuneam si mai sus, petrecerea de nunta nu este permisa in timpul postului. Fie renuntati la ea, fie o organzati, daca este posibil, in afara postului. Se presupune ca dezmatul si ospaturile din timpul petrecerii nu se cuvin atitudinii de infranare si pocainta pe care o impune postul sau o zi de sarbatoare foarte importanta. Exista totusi si excepii, sunt cupluri care secasatoresc in perioadele interzise de Biserica, fiind permise casatoriile in post doar cu conditia sa aiba motivatii bine intemeiate. Asadar, au facut NUNTA CU TOT CU PETRECERE SI NUNTASI. Eu la petrecere nu am participat pentru ca nu s-a parut adecvat, motiv pentru care am fost catalogata drept pocaita si habotnica. Eu le-am vrut binele, dar atat Cristina cat si Maria, fiecare la timpul ei nu au tinut cont de parerile nimanui. Au vrut ele nunta in Post si basta. ba chiar Cristina a lesinat in timpul slujbei facuta acasa de preot, desi nu era nici bolnava, nici insarcinata. |
Citat:
|
[quote=cristinateodora11;126620]Dar si-au construit casa pe nisip nu pe stanca. Nuntile facute in Postul Pastelui si in Postul Craciunului sunt lovite de nulitate. Parerea mea. Cum sa faci bucurie cand trebuie sa fii trist ca Mirele nu mai este langa noi ??????
Iar faptul ca Elisabeta a procreat la batranete pe Sf Ioan Botezatorul - a fost vointa Bunului Dumnezeu care a pus viata acolo unde din punct de vedere medical nu mai era posibil, "caci Dumnezeu da viata acolo unde viata nu mai e posibila" ("The Lord God gives life where no life is possible" - replica originala din filmul lui Franco Zeffireli din 1977 : Isus din Nazareth cu Robert Powel, cel mai bun film facut vreodata cu tema Isus).[quote] Cristina, Vad ca tu cunosti regulile. Ceea ce nu cunosti prea bine, sint exceptiile. Ambele casatorii, sint exceptii. Doar acei preoti/ acel preot va da socoteala, deorece el singur stie de ce a facut exceptia respectiva. Fetei i-a fost rau? Starea emotionala peste o anumita limita, te face sa lesini. Se intimpla. Eu banuiesc ca tie iti este o teama imensa ca ele facind aceste nunti in post, nu le merge bine, si ca astea toate ar fi "semne". E gresit, sa gandesti asa. Dumnezeu stie doar ce e bine pentru ei. Toate la timpul lor, as acum Dumnezeu a randuit. Sint lucruri pe care nu le cunosti. Dar citind postarile tale, mie mi se pare ca voi erati prietene, iar acum ...ce s-a intimplat? S-a intimplt ceva intre voi. Poate ca ar trebui sa discuti cu ele, deschis, sa vezi ce si cum, vazind ca te framinta atita. Pe de alta parte, ei de acum sint casatoriti, e bine sa ii lasi in pace sa-si vada de casniciile lor, asta ar fii sfatul meu. Hai mai bine sa le uram toti aici un frumos CASA DE PIATRA!!! si sa-i lasam sa se bucure unul de altul. Ce parere ai?:6: |
Citat:
- Cristina (in Postul Pastelui)pentru ca se grabea sa nu se razgandeasca sotul ei, Gabi, cu care era de foarte putin timp impreuna (abia despartita dintr-o alta relatie, presata de parinti sa se marite odata), iar - Maria - ca asa a vrut sotul ei, sa fie mai cu motz, ca in rest nu gasisera restaurant liber. Astea sunt "motivele" grabei lor. In ceea ce ma priveste, tin Postul asa cum e randuit de Bunul Dumnezeu : Matei 6, 16 : "Cand postiti, nu fiti tristi ca fatarnicii; ca ei isi smolesc fetzele, ca sa se arate oamenilor ca postesc; adevar graiesc voua: isi iau plata lor." Matei 6, 17 : Tu insa, cand postesti, unge capul tau si fatza ta o spala, Matei 6, 18 : Ca sa nu te arati oamenilor ca postesti, ci Tatalui tau care vede in ascuns iti va rasplati tie. Dumnezeu vede in ascuns ce si cum fac eu, nu trebuie sa ma justific voua. Si inca ceva : Matei 9, 15 : Si Isus le-a zis : Pot oare fiii nuntii sa fie tristi cata vreme mirele este cu ei? Dar vor veni zile cand mirele va fi luat de la ei si atunci vor posti. Asa ca, nu ai voie de la Dumnezeu sa faci nunta in post. Pentru faptul ca el nu mai este cu noi. |
Citat:
Am citit postările tale și am încercat să nu intrevin în nici un fel dar ultima ta replică (de fapt răspunsul pe care singură ți-l dai la întrebarea pe care tot tu ți-ai pus-o cerând, dar respingând părerile celorlalți) m-am gândit totuși să scriu câteva rânduri fiind o persoană cu mai multă experianță de viață. Mie nu-mi place atitudinea ta (poate greșesc să mă ierți) căci, un creștin adevărat își vede de păcatele lui și nu judecă pe fratele lui orișice ar face acesta,ori tu tocmai aceasta faci și pari chiar puțin invidioasă. ESTE PROBLEMA LOR.Dacă tu ești o persoană mai credinciosă și care respecți dogmele bisericii tu să faci așa cum este rânduiala. Am cunoscut preoți care s-au cununat în post și au conceput și copii. Eu ca mamă și creștină m-aș opune din răsputeri unei astfel de hotărâri pe care ar lua-o copii mei.Ori,nu cred că este valabil aceasta în cazul tău căci nu din acest puct de vedere pui probleme. Doamne ajută și să-ți fie postul cu folos. |
Singurul raspuns adevarat care l-am primi aici a fost la postarea numarul 3 de la adorcrysti.
Restul sunt ............ In plus eu nu am pus aceasta intrebare pentru mine, caci am deja convingerile formate la 39 de ani. |
Citat:
[COLOR=green]Bună, Dorina! :57:[/COLOR] |
Citat:
"Mie nu-mi place atitudinea ta (poate greșesc să mă ierți) căci, un creștin adevărat își vede de păcatele lui și nu judecă pe fratele lui orișice ar face acesta,...." - Pentru acestea eu iti spun : Matei 6, 1 : "Luati aminte ca faptele dreptatii voastre sa nu le faceti inaintea oamenilor ca sa fiti vazuti de ei......." |
Citat:
Iar pentru cele de mai sus iti spun si tie : Matei 5, 44. Cauta si citeste. Ca mai mare greseala este sa nu mustri pe cel ce greseste, decat sa cunosti greseala sa si sa nu fi incercat sa-l indrepti. |
Citat:
|
Mie imi place cum pune problema CristinaTeodora; doar suntem un forum si discutam despre lucrurile, care nu ni se par in ordine si la care cautam raspuns, sau pe care dorim sa le verificam.
Daca ne-am face obicei din a analiza situatiile, fara sa judecam persoanele ar fi mult mai bine si am putea discuta in mod obiectiv despre asemenea situatii, ca cea adusa in vizor de Cristina Teodora. Sa recunoastem ca exista pe lume oameni, care fac numai ce ii taie pe ei capul si care sunt in stare de orice numai pentru a-si impune punctul de vedere; nici un argument nu i-ar retine de la a-si face voia. Cunosc si eu asemenea oameni, si asta nu ma impiedica sa ii iubesc, fiindu-mi f apropiati, dar cu faptele nu pot fi de acord. Am mare banuiala ca noi suntem fariseii, cei care mai degraba inchidem ochii la diversele situatii de acest gen, din falsa dorinta de a nu judeca; este mai degraba un neamestec vecin cu indiferenta. Cred ca e oportun sa ne clarificam ce inseamna a judeca, si abia apoi sa ne interzicem sa judecam, dar numai in lumina invataturilor ortodoxe. Nu am inteles deloc ca scopul acestei dezbateri ar fi judecarea celor doua persoane, care oricum nu au actionat de capul lor, ci in baza dezlegarii de la preot/episcop; mai degraba vad ca scop analizarea situatiei si luminarea celor, care ar dori sa faca aceeasi greseala, precum si atentionarea lor asupra eventualelor urmari: sterilitate, sa speram doar temporara, etc. Judecata sa o lasam lui Dumnezeu; noi insa sa invatam din asemenea cazuri, ce e bine de facut si ce nu, ca sa ne ferim pe noi si pe altii de urmarile inerente. Toate ne sunt permise, dar nu toate ne sunt de folos... |
Mare Atentie!
Citat:
|
Citat:
|
Din tot acest talmes-balmes creat de o contradictie care intriga intr-atat persoana care a deschis topicul,am inteles ca,de fapt,aceasta le are cu talcuirea bibliei atat de mult incat nu poate nici in ruptul capului sa-si vada de treaba ei,mai ales in situatia in care chiar este detasata de subiectul in sine.
O situatie de sterilitate poate avea multi factori,care nu este neaparat sa tina de femeile in cauza,cat si de sotii lor,care,chiar daca aparent sunt sanatosi,ei pot fi sterili din diferite cauze nutritionale,hormonale,genetice...ori spermatozoizi lenesi,etc.La inceput mi s-a parut Cristina o femeie destul de matura,insa cand a dat-o cu "pedeapsa" de sterilitate la care "neinfranarea" de-a astepta perioada casligiului pentru nunta,le-a supus,deja mi-am schimbat parerea,fiindca,eu consider ca atunci cand atribui o pedeapsa pentru niste situatii,practic,relative,atunci deja esti pe taramul habotniciei si-a primitivismului,care nu prea au legatura cu rationamentul ori credinta reala. Nu inteleg de ce atata intriga pentru acest subiect,pentru ca s-a simtit infocarea descrierii lui,in asa masura incat sa fie inteles dispretul pentru o astfel de atitudine.Pana la urma,nu stiu care este problema dumneavoastra in aceasta situatie,oamenii traiesc precum doresc,mai ales atata timp cat nu lezeaza pe nimeni,iar,atata timp cat preotii respectivi au savarsit o astfel de dezlegare,atunci chiar nu sta in competenta unei "prietene" sa judece vehement aceasta atitudine. Intotdeauna am fost de parere ca numai oamenii necredinciosi si mandri se smintesc,fiindca in subtilitatea asa zisei credinte a lor,sta pitita o mandrie evidenta care-i impiedica sa inteleaga lucrurile si dincolo de ei insisi. Cat despre repetarea cununiei,doar pentru ca aceasta s-a savarsit in post....mai mare aberatie ca asta nici ca am auzit.Poate ca nu ati inteles ca preotul are un jug de dus,si anume acela al binecuvantarilor si dezlegarilor fata de sufletele care le coordoneaza,iar binecuvantarea lui este mai presus de fiinta,se sfinteste de la sine prin har. Asadar,Cristina draga,stai linistita,nu-ti va cere nimeni socoteala pe lumea cealalta...de ce viata vecinului este altfel,iar daca iti pasa cu adevarat,roaga-te pentru acestia,poate ca sunt mai inconstienti,sau mai neputinciosi,prin maturitatea pe care o ai trebuie sa le ingadui sa existe si acestia sunb soare,sub soarele pe care ei insisi il percep,asa cum si individualitatea ta la fel,fiindca Bunul Dumnezeu le stie pe toate,si mai presus de orice,judeca lucrurile dincolo de imaginatia noastra. |
Citat:
|
Cristian, nu sunt de acord cu ce spui. Dumnezeu e acum un Dumnezeu nedrept, caci este Dumnezeul milei si nu ne da ce meritam. Iar cand ne va judeca, va tine cont de fiecare vina de-a noastra, caci atunci va fi un Judecator drept.
|
Citat:
|
Citat:
Puterea lui Dumnezeu de a ierta păcatele prin preoți este atât de mare încât nu putem noi face atâtea păcate câte Dumnezeu ne poate ierta. Oare ce este mai grav:să trăiești ani de zile necununat sau să te cununi cu dezlegare în post? Fac o mică abatere de la subiect povestindu-vă o scută convorbire a unui mirean cu părintele duhovnic. " -Părinte eu nu pot să vin duminica la biserică până nu gust ceva -credeți că e păcat? - Este păcat să mănânci și să nu vii la bieserică." Cam așa este și în situația mai sus amintită. |
Tata Ceresc !
Iisuse - frate ! Sfantule Duh ! ...............Desarta a ajuns aceasta lume pentru care ai jertfit pe unicul tau fiu ! Toata lumea, pana si preotii rastalmacesc poruncile tale ! Oare mai pazeste cineva poruncile tale Doamne ??? E doar o constatare si e parerea mea. Din tot ce s-a raspuns la aceasta intrebare, numai postarea nr.3 corespunde preceptelor Biblice. |
Dar oare preotii nu pot cade prada ispitei ? ca doar sunt oameni si ei......
Ei pot fi ispititi cu bani pentru a face cununii in Post si nu numai. Va mai spun un caz de gen. Nasa fetitei mele s-a cununat religios, in afara oricarui post, dar FARA A FI CASATORITA CIVIL. Doar cunoscandu-l pe preot.... prin marinimia acestuia si fara nici o shpaga. Cu asta de ce oare sunt intru totul de acord ??? |
Citat:
Nu-mi permit eu sa Il judec pe Dumnezeu. Am citat doar din ce am citit. Acum avem parte de mila lui Dumnezeu; iar dincolo de mila Maicii Domnului, caci Dumnezeu va fi Judecator drept. Dar ai dreptate, mantuirea o primim ca har din partea lui Dumnezeu, nu pe merit, ca daca ar fi dupa merit chiar ca ar fi aproape gol raiul, si nu este. |
Citat:
in fine eu nu pricep de ce te zbati tu sa indrepti pe cineva daca acele persoane nu vor..si nu vad... nu se spune degeaba : vi se v-a spune si nu veti auzi...vi se v-a arata si nu veti vedea... eu consider ca e inutil sa ma zbat daca ei nu fac o miscare ....eu stiu si am inteles ca exista liberul arbitru si fiecare alege cum traieste si daca vrea sa se schimbe ...si eu as vrea sa inteleaga si familia mea mai multe dar nu au deschidere....nu ti se pare inutil sa te zbati dar sa nu le pese??? Sigur Domnul are un plan pentru noi toti ..toate la timpul lor...sa ne uitam mai mult in ograda noastra ca le avem pe ale noastre(pacate) ...si eu acum zic de mine personal .. post usor si cu folos duhovnicesc ... |
Citat:
|
Citat:
Cum am spus si in alt mesaj, consider ca a cunoaste ca cineva greseste si a nu-i semnala greseala, inseamna ca si eu gresesc impreuna cu acea persoana. Pentru simplul motiv ca eu, stiind anumite scrieri din Biblie nu le dezvalui necunoscatorilor. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 06:37:21. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.