Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Vine sfarsitul lumii? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=5997)

mihailt 05.04.2009 23:59:11

Vine sfarsitul lumii?

http://www.euractiv.ro/uniunea-europ...ID_11158/.html

In acest an s-au inregistrat cele mai ridicate temperaturi in ianuarie si aprilie (temperaturi medii) din 1880 pana acum de cand se masoara.

Cat oare o mai dura pana la ceva mare cataclism de il va produce astfel umanitatea?

Oare potopul nu cumva tot prin activitatea oamenilor de atunci a fost produs?

mihailt 06.04.2009 00:00:25

Articolul e din 2007.
Nu cred ca cineva din Bucuresti nu a remarcat temperatura de astazi de 20 si ceva de grade la umbra.
Eu asa ceva nu am mai vazut prin aprilie.

mihailt 06.04.2009 00:02:46

La ora 22 in Bucuresti erau 15.5 grade celsius.

mihailt 06.04.2009 00:08:50

Tarile care produc cele mai mari cantitati de CO2 pe cap de locuitor sunt SUA si cele din UE cum era de asteptat.
(am citit ca sunt peste 9 tone pe cap de locuitor pe an.Prin respiratie vin intre 250-500kg , restul vin din activitati "utile" gen plimbat cu masina,cu avionu,etc. Cum este normal tarile "necivilizate" produc mult mult mai putin.)

mihailt 06.04.2009 00:22:34

Se pare ca am fost un pic optimist cu privire la productia pe cap a SUA.
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of...ons_per_capita

Care e de 20 tone.
Mai sunt niste tari arabe care au si mai mult.

mihailt 06.04.2009 00:27:00

La Baia Mare anul acesta in Romania a fost inregistrata o noua temperatura record , pentru Romania:
13.9 grade celsius:
http://www.meteoromania.ro/index.php?id=467

(daca o tine tot asa ajungem acusi sa punem portocali in Romania
:)
)

adaniel 06.04.2009 00:45:47

Semnele apocaliptice se arata tot mai multe in aceste vremuri de mare cumpana. Pregatiti-va pentru venirea a doua oara a Mantuitorului! Cine nu e cu el, e impotriva si de pierzanie are parte!

cristiboss56 06.04.2009 01:00:17

Citat:

În prealabil postat de mihailt (Post 126939)
La Baia Mare anul acesta in Romania a fost inregistrata o noua temperatura record , pentru Romania:
13.9 grade celsius:
http://www.meteoromania.ro/index.php?id=467

(daca o tine tot asa ajungem acusi sa punem portocali in Romania
)

La întrebarea , stupidă până la urmă, când e sfârșitul lumii, Părintele Cleopa răspundea clar și înțelept, când e sfârșitul meu și ne îndemna să ne îngrijim tot timpul ce punem în desagă ( metaforic bineânțeles ) . În desagă punem faptele, găndurile, vorbele noastre ) . De asta să ne îngrijim, nu de temperaturi, vânturi, uragane și alte asemenea. Să ne înspăimânte nepregătirea noastră la trecerea la cele veșnice.

anita 06.04.2009 08:27:41

Pana la urma e suficient sa citim in sf.Evanghelii ce spune Mantuitorul :"Cand veti vedea semne in aer si pe pamant sa stiti ca sfarsitul e aproape"
Nu mai exista primavara se intra direct in vara.
In aer pluteste ceva nefiresc ,parca nu mai este mila lui Dumnezeu cu noi.

Florin-Ionut 06.04.2009 10:53:09

Citat:

În prealabil postat de adaniel (Post 126943)
Semnele apocaliptice se arata tot mai multe in aceste vremuri de mare cumpana. Pregatiti-va pentru venirea a doua oara a Mantuitorului! Cine nu e cu el, e impotriva si de pierzanie are parte!

De acord. Un sfat prietenesc, in caz ca v-ati hotarat sa nu acceptati semnul Fiarei: documentati-va din timp de pe internet, din librarii, cautati documentare despre supravietuirea in conditii extreme, in salbaticie, fara mancare si adapost... Nu glumesc, e vorba ca s-ar putea sa fim prinsi pe nepregatite si sa nu stim cum sa rezistam atunci cand vom ajunge sa traim "prin crapaturile pamantului", prin munti si prin paduri. Cineva ne sfatuia sa incercam inca de pe acum sa ne obisnuim cu mancarea putina, ca atunci sa putem suferi mai usor foamea.

Eu cred ca in urmatorii 20-30 de ani maxim vom fi martorii acelor evenimente demult prevestite. Ca o fi asa, ca n-o fi, ideea este ca e mai bine sa nu fim luati prin surprindere.

tigerAvalo9 06.04.2009 10:55:10

Sunt mult prea multe semne ca Sfarsitul e aproape.Parerea mea e ca in 10 ani e posibil sa vina Mantuitorul.Cele zise in Apocalipsa sunt toate implinite mai putin venirea Antihristului.

anita 06.04.2009 11:24:16

Mi-a spus cineva care a citit "Apostazie si anticrist" ca atunci cand sf.parinti si preotii vor parasi manastirile si se vor retrage in munti mai avem de asteptat 3 ani si jumatate.
Dar ce ne facem ca avem parinti bolnavi ,batrani ,neputinciosi?
Nu mai spun de copii.
La manastiri in Moldova deja parintii au avertizat ca va veni o zi in care nu ii vom mai gasi.
Eu nu cred ca preotii vor mai sluji cand vor fi obligati sa aiba buletine cu cip ,deci si ei vor pleca.

adorcrysti 06.04.2009 11:53:34

Nu e dat noua sa cunoastem cele tainuite de Domnul.Noi e bine a ne ingriji de sufletele noastre.Daca Dumnezeu binevoieste a ne descoperi noua cate ceva cu atat mai mult trebuie sa priveghem.

Iată mirele vine în miezul nopții și fericită este sluga pe care o va afla priveghind; iară nevrednic este iarăși pe carele va afla lenevindu-se. Vezi dar, suflete al meu, cu somnul să nu te îngreuiezi, ca să nu te dai morții, și afară de împărăție să te încui. Ci te deșteaptă strigând: Sfânt, Sfânt, Sfânt ești Dumnezeule; pentru rugăciunile Născătoarei de Dumnezeu,miluiește-ne pe noi.

Tâlcuire de părintele Teofil Părăian

În Marțea Săptămânii celei Mari am făcut pomenire, tot îndrumați de Sfânta noastră Biserică, despre pilda celor zece fecioare, deci despre fecioarele înțelepte și despre fecioarele neînțelepte. Este o pildă spusă de Domnul Hristos și pe care Sfânta noastră Biserică ne-o pune în fata conștiinței în Marțea cea Mare. Și noi, parcurgând Săptămâna Sfintelor Pătimiri, am pomenit marți pilda cu cele zece fecioare și pe cele zece fecioare, luând aminte și prin textele liturgice din ziua respectivă la cele cinci fecioare înțelepte, care au avut untdelemn în candelele lor și care l-au întâmpinat pe Mirele care este Domnul Hristos, au intrat cu el în cămara nunții și s-au bucurat de ospățul mirelui, în timp ce celelalte cinci fecioare nu s-au putut bucura de întâlnirea cu Mirele pentru că au mers să-și cumpere untdelemn pentru candelele lor. Această pildă, Domnul Hristos ne-o pune în fată ca să ne gândim la faptul că trebuie să fim întotdeauna pregătiți prin fapte bune pentru întâmpinarea Mirelui ceresc, să fim alcătuiți prin faptele noastre cele bune ca să putem lua parte la ospățul cel veșnic. Domnul Hristos ne îndeamnă la priveghere, concluzia pildei fiind: privegheați și vă rugați că nu știți cînd vine Fiul Omului (Mt. 25, 13). Deci, Sfânta noastră Biserică ne învață în fiecare zi de marți din Săptămâna Sfintelor Pătimiri, ne-a învățat și în această săptămână în ziua de marți, să fim cu luare aminte la noi înșine, la datoriile noastre, să așteptăm pe mirele ceresc cu inimă iubitoare și cu fapte bune, ca și întru aceasta să se preamărească Tatăl nostru cel din ceruri.

IATA, MIRELE VINE IN MIEZUL NOPTII
http://www.youtube.com/watch?v=w-AjsL203gg

Post usor si cu folos duhovnicesc!

anita 06.04.2009 12:00:12

Asa este ,trebuie sa ne intarim in credinta si sa ne rugam cat mai mult.

solentina 06.04.2009 13:14:24

vine sfirsitul lumii?

si daca vine sfirsitul lumii oare nu trebuie sa acceptam voia lui dumnezeu.oricum ce se v-a intimpla scrie la carte asa ca nu avem de ce ne speria.doar sa ne mai indreptam cit se mai poate restul sr v-a ocupa dumnezeu cu fiecare din noi.si ne v-a judeca pe fiecare dupa fapte.facase voia lui.sfatul meu este sa mergem cit mai des la biserica sa ne spovedim si sa ne impartasim.

Florin-Ionut 06.04.2009 14:26:07

Citat:

În prealabil postat de adorcrysti (Post 126977)
Nu e dat noua sa cunoastem cele tainuite de Domnul.Noi e bine a ne ingriji de sufletele noastre.Daca Dumnezeu binevoieste a ne descoperi noua cate ceva cu atat mai mult trebuie sa priveghem.

Nimeni nu stie cu exactitate cand va fi sfarsitul raului din lume, insa putem banui cu aproximatie dupa semnele proorocite pentru acele vremuri. Sa deschidem bine ochii si sa nu fim ignoranti la ceea ce vedem la televizor sau prin ziare.

Si mai este bine de stiut acel verset interesant care ne spune ca:

"Așa și voi, când veți vedea făcându-se acestea, să știți că aproape este împărăția lui Dumnezeu.
Adevărat grăiesc vouă că nu va trece neamul acesta până ce nu vor fi toate acestea." Luca 21, 31-32

Deci toate semnele se vor implini in ochii aceleiasi generatii, nu se vor intinde pe parcursul catorva secole. Unii socot ca primul semn a fost in anul reinfiintarii statului Israel, ceea ce ar trebui sa ne puna pe ganduri...

georgeval 06.04.2009 14:26:47

Cred ca trebuie sa ne preocupe mai mult sfarsitul nostru, daca suntem pregatiti sa intampinam moartea peste o clipa. Biserica Ortodoxa vorbeste despre o eshatologie universala, dar nu o desparte de eshatologia particulara.

mihailt 06.04.2009 14:53:45

Eu cred ca am scris destul de clar sa se inteleaga ca nu e voia lui Dumnezeu sa vina sfarsitul lumii.

Da cine crede ca Dumnezeu a creat pe unii oameni sa se mantuiasca si pe altii ca sa se piarda?
"Cu voie nu voiesc moartea pacatosului ci sa se intoarca de la calea lui cea rea si sa fie viu".
"Căci pe cei pe care i-a cunoscut mai înainte, mai înainte i-a și hotărât să fie asemenea chipului Fiului Său, ca El să fie întâi născut între mulți frati".
Care om nu e creat dupa chipul Domnului nostru Iisus Hristos?
Care?
E vreunul sa nu aiba suflet?
Nu reiese de aci oare ca Dumnezeu i-a prestiut pe toti oamenii spre mantuire?(ca toti se pot mantui adica).Ba clar reiese.
Normal ca pe toti i-a creat Dumnezeu dupa chipul Fiului sau.
Da cine crede ca Dumnezeu a creat lumea pentru ca apoi sa o distruga?

Conform Sfantului Ioan Gura de Aur nu exista soarta.
(cine crede in soarta oare de ce merge la Sfanta Biserica?Nu mergem acolo sa primim de la Dumnezeu "ruperea zapisului pacatelor noastre" si sa fim toti mantuiti?)
Sau cine zice ca Dumnezeu tine lumea pana se completeaza numarul ingerilor cazuti si ca de aci rezulta ca e numar finit de oameni care se pot mantui?
Eu nu stiu dar raspundeti-mi la acesta:
Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu locul carui inger l-a luat?
Caci Sfantul Arhanghel Gavriil este mai marele ostilor ingeresti si inainte de caderea ingerilor si dupa.
(Satana era "intaistatorul cetei terestre" cum arata Sfantul Ioan Damaschinul. Nu era arhanghel era heruvim.Arhanghelii sunt ceata arhanghelilor care sunt una din cetele de jos ingeresti si arhanghelii adica arh-angheli mai mari ingerilor,cum sunt sfintii arhangheli Gavriil,Mihail ; unii zic ca sunt in numar de sapte dupa numarul darurilor Duhului Sfant.).
Sau Sfantul Ioan Botezatorul?
Este normal ca Dumnezeu vrea cati mai multi oameni sa se mantuiasca si sa mosteneasca bucuria cea vesnica.
Se stie ca Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu a fost inaltata mai presus de toti ingerii si Sfantul Ioan Botezatorul la fel.

Normal ca nu e voia lui Dumnezeu sa vina Sfarsitul lumii e voia Satanei si a dracilor sai.

heaven 06.04.2009 14:55:51

Si mie mi se pare ridicol cand oamenii isi pun astfel de probleme din doua motive:
1.Sfarsitul existentei aici poate fi si in urmatoarea secunda,pentru ca ceasul mortii numai Dumnezeu il stie.
2.Daca oamenii vad ca planeta se deterioreaza datorita lor,fauna,flora si noi toti avem de suferit,de ce nu isi pun problema sa faca ceva?La ce i-ar ajuta sa stie cand e sfarsitul lumii,cand pana la urma sfarsitul acestui dar de la Dumnezeu,Terra,il produc chiar ei prin lacomia nesfarsita si inconstienta,gadilandu-se in ego ca pamantul le-a fost dat de Cel de Sus spre stapanire.
Da,a fost dat spre stapanire,dar nu spre batjocura,nu spre distrugere.
Asa ca,inca o data:nu vad la ce ii ajuta ca stiu cand ar fi acest sfarsit,pentru ca oricum privesc impasibili,ca sa nu zic intr-un mod stupid la ce se petrece.

Florin-Ionut 06.04.2009 15:57:18

Sfarsitul lumii inseamna sfarsitul raului din lume, asa ca este voia lui Dumnezeu ca raul sa fie izolat de bine la Apocalipsa. Deci sa nu intelegem Apocalipsa ca distrugerea Pamantului sau a Universului, ci tranfigurarea Creatiei la conditia dintai, necorupta de rau.

Insa atunci, in preajma intronarii lui Antihrist, crestinii care vor refuza sa i se supuna vor fi prigoniti, torturati si chinuiti cum nu s-a mai intamplat vreodata; raul demonic va face o ultima sfortare de a-i pierde pe oameni si de asta e indicat sa luam aminte la semnele vremurilor, ca sa nu cadem in capcane si sa zicem ca n-am stiut sau ca nu ne-am asteptat sa fie chiar asa...

Destin in crestinism?! Glumesti... :)

windorin 06.04.2009 19:51:25

Ganduri catre tot fratele crestin !

[COLOR=black]Vine sfarsitul tau !![/COLOR]
[COLOR=black][/COLOR]
[COLOR=black]Esti pregatit sa dobandesti roadele celor pe care le-ai lucrat pana acum ?[/COLOR]
[COLOR=black][/COLOR]
[COLOR=black]Daca nu esti pregatit, pune mana de lucreaza cele sfinte, si lasa sfarsitul lumii.[/COLOR]

Cu drag, un om care lasa cele ale sfarsitului si se chinuie inainte de sfarsitul sau.

dorinastoica14 06.04.2009 20:40:42

Mai zilele trecute pe un post de televiziune unde întâmplător am nimerit căci eu nu prea dau drumul la televizor cineva, vorbea despre un cutremur devastator și câte și mai câte grozăvii.
Este o isterie generală și este chiar la modă ca orișice neavenit să emită teorii apocaliptice și văd că și pe aici unii s-au molipsit de aceasta.
Eu întreb pe fratele meu creștin:te-ai spovedit curat,ți-ai plâns păcatele te-ai împăcat cu cel pe care îl urăști ai făcut în postul acesta vreo faptă bună?
Aceasta ar trebui să fie grija mea și nu să stau ca în povestea cu drobul de sare aă mă întreb"dacă îmi cade în cap?"

veilur 06.04.2009 20:45:20

Da! Vine sfarsitu lumii! Vaaaai ce ne facem - ce ne facem? Uaaaaaaaa...hahaha :21: Nu acum serios, frate, chiar vine...adica vine. Deci: VINE! Baga-te'nbeci pe undeva, vezi cum faci!

windorin 06.04.2009 20:53:53

Baga'te'n beciul inimii, si acolo ascunde'te. Si nimeni nu va putea intra dupa tine.

coralina 06.04.2009 20:54:01

Citat:

În prealabil postat de windorin (Post 127043)
Ganduri catre tot fratele crestin !
[COLOR=black]Vine sfarsitul tau !![/COLOR]
[COLOR=black][/COLOR]
[COLOR=black]Esti pregatit sa dobandesti roadele celor pe care le-ai lucrat pana acum ?[/COLOR]
[COLOR=black][/COLOR]
[COLOR=black]Daca nu esti pregatit, pune mana de lucreaza cele sfinte, si lasa sfarsitul lumii.[/COLOR]
Cu drag, un om care lasa cele ale sfarsitului si se chinuie inainte de sfarsitul sau.

Ce frumos ai spus, frate Windorin, Dumnezeu sa te binecuvanteze!
Ma inspaimant grozav cand citesc toate de s-au scris la acest topic. Cum sa ne ingrijim de curatirea pacatelor noastre si cum sa ne nevoim indeajuns pentru mantuirea proprie daca rasuflarea ni se taie de fiecare data cand auzim asemenea "profetii"? Anxietatea generalizata si spiritul panicard ridicat la rang de virtute nu aduc nimic bun, ba din contra, ne imputineaza stradania si talantii adunati cu greutate.
Sa stam stramb si sa judecam drept, sa nu ne lasam influentati de propozitii care se sfarsesc cu nenumarate semne de exclamare!

Doamne ajuta-ne!

tigerAvalo9 06.04.2009 23:29:08

In Biblie scrie ca numai Dumnezeu stie cand vine sfarsitul lumii si totodata scrie si ca vor fi semne si ele vor fi seceta,foame,razboaie,crime(nu in termenii astia poate) ,acele cipuri implantate in piele,venirea Antihristului etc.

Asta nu inseamna ca noi nu ne rugam sau asteptam Sfarsitul lumii mai repede.Astept invierea mortilor(DIN CREZ) si in multe alte texte si rugaciuni.In Biblie mai scrie sa fim pregatiti duhovniceste de Sfarsit.E pusa gresit problema ,nu va mai ganditi,nu conteaza,ce intrebare stupida etc.

patinina34 07.04.2009 01:01:30

In Biblie scrie clar si raspicat porunca:
"Ingrijeste-te ca nu stii cind vine ora".

Deci grija mare, sa fim pregatiti- spovediti, cuminecati, cu rugaciunea pe buzele noastre pina sin in timpul somnului, ir somnul s ane fie pe jumatate trez, ca sa fim prompti pentru rugaciune!!!!

Asa vad eu raspunsul la acest topic.

mihailt 07.04.2009 01:16:51

Asa si cutremurul din Italia si lansarea satelitului care SUA il numeste racheta din Coreea de Sud alea ce sunt?
Eu nu m-am uitat la stiri s-au uitat cei de acasa de la mine si mi-au zis.

"[SIZE=2]Obama says U.S., Turkey can be model for world":[/SIZE]
http://edition.cnn.com/2009/POLITICS...key/index.html
Este vorba dintre prietenia dintre SUA si Turcia.
Obama declara ca SUA si Turcia pot fi prietene si aceasta sa fie un model pentru lume.
"On his first presidential visit to a Muslim country, Obama highlighted that he too had Muslims in his family and had lived in a Muslim-majority country."

Tot de pe CNN:
atentate in Bagdad care au omorat 32 de oameni:
http://edition.cnn.com/2009/WORLD/me...ast/index.html

atentat in India care a ucis 8 oameni:
http://edition.cnn.com/2009/WORLD/as...ing/index.html

cutremurul din Italia:
http://edition.cnn.com/2009/WORLD/eu...ake/index.html

E cam mult pentru o zi daca nu e sa vina sfarsitul lumii fratilor , fratiilor voastre nu vi se pare oare asa ceva?

patinina34 07.04.2009 01:20:51

In Italia, in Aquilla, linga Roma, la 4 dimineata a fost un cutremur mare, 150 de morti si 1500 de raniti, luati toti prin surprindere in timpul somnului!
Luni/ Aprilie 06/2009

mihailt 07.04.2009 01:51:10

Sfarsitul lumii a fost evitat probabil de mai multe ori si Dumnezeu e atotputernic si Maica Domnului se roaga pentru lume si toti sfintii de asemenea.
Parintele Dumitru Staniloae zicea ca nu putem sa ne mantuim de unii singuri.

patinina34 07.04.2009 02:16:04

Probabil ca da, sigur este asa, insa datoria noastra este de a fii pregatiti " c nu stim cind ne vine ora" chiar daca nu este sf lumii!

silverstar 07.04.2009 08:20:14

[COLOR=green]De fapt, la acest subiect se discută despre două teme: [/COLOR]
[COLOR=green]1. sfârșitul lumii văzut prin apocalipsă, ca o pedeapsă divină pentru păcatele noastre[/COLOR]
[COLOR=green]2. despre poluare care ar fi una din cauzele acestui sfârșit și care nu prea are treabă cu divinitatea pentru că e o acțiune cât se poate de laică.[/COLOR]

[COLOR=green]1. Sfârșitul lumii? Nu va fi niciodată. Poate un sfârșit pentru un nou început. Da, asta da pentru că prea ne-am înmulțit și înrăit, pământul nu ne mai poate ține, nu ne mai poate răbda. [/COLOR]

[COLOR=green]Se știe că suntem muritori și, odată cu pieirea noastră, moare o lume, rămâne un gol, se produce un dezechilibru. Atât, dar lumea nu va pieri chiar să fie să rămână și numai 10, 7 sau 3 oameni. [/COLOR]

[COLOR=green]Catastrofe naturale au fost și vor mai fi și întotdeauna ce urmează va fi mai puternic decât ceea ce a fost tot din cauza neglijenței omului și așa se ajunge la...[/COLOR]

[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]2. poluare... [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Țin minte că eram copil și-mi amintesc spusele femeii care mă creștea cum că omul se va înălța din știință și știința îl va doborî. Nu știu ce știa ea despre știință și nici care erau sursele ei de informare. Amintirile mele sunt difuze, eram totuși un copil, dar evoluția omului și ceea ce se întâmplă azi, confirmă ceea ce am auzit atunci, de mult, în copilărie.[/COLOR]

Florin-Ionut 07.04.2009 09:51:48

Da, trebuie sa fim crestini si sa ne vedem de pacatele noatre si sa ne impacam cu constiinta si cu Dumnezeu ASTAZI.

Insa asta nu ne impiedica sa deschidem ochii si sa luam aminte la ce se intampla in jurul nostru. Acum vreo 10 ani citeam despre unificarea statelor lumii intr-unul singur, despre moneda unica si despre... implantarea cu cipuri. Acum aceste lucruri au inceput sa se intample, dar imi amintesc ca atunci sunau a povesti nemuritoare...

Imi pare ca unul din noile siretlicuri ale demonilor este ca sa ne convinga ca, atunci cand va veni Fiara in lume, de fapt nu trebuie sa ne facem nici o grija, ca toate-s bune si frumoase si ca scopul unui singur conducator este sa avem o lume mai buna, pasnica si minunata. Insa asta va fi la suprafata, pentru ca-si va arata adevarata fata dupa putin timp, dupa ce recolta celor care vor crede in el si care se vor lepada de Hristos va fi maxima...

Deci: sa ne vedem de mantuirea noastra, dar sa nu devenim ignoranti la semnele vremurilor care se vor derula in fata ochilor nostri. Nu de alta, dar sa evitam elementul surpriza pe care se bazeaza cel mai rau dintre cei rai.

trandafiralb 07.04.2009 14:45:15

Sa fim pregatiti oricand pentru venirea Mantuitorului. Mai bine adunam comori in cer, decat aici, pe pamant. De cativa ani, jumatate din ce castig dau Bisericii, iar cu restul platesc facturi, cumpar mancare, cateva haine. Cunosc colegi de serviciu care sunt in cumpana dupa ce primesc salariul: ce sa mai cumpar? o lampa, o haina, parfumuri scumpe? Si asa se departeaza de cele cu adevarat importante fiind tot timpul nefericiti.

Florin-Ionut 07.04.2009 15:16:58

Citat:

În prealabil postat de trandafiralb (Post 127225)
Sa fim pregatiti oricand pentru venirea Mantuitorului. Mai bine adunam comori in cer, decat aici, pe pamant. De cativa ani, jumatate din ce castig dau Bisericii, iar cu restul platesc facturi, cumpar mancare, cateva haine. Cunosc colegi de serviciu care sunt in cumpana dupa ce primesc salariul: ce sa mai cumpar? o lampa, o haina, parfumuri scumpe? Si asa se departeaza de cele cu adevarat importante fiind tot timpul nefericiti.

Daca vrei sa ai comori in Cer, sa nu mai spui in gura mare ce fel de milostenie faci. In caz ca ai spus-o ca sa te declari pe tine ca model de comportament crestin (vezi fariseul din evanghelie) - mandria face osteneala ta zadarnica. Iti spun doar ca sa stii, nu te judec deloc; asa si bunicii mele ii zic sa nu mai spuna la toata lumea cat a platit ea la Biserica pentru icoanele ce s-au pictat... Dar ea are 87 de ani si nu intelege poate lucrurile asa cum trebuie, insa noi nu trebuie sa ne amagim dandu-ne exemple de buni crestini pe forum. :)

Si daca tot faci acest sacrificiu, ajuta saracii si batranii si orfanii, iar la Biserica da mai putin...

ory 07.04.2009 15:36:12

Ei,Ionut,nu deznadajdui fata,poate ca a facut acea remarca doar cu un suflet de copil,cu o sinceritate specifica,si nu cu mandrie si fariseism.Eram sigura ca aceasta va fi urmatoarea replica,insa,doar ne-am obisnuit cu ea,ca si crestini,dar,daca am aprofunda-o,am vedea ca poate fi luat ca si un exemplu concret,fiindca sunt destui care spun ca nu doresc sa se mandreasca,si prefera sa nu mai faca nimic.
Cu finalul sunt de-acord,si eu am fost intotdeauna de parere sa ajutam batranii si orfanii din ochii nostri,cei pe care-i vedem clar ca poarta povara neajunsurilor si-a suferintelor,mai mult decat Biserica,uneori fiind destul de stabila din punct de vedere financiar,insa si aceasta are nevoie de intretinere.

windorin 07.04.2009 22:00:26

Pe forum nu ne stim, nu ne cunoastem fata catre fata si nici nu traim sub acelasi acoperis. Aici este locul unde mandria trebuie lasata deoparte, unde nu ne dam mari, unde inima vorbeste sincere, unde suntem deschisi.

[COLOR=red]Fratilor, dati'va pe fata toata lucrarea cea tainica a inimii, spre folosul celorlalti.[/COLOR]

Spuneti cele pe care le lucrati, spre folosul celorlalti.
Avem nevoie sa vedem ca exista in jurul nostru mari postitori, mari milostivi, mari jertfelnici.

Parerea mea.

PS: Poate nici chiar "toata lucrarea cea tainica a inimii", insa macar o parte din ea.

Florin-Ionut 08.04.2009 09:43:52

[SIZE=2]Poti sa spui ceva despre tine fara mandrie, dar asta e mai greu. Hristos ne spune clar la Matei capitolul 6:

[/SIZE]
[SIZE=2]1.[/SIZE] [SIZE=2] Luați aminte ca faptele dreptății voastre să nu le faceți înaintea oamenilor ca să fiți văzuți de ei; altfel nu veți avea plată de la Tatăl vostru Cel din ceruri. [/SIZE] [SIZE=2]2.[/SIZE] [SIZE=2] Deci, când faci milostenie, nu trâmbița înaintea ta, cum fac fățarnicii în sinagogi și pe ulițe, ca să fie slăviți de oameni; adevărat grăiesc vouă: și-au luat plata lor. [/SIZE] [SIZE=2]3.[/SIZE] [SIZE=2] Tu însă, când faci milostenie, să nu știe stânga ta ce face dreapta ta, [/SIZE] [SIZE=2]4.[/SIZE] [SIZE=2] Ca milostenia ta să fie într-ascuns și Tatăl tău, Care vede în ascuns, îți va răsplăti ție.[/SIZE][SIZE=2]
[/SIZE]

sergiu 08.04.2009 10:49:15

Interesant

Am vazut o serie de filmulete pe youtube, The arrivals.
Sunt in engleza, te pun pe ganduri rau de tot. Autorii sunt musulmani si evident ca nu trebuie luat chiar tot ce spune acolo de bun, dar o buna parte este foarte....interesanta. Eu am vazut acel serial (50 episoade a cate 10 min) ca material pt intrebari si asta incerc sa fac, sa pun intrebari ca sa ma apropii poate candva de Adevar.

veilur 08.04.2009 19:45:36

Citat:

În prealabil postat de windorin (Post 127312)
[...]Avem nevoie sa vedem ca exista in jurul nostru mari postitori, mari milostivi, mari jertfelnici.[...]

Chiar asa? Sa aratam ca suntem mari postitori, milostivi si infranatori? Cu ce? Cu carrrrnati si pateu de post? Apropo, sunt curios, oua de post au aparut cumva? Ca poate....imi iau si eu cateva sa vad cum sunt :21: !!!
Citat:

În prealabil postat de sergiu
[...]Eu am vazut acel serial (50 episoade a cate 10 min)[...]

Frate, tu ai avut rabdare sa te uiti la atatea ore de filmulete? Uaaaaau...:13:

Ora este GMT +3. Ora este acum 22:48:56.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.