Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Calugarul (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5013)
-   -   unde pot gasi un pustnic? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=610)

cornelpr 28.07.2006 12:14:57

Am o intrebare, am mai scris-o si la generalitati dar poate aici o vad mai multi.
Unde as putea gasi un pustnic?

viorica24 29.07.2006 08:27:31

Citat:

În prealabil postat de cornelpr
Am o intrebare, am mai scris-o si la generalitati dar poate aici o vad mai multi.
Unde as putea gasi un pustnic. Da, da un pustnic, ieroschimonah sau doar schimonah, nu conteaza gradul. De ce intreb? pai... e ceva personal
Sper ca imi veti raspunde.
Cornel

:angry:Refer/itor la intrebarea pusa de un domn cu numele Cornel, Unde pot gasi ub pusnic?, voi incerca sa-i raspund eu:pusniciia departe de lume este o bucurie pentru Dumnezeu: pusnicia in lume este o fricire, da, exista in lume pusnici, care in mijlocul multimii dezlantuite, ei traiesc numai si numai prin Dumnezeu si cu Dumnezeu, pusnicia o formez numai daca il iubesti cu toata inima ta pe Dumnezeu, respiri prin Dumnezeu, vorbesti cu Dumnezeu, il rogi pe dumnezeu pentru toata clipa vietii tale pamintesti, si multe altele.poate ca eu incerc sa ma numar printre acesti, dar razboiulnevazut este puternic>De multe ori ma biruit, dar de atite ori l-am biruit si eu chiar daca sint femeie si lucrez in lume si in mijlocul lumii >Toate acestea vor deveni cunui ingeresti pentru tine daca ai paza mintii nestramutata , asa cum spune sfintul Cleopa Ilie, in dreapta sa il ai in permanenta pe Dumnezeu, iar in singa ta frica mortii"si in veac nu vei gresi"
.

daliapantelimon 30.07.2006 16:32:16

Citat:

În prealabil postat de viorica24
Citat:

Unde as putea gasi un pustnic. Da, da un pustnic, ieroschimonah sau doar schimonah, nu conteaza gradul. De ce intreb? pai... e ceva personal
Cornel

:angry:Refer/itor la intrebarea pusa de un domn cu numele Cornel, Unde pot gasi ub pusnic?, voi incerca sa-i raspund eu:pusniciia departe de lume este o bucurie pentru Dumnezeu: pusnicia in lume este o fricire, da, exista in lume pusnici, care in mijlocul multimii dezlantuite, ei traiesc numai si numai prin Dumnezeu si cu Dumnezeu, pusnicia o formez numai daca il iubesti cu toata inima ta pe Dumnezeu, respiri prin Dumnezeu, vorbesti cu Dumnezeu, il rogi pe dumnezeu pentru toata clipa vietii tale pamintesti, si multe altele.poate ca eu incerc sa ma numar printre acesti, dar razboiulnevazut este puternic>De multe ori ma biruit, dar de atite ori l-am biruit si eu chiar daca sint femeie si lucrez in lume si in mijlocul lumii >Toate acestea vor deveni cunui ingeresti pentru tine daca ai paza mintii nestramutata , asa cum spune sfintul Cleopa Ilie, in dreapta sa il ai in permanenta pe Dumnezeu, iar in singa ta frica mortii"si in veac nu vei gresi"
.

MARE DREPTATE AI, SPER SA PRICEAPA FRATELE NOSTRU CORNEL...CEVA DIN PUSTINCIA ASTA DIN LUME....:);)

simonela 10.08.2006 16:21:52

eu cred ca ei stau nestiuti de lume. Eu am auzit ca mai traieste o pustnica pe langa manastirea unde merg eu de obicei, dar cred ca mai multi sunt prin munti prin partea Moldovei noastreprin m-tii Neamt. Si eu imi doresc de mult timp asta , si inca mai imi doresc. Sper ca tu sa intalnesti cu ajutorul Domnului si sa0ti fie spre folos.
Doamne ajuta!

10.08.2006 16:51:09

Raspuns simplu:prin definitie pustnic este un om care traieste retras de lume...numai in relatie si vorbire cu Dumnezeu...
Ceea ce eu nu inteleg este :de ce cautati sa deranjati ,sa distrageti pe cei care isi doresc linistea??? Ei sunt acolo tot pt noi...rugaciunile lor sunt facute pt noi nu pt ei....nu au fugit de lume din egoism,ci sa o poata ajuta cu adevarat stand in liniste si vorbind cu Dumnezeu.
Aveti probleme personale? Sunt duhovnici in manastiri prin care acelasi Dumnezeu va vorbeste cum ar face-o printr-un pustnic...numai voi sa aveti credinta.
Si inca ceva important va spun daca sunteti mireni alegeti-va duhovnic din lumea voastra ca nu puteti sa spuneti ca nu aveti de unde...slava Domnului sunt foarte multi preoti mireni cu viata deosebita de la care aveti ce invata....nu mai amestecati vietile....una este viata calugarului si alta a mireanului...la fel este si cu preotii calugari si cei mireni.
Am stat in manastire destul si stiu ce va spun...alergand besmeticeste in toate partile pe motivul ca vrem sfaturi la un moment dat nu mai stii de cine sa asculti.Alegeti duhovnic...citeste carti...participa la conferinte sau asculta interviuri si predici ale marilor duhovnici...dar incearca sa fii cat mai discret in cautarea ta si nu deranja....

ory 30.09.2006 19:32:27

Clausemi,mare dreptate ai,si eu sunt de-acord ca mirenii sa-si caute duhovnic preot de mir,ca Slava Domnului,parohii sunt destule,Nu inteleg de ce preotii ieromonahi,sau episcopii accepta ca fii duhovnicesti dintre mireni?Ce intelege un ieromonah care traieste,si poate a trait toata viata in castitate,ce-nseamna viata sexuala??Oricum,stiu ca nu aceasta este dilema,dar,cum spuneai tu,intr-adevar deranjeaja aceasta practica tot mai frecventa,multi mireni calatoresc permanent la manastiri pentru a-si face spovedania sau pentru a pastra o oarecare relatie cu duhovnicul.Uneori apar ispitele,si uite-asa bietul calugar nu-si mai gaseste lin istea in manastire,iar bietul mirean nu-si mai gaseste rostul in lume...nu-l invinuiesc pe nici unul mai mult sau mai putin,responsabilitatea este reciproca,pentru ca ajung sa se influie
nteze si sa se atraga reciproc,cu mijloace mai mult sau mai putin subtile.

30.09.2006 19:55:39

ory
"si uite-asa bietul calugar nu-si mai gaseste lin istea in manastire,iar bietul mirean nu-si mai gaseste rostul in lume"

Nici nu-si poate imagina cineva cat adevar ai putut spune prin aceste cuvinte.
Se aude adesea despre calugari care cad adesea in ispita si isi incalca votul castitatii...dar nimeni nu-si pune problema de ce?..sau ca poate el ca mirean a fost pricina de sminteala...
Eu stand acolo am trait si am vazut multe si pot face comparatie usor intre lumea mirenilor si cea a calugarilor si cam care ar fi rostul fiecaruia.
Norocul meu este ca nu m-am dus chiar o copila care habar nu avea pe ce lume este si nici nu am apucat sa fiu calugarita...iar de iesit am deja 2 ani de cand nu mai sunt concret acolo dar merg adesea in vizita cu placere si dor si sunt primita cu mare bucurie si cu dorinta de a ramane permanent intre ele.

ory 30.09.2006 21:10:30

Clausemi,se vede ca "inca" esti atasata de manastire,aproape doi ani ai putea spune ca nu reprezinta decat o renuntare temporara,la cat de intensa este trairea acolo,fata de lumea aceasta in care unele lucruri le mai lasam sa se rezolve de la sine.Acolo orice lucru are un sens,chiar si tacerea(rugaciunea mintii),probabil,deseori ai senzatia ca ti-ai petrecut acolo intreaga viata,de fapt.La aceste sentimente participa de fapt TELUL bine evidentiat cu care ti-ai incununat fiecare clipa de traire monahala,pe cand in lumea noastra,intentiile se pierd uneori in "alte"intentii si tot asa,lumea devine un mister permanent.Te admir pentru relatia pe care,in pofida dezamagirii,o pastrezi, cu locul care ti-a maturizat prematur sufletul.

cornelius 05.10.2006 13:54:27

Citat:

În prealabil postat de ory
Clausemi,mare dreptate ai,si eu sunt de-acord ca mirenii sa-si caute duhovnic preot de mir,ca Slava Domnului,parohii sunt destule,Nu inteleg de ce preotii ieromonahi,sau episcopii accepta ca fii duhovnicesti dintre mireni?Ce intelege un ieromonah care traieste,si poate a trait toata viata in castitate,ce-nseamna viata sexuala??Oricum,stiu ca nu aceasta este dilema,dar,cum spuneai tu,intr-adevar deranjeaja aceasta practica tot mai frecventa,multi mireni calatoresc permanent la manastiri pentru a-si face spovedania sau pentru a pastra o oarecare relatie cu duhovnicul.Uneori apar ispitele,si uite-asa bietul calugar nu-si mai gaseste lin istea in manastire,iar bietul mirean nu-si mai gaseste rostul in lume...nu-l invinuiesc pe nici unul mai mult sau mai putin,responsabilitatea este reciproca,pentru ca ajung sa se influie
nteze si sa se atraga reciproc,cu mijloace mai mult sau mai putin subtile.

Daca cineva vrea sa se faca doctor, ce ar trebui sa faca:
a)sa stea intr-un cabinet individual sa vada doar un doctor ce vindeca sau doar isi da cu parerea despre o anumita manifesatare a unei anumite boli, despre care are doar o parere
b) sa se duca intr-un spital si sa vada cum se trateaza oamenii cu adevarat si sa vada si ce specializari sunt.

Tu ce varianta ai alege in acest caz ipotetic?
Eu aleg varianta b.
Daca ai inteles ce as vrea sa spun bine, daca nu poate vei intelege!

Vezi ca multi sfinti au devenit sfinti dupa ce au avut o viata pacatoasa dar au fost si alte cazuri care au devenit dupa o viata curata inca de mici.
Iarta-mi felul de a scrie.

duducu38 10.10.2006 14:23:44

Citat:

Cornel

Am sa incerc sa iti raspund la intrebare. Anul trecut am fost la schitul Sihla iar un ieromonah de acolo ne-a spus ca aproape in fiecare sambata vin pustnici pentru impartasanie. Problema e alta. Nu cred ca vei putea intra in legatura cu ei. Iti dai seama ca chiar numele de pustnic arata izolarea lor de tot ceea ce e lumesc. In general se ascund de oameni. Nu le place sa fie deranjati din viata lor. Eu iti doresc succes oricum, dar daca nu vei reusi gandeste-te ca exista destui duhovnici vrednici care sa iti arate raspunsul la ... intrebarile tale personale.

dmb 26.12.2006 09:14:44

nu tu il vei gasii pe pusnic ci el te va gasii pe tine daca-i necesar si o sa vrea Dumnezeu. Stai linistit , imbogateste-te duhovniceste si asteapta ca daca chiar este nevoie de un pusnic in procesul tau de mintuire...vine singur! Pardon, vine ca-i trimis si nu se poate impotrivii.

Annamarria 29.12.2006 20:37:48

da, dmb a inteles intrebarea lui cornel, el cauta un duhovnic si voi ii tineti teorii despre pustnicie.
cornel, un duhovnic nu trebuie neaparat sa fie pustnic. du-te pe la manastiri, nu stiu
Eu nu stiu sa te ajut dar.."Cauta (in continuare) si vei afla"

ionita 26.03.2007 21:22:11

nu stiu daca te ajuta cu cev a rasp meu, dar sa stii ca sigur vei gasii unul in muntele athos! la schitu romanesc ar trebui sa gasesti pe cineva... ntreaba si tu mai departe...poate chiar un preot si el sigur va stii sa te indrume mai repede si mult mai bine ca noi....
Maica Domnului sa fie cu tine!!

antora 05.04.2007 12:30:53

Citat:

Cornel

[i]Daca-mi permiti o opinie: un pusnic ,in opinia mea,este pustnic si atit.Ca ,"mai-marii" lui au hotarit ,luind in considerare anumite "merite" -ceea ce este un lucru lumesc,si nu stiu cit de placut este inaintea lui Dumnezeu,dar...nu dezvolt-,sa-l puna ceste"coronite" ,de care ,un schimnic,nu cred ca are nevoie,e un lucru,oarecum bun.Dar...eu cred ca,un schimnic ,trebuie si este un om simplu-simplu,plin de bunatate si blindete,de la care ,noi oamenii putem lua cite ceva.Simpla lui prezenta ,intr-un loc este o adevarata binecuvintare,pentru noi,mirenii,limitati.Limitati in credinta in Dumnezeu si in mai toate .
Am fost in Rusia si Ukraina,anul trecut si ,am avut bucuria de a sta ,pentru citeva clipe, linga un pustnic ,care aparuse in biserica ,nu stiu de unde.Venise sa asculte slujba.Noi,netrebnicii ,insa,l-am asaltat ,imediat, cu rugaminti de binecuvintare si cu tot felul de intrebari ,legate de problemele noastre lumesti.
Probabil ,tot in acest scop vrei ,si tu,sa cunosti unul.Ei ,bine! Eu nu cred ca un schimnic ti-ar putea da raspunsurile la problemele care te framinta.Ei au alta gindire decit a noastra,a mirenilor,si chiar a preotilor de mir.stiu ce vorbesc.Tot un duhovnic bun trebuie sa cauti.Daca acesta este un schimnic ,cu atit mai bine. Eu cunosc unul:Parintele Nicodim Bujor,cel care a scris Acatistul Sf.Calinic de la Cernica,dupa care se face Acatistul in Sf.Biserica de la Cernica.nu locuieste in pustie ci la o familie de crestini din Ploiesti.De la el am luat si sper sa mai iau "cuvint de folos" si multe ,multe binecuvintari.Dumnezeu a vrut ca eu sa ajung sa-l cunosc,si-I multumesc!Are 95 de ani.E de o blindete si o bunatate ,rar intilnite.Este protos.Dar nu rangul conteaza,ci trairea. Nicaieri nu am trait momente de reala bucurie decit in prezenta acestui om induhovnicit.
Din pacate nu-ti pot face o promisiune ca-l poti vedea.Nu l-am vizitat de un an.Nu mai stiu in ce stare se afla.ultima oara,anul trecut de Izvorul Tamaduirii,nu era prea bine cu sanatatea.Abia am putut schimba citeva cuvinte cu el.Ne-am multumit ca l-am vazut si ca am putut lua de la el binecuvintarea aceea minunata ,pe care o revarsa cu toata dragostea asupra oricui i-ar trece pragul,si am plecat.Nadajduiesc ca Dumnezeu sa-l mai tina ,in viata,si sa ne putem bucura cit mai mult de cuvintele lui de folos.
Poate ca voi reveni pe aici cu vreo veste buna.Nu stiu.dumnezeu stie.
Bucurie Sfinta!

Colors 15.04.2007 21:42:35

Am eu cartea de vizita si mobilul unuia

irina77 18.04.2007 13:32:01

Pustnic cu carte de vizita?

quasar 18.04.2007 13:58:06

Citat:

În prealabil postat de Colors

:)

quasar 18.04.2007 13:58:55

Citat:

În prealabil postat de quasar
Citat:

:)

:)Faza asta chiar e tare!!!:):):):):):):):)

Cristalin 18.04.2007 15:38:10

Citat:

Tare cum?
Eu as zice tare dureroasa :( :( :(

cozia 18.04.2007 18:16:27

Citat:

Unde as putea gasi un pustnic?

I-ati rucsacul in spinare, roaga-te la Dumnezeu sa-ti dea ce ti-ai propus si du-te pe la minastiri, asa mai cu modestie , fara sa astepti nimic si cu ajutorul lui Dumnezeu ti se va raspune intr-un fel.

Colors 18.04.2007 18:38:07

"In ce chip doreste cerbul izvoarele apelor, asa Te doreste sufletul meu, Dumnezeule."

Fiindca cerbii in pustie inghit multe jiganii taratoare, iar cand ii arde otrava, doresc sa vina la ape, si dupa ce beau se racoresc de otrava jiganiilor. Asa si calugarii, in pustie sezand se ard de otrava dracilor celor vicleni si doresc sambata si duminica sa vina la izvoarele apelor, adica la Trupul si Sangele Domnului nostru Iisus Hristos, ca sa se curateasca de amaraciunea celui viclean.

De isi va aduce omul aminte de cuvantui cel scris ca din cuvintele tale te vei indrepta si din cuvintele tale te vei osandi, va alege mai mult tacerea.

Inceputul rautatilor este raspandirea.

Invata-ti gura sa vorbeasca cele ale inimii.

A intrebat un frate pe avva Pimen, zicand : de voi vedea greseala fratelui meu, bine este sa o acopar ? I-a zis lui batranul : in orice ceas vom acoperi greseala fratelui nostru si Dumnezeu o acopere pe a noastra; si in orice ceas o aratam pe a fratelui si Dumnezeu o arata pe a noastra.

Zis-a iarasi avva Pimen : a intrebat pe avva Paisie cineva odata, zicand : ce voi face sufletului meu, ca e nesimtitor si nu se teme de Dumnezeu ? Si i-a zis lui : du-te, lipeste-te de omul care se teme de Dumnezeu si apropiindu-te, te vei invata si tu a te teme de Dumnezeu.

Zis-a iarasi : voia, odihna si obisnuinta acestora surpa pe om.

Spunea avva Iosif despre avva Pimen, zicand : acesta este cuvantul cel scris in Evanghelie : cel ce are haina sa o vanda si sa-si cumpere cutit. Adica : cel ce are odihna sa o lase si sa tina calea cea stramta.

Zis-a iarasi : mai mare decat aceasta dragoste nu este cu putinta sa afle cineva, decat sa-si puna sufletul pentru aproapele sau. De va auzi cineva un cuvant rau, adica de mahnire, putand si el sa zica asemenea si se va lupta sa nu-l zica, sau de i se va face strambatate si va suferi si nu va rasplati, unul ca acesta isi pune sufletul sau pentru aproapele sau.

Zis-a iarasi : a invata pe aproapele, este al unuia ce este sanatos si nepatimas, fiindca ce trebuinta este sa zideasca cineva casa altuia si sa o risipeasca pe a sa ?

Zis-a iarasi : toate cele peste masura sunt ale dracilor.

Zicea de multe ori avva Pimen : nu avem trebuinta de nimic decat de minte treaza.

Iata, am dat cateva povete din Pateric ale parintelui nostru avva Pimen.
Poate se foloseste duducu38 si sa ma ierte ca socotesc ca din nestiinta a intrebat. Dar cu rabdare si citind, si cerand ajutor lui Dumnezeu afla raspuns mai folositor. Iar mersul pentru sfat sa-l faca neindoindu-se si la preotul locului, ca Duhul Sfant acelasi este la toti slujitorii lui Dumnezeu.

Doamne ajuta!

Colors 18.04.2007 18:49:08

Nu era duducu38, ci cornelpr. Pricepe el ...

quasar 18.04.2007 18:53:17

Citat:

În prealabil postat de Cristalin
Citat:

Tare cum?

Dureroasa?N-are cum sa fie pt ca nu-i reala.Pustnicul e pusnic.

Va_iubesc 18.04.2007 21:56:09

Citat:

:D:D:D Ai si adresa e-mail si de messenger? :D:D:D

Bravo, Liviu!!!

Elena

Colors 18.04.2007 22:28:08

Mesenger nu mai folosesc, ca sunt lenes sa tot scriu. Am descoperit ca microfonul rezolva mare parte din sarcina. Doua difuzoare si voila, se cheama comunicatie moderna.
Dar in linux yahoo a renuntat la dezvoltarea versiunii de messenger, asa ca am schimbat programul. Si-l voi mai schimba odata la anul ... daca mai apuc vremuri cu pace.

Liviu

Va_iubesc 19.04.2007 12:15:11

Liviu, deci cam asa traieste un pustnic...cu microfoane, linux, internet si mai face si pe proful de informatica. :)

Ca sa nu-l perturbam pe Cornel, cred ca e foarte clar ce ai zis mai sus: "mersul pentru sfat sa-l faca neindoindu-se si la preotul locului, ca Duhul Sfant acelasi este la toti slujitorii lui Dumnezeu". Imi amintesc de ce zicea Pr. Arsenie Papacioc, ca mare e credinta celor care se duc la preotii care sufera de anumite patimi, fiindca pentru rugaciunea fiului duhovnicesc, Hristos ii va vorbi prin duhovnicul acela, indiferent de pacatele lui. Eu sincer n-am credinta aceea sa ma duc la oricine, dar totusi nici sa deranjez un pustnic nu m-as duce. Daca as da de un pustnic si as sti ca nu-l deranjez, l-as urmari sa vad cum traieste, adica mi-ar fi suficient sa-l privesc si prin tacerea si rugaciunea lui poate ca s-ar prinde si de mine ceva-ceva.

O zi cu lumina si bucurie!

Elena

Cristalin 19.04.2007 14:05:26

Citat:

Tare cum?

Dureroasa?N-are cum sa fie pt ca nu-i reala.Pustnicul e pusnic.[/quote]

Multumesc, chiar m-au linistit cuvintele tale pline de adevar.
Amin!

cornelpr 24.04.2007 12:55:38

Toate trec...
Doamne ajuta.

cornelpr 24.04.2007 13:04:31

Toate trec...
Doamne ajuta.

Colors 24.04.2007 14:38:32

Uite frate, nu te sminti, lasa de la tine ca am fost rautaciosi, sigur ca ai voie sa vezi un pustnic, doar ca probabil foarte putini au mai ramas. Poate nu e rea ideea, dar cred ca daca tot ai avut ideea aceasta indrazneata, tot asa tu singur trebuie sa purcezi pe cale si sa-l afli. Deci, ia-ti merinde la drum, apa, fa-ti sfanta cruce si roaga pe Dumnezeu sa te ajute sa afli un pustnic. Daca esti curat in dorinta ta si curajos, si de-ti va folosi sa afli unul, va face Dumnezeu sa-l gasesti. Cearca schiturile din Moldova, se aude ca ar mai fi cativa prin Padurile Neamtului, cere indrumare si poate vei reusi ce ti-ai propus.

Succes

Liviu

Colors 24.04.2007 14:38:33

Uite frate, nu te sminti, lasa de la tine ca am fost rautaciosi, sigur ca ai voie sa vezi un pustnic, doar ca probabil foarte putini au mai ramas. Poate nu e rea ideea, dar cred ca daca tot ai avut ideea aceasta indrazneata, tot asa tu singur trebuie sa purcezi pe cale si sa-l afli. Deci, ia-ti merinde la drum, apa, fa-ti sfanta cruce si roaga pe Dumnezeu sa te ajute sa afli un pustnic. Daca esti curat in dorinta ta si curajos, si de-ti va folosi sa afli unul, va face Dumnezeu sa-l gasesti. Cearca schiturile din Moldova, se aude ca ar mai fi cativa prin Padurile Neamtului, cere indrumare si poate vei reusi ce ti-ai propus.

Succes

Liviu

Juli 29.04.2007 20:12:41

Citat:

asta vreau sa vad un pustnic.atat. dar e prea mult...am vazut, multi m-ati judecat pt intrebarea mea. dar daca nu intrebam eu asa cu mandrie, nu aveam parte de blandetea si smerenia voastra. luati-o ca pe o bunatate sau rautate. nu mai comentez. sunt prea mult afundat in rautati.:(
PS; am duhovnic, dar nu am voie sa sper sa vad un pustnic? M-ati dezamagit(bine, cu exceptii)

Am vazut ca se trece cam repede la "judecata" pe acest site ortodox...(s-a mai intamplat cu un biet om care intrebase de o absolventa de teologie, foarte asemanatoare situatia...:D)
De, cu totii mai avem de invatat...multe, ca daca ne-am crede desavarsiti vai si amar.
Cornel, poate mai treci totusi pe aici, ca mai e nevoie si de oameni mai smeriti.

Doamne ajuta!

iuda 12.06.2007 00:27:22

Citat:

În prealabil postat de duducu38
Citat:

Cornel

Am sa incerc sa iti raspund la intrebare. Anul trecut am fost la schitul Sihla iar un ieromonah de acolo ne-a spus ca aproape in fiecare sambata vin pustnici pentru impartasanie. Problema e alta. Nu cred ca vei putea intra in legatura cu ei. Iti dai seama ca chiar numele de pustnic arata izolarea lor de tot ceea ce e lumesc. In general se ascund de oameni. Nu le place sa fie deranjati din viata lor. Eu iti doresc succes oricum, dar daca nu vei reusi gandeste-te ca exista destui duhovnici vrednici care sa iti arate raspunsul la ... intrebarile tale personale.

fratilor,eu vreau sa va spun am cunoscut un pustnic cu darul inainte vederii dar a cazut in inselare,nu l-am cunoscut indeaproape dar prietena mea era ucenica lui,il admiram si il admir si acum chiar daca nu mai stiu nimic de el,DAR un lucru am invatat din toate astea,ca chiar daca ai daruri pe masura darurilor dai si raspuns la judecata in fata lui Dumnezeu dar mai mult mi-am dat seama ca nadejdea la Dumnezeu trebuie pusa nu la oameni ca oamenii prin firea lor sunt tot timpul ispititi si pana la urma sunt oameni nu Dumnezei.si eu am fost obsedata de pustnici dar experienta mi-a aratat ca sunt oameni si tot duhovnicul e cel prin care iti graieste Dumnezeu

misionarul 19.06.2007 03:15:07

Citat:

În prealabil postat de Va_iubesc
Citat:

:D:D:D Ai si adresa e-mail si de messenger? :D:D:D

Bravo, Liviu!!!

Elena

DA AM EU,DAR NU VIL DAU CA NU AM BINECUVANTARE.
CE STITI DESPRE PUSTNICI?NIMIC,NUMAI DIN CARTI E TOT CE STITI.IAR CEEA CE STITI NU VA AJUTA LA NIMIC DACAT LA A POLUA AERUL CU VORVE GOALE.
PUSTNICII NU SUNT NISTE LENESI CARE TRANDAVESC PRIN PADURI,DEPARTE DE OAMENI,EI SUNT OAMENI CARE VIETUIESC ASEMENEA INGERILOR.INCA DIN VECHIME PE LANGA RUGACIUNEA SI NEVOINTA CARE O DUCEAU PRIN LOCURI NESTIUTE DE OAMENI EI SE MAI OCUPAU SI CU LUCRUL MAINILOR ,CITITUL CARTILOR SFINTE ,SCRISUL ,TRADUCEREA SI COPIEREA MANUSCRISELOR.LUMEA A EVOLUAT,A TREBUIT SA SCHIMBE PENITA CU STILOUL ,PAPIRUSUL CU CALCULATORUL SI LAPTOP-UL.DE CE SPUN ASTA ,PT CA UNUL DIN MULTII PUSTNICI PE CARE II CUNOS SI CU CARE SUNT FOARTE APROPIAT DUHOVNICESTE,ACOLO IN CHILIUTA LUI DIN INIMA PADURII SE OCUPA CU TREDUCEREA CARTILOR DIN LIMBA RUSA IN ROMANA,BA MAI MULT ARE DIFERITE ARTICOLE SCRISE DE EL IN DIFERITE PUBLICATII ,ARTICOLE PE CARE VOI LE CITITI SI VA MINUNATI DE PROFUNZIMEA LOR.
ARE SI NET PRIN MOBIL,PENTRU A STUDIA CAT MAI MULTE CARTI SI A FI INFORMAT IN PRIVINTA A CEEA CE SCRIE.GANDITIVA CE COSTISITOR E SA SA CUMPERI TOATE CARTILE SAU SA LE CARI DE LA BIBLIOTECA IN SPATE KM PT A TE DOCUMENTA,PE CAND UN SIMPLU CLIK ITI ADUCE TEXTUL DORIT IN FATA.
DA SFATURI FIILOR DUHOVNICESTI INTARINDU-I IN CREDINTA,PRIN MESS.EU NU CRED CA E CEVA RAU IN ASTA ATAT CAT NU-SI NEGLIJEAZA RUGACIUNEA.
ARE DESTUI TINERI CARE I-A CASTIGAT LA HRISTOS SI PE CARE I-A SCHIMBAT IN BINE.

cozia 19.06.2007 03:57:41

Este cumva moldovean-rus de stie asa de bine limba rusa?, interesant de aflat de ce s-a retras in Ro.:)

misionarul 19.06.2007 04:50:58

Citat:

Cornel

IN PRIMUL RAND PUSTNICII NU PREA SE LASA GASITI
DAR DACA CAUTI VEI AFLA,DACA BATI TI SE BA DESCHIDE,INSA TOTUL DEPINDE DE TINE,DE SCOPUL PE CARE IL URMARESTI PRIN INTALNIREA CU UN PUSTNIC.DACA NU GASESTI PROBABIL NU ESTI VREDNIC SAU DUMNEZEU NU VREA CA ACEL PUSTNIC SA FIE DERANJAT DE PROBLEMELE CARE PROBABIL NU NECESITA O INTALNIRE CU EL.
PE MINE UNUL M-A AJUTAT FOARTE MULT INTALNIREA CU O PUSTNICA,POT ZICE CA M-A SCHIMBAT TOTAL,DESI EU NU MI-AM PUS IN GAND SI NICI MACAR NU AM CUGETAT LA O ASTFEL DE INTALNIRE.
MAI TARZIU LA RUGAMINTEA UNUI APROPIAT,CU GANDUL CA SI ACESTA SE VA FOLOSI ASA CUM M-AM FOLOSIT EU,AM MERS LA MAICA PUSTNICA,I-AM SPUS CINE E RESPECTIVUL SI PT CE AM VENIT,CERAND SFAT SI INDRUMARE.MAICA CARE ARE CANON DE A NU VORBI NE-A FACUT SEMN SA INTRAM IN BORDEI APOI EA SI-A VAZUT DE TREABA EI,PRIN BORDEI SI PE AFARA CA SI CAND NICI NU AM FI FOST ACOLO.AM INTELES CA MAICA SE SUPARESE INTR-UN FEL PE MINE DAR NICI NU AM INDRAZNIT SA PLEC .DUPA UN SFERT DE ORA A VENIT SI MAICA LANGA NOI SI NE-A FACUT SEMN SAI SPUNEM PT CE AM VENIT,PERSOANA CU CARE ERAM A INCEPUT SAI CEARA DIFERITE SFATURI LA CARE MAICA A LUAT O CARTE DIN RAFT SI L-A PUS SA CITEASCA CU GLAS TARE TIMP DE APROAPE O ORA ARATANDUI CE PASAJE SA CITEASCA .APOI I-A SCRIS PE O BUCATA DE HARTIE ,,SPER CA AI AFLAT RASPUNS LA TOATE PROBLEMELE TALE,TU AI CAUTAT O PERSOANA CARE SATI RASPUNDA SI SA TE INDRUME SI IN NICI UN CAZ NU AI CAUTAT CUM AR FI TREBUIT REZOLVAREA PROBLEMELOR TALE.LA CE AI VENIT ATATA DRUM SA VEZI O BABA?"LA INCAPUT NU PREA AM INTELES DE CE MAICA SCRISESE ASTA DAR AM INTELES DUPA CE AM PLECAT DE LA EA,CAND PE DRUM L-AM INTREBAT PE RESPECTIVIL SI MI-A ZIS: ,,MA ASTEPTAM LA ALTCEVA,NU SA VAD O MUTA,CE-I ASA DIFERIT LA FEMAIA ASTA?"
ATUNCI AM INTELES SI CUVINTELE MAICII,SI FAPTUL CA NU CREDINTA L-A FACUT SA VINA LA MAICA,CI DORINTA DE A VEDEA SI INTALNI UN PUSTNIC,NIMIC ALTCEVA.SPER SA-I FI RAMAS CAVA INMINTE DIN CEEA CE A CITIT,DESI MA INDOIESC,DAM MAI STII DUMNEZEU E MARE.

ASA CA DOMNUL MEU CERCETEAZA DACA INTRADEVAR PROBLEMELE TALE AU REZOLVARE NUMAI IN CAZUL IN CARE VEI INTALNI UN PUSTNIC.CERCETEAZA DACA INTRADEVAR VREI REZOLVAREA LOR.CERCETEAZA INTAI CARTILE SFINTE SI CERE SFATUL PREOTILOR,IAR DACA VREI O LAMURIRE MAI COMPLETA POTI APELA LA UN PUSTNIC INSA AI MARE GRIJA.PUSTNICUL SPUNE PE FATA NU OCOLESTE,IAR CEEA CE SPUNE S-AR PUTEA SA NUTI CONVINA SI SA NU ACCEPTI.MULTI VIN LA PUSTNICI SI PREOTI CERANDULE SFAT,INSA FOARTE MULTI STIU DEJA RASPUNSUL VOIND FIE SA AFLE SI PAREREA PREOTULUI SI PUSTNICULUI,FIIND CONSTIENTI CA INDIFERENT DE INDRUMARE EI VOR FACE TOT CUM CRED.
PE MINE UNUL M-A INTARIT FOARTE MULT INTALNIREA SI PETRECEREA IN DISCUTII DUHOVNICESTI CU UNII PUSTNICI,SI AS VREA SA SE FOLOSEASCA LA FEL DE MULT CI CEI CARE CUNOSC SAU VOR CUNOASTE DE ACUM INCOLO.
DOMNUL MEU, DACA INTRADEVAR VOIESTI SA IEI LEGATURA CU UN POSTNIC,PROBABIL SA TE SPOVEDESTI LA EL ,TREBUIE SA FII HOTARAT SA-I SI URMEZI SFATURILE CACI CU CAT AI MAI MULT TI SE SI CERE MAI MULT.NU ASTEPTA SA INTALNESTI UN PUSTNIC PT SFAT INSA NESTIIND SA FACI MACAR SEMNUL SFINTEI CRUCI.DACA GANDUL TAU E CURAT SI ARE SCOPURI BUNE EU TE VOI PUTEA AJUTA INTR-UN FEL,SPER SA NU PATESC CA DATA TRECUTA,CAN AM FOST AMAR INSELAT .UITE POTI ACCESA misionarulortodox@yahoo.com SI TE VOI INDREPTA CATRE UN PUSTNIC,INSA PANA ATUNCI ROAGATE ,ROAGATE SI IAR ROAGATE.

misionarul 19.06.2007 04:56:51

Citat:

În prealabil postat de cozia
Este cumva moldovean-rus de stie asa de bine limba rusa?, interesant de aflat de ce s-a retras in Ro.:)

E ROMAN DAR ASTA NU IL IMPEDICA SA STIE LIMBA RUSA,LA FEL CUM PE UNII NUI INPEDICA NIMIC SA STIE ENGLEZA.PACAR CA DIN ENGLEZA SUNT PUTINE LUCRURI DE TRADUS PT SUFLETELE NOASTRE ORTODOXE.

urzicuta 25.07.2007 03:01:34

Am si eu o intrebare:la ce-ti trebuie?Poate incerci la magazinul din colt...Doamne pazeste ,:dozingoff:daca e pustnic,cred ca mai are vreun chef sa depene amintiri cu tine????

esox 11.10.2007 13:24:12

Aici pe forum nu poti!

Cristina07 28.10.2007 20:18:17

Citat:

Cornel

mergi la Manastirea Patrunsa, in judetul Valcea si intreaba-l pe parintele staret

Ora este GMT +3. Ora este acum 02:05:38.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.