![]() |
Ne dorim un copilas
Eu si sotia mea ne dorim un copil. Mentionez ca ea este o femeie cu un suflet bun, si cred ca va fi o mama deosebita. Amandoi ne dorim sa ne crestem copii dupa legea crestineasca si invatatura bisericii noastre ortodoxe. Intrebarea mea este: daca ea ramane insarcinata, mai putem face dragoste? Daca da pana cand este permis acest lucru, sau v-a trebui sa ne abtinem pana ce v-a naste si ea va iesi din perioada de lehuzie?
|
Sufleteste. Stiu ca in perioada sarcinii (inca din primele zile) sotii nu mai au ingaduinta sa faca dragoste, considerandu'se zamislirea copilasului drept implinirea dragostei trupesti. Cu toate ca dragostea trupeasca poate fi vazuta si drept legatura puternica a unitatii celor doi, nu trebuie trecut insa cu vederea motivul acestei fapte de dragoste.
Trupeste. Tin minte ca am citit la Parintele Arsenie Boca (sper sa nu fi inteles eu gresit) ceva de genul: dragostea trupeasca petrecuta in perioada sarcinii duce la dezvoltarea copilasului intr'un mediu incarcat de hormon sexual (testosteron), cee ce, mai tarziu, va duce la inclinatii ale acestuia spre sexualitate timpurie. Plata nevointelor. Cine reuseste sa vietuiasca in casatorie potrivit tuturor indrumarilor pastrate de Biserica se va bucura de multa sanatate trupeasca si de slava martirilor: "Sfintilor Mucenici, care bine v'ati nevoit, rugati'va lui Dumnezeu sa se mantuiasca sufletele noastre." Acestia - si nu altii - sunt luati drept ocrotitori ai familiilor crestine. |
Citat:
Eu cred ca e un subiect mult prea personal si trebuie tratat mai intai cu sotia ta si apoi cu parintele vostru duhovnic. Si eu am avut aceeasi problema, pentru ca sotia mea este gravida in luna a 7-a , dar nu am sa ma apuc aici sa dezbat aici acest subiect. Daca imi este permis un sfat: tot ce faceti, sa faceti in asa fel incat sa fiti amandoi impacati , cu trairile voastre si invatatura crestina. |
Citat:
NU spune nu!...deoarece acest refuz il vei regreta toata viata. Sotia isi va aduce aminte de aceasta pina la sfirsitul vietii Canoane in sensul asta nu sunt iar daca unul sau altul isi mai da cu parerea pe linga canoane...cel mai bine este sa si-o tina pentru el sau ea. Iti spun sigur ca asta am auzit de la o femeie care era credincioasa... a zis ca nu-i va ierta toata viata faptul ca ea in timpul sarcinii il dorea linga ea mai mult CA ORICIND iar el tocmai daduse in habotnicie si fanatism religios si a tot indepartat-o de linga el. Acum 10 ani mai tirziu sunt despartiti...iar el a luat-o razna cu o secta, a plecat de nebun de acasa, deoarece a considerat ca ortodocsii nu sunt crediciosi cu adevarat...si alte aberatii Deci Felix, fi foarte atent cu ea si cu multa delicatete. Sa va ajute Dumnezeu si sa va simtiti bine! |
Citat:
Hristos a inviat! |
Citat:
se pare ca unii nu mai stiu sa fie oameni, ci doar robotei ascultatori. |
Ascultarea de duhovnic e proprie crestinilor; ortodocsii stiu despre ce e vorba. Cine e de alta religie nu intelege; nu are cum.
|
da, poate duhovnicul eventual sa traiasca el in loc unor "crestini-ortodocsi" de mucava.
apropo de abstinenta cu orice pret... este o povestioara pe undeva, despre o femeie care tinea de post cu dintii, iar sotul ei s-a dus la animale pentru ca sotia il respinsese cu atata ardoare. si zicea acolo ca lui i s-a iertat pacatul facut, dar sotiei i-a atarnat greu in cantar, pentru ca n-a avut dreapta socoteala. |
Ai dreptate Mirela. Exact asta am spus si eu in mesajul meu. Dreapta socoteala! Si daca nu am fost desul de explicita si am dat nastere unor interpretari gresite, revin cu ideea de inceput. :30:
Deci: Dragii mei, cei care adresati acest tip de intrebare ce tine de intimitatea fiecaruia aici pe un forum unde participa mii si mii de oamnei, denota ca acesta intrebare/raspuns va framanta. Daca tot va framanta atunci macar cautati raspunsul acolo unde cu siguranta il veti primi [COLOR=Red]BUN![/COLOR] Cu rusinea de rigoare sau fara...Nu stiu daca acest bun. va fi si pentru voi bun, Dumnezeu stie..Parerea mea a fost (si este) ca niciodata nu imi va putea spune mie Andrei spre exemplu ( Scuze Andrei) daca am voie sau nu sa ma culc cu sotul... Din 2 motive. 1. chiar daca mi-ar spune NU as asculta ci as face ceea [COLOR=Red]ce simt[/COLOR], pacat sau nu... 2. daca tot ma framata ideea ca ar fi pacat sa fac asta, as alege [COLOR=Red]sa intreb un om induhovnicit[/COLOR] ( cu sau fara rusine). Nu as lua de bun tot ce spune o oarecare Jenica pe un forum....:21: Cat despre "roboteii ascultatori", sincer Mirela, as vrea sa fiu robot cu ascultare desavarsita! Astfel nu m-as mai teme de moarte.. dar aici tine de optiunea fiecaruia. :65: Si daca eu consider ca e buna , nu inseamna musai ca e buna si pentru tine. Hristos a inviat Mirela!:6: |
Citat:
|
Citat:
Te iubesc mult!:6::6::6: Scuze off topic.. |
Citat:
Exact, Mirela, si mai ales, CA FEMEIE...!!!!!!... CUM IL INTREBI???.... ca sa nu cumva sa-l faci sa inteleaga altceva.... si sa inceapa practic sa-ti arate ce si cum...iar mai tirziu sa apara pe Pro TV |
Citat:
Eu am sustinut ideea ca trebuie sa faci cum simti nu ce-ti spun eu sau Duhovnicul care...sa fim seriosi nu are absolut nici o treaba cu ce simt femeile in abdomen cind sunt insarcinate...si parerea mea sincera este ca nici nu trebuie facut CURIOS sa stie ce si cum... ci in aceste curiozitati sa se rezerve pentru preoteasa sa. El este doctorul sufletului, nu ginecolog, deci sa formulam intrebari decente.... Eu unul nu inteleg cum de ar putea o femeie sa intrebe asa ceva, e chiar scirbos, nu stiu, asa mi se pare mie!...daca tu Jeni vezi altfel problema, te respect in alegerea ta! |
Citat:
Pentru astfel de intrebari, trebuie consultat un medic de specialitate, in primul rand. Din punct de vedere religios, sint scrieri pe tema asta de catre Sfintii Parinti:Omiliile, Oranki, Credinta si Trairea in Ortodoxie, Smerenia si dragostea-insusirile trairilor ortodoxe, Virtutea de a fii Om, Casa Crestinului etc., Viata de familie. iar dupa ce copilasii / copilasul a sosit pe lume: Cum ne crestem copiii si altele legate de aceasta tema. |
Citat:
Si acum pentru toti cei ce NU m-au inteles. NU m-au framanatat si Nu ma framanata acest tip de intrebare atata timp cat sunt sotie nu monahie. mai mult sunt pefect de acorod cu Mirela si Andrei. Eu m-am exprimat clar: [COLOR=Red]"Pentru cei ce ii framata astfel de intrebari/raspunsuri"[/COLOR] :5: ps. cred ca userul livadarufelix (din cate imi amintesc) este penticostal..:3: |
Nu suntem penticostali
Imi primul rand scuze pentru intrebare, tuturor membrilor acestui forum. Voiam sa stiu numai daca cineva stie daca exista ceva scris in acest sens.Dar am constatat ca nu exista. Atat eu cat si sotia mea nu am fost si nu sentem penticostali. Suntem crestini ortodoxi si asa vrem sa ramanem pana la sfarsitul vietii.
|
Felix, imi cer scuze public! Greseala e de partea mea!
Imi cer iertare! :77: ps- ma bucur ca ai inteles inutilitatea intrebarii.. |
Din experienta stiu ca aceasta problema chiar se pune si inaintea duhovnicului,fiindca dpdv spiritual aceasta tine de competenta sa,care de altfel va fi categoric impotriva.Ca unii duhovnici sunt mai maleabili,iar altii de-a dreptul neintelegatori,aceasta este altceva,cert este ca acest gen de intimitate chiar are legatura cu activitatea confesionala,daca se pune problema din punct de vedere religios.
Eu,deci acum vorbim din experienta,incepand din luna a doua,perioada in care burtica abia se zarea,AM SPUS STOP,nici macar nu am vorbit cu duhovnicul despre aceasta(de cand ma stiu am avut duhovnic de manastire).Exact asa mi se manifesta personalitatea de cand ma stiu,inbin credinta cu moralitatea,cu necesitatea,cu neputinta,cu demnitatea,cu personalitatea sotului,cu a celor din jur...cu toate cate intampinam,dar niciodata intr-un stil de robot fata de duhovnic,fiindca aici este vorba si de incredere,in sine,in cei din jur,in propriile-ti principii si in Dumneze(nu neaparat pe ultimul loc),astfel ca o atitudine absolut supusa fata de scrieri si de duhovnic,care pot fi,de asemeni interpretative,mi se pare o aberatie si,mai degraba o credinta necunoscuta. Deci,eu am spus stop incepand din luna a doua,nu aveam probleme de sanatate,insa fiind prima sarcina imi era teama de complicatii,nu aveam de unde sa stiu cum se poate manifesta o astfel de atitudine si "presiune"fata de fat,plus ca mi se parea(asa,dupa mintea mea)oarecum mai decent sa ingrijesc sarcina cat mai bine si sa-i acord o atentie adecvata.Cat despre sot,a inteles,de fapt ai si era teama sa fie altfel,era si el nestiutor si extrem de entuziasmat de aceasta sarcina,dorind sa...fie mai bine asa.Ba chiar a asteptat pana cand a trecut destul timp de lahuzie,avand si dureri,cam pana cand puiul avea 3 luni. In mod normal,doctorul nu indica abstinenta in acest sens,pana in luna a 7a,decat daca sarcina prezinta probleme medicale,ori detine o anumita fragilitate in mentinerea acesteia.Si duhovnicii au pareri contradictorii,unii nu stiu unde ar putea incadra o astfel de fapta,pe altii nu-i intereseaza intr-atat viata intima a fiilor,iar altii se manifesta destul de potrivnic si dur in aceasta priviinta. Se stie ca multi dintre copii nascuti in luna a 8a,li s-au intamplat acestea tocmai datorita vietii sexuale din timpul sarcinii,spermatozoizii avand in compozitia lor substante similare cu cele care declanseaza travaliul. Oricum,este mai bine ca lucrurile sa fie cantarite din mai multe puncte de vedere,dar mai ales adaptate la familia in cauza. |
Citat:
Deci exemplul cu mersul barbatului la animale nu mi se pare bun, caci daca femeiase poate abtine, pentru binele copilului, ar trebui si sotul sa aduca un mic sacrificiu si sa astepte pana viitoarea mama isi va fi revenit dupa nastere. Nu este vorba de a-ti refuza sotul in conditii normale. Parerea mea, de crestin ortodox de mucava. P.S. Tu, Mirela, cand vei fi insarcinata sa nu-l refuzi pe sotul tau pana la nastere... Vei vedea insa ca e imposibil. |
Speranta
Si m-as bucura sa nu mai vad atata dispret afisat deschis si fara jena, fata de cei, care pentru credinta lor doresc sa respecte niste reguli crestine. Sa inceteze odata aceste jigniri, care nu-si au rostul.
|
Eu nu vad cu ce am putut jigni eu sau Mirela pe cei care nu vor decit sa exagereze in intelegerea lor despre abstinenta...este treaba lor... eu unul asta am auzit direct de la femei echilibrate, care mergeau si la biserica, erau insarcinate si doreau foarte mult si intimitate, probabil din reactii hormonale, care tot din Creatie vin...deci unde sunt acele reguli crestine de care vorbesti?...in afara de cele pe care le stim ca se pot avea relatii intime: Marti, Joi, si Simbata dimineata parca intre 6-12 am, nu?...cind nu este post
Eu doar am mentionat ca aceste exagerari in a face ca la carte duc foarte des la despartiri. Sa ne ridicam privirea din carti pentru o clipa si sa ne uitam in jur. Blocuri PLINE de femei si barbati despartiti, iar dintre femei, cele norocoase au si cite un plod dupa ele...in rest singuratate si izolare. Deci Anca daca faci referire la regulile inventate de extremisti/fundamentalisti si habotnici, nu cred ca este potrivit sa le amintim, ca doar acesta este un forum de oameni echilibrati intre lume si credinta, nu de monahii. |
Nici nu era vorba de asa ceva, Andrei...
|
Poate am plasat in locul gresit "Speranta" mea. Nu are decat tangential legatura cu relatiile intime din timpul sarcinii, ci mai ales cu modul in care sunt privite de anumite persoane cei care se tin de regulile bisericesti in general si le respecta. Expresii ca "crestin ortodox" de mucava nu-si au rostul pe acest forum, daca ne respectam pe noi insine. Am dat doar un exemplu din multele.
Am apreciat si retragerea unei postari de catre Mirela. Sper ca a realizat in sfarsit ca nu putem scrie tot ce ne trece rau prin cap, daca avem putin respect fata de noi insine. Iar mania, draga Andrei de la tine am invatat si voi tine minte acest lucru, trebuie stapanita inainte de a iesi pe gat, ca altfel pune ea stapanire pe noi si preia comanda. La asta m-am referit. |
Citat:
Respingerea oricarei regului e boala curata fara leac. |
Citat:
PS: imi pare rau sa constat ca nu te dezici de obiceiul de despica firul in patru inutil, si pana la urma nu ajungi nicaieri, in ceea ce ma priveste. am mai spus unui user ca, sfaturile super personale, sa fie date cui le cere. |
Citat:
Da, Anca, iar mie mi-ar fi placut daca si tu ti-ai fi retras acea postare in bataie de joc, chipurile scrisa moldoveneste, la adresa colegei noastre Ory. Ar fi fost un gest frumos din partea ta sa arati o cat de mica parere de rau! |
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Este bine sa purtam discutii aici pe forum, sa intrebam despre unele lucruri pe care nu le cunoastem, sa cerem un sfat, sa intrebam de o rugaciune/acatist despre care am auzit si nu il avem, etc. dar sa nu uitam de DUHOVNIC. Numai el ne poate da raspunsurile cele mai bune la intrebarile si framantarile noastre, chiar daca ele tin si de viata noastra intima. Fiecare om este diferit, are organismul lui, etc. Sa nu uitam ca femeile insarcinate sunt si labie emotional si doar o mica respingere, un cuvant cat de mic si de neinsemnat, le pot face sa se creada respinse, neatragatoare,....asa ca si in privinta vietii sexuale, chiar daca multora le este jena sa discute cu duhovnicul fata in fata, si mai bine intreaba aici, eu nu cred ca vor gasi raspunsul.
|
Citat:
Eu,nu mai sunt suparata,dar iti spun sincer,nu ma deranjeaza opiniile in sine,cat ma deranjeaza deraderea si scarba omeneasca cu care acestea sunt impartasite,uneori. Eu nu-mi retrag acea postare,nici pe departe,este realista,face parte din mine...ca si ale tale,de altfel. |
Si care e cuvantul acela dezgustator, ory?!? Sau poate nu stii ce inseamna dezgustator!
DEZGUSTĂTÓR adj. 1. dizgrațios, grețos, hidos, oribil, respingător, scârbos, (livr.) imund, (reg.) mârșav, (fam. fig.) borât. (~ la înfățișare.) 2. gre-țos, oribil, scârbos, sinistru. (Un rânjet ~.) 3. v. ne-plăcut. 4. v. oribil. 5. abject, monstruos, odios, oribil, respingător, (livr.) abominabil. (O faptă ~oare.) 6. infect, respingător, scârbos, spurcat, (pop.) scârnav. (~oare treabă O intrebare: de fapt ce cauti pe acest forum crestin-ortodox, devreme ce tot ce e legat de credinta te deranjeaza si iti repugna? Vrei cumva sustinere in punctul tau de vedere opus celui crestin-ortodox? Oare nu te ganesti ca ne jignesti cu parerile tale dupa ureche, bazate pe o logica proprie, care nu are nimic de-a face cu Dumnezeu? A te ghida dupa instinct nu e nici o intelepciune! |
Citat:
|
Citat:
Eu am spus destul de clar despre considerentele proprii in functie de ceea ce stiu,vad,simt,inteleg,gandesc si actionez in priviinta religiei ortodoxe. Dumneata crezi ce vrei,despre tine,despre mine...dar nu ai dreptul sa-mi spui daca sa persist sau nu pe forum. Sincer,chiar daca reactionam in contradictoriu,suntem pe cat posibil de asemanatoare!!!Asa ca,aprofundeaza si ai sa vezi!!! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 15:55:33. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.