Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, vinde harul preotiei (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6168)

maria_bratu 05.05.2009 12:31:05

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, vinde harul preotiei

In Romania se poate cumpara orice, chiar si harul preotiei. In total, o afacere de 3.000 de euro ca sa devii preot rapid, ocolind canoanele si regulamentele Bisericii Ortodoxe Romane.

Printre cei care s-au aratat dispusi sa-l ajute pe unul dintre jurnalistii sub acoperire de la Romania Libera sa devina preot este insusi Arhiepiscopul Tomisului, Inalt Prea Sfintia Sa Teodosie.

Citeste cazul: http://www.mondonews.ro/Arhiepiscopu...+id-10295.html

AlinB 05.05.2009 12:36:23

Marti 5 mai 2009
Conferință de presă

Astăzi, 5 mai, ora 12.30, la Palatul Arhiepiscopal (str. Arhiepiscopiei, nr. 23) sunteți invitați la Conferința de presă care va avea ca temă exprimarea unui punct de vedere oficial pe marginea articolului publicat astăzi în cotidianul România Liberă.

Conferința de presă va fi susținută de părintele iconom stavrofor Eugen Tănăsescu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului.

andreicozia 05.05.2009 18:34:07

multumim Alin...daca nu -ti este greu poate ne tii si pe noi la curent.

geo.nektarios 05.05.2009 19:16:56

[SIZE=4]Fratii mei, oare CAND veti INVATA sa ascundeti GRESELILE APROAPELUI??????? NU VA E TEAMA DE DUMNEZEU CA DACA VETI MURI IN CLIPA IN CARE VETI JUDECA PE APROAPELE VETI FI OSANDITI FARA MILA????[/SIZE]
[SIZE=4]Oare nu stiti ca spune Domnul Hristos ca daca vei ascunde greseala aproapelui tau si El, Hristos, va acoperi greseala Ta???[/SIZE]
[SIZE=4]De ce dar trebuie sa "INVENINATI" lumea cu RAUTATILE VOASTRE???? CE castig aveti din asta???? aratand cu degettul, veti fi aratati!!![/SIZE]
[SIZE=4]Oare nu stiti ca in ce te va afla moartea in aceea te va judeca Hristos????[/SIZE]
[SIZE=4][/SIZE]
[SIZE=4]Cum dar INDRAZNITI fara RUSINARE a publica greseala unui IERARH????[/SIZE]
[SIZE=4]In loc sa CERETI "SA NE RUGAM PT IPS.TEODOSIE" ii facem cunoscuta greseala ca sa avem subiect de discutie, de barfa, judecata, clevetire, si mai ales MANDRIE!!!![/SIZE]
[SIZE=4][/SIZE]
[SIZE=4]Suntem SUB talpa IADULUI inca de acum, daca NU STIM SA IUBIM PE APROAPELE NOSTRU!!!![/SIZE]
[SIZE=4]Daca TATAL UNUIA DINTRE FRATIILE VOASTRE ar fi acum subiectul de discutie pe forum, v-ar conveni sa vedeti cum e judecat si barfit???? asa e si cu un CONDUCATOR de BISERICA!!! [/SIZE]
[SIZE=4]NU ESTE DREPTATE LA OAMENI, NUMAI LA DUMNEZEU, desi IN OKII NOSTRI VEDEM CUM GRESESTE!!!![/SIZE]
[SIZE=4][/SIZE]
[SIZE=4]FIE-VA MILA DE SUFLETELE VOASTRE!!!![/SIZE]
[SIZE=4][/SIZE]
[SIZE=4]Iertati-ma, dar TINETI LA CEEA CE ESTE AL ORTODIXIEI SI AL NOSTRU!!!! [/SIZE]
[SIZE=4]VA rog sa ma iertati de Duritate!!! ASA SUNTEM: JALNICI!!!![/SIZE]

scrabble 05.05.2009 19:17:23

Se pare ca Parchetul s-a autosesizat in urma reportajului din Romania libera:

IPS Teodosie, cercetat penal pentru luare de mită și complicitate la fals intelectual

Nu gasesc nicaieri comunicatul Arhiepiscopiei, dar din ce-am inteles nu face decat sa infirme ca ziaristul respectiv ar fi student la facultatea respectiva.

monica.miholca 05.05.2009 19:27:05

Sunt de acord Geo!
Cred ca la un moment dat, din dorinta de a "arata pacatul" ajungem sa aratam cu degetul...omul care face pacatul.
Ai vazut insa ca la topicul cu celalalt parinte, parintele Sava parca, forumistii indeamna la rugaciune pentru parintele, cum e si normal. e o durere foarte mare sa vezi ca si acestia, care Il slujesc pe Hristos de atata timp, au caderi.si o durere si mai mare cred ca simt toti ortodocsii vazand cum acum toata lumea (datorita mass media care cauta stiri de senzatie) vin si acuza BOR.
eu nu am mai am puterea sa urmaresc asemenea lucruri. sa ne rugam pentru IPS Teodosie, pentru ceilalti ierarhi si preoti. si pentru biserica noastra, care este din ce in ce mai atacata.
pe mine cel putin ma deranjeaza foarte tare faptul ca toata lumea ataca biserica si preotii, de parca ei ar fi fara de pacat, de parca ar avea dreptul sa faca asta. nu vorbesc aici de masurile care trebuiesc luate, ci de opinia publica si mass media.
pai daca as incepe sa va spun cate se fac si la noi la facultate, fereasca Dumnezeu!

monica.miholca 05.05.2009 19:28:47

Citat:

În prealabil postat de geo.nektarios (Post 133737)

[SIZE=4]Iertati-ma, dar TINETI LA CEEA CE ESTE AL ORTODIXIEI SI AL NOSTRU!!!! [/SIZE]

Asa este si asa trebuie sa simtim, daca suntem cu adevarat frati crestin-ortodocsi!

mihailt 05.05.2009 19:31:07

Acum mi-am amintit cum m-am apucat si eu sa acuz pe anumiti ierarhi ai BOR...prin diverse comentarii si am scris cam asa ceva pe la Romania Libera:
[COLOR=black][/COLOR]
[COLOR=black]"Reporteri daca fac parte din BOR este voie sa se primeasca acuzatiile de la ei. Altfel nu. Si zic mai jos ca sa ma acuz pe mine: Am atacat de foarte multe ori pe ierarhii BOR pe diverse bloguri sau la Ziarul Lumina in comentarii. Si apoi m-am gandit mai bine era a trimite acelea in secret spre a se face o chestie ziditoare . La ierarhii din fruntea Sfantului Sinod al BOR. Ca asa afla lumea. Poate era careva din episcopia episcopilor pe care i-am atacat eu care era in mainile railor vrajmasi dracii si aceia luptau cu el sa il convinga ca nu poate dobandi vindecare la Sfanta Biserica, pentru a nu merge acolo si a putea ei sa il piarda. Oricum Sfintele Taine tot se lucreaza prin acei ierarhi de i-am atacat eu chiar daca ar fi avut impedimente canonice. Dar eu nu cred ca aveau doar mi s-a parut mie. Da acela care e in stare sufleteasca nefericita poate nu stie ca Sfintele Taine le lucreaza Dumnezeu oricum si nu mai merge la spitalul duhovnicesc (Biserica) spre a dobandi vindecare si iata cum se pierde un suflet! Si daca careva s-a smintit din pricina mea si s-a pierdut sufleteste,cand merg pe cealalta lume,vai mie cum voi suporta mustrarea constiintei vazand pe vreun frate al meu chinuindu-se din pricina mea? Doamne ai mila de cei pe care poate i-am pagubit sufleteste si ai mila si de mine."[/COLOR]

Daca reporterii respectivi fac parte din BOR este voie sa se primeasca acuzatiile de la ei dupa Sfintele Canoane ca IPS sa fie cercetat de Sfantul Sinod.
Daca nu nu este voie.
Asa zic Sfintele Canoane.

scrabble 05.05.2009 19:31:22

Citat:

[SIZE=4]Fratii mei, oare CAND veti INVATA sa ascundeti GRESELILE APROAPELUI??????? NU VA E TEAMA DE DUMNEZEU CA DACA VETI MURI IN CLIPA IN CARE VETI JUDECA PE APROAPELE VETI FI OSANDITI FARA MILA????[/SIZE]
[SIZE=4]Oare nu stiti ca spune Domnul Hristos ca daca vei ascunde greseala aproapelui tau si El, Hristos, va acoperi greseala Ta???[/SIZE]
[SIZE=4]De ce dar trebuie sa "INVENINATI" lumea cu RAUTATILE VOASTRE???? CE castig aveti din asta???? aratand cu degettul, veti fi aratati!!![/SIZE]
[SIZE=4]Oare nu stiti ca in ce te va afla moartea in aceea te va judeca Hristos????[/SIZE]
[SIZE=4][/SIZE]
[SIZE=4]Cum dar INDRAZNITI fara RUSINARE a publica greseala unui IERARH????[/SIZE]
[SIZE=4]In loc sa CERETI "SA NE RUGAM PT IPS.TEODOSIE" ii facem cunoscuta greseala ca sa avem subiect de discutie, de barfa, judecata, clevetire, si mai ales MANDRIE!!!![/SIZE]
[SIZE=4][/SIZE]
[SIZE=4]Suntem SUB talpa IADULUI inca de acum, daca NU STIM SA IUBIM PE APROAPELE NOSTRU!!!![/SIZE]
[SIZE=4]Daca TATAL UNUIA DINTRE FRATIILE VOASTRE ar fi acum subiectul de discutie pe forum, v-ar conveni sa vedeti cum e judecat si barfit???? asa e si cu un CONDUCATOR de BISERICA!!! [/SIZE]
[SIZE=4]NU ESTE DREPTATE LA OAMENI, NUMAI LA DUMNEZEU, desi IN OKII NOSTRI VEDEM CUM GRESESTE!!!![/SIZE]
[SIZE=4][/SIZE]
[SIZE=4][/SIZE]

Scuza-ma, eu traiam cu impresia ca exista legi in tara asta si ca cine nu le respecta plateste. Poate dintr-o perspectiva crestina trebuie sa va rugati pentru el, dar daca omul e vinovat - la puscarie.

cristiboss56 05.05.2009 19:36:41

Citat:

În prealabil postat de scrabble (Post 133750)
Scuza-ma, eu traiam cu impresia ca exista legi in tara asta si ca cine nu le respecta plateste. Poate dintr-o perspectiva crestina trebuie sa va rugati pentru el, dar daca omul e vinovat - la puscarie.

Iar tu la reeducare, pentru lipsa celor 7 ani de acasă ! ! !

patinina34 05.05.2009 19:48:31

Citat:

În prealabil postat de maria_bratu (Post 133589)
In Romania se poate cumpara orice, chiar si harul preotiei. In total, o afacere de 3.000 de euro ca sa devii preot rapid, ocolind canoanele si regulamentele Bisericii Ortodoxe Romane.

Printre cei care s-au aratat dispusi sa-l ajute pe unul dintre jurnalistii sub acoperire de la Romania Libera sa devina preot este insusi Arhiepiscopul Tomisului, Inalt Prea Sfintia Sa Teodosie.

Citeste cazul: http://www.mondonews.ro/Arhiepiscopu...+id-10295.html

Maria draga bine ai venit pe forum!

Uite legat de acest topic, exista citeva topicuri asemanatoare unde citiva judeca un preot:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ead.php?t=6129

si se constata ca noi, simpli oameni sintem prea mici ca sa judecam pe cineva.

Ceea ce se intimpla, nu este bine, desigur este categoric rau, insa a-ti incarca sufletul cu noi pacate, nu cred ca este cazul.

Exista o alta fata a problemei: se cauta in disperare preoti, peste hotare, si acest apel poate fii legat de acuta lipsa de preoti.

Lasa pe cei in tema si in masura sa dezlege nodurile...cineva va lua masurile necesare, daca s-a facut ceva gresit, insa asta priveste ierarchiile respective, deoarece noi oricum nu putem face nimic.

scrabble 05.05.2009 20:06:22

Citat:

În prealabil postat de patinina34 (Post 133755)
si se constata ca noi, simpli oameni sintem prea mici ca sa judecam pe cineva.

Avem judecatori inalti in Romania :)

Serios acum, sa zicem ca exista o judecata divina, nici o problema. Ne primim fiecare papara la timpul potrivit. Dar asta nu inseamna ca noi, oamenii, cat traim, nu ne putem conduce cat de cat singuri; ca noi, ca grupuri sociale, ca state si comunitati locale, nu ne putem crea propriile legi, menite sa faca viata in comun mai buna pentru toti.

cristiboss56 05.05.2009 20:11:15

Citat:

În prealabil postat de scrabble (Post 133764)
Avem judecatori inalti in Romania :)

Serios acum, sa zicem ca exista o judecata divina, nici o problema. Ne primim fiecare papara la timpul potrivit. Dar asta nu inseamna ca noi, oamenii, cat traim, nu ne putem conduce cat de cat singuri; ca noi, ca grupuri sociale, ca state si comunitati locale, nu ne putem crea propriile legi, menite sa faca viata in comun mai buna pentru toti.

Spui tu: "ne primim fiecare papara la timpul potrivit". Incorect ! Tu nu ai primit papara la timpul potrivit și asta se simte, se observă de la o poștă. Ești nepăruit la timp !

bmd 05.05.2009 20:11:55

[SIZE=4]Fratii mei, oare CAND veti INVATA sa ascundeti GRESELILE APROAPELUI??????? [/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=red]Cum adica sa ascundem? Pai dupa ce a aparut in ziare cred ca nu se mai poate ascunde , eventual sa te faci ca ploua! O sa fie insa tare greu sa stai plouat in fata celor care te vor intreba ce parere ai, daca toti ierarhii sint asa samd![/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4]NU VA E TEAMA DE DUMNEZEU CA DACA VETI MURI IN CLIPA IN CARE VETI JUDECA PE APROAPELE VETI FI OSANDITI FARA MILA????[/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=red]Cam tot atit de mult cit iti este tie frica judecind pe cei care au pus linkul (ca mai mult nu au facut)[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=red]Cum mai poti ascunde un lucru vadit deja? De cine sa mai ascunzi si cu ce scop?[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=red]Rautatile noastre?????? Pai ce noi i-am facut preoti pe ziaristi?[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=#ff0000]Rautatea noastra consta ca din faptul ca nu sintem rime, probabil![/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=red]Pai cu speranta ca acel ierarh se va schimba si altii nu vor mai face ce a facut acesta! De unde crezi ca vine sminteala? De la popor? Ce putere am eu sa smintesc pe cineva in credinta? Dar fetele bisericesti? Dar ierarhii?[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=red]Acum eu sincer numai mindru nu ma simt avind in biserica ortodoxa un astfel de ierarh! Greselile mele sint mult mai mari si multe ca a le lui, dar gresala oii si gresala pastorului au o diferenta de valoare, nu crezi? Iar de rugat probabil o face fiecare incepind cu rugaciunile diminetii (ca student la teologie trebuia sa sti lucru acesta)[/COLOR][/SIZE]

[SIZE=4][COLOR=red]Daca tatal meu face o astfel de gresala nu o sa inchid ochii, ascunzind-o! Poate nu am sa o fac publica dar daca ar face-o altcineva nu mi s-ar parea decit o reactie normala. Orice actiune da o reactie pe masura.[/COLOR][/SIZE]

[SIZE=4]VA rog sa ma iertati de Duritate!!! [/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=red]Mi se pare fatarnicie sa-ti ceri scuze dupa ce ai spus ce ai spus! Ori nu spui, ori daca-ti pare rau ca ai spus stergi, sau iti retragi cuvintele![/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][/SIZE]
[SIZE=4]ASA SUNTEM: JALNICI!!!![/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=red]Suntem![/COLOR][/SIZE]

Noesisaa 05.05.2009 20:12:41

Trist, trist ca se poate intampla asa ceva...

Spunea cineva ca biserica este atacata din ce in ce mai mult. Dar cateodata unii si-o fac cu manuta lor. In afara daca e fabulatie, intamplarea nu ar fi trebuit sa aiba loc. Cat era ca PS sa ii spuna: "Omule, invata pana la toamna, da examen, intra la facultate, si dupa aia mai vedem..." Cat despre ascunderea greselilor celorlalti...de acord. Dar totusi sa se ia masuri, chiar daca in ascuns...Mie nu-mi trebuie nici stiri de scandal, nici pedepse exemplarem, dar de coruptie, mai ales in invatamant si biserica, mi-e groaza sa aud.

Asa vedem si noi ca in ziua de azi universitatile din Romania nu sunt altceva decat tiparnite de diplome. Dai banul si iei diploma, ca la automatul de cafea.

andreicozia 05.05.2009 20:32:12

Citat:

În prealabil postat de Noesisaa (Post 133769)

Asa vedem si noi ca in ziua de azi universitatile din Romania nu sunt altceva decat tiparnite de diplome. Dai banul si iei diploma, ca la automatul de cafea.

off topic:

...da te si stergi la fund cu ea (Diploma) ... oriunde ai fi in lume...nu mai pacalesti pe nimeni

romica63 05.05.2009 20:56:26

mare involburata la Tomis

Ce sa mai credem sau cum sa mai credem ? Unde sunt cuvintele "Pace voua "
daca ne vine atita tulburare?
Intreaba un simplu crestin.........

geo.nektarios 05.05.2009 21:04:15

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 133753)
Iar tu la reeducare, pentru lipsa celor 7 ani de acasă ! ! !

...mai tre sa scri la unul de aici... esti TARE!!! :105: ...m-ai facut sa rad calumea...

geo.nektarios 05.05.2009 21:10:09

Citat:

În prealabil postat de bmd (Post 133768)
[size=4]fratii mei, oare cand veti invata sa ascundeti greselile aproapelui??????? [/size]
[size=4][color=red]cum adica sa ascundem? Pai dupa ce a aparut in ziare cred ca nu se mai poate ascunde , eventual sa te faci ca ploua! O sa fie insa tare greu sa stai plouat in fata celor care te vor intreba ce parere ai, daca toti ierarhii sint asa samd![/color][/size]
[size=4]nu va e teama de dumnezeu ca daca veti muri in clipa in care veti judeca pe aproapele veti fi osanditi fara mila????[/size]
[size=4][color=red]cam tot atit de mult cit iti este tie frica judecind pe cei care au pus linkul (ca mai mult nu au facut)[/color][/size]
[size=4]oare nu stiti ca spune domnul hristos ca daca vei ascunde greseala aproapelui tau si el, hristos, va acoperi greseala ta???[/size]
[size=4][color=red]cum mai poti ascunde un lucru vadit deja? De cine sa mai ascunzi si cu ce scop?[/color][/size]
[size=4]de ce dar trebuie sa "inveninati" lumea cu rautatile voastre???? Ce castig aveti din asta???? Aratand cu degettul, veti fi aratati!!![/size]
[size=4][color=red]rautatile noastre?????? Pai ce noi i-am facut preoti pe ziaristi?[/color][/size]
[size=4][color=#ff0000]rautatea noastra consta ca din faptul ca nu sintem rime, probabil![/color][/size]
[size=4]cum dar indrazniti fara rusinare a publica greseala unui ierarh????[/size]
[size=4][color=red]pai cu speranta ca acel ierarh se va schimba si altii nu vor mai face ce a facut acesta! De unde crezi ca vine sminteala? De la popor? Ce putere am eu sa smintesc pe cineva in credinta? Dar fetele bisericesti? Dar ierarhii?[/color][/size]
[size=4]in loc sa cereti "sa ne rugam pt ips.teodosie" ii facem cunoscuta greseala ca sa avem subiect de discutie, de barfa, judecata, clevetire, si mai ales mandrie!!!![/size]
[size=4][color=red]acum eu sincer numai mindru nu ma simt avind in biserica ortodoxa un astfel de ierarh! Greselile mele sint mult mai mari si multe ca a le lui, dar gresala oii si gresala pastorului au o diferenta de valoare, nu crezi? Iar de rugat probabil o face fiecare incepind cu rugaciunile diminetii (ca student la teologie trebuia sa sti lucru acesta)[/color][/size]

[size=4]daca tatal unuia dintre fratiile voastre ar fi acum subiectul de discutie pe forum, v-ar conveni sa vedeti cum e judecat si barfit???? Asa e si cu un conducator de biserica!!! [/size]
[size=4][color=red]daca tatal meu face o astfel de gresala nu o sa inchid ochii, ascunzind-o! Poate nu am sa o fac publica dar daca ar face-o altcineva nu mi s-ar parea decit o reactie normala. Orice actiune da o reactie pe masura.[/color][/size]

[size=4]va rog sa ma iertati de duritate!!! [/size]
[size=4][color=red]mi se pare fatarnicie sa-ti ceri scuze dupa ce ai spus ce ai spus! Ori nu spui, ori daca-ti pare rau ca ai spus stergi, sau iti retragi cuvintele![/color][/size]

[size=4]asa suntem: Jalnici!!!![/size]
[size=4][color=red]suntem![/color][/size]

lasa mass-media, tu ca si crestin botezat in numele sf.treimi tre sa iti aperi fratii chiar de sunt vinovati de moarte!!!! Sa mergi chiar in locul lor!!! Nu mai zic nimic de iertare...!!!

suntem departe de tine doamne... Lasa-neiin iad, ca acolo vrem!!! Nu a meritat ca ti-ai dat viata pt noi!!! Jertfa ta din iubire.. Nu a prins la nimeni... Numai cei ce te-au ascultat, au venit la tine... Dar noi nu mai vrem la tine, ci ne tragem sa fim impotriva ta, nemaiascultandu-ti cuvintele si mai ales poruncile...

andreicozia 05.05.2009 21:16:35

Citat:

În prealabil postat de geo.nektarios (Post 133792)
lasa mass-media, tu ca si crestin botezat in numele sf.treimi tre sa iti aperi fratii chiar de sunt vinovati de moarte!!!! Sa mergi chiar in locul lor!!! Nu mai zic nimic de iertare...!!!

suntem departe de tine doamne... Lasa-neiin iad, ca acolo vrem!!! Nu a meritat ca ti-ai dat viata pt noi!!! Jertfa ta din iubire.. Nu a prins la nimeni... Numai cei ce te-au ascultat, au venit la tine... Dar noi nu mai vrem la tine, ci ne tragem sa fim impotriva ta, nemaiascultandu-ti cuvintele si mai ales poruncile...

Draga Geo,
Cred ca in momentul de fata mai bine tragi aer in piept si faci o pauza pentru ca la ceea ce ai scris se poate din nou raspunde cu virf si indesat, te-ai facut disponibil si ai deschis o conserva plina de viermi.... si banuiesc ca nu asta a fost intentia ta...vezi ca multora le sta pe limba, insa se abtin...uite-te si tu, frate, mai bine ce ai scris!

Cere Adminului sa stearga mesajul tau

scrabble 05.05.2009 21:18:21

Citat:

În prealabil postat de geo.nektarios (Post 133792)

Daca nu era fata bisericeasca si era politician oare mai vedeam noi la tine atata altruism si indemn la iertare?

bmd 05.05.2009 21:27:13

Prietene, eu nu aveam de gind sa ma amestec in discutia asta. L-am judecat odata in sinea mea pe un IPS si apoi mi-am dat seama ca-i o gresala si de atunci ma tin deoparte.
Din pacate am facut gresala sa ma uit in profilul tau si sa vad ca esti un "viitor preot" Acolo mi-au explodat sigurantele. Daca erai un oarecare mesajul tau era de bun simt, dar ca fata bisericeasca (chiar in devenire) imi este prea lipsit de iubire! O sa fi unul din preotii care dau cu bita, sint corecti de dragul corectitudinii, fac totul dupa lege fara sa gindeasca fara sa faca diferentieri. Nici n-ai ajuns preot dar ai invatat toate datoriile pe care le au mirenii. Partea aia cu spalatul picioarelor ca majoritatea dintre voi astia teologii tineri ai omis-o!
Tu nu faci apel la sufletul omului, tu ameninti cu iadul, cu pedeapsa cu judecata.....ai fi bun deja de predicator la Iehovisti!

Aici a vorbit "sfintul din tine"!:63: DEMAGOGIE PURA!!!!!
Ce frumos ne judeci tu pe noi (si cu cita dragoste te incluzi :4:) intre noi pacatosii. Ma apuca plinsul, zau!

Domnule viitor preot daca vrei sa ne inveti ceva nu cu bita ca stim mai bine ca matale! Invata-ne cu frumosul, cu iubire, cu vorba dulce arata din ce spui ca esti altfel (nu ne spune discret ca esti altfel ca nu te credem)
Eu am cunoscut sfinti dar niciunul nu avea tonul sau stilul dumitale!
Nu faptul ca IPS a gresit este problema ci faptul ca multi pastori n-au nimic cu oieritul! Si atunci nu-i de mirare ca ecumenismul este in floare, ca exista masoni-crestini, ca lumea uita de Dumnezeu.
Nina spunea ca-i lipsa de preoti. E lipsa intr-adevar dar decit unul facut la norma mai bine lipsa!

bmd 05.05.2009 21:33:04

Si un cuvint Cristi pentru tine. Ne cunoastem de mult si-mi permit sa ti-o spun: decit mesaje de tipul celui scris pt scrabble mai bine du-te la plimbare! Sa-mi arati unde-i un strop de iubire sau respect (pentru cit o fi Dumnezeu in scrabble) in cuvintele tale?
Exista facilitatea ignor list foloseste-o!
Nu fiecare ne este simpatic dar nici nu trebuie facut parada cu antipatia.

cristiboss56 05.05.2009 21:39:13

Citat:

În prealabil postat de bmd (Post 133800)
Si un cuvint Cristi pentru tine. Ne cunoastem de mult si-mi permit sa ti-o spun: decit mesaje de tipul celui scris pt scrabble mai bine du-te la plimbare! Sa-mi arati unde-i un strop de iubire sau respect (pentru cit o fi Dumnezeu in scrabble) in cuvintele tale?
Exista facilitatea ignor list foloseste-o!
Nu fiecare ne este simpatic dar nici nu trebuie facut parada cu antipatia.

Culmea ,îl iubesc poate mai mult decât crezi tu, pe scrabble. Nu fi mânios pe mine, dragă Marius, pentru că problema mea cu scârbble e a mea și apoi nici mânia nu-i laudă pentru un creștin. Iți cunosc firea, așa că nu mă mâhnești nici 0,00001 % . Bucurii !

bmd 05.05.2009 21:50:17

Cristian nu-s minios dar "Problema ta" pe un forum, devine a noastra;
uite cuvintele tale:
Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 133766)
Spui tu: "ne primim fiecare papara la timpul potrivit". Incorect ! Tu nu ai primit papara la timpul potrivit și asta se simte, se observă de la o poștă. Ești nepăruit la timp !

si iata reactia viitorului preot la ele:
Citat:

În prealabil postat de geo.nektarios (Post 133788)
...mai tre sa scri la unul de aici... esti TARE!!! :105: ...m-ai facut sa rad calumea...

Si nu te mai apara acuzind!:4:

cristiboss56 05.05.2009 21:54:45

Citat:

În prealabil postat de bmd (Post 133809)
Cristian nu-s minios dar "Problema ta" pe un forum, devine a noastra;
uite cuvintele tale:

si iata reactia viitorului preot la ele:

Si nu te mai apara acuzind!:4:

Bun ! Discută cu Geo, nu cu mine. Eu i-am dat replică lui scrabble, nu ție. Discută bărbătește cu Geo ! Punct.

bmd 05.05.2009 21:59:02

Iritat prietene?:4:
Cum barbateste? sint 2000 Km intre noi!:39:
Si-apoi tu ma indemni sa lovesc o fata bisericeasca?:13:
(Lasa nu te framinta ca noi ne-am spus ce am avut de spus si hai sa ne oprim ca sintem off topic!)

angelica2009 05.05.2009 22:19:04

rugati-va pt ei

Oameni buni cat este de usor sa faci un rau.Asa cum a patit si parintele Sava pe care nu l-am cunosscut personal doar ce am citit pe forum si am vizionat filmul dat de pro TV.Oameni buni,nu va mai grabiti voi sa judecati.Au si ei ispite ca doar sunt oameni(nu este Om care sa nu greseasca nu mai Tu singur esti Doamne fara de pacat),ei duc o cruce mult mai grea decat a noastra.Sunt sigura ca atunci in postul pastelui satana si-a facut aparitia si a incercat sa lupte cu sufletele lor.Hai sa ne vedem barna din ochii nostrii.Stiti ce zicea Parintele Arsenie intr-o carte de-a sa?Daca vedem un preot beat in sant sa il ridicam si sa mergem sa ne spovedim la el.Nu avem noi voie sa judecam,Pe totzi ne asteapta Dreapta Judecata.Preotii se duc in rai dupa cat de multe suflete matuiesc .Rugati-va pt ei si nu ai mai tot intaratati atat cu reportaje ascunse ca veti da sigur socoteala dincolo.Dumnezeu sa va ajute si sa va lumineze mintile.Amin

oana_21 05.05.2009 22:20:26

IPS din pacate ?

Imi displace atat de mult acest titlu INALT PREA SFINTIA sa Xulescu. Daca nici Iisus Cristos nu si-a permis sa se numeasca asa, cum poate oare un om sa-si atribuie acest titlu ?
Niciodata nu am fost de acord cu asta, pentru mine sfant este doar Dumnezeu.
Iar cazul acesta nu face decat sa ma indeparteze si mai mult de Biserica Ortodoxa, biserica care in ultimul timp se dovedeste a fi tot mai pacatoasa de la cap in jos.
Pacat pentru crestinii adevarati.

andreicozia 05.05.2009 22:22:28

Marius,
Putregaiul din biserica de care vorbeste Par Arsenie Boca si Par Cleopa nu cade de la sine...astea sunt vise....iar daca-l ignori, se inmulteste ca o eczema si-i infecteaza pe toti...

Covorul nu se curata singur ci trebuie pus mina si scuturat si aspirat pentru a scapa de gunoi sau cea mai eficienta metoda este cind il bati bine pe batator

bmd 05.05.2009 22:39:22

Andrei eu nu stiu cit de profesionala este presa din Romania ( in sensul ca astfel de afirmatii trebuie sa fie sustinute de probe tari) dar dezvaluirea lucrurilor mai putin placute, este de datoria ei.
Acum daca Dumnezeu nu vruia ca adevarul (pornind de la premiza ca-i adevarul) sa se descopere, el nu s-ar fi descoperit!
Desigur nu ni se cade noua sa cerem capul IPS si nici sa-l judecam! Noua nu! Dar celor in drept da! Cei in drept trebuie sa faca curatenie sau sa lase pe altii! Pentru ca daca nu vor face si noi vom tacea o sa tacem pina la disparitia bisericii ortodoxe din tara noastra!
Nu stiu ce se poate face dar marii duhovnici romani stiu! Si ar trebuii sa iasa in drum cum a iesit Pr. Pirvu de data asta cu enoriasii dupa ei.

valentin.viliga 05.05.2009 23:34:40

Citat:

[SIZE=4][/SIZE]
[SIZE=4][/SIZE]
[SIZE=4][/SIZE]
[SIZE=4][/SIZE]

adica din ce zici tu, sa ascundem gunoiu sub pres...

Anca-Miha 06.05.2009 01:02:27

Sa nu judecam omul , ci faptele. Drept sa va spun, mie nu mi-ar conveni sa am asa un preot, care isi incepe activitatea cu stangul, platind pentru studiile sale.
Omul cand pacatuieste prima data se uita in stanga, se uita in dreapta; constiinta il mustra; e prevazator. Dar cand ajunge la patima, nu mai sta pe ganduri; actioneaza hotarat, caci poteca acesta a pacatului e mult umblata. Pacat ca pretul constiintei unui om a scazut atat de mult. Alta data era inestimabila; iar altii si-au dat si viata, doar sa si-o pastreze curata.
Dar astea sunt vremurile: unii pierd si talantul pe care il au de la botez.

mihailt 06.05.2009 02:58:55

http://ro.altermedia.info/cultura-vi...ket_13343.html
Asta era pe 27 aprilie organizata de fundatia Sfintii Martiri Brancoveni de e sub obladuirea lui IPS Teodosie si cu binecuvantarea lui IPS Pimen.
Cam ciudata coincidenta ca nici nu au trecut macar 10 zile si iata ce se intampla.

mihailt 06.05.2009 03:02:52

Infractiunea nici nu s-a facut caci respectivul jurnalist nu a fost hirotonit diacon.
Deci e clar ca nu exista motiv canonic pentru caterisirea lui IPS Teodosie.

bmd 06.05.2009 07:09:32

:24:
Ce noroc pe noi si pe IPS ca ziaristul a luat mai in serios credinta decit biserica! Asa avem un diacon de bani gata mai putin, un episcop curat iar biserica de fapt nu are nici o problema, totul este roz!
Un calugar ajunge episcop pentru ca "vrednic este" daca se dovedeste ca nu-i chiar asa ar trebuii retrogradat la o ascultare mai usoara de care este capabil.

Florin-Ionut 06.05.2009 08:54:32

Domnilor,

Se pare ca unii nu inteleg ce inseamna "a judeca pe aproapele". E o mare diferenta intre a judeca omul condamnandu-l pentru ca a gresit si a judeca raul pe care acesta il face. Raul sa fie judecat, nu omul; asta e voie! Si nu numai atat, dar daca cineva vede ca fratele lui a gresit, este obligat sa mearga la el si sa-l mustre cu blandete, ca sa se indrepte. Altfel, daca tu ignori raul care se face in continuare de catre aproapele, citez di Patericul egiptean, "sangele lui se va cere din mainile tale".

Cat despre episcop... aici nu avem de-a face cu un caz ordinar. Nu e vorba de mine sau de tine care am luat o spaga pentru orice ar fi respectiva spaga, ci faptul e mult mai grav... E vorba de sminteala pe care omul acesta a comis-o iremediabil in biserica si in afara bisericii ortodoxe. Pe deasupra, el isi bate joc de Tainele lui Dumnezeu - si asta poate izvori dintr-o mare NEcredinta. Este aproape incerdibil ca se poate intampla asa ceva.

Dar raul cel mai mare este altul: ganditi-va ca preotul "hirotonit" nu are nici el nici cea mai mica credinta sau respect pentru ortodoxie, din moment ce poate sa comita o asa infractiune. Deci acel "preot" isi va bate joc de-a lungul anilor de parohia sa, va duce la pierzanie mii de suflete! Cum sa taci cand e vorba de mantuirea oamenilor, a aproapelui care este inselat fara sa stie? Cine garanteaza ca preotul, ma scuzati, popa, va tine Sfanta Liturghie ca la carte si se va ruga pentru Taina Euharistiei? Pentru el vinul e vin si painea e paine, fara nici un dubiu. Poate ca nici nu va invoca harul Duhului Sfant, enoriasii nu au de unde sa stie.

Deci, ca sa oprim raul cel mai mare, TIPAM, SCRIEM PE FORUMURI, DAM IN VILEAG LA TV SI IN ZIARE! Sa se faca ancheta si sa se cateriseasca daca va fi gasit vinovat. Dupa care sa se pocaiasca, da Doamne, daca mai are vreo credinta in Dumnezeu. Nimeni nu-i doreste pierzania, insa un asa specimen de episcop nu are ce cauta in in randul arhiereilor. Ca sa fie exemplu si pentru altii care comit fraude de acest gen in BOR.

Adevarul sa iasa la suprafata si asa va fi pentru fiecare dintre noi. Amin.

Daniela-Iulia 06.05.2009 09:34:29

a spus Domnul, sa arunce piatra cel fara de pacat
de vezi pe cineva ca face pacat sau e in greseala, acopera-l -- cam greu cuvintul,
nu oricine duce greutatea acestui cuvint, am vazut in scrierile de dinainte, nu e usor de facut, caci racneste 'dreptatea' si 'justitia' din noi

se spunea undeva, in Daruind vei dobindi - de Nicolae Delarohia, bine ca Dumnezeu nu ne va judeca cu dreptatea, caci nimeni nu s-ar mai mintui, ci ne va judeca cu dragostea
cind vezi pe cineva ca pacatuieste, nu indrepti pe nimeni rastignindu-l,
ci povatuieste-l pe ascuns, sau acopera-l, si lasa restul in seama Domnului, ai credinta in Dumnezeu, ca daca poti face tu mila cu el, si Domnul va face mila si cu tine dar si cu el

stii cum se zice, tu ii stii pacatul, dar nu ii stii pocainta, nu ii stii tu caile urmatoare ale vietii lui, si oricum nu raspunzi tu pentru el la judecata, ci pentru tine, vezi-te pe tine, plinge-te pe tine, iar pe aproapele, oricine ar fi, acopera-l cu dragoste, iar de va fi sa-i fie de pocainta sau de pedeapsa, nu sunt ale tale de a le da

mai ales in vremi de tulburare, de atacare a Bisericii (au fost si vor mai fi), in aceste vremi se imputineasza credinta, in aceste vremi e nevoie de mai multa rugaciune, si pentru cel pe care l-ai vazut ca a gresit si pentru tine cu acelasi rugaciuni

si parca s-a imputinat credinta, dar se stie ca orice e facut de miini omenesti fara binecuvintare dumnezeiasca nu are trainicie, ci de la sine se va destrama

omul poate ar fi ajuns sa fie hirotesit dupa ce urma sa fie spovedit si avea sa i se cunoasca sufletul, sa se apropie si sa il cunoasca pe viitorul diacon
acu, daca la spovedanie urma sa minta sau sa ascunda adevaratul scop, urma sa se osindeasca singur, iar daca ar fi acceptat sa fie hirotesit cu spovada mincinoasa, omului aceluia nu i-ar fi fost bine

ar fi primit hirotesia poate, dar mai departe nu am stii noi continuarea, fie s-ar fi schimbat sa fie cu adevarat vrednic - ce stim noi cum si cit poate schimba harul lui Dumnezeu (dar stim exemplul lui Saul-Pavel - Sf Apostol Pavel); fie s-ar fi osindit singur, nu stim noi calea asta
ca nu e de joaca cu aceste lucruri, dar sa avem credinta, orice nu e de la Dumnezeu si nu e cu bunavointa si binecuvintare se va destrama
daca ar fi urmat sa slujeasca, sa savirseasca Sfintele Taine (lucru care nu ar fi ajuns sa faca), oricit de pacatos ar fi fost, le-ar fi slujit si le-ar fi sfintit Domnul

poate ati vazut, de exemplu in bisericile cu mai multi preoti slujitori, ca lumea trage la spovedanie, la ierurgii, la povete la preotii care ii simt mai aproape, la care simt harul, blindetea, ceilalti fiind evitati si uneori plecind rusinati ca asteapta degeaba si nu vine nimeni la ei, insa acestia din urma in timp se schimba, si de ochii lumii, si cu darul lui Dumnezeu, si devin si ei blinzi si iubitori de mintuirea sufletelor enoriasilor, si apoi si ei cautati pentru povata

sa ne rugam pentru cel ce l-am vazut in greseala, si sa luam mare aminte si la noi, sa stam cu frica lui Dumnezeu si sa luam aminte

spunea Sf Ioan Gura de Aur - in Cuvinitul II la Psicila si Acvila - ca nu se cuvine sa vorbil de rau pe preotii lui Dumnezeu, si ca in ziua judecatii, Dumnezeu nu ne va osinidi numai pentru pacatele ce le-am savirsit, ci si pentru osindirea pacatelor altora; caci adeseori un pacat, usor prini natura lui ajunge greu si de neiertat daca il osindim cind este savirsit de altii.

scrabble 06.05.2009 10:02:24

@Daniela-Iulia: oare pentru parintele Pohomaci v-ati ruga la fel de tare daca ai fi pus in situatia de a fi caterisit?

ory 06.05.2009 10:48:13

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 133859)
Sa nu judecam omul , ci faptele. Drept sa va spun, mie nu mi-ar conveni sa am asa un preot, care isi incepe activitatea cu stangul, platind pentru studiile sale.
Omul cand pacatuieste prima data se uita in stanga, se uita in dreapta; constiinta il mustra; e prevazator. Dar cand ajunge la patima, nu mai sta pe ganduri; actioneaza hotarat, caci poteca acesta a pacatului e mult umblata. Pacat ca pretul constiintei unui om a scazut atat de mult. Alta data era inestimabila; iar altii si-au dat si viata, doar sa si-o pastreze curata.
Dar astea sunt vremurile: unii pierd si talantul pe care il au de la botez.

Apropos!,Anca,mai tii minte cand mi-ai sarit in cap fiindca am spus ca;"sunt povesti si iar povesti",toate acele legi pe care le-ai enumerat din partea BOR?
SI acesta nu este nici pe departe un caz singular,dar...tu continua sa citesti ca-ti face bine la intelect.Nu stiu ce m-as face daca nu as gandi nitel si cu propria minte si as nimeri la "preotul in cauza"...iarasi,apropos de propria logica....

Ora este GMT +3. Ora este acum 03:59:47.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.