Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Teologie si Stiinta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5039)
-   -   Cine este cel mai puternic om? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6231)

amatyyy 10.05.2009 12:42:26

Cine este cel mai puternic om?

Cineva a spus ca " cel mai puternic om este cel ce se afla in genunchi, la rugaciune" si asa si este, fiindca acesta este legat prin rugaciune si credinta de Hristos!

ClaudiuT 10.05.2009 18:07:30

Asa este ... cum zice un frate ... "in viata am invatat ca totul incepe din genunchi".
Daca vom sta si ne vom uita in V.T ... primul exemplu care-mi vine .. Sf. Ilie pe care-l ascultau si cerurile ...
Bine zice Avva Iustin Parvu : "cu rugaciunea putem schimba lumea".

Har si Pace de la Domnul!

tigerAvalo9 11.05.2009 19:54:15

Cel mai puternic om nu exista pe pamant,dar a existat,Iisus Hristos.

lore86 01.07.2009 15:15:36

este cel mai puternic, dar totusi nu s-a folosit de aceasta calitatea a LUI si a acceptat cea mai umilitoare moarte:moarte pe cruce! ce exemplu de smerenie desavarsita! cred ca asta inseamna sa fi puternic(desi paradoxal):sa fi smerit!

ai2 01.07.2009 15:43:12

Citat:

Īn prealabil postat de lore86 (Post 149459)
este cel mai puternic, dar totusi nu s-a folosit de aceasta calitatea a LUI si a acceptat cea mai umilitoare moarte:moarte pe cruce! ce exemplu de smerenie desavarsita! cred ca asta inseamna sa fi puternic(desi paradoxal):sa fi smerit!

Scuze dar eu inteleg ca glorifici masochismul. Mi-a scapat ceva?

lore86 01.07.2009 16:02:02

poate m-am exprimat gresit sau ai inteles tu gresit. puterea spirituala nu inseamna neaparat si putere fizica. puterea spirituala sa refera la capacitatea de a ierta, de a nu raspunde raului cu raul,de a admite ca sunt multi mai buni ca tine, de a te lasa in voia Lui Dumnezeu. iar Hristos e cel mai edificator exemplu. vezi de asemenea ca fericirile fac referire tot la aspecte spirituale:sunt fericiti cei ce plang, cei saraci cu duhul(smeriti),prigoniti ptr dreptate. si asta ti se pare masochinism?

C0rneliu 01.07.2009 17:25:36

Citat:

Īn prealabil postat de ai2 (Post 149465)
Scuze dar eu inteleg ca glorifici masochismul. Mi-a scapat ceva?

Ai2, esti de 9 luni pe acest forum si tu atat ai reusit sa intelegi din aceasta postare? Eu inteleg ca esti ateu, dar sa ai si probleme de intelegere a unor notiuni, fapte si idei clare ale ortodoxiei, asta nu o inteleg.
Jerta din dragoste pentru oameni, asta a facut Mantuitorul nostru. S-a rastignit ca sa ne mantuiasca. Nu-ti cer sa crezi in asta, iti cer in schimb sa memorezi ca altadata sa-ti fie clar! Iti vine greu sa memorezi?

Marius22 01.07.2009 17:38:40

Potrivit Sfintei Scripturi "cel mai puternic om" este cel care are un minim de credinta. Cine are credinta cat un bob de mustar poate muta muntii si nimic nu ii va fi cu neputinta.

vlad90 01.07.2009 21:09:39

Citat:

Īn prealabil postat de C0rneliu (Post 149492)
Ai2, esti de 9 luni pe acest forum si tu atat ai reusit sa intelegi din aceasta postare? Eu inteleg ca esti ateu, dar sa ai si probleme de intelegere a unor notiuni, fapte si idei clare ale ortodoxiei, asta nu o inteleg.
Jerta din dragoste pentru oameni, asta a facut Mantuitorul nostru. S-a rastignit ca sa ne mantuiasca. Nu-ti cer sa crezi in asta, iti cer in schimb sa memorezi ca altadata sa-ti fie clar! Iti vine greu sa memorezi?

Nu cred ca are rost sa-i explici unui retardat.

ai2 02.07.2009 09:02:49

Citat:

Īn prealabil postat de vlad90 (Post 149542)

Multumesc!

C0rneliu 02.07.2009 09:06:09

Nu cred ca abordarea lui vlad e cea mai potrivita...
Ai2, cum e cu memoratul si cu cele 9 luni pe acest forum? Te intreb pentru ca se pare ca ai luat din nou doar ce ti-a convenit din postarile de mai sus.

ai2 02.07.2009 09:15:50

Citat:

Īn prealabil postat de C0rneliu (Post 149629)
Nu cred ca abordarea lui vlad e cea mai potrivita...
Ai2, cum e cu memoratul si cu cele 9 luni pe acest forum? Te intreb pentru ca se pare ca ai luat din nou doar ce ti-a convenit din postarile de mai sus.

In primul rand cu memoria stau prost! In al doilea rand nu memoratul cred ca e problema. Cu intelesul e mai greu. De memorat pot (sau nu) sa memorez si pasaje din Coran dar problema vine la intelegerea acelor pasaje.

C0rneliu 02.07.2009 09:23:16

Citat:

Īn prealabil postat de ai2 (Post 149630)
In primul rand cu memoria stau prost! In al doilea rand nu memoratul cred ca e problema. Cu intelesul e mai greu. De memorat pot (sau nu) sa memorez si pasaje din Coran dar problema vine la intelegerea acelor pasaje.

Este vorba despre sacrificiul din dragoste.
Ai2, ai copii, ai sotie?

ai2 02.07.2009 10:01:56

Citat:

Īn prealabil postat de C0rneliu (Post 149635)
Este vorba despre sacrificiul din dragoste.
Ai2, ai copii, ai sotie?

Not yet.
De ce?

C0rneliu 02.07.2009 10:27:41

Citat:

Īn prealabil postat de ai2 (Post 149648)
Not yet.
De ce?

Totusi ai pe cineva? Iubita, macar?
Pentru ca ai putea sa intelegi ceva mai bine sacrificiul daca ai iubi pe cineva...

ai2 02.07.2009 10:37:05

Citat:

Īn prealabil postat de C0rneliu (Post 149654)
Totusi ai pe cineva? Iubita, macar?
Pentru ca ai putea sa intelegi ceva mai bine sacrificiul daca ai iubi pe cineva...

inteleg (zic eu) asta cu sacrificiul dar nu inteleg de ce trebuie sa fie necesar. Prefer anticipez pe cat posibil situatiile in care e nevoie de sacrificiu si sa le evit. In fond, poti sa ai grija si doar printr-un accident sa fie nevoie de o solutie disperata. Mai bine previi decat sa combati nu?
Daca iubesti pe cineva ai grija de acel cineva in loc sa te oferi sa te sacrifici cu prima ocazie.
Daca faceam copii pana acum n-as fi putut sa le ofer conditii decente de trai, dar m-as fi putut sacrifica pt ei. Prefer sa-mi cresc copiii fara atata dramatism si cu mai mult echilibru.

C0rneliu 02.07.2009 10:48:31

Citat:

Īn prealabil postat de ai2 (Post 149657)
inteleg (zic eu) asta cu sacrificiul dar nu inteleg de ce trebuie sa fie necesar. Prefer anticipez pe cat posibil situatiile in care e nevoie de sacrificiu si sa le evit. In fond, poti sa ai grija si doar printr-un accident sa fie nevoie de o solutie disperata. Mai bine previi decat sa combati nu?
Daca iubesti pe cineva ai grija de acel cineva in loc sa te oferi sa te sacrifici cu prima ocazie.
Daca faceam copii pana acum n-as fi putut sa le ofer conditii decente de trai, dar m-as fi putut sacrifica pt ei. Prefer sa-mi cresc copiii fara atata dramatism si cu mai mult echilibru.

Dar, oare daca copiii tai nu te-ar asculta si ar lua-o pe cai gresite, ce ai face? Oare, nu ai face orice ca sa-i indrepti?
Cum poti sa crezi ca poti controla totul? :) Mai gandeste-te... Ce faci? Iti faci asigurare?

ai2 02.07.2009 11:19:00

Citat:

Īn prealabil postat de C0rneliu (Post 149660)
Dar, oare daca copiii tai nu te-ar asculta si ar lua-o pe cai gresite, ce ai face? Oare, nu ai face orice ca sa-i indrepti?

Nu orice, deoarece scopul nu scuza mijloacele in orice situatie. Si dupa cum spuneam o sa incerc sa nu ajung in situatia asta.
Citat:

Cum poti sa crezi ca poti controla totul? :) Mai gandeste-te...
In niciun caz si nici nu am spus asta. Am spus ca poti sa ai grija si doar prin accidente sa ajungi in situatii disperate. Poate trebui sa includ si alte "surse" pe langa accidente dar oricum ideea era ca in general poti sa ai grija si atunci va fi mult mai putina nevoie de sacrificiu.
Citat:

Ce faci? Iti faci asigurare?
Mi-am facut deja. Doua.

Incearca sa-ti dai seama dinainte de problemele ce pot sa apara si fa in asa fel incat sa eviti acele probleme, evident fara sa dai de altele, si ai sa vezi ce bine ai sa te simti!
Oamenii puternici nu sunt cei care rezolva o problema nici macar prin sacrifiu personal ci aceia care nu ajung sa aiba probleme.

tigerAvalo9 02.07.2009 11:37:13

Hristos si credinciosii !!!!!Nu Obama ,nu Putin nu altcineva.

ory 02.07.2009 17:10:14

Greu de spus si, mult prea mult spus ; "cel mai puternic om "...nimeni nu este intr-atat de puternic, mai ales daca este si om.
Cel mai puternic "om" pe pamant a fost Mantuitorul, fiindca a fost pe pamant in chip de OM., restul, doar prototipuri a ceea ce ne-am dori sa fim, si, poate ca reusim, dar fara sa stim, tocmai de aceia...

amatyyy 02.07.2009 21:19:36

Citat:

Oameni buni suntem crestini adevarati ,si nu tine-ti cont cum il atacati pe "ai2" .
Nu vreau sa supar pe cineva anume sau sa tin morala ,ci ma intristez ca scriind acest mesaj (cu gandul de a sti si voi, a spus un mare crestin ortodox) s-a ajuns sa ii scrieti acestui baiat asa mesaje.
Nu aveti sti cu adevarat ce crede el in sufletul lui.
Dragi oameni nu judecam dupa aparente.
Sa nu te superi pe ei ca ti-au vorbit asa.
DOAMNE AJUTA!

ai2 03.07.2009 09:29:32

Citat:

Īn prealabil postat de amatyyy (Post 149771)
Oameni buni suntem crestini adevarati ,si nu tine-ti cont cum il atacati pe "ai2" .
Nu vreau sa supar pe cineva anume sau sa tin morala ,ci ma intristez ca scriind acest mesaj (cu gandul de a sti si voi, a spus un mare crestin ortodox) s-a ajuns sa ii scrieti acestui baiat asa mesaje.
Nu aveti sti cu adevarat ce crede el in sufletul lui.
Dragi oameni nu judecam dupa aparente.
Sa nu te superi pe ei ca ti-au vorbit asa.
DOAMNE AJUTA!

Am patit-o si de la persoane mai apropiate! Asta e! Concluzia mea e ca religia nu are efectul pe care il proclama. Sunteti atat de diferiti in comportament (cineva ma injura altcineva isi cere scuze pt colegul de forum) incat clar undeva religia nu si-a atins scopul.
Daca oamenii se jignesc intre ei (alte dati se omorau) doar pentru convingerile religioase si daca inclusiv membri ai familiei cu care aveai relatii normale pana in momentul cand le spui ca esti ateu incep sa-ti spuna satanist sau pagan, crestinismul fie nu e o religie de tipul "iubeste-ti aproapele" fie are un randament cam slab.
Oricum apreciez atitudinea ta!

lore86 03.07.2009 18:26:14

crestinismul e o religie de tipul iubeste-ti aproapele, chiar mai mult :iubeste-ti dusmanul, dar problema e ca noi suntem prea slabi si nu prea asculatam de inv bisericii, si avem si noi pacatele noastre. consider gresit ca etichetezi o religie dupa comportamentul membrilor ei atat timp cat acestia nu fac ascultare de biserica si nu respecta inv. nu invatatura e gresita ci noi....

moshu 18.08.2009 15:03:22

Corect, lore86. Este vorba de rationamentul gresit "argumentum ad personae" care consta in a ataca caracterul persoanei si nu teoriile lui. Acum o sa critic ceva-ceva, in atare mod ma simt ca as vorbi cu toti deodata.

Citat:

Īn prealabil postat de tigerAvalo9 (Post 136098)
Cel mai puternic om nu exista pe pamant,dar a existat,Iisus Hristos.

Corect, insa avem dovezi destul de convingatoare ca El exista inca, si nu a existat.

Citat:

Īn prealabil postat de lore86 (Post 149459)

Este exact parerea mea. Faptul ca Iisus avea putere dumnezeiasca chiar si pe pamant cand era trup uman, si se putea scobori de pe cruce in orice moment si sa le sparga capul la cei care Il scupau si il torturau, rezistenta si rabdarea asta sufleteasca mi se pare cea mai mare putere pe care ar putea-o detine un om. Practic, este aproape iesita din comun. Daca ai stii ca nu ai putere sa ii bati pe cei care te bat, nu ar fi cine stie ce, dar sa stii ....

Citat:

Tare! :1:

Citat:

Īn prealabil postat de ai2 (Post 149626)
Multumesc!

Auzi, vlad90, daca el iti spune "multumesc", nu inseamna ca ii place sa auda asta des. "Retardatul" doar ti-a dat raspunsul optim a unui crestin. Mai sporit decat tine.

Citat:

Īn prealabil postat de ai2 (Post 149813)
Concluzia mea e ca religia nu are efectul pe care il proclama.

E si concluzia mea, dar nu totala. Cel putin, sub aspect exterior, nimeni nu prea ar fi atras de ortodoxie. Sunt mai multe motive pentru ca cred asta, le-as putea dezvolta. Insa, daca inceputul e bun, sunt sigur ca acel om care a pasit in ortodoxie ar alege sa moara in chinuri pe cruce decat sa renunte la ea.
Citat:

Sunteti atat de diferiti in comportament (cineva ma injura altcineva isi cere scuze pt colegul de forum) incat clar undeva religia nu si-a atins scopul.
Te inseli, aici si l-a atins. Sau, no, cel putin in cazul unui user. Tocmai in asta consta prima lege lasata de Hristos. Cea cu iubeste-ti aproapele.

Citat:

Daca oamenii se jignesc intre ei (alte dati se omorau) doar pentru convingerile religioase si daca inclusiv membri ai familiei cu care aveai relatii normale pana in momentul cand le spui ca esti ateu incep sa-ti spuna satanist sau pagan, crestinismul fie nu e o religie de tipul "iubeste-ti aproapele" fie are un randament cam slab.
Oricum apreciez atitudinea ta!
Are randament slab. Si e din cauza pesimismului unor oameni ca tine, care vad paiul din ochiul vecinului.

windorin 19.08.2009 10:26:34

Cel mai puternic om este acela ce a dobandit pacea, nimic neputand a'l mai tulbura.

Nevrednicul 19.08.2009 18:34:19

Acum depinde cum privim lucrurile cu cel mai puternic om. Puternic la ce? Daca e sa interpretam ad-literam atunci cel mai puternic este Mariusz Pudzianowski,nu?

razvan4 28.08.2009 10:30:46

Sau, din alt punct de vedere, ar putea fi Christopher Langan. I s-a masurat un IQ intre 195-210. Ar putea fi chiar mai inteligent decit Stephen Hawking. Pacat ca nu a urmat o cariera stiintifica si se multumeste cu munca fizica.

mq 15.09.2009 19:22:03

Citat:

Īn prealabil postat de amatyyy (Post 135408)
Cineva a spus ca " cel mai puternic om este cel ce se afla in genunchi, la rugaciune" si asa si este, fiindca acesta este legat prin rugaciune si credinta de Hristos!

Altcineva a spus altceva : cel mai puternic om este cel care nu are nici o dorinta.

Nevrednicul 16.09.2009 10:30:18

Pana la urma care se vrea a fi sensul cuvantului "puternic" pe acest topic?

ai2 16.09.2009 13:49:04

Citat:

Īn prealabil postat de windorin (Post 160832)
Cel mai puternic om este acela ce a dobandit pacea, nimic neputand a'l mai tulbura.

aia se cheama lobotomie!

Ora este GMT +3. Ora este acum 00:13:48.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.