![]() |
Cum sa vorbim cu penticostalii ?
Nu stiu ce faceti voi dar eu unul nu mai suport penticostalii !
Ei se cred puri, ataca biserica ortodoxa cu faptul ca noi ne cinstim icoanele, Sfintii, Sfanta Traditie. Aproape orice face un ortodox, penticostalul vine cu un argument impotriva.. Ajutati-ma sa stiu cum sa vorbesc cu acestia . Cand am zis ca un copil trebuie botezat de mic deoarece nu se stie ce se poate intampla si sa moara nebotezat si cu pacatu stramosesc.. el ma ia cu faptu ca pacatu stramosesc este basm.. |
Citat:
Mare grija cu slabiciunea asta in credinta, maine-poimaine te fura adventistii de tot :71:. |
Nu renunt eu la credinta ortodoxa.. stiu ca toate canoanele au fost facute in timpul sinoadelor care au tinut sute de zile si s-au facut cu Duh Sfant.
Dar sectarii iti dau niste raspunsuri care pur si simplu iti pun capac, incearca sa te faca sa crezi ca Ortodoxia nu-i buna, ti se baga pe sub piele... Totusi as vrea niste raspunsuri concrete cu trimiteri la versete din biblie in legatura cu cultul icoanelor [sectarii aici te trimit la un pasaj in care zice ca toti ce-i ce se inchina icoanelor sunt rusinati.. desi exista si in vechiul testament un pasaj in care Dumnezeu porunceste sa se coase niste heruvimi, in plus noi nu cinstim lemnul, sticla, vopseaua etc.. cinstim ceea ce reprezinta icoanele], cinstirea Sfintiilor, etc. Recunosc ca si eu am o parte de vina intrucat nu cunosc atat de bine Bilbia :( |
S-a vorbit mult de cultul icoanelor pe acest forum.
Poti sa le raspunzi in felul următor: [SIZE=2]Despre cinstirea sfintelor icoane: (trebuie menționat c[/SIZE][SIZE=2][SIZE=2]ă[/SIZE][/SIZE][SIZE=2] cre[/SIZE][SIZE=2][SIZE=2]ș[/SIZE][/SIZE][SIZE=2]tini nu se închin[/SIZE][SIZE=2][SIZE=2]ă[/SIZE][/SIZE][SIZE=2] la sticl[/SIZE][SIZE=2][SIZE=2]ă[/SIZE][/SIZE][SIZE=2] [/SIZE][SIZE=2][SIZE=2]ș[/SIZE][/SIZE][SIZE=2]i la lemn ci lui Dumnezeu. Cre[/SIZE][SIZE=2][SIZE=2]ș[/SIZE][/SIZE][SIZE=2]tinii se închin[/SIZE][SIZE=2][SIZE=2]ă[/SIZE][/SIZE][SIZE=2] ÎNAINTEA icoanelor NU la materialul din care sunt facute. Icoanele au aparut din porunca lui Dumnezeu data lui Moise. Iata ce-i porunceste Dumnezeu lui Moise sa faca! (Exod 25, 18-22) 18. Apoi sa faci doi heruvimi de aur; si sa-i faci ca dintr-o bucata, ca si cum ar rasari din cele doua capete ale capacului; 19. Sa pui un heruvim la un capat si un heruvim la celalalt capat al capacului. 20. si heruvimii sa-i faci ca si cum ar iesi din capac. Heruvimii acestia sa fie cu aripile intinse pe deasupra capacului, acoperind cu aripile lor capacul, iar fetele sa si le aiba unul spre altul; spre capac sa fie fetele heruvimilor. 21. Apoi sa pui acest capac deasupra la chivot, iar in chivot sa pui legea ce iti voi da. 22. Acolo, intre cei doi heruvimi de deasupra chivotului legii, Ma voi descoperi tie si iti voi grai de toate, cate am a porunci prin tine fiilor lui Israel. Oare cei doi heruvimi sunt idoli sau ce? Icoana este chipul unei persoane sfinte (inger, Hristos, proorocii, sfintii Apostoli). Idolul este chipul unei fiinte care nu are existenta reala (idolul Dagon, Astartele, vitelul de aur, animale cu cap de om, sfinxul) E o mare diferenta intre icoana si idol. Moise, Iosua si urmasii lor se inchinau cu fata la pamant inaintea chivotului cu cei doi heruvimi, iata unde scrie: [COLOR=#a0522d]Iosua, 7,6-7 "[/COLOR]Atunci Iosua si-a sfasiat vesmintele sale, [COLOR=red]a cazut cu fata la pamant inaintea chivotului Domnului [/COLOR]si a stat asa pana seara si el si batranii lui Israel si si-au presarat pulbere pe capetele lor". Fac icoanele minuni? Pentru a pune aceasta intrebare intr-o perspectiva corecta, s[/SIZE][SIZE=2][SIZE=2]ă[/SIZE][/SIZE][SIZE=2] incerc[/SIZE][SIZE=2][SIZE=2]ă[/SIZE][/SIZE][SIZE=2]m mai intai s[/SIZE][SIZE=2][SIZE=2]ă[/SIZE][/SIZE][SIZE=2] r[/SIZE][SIZE=2][SIZE=2]ă[/SIZE][/SIZE][SIZE=2]spundem la cateva intreb[/SIZE][SIZE=2][SIZE=2]ă[/SIZE][/SIZE][SIZE=2]ri: F[/SIZE][SIZE=2][SIZE=2]ă[/SIZE][/SIZE][SIZE=2]cea chivotul leg[/SIZE][SIZE=2][SIZE=2]ă[/SIZE][/SIZE][SIZE=2]mantului minuni (vezi Iosua 3:15, 1 Samuel 4:6, 2 Samuel 11-12)? Vindeca [/SIZE][SIZE=2][SIZE=2]ș[/SIZE][/SIZE][SIZE=2]arpele de arama pe cei mu[/SIZE][SIZE=2][SIZE=2]ș[/SIZE][/SIZE][SIZE=2]caci de [/SIZE][SIZE=2][SIZE=2]ș[/SIZE][/SIZE][SIZE=2]erpi (Numeri 21:9)? Au inviat oasele profetului Elisei pe un om (2 Imp[/SIZE][SIZE=2][SIZE=2]ă[/SIZE][/SIZE][SIZE=2]rati 13:21)? A vindecat umbra lui Petru pe bolnavi (Fapte 5:15)? Au vindecat hainele lui Pavel pe cei bolnavi [/SIZE][SIZE=2][SIZE=2]ș[/SIZE][/SIZE][SIZE=2]i au scos draci (Fapte 19:12)? R[/SIZE][SIZE=2][SIZE=2]ă[/SIZE][/SIZE][SIZE=2]spunsul la aceste intreb[/SIZE][SIZE=2][SIZE=2]ă[/SIZE][/SIZE][SIZE=2]ri este Da, intr-un anumit fel. Totu[/SIZE][SIZE=2][SIZE=2]ș[/SIZE][/SIZE][SIZE=2]i, ca s[/SIZE][SIZE=2][SIZE=2]ă[/SIZE][/SIZE][SIZE=2] fim mai corecți, Dumnezeu a fost Cel care a ales s[/SIZE][SIZE=2][SIZE=2]ă[/SIZE][/SIZE][SIZE=2] fac[/SIZE][SIZE=2][SIZE=2]ă[/SIZE][/SIZE][SIZE=2] minuni prin aceste obiecte. In cazul chivotului [/SIZE][SIZE=2][SIZE=2]ș[/SIZE][/SIZE][SIZE=2]i a [/SIZE][SIZE=2][SIZE=2]ș[/SIZE][/SIZE][SIZE=2]arpelui de aram[/SIZE][SIZE=2][SIZE=2]ă[/SIZE][/SIZE][SIZE=2], avem de-a face cu imagini prin care s-au f[/SIZE][SIZE=2][SIZE=2]ă[/SIZE][/SIZE][SIZE=2]cut minuni. Dumnezeu a f[/SIZE][SIZE=2][SIZE=2]ă[/SIZE][/SIZE][SIZE=2]cut minuni prin r[/SIZE][SIZE=2][SIZE=2]ă[/SIZE][/SIZE][SIZE=2]m[/SIZE][SIZE=2][SIZE=2]ăș[/SIZE][/SIZE][SIZE=2]icele profetului Elisei, prin umbra unui sfant [/SIZE][SIZE=2][SIZE=2]ș[/SIZE][/SIZE][SIZE=2]i prin lucruri care au fost doar atinse de un sfant. De ce? Pentru c[/SIZE][SIZE=2][SIZE=2]ă[/SIZE][/SIZE][SIZE=2] Dumnezeu cinste[/SIZE][SIZE=2][SIZE=2]ș[/SIZE][/SIZE][SIZE=2]te pe cei ce Il cinstesc. (1 Samuel 2:30), I[/SIZE][SIZE=2][SIZE=2]ș[/SIZE][/SIZE][SIZE=2]i g[/SIZE][SIZE=2][SIZE=2]ă[/SIZE][/SIZE][SIZE=2]se[/SIZE][SIZE=2][SIZE=2]ș[/SIZE][/SIZE][SIZE=2]te pl[/SIZE][SIZE=2][SIZE=2]ă[/SIZE][/SIZE][SIZE=2]cerea in a face minuni prin sfincii Lui, chiar [/SIZE][SIZE=2][SIZE=2]ș[/SIZE][/SIZE][SIZE=2]i pe aceste cai indirecte. Faptul c[/SIZE][SIZE=2][SIZE=2]ă[/SIZE][/SIZE][SIZE=2] Dumnezeu poate sfinți lucruri materiale nu trebuie s[/SIZE][SIZE=2][SIZE=2]ă[/SIZE][/SIZE][SIZE=2] surprind[/SIZE][SIZE=2][SIZE=2]ă[/SIZE][/SIZE][SIZE=2] pe cei ce cunosc Scriptura. De exemplu, nu numai altarul templului era sfant, ci tot ce il atingea (Exod 29:37). A respinge adev[/SIZE][SIZE=2][SIZE=2]ă[/SIZE][/SIZE][SIZE=2]rul c[/SIZE][SIZE=2][SIZE=2]ă[/SIZE][/SIZE][SIZE=2] Dumnezeu lucreaz[/SIZE][SIZE=2][SIZE=2]ă[/SIZE][/SIZE][SIZE=2] prin lucruri materiale inseamn[/SIZE][SIZE=2][SIZE=2]ă[/SIZE][/SIZE][SIZE=2] a c[/SIZE][SIZE=2][SIZE=2]ă[/SIZE][/SIZE][SIZE=2]dea in Gnosticism. Prin urmare, da, intr-un sens larg icoanele pot face minuni, deoarece Dumnezeu cinste[/SIZE][SIZE=2][SIZE=2]ș[/SIZE][/SIZE][SIZE=2]te pe cei ce-L cinstesc. [/SIZE] |
Citat:
Daca nu e, lasa-i cu ale lor, mai ales daca nu esti bine pregatit in ceea ce crezi. Daca e musai dintr-un motiv sau altul, intreaba-i de ce blestemul asupra lui Adam si Eva s-a extins si asupra copiilor lor. Daca nu stiu ce sa-ti raspunda, pune-i sa citeasca cap. 5 din epistola catre Romani a Sf. Apostol Pavel. Citeste-o si tu si lucrurile au sa devina mai clare. De asemeni iti mai recomand cartea par. Cleopa "Calauza in credinta ortodoxa". Este cel mai bun inceput pentru astfel de probleme. |
|
Multumesc mult pentru raspunsuri !
|
Incearca sa cauti cartea de mai sus la o librarie, e o adevarata comoara, si eu m-am confruntat cu multi ani in urma cu problema asta si nu erau carti de genul asta, nu era mai nimic ortodox prin librarii, in schimb protestantii aveau zeci si zeci de carti editate..
Cartea este exact "in miezul problemei" si nu ti-o recomand doar pentru ca sa ai ce sa le spui, te va ajuta si pe tine sa-ti cunosti mai bine credinta si poate te va indemna sa citesti mai des Sf. Scriptura dar in duh ortodox.. |
Citat:
Mai rau ,ele ne tulbura ,ceea ce poate insemna ca cel rau lucreaza prin ei asupra noastra. Mai ales daca nu suntem suficient de "ziditi" |
Asta este adevarat, poate fi sursa de mare tulburare sufleteasca, chiar daca aparent "batalia" se da doar in plan intelectual.
In plus, unii au obiceiul ciudat de a sari de la "Sola Scriptura" la tot felul de citate care zic ei, sunt luate din carti ortodoxe, Traditie, etc. si care ar sprijini cica afirmatiilor. Evident, scoase din context, dar nu-ti prezinta si contextul si cu greu poti face rost de ele ca sa le demonstrezi cat de smecheri sunt si cum pervertesc lucrurile. |
Citat:
Iti dau un sfat, nu trebuie pus neaparat in aplicare, DA O PALMA PESTE OBRAZ UNUI SECTAR si vezi oare el face ca-n Biblie....sau jigneste-l cumva sa vezi nu-ti va intoarce, apoi ii spune ce scie in Biblie , iar dupa aceea ii spune:cat timp tu nu faci ce scrie in Biblie nu ai nici un drept sa-mi vorbesti din EA!!! BAFTA!!!! |
Citat:
|
Dar pe ce bază spune ei că păcatul strămoșesc e un basm? :106:
|
Citat:
Este este un sfat de la un crestin ortodox :d ? |
Citat:
Cert este ca ce fac SECTARII care spun :"NOI TRAIM DUPA BIBLIE"??? si sunt mai rai ca ....de astia vorbeam eu draga mea...noi ortodocsii recunoastem ca suntem oameni supusi pacatului si incercam sa fim mai buni si ne luptam pt. mantuire...voi insa, sfintii zilelor nostre, ce spuneti??? |
Citat:
Oare idealul tuturor crestinilor nu este acela de a traii precum Isus Cristos ? Nu asta ar trebuii sa fie inclusiv si lupta crestinului ortodox ? |
Citat:
|
hai sa va pun o intrebare care poate ca pe unii o sa ii lamureasca cum este faptul ca lemnul, sticla, sau altele sunt shi ele sfinte shi nu numai ca ne inchinam lui Dumnezeu ci shi lor caci iata :
cand s-a suit Moise pe muntele Sinai i s-a poruncit sa se descaltze caci este pamant sfant, cand a intrat Ioshua in Canaan impreuna cu poporul lui Dumnezeu Voievodul Cerului care i-a venit in ajutor, i-a cerut sa se descaltze caci erau pe pamant sfant, iar Ioshua dupa ce s-a descaltzat a plecat fatza la pamant... deci daca pe pamantul acela creshteau copaci shi pomi shi iarba shi toate cele, erau ele sfinte? daca oamenii faceau vase de lut sau ceramica sau sticla erau ele sfinte? dar atunci in templu sau in icoane unde este salashul Marelui Imparat, or fi sfinte lemnul sau sticla sau peretzii sau ce mai este prin biserica ori manastiri? ia sa vedem? darmite atunci cum este trupul, moashtele, celui ce a pazit Cuvantul Meu shi a facut voia Mea, cum sunt? sfinte sau sunt materiale lipsite de valoare? shi cui ne inchinam defapt daca ne inchinam sticlei, icoanei, lemnului, sau altor materiale sfintzite? Duhului lui Dumnezeu sau vasului Sau ales in care salashluieshte? deci cine este mai mare Altarul sau Templul? dar spune Hristos cand mergea cu ucenicii prin holde: "Aici este Unul mai mare ca templul shi mai mare ca altarul"... shi nu facea referire nici la Tatal shi nici la El insushi ci la cine oare facea referire? dar penticostalii din mandria shi minciuna lor fac sa para ca e vorba de El, insheland... caci ai impresia ca foc sa coboara din cer inaintea oamenilor... dar ala nu e focul cel dulce al Duhului Sfant, Apa Adevarului care nu poate fi oprita ca sa nu curga ci acela e un fel de iezer de foc ce arde cu pucioasa care prin mandrie ii cutremura pe credincioshi intrand in copil shi zicand :"nu te teme, te voi ajuta" shi la inceput se va arata bland.... iar apoi te va indopa cu argumente contradictorii bine studiate shi invatzate la lectziile penticostale asha ca o credintza bine ascunsa shi care spun ei ca ar fi conforma cu ceea ce este scris... shi itzi shi dau citate mereu... deci parerea mea este ca trebuie sa-i evitzi pe cat se poate ca o discutzie cu ei te descumpaneshte profund shi practic ie parte la hulele shi minciunile barfelor rautacioase care par drepte shi vrednice... shi vei cadea... caci far Hristos nu ai ce cauta in lupta cu progeniturile babilonului caci te va pune satana sub picioarele sale, asha ca ne sfatuieshte Cuvantul lui Dumnezeu: "pashtetzi iarba pe care o cunoashtetzi" shi este foarte interesant ca termen acest cuvant iarba, deoarece la Nu se mai spune uneori popular shi Ba... deci pazea ca arde shi urmeaza umplerea de bube shi vei fi atras in Bubilonul cel mare... asha cum au patzit-o isifilisitenii aceia de au furat Chivotul lui Israil... |
Citat:
Ei, si astazi sunt oameni (sectarii) care se considera oameni alesi ai Domnului , oameni fara vicii, oameni fara pacat....apoi cum sa le spui acestor oameni??? ei nu sunt betivi--pe fata, caci cred ca in camara fiecarui sectar exista cate un sfartai de palincuta, fie ca e de pruna curata, fie ca e ceva mai special--, nu injura , dar inima lor e impietrita nu fac avortiri, dar fac copii si-i lasa pe drumuri s.a.m.d Nu judec pe nimeni, sunt doar constatari. |
Citat:
Draga mea, daca nu provii din LUMEA NEO-PROTESTANTA atunci sa ma ierti daca te supar. LUMEA acestor oameni este una plina de ura si de invidie fata de ORTODOXIE , DE CE??? Ce doresc de la noi de ne "sapa"atata ? Stiu un lucru, DIAVOLUL a vrut sa-L ispiteasca pe Iisus, cum dar nu va incerca sa darame ceea ce a zidit EL?? Acest lucru nu va fi cu putinta, dupa nemincinoasa Sa afirmatie facuta catre PETRU, "ca nici portile iadului nu o vor sfarama". Un cult aparut de cativa anisori nu poate sminti decat pe cei care au "pasarele la mansarda"...nu de cuvinte dulci am eu nevoie...iar lupta crestinului nu se termina odata cu "baita pocaintei", ...asa ca mare grija la cuvintele Domnului "Privegheati si va rugati ca sa nu cadeti in ispita"...de ce oare sectarii sau "marii lideri ai crestinismului" nu au citit aceste cuvinte pana nu l-au aflat domnul. Lupta de care vorbesc SECTARII este lupta impotriva ortodoxie, daca reusesc sa castige pe cate unul (betiv sau desfranat, sau criminal, sau alte genuri de oameni care nu cunosc TAINA POCAINTEI si-si amagesc viata cu "baita"), apoi sa vezi cat tam-tam se face... de ce ??? Daca ne-am uita in interiorul nostru am vedea ce stare de pacatosenie avem...lacrimi draga mea, de asta are nevoie Domnul cand gresesti...de p[lecarea fetei la pamant dupa modelul vamesului... Deschide ochii draga mea si priveste mai bine ce se petrece...gandeste-te ca au fost peste 1500 de ani in care crestinismul nu a cunoscut curentul sectar (np). |
Citat:
|
Citat:
Asa numesc sectarii aceasta perioada...n-am stiut...adica asa se numeste perioada in care credinta crestina s-a putut manifesta liber dupa ce a scapat de persecutiile pagane in urma edictului de la MIlano dat de catre "Imparatul pagan" Constantin cel Mare si pana la aparitia altor mijloace de apostazie (evident cultele NP nu fac altceva decat sa inlocuiasca persecutiile-acum nu mai trebuie sa jertfesti idolilor ci sa treci la SECTARI, atunci capatai viata, acum capeti "MASINA"). Doamne ce ma bucur ca ai stiut cu intelepciunea Ta sa tii pe "sfintii zilelor noastre" ascunsi in crapaturile pamantului in aceasta perioada intunecata a Evului mediu ca sa nu se intineze cu "invataturi pagane". |
Citat:
http://i41.tinypic.com/qprkm9.jpg "Penticostalul" spune: "stai frate, ca apostolii luau tot, pai ce, eu sunt mai fraier? eu sa iau doar 10%???" Desi este platit de Statul roman, este platit de biserica, este ajutat de bisericile penticostale din occident (care in felul asta isi spala banii murdari), se lacomeste la mai mult! Dar uita ca apostolii lucrau cinstit cu mainile lor, ca sa nu fie o greutate pentru credinciosi! 1 Corinteni 4:12 ne ostenim și lucrăm cu mâinile noastre; ---> ati vazut pastor care sa munceasca? niciodata. toti sunt plini de aere, cu masini luxoase si vile, cumparate din banii enoriasilor. Si are tupeul ca trebuie sa-i dati mai mult de 10%! Dar el ofera lucrari apostolice, adica semne si minuni, pentru zidirea bisericii???? Nu! doar niste predici rasuflate, invatate mecanic (le "toceste"), o data sau de doua ori pe saptamana. Pentru asta vrei bani, domnule? |
Citat:
|
Este intr-adevar greu sa le "tii piept" penticostalilor.
Ganditi-va ca la mine in casa vin cate 2-3 saptamanal sa-mi tina predici, sa-mi citeasca din Biblie...poate, poate ma prostesc odata! La inceput ma enervam, mai ca ii scoteam afara din casa, dar acum, nu. Am invatat sa le raspund, am invatat sa mai si tac, am invatat sa ma rog pentru ei... |
Mie mi se pare inutil sa incepi discutia.Pentru ca inainte sa-i lasi sa-ti faca orice repros ar trebui sa-i intrebi cine sant ei.Unde scrie in Biblie ca cineva a primit sau va primi vreo porunca sa intemeieze o alta biserica.A spus Iisus sau apostolii : " Ok noi ne jucam acum dar adevarata biserica o va intemeia unul 1800 de ani mai tarziu " ?
De unde au primit primii penticostali " duhul " ? Conform Bibliei duhul nu se manifesta decat in cadrul bisericii, nu exista nici o persoana care sa fi primit duhul de sus.Pana si Pavel este paralizat cand primeste revelatia de sus si este nevoie de cineva din interiorul bisericii care sa-l boteze si sa-l "umple de duh sfant".Daca primii penticostali au primit duhul sfant de la alti crestini inseamna ca biserica penticostala e inutila si mai degraba ar trebui sa alegem biserica de la care primii penticostali au primit duhul sfant .:1: |
Citat:
Din singura Biserica. Nu exista mai multe Biserici. Citat:
Citat:
Conform Bibliei sau conform opiniei dumneavoastra? Daca este conform Bibliei puteti da cartea, capitolul si versetul? Citat:
Dumnezeu l-a umplut. Omul nu poate decat sa fie prezent acolo si sa se roage, sa-si puna manile. Cel care boteaza si umple cu Duhul Sfant este Isus. Nici un om nu are aceste competente. P.S. - Precizare pentru Catalin2: Acestea sunt opiniile mele. Nu le impun nimanui cu forta si nu oblig pe nimeni sa creada exact ceea ce am scris mai sus. |
Citat:
Citat:
|
Citat:
Deci daca primii penticostali apartineau altor biserici si si-au pus unii altora mainile in cap si au primit ceea ce ei numesc Duhul Sfant inseamna ca acele biserici aveau Duhul Sfant.Si atunci ce nevoie ar avea cineva de penticostali daca deja au Duhul Sfant si puterea de a pune mainile si de a transmite Duhul Sfant in propriile biserici ? |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
De penticostali au nevoie cei care NU au Duhul Sfant. |
Citat:
|
dar nici pasaj care sa spuna ca trebuie musai mijlocit de apostoli
iar in acest sens te rog vezi versetele care vb despre cei care vindecau dar nu urmau pe apostoli iar Iisus nu le-a spus "cei care nu sint cu noi sint impotriva naostra" ci "Cei care nu sint impotriva noastra sint pentru noi." pina la urma protestantismul a fost infiintat de preoti catolici care au transmis daca au cosniderat sa transmita ceva iar primilor Apostoli nu le-a pus Iisus mina pe cap ci la cincizecime a venit Duhul Sfint de sus si i-a botezat dupa care au inceput sa se boteze si sa se hirotonasca. cine poate spune ca Duhul Sfint nu poate boteza chiar si necredinciosi daca ei au nazuinta catre cizelarea caracterului? iar credinta o primesc ei si pe parcurs , caracterul e mai greu de desavirsit credinta vine intro secunda cu o simpla revelatie. |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
1. Sa credem ca au existat botezuri cu Duhul Sfant fara prezenta vreunui reprezentant al Bisericii. Eu cred ca e posibil ca in timpul rugaciunii din odaita multi crestini din Biserica Primara sa fi fost botezati cu Duhul Sfant.Dar, atentie, NU putem afirma: „Conform Bibliei Duhul nu se manifesta decat in cadrul bisericii, nu exista nici o persoana care sa fi primit Duhul de sus”. De ce? Pentru ca trebuie sa ai un verset care sa afirme ca Duhul Sfant nu se manifesta decat in cadrul bisericii. Iar tu nu-l ai. In mod similar NU se poate afirma: „Conform Bibliei biserica nu a botezat in apa nici un prunc ci doar oameni maturi”. E drept, noi nu avem nici un exemplu de bebelus botezat in Biblie. Dar Biblia nici nu afirma ca nu a fost botezat nici un bebelus. Intelegi ceva? Cand afirmi conform Bibliei trebuie sa scrie in Biblie ceea ce spui. Nu toate au fost scrise in Biblie. De „predanie” nu ai auzit nimic? :5: |
Citat:
|
Simplu !...
Parintele Cleopa - Calauza in Credinta Ortodoxa, ai acolo tot ce vrei. Sari peste introducere, mergi direct la partea biblica.
Sa mai deschida unul gura dupa aceea... Saracii, 26 000 de secte... erezii... si alte chesti, cu biblia in mana... Care-s mai rasariti intre ei isi fac direct biserica. Sfanta Impartasanie ?... Dezlegarea pacatelor ?... Vai, vai, vai... singuri de sine se osandesc. "De omul eretic, după întâia și a doua mustrare, depărtează-te, Știind că unul ca acesta s-a abătut și a căzut în păcat, fiind singur de sine osândit." (Tit 1, 3) Nu-ti bate capu, ti-o spun din muuuulta experienta, cu logica, cu istoria si cu adevarul argumentat pe cartile lor si nu-i schimbi. Unde nu-i vreunul (sectar) dezamagit de vreun preot nevrednic, o posibila scuza sa spunem... acolo este o forma de rafinata demonizare a mintii. E adevarat acum, comunismul ne-a omorat elita Bisericii, marii oameni de cultura, marii teologi, formatorii de opinie. Eu argumentez simplu, fi atent: 1. Pe marturisirea de credinta a lui Petru a fost zidita Biserica, corect ? "Răspunzând Simon Petru a zis: Tu ești Hristosul, Fiul lui Dumnezeu Celui viu. Iar Iisus, răspunzând, i-a zis: Fericit ești Simone, fiul lui Iona, că nu trup și sânge ți-au descoperit ție aceasta, ci Tatăl Meu, Cel din ceruri. Și Eu îți zic ție, că tu ești Petru și pe această piatră voi zidi Biserica Mea și porțile iadului nu o vor birui." (Matei 16, 16-18) 2. Deci Biserica are existenta si continuitate istorica pana astazi, corect ? Portile iadului nu o vor birui... deci... 3. Care din aceste 99% la suta din secte au existenta istorica ? PAUZA... De Bisericile Traditionale nu vorbesc ca e prea mult si oricum de catolici nu mai iau ca ma omoara iezuitii desi poate nu si-ar bate capul cu mine :-) Oricum, despre ei, citez pe Clark Clarton (babtist trecut la ortodoxie), lucrarea "Adevarul ortodoxiei fata de catolicism. Ce ar trebui sa stie fiecare romano-catolic despre Biserica Ortodoxa", anume "Biserica romano-catolica nu mai este nici romana si nici catolica." "Catolicismul si neoprotestantismul sunt doua fete ale aceleasi monezi". Cititi cartea inainte sa va scandalizati, vorbim pe argumente, nu-i asa ? |
Parintele Cleopa - Calauza in credinta ortodoxa:
http://www.scribd.com/doc/2397550/Pa...dinta-ortodoxa
parole de acces scribd ai aici: http://www.bugmenot.com/view/scribd.com sau aceeasi carte, cumva pusa text online, aici: http://www.resurse-ortodoxe.ro/carti...e-ilie-cleopa/ |
Citat:
|
Ba da ! Cum sa nu...
Citat:
Acuma cu stiinta asta moderna, robinete si aparate de masura ale energiilor necreate, nici nu mai este nevoie de SUCCESIUNE APOSTOLICA. Eu am vazut cel mai mult pe duhul la aceia care horcaie si fac in tot felul, la harismatici. Totusi, nu stiu ce duh era acela, ca nu prea seamana cu ce am citit in FILOCALII. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 01:42:03. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.