![]() |
Conform Bibliei, japonezii comit o mulțime de păcate.Atunci cum de nu-i pedepsește...
Conform Bibliei, japonezii comit o mulțime de păcate.Atunci cum de nu-i pedepsește Dumnezeu. În afară de bombele atomice și de sentimentele anti-japoneze din China și Coreea (aceste sentimente și le-au făcut japonezii cu mâna lor, comițând atrocități), și cutremure (Japonia se află într-o zonă seismică) nu știu să se fi abătut prea multe nenorociri asupra Japoniei. Multă lume are o părere bună despre japonezi. Dacă așa stă treaba, mai pun o întrebare: dacă japoenzii au o situație așa de bună, de ce bizantinii și rușii, care erau mult mai credincioși ca japonezii au pățit atâtea năpaste?
|
Citat:
|
Citat:
Imi place ca un ortodox n-ar fi intrebat asa ceva, ii bun si un agnostic cateodata, pune punctul pe i |
Să dau ceva exemple, ca să știe toată lumea despre ce vobesc (e posibil ca nu toți să cunoască Japonia):
1) În Japonia homosexualitatea nu mai constituie o infracțiune încă de la 1868! 2) La nu se consideră a fi greșit să te căsătorești cu verișoara primară (tot nu am reușit dacă această interdicție se găsește sau nu în nou testament). Ca să fiu sincer, și eu sunt în unele cazuri de acord cu asta. 3) Prin desenele animate japoneze (anime) și benzile desante (manga) găsești chestii leagate de homosexualitate, transsexualitate (eu sunt fan Sailor Moon, care le conține pe ambele) 4) Am auzit că unii dintre japonezi se căsătoresc și conform credinței "tradioționale" (shinto și budism), dar și conform credinței creștine. Unii dintre ei chiar cred în toate 3. |
Citat:
|
Citat:
Cineva spunea ca Germania s-a pocait de atrocitatile comise in secolul trecut si de aceea Dumnezeu i-a sters pacatele si i-a permis sa evouleze in scurt timp de la ruine la civilizatia care se vede astazi. Romania cand se va pocai? |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Asadar care sunt pacatele strigatoare la cer ale japonezilor, de sunt ei mai demni de focul vesnic decat rusii sau brazilienii? Atrocitati au comis si comit TOATE marile puteri si nu uita ca Japonia a fost un pol de putere si inflienta intr-o zona a lumii in care nu mai existau decat China si Coreea. Si au platit niponii cu varf si indesat, zic eu. |
Mai frate Elom vezi ca era un articol de parintele Carstoiu privitor la povestirea lui Iov.
Satana e ingerul dreptatii. Dumnezeu doreste ca oamenii sa se indrepte nu doreste sa ii pedepseasca. Legea veche se daduse ca sa vada oamenii ca niciunul nu e fara pacat. Maica Domnului si Domnul nostru Iisus Hristos au fost singurii oameni care au respectat exact legea veche, in duhul ei nu in litera ei. Dupa venirea Domnului nostru Iisus Hristos Satana a fost alungat din ceruri si nu mai poate sa parasca pe oameni la Dumnezeu. Dumnezeu stie ce fac oamenii,normal,dar judecatile sale dumnezeiesti sunt adanc mult si nimeni nu le poate pricepe. Biserica marturiseste despre ele ca: "Doamne cela ce prin adancul intelepciunii cu iubirea de oameni toate le chivernisesti si ceea ce este de folos tuturor le daruiesti". |
Nu trebuie rași de pe fața pământului. Una zic, și alta se înțelege.
Ce vroiam eu era să fac o comparație între suferința pe care au trebuit s-o îndure popoarele ortodoxe și cea pe care au trebuit s-o îndure popoarele neortodoxe/necreștine. De exemplu, românii și rușii, care sunt popoare ortodoxe au trebuit să îndure multe suferințe de-a lungul istoriei recente. Americanii, care sunt în schimb protestanți au dus-o bine mersi până acuma (până acuma... că acuma i-a lovit criza financiară) Vesticii, după 1880, (dacă excludem primul și al doile război mondial, criza din 1929-1933 și mișcările stundențești din anii '60) au dus-o și ei bine până acuma, deși cred că au fost mai păcătoși decât ortodocșii Japonezii, deși păcătoși conform "legilor" ortodoxe/creștine au ajuns să ne fascineze (eu sunt un exemplu). |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Apropo, daca as fi in locul tau as renunta imediat la desenele alea animate violente si pline de sexualitate la care te uiti tu, le gasesc incompatibile cu a fi si a te declara crestin.
Se pare ca aceste "importuri" nipone nu sunt bune pentru sanatatea morala a societatii romanesti - cel putin asta sustin altii mult mai avizati decat mine. |
Citat:
|
Citat:
Unii mai sufera si din prostie,lene si alte vicii,nu datorita vreunei cauze spirituale. Japonezii au avut mereu un stil de viata extrem de disciplinat si un cod al onoarei dupa care s-au ghidat. Sunt niste oamei foarte muncitori,de o politete iesita din comun si cu un adevarat cult pentru frumos.Nu degeaba sunt la ani lumina ca si civilizatie de multe alte popoare. Il vedeti pe romanasul nostru muncitor,vedeti vreo urma de civilizatie in tara asta,corectitudine ce sa mai vorbim.Deci,unii sufera mai putin si din motivul ca fiecare dupa cum isi asterne asa doarme! |
Citat:
|
Adevărul ăsta mă întristează. De ce ortodcșii, despre care se spune că aparțin credinței adevărate, nu pot respecta anumite valori (cum ar fi cinstea și onoarea)? De ce dacă unii se duc la biserică sau se consideră creștini nu pot tinde căter niște valori superioare?
|
Citat:
Un om cu adevarat spiritual,cu dragoste de Dumnezeu si semeni,cu siguranta va fi corect si va respecta valorile despre care vorbesti. Nu confunda credinta in Dumnezeu cu greselile unor oameni. |
Citat:
|
Citat:
El nu are cu nimic de a face cu dreptatea pe pamint(cu alte cuvinte..."Va descurcati cum puteti...., piinea o sa o dobinditi prin SUDOAREA FRUNTII".... adica veti fi inconjurati de muuuuulta mizerie si suferinta, dar la sfirsitul zilei veti avea parte si de satisfactii(o sa o DOBINDITI) Totul ce se intimpla in jurul nostru este NUMAI din IUBIRE |
Citat:
Nul-ai inteles pe Elom Nelamurirea lui vinde din observatie directa. Nu intelege de ce religia noastra adevarata nu a reusit sa-si puna amprenta civilizatoare pe popor de atita amar de vreme in timp ce prin comparatie, "ereticii" catolici, "rataciti" par a fi incontinuu in prezenta lui Dumnezeu care-i pune la treaba si le spune cum se traieste. Cind te plimbi printr-un satuc austriac sau german esti intr-un extaz continuu...exclamezi numai OHHHHHH!!!!,....AHHHHHHH!!!!, INCREDIBIL!!!! Cu de asa eretici cum sunt, marcati PROFUND de Catolicism, ei au ajuns prin credinta sa se aplece dupa hirtia de pe jos aruncata de emigranti, isi indreapta gardurile cind se inclina, isi ingrijesc casele, sunt curati, vorbesc civilizat opresc masinile cind treci strada chiar daca ai gresit si nu ai trecut pe zebra respecta pe omul muncitor samd Asta intreba elom |
Probabil până la urmă ține cont de genetica noastră. Dacă e așa, degeaba încearcă biserica (sau o altă autoritate) încearcă să ne schimbe, dacă noi nu vrem.
|
Îmi cer scuze de greșelile de ortografie pe care le tot comit, dar sunt obosit.
|
Citat:
Vrei schimbare,atunci pune mana si infaptuieste-o,nu astepta sa pice mura in gura! In privinta intrebarii tale: pai cei care numesc "eretici" alte persoane care apartin altor religii ori filozofii de viata,probabil isi aroga drepturi de dumnezei,ca altfel nu imi explic cum isi permit sa emita astfel de judecati. Ei au teoria,dar lipsita de noima,ceilalti demonstreaza cu fapta si prin esenta. Am intalnit printre multi asa numiti credinciosi teoria conform careia e suficient doar sa te rogi (a nu se traduce de unii ca rugaciunea nu este importanta!),in rest nu e necesar sa ridici nici macar un pai pentru comunitatea in care traiesti sau sa lupti cumva pentru tot ceea ce te inconjoara: noi sa ne rugam,in rest se poate surpa si lumea,ca are grija Dumnezeu de ea! O avea,saracul,dar nici para malaiatza in gura lui Natafleatza nu se poate! Si atata vreme cat exista oameni care gandesc asa,de ce sa ne miram? Unii aleg sa lupte si sa schimbe ceva,altii sa tina teorii.Oare cum o fi mai bine,cred ca oricine poate trage concluzia... |
Eu nu am nimic cu personal cu catolicii, protestanții, neoprotestanții ori cei de alte religie sau ateii. Nu sunt eu în materie să-i judec...
|
Citat:
|
As zice: nici fapte fara teorie; nici teorie fara fapte.
Voi aminti aici de cele scrise de Arhim. Petroniu Tanase: credinta din tarile ortodoxe a fost incercata de Dumnezeu prin durere; si credinta a invins. Acum credinta tarilor occidentale este si ea incercata prin placere; aici credinta nu a invins. Sa ne amintim de vedenia staretului Antonie din timpul Sf. Liturghii: oamenii fug cu miile spre un desert; dar drumul e intrerupt de o prapastie: unii cad direct in prapastie, iar altii sunt ajutati de ingeri sa o treaca. Ce este acest desert: un loc fara credinta, in care omul inseteaza; cei mai multi se lasa cuceriti de aceasta stare de apostazie din desertul tarilor avansate si cu bunastare, si cad in prapastie; putini insa,descopera credinta si cu ajutorul ingerilor trec de prapastia, care se deschide in fata lor. Credinta ii va mantui pe acestia. |
Citat:
Fara o forta civilizatoare sub forma bisericii, precum in Occident, sau a unei conduceri de bine, pozitiva, anticoruptie si pentru popor asa cum se observa in prezent in Rusia prin mult invidiatul parteneriat intre presedinte si prim Ministru, omul simplu NU POATE NIMIC!, crede-ma demult studiez aceast aspect al vietii noastre ...de aceea ne ducem de ripa in Romania, in primul rind social deoarece estre muuuuult mai usor sa te eschivezi si s-o dai pe atitudinea smerita, neimplicata in "jocurile satanei" decit sa faci ceva! mai bine faci pe niznaiul, si lasi pronia lui Dumnezeu sa lucreze, de parca ea lucreaza de una singura nu prin noi TOTI sub forma de comunitate Se simte ca esti o persoana delicata si cu bun simt si este o adevarata placere sa comunici cu asemenea forumisti |
"Chemarea ortodoxiei" de arhim Petroniu Tanase
Tot de la Arhim Petroniu Tanase citire:
"Potrivit invataturii Sf. Maxim Marturisitorul, Dumnezeu conduce pe oameni spre desavarsire pe doua cai: pe o cale pozitiva si pe una negativa. Pe cea dintai, numita Providenta, atrage pe om in chip pozitiv, prin frumusetea binelui si prin ratiunea lucrurilor; iar prin a doua, numita Judecata, lucreaza prin diferitele necazuri, pe care ni le ingaduie Dumnezeu, ca sa ne atraga de la pacate. Metoda Proniei ne face mai ales sa respingem ispitele placerii si ale poftelor, iar metoda Judecatii ne face sa suportam incercarile prin durere. Rostul acestor probe este acela de a descaperi in ce stadiu se afla omul in lupta de a birui patimile si de a se face mai tare in lupta impotriva lor. (Filocalia 2, pg.176-177) La aceste probe insa sunt supusi nu numai oamenii ci si comunitatile, popoarele, cum constatam aceasta si in vremea noastra." Privind prin aceasta prisma, poate ajungem sa intelegem si suferinta poporului român. |
Citat:
Pina la ai critica pe cei din afara, poate Par. Petroniu ne explica si noua in ce consta aceasta victorie a credintei in tara noastra?, eu unul dupa cum vezi stau mai greu la capitolul intelegerii de la sine, vreau exemple concrete. Si nu-i cer imposibilul ci sa-mi exemplifice avind ca punct de referinta Invataturile lui Hristos!de iubire a fratelui si a vecinului... si sa dam o tura prin oras in timp ce ne explica aceasta mare revelatie. |
Nu mi-ai zis prin ce oras, Andrei...
In ceea ce ma priveste, mesajul Pr. Petroniu e f clar. Si eu stau de 21 de ani printre oameni "civilizati"; ii stiu cum sunt de gaunosi in ceea ce priveste credinta, adevarati monstri, incat nivelul de trai nu ma mai impresioneaza. Mar frumos dar gaunos. Mergi in week-end sau de sarbatori seara prin oras si te ingrozesti...si asta pentru ca nu au frica de nimic; nimic nu-i mai retine si se comporta nu ca oamenii, ci ca patrupezii: in WC-uri, pe strada sau in taxi, oriunde si cu oricine. Dar tu ce admiri la ei? |
Victoria credintei? Doar daca nu vrei sa o vezi, nu o vezi.
Sa multumim lui Dumnezeu ca avem atatea biserici si manastiri, care se roaga pentru noi si pentru lumea intreaga. Raul este incipient inca, dar vad si din unele raspunsuri cata confuzie exista deja. Gandim si vorbim dupa propriile toane, nu cum ar trebui, spre folosul nostru, stiind ca vom da socoteala pentru orice cuvant desert in ziua judecatii. |
Citat:
|
Citat:
Iar victoria ortodoxiei consta in faptul ca nu a fost inabusita de comunism. Mare victorie! |
Puteti sa cititi mai multe despre Japonia pe acest site: http://www.nipon.ro/
Eu am o prietena buna care a locuit timp de 9 ani in Japonia,fiind casatorita dealtfel si cu un japonez. Prima data cand am cunoscut-o,am crezut ca ceva nu este in regula...avea atat de mult bu simt,un limbaj atat de politicos,total atipic,ca dovada,multe persoane considerau ca exagereaza,abia mai tarziu am inteles,cand mi-a explicat unde a trait atatia ani,ca,in realitate,era amprenta stilului de viata japonez pe care il asimilase. Am vazut si multe poze,mi-a povestit multe detalii despre viata acolo:cum muncesc,cum se distreaza,evenimentele importante din viata lor,respectul cu care trateaza pe oricine( imi povestea ca atunci cand era primele zile acolo,fiind la un semafor a avut tendinta sa intoarca privirea se uite in masina alcuiva,sotul ei atragandu-i atentia ca asa ceva nu se face.Acolo nu exista barfa ca la noi,pe nimeni nu intereseaza ce se afla in ograda celuilalt sau daca a murit si capra vecinului.) Aceste relatari nu le stiu doar de la prietena mea,ci si de la alte cunostinte care au ajuns in Tara Soarelui Rasare chiar fie si pentru o excursie. Si sa nu credeti ca ei au ajuns unde sunt degeaba: au ajuns pentru ca muncesc enorm,totul este de o punctualitate si o disciplina matetematica si deasemenea sunt ponderati in orice,acel cult pentru frumos care incepe cu casa in care locuiesc si se termina cu gradinile splendide pe care le au: http://www.youtube.com/watch?v=jCX2gYORv1o |
Citat:
Adevarati monstri?Sunt si ei fratii tai ca si oricine altcineva! O curiozitate: daca tot ii consideri asa si esti nemultumita de viata de acolo,de ce ai ramas timp de 21 de ani si de ce nu te intorci in tara? |
Citat:
Intr-adevar muncesc mult si cer enorm de mult de la ei insisi. Copiii invata de dimineata la scoala si dupa scoala merg la cursuri pregatitoare pana seara la 22. Insuccesul ii duce la sinucidere atat pe adulti cat si pe copii. Nu e nici o problema sa mergi singur pe strada ca strain; aici nu se leaga nimeni de tine. Un om de televiziune a inventat cel mai distractiv joc: merge si ii sperie pe trecatori, spunand "Bau!". Oamenii astfel "speriati" sunt de-a dreptul socati; emisiunea a devenit una dintre cele mai distractive... ma rog, stire mai veche. Ce m-a impresionat la ei e regimul din inchisori: oamenii sunt supusi la un regim strict de autodisciplina si dupa parcurgerea unui asemenea program practic nu mai exista recidiva. Nu sunt batuti, nu sunt pusi la munca, ci doar disciplinati printr-o forma de yoga. Nu putem sti noi cat sunt sau nu sunt de pedepsiti. E greu sa vedem acest lucru din afara. Oricum esteo zona seismica, ceea ce nu e putin lucru... |
Prietena mea nu a trebuit sa isi schimbe modul de a fi,ci a facut-o din dorinta proprie pentru ca ea este indragostita de acea tara si dupa ce va rezolva tot ce mai are de rezolvat in Romania,cu siguranta va pleca pentru totdeauna acolo.
In privinta inchisorilor,mai bine o astfel de forma de reeducare decat ce se intampla in inchisorile noastre:cei care intra chiar ca si simpli hoti de buzunare,sunt practic la "facultate" dupa gratii,adica invata toate nenorocirile de la cei mai vechi,ca apoi sa recidiveze imediat ce sunt pusi in libertate intr-o modalitate mult mai grava decat cea precedenta. |
Citat:
Mare chestie că asiaticii sunt așa de "civilizați", nu uitați că ei au trăit în comunități mari de peste 5000 de ani, noi (și toți vecinii noștrii) până acum 1000 de ani am avut un mod de viață semi-nomad, iar până acum 200 ani am trăit în cătune sau așezări familiale, 99% din români au bunici sau străbunici care s-au născut la țară. Asiaticii au avut 5000 ani să pună la punct "bunul simț", noi suntem mai la început dar asta nu înseamnă că sunt mai civilizați ca noi, sau noi decât ei. Dar or să fie pedepsiți pt nemerniciile care le fac ei, Mongolia și Rusia sunt aproape de ei, și cine știe când se întorc la vechile năraviuri. |
Este cu dus-intors, toata aceasta caracterizare a poporului japonez, bine-nteles, unii luand in calcul un exemplu pozitiv, iar altii unul pozitiv, astfel ajungem sa judecam tot atat de subiectiv in ambele parti.
Am trait in japonia peste doi ani de zile, iar sora mea este casatorita acolo de 8 ani (sta in japonia cam de 11 ani) si are trei fetite. Acum am oftat, pentru ca nu este chiar asa cum se vehiculeaza despre viata japonezilor. Nu stiu sigur cum ar fi putut sa le afecteze viata, statutul lor religios, sau mai degraba, lipsit de religie, fiindca ei sunt considerati un popor budist in mare parte,dar in realitate sunt cam 80% atei, practic nu cred in nimic, decat in puterea proprie. Bine-nteles ca sunt un popor civilizat, net superior poporului nostru crestin, o civilizatie insuflata inca din copilarie si de catre familie, dar si de catre societate. Sunt oameni constiinciosi, iar pentru ei munca reprezinta obligatia existentei pamantene, nu poate fi conceputa existenta fara responsabilitatea de a munci pentru aceasta. Japonezii fac in medie cate doi copii,foarte rar se ajunge la 4 si de putine ori la 3 copii. Cu toate acestea, nu au o rata a avorturilor atat de ridicata ca cea existenta in tara noastra,tocmai datorita educatiei, a responsabilitatii fata de propriul organism, dar si fata de impactul social si moral pe care acesta il poate avea asupra omului si societatii. In ceea ce priveste afectivitatea si tendinta emotionala de-a se apropia de oameni, acest popor se prezinta net inferior firii noastre romanesti, fapt care-i face sa traiasca mai mult izolati de oameni, de prieteni, concentransu-si astfel atentia spre posperitate si spre perspectivele pretentioase, din punct de vedere profesional. Este evident faptul ca ei pun pret pe munca mai mult decat pun pret pe distractie, practic ei nu concep distractia cum o concepem noi, iar ei nu ar putea sa-si creeze clipe de bucurie si satisfactie in conditiile in care nu ar avea resursele necesare, asa cum se-ntampla la romani, care zambesc si se bucura din putinul pe care il au. Acum, cum sa vorbesc mai pe romaneste, asa mai popular si deschis. Japonezii nu tin la curatenie si la estetica asa cum tin romanii, nu tin la casa in care locuiesc atat de mult, cat sa o considere "home sweet home". Am intrat in ceva case, care de altfel erau foarte stramte si claustrofobe, plus ca mai aveau si toate lucrurile, inclusiv hainele insirate prin toata casa, agatate cuiere pe corniza draperiei, lucru intalnit deseori la japonezi, nu doar ca o particularitate dezordonata(acest lucru intalnit, inclusiv la un om politic). La japonezi, foarte rar intalnesti tendinta de a ti se oferi locul pe scaun intr-un mijloc de transport in comun, daca esti persoana in varsta sau insarcinata. Apoi, la magazine,tot atat de rar intalnesti sa ti se deschida usa, in cazul in care ai bagaje multe, sau vre-un copil in brate. Au un stil aparte, dar aceasta nu inseamna ca le este influientat de credinta, sau lipsa de credinta pe care o au.Insa, intr-o oarecare masura se simte caracterul lor robotic si intolerant cu care trateaza ceea ce este in jur, poate datorita civilizatiei pretinse de la sine, din partea fiecaruia. Nu stiu de ce sot a avut parte prietena lui heaven din Japonia, insa, sotul surorii mele , cam lasa de dorit, nu prea intelege termenul respectului, decat in masura in care doreste sa supuna persoana de langa el. Bine-nteles, au si ei traditia proprie, au practicile proprii, sarbatorile personale care-i face unici, mai ales prin festivitatea "o matsuri", prin "sakura party", la care tin foarte mult, sau prin festivitatea ceaiului, o experienta mai dificila si mai meticuloasa decat pare. Japonezii sufera enorm de mult dupa plecaciuni,dupa "iertare sau scuze", adoptate aproape in orice situatie care nu se incadreaza in obisnuinta lor. Devine aproape insuportabil sa suporti umilinta si chiar razbunarea, aproape de fiecare data cand acestia considera ca ai gresit, fie si pentru un gest infim,iar de multe ori, pentru gesturi pe care cei de alta nationalitate nu au cum sa le inteleaga. Pe strada am mers cu toata increderea la orice ora din zi si din noapte, rata infractionalitatii fiind foarte redusa in aceasta tara..."necredincioasa".Daca-ti cade portofelul undeva, imediat vine cineva dupa tine sa ti-l inapoieze, ba ei chiar poarta portofelele in buzunarul de la spate, iesit pe jumatate in afara.(ce bine ca ajung mai greu romanii acolo!!!). Iubirea,of!,iubirea am intalnit-o si acolo, doar ca ei nu pot iubi pe altcineva mai mult decat pe sine, nici nu pot intelege aceasta, daruiesc atat cat pot, dar nu inainte de a-si darui siesi cat le este necesar. Bine-nteles, nu poate fi vorba de majoritatea, insa tind sa cred ca este mai degraba o caracteristica ce tine de educatie, mai mult decat de simtire. Inteligenti...nu prea mi-au parut, insa educati, da. Aproape oricine are cunostinte generale despre viata, despre stiinta,sa-i spunem asa, despre modul de a comunica cu oamenii,le este insuflata si prin mas media. Aaaa! despre masmedia, daca ar vedea japonezul ce se promoveaza la noi, si cata incultura, cata prostie si silicoane, s-ar ingrozi!!!La ei nu vezi femei cu fustite mini la televizor,sau cu buricul gol...cu silicoane la vedere.(nici pe strada). Nici pe departe. Sunt mai seriosi in acest sens, se prezinta si cumva mai copilarosi, mai naivi, avand o atitudine extaziata in situatii care, pentru noi ar parea banale. Tin la arta gastronomica, aproape 70 % dintre emisiunile tv contin spatiu pentru emisiuni gastronomice. La ei, "clientul nostru este stapanaul nostru",aceasta sintagma si perseverenta in munca i-a ridicat atat de mult din punct de vedere economic. Ceea ce la noi este un domeniu dezastruos. Am mobilat si cumparat trei case si astfel am intalnit enorm de multa mizerie, bataie de joc si indiferenta in relatia cadru comercial-client. De spus ar fi muuulte si tot nu ne-am da seama ceea ce conteaza mai mult la un popor, educatia, moralitatea, credinta sau constiinta? Nu putem sti cu exactitate, atata timp cat ne impotmolim in teorii fara sens in acelasi timp in care ne dam seama ca, inainte de toate fara omenie,intr-o lume formata din oameni rationali, nu putem vorbi de celelalte. |
...unii luand un exemplu pozitiv, iar altii unul negativ...(rectificare la inceput)
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 08:41:21. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.