![]() |
Drogurile
Ce parere aveti,se poate vindeca dependenta de droguri?Chiar daca persoana in cauza are dependenta veche si uneori vrea ,alteori nu vrea sa se lase?
Daca da cum? |
Trebuie sa accepte sa primeasca ajutor,sa se interneze intr-un institut specializat,insa fara voia persoanei nu se poate.
Mai multe detalii? |
...
sunt foarte multi factori de care depind vindecarea unui dependent... si fiecare isi are importanta lui...
trebuie sa aiba suportul tuturor celor din jurul sau. familie, prieteni, doctori... si apropierea de biserica e cea mai importanta. pentru a intelege de ce nu trebuie sa continue si ce mare pacat e acest obicei care nu duce decat la sinucidere pana la urma... duhovnicul, izolarea de anturajul care l-ar putea intoarce intr-o clipa, suportul celor apropiati si multa rugaciune... cu ajutorul si cu mila lui Dumnezeu exista vindecare... |
Fara vointa nu se poate.Daca consumi droguri si iti dai seama ce faci,te duci singur unde trebuie daca nu ,o iei pe calea gresita si trebuie sa intervina rudele sau chiar Dumnezeu.
|
Citat:
|
Stai mai frate linistit ca dupa indreptarul de spovedanie a lui Parintele Cleopa consumul de droguri nu e mai grav ca cel de cafea sau de tigari.
Ca sa scapi tii post,mergi la Sfantul Maslu,la Sfanta Spovedanie da nu trebuie sa te sperii. Si scapi usor. La psiholog cred ca iti pierzi timpul degeaba sa mergi. |
MIhai, ai dreptate, spovedania si Sfantul Maslu ajuta mult, dar si medicul tot lasat de Domnul este. Poate tu ai dreptate, dar eu nu pot vorbi decat din prisma omului bolnav caruia credinta nu i-a fost suficienta ptr a fi vindecat. :1:
|
Cred ca foarte greu scapa cineva de droguri. trebuie sa fie constient ca dezintoxicarea va dura mult si va fi un proces dureros iar pericolul caderii din nou e foarte mare. Poate ca ar trebui sa vada asta ca pe o lupta de o viata intreaga.
|
Cred ca duhovnicul are un rol foarte important in vindecarea unui consumator.chiar mai important in unele cazuri,decat psihologul.fara rugacine si post este foarte greu.
|
Fiecare cu rolul sau:
-Psihologul ii va vindeca mintea -Duhovnicul se va ingriji de suflet -Tratamentul medicamentos va actiona asupra trupului. Totul este sa vrea el sa inceapa sa lupte cu asa ceva,o lupta,dupa cum afirma si Traditie,care se va duce pe o perioada lunga. Deasemenea sa aiba familia si prietenii alaturi de el. |
Niciuna din cele ce ai spus tu nu se va indeplini daca nu exista VOINTA.
|
Bineinteles ca se poate vindeca dependenta de droguri, ca de altfel orice dependenta. Un prim pas deja este facut, si anume prin constientizare. Urmeaza vointa, ca fara ea degeaba ne ajuta familia, prietenii si medicii. Este o lupta grea, dar nu imposibila. Sf Maslu ajuta foarte mult. Deasemeni si mersul la biserica, spoveditul si impartasitul.
|
Cum spunea mai sus, Jenica, ar trebui sa fie intrebat un specialist, un om care a lucrat cu drogati si care le cunoaste bine reactiile si potentele. Nu sunt sigur ca simpla vointa este de ajuns in a te lasa de droguri. Cred ca oamenii de langa sunt extrem de importanti, cat si schimbarile ce se cer (de mediu, de stil de viata). Nu stiu ce sa zic.
|
Ma gandesc ca noi, chiar daca nu luam droguri suntem de multe ori asemeni celor ce se drogheaza. Desi spunem ca nu mai facem pacatul X, il facem cu mai multa pofta, interes.... Avem vointa slabita. De aici ar trebui sa inceapa discutia. Cum putem intari vointa in bine. Si poate ca multe din sfaturile celor ce s-au luptat cu diverse patimi, vor ajunge raspunsuri pentru cei ce se drogheaza si invers.
|
Credință, nădejde, dragoste
Scăparea de o patimă, de un obicei rău se face cu voință proprie, cu mult efort și credință trează. ”Toate ne sunt îngăduite, dar nu toate ne sunt de folos.”, spunea Apostolul Pavel. Ajutorul celor din jur este și el foarte important. Cel în cauză însă trebuie să-și dorească eliberarea, să-și spună sieși întruna că va reuși, că va învinge patima. Cu ajutorul Domnului toate sunt cu putință. Să nu asculte, surd să fie la cuvintele celor ce cu grai mieros îi vor spune că e greu, că nu va reuși, că va cădea în alte boli. NU! Nu oamenii au dreptatem nu în ei este nădejdea, nici ajutorul, ci în Domnul!
Curaj, nădejde tare celor care se luptă cu patimile! |
Lupta impotriva drogului are doua componente care opereaza cu mijloace oarecum diferite, dar scopul este comun celor doua. Consumul de droguri este pacatul savarsit. Dar sa nu uitam ca producerea, transportul si plasarea drogurilor se constituie de asemenea ca un pacat savarsit, dar in acest al doilea caz avem de-a face cu circumstante agravante.
Ambele componente sunt in sfera pacatului, dar cea de a doua fata de prima mi se pare pare mult mai grava ca un izvor in comparatie cu o picatura. Picatura este cel ce-si consuma doza, izvorul este cel care are deja consumatori, fiind totodata in cautare de potentiali consumatori. Piata nu o largeste consumatorul, ci traficantul de droguri; uneori cu ajutorul celui care consuma. Ne intoarcem la notiunile de ispitit si ispititor. |
Drogurile din cate stiu au fost folosite chiar si ca stimulente pentru soldati din armate.. o data cu evolutia chimiei drogurile au devenit din ce in ce mai periculoase...
Multi incearca din curiozitate, multi iau droguri doar ca sa fie "Jmekeri" si "tari".. oricum tot la dependenta duc.. trebuie sa fii constient de urmarile pe termen lung al drogurilor si de faptul ca tu iti controlez viata nu o amarata de planta. |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 15:05:08. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.