![]() |
Cel mai greu lucru de indeplinit
Care este cel mai greu lucru de indeplinit dupa dumneavoastra?Parerea mea:Acela de a fi OM!Omenia este un lucru care nu il au toti si pentru noi crestinii este foarte important.Era cantecul lui Cristian Pomohaci:A fi om ii lucru mare ,a fi domn ii o intamplare.Mare adevar .
|
Citat:
Pentru mine, cel mai greu lucru de indeplinit este sa urmez cuvantul: "[SIZE=3]ti-a ajuns lauda ca ocara?[/SIZE]" (bineinteles ca asta presupune si ca ocara nu mai afectecteaza intr-o mare masura sufletul, umplandu-l de manie si, din pacate, urmand cu fapte manioase) |
cel mai greu lucru este de a le iubi pe ale tale, a cauta la ale tale, dar nu doar pentru faptul ca sunt ale tale, shi pentru pofte shi placeri, pentru iubirea shi fericirea bogatiei, a proprietatzii, sa te bucuri ca sunt ale tale de aia sa le iubeshti, caci proprietatea nu are nici o valoare duhovniceasca daca este mai presus de desavarshire, ci proprietatea ca iubire trebuie sa fie in urma desavarshirii shi neprihanirii, caci omul nefacand deosebirea dreapta a ceea ce se cuvine sa detzina in proprietate, ce sa stranga, ce sa slujeasca, ce sa adune, omul crede ca iubirea cauta la ale sale pentru ca sunt ale sale, lucru care este un egoism pur... caci ne spune rugaciunea ceea ce trebuie sa agonisim:
"a ta folosintza agonisind Preacurata shi cu rugaciunile tale din nevoi izbavindu-ne, cu crucea fiului tau pretutindenea fiind pazitzi, dupa datorie, pe tine totzi cu BUNA CREDINTZA te slavim" |
tigerAvalo9, prin acest toipic m-ai invitat sa ma mai privesc inca o data si iar m-am speriat. Sunt multe, multe lucruri care, pentru mine sunt cel mai greu de indeplinit. Ar fi greu sa fac un clasament asa ca le voi aduna pe toate in intr-o singura formula. Cel mai greu lucru de indeplinit, pentru mine, este sa fiu placut lui Dumnezeu. Nu trece zi in care sa nu fac lucruri care ma scot din postura de om placut lui Dumnezeu. Asta e. Eu continui totusi sa ma straduiesc.
|
Bun topic
Pentru mine cel mai greu e sa-mi iubesc dusmanul adica il iert dar nu-l uit.
Iarta-ma Doamne. |
Cel mai greu lucru de indeplinit este diferit pe masura ce anii se scurg.
De fiecare data cind exista o problema realizezi ca apare un alt tip de dificultate in a indeplini ceva. Cind eram la varsta scolii erau examene de luat, era greu. Cind am fost la varsta alegerii unui sot si a stabili bazele unei familii a fost altceva greu de indeplinit. Cind a venit baiatul pe lume, erau alte dificultati de indeplinit. Alegerile in viata - mi se par grele, deoarece renunti la ceva pentru altceva. Deci acum, la maturitate, mi se pare greu de pazit sanatatea care este pretioasa, sau de pazit sufletul de pacate, care sint la tot pasul. Cel mai greu totusi de-a lungul vietii mi se parea si mi se pare si acum, este faptul ca uneori ai de a face cu persoane care au dificultati de a recunoaste adevarul uneori ( si asta pentru diferite motive sau interese personale) si asta mi se pare greu de trecut cu vederea. |
Lupul
Lupta interioara (cu sine)
Intr-o seara, un batran indian ii explica nepotului sau ce lupta teribila se da in interiorul fiecarei persoane. Si ii spunea asa: Exista in fiecare dintre noi doi lupi. Lupul Raului. El este furia, gelozia, invidia, tristetea, regretele, aroganta, cupiditatea, vinovatia, inferioritatea, minciuna, orgoliul, superioritatea si egocentrismul.. Lupul Binelui. El este bucuria, pacea, iubirea, speranta, linistea, modestia, bunatatea, bunavointa, generozitatea, adevarul si compasiunea. Dupa o clipa de gandire nepotelul il intreaba: ''Bunicule si care lup castiga?'' La care batranul ii raspunde simplu: 'Cel pe care il hranesti' |
Citat:
Am multe exemple in jurul meu care cauza razbunarea...ohh sa ne rugam cu totii mult asta zic eu. |
Citat:
|
Citat:
De curand am simtit ca nu este unitate in familie , in fapte ....s-ar putea face lucruri marete daca ne-am uni fortele ,zic eu (iertare daca supar). |
Lucrul ziditor cere rabdare si multa lucrare. Noi ne-am obisnuit cu cel care provoaca stricaciune. Si cel din urma nu-i greu de indeplinit.
De multe ori imi spun ca trebuie sa-i privesc pe toti la fel si sa-i iubesc mai mult decat ma iubesc pe mine. Dar ies din casa, si ma intorc dupa un timp tot cu mine. Acesta e lucrul cel mai greu pentru mine: sa ma intorc in casa, pe fiecare zi, cu un nou om in inima. |
Am inceput sa adun cateva persoane in mine. Trebuie sa am grija ce fac, cum gandesc ca sa nu-i pierd pe cei adunati. Orice gand rau aduce furtuni in inima. Iar oamenii nu pot supravietui la nesfarsit in astfel de locuri.
|
Adevarata iubire
...cel mai greu sa uit ceea ce a fost rau si sa iubesc cu adevarat pe cel care m-a ranit/ma raneste; A IUBI asa cum Treimea Sfanta ne invata...a iubi jertifndu-ne...(Bunul Tata vede neputintele noastre si fiecaruia ne da doar cat putem duce).
|
Citat:
Citat:
|
Pentru mine, [COLOR=darkred]cel mai greu lucru este sa iubesc[/COLOR], pana si pe cei mai apropiati, randuiti mie de Domnul.
Oricat as lupta cu mine, nu reusesc sa iubesc asa cum ar trebui, adica odihnitor, intru toate ale celui din fata mea. |
Cel mai greu lucru este sa meditezi,sa-ti gasesti o liniste interioara totala. Adica sa nu te gandesti la nimic. Oare reusiti? Caci chiar si atunci tu te gandesti ca nu trebuie sa te gandesti la nimic!
|
Citat:
|
Citat:
Tuturor cred ca ne este greu sa iubim cu adevarat...sa cerem IUBIRE, si sa credem ca am si primit-o si o vom avea! "Dumnezeu ne iubeste atat de mult ca sus in ceruri la Tatal Sfant El a pregatit o minune...El si noaptea are grija de noi" acestea sunt cuvintele fetitei mele care acum are 21 de ani, au fost scrise cand era in clasele mici...si fiindca ceva parca nu era bine spus...pentru mine cel mai greu este sa vad ca darurile primite de la Dumnezeu (copiii) se indeparteaza de EL...cred ca Iubirea am pierdut-o cand am pierdut si Iubirea copiilor...pentru ei, acum, este mai important altceva...nu-i deloc usor, dar Tatal ne da Iubire cand stie ca avem nevoie...macar un picut! Sa incercam sa spunem cateva cuvinte pentru acei care se indeparteaza de EL, pentru cei pe care lumea ii ademeneste cu "stralucirile ei trecatoare" pentru copiii nostri care au nevoie de rugaciunile acelora care sunt in stare sa le ridice la ceruri! Ma iertati! |
Citat:
|
Cred ca cel mai greu lucru pentru mine e sa uit de gandurile rele, care ma bantuie de atatea ori intr-o zi.
|
Mi-e foarte greu să iubesc pe Dumnezeu mai mult decât pe cei apropiați mie.
Mi-e greu să mă bucur atunci când sunt alungată,prigonită nedreptățită. Mi-e greu să nu judec pe cei din jurul meu. Mi-e greu să mă lupt cu ispitele. Și lista ar putea continua...dar cel mai greu îmi este să mulțumesc lui Dumnezeu atunci când mi-e greu! |
Cam " usoare " multe dintre lucrurile cele mai grele de indeplinit, citesc pe-aici . Toate cate ne dorim sa ne indeplinim sau sa nu indeplinim tin, intr-o masura destul de semnificativa, de sanatatea trupeasca, mentala si sufleteasca.
Cel mai greu lucru pe pamant este sa te poti ridica atunci cand acestea iti sunt periclitate. |
Eu cred ca cel mai greu lucru este sa te smeresti cu adevarat, sa renunti la propria vointa si mandrie pentru a face vointa lui Dumnezeu, si sa-ti pastrezi speranta in orice situatie, sa nu deznadajduiesti.
|
Citat:
|
pentru vsm
Citat:
|
Citat:
|
Constientizarea pacatelor - un lucru gru de indeplinit. Noi traim pacatul si nu stim ca este pacat.
|
Citat:
Foarte greu... |
Eu, obstacolul
Doamne-ajuta!
Cel mai greu imi este regenerarea mea dupa modelul lasat de Iisus Hristos. Deci, cel mai greu obstacol din viata mea am fost, sunt si voi fi eu. Greu se dovedeste a fi si vecinatatea nevredniciei mele cu jertfa lui Hristos, sau dezordinea mea in armonia divina. Micul eu-Iuda ce razbate inaintea ochilor din cand in cand si vinde linistea gandului pentru amagiri. Ma trezesc uneori ca nerabdarea agitatiei dintre ce pot si ce as vrea sa fac da buzna si-mi risipeste impacarea cu Dumnezeu, prefacand-o in nerecunostinta. Apoi este timpul meu, care implacabil, aduce prea repede Sisiful zilei de maine si il aseaza in fata ca un munte de invitatii. Iata, ce mare lucru este nadejdea. Doamne-ajuta! |
Pentru mine, cel mai greu este sa ma rog. Daca m-as ruga cum trebuie, nu cu mintea imprastiata, mi-ar despietri Dumnezeu inima, m-ar face mai buna si mai iertatoare, mi-ar da credinta, smerenie, iubire si pace in suflet si m-ar asculta ori de cate ori i-as cere un lucru bun pentru mine si pentru ceillati.
|
Citat:
|
Printre lucrurile greu de facut amintesc: marturisirea adevarului cu riscul ca ceilalti sa te priveasca altfel, inmultirea faptelor bune in fiecare zi, nasterea de ganduri bune la intalnirea oricarui semen...
|
Uneori este mai greu sa taci decat sa spui adevarul
Doamne-ajuta!
Sa taci si sa continui sa faci bine in conditiile in care toata lumea te insulta si-ti intoarce faptele pe dos. "Daca faci bine vor spune ca ai interese ascunse. Nu-i asculta! Du binele la bun sfarsit. Oricum, binele pe care il faci va fi uitat maine. Nu are importanta, implineste-l. Ceea ce ai construit ani in sir poate fi distrus intr-o clipa. Nu te opri." (Maica Tereza). Doamne-ajuta! |
Poate fi cel mai greu lucru de indeplinit si MANTUIREA.Ce ziceti?
|
@tigerAvalo9
Poate fi cel mai greu lucru de indeplinit si MANTUIREA.Ce ziceti? Da cu siguranta, pt. ca presupune implinirea tuturor poruncilor, inclusiv a iubirii vrajmasilor, a smereniei, a purtarii crucii su seninatate si bucurie, etc.- care-mi par destul de greu de implinit. Pt.mine "bariera zilei" este ... desi multumesc - nu a multumi lui D-zeu pt.necazuri/, desi le port cu oarecare seninatate - nu a le purta cu seninatate/, ci a le purta cu BUCURIE desi sunt patrunsa de acest gand - ca TOATE (si care credem noi ca sunt necazuri) ne sunt date spre mantuire...! Fie Doamne mila Ta spre noi, precum am nadajduit si noi intru Tine! |
Cum sa reusim dar fratilor si surorilor sa multumim si sa purtam cu bucurie toate necazurile?!
Cred ca e nevoie de multa smerenie...ca uitam ca primim exact ce meritam!...si sa ne bucuram ca platim aici. |
Citat:
|
Sa ascult de cineva atunci cand nu sunt de acord cu ceea ce spune.
|
Uneori imi vine sa ocolesc anumite pasaje din rugaciuni, pentru ca ma arat mincinos cand le rostesc. De ex, cand citesc Psalmii, la un moment dat spun: "Priveste la smerenia mea si la osteneala mea, si iarta toate pacatele mele". Sunt cazuri cand nu sunt nici smerit si nici ostenitor.
Asa ca un lucru greu de indeplinit pentru mine e sa nu mai fie un dezacord intre cuvintele din rugaciune si faptele mele. |
Dificila intrebare.
Cel mai greu imi e sa scap de mine insumi, ca sa pot ajuta pe aproapele. De obicei ma ajut doar pe mine. Iar cel mai complicat mi se pare ca este a fi simplu. Si cel mai primejdios mi se pare a fi sincer si onest. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 19:35:20. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.