Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Filme - tema religioasa (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6431)

IonutS 02.06.2009 19:33:37

Filme - tema religioasa

Deschid acest thread pentru a afla titluri de filme cu tema religioasa, pentru a le comenta, etc.
Incep eu cu cateva titluri.

* Iisus din Nazaret - Viata Lui Iisus

* Patimile lui Hristos

* Left Behind I, II, III - Apocalipsa

* Quo Vadis - Persecutia primilor crestini

anna21 02.06.2009 20:22:22

Sper ca nu te superi daca voi spune ca in general sunt impotriva filmelor religioase. Sunt prea superficiale, au tenta comerciala, nu surprind esenta.
Filmele rusesti parca sunt mai bune.. Ostrovul, de ex. Sau tin minte ca mi-a placut mult Andrei Rubliov (desi l-am vazut demult, poate l-as privi azi cu alti ochi).
Mi s-a parut f bun "Patimile lui Hristos" (cel facut de Mel Gibson)

Dar am vazut filme religioase care m-au smintit: Ultima ispita a lui Hristos - a lui Scorsese. A fost o lovitura pt. credinta mea aproape inexistenta la acea vreme.

tigerAvalo9 02.06.2009 20:49:19

Patimile lui Hristos cel mai bun film crestin,actorii au interpretat perfect rolurile si a fost cel mai bine vandut dar si cel mai bine placut aflat in preferintele oamenilor in sondaje.Pentru mine este cel mai reusit film din toate timpurile.Doamne ajuta!

LapetiteMoc 02.06.2009 21:25:43

Paolo Pazzolini

”Evanghelia după Matei”, Paolo Pazzolini - 1967

anna21 02.06.2009 21:41:04

Nu este un film religios, este un dialog f interesant intre Dawkins si Lennox.. Ascult acum: despre stiinta vs. religie.
Poate va intereseaza:
http://vids.myspace.com/index.cfm?fu...deoid=53335837

andreicozia 02.06.2009 21:57:46

The Truman Show

Jim Carey
The Truman Show
Este un film de exceptie citat si recomandat de "Psychology Today" si alte site-uri destepte.

Este foarte bine aratata ILUZIA ca NOI alegem in viata, cind de fapt VIATA ALEGE PENTRU NOI!
Iar noi doar credem ca avem Liberul Arbitru

Sa nu-l scapati, este un film de referinta care te ravaseste

andreicozia 02.06.2009 21:59:14

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 142862)
Nu este un film religios, este un dialog f interesant intre Dawkins si Lennox..http://vids.myspace.com/index.cfm?fu...deoid=53335837

Care Lennox, cumva campionul la box categoria grea?
Interesant!

Fani71 03.06.2009 01:02:06

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 142865)
Jim Carey
The Truman Show
Este un film de exceptie citat si recomandat de "Psychology Today" si alte site-uri destepte.

Este foarte bine aratata ILUZIA ca NOI alegem in viata, cind de fapt VIATA ALEGE PENTRU NOI!
Iar noi doar credem ca avem Liberul Arbitru

Sa nu-l scapati, este un film de referinta care te ravaseste

Si mie mi-a placut foarte mult filmul asta!
Din acelasi pnct de vedere, si Matrix mi se pare un film bun.

Am vazut de curand un film 'The painted veil' (englez, dupa Somerset Maugham), care mi-a placut foarte mult. Este interesant cum este prezentata apropierea nesperata care apare pana la urma la un cuplu casatorit. Mi se pare ca are ceva crestin acest film, dar voalat sau indirect. In orcice caz este o poveste frumoasa (dramatica), si imaginile sunt si ele superbe.

Foarte de recomandat cred sunt cele doua filme din seria Narnia, cele noi, nu cele BBC.
Sunt pt copii - dar sunt bune pentru orice adult. Este' vorba de o lume paralela in care apare si Hristos dar sub alta forma.; va las sa descoperiti care! (dupa C. S. lewis)

Un film interesant desi poate un pic simplist este Bruce allmighty, cred. Bruce se supara pe Dumnezeu si blasfemiaza, zice ca El ar fi nedrept, dar acesta ii apare si ii da toate puterile sale pt o perioada. Va inchipuiti ce haos iese; este si nostim dar si serios. este interesant pentru cei care isi un intrebarea existentei raului fata de un Dumnezeu atotputernic si bun.

zoridezi 03.06.2009 15:03:37

Am vazut doar jumatate din filmul "Gospel Of John", e bunicel la prima vedere, numa' ca tre sa-l vad pana la sfarsit.

anita 03.06.2009 15:49:52

Un filmulet rusesc ,documentar ,foarte interesant,'Nadejda ,o marturisire uimitoare din Rusia;
http://www.youtube.com/watch?v=tb32J...e=channel_page

windorin 30.06.2009 15:40:49

Recomand, celor care inca nu l'au vazut, filmul: [COLOR=DarkRed]MOST - Podul[/COLOR] (rusesc)

bmd 30.06.2009 17:09:22

...pe care-l puteti cumpara, descarca de la ....:25:

windorin 30.06.2009 17:16:26

Lua de la mine. Pe seara o sa il pun cu link, folosind [COLOR=DarkRed]transfer.ro.[/COLOR]

Andu30 30.06.2009 19:57:49

Recomand din toata inima filmul Ostrov. Este un film rusesc din 2006.
Filmele cu adevarat ortodoxe sunt foarte rare, de aceea vi-l recomand pe acesta cu caldura.

Se poate descarca gratuit de aici atat filmul cat si subtitrarea:
http://www.misiune-ortodoxa.ro/downl...usia-2006.html

mihai07 30.06.2009 20:54:48

Citat:

În prealabil postat de Fani71 (Post 142918)
Si mie mi-a placut foarte mult filmul asta!
Din acelasi pnct de vedere, si Matrix mi se pare un film bun.

Am vazut de curand un film 'The painted veil' (englez, dupa Somerset Maugham), care mi-a placut foarte mult. Este interesant cum este prezentata apropierea nesperata care apare pana la urma la un cuplu casatorit. Mi se pare ca are ceva crestin acest film, dar voalat sau indirect. In orcice caz este o poveste frumoasa (dramatica), si imaginile sunt si ele superbe.

F[COLOR=Red]oarte de recomandat cred sunt cele doua filme din seria Narnia, cele noi, nu cele BBC.
Sunt pt copii - dar sunt bune pentru orice adult. Este' vorba de o lume paralela in care apare si Hristos dar sub alta forma.; va las sa descoperiti care[/COLOR]! (dupa C. S. lewis)

Un film interesant desi poate un pic simplist este Bruce allmighty, cred. Bruce se supara pe Dumnezeu si blasfemiaza, zice ca El ar fi nedrept, dar acesta ii apare si ii da toate puterile sale pt o perioada. Va inchipuiti ce haos iese; este si nostim dar si serios. este interesant pentru cei care isi un intrebarea existentei raului fata de un Dumnezeu atotputernic si bun.

cumva sub forma leului?:10:
[COLOR=Black]Chronicles of Narnia - imi place foarte mult partea in care leul ia asupra lui vina unuia din cei trei frati (care ii tradeaza pe ceilalti) si se jerfeste pentru el. [/COLOR]Substratul filmului este evident :1:

Fani71 01.07.2009 01:54:24

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 149281)
cumva sub forma leului?:10:
[COLOR=Black]Chronicles of Narnia - imi place foarte mult partea in care leul ia asupra lui vina unuia din cei trei frati (care ii tradeaza pe ceilalti) si se jerfeste pentru el. [/COLOR]Substratul filmului este evident :1:

Da, si dupa ce este omorat este plans de cele doua fete, si invie la rasaritul soarelui.
Unde am mai auzit noi chestia asta?
:-)

Si inca, asta nu este cea mai buna carte din serie dupa parerea mea.

Imi place cand se spune: He is not a tame lion (nu este un leu imblanzit). Vine si pleaca cand vrea (stie) el.

LapetiteMoc 01.07.2009 02:00:23

Multumim

Citat:

În prealabil postat de Andu30 (Post 149274)
Recomand din toata inima filmul Ostrov. Este un film rusesc din 2006.
Filmele cu adevarat ortodoxe sunt foarte rare, de aceea vi-l recomand pe acesta cu caldura.

Se poate descarca gratuit de aici atat filmul cat si subtitrarea:
http://www.misiune-ortodoxa.ro/downl...usia-2006.html

Cred ca l-au vazut cam toti de pe aici! La fiecare revizionare ma cutremur si vad mai adanc in propriile pacate...
Doamne ajuta!

cristinamaria 01.07.2009 02:45:59

Am vazut si eu Ostrovul si mi-a placut enorm. Si Andrei Rubliov mi-a placut enorm. Si Calauza - care dupa opinia mea are si acesta un substrat religios. Astept cu interes filmul promis de Windorin.

Un film caremi-a placut mult a fost Doubt (e recent).
am vazut de asemenea un film absolut exceptional, sud-american, e vechi de vrei cativa ani,al carui titlu insa nu mi-l amintesc. incerc sa il caut, merita vazut.
Pentru cine nu a vazut Misiunea sau Noi nu suntem ingeri (ambele cu Robert de Niro).
Agnes of God (cu Jane Fonda)
Am auzit lucruri foarte bune despre Maestrul si Margareta dar nu l-am vazut, mi l-a promis cineva.

crossguide 06.02.2010 11:34:07

filme crestine

puteti downloada filme crestine de aici : http://www.christianmovies.eu
primul tracker din romania de filme crestine.
si cel mai bun.
convingeti-va.

laurschepsis 07.02.2010 16:51:38

Pentru cei care vor sa vada filmul polonez "Most - the bridge".

Doamne-ajuta!

La acest film, chiar si titlul este o superba metafora. Dureaza doar 30 de min, dar am tras o portie zdravana de plans datorita lui. Este mai mult decat o parabola a sacrificiului si modelului hristic. Este pentru prima data cand am gasit un film care sa decupeze atat de clar lumea in curgerea ei prin timp prin fata Lui. Scena de final, ca raspuns implinitor in sacrificiu este memorabila.

Se poate viziona pe net la adresa de mai jos, cu singura neplacere ca nu este foarte clara subtitrarea. Dar, la acest film, imaginea este atat de bine lucrata ca subtitrarea aproape ca nici nu mai conteaza.

http://www.piticu.ro/2008/04/26/most...003/index.html

Doamne-ajuta!

arwein 07.02.2010 18:00:30

Decalog- un miniserial polonez de ...10 episoade, din anii '80, depre pacate si consecintele lor; stie cineva cum pot da de el?

The_Fallen 07.02.2010 18:34:03

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 142831)
Sper ca nu te superi daca voi spune ca in general sunt impotriva filmelor religioase. Sunt prea superficiale, au tenta comerciala, nu surprind esenta.
Filmele rusesti parca sunt mai bune.. Ostrovul, de ex. Sau tin minte ca mi-a placut mult Andrei Rubliov (desi l-am vazut demult, poate l-as privi azi cu alti ochi).
Mi s-a parut f bun "Patimile lui Hristos" (cel facut de Mel Gibson)

Dar am vazut filme religioase care m-au smintit: Ultima ispita a lui Hristos - a lui Scorsese. A fost o lovitura pt. credinta mea aproape inexistenta la acea vreme.

Credeam ca "Ultima ispita a lui Hristos" este in intregime amagirea si promisiunea satanei, care ii promite lui Hristos toate acestea, casatoria, o viata "normala" pe care el le respinge.

windorin 08.02.2010 13:48:49

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 142831)
Mi s-a parut foarte bun "Patimile lui Hristos" (cel facut de Mel Gibson).

Sa avem grija cu acesta, caci cuprinde accente straine noua. Din punct de vedere teologic, aceasta este tendinta scolastica apuseana, de a accentua mai mult latura umana a lui Hristos, patimile si moartea Lui.

Tot filmul cauta sa arate niste suferinte trupesti. Tot accentul cade pe Hristos Omul, uitand de Hristos - Fiul lui Dumnezeu.

Este foarte greu a face un film despre Hristos si... am ajuns la concluzia ca nu este nici cuviincios.
Sunt curios ce este in mintea si inima celui ce joaca "rolul" lui Iisus Hristos.
Nu cred ca omul va putea vreodata a infatisa (prin film) persoana minunata si deplina a lui Hristos - Fiul Omului si Fiul lui Dumnezeu.

Mai de folos este noua a privi la icoana Lui si a citi marturiile Evanghelistilor despre Patimile Lui.

Cat despre filme, sa ne bucuram de toate celelalte filme cu continut duhovnicesc ! Sunt multe filme bune si curate.

alexdu 08.02.2010 23:01:39

Am vazut si eu filmul Ostrovul si mi-a placut mult, mai ales scena aceea cu cizmele si plapuma. Ce invataturi sa tragem din acea scena?

andreicozia 08.02.2010 23:08:17

Citat:

În prealabil postat de alexdu (Post 209941)
Am vazut si eu filmul Ostrovul si mi-a placut mult, mai ales scena aceea cu cizmele si plapuma. Ce invataturi sa tragem din acea scena?

Ca trebuie sa facem curat in casa!

windorin 09.02.2010 10:40:25

Citat:

Am vazut si eu filmul Ostrovul si mi-a placut mult, mai ales scena aceea cu cizmele si plapuma.
Ce invataturi sa tragem din acea scena?

Pai, trebuie sa aruncam de la noi tot ce nu ne este de un real folos.

vali99 09.02.2010 11:11:01

Citat:

Ca aici e treba cu ..inima..Nu sunt rele dar daca-ti lipesti inima de ele, te fac rob. E valabil si noi pt orice..Pot sa zic si eu ca nu ma leaga cutare lucru, dar daca il pierd, se strica sau il ia cineva ma intristez...deci sunt un mincinos..mi-am legat inima de el. Doamne ajuta-ma sa ma mai dezlipesc si eu de pamint!

Seraphim7 17.04.2010 14:08:41

Ce parere aveti de Cosmic Conflict-Origin of Evil chiar daca nu este un film orotodox sau cel putin catolic,trtateaza tema caderii lui Lucifer si a omului din Eden si are niste efecte speciale bune.Este un docmentar de 40 mn
http://www.youtube.com/watch?v=MMw0-...eature=related

mishi55 17.04.2010 18:20:43

Dekalog

Citat:

În prealabil postat de arwein (Post 209484)
Decalog- un miniserial polonez de ...10 episoade, din anii '80, depre pacate si consecintele lor; stie cineva cum pot da de el?

Il poti gasi pe oDC sau StrongDC, numai ca trebuie sa scrii titlul filmului asa: Dekalog. Este filmul lui Kieszlowski, din 1989, miniserie, zece episoade a cate 55 min., si fiecare episod ocupa cam 350 MB.

Succes!

luminita- 17.04.2010 20:57:30

mie filmul ,,Iisus din Nazaret" mi se pare cel mai complet dintre cele prezentate dar orice film este superficial fata de ceea ce trebuie sa prezinte pt ca mai intervin: regizorul,care da o nota originala filmului,care chiar daca se apropie de realitate,100% nu o poate prezenta exact cum a fost si actorii care interpreteaza fiecare rolul conform felului sau...filmul religios poate reprezenta o introducere in religie a celor care nu sunt (prea)credinciosi si o invitatie la a citi Biblia,dar niciodata nu poate egala spusele preotilor si cele scrise in Biblie

Scotianul 17.04.2010 22:18:32

filme

Stigmata(pt ideea controversata),Book of Eli(pt mesajul din final),Amazing Grace(pt ca sunt fan al lui Wilberforce)The Mission,Quo Vadis(clasic),The 10 Commandements,The Gospel of John.O mentiune speciala pt Brother Son,Sister Moon.Plus multe dintre cele mentionate deja de cei care au postat pe acest topic.
Bye

windorin 21.04.2010 10:07:18

Un film bazat pe fapte reale !

Din toata inima, va recomand filmul: Hachiko: A Dog's Tale

Un film despre loialitate, prietenie vesnica si dragoste curata.
Un film ce sensibilizeaza orice inima.
Nu treceti prea repede peste el, dati'i o sansa si nu va va parea rau.

FiulRisipitor 21.04.2010 15:03:24

Vraciul

Printre ultimele filme vazute unul bun este si filmul polonez "VRACIUL" (Znachor - titlul polonez).

amatyyy 25.04.2010 01:18:01

Filme-tema religioasa

Citat:

În prealabil postat de windorin (Post 237510)
Din toata inima, va recomand filmul: Hachiko: A Dog's Tale

Un film despre loialitate, prietenie vesnica si dragoste curata.
Un film ce sensibilizeaza orice inima.
Nu treceti prea repede peste el, dati'i o sansa si nu va va parea rau.

Am privit acest film. M-a emotionat profund astazi.
Intradevar, un fim ce merita privit, si foarte bine descris.
Un film puternic, un exemplu bun, cu un mesaj maret si un altruism mare.
Multumesc!

mishi55 26.04.2010 15:20:23

Serialul Decalogul

Linkul pentru download Decalogul, pus pe transfer.ro pe 25 aprilie (se poate downloada timp de 10 zile)

episoadele 1 si 2: http://dl.transfer.ro/transfer_ro-25...ba3e5932ba.zip

episodul 3: http://dl.transfer.ro/transfer_ro-25...244125f653.zip

ep. 4 si 5: http://dl.transfer.ro/transfer_ro-25...644d97786e.zip

ep. 6 si 7: http://dl.transfer.ro/transfer_ro-25...7cbda50574.zip

ep. 8 si 9: http://dl.transfer.ro/transfer_ro-25...9557d16ec0.zip

episodul 10: http://dl.transfer.ro/transfer_ro-25...9bf003c448.zip

glykys 26.04.2010 21:14:48

Iata ce mail am primit, referitor la un film dezgustator:

"Corpus Christi " is a film, due to be released this June to August. A disgusting film set to appear in America later this year depicts Jesus and his disciples as homosexuals !
As a play, this has already been in theatres for a while.
It's called " Corpus Christi "which means "The Body of Christ". It's revolting mockery of our Lord. But we can make a difference.
That's why I am sending this e-mail to you. If you do send this around, we just might be able to prevent this film from showing in America. Let's stand for what we believe in and stop the mockery of Jesus Christ our Savior. Where do we stand as Christians? At the risk of a bit of inconvenience, I'm forwarding this to all I think would appreciate it, too. Please help us prevent such offenses against our Lord.
There is no petition to sign, no time limit, or minimum number of people to send this to... It will take you less than 2 minutes! If you are not interested and do not have the 2 minutes it will take you to do this, please don't complain when God does not have time for you because He is far busier than we are. Hey, it's worth a shot!
Apparently, some regions in Europe have already banned the film. All we need is a lot of prayer and a lot of e-mails.

JUST GET THE WORD OUT

MERGIND DINCOLO DE LIPSA DE RESPECT, FILMUL "CORPUS CRISTI" ESTE PE CALE SA APARA IN CINEMATOGRAFE IN IUNIE SAU AUGUST. UN FILM DEZGUSTATOR ESTE APROAPE GATA SA APARA MAI INCOLO ANUL ACESTA IN AMERICA PREZENTIND PE MÂNTUITORUL IiSUS HRISTOS, PE APOSTOLI SI DISCIPOLI CA HOMOSEXUALI ! CA PIESA DE TEATRU ACEST "SCENARIU" A JUCAT DEJA IN TEATRE PENTRU O VREME.
IN LATINĂ, "CORPUS CRISTI" INSEAMNA TRUPUL LUI HRISTOS.
ESTE O REVOLTATOARE BATJOCURA LA ADRESA DOMNULUI NOSTRU, MÂNTUITORUL IiSUS HRISTOS.
DAR NOI PUTEM PRODUCE O SCHIMBARE.
[COLOR=blue]IATA DE CE VĂ TRIMET ȘI VOUĂ ACEST E-MAIL:[/COLOR]
DACA FIECARE VA TRIMETE ACEST MESAJ DE PROTEST SI LA ALTII , POATE CA ÎMPREUNĂ VOM REUSI SA PREVENIM, SĂ ÎMPIEDICĂM GROZĂVIA CA ACEST FILM SA FIE DIFUZAT IN AMERICA (ȘI IN LUME AȘ ADAUGA EU, SA AVEM CURAJUL SĂ NE PREZENTĂM PE FAȚĂ CREDINȚA SI SĂ OPRIM BARJOCURA ADRESATA ÎMPOTRIVA DOMNULUI ȘI MÂNTUITORULUI NOSTRU IiSUS HRISTOS. CACI ALTFEL, DE CE AM MAI PRETINDEM CĂ SUNTEM CREȘTINI ? CU RISCUL DE A VĂ DERANJA PUȚIN, VA TRINMET ACEST MESAJ TUTUROR ȘI SPER CA VEȚI FI DE ACORD CU MINE, VEȚI APRECIA EFORTUL CELOR CARE AU INIȚIAT ACEST PROTEST SI VEȚI TRIMETE VORBA MAI DEPARTE.
VA ROG, AJUTATI SĂ ÎMPIEDICĂM OFENSA CONTRA DOMNULUI NOSTRU IiSUS HRISTOS .
NU E VORBA DE VREO PETIȚIE DE SEMNAT, DE UN NUMĂR FIX SAU LIMITĂ DE PERSOANE LA CARE SĂ TRIMETEȚI ACEST SEMNAL DE ALARMĂ...IN PLUS VĂ IA CITEVA MINUTE S-O FACEȚI ! POATE MAI PUȚIN DE 2 MINUTE.
DACĂ NU TE INTERESEAZA, SAU NU AI 2 MINUTE SĂ RETRIMETI ACEST MESAJ, SA NU TE PLINGI DACA DUMNEZEU NU ARE TIMP PENTRU TINE CACI EL ESTE MULT MAI OCUPAT DECIT PUTEM FI NOI.
PERSONAL, CHIAR CRED CĂ E ABSOLUT NECESAR SĂ PROTESTĂM.
SE PARE CĂ ANUMITE REGIUNI ALE EUROPEI AU RENEGAT SI AU REFUZAT, DIN FERICIRE, SA PRIMEASCA SAU SA DIFUZEZE ACEST FILM. TOT CE NE TREBUIE ACUM SUNT O GRAMADA DE RUGACIUNI SI O GRAMADA DE E.MAILURI.

VA ROG, DATI MAI DEPARTE.

Scotianul 26.04.2010 21:52:43

pt Glykys

te rog sa te uiti pe acest link.daca poti sa-mi spui cine joaca in film si cine l-a produs>ti-as ramine dator.
http://urbanlegends.about.com/od/mov...esus_movie.htm

glykys 26.04.2010 21:57:03

Citat:

În prealabil postat de Scotianul (Post 239873)
te rog sa te uiti pe acest link.daca poti sa-mi spui cine joaca in film si cine l-a produs>ti-as ramine dator.
http://urbanlegends.about.com/od/mov...esus_movie.htm

Ha! Deci e un fals. :78:Ma bucur foarte tare in acest caz. Multumesc ca m-ai anuntat! :48:

Scotianul 26.04.2010 22:00:45

si eu am crezut initial

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 239876)
Ha! Deci e un fals. :78:Ma bucur foarte tare in acest caz. Multumesc ca m-ai anuntat! :48:

No prob prietene.Si eu cand am auzit am cautat sa vad cine sunt cretinii care au produs asa ceva.Era deja prea mult.Daca tot m-am lamurit..am zis sa iti spun si tie la fel cum am aflat si eu.Stai linistit.Daca face cineva asta le dam foc la studiouri(cale protestanta de rezolvare a situatiei:))>glumesc.Cel de Sus sa fie linga tine.

windorin 27.04.2010 00:47:53

Citat:

În prealabil postat de amatyyy (Post 239331)
Am privit acest film.
M-a emotionat profund astazi.
Intradevar, un fim ce merita privit, si foarte bine descris.
Un film puternic, un exemplu bun, cu un mesaj maret si un altruism mare.
Multumesc!

Cat il asteptam noi pe Hristos ?!
Cat de rabdatori suntem atunci cand nu ne raspunde ?!
Cat suntem dispusi sa rabdam, atunci cand deznadejdea ne da tarcoale ?!

Cu siguranta, mult mai putin decat acel caine din film.

(Vedeti filmul, si nu o sa va para rau.)
Cu mult drag, Amatyyy. Mai am filme, dar pe rand... cate unul. :)

Ora este GMT +3. Ora este acum 15:45:18.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.